Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ποτάμι νίκης απο τους ετεροδημότες της Αθήνας

Η αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ ήταν από νωρίς το απόγευμα ασφυκτικά γεμάτη για την ομιλία της υποψήφιας βουλευτού Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου.

Οχτακόσιοι και πλέον Μεσσήνιοι της Αθήνας ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικά το παρών, στέλνοντας μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Η κυρία Γιαννακοπούλου, σε μια ομιλία που διακόπηκε πάνω από 15 φόρες από τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφισθεί το ΠΑΣΟΚ, ανέλυσε πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος, έθεσε τις προτεραιότητες για τη Μεσσηνία του αύριο, ενώ ζήτησε από τους συμπατριώτες της να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα για τη νίκη.

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της σημείωσε ότι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την εξαετία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση είναι ανασφάλεια, αναξιοκρατία και αναποτελεσματικότητα.
Στη συνέχεια θέτοντας το δίλημμα των εκλογών ξεκαθάρισε: «Είναι δυνατόν ως χώρα να ........

συνεχίσουμε στον ίδιο αυτοκαταστροφικό δρόμο, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας, ή μπορούμε επιτέλους να αλλάξουμε πορεία και να δημιουργήσουμε ένα κράτος που θα λειτουργεί για τους πολίτες, και όχι απέναντί του; Εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα λέμε ως εδώ με τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, τον φόβο και την ηττοπάθεια. Πιστεύουμε ότι μπορεί να νικήσει η ελπίδα, πιστεύουμε ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα από αυτά που ζούμε τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια».

ΟΙ 4 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η κ. Γιαννακοπούλου περιέγραψε τους 4 βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του εισοδήματος, στην αναθέρμανση της αγοράς, στην προστασία και την ενίσχυση της απασχόλησης και στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Όσον αφορά τη Μεσσηνία σημείωσε την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για το νομό που θα περιλαμβάνει υποδομές, προστασία τοπικής αγοράς, στήριξη των αγροτών, αναβάθμιση των μονάδων υγείας και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Νομού.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητα της είπε στους πολίτες: «Θα ήθελα εδώ να μου επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, που αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Στις εκλογές του 2007 έδωσα τη μάχη και δυστυχώς λόγω εκλογικού νόμου δεν εκλέχθηκα για λίγες ψήφους. Από τότε και μέχρι σήμερα, είμαι συνεχώς και αδιαλείπτως παρούσα στη Μεσσηνία, δίπλα στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στα προβλήματα των συμπολιτών μου. Αυτό θα συνεχίζω να κάνω και στο μέλλον. Με όρεξη για δουλειά, με πάθος, με ελπίδα ότι μπορούμε μαζί να τα καταφέρουμε. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλω δίπλα μου και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να με εμπιστευτείτε. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας λέω ότι θα κάνω καθετί δυνατό για να αισθανθείτε δικαιωμένοι! Δεν θα πω μεγάλα λόγια, δεν θα ισχυριστώ πως έχω τις λύσεις για όλα τα προβλήματα, δεν θα τάξω πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Αυτό όμως που μπορώ να υποσχεθώ σήμερα, εδώ, μπροστά σας, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις θα αγωνιστώ για την Μεσσηνία που αξίζουμε».

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ

Κλείνοντας την ομιλία της καταχειροκροτούμενη, η κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κάλεσε τους Μεσσήνιους της Αθήνας να δώσουν δύναμη στην ελπίδα, να κάνουν πράξη την ανανέωση και να στηρίξουν και να αγωνισθούν για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές: «Έχουμε τα εφόδια. Το πρόγραμμα μας για την Οικονομία, για το Κράτος, για την Παιδεία, την Υγεία, την Περιφέρεια. Ερχόμαστε ανανεωμένοι και δίνουμε ελπίδα και προοπτική στους πολίτες. Γνωρίζουμε όλοι ότι η ευθύνη που θα αναλάβει το Κίνημα μας είναι τεράστια. Και με τη συμμετοχή όλων μας θα πρέπει να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ελπίδα. Με σιγουριά. Με αυτοπεποίθηση. Με σαφείς τις προθέσεις μας για μια προοδευτική χώρα. Για μια χώρα που θα προσφέρει ένα καλύτερο αύριο σε όλους μας. Για μια χώρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι».

Δείτε τις φωτογραφίες από την συγκέντρωση

pic1.jpg (549 KB) pic2.jpg (554 KB)

Άσκηση εκλογικού δικαιώματος: Οι ημέρες αδειών που δικαιούστε.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και ......

που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.

Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ' αποδοχών.


Πηγή: Madata.gr

Αποζημιώσεις απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Ανακοίνωση εξέδωσε χθές ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με την οποία ζητούν αποζημιώσεις για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους απο το φυλλορήκτη "tuta absoluta".
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των υπεύθυνων δηλώσεων στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, των παραγωγών που αφορούν τις ζημιές από το “tuta absoluta” σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Σας πληροφορούμε ότι αυτή την περίοδο η καταστροφή στην πλειοψηφία των θερμοκηπίων είναι σε εξέλιξη, με συνέπεια οι υπεύθυνες δηλώσεις να συνεχιστούν πέρα και από τις προθεσμίες.
Μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα έντομο καραντίνας και καραντίνα σημαίνει απομονώνω και καταστρέφω τη μολυσμένη καλλιέργεια για να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση, ταυτόχρονα δε αποζημιώνοντας την παραγωγή.
Καραντίνα δεν υπήρξε. Εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε μ’ αυτή τη μη ουσιαστική καταγραφή ζημιών και αυτό γιατί στο παρελθόν έχουμε υποστεί τις συνέπειες άτυπων καταγραφών σε καταστροφές καλλιεργειών (ακαρπία ελαιόδεντρων λόγω παγετού Φεβρουάριος 2008).

Είμαστε σε διαρκή διεκδικητική εγρήγορση, απαιτώντας την πλήρη αποζημίωση της παραγωγής μας.
Δεν ανεχόμαστε κανένα πολιτικό παιχνίδι πάνω στο μέλλον των οικογενειών μας. Τα χρήματα που ζητάμε είναι δικά μας, τα αποδίδουμε σε κάθε πώληση των προϊόντων μας».

Ο Πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Γιαννης Γριβοκωστόπουλος

Δημήτρης Σαμπαζιώτης: Ποιός είναι.

Γεννήθηκε στην Καρποφόρα Πυλίας Μεσσηνίας το 1960.
Είναι Έγγαμος και το επάγγελμά του είναι Φυσικός.
Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Φυσικής) ΤΕΙ Καλαμάτας (Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
Απο Ξένες γλώσσες μιλάει άπταιστα την Αγγλική.

Πρωτη φορά που εξελέγη βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, ήταν στις Εθνικές εκλογές του 2004.

Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό ως μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Διετέλεσε αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων ως υπεύθυνος Αγροτικού και Κινητοποίησης στο χρονικό διάστημα 1980-1986.
Συμμετείχε στους αγώνες για το Βορειοηπειρωτικό Εθνικό μας θέμα σε συνεργασία με το ίδρυμα βορειοηπειρωτικών μελετών, και τις εκκλησιαστικές οργανώσεις.
Αιρετό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας της .......

Ν.Δ. υπεύθυνος οργανωτικού και κινητοποίησης κατά το χρονικό διάστημα 1986-1989.
Το 1994 εξελέγη Νομαρχιακός σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος Eπιτροπής Kοινωνικών Υποθέσεων.
Το 1998 εξελέγη 1ος Νομαρχιακός Σύμβουλος και διετέλεσε Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου έως το 2002.

Διεύθυνση: Γραφείο Αθήνας:
Μητροπόλεως 1, 2ος Όροφος
Τ.Κ.10557,
Τηλ. 210-3709251-3709252 , 210-3222273 & Fax 210-3709250.

Γραφείο Καλαμάτας :Αριστομένους 53-3ος όροφος Τηλ: 2721/086464 ,φαξ: 2721/086829 Οικία: Κοραή 30 – 24100 Καλαμάτα.

Δηλώσεις Δημήτρη Σαμπαζιώτη μετά τα δυο debate.

Δηλώσεις για τα δυο debate που έγιναν ανάμεσα στους εξι πολιτικούς αρχηγούς αλλά και ανάμεσα στους δυο εν δυνάμει πρωθυπουργούς παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κος Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Η δήλωση το κου Σαμπαζιώτη έχει ως εξής:.......

Και στο πρώτο ντιμπέιτ αλλά και στο δεύτερο ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε για άλλη μία φορά ασάφειες και υπεκφυγές.

Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο. Τίποτα χειροπιαστό. Μια σειρά από ανεδαφικές γενικολογίες και αόριστες υποσχέσεις που τις βάφτισε «κυβερνητικό πρόγραμμα».
Με εκθέσεις ιδεών όμως, ευχολόγια και αναχρονισμούς δεν αντιμετωπίζεται η μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση. Οταν στη Νέα Δημοκρατία σχεδιάζουμε το αύριο, στο ΠΑΣΟΚ «οραματίζονται το αυτονόητο». Το δίλημμα είναι αν στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με τα παραμυθάκια και τα ψέματα να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό και να του υποκλέψουν την ψήφο ή αν όντως σκοπεύουν να κάνουν όσα λένε και να οδηγήσουν την χώρα στην καταστροφή.

Ο κ. Παπανδρέου για να εκλεγεί τάζει στους πολίτες ένα χαρτζιλίκι -και μετά θα τους βάλει να δουλεύουν μία ζωή για να το ξεπληρώσουν. Αυτό το έργο όμως ο Ελληνικός λαός το έχει ξαναδεί, γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να το ξαναδεί.

Δημήτρης Αθ. Σαμπαζιώτης
Υποψήφιος Βουλευτήγς Μεσσηνίας με την Νέα Δημοκρατία


Ευνοϊκές συνθήκες για δάκο στην Τριφυλία

Ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη του δάκου της ελιάς χαρακτηρίζονται οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς υπάρχει αυξημένη υγρασία, ενώ η θερμοκρασία των τελευταίων ημερών μετά τις βροχές είναι αρκετά υψηλή.

Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα της δολωματικής δακοκτονίας είναι σε πλήρη εξέλιξη όπως μας επισήμανε ο υπεύθυνος δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Τις μέρες αυτές δολωματικοί ψεκασμοί γίνονται στο Δήμο Φιλιατρών και πιο συγκεκριμένα στα δημοτικά διαμερίσματα Χαλαζονίου και Εξοχικού, στο Δήμο Κυπαρισσίας, στα Δ.Δ. Φαρακλάδας και Αρμενιών και στις περιοχές Καρτελάς και Μεταλλείο, και στο Δήμο Αυλώνας στα Δ.Δ. Καλού Νερού και Αγαλιανής.
Ηδη οι ψεκασμοί έχουν ολοκληρωθεί στα δημοτικά διαμερίσματα Σπηλιάς και Ραχών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πάντως ότι από το πυκνό δίκτυο παγίδων που έχουν ........

τοποθετηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν αυξημένοι πληθυσμοί στην περιοχή και κατά συνέπεια προβλήματα. Ωστόσο οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παραλιακή ζώνη ειδικά όπου είναι αρδευόμενες οι ελιές και υπάρχει μικρή παραγωγή, όπως και στις βιολογικές καλλιέργειες.

Οι παραγωγοί, τονίζεται επίσης, θα πρέπει να επισκέπτονται τα κτήματά τους και όπου διαπιστώνουν γόνιμες προσβολές να προβαίνουν στις κατάλληλες επεμβάσεις σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους και με τα εγκεκριμένα σκευάσματα.

Πηγή: Ελευθερία

Θα γίνει και φέτος το πανηγύρι στους Γαργαλιάνους

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η φετινή εμποροπανήγυρη των Γαργαλιάνων από τις 3 ως τις 9 Οκτωβρίου ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας. Από όλο το Σώμα ομόφωνα εκφράστηκε η βούληση το πανηγύρι της πόλης να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Κι όλα αυτά καθώς μέχρι τώρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουν υπάρξει δύο αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής όπου στην πρώτη αποφασίστηκε να αναβληθεί για φέτος η εμποροπανήγυρη -καθώς συμπίπτει με της εθνικές εκλογές, αλλά και λόγω τις δυσχέρειας που δημιουργεί στην περιοχή που πραγματοποιείται- ενώ πριν λίγες μέρες η νέα απόφαση της Δημαρχιακής ήταν να γίνει το πανηγύρι, σε χώρο όμως λίγο διαφορετικό και σε μικρότερη έκταση από τα προηγούμενα χρόνια.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς σημείωσε ότι ......

αρχικά υπήρχε ένας προβληματισμός καθώς συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές και υπήρχε ένα θέμα αστυνόμευσης. Επίσης υπήρχαν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της οδού Νικολοπούλου, το κυκλοφοριακό καθώς λόγω των εκλογών θα κατέβει αρκετός κόσμος, όπως και η διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου.
Αφουγκραζόμενοι όμως, σημείωσε, την κοινή γνώμη που ήθελε το πανηγύρι, αλλά και για λόγους παράδοσης, «ξανακαλέσαμε την Δημαρχιακή Επιτροπή και εισηγηθήκαμε την πραγματοποίησή του».

Ετσι, είπε, αποφασίστηκε να γίνει 3-9 Οκτωβρίου στις οδούς Μιαούλη (από Νικολοπούλου μέχρι Αθηνών), Νικολάου Σκούτζου (από Παναγοπούλου μέχρι Μιαούλη), Αθηνών από (Μιαούλη μέχρι σχολή τέχνης) όπως και στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου, φυσικά εκτός αγωνιστικού χώρου.
Οι θέσεις θα είναι 120 των 3 μέτρων και οι τιμές ορίστηκαν στα 35 ευρώ το τρέχον μέτρο και 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για το λούνα παρκ.
Ζήτησε επίσης την κατανόηση όσων -επαγγελματιών ειδικά- ταλαιπωρηθούν από την λειτουργία του πανηγυριού και σημείωσε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή για να εξετάσει από αρκετά νωρίς το πού θα πρέπει να γίνεται το πανηγύρι στο μέλλον.

Υπέρ της λειτουργίας του πανηγυριού τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Καλκαβούρας σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να προστατευθεί αυτός ο θεσμός, αφού τονώνει την κίνηση της πόλης.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα θέμα που τόσο εμείς, όσο και το Blog Βάλτα Τριφυλίας είμασταν οι μοναδικοί που γράψαμε για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων. Και μάλιστα εμείς με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέσα από τον Δήμο Γαργαλιάνων.
Μερικές μέρες διαβάζουμε στην Ελευθερία αυτό που γνωρίζαμε και δημοσιεύσαμε στα blogs μας στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε τα θέματα:

Στο Βάλτα Τριφυλίας

Φιλιατρά News 1 και Φιλιατρά News 2



Περιφερειακός δακτύλιος για τους Γαργαλιάνους

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον περιφερειακό δακτύλιο Γαργαλιάνων κατατέθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, για ενημέρωση και γνωμοδότηση.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη μελέτη, για δημοτικό δρόμο μήκους 3,9 περίπου χιλιομέτρων, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας, χωρητικότητας 2.800 οχημάτων την ώρα.
Η αρχή του έργου βρίσκεται κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης επί της υφιστάμενης εθνικής οδού Γαργαλιάνοι - Χώρα, όπου και θα δημιουργηθεί ο 1ος κόμβος.
Ο περιφερειακός συνεχίζοντας ευθεία, συναντά το λόφο “Χονδροβούνι”, τον οποίο στη συνέχεια περιβάλλει περνώντας 80 μέτρα νότια - ανατολικά της νέας δεξαμενής του δήμου.

Με κατεύθυνση νότια συναντά κάθετα το δρόμο Γαργαλιάνοι - Λεύκη. Στη συνέχεια ..........

αρχίζει να στρίβει δυτικά διερχόμενος το λόφο των εγκαταστάσεων του ΟΤΕ, περνώντας 100 μέτρα νότια απ’ αυτές. Στρίβοντας με κατεύθυνση βορειοδυτική συναντά τη νέα νοτιοδυτική είσοδο της πόλης και στη συνέχεια την οδό Γαργαλιάνων - Βρωμονερίου, την οποία και ακολουθεί έως τη σημερινή δυτική είσοδο (από Φιλιατρά) της πόλης, όπου δημιουργείται κυκλικός κόμβος.

Στη μελέτη επισημαίνεται ότι «τα πλεονεκτήματα συνοπτικά για την προτεινόμενη χάραξη είναι ότι υπερτερεί οικονομικά - χωματουργικά των υπολοίπων, γι’ αυτό και προσαρμόζεται καλύτερα στο χώρο, χωρίς να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή. Στις περιμετρικά “κρίσιμες” περιοχές της πόλης δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο για αξιοποίηση και μπορεί να ενταχθεί μελλοντικά στον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής.

Η διασταύρωση με το δρόμο της Λεύκης και η πρόσβαση προς το σχεδιαζόμενο αθλητικό κέντρο του Δήμου Γαργαλιάνων γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες». Σημειώνεται πως «με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση της πόλης από τη διερχόμενη από το κέντρο κυκλοφορία των επιβατικών αλλά και βαρέων οχημάτων (φορτηγά και του λατομείου στη Λεύκη - λεωφορεία)».

Πηγή: Ελευθερία

Τριήμερο Παζάρι στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συνεχίζοντας την προσπάθεια για την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης των αγροτικών τυποποιημένων παραδοσιακών μας προϊόντων, του τουριστικού και του πολιτιστικού, οργανώνει τριήμερο παζάρι στο Αττικό Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2009.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται να ενισχύσει την στρατηγική μας για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας στην εσωτερική αγορά και είναι συνέχεια της προωθητικής ενέργειας που πραγματοποιήσαμε το καλοκαίρι στη Β. Ελλάδα.
Οι μεσσήνιοι τυποποιητές-μέλη μας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να ......

συμμετάσχουν στο παζάρι θα μπορούν να δειγματίσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε χώρο που θα τους διατεθεί, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα δίκτυα διανομής, delicatessen καταστήματα, επισιτιστικές και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αθήνας με τις οποίες μπορούν να επικοινωνήσουν, να τις προσκαλέσουν στο 3μερο παζάρι για να γευτούν τα προϊόντα τους και να κλείσουν εμπορική συμφωνία μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200.

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα μεταδοθεί η πρώτη εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα, όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (23/9) από το Ζάππειο ο διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Ι. Καρακαδάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, θα είναι έγκυρη και έγκαιρη και διαβεβαίωσε ότι με το νέο σύστημα που θα εγκαινιαστεί για τις εκλογές αυτές, η πρώτη εκτίμηση σε δεκαδικό αριθμό θα δοθεί δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου θα ......

επεκταθεί το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης που είχε εφαρμοστεί πιλοτικά στις ευρωεκλογές σε 500 εκλογικά τμήματα στη Β' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά, στο σύστημα θα μπουν 20 επιπλέον περιοχές -με σωστή διασπορά στην επικράτεια- με 4.000 εκλογικά τμήματα, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των οποίων, εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα, θα στέλνουν έγκαιρα το αποτέλεσμα με sms.

Πηγή: Nozz

Η ΓΣΕΕ διαψεύδει τον πρωθυπουργό για τα Stage.

Διαψεύδει τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά τα προγράμματα stage, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις 12.000 προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ.

Αναφερόμενος στη φράση του πρωθυπουργού κατά το χθεσινό debate ότι πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα και ότι θα χαθούν πόροι αν δεν αξιοποιηθούν, ο κ. Παναγόπουλος αντέτεινε πως αυτό δεν είναι αλήθεια, εξηγώντας:
«Όλα τα προγράμματα STAGE που κάνει ο ΟΑΕΔ και κύρια αυτό που ενεργοποίησαν τώρα δηλ. 12.000 άτομα για το δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, είναι Εθνικοί Πόροι. Πόροι ΟΑΕΔ. Κωδικός 2493 κόστος 150 εκατομμύρια €».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί ενημερώθηκαν σχετικά από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας στις 02/09/09 κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αντί να το ελέγξει ανακαλύπτει "πράσινους συνδικαλιστές" για να κρυφτεί, και χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη τη καταγγελία. Ανεπίτρεπτη είναι όχι η αλήθεια αλλά η διαστρέβλωση και η απόκρυψή της», παρατήρησε ο κ. Παναγόπουλος.

Παραθέτοντας στοιχεία ο κ.Παναγόπουλος αναρωτιέται «είναι αλήθεια ή ψέμα ότι έχουν .......

μετατρέψει τα STAGE από προγράμματα εργασιακής εμπειρίας με συνεχείς ανανεώσεις σε προγράμματα εργασιακής ομηρίας;

»Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι υπογράφηκαν χιλιάδες προγράμματα από τις 03/09/09 έως 9/9/09 και σε συσκευασμένα κιβώτια αποστέλλονταν σε υπηρεσίες, Δήμους και υπουργεία;

»Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο Διοικητής του ΟΑΕΔ παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στις 09/09/09 και η αυτονομημένη επικράτεια της Γραμματείας του?. ταχυδρομούσε επιστολές και κιβώτια με προγράμματα έως και τις 15/09/09 χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα;

»Ποια είναι η εξουσιοδοτημένη υπηρεσία υπογραφής των συμφωνητικών και ποιος εξουσιοδοτημένος να υπογράφει αντί του τέως Διοικητή; Ποιός είναι αυτός που εμφανίζεται να σφραγίζει τα συμφωνητικά με τη σφραγίδα Διοίκηση ΟΑΕΔ, που υπάγεται και ποιος υπογράφει;»

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Απόσυρση Ι.Χ. Υπεγράφη η κοινή Υπουργική απόφαση. Όλη η διαδικασία για την απόσυρση παλαιών οχημάτων

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται, αφ' ενός, η ειδικότερη διαδικασία για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας ή μεγάλης ηλικίας και, αφ' ετέρου, ο τρόπος καταβολής των οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση, αλλά και για την αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας, με σκοπό την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων, υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός:
«με την απόφαση αυτή καθορίζεται και εξειδικεύεται η διαδικασία για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας και ο τρόπος καταβολής των οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση, αλλά και για την αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας.
Τα κίνητρα απόσυρσης θα κλιμακώνονται με βάση την κατηγορία και τον κυβισμό του .......

οχήματος που αποσύρεται. Προβλέπονται, επιπλέον, οικονομικά κίνητρα για εκείνους που, κατόπιν της απόσυρσης, θα προβούν σε αγορά οχήματος νέα τεχνολογίας. Το κατεξοχήν αυτό περιβαλλοντικό μέτρο της απόσυρσης αποτελεί ένα καλά μελετημένο και αυτοχρηματοδοτούμενο σχέδιο δράσης για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία».

Η διαδικασία για την απόσυρση

Συγκεκριμένα:

Η διαδικασία απόσυρσης, που πρέπει να ακολουθηθεί για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους μικτό φορτίο, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

1. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει προς απόσυρση το όχημα σε έναν από τους 81 εγκεκριμένους χώρους (εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή εγκεκριμένους χώρους συλλογής οχημάτων, για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο www.edoe.gr ή στο τηλέφωνο 210-6899039).

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του οχήματος λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση οχήματος.

2. Μέσα σε 8 ημέρες η Εγκατάσταση Επεξεργασίας χορηγεί στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος. Προκειμένου, παράλληλα, να γίνει και η οριστική διαγραφή του αποσυρόμενου οχήματος από τα οικεία μητρώα, διαβιβάζεται αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

3. Μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.

4. Αυτή η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί, ότι το πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας, με την οποία να δηλώνεται ότι το προς απόσυρση όχημα πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- να κινείται αυτοδύναμα,
- να φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και
- να είναι πλήρες αμαξώματος.

Απόσυρση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Η διαδικασία απόσυρσης, που πρέπει να ακολουθηθεί για τα φορτηγά που είναι μεγαλύτερα από 3,5 τόνους μικτό φορτίο, περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

1. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει το αποσυρόμενο φορτηγό σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας και στη συνέχεια λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής του προς απόσυρση φορτηγού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας.

Στη βεβαίωση παραλαβής πρέπει να γίνεται σαφής αναφορά ότι το όχημα κινείται αυτοδύναμα, φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και είναι πλήρες αμαξώματος.

2. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος αυτού καταθέτει σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τη βεβαίωση παραλαβής μαζί με κομμένο αριθμό πλαισίου και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, προκειμένου να γίνει η διαγραφή του φορτηγού από τα οικεία μητρώα.

Ακολούθως, εντός τριών εργάσιμων ημερών, η ως άνω Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του φορτηγού.

3. Αυτή η πράξη οριστικής διαγραφής αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή στον ιδιοκτήτη του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης και το προβλεπόμενο ποσό καταβάλλεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία απόσυρσης τα οχήματα, τα οποία δεν πληρούν τις παραπάνω αναφερόμενες προϋποθέσεις, καθώς και τα οχήματα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Οικονομικά κίνητρα αγοράς οχήματος

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την παροχή οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος είναι οι εξής:

1. Να έχει ακολουθηθεί η ως άνω προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης του παλιού οχήματος.

2. Να έχει προηγηθεί η αγορά οχήματος νέας τεχνολογίας.

3. Στην άδεια κυκλοφορίας του νέου οχήματος να αναγράφεται το αποσυρθέν όχημα.

4. Το προς πληρωμή ποσό επιδότησης, καταβάλλεται στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη από την αρμόδια ΔΟΥ.

Πηγή: in.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Φιλιατρά News έψαξε και βρήκε την Κοινή Υπουργική Απόφαση και σας την παρουσιάζει.

Ολόκληρη την ΚΥΑ μπορείτε να διαβάσετε κατεβάζοντας την από εδώ.

Που θα βρίσκεται σήμερα η Νάντια Γιαννακοπούλου

Σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου θα περιοδεύσει στο Δήμο Γαργαλιάνων και θα πραγματοποιήσει την ομιλία της στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων.



Ανοικτή επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου στους νέους της Μεσσηνίας.

Νέες και νέοι της Μεσσηνίας,

Στις 4 Οκτωβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας. Να αλλάξουμε τη μοίρα της γενιάς μας.

Μετά από μία εξαετία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μια περίοδο όπου η αξιοπρέπεια της νέας γενιάς –και όχι μόνο- πληγωνόταν καθημερινά από τις πράξεις αυτών που είχαν την εξουσία στα χέρια τους, έχουμε τώρα την ευκαιρία να πούμε ΩΣ ΕΔΩ και να χαράξουμε την πορεία για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο.
Σίγουρα, η νέα γενιά νιώθει στο περιθώριο και παλεύει να τα βγάλει πέρα με χαμηλούς μισθούς, με ανεργία, με ένα αβέβαιο μέλλον, χωρίς τις ευκαιρίες που της αξίζουν, με ένα περιβάλλον το οποίο κάθε μέρα που περνάει υποβαθμίζεται, με την προσφερόμενη Παιδεία να μην είναι τελικά ούτε δωρεάν αλλά ούτε και δημόσια, και σίγουρα οι ευθύνες για όλα αυτά είναι διαχρονικές.

Όμως επειδή ακριβώς δεν πάει άλλο, επειδή ........

ακριβώς πιστεύουμε ότι οι νέοι και αξίζουμε περισσότερα και μπορούμε καλύτερα από όσα βιώνουμε σήμερα, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις, τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.
Στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, προχωράμε μπροστά και καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Προχωράμε, με πάθος για την Ελλάδα, με σχέδιο για το μέλλον, με όραμα για τη νέα γενιά.

Γιατί είναι η νέα γενιά που θα ζήσει το αύριο. Είναι η δική μας γενιά που θα κάνει παιδιά σ' έναν πλανήτη που απειλείται με καταστροφή.
Είναι η νέα γενιά που αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα μείνει ανασφάλιστη – ή θα πληρώσει κοινωνική ασφάλιση και δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη.
Είναι η νέα γενιά που δουλεύει για 700 ευρώ και κινδυνεύει να δουλεύει ακόμα περισσότερες ώρες, με μικρότερους μισθούς, σε χειρότερες συνθήκες. Είναι η γενιά μας που κινδυνεύει να γίνει η πρώτη γενιά που θα παραλάβει τον κόσμο χειρότερο από ότι η προηγούμενη.
Γι αυτό, οι νέοι, πρέπει να αγωνιστούμε για την αλλαγή πορείας της χώρας μας.
Γιατί «αλλαγή» για μας, σημαίνει επιβίωση.

Στο ΠΑΣΟΚ, με νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους νέους της πατρίδας μας. Στη νέα γενιά, στη γενιά μας, που ενώ δεν έχει καμιά ευθύνη για ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα, νιώθει μεγάλη αγωνία για το μέλλον.
Γιατί η νέα γενιά δε μπορεί να περιμένει. Γιατί η Ελλάδα μας δε μπορεί να περιμένει.

Σας καλώ να συμβάλλουμε όλοι σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους.
Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 24ης Σεπτεμβρίου 2009

ele24.jpg (657 KB) 8arr24.jpg (266 KB) logos24.jpg (376 KB)