Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Διέρρηξαν το ΚΕΠ του Δήμου Αρφαρών

Το ΚΕΠ του Δήμου Αρφαρών, έβαλαν στο στόχαστρο τους άγνωστοι διαρρήκτες το βράδυ της Παρασκυής.
Η διάρρηξη έγινε γνωστή χθές την Δευτέρα απο Υπάλληλο που είχε πάει για δουλειά.
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι δράστες αφού μπήκαν απο το πίσω μέρος του κτηρίου, αφαίρεσαν χρήματα περίπου 500 ευρώ.

Όταν έγινε αντιληπτή η κλοπή απο την υπάλληλο ειδοποιήθηκε ο Δήμος και αμέσως μετά η αστυνομία όπου έσπευσαν στον τόπο της διάρρηξης και συνέλεξαν αποτυπώματα προς αναζήτηση του ή των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες έψαξαν τα συρτάρια σε ένα εκ των οποίων υπήρχαν και τα 500 Ευρώ.

Δικαιώθηκε η αμφισβήτηση του Φιλιατρά News για το White Pages του ΟΤΕ

Το μεσημέρι είχαμε αναρτήσει ένα θέμα για την κατάργηση του white pages του ΟΤΕ από τους Γερμανούς.
Δεν υιοθετήσαμε πλήρως αυτό που έγραψαν πολλά blogs αλλα στο τέλος είχαμε βαλει ένα ερωτηματικό.

Ισχύει άραγε αυτό ή είναι κόλπο των Γερμανών ΝΑΖΙ για να καταργήσουν το whitepages???

Τωρα και ώρα 23:58 η σελίδα WhitePages είναι και πάλι .........

online διαψεύδοντας τους συναδέλφους bloggers που ήθελαν να έχει κατέβει οριστικά η σελίδα.

Δυστυχώς και ο φίλος "ορίζοντας" που άφησε το σχόλιο του στο προηγούμενο θέμα μάλλον διαψεύστηκε.

Η σελίδα λοιπόν του White Pages είναι και πάλι online

Eπισκεφθείτε την κι εσείς. http://www.whitepages.gr/gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μολυσμένο γάλα από δυο μεγάλες εταιρείες

Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών > εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών > Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.
Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν οτι .......

σε παλαιότερους ελέγχους το γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:
Στη σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι
εταιρείες.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1.
Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.

Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!

Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες».

Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του.
«Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές, όταν έχουν
μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος.
«Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο. Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος», προσθέτει, εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, λόγω της αυξημένης υγρασίας.
Όπως είχε αποκαλύψει το «Π» την περασμένη εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών
έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου
γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή
του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε
υπαρκτό!
Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε
χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι
«εσφαλμένη εντύπωση ότι το ''εκτός προδιαγραφών'' νωπό γάλα, δηλαδή το ''παράνομο''
γάλα - πρώτη ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για
την υγεία των καταναλωτών (λ.χ. δηλητηριάσεις κ..ά.)».

Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα:
Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των
εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη;
Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;
Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση;
Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη;
Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;
Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες
αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;
Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;
Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος;
Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει;
Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;

Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για μολυσμένο γάλα για να μη θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα kανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.
Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού, ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες μυκοτοξίνες στον κόσμο.
Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους. Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις.
Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου γάλακτος.

Πηγή: Troktiko

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΕΡΑΝΗ 0-0 Πήρε βαθμό για σωτηρία στις Καμάρες

Πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία πήρε χθες η Εράνη, που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 εκτός έδρας με τον Αχιλλέα Καμαρών.

Η Φιλιατρινή ομάδα πήγε διαβασμένη να αντιμετωπίζει τον Αχιλλέα, γνωρίζοντας τη δυσκολία του παιχνιδιού αλλά και ότι δεν θα ήταν εύκολο να αποσπάσει κάποιο καλό αποτέλεσμα.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα από τη στιγμή που λόγω διαφόρων προβλημάτων δεν κατέστη δυνατόν να παραταχθεί στον ματς με την καλύτερη δυνατή 11άδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε τον αγώνα με 8 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών.
Παρ‘ όλα αυτά οι παίκτες ακολούθησαν τις οδηγίες του προπονητή του Σταύρου Αντωνόπουλου και κατάφεραν να φύγουν με τον πολύτιμο, ενόψει της συνέχειας βαθμό της ισοπαλίας.
Μάλιστα, αν είχαν και λίγο την τύχη με το μέρος τους στο 26’, σε φάση διαρκείας στην .......

περιοχή του Αχιλλέα, το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.
Η Εράνη έπαιξε με ιδιαίτερη προσοχή, κοιτώντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και από εκεί και πέρα, διεκδίκησε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές φάσεις στο παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Αθανασόπουλου.
Στο 15’ σουτ του Κασπίρη κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Αμπου Ελ Ελα από το κόρνερ του Μεθενίτη.
Στο 26’ έγινε η φάση διαρκείας στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας, αλλά η Εράνη δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Ο Ανεστόπουλος εκτέλεσε φάουλ έδιωξε αρχικά ο Καλιακμάνης και στη συνέχεια τα σουτ των Κόλλια, Γιάννη και Πιχιγιόνι απέκρουσαν οι αμυντικοί γλιτώνοντας την ομάδα του από την παραβίαση της εστίας της.

Στην επανάληψη η Εράνη έδωσε χώρο στον Αχιλλέα και όποτε της δίνονταν οι ευκαιρίες έβγαινε στην κόντρα επίθεση, αλλά την τελευταία στιγμή οι αντίπαλοι αμυντικοί τούς προλάβαιναν μη επιτρέποντάς τους να πανηγυρίσουν κάποιο γκολ.
Στο 90’ ο Αχιλλέας ζήτησε πέναλτι όταν σε σουτ του Τρίγκα, η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού, όμως ο διαιτητής Ε. Γρίμμας (Σ.Δ.Π. Αθήνας) ήταν κοντά στη φάση θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, με το Μεθενίτη στην επαναφορά της μπάλας να σουτάρει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ:
Καλλιακμάνης, Τρίγκας, Μικές, Αργυρόπουλος, Μεθενίτης, Στούπας, Αβράμης, Αμπου Ελ Ελα, Κασπίρης (77’ Βετούλας), Τεπετός (46’ Μπούρδος), Μαντάς.

ΕΡΑΝΗ:
Αθανασόπουλος, Γιάννης, Ηλ. Ντινιώτης, Σπυρόπουλος, Πιχιγιόνι, Αναστασόπουλος, Ανεστόπουλος (80’ Νικολόπουλος), Κόλλιας (63’ Χατζηπαναγιώτης), Κορμπής (89’ Παναγιωτακόπουλος), Μουχίκας, Τσώνης.


Πηγή: Notos Sport

ΣΧΟΛΙΟ

Δείτε τα αποτελέσματα και την βαθμολογία της 24ης Αγωνιστικής.

Νέες περιπέτειες με τις επιδοτήσεις

Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν οι αγρότες με την υπόθεση των επιδοτήσεων καθώς φέτος η ενεργοποίηση θα γίνει με την εφαρμογή των ψηφιακών χαρτών. Τα προβλήματα ξεκινούν με τις προθεσμίες οι οποίες είναι ασφυκτικές και οι κανονισμοί προβλέπουν ποινές σε όσους δεν ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα μέχρι τις 15 Μαΐου μέχρι και απώλεια αν αυτό δεν γίνει μέχρι τις 9 Ιουνίου.
Ετσι με το... σύνθημα που θα δώσουν οι Ενώσεις, δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί σε κάθε νομό θα πρέπει να συνωστισθούν στα γραφεία τους προκειμένου να υποδείξουν σε ψηφιακούς χάρτες τα όρια των κτημάτων τους.
Διαδικασία με την οποία δεν είναι εξοικειωμένοι ούτε οι υπάλληλοι και στη διάρκεια της οποίας ουσιαστικά δεν επιτρέπονται αποκλίσεις.
Μέχρι να ανοίξει η διαδικασία, αιωρούνται πλήθος ερωτηματικών για το κατά ......

πόσο θα μπορεί να γίνει ταυτοποίηση με την πραγματική περιουσία των παραγωγών, αν θα υπάρξουν επικαλύψεις και πώς θα λυθούν τα προβλήματα που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν. Πολύ περισσότερο για τη διαδικασία πραγματικής ταυτοποίησης η οποία θα απαιτηθεί στη συνέχεια.

Μεγάλα προβλήματα έχουν εντοπισθεί ήδη σε περιοχές όπως η Μάνη, καθώς δεν απεικονίζονται εκτάσεις μικρότερες των 300 τ.μ. και η ΕΑΣ Μεσσηνίας εκτιμά ότι μόνο για την περιοχή ευθύνης της υπάρχουν πάνω από 10.000 τέτοιες περιπτώσεις. Ερωτηματικά για την απεικόνιση μέσω ορθοφωτοχαρτών που έχουν παραχθεί από δορυφορικές εικόνες, υπάρχουν για περιοχές στις οποίες οι καλλιέργειες είναι επικλινείς.
Το μόνον θετικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι με το σύστημα αυτό θα πέσει “κλάδεμα” σε ψεύτικες εκτάσεις και αντιστοίχως σε επιδοτήσεις που είναι πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητεί επιμόνως τη δημιουργία αξιόπιστου πληροφοριακού συστήματος αγροτεμαχίων, καθώς οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι πίσω από τη σημερινό σύστημα κρύβονται απάτες.
Ορισμένοι παράγοντες θέλουν να πιστεύουν ότι οι ευρωεκλογές θα αποδειχθούν... σωτήριες, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα ήθελε να δημιουργηθούν προβλήματα και ενδεχομένως θα επιδείξει ανοχή στους χρόνους που έχει δώσει.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως δεν αποκλείεται οι επιδοτήσεις να καταβληθούν με μεγάλη καθυστέρηση... το 2010.
Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν τις καθυστερήσεις στην κατάρτιση του συστήματος, την έλλειψη προετοιμασίας για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους και τα προβλήματα ταυτοποίησης που θα παρουσιαστούν.
Και ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα κληθούν να πληρώσουν για μια ακόμη χρονιά το κόστος της ενεργοποίησης.
Η υπόσχεση για δωρεάν ενεργοποίηση όταν πρόκειται για κατά κύριο επάγγελμα αγρότες παραμένει στα χαρτιά, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί... ποίους θεωρεί ως τέτοιους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: Ελευθερία

Tόπος έρευνας για τα καρπούζια η περιοχή Τριφυλίας

Τόπος έρευνας έχει γίνει η περιοχή της Τριφυλίας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια του καρπουζιού και τις εξελίξεις που προκύπτουν.
Κάθε χρόνο γίνονται διάφοροι πειραματισμοί και μελέτες από την Εδρα Κηπευτικών, ενώ και φέτος ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αυτόρριζων και εμβολιασμένων καρπουζιών σε διάφορα υποκείμενα.

Oλα αυτά δείχνουν την ιδιαίτερη δυναμική που έχει αναπτύξει η περιοχή της Τριφυλίας στην καλλιέργεια κηπευτικών και ειδικά στο καρπούζι που πλέον είναι ένα από τα κυριότερα προϊόντα που παράγει, έχοντας κερδίσει πολλές αγορές με την πρωιμότητα και τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό στόχος των ερευνών και των εργασιών που γίνονται από τους .........

επιστημονικούς φορείς είναι να στηριχθεί ακόμη περισσότερο η καλλιέργεια, να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και συνεχής ενημέρωση για τις τάσεις και τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές, όπου και κατευθύνεται κατά κύριο λόγο το καρπούζι της περιοχής.

Γι’ αυτές τις δραστηριότητες αλλά και τις εκτιμήσεις του για την συνέχεια μας μίλησε ο επικεφαλής της Εδρας Κηπευτικών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Χρήστος Ολύμπιος σημειώνοντας:
«Η συνεργασία με τον κ. Παρασκευόπουλο και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκινά εδώ και πολλά χρόνια. Στόχος είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την βελτίωση της καλλιέργειας του καρπουζιού εδώ στην περιοχή και έμμεσα να βοηθήσουμε τους καλλιεργητές να αυξήσουν το εισόδημά τους.
Τα περασμένα χρόνια οι προσπάθειές μας ήταν να γίνει γνωστό το άσπερμο καρπούζι και η τεχνική της καλλιέργειάς του. Στην συνέχεια είχαμε ασχοληθεί με το μικρόκαρπο καρπούζι, γιατί βλέπαμε ότι οι τάσεις στις διεθνείς αγορές είναι προς το μικρόκαρπο και άσπερμο καρπούζι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καλλιεργηθούν αυτά σε μεγαλύτερες ποσότητες και να ξεκινήσει η εξαγωγή αυτών των τύπων του καρπουζιού.
Εκτός από τα συνηθισμένα κόκκινα καρπούζια έγινε καλλιέργεια και κίτρινου καρπουζιού το οποίο εντυπωσιάζει με το χρώμα του και κινεί το ενδιαφέρον της κατανάλωσης.
Φέτος προγραμματίσαμε μια ακόμη έρευνα που έχει σχέση με την ποιότητα του παραγομένου καρπουζιού, επειδή κατά καιρούς ακούγονται διάφορα σχόλια, ότι πιθανόν το εμβολιασμένο καρπούζι να παρουσιάζει μια υποβάθμιση της ποιότητάς του καθώς εμβολιάζεται σε υποκείμενα που έχουν σχέση με το κολοκύθι ή άλλα υποκείμενα συγγενικά με το καρπούζι.
Eτσι κάνουμε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουμε σε αυτόρριζα και εμβολιασμένα και στην συνέχεια θα μελετήσουμε ποιοτικά τους καρπούς που θα παραχθούν από αυτούς τους δύο τύπους φυτών.

Εντός των ημερών θα φυτευτούν τα δοκιμαστικά φυτά και όταν έρθει η εποχή της συγκομιδής θα πάρουμε δείγματα και θα προβούμε στην μέτρηση διαφόρων ποιοτικών χαρακτηριστικών -για παράδειγμα η περιεκτικότητα σε σάκχαρα, σε βιταμίνη C, σε αρωματικές ενώσεις και μια ακόμη σειρά από χημικές αναλύσεις- ώστε να δούμε αν επηρεάζεται η ποιότητα των παραγομένων καρπουζιών από τον εμβολιασμό.
Φυσικά θα συγκρίνουμε την ίδια ποικιλία, μια ποικιλία που καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις εδώ, το υβρίδιο «Ομπλα».

Εδώ στην περιοχή με τα τόσα χρόνια παρουσίας μας, έχω δει ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί αλλά και ίσως να αυξηθεί η καλλιέργεια καρπουζιού υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα παρακολουθούνται οι τάσεις που διαμορφώνονται στις εξωτερικές αγορές, εκεί που στέλνουμε τα καρπούζια μας.
Πρέπει να είμαστε σε θέση να διαπιστώνουμε τις προτιμήσεις τους και στην συνέχεια εμείς να παράγουμε αυτό το οποίο προτιμούν οι πελάτες.
Υπάρχει η τεχνογνωσία των παραγωγών της περιοχής με την συμβολή των γεωπόνων που δραστηριοποιούνται και εργάζονται εδώ και πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι καλλιεργητές παρακολουθούν και εφαρμόζουν τις συμβουλές που δίνονται από τους τοπικούς γεωπόνους. Θα ήθελα βέβαια να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Αντώνη Παρασκευόπουλο, ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και συμβουλεύει ανάλογα τους καλλιεργητές.

Oσον αφορά την αγορά, αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι τάσεις είναι προς τα άσπερμο και το μικρόκαρπο, τώρα ποια ποικιλία θα προτιμηθεί σε αυτούς τους τύπους θα προκύψει από το ποια θα είναι τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα παρουσιάσουν».
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Κηπευτικών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος σημείωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τον επικεφαλής της Εδρας Κηπευτικών κ. Ολύμπιο, που επί σειρά ετών βρίσκεται στην περιοχή μας όπου με την συσσωρευμένη εμπειρία που διαθέτει και τις γνώσεις τόσο για τα κηπευτικά όσο και για τις αγορές, μπορεί και μας στηρίζει στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο αξιολογήσαμε στην περιοχή μας μικρόκαρπα καρπούζια, ένσπερμα και άσπερμα, είδαμε τον ρόλο των φυτεύσεων, τι ρόλο έχει αυτό με την παραγωγή, την πρωιμότητα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Για φέτος θέλουμε να δούμε την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων σε αυτόρριζα και εμβολιασμένα φυτά, για να μπορούμε να απαντήσουμε στους καταναλωτές και στην αγορά, στο ερώτημα που καμία φορά μπαίνει – χωρίς να υπάρχει πρόβλημα – αν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά διαφοροποιούνται.
Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση καθώς η ποιότητα των εμβολιασμένων είναι πολύ καλή και έχει κερδίσει τις αγορές, παρόλα αυτά χρειάζεται τεκμηρίωση η διαδικασία για να μπορούμε και εμείς να προστατέψουμε το προϊόν μας και την πιο πρώιμη ζώνη καρπουζοκαλλιέργειας στην Ευρώπη.
Η τάση που υπάρχει είναι προς τα μεσόκαρπα καρπούζια του μεσαίου βάρους τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική αγορά και στην συνέχεια τα μικρόκαρπα - προτιμώνται τα καρπούζια 4-6 κιλά.

Με την έρευνα που γίνεται αυτή την στιγμή μαζί με μια άλλη έρευνα από τον καθηγητή κ. Τζάμο για την αξιοποίηση της ηλιοαπολύμανσης με βάση την τεχνική καλλιέργειας, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή, να βελτιώσουμε την ποιότητα, να δούμε τα καινούργια υβρίδια, να μελετήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να είμαστε έτοιμοι να απαντούμε στις προκλήσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν.
Oλες αυτές οι έρευνες έχουν κατά βάση την ασφάλεια του προϊόντος, την καθιέρωση στις αγορές, αλλά και το σημαντικότερο να παίρνουμε τα μηνύματα από τους πελάτες μας και να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις των αγορών, γιατί αυτές είναι που καθορίζουν την τύχη και την πορεία του προϊόντος.
Και οι ίδιοι οι παραγωγοί παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά και εμείς τους ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα των πειραματισμών όπως και για τις εξελίξεις που υπάρχουν. Προσπαθούμε πάντα όλα αυτά τα πορίσματα από τις εργασίες μας να περνούν στους παραγωγούς».

Πηγή: Ελευθερία

Καταργησαν οι Γερμαναράδες Ναζί το white Pages???? Ή κάνουν πραγματικά αναβάθμιση????

Διαβάζω απο το πρωί σε πολλά blogs ότι οι Γερμανοί (ΝΑΖΙ τους λέω εγώ) κατάργησαν το http://www.whitepages.gr/gr και πλέον όταν θέλουν να βρούν αριθμό τηλεφώνου θα πρέπει να καλούν το 11888 και να πληρώνουν τα μαλοκέφαλα τους ο κόσμος για να τα κονομάει η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.

Πατώντας την διεύθυνση είδα πράγματι να μην υπάρχει η σελίδα.
Αφαίρεσα το /gr από το τέλος και το άφησα σκέτο [ www.whitepages.gr ] και είδα ότι για λόγους συντήρησης το whitepages δεν είναι διαθέσιμο.
Μήπως οι συνάδελφοι Bloggers έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης??????
Ισχύει άραγε αυτό ή είναι κόλπο των Γερμανών ΝΑΖΙ για να καταργήσουν το whitepages???

Δείτε την εικόνα παρακάτω




ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Απεβίωσε ο 42χρονος Δημήτρης Χριστόπουλος

Κατέληξε τελικά απο εγκεφαλική αιμορραγία ο 42χρονος προϊστάμενος του ΙΚΑ Κυπαρισσίας Δημήτρης Χριστόπουλος ο οποίος το Σάββατο το μεσημέρι έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας.
Ο ασθενής βρισκόταν διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, παρουσιάζοντας εγκεφαλική αιμορραγία.
Θλίψη και συγκίνηση σκόρπισε στην κοινή γνώμη της πόλης η .....

είδηση του άδικου χαμού του νεαρού σε ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό καρμανιόλα.

Να δούμε πόσα ακόμα τροχαία θα γίνουν και πόσες ζωές θα φύγουν για να φτιαχτεί ο δρόμος που συχνάζει ο χάρος.
Εκεί στην Νομαρχία Μεσσηνίας που ξέρω ότι διαβάζετε το Φιλιατρά News, θα αποφασίσετε ποτέ να φτιάξετε τον δρόμο που έχει κάνει το στέκι του ο χάρος????

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ για να δει τι έχει γίνει με τον εργολάβο που έκανε το έργο και δεν έχει ρίξει ακόμα μετά από 5 χρόνια τον δεύτερο ασφαλτοτάπητα???????

Οι εξαγγελίες για Αεροδρόμιο και σιδηροδρομικό δίκτυο από τον Υπουργό Μεταφορών

Με… άδεια χέρια επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, την Καλαμάτα, με μελλοντικές δεσμεύσεις για αναζωογόνηση των μεταφορών στη Μεσσηνία.

Ο υπουργός, ο οποίος βρισκόταν στον Νομό από την Παρασκευή, συνέχισε την περιοδεία του στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο, με πρώτο σταθμό το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Δημαρχείο ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε την «κατ’ εξαίρεση» έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία ποδηλατοδρόμου, οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, με το βάρος να πέφτει πλέον στον Δήμο.
Παράλληλα, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα του σιδηροδρόμου, τονίζοντας ότι, ο ΟΣΕ βαίνει προς αναδιάρθρωση και θα ..........

εκσυγχρονιστούν οι γραμμές Πελοποννήσου και προαστιακού.
Απέφυγε, ωστόσο, να πάρει θέση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Πάρκο ΟΣΕ, αναφέροντας ότι, πρόκειται για «ειδικό κεφάλαιο» και ότι, θα επιλυθεί με μελλοντικές μεταρρυθμίσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο ανασύνταξης της εταιρείας, κάτι που αφήνει μετέωρο το μέλλον του χώρου. Ο δήμαρχος δώρισε στον υπουργό ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Επανάστασης του ’21 προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας.

Δ. Δράκος: «Αναβάθμιση Αεροδρομίου και σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα - Αθήνα»

«Πριν είχαμε (σ.σ. επισκέπτες) βορειοελλαδίτες και υπουργό. Τώρα έχουμε βορειοελλαδίτη υπουργό!». Με αυτά τα λόγια, αστειευόμενος και αναφερόμενος, φυσικά, στις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί με τον Σύλλογο Μακεδονομάχων Μεσσηνίας και τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, καλωσόρισε στο γραφείο του τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Στη συνέχεια κ. Δράκος κινήθηκε σε πιο διεκδικητικό πλαίσιο, εκφράζοντας έντονα παράπονα για τη στάση της Πολιτείας όσον αφορά στον τομέα των υποδομών στη Μεσσηνία. «Ενώ είμαστε το παλαιότερο κομμάτι της νεότερης Ελλάδας, οι υποδομές μας υστερούν χαρακτηριστικά έναντι άλλων περιοχών της πατρίδος μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο και η αναβάθμιση του Αεροδρομίου ήταν οι βασικές θέσεις του νομάρχη, ο οποίος στήριξε την επιχειρηματολογία του στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, που αναμένεται να εκτιναχθεί με την υλοποίηση της ΠΟΤΑ. Παράλληλα ο νομάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ έκανε λόγο για επανασύνδεση της Καλαμάτας με την Αθήνα σιδηροδρομικά. Αναφερόμενος στην υπόθεση του Αεροδρομίου, ο κ. Δράκος, τόνισε πως η ύπαρξη της ΠΟΤΑ επιτάσσει ως αναγκαία την αναδιοργάνωση του Αεροδρομίου, καθώς υπάρχουν θετικά μηνύματα για εκτίναξη του Τουρισμού. Σύμφωνα με μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, θα χρειαστούν 15 εκατ. ευρώ για το Αεροδρόμιο, ποσό το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο και κατέδειξε ως καλύτερη λύση την αναβάθμιση αρχικά του υπάρχοντος χώρου. Για την αναβάθμιση αυτή είχε οριστεί χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ, η οποία, όπως επισήμανε ο κ. Δράκος, δεν έχει εκταμιευτεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σχετικά με τον εξωραϊσμό του Αεροδρομίου παρενέβη ο υποδιοικητής της ΥΠΑ, Βασίλης Ηλίου, ο οποίος τόνισε πως οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει.

Εξαγγελίες Στυλιανίδη για σιδηροδρομικό δίκτυο, Αεροδρόμιο και ΚΤΕΛ

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά τις επισκέψεις του σε δήμαρχο και νομάρχη, μίλησε για έργα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου και την επανασύνδεση του σιδηροδρομικού άξονα Καλαμάτα - Τρίπολη - Κόρινθος - Αθήνα, ενώ αναφέρθηκε και στον προαστιακό. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως μέχρι το 2010 θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες επέκτασης του κτηρίου και των διαδρόμων του Αεροδρομίου, ενώ ενημέρωσε πως ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακαίνιση του κτηρίου (ύψους 1,5 εκατ. ευρώ) και αναμένεται μετά το 2010 να δοθούν 8,8 και 4,5 εκατ. ευρώ για επέκταση του συγκροτήματος κι αεροδιαδρόμων. Σχετικά με τον σιδηροδρομικό άξονα Καλαμάτα - Αθήνα, ο κ. Στυλιανίδης δεσμεύτηκε πως θα επισπευσθούν οι εργασίες. Αναφερόμενος στη θετική έκβαση της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη εξυγίανσης και του ΟΣΕ, δεδομένου ότι, με έλλειμμα 8 δισ. ευρώ ο κάθε πολίτης πληρώνει 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα.

Πηγή: Επικαιρότητα

Πρωτοκλασάτα στελέχη στο «Elite» έντονη Κυβερνιτική παρουσία στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Το Σαββάτο 7 Μαρτίου η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα της στο ξενοδοχείο «Elite».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, οι υπουργοί του Νομού, κ. Αντώνης Σαμαράς και κα Σοφία Καλαντζάκου. Ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Ο νομάρχης Μεσσηνίας, πολιτευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη σημαία του κυβερνώντος κόμματος.
Στελέχη του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό και η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.
Αίσθηση και αρνητικά σχόλια έκανε η απουσία από την εκδήλωση του βουλευτή και .......

πρώην υφυπουργού, κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Φτιάχνουν κλίμα για εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Την εκδήλωση άνοιξε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντινομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος. Πρέπει να τονιστεί ότι, σε επίπεδο οργάνωσης, προσέλευσης κόσμου, λεπτομέρειας και διάρκειας της εκδήλωσης ο τομέας οργανωτικού της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας παίρνει άριστα. Αλλά και ο τελετάρχης, κ. Σ. Παναγιωτόπουλος, για ακόμη μία φορά έκανε αντιληπτό προς όλους γιατί κρατάει τα ηνία του κόμματος στον Νομό! Ο κ. Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, είναι δύναμη εμπιστοσύνης με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο τιμόνι της χώρας κι αυτό καταδεικνύεται σήμερα στην κρίσιμη καμπή που είναι η χώρα. Επίσης ανέφερε ότι, είναι ευτύχημα για τη χώρα που έχει έναν τόσο άξιο πρωθυπουργό, που ηγείται καθ’ αυτόν τον τρόπο της δύσκολης προσπάθειας. Επίσης, έστειλε ένα μήνυμα προς τον κ. Καραμανλή ότι, όλα τα στελέχη της οργανωμένης βάσης στον Νομό θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να αναστραφεί το πολιτικό κλίμα και να κερδίσει το κυβερνών κόμμα τις ευρωεκλογές που έρχονται. Τέλος, ανέφερε πως είναι υποχρέωση όλων να δουλέψουν για τις επόμενες γενιές, να αντισταθεί η Νέα Δημοκρατία στις επιθέσεις, να υπάρξει συσπείρωση και να στηρίξουν όλοι τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που συντελείται.

Δυναμικός και με όραμα ο Αντώνης Σαμαράς

Τη στιγμή που κάλεσε ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος στο βήμα τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Αντώνη Σαμαρά, από μια πλευρά της αίθουσας ακούστηκαν έντονες επιδοκιμασίες, φανερό του ρεύματος και της στήριξης που έχει από τους πολίτες ο υπουργός στον Νομό και χαρακτηριστικό είναι ότι και ο ίδιος ανέφερε για τη Μεσσηνία πως είναι το προπύργιο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς άνοιξε την ομιλία του προλογίζοντας ουσιαστικά τον κ. Στυλιανίδη, λέγοντας ότι, είναι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει το κυβερνών κόμμα από όλες τις θέσεις, είναι από τα σπλάχνα του και τον χαρακτηρίζουν οι λέξεις «συνείδηση» και «ανθρωπιά». Επίσης αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση λέγοντας ότι, πρέπει να χτυπηθούν τα «άλατα της γραφειοκρατίας» και ότι, το όραμα και η σημαία της Ν.Δ. και του υπεύθυνου πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για τη σημερινή κοινωνία είναι η μεταρρύθμιση, η δικαιοσύνη και η ανάπτυξη. Τέλος, έκλεισε με τη βεβαιότητα - που τη μετέφερε και στο πλήθος με την ένταση και τη σιγουριά του λόγου του - ότι, δηλαδή, θα «ξανασαρώσει» η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

Καλαντζάκου, Σαμπαζιώτης και Δασκαλάκης με αέρα σιγουριάς και νίκης

Το αξιοπρόσεχτο της βραδιάς αυτής για τα στελέχη της κομματικής βάσης στον Νομό ήταν, πέρα κι εκτός από τις άριστες σχέσεις που επέδειξαν όλοι μεταξύ τους, η ταύτιση των παρεμβάσεών τους. Η υφυπουργός Απασχόλησης, κα Σοφία Καλαντζάκου, ανέφερε ότι, η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής, είναι ώριμοι και κρατάνε σταθερά το τιμόνι της χώρας. Είναι μπροστά από τα πράγματα, θέλουν να είναι χρήσιμοι για τον τόπο και το αποδεικνύουν με τη συναινετική τους στάση μπροστά στην κρίση και μπορούν να βγάλουν το καράβι από τη φουρτούνα.

Ο βουλευτής, κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, χαρακτήρισε ώριμο πολιτικό τον υπουργό Μεταφορών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ, ενώ μίλησε για δημοσιογράφους σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, μετέφερε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού κι ευχαρίστησε όλους για τους αγώνες που έδωσαν, για να είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση σήμερα. Ακόμη ζήτησε από όλους τη συμπαράστασή τους για τις ευρωεκλογές που έρχονται και τόνισε ότι, μπορεί με αυτές τις εκλογές να μην αλλάζουν οι Κυβερνήσεις, όμως διαμορφώνονται συσχετισμοί και καθορίζουν σημαντικές εξελίξεις.

Ομιλία με ειλικρίνεια και πάθος από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, ως κεντρικός ομιλητής, ανέβηκε τελευταίος από τους ομιλούντες στο βήμα κι έκανε στην αρχή έναν πρόχειρο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής τονίζοντας ότι, οι Έλληνες πολίτες κερδίζουν 1 εκατ. ημερησίως από την κίνηση αυτή. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ, τονίζοντας ότι, για τη «μαύρη τρύπα», που άφησε το ΠΑΣΟΚ, πληρώνουμε όλοι 2,2 εκατ. ευρώ την ημέρα.
Με τις κινήσεις, που κάνει η Κυβέρνηση, αυτά τα χρήματα θα ανακατανεμηθούν στους πολίτες. Τόνισε επίσης ότι, θα πρέπει να υπάρξει ένα σύγχρονο μοντέλο εταιρικής ευθύνης. Δηλαδή, για το κοινωνικό κράτος να εισφέρουν όσοι ευνοήθηκαν τόσα χρόνια από αυτό, δηλαδή οι πλούσιοι σήμερα. Έκανε κριτική στην Αντιπολίτευση λέγοντας ότι, «εμείς δεν απαντάμε στη λάσπη με λάσπη. Αφήνουμε τη λάσπη να ξεραθεί στο πουκάμισό μας και να πέσει κάτω, χωρίς να αφήσει λεκέ».
Τέλος, κάνοντας αναφορά στους 15 μήνες που ήταν υπουργός Παιδείας είπε ότι, υπήρξαν μετρήσιμα αποτελέσματα κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, σύντομα θα ανανεώσει ο Ελληνικός λαός την εντολή του στον Κώστα Καραμανλή.

Μήνυμα Νομάρχη Μεσσηνίας για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Από το 1910 που καθιερώθηκε στην Κοπεγχάγη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σε όλο τον πλανήτη. Η ημέρα αυτή αποτελεί έναν εορτασμό επίκαιρο και αναγκαίο, με μέγα πολιτικό νόημα.
Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη τα πολιτικά δικαιώματα των γυναικών καθιστώντας το αίτημα για την ισότητα των δύο φύλων κατά ένα μεγάλο μέρος του ανικανοποίητο.

Ως Νομάρχης Μεσσηνίας χαιρετίζω τον αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους. Ο ρόλος της γυναίκας εργαζόμενης, της γυναίκας συζύγου, της γυναίκας μάνας έχει αναβαθμιστεί στην ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον θεσμικά.
Την ισότητα όμως μεταξύ των δύο φίλων δεν τη φέρνουν μονάχα οι νόμοι.
Τη φέρνει ο κάθε ένας από εμάς με το σεβασμό και την αγάπη που δείχνει έμπρακτα για τη μάνα, τη γυναίκα και την κόρη του, του ιδίου και του διπλανού του.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ως Νομαρχία Μεσσηνίας προτρέπουμε τις γυναίκες να λάβουν ενεργό ρόλο στην τοπική .........

πολιτική σκηνή και να προσφέρουν με ζήλο και μεράκι της υπηρεσίες τους στον τόπο.
Η προσφορά τους δεν είναι μόνο πολύτιμη αλλά και αναγκαία. Η Ελλάδα μας έχει πολλά τέτοια παραδείγματα ανεκτίμητης προσφοράς να επιδείξει. Παραδείγματα που πρέπει να τιμούμε καθημερινά στο πρόσωπο κάθε γυναίκας.


Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας


Ετοιμο το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ, για το οποίο είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση, ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης.
Προσερχόμενος σε συνάντηση με τους εκπροσώπους και τους παράγοντες των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου Στρατηγικής για τη Γεωργία, ο κ. Χατζηγάκης επισήμανε ότι, οι προτάσεις και τα προβλήματα που θα ακουσθούν θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη της πολιτικής στον αγροτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού για εθνική συναίνεση μπροστά στην .......

οικονομική κρίση, ο υπουργός σημείωσε ότι, συνεννόηση των κομμάτων δεν σημαίνει κατάρρευση ιδεολογιών και πολιτικών, ούτε «λευκή επιταγή» για την Κυβέρνηση.
Σχετικά με το ζήτημα της παραχώρησης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκτάσεων στο Πανόραμα, ο κ. Χατζηγάκης, επανέλαβε ότι, δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στη διαδικασία, προσθέτοντας ότι δεν κατανοεί γιατί μία έκταση με πουρνάρια και αγριόχορτα αποτελεί θέμα συζήτησης.

Πηγή: Radio 936

Κρίσημη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόπουλου.

Ιδιαιτέρως σοβαρή παραμένει η κατάσταση της Υγείας του προϊσταμένου του ΙΚΑ Κυπαρισσίας Δημήτρη Χριστόπουλου 42 ετών ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής βρίσκεται διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, παρουσιάζει εγκεφαλική αιμορραγία και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.


Φάρσα για βόμβα στην ΔΕΗ Φιλιατρών?????

Φάρσα για βόμβα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στα Φιλιατρά είχαμε σήμερα το πρωΐ .
Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο της ΔΕΗ στα Φιλιατρά.
Επι τόπου έσπευσαν αστυνομικοί που απέκλεισαν το κτήριο δια παν ενδεχόμενο, ενώ οι εργαζόμενοι έφυγαν (οι περισσότεροι δηλαδή) από το πόστο τους.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

Δυνατότητα απενεργοποίησης του Internet Explorer στα Windows 7

Η τελευταία έκδοση των Windows 7 που βρίσκεται σε στάδιο δοκιμής περιλαμβάνει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του λειτουργικού. Πέρα από τις αισθητικές αναβαθμίσεις, η πλέον πρόσφατη build των Windows 7 δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα για απενεργοποίηση του Internet Explorer 8.

Η σχετική επιλογή βρίσκεται στα Windows Features και αρκεί ένα κλικ για να τεθεί στο περιθώριο ο browser της Microsoft.
Αν κι εκ πρώτης όψεως φαίνεται μάλλον ανεξήγητη η επιλογή για απενεργοποίηση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Microsoft και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονταισε δικαστική διαμάχη για τον Internet Explorer.
Η Κομισιόν εγκαλεί τον κολοσσό του software για παραβίαση των ........

κανόνων περί ελεύθερου ανταγωνισμού, ισχυριζόμενη ότι η εγκατάσταση του IE αφαιρεί από τον καταναλωτή τη δυνατότητα επιλογής ανταγωνιστικών browsers.

Με δεδομένο ότι η Κομισιόν έχει τιμωρήσει κατά καιρούς τη Microsoft με υπέρογκα πρόστιμα, η επιλογή για απενεργοποίηση του ΙΕ ίσως είναι η λύση που αναζητούσε η εταιρεία για τον τερματισμό της σύγκρουσης.