Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πήραν το μήνυμα των πολιτών Κυβέρνηση και αντιπολιτεύσεις;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Διανύουμε ημερολογιακά το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και η χειμωνιά στις ψυχές των Ελλήνων, καλά κρατεί.
Οι πανέμορφοι τουριστικοί προορισμοί της πατρίδας μας, λόγω φτώχειας και στρεβλής λογικής των επιχειρηματιών του τουρισμού, παραμένουν απαγορευτικοί για την εγχώρια αγορά.
Υψηλές οι τιμές τουριστικών καταλυμάτων για τους πολύπαθους .......

Βαριά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Ένας νέος πονοκέφαλος έρχεται για τους ιδιοκτήτες ΙΧ καθώς μπαίνει τέλος στη «χαριστική» των 30 ημερών για την ανανέωση της ασφάλειας από τη λήξη της. Πλέον οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο του ασφαλίστρου πριν την ημερομηνία λήξη του, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρούνται ανασφάλιστοι και θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Από την 1 Ιουλίου .....

Επείδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής στην Κυπαρισσία

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Κυπαρισσίας και η Σχολή Ρυθμικής Γυμναστικής “Illusions”, σας προσκαλούν στην ετήσια επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Κυπαρισσίας « Τάκης Αδαμόπουλος».

Θα είναι χαρά μας να ......

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% διεκδικεί η κυβέρνηση

Αίτημα στην τρόικα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% θα καταθέσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα συνοδεύει το αίτημα με αναλυτικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν την εισπρακτική αποτυχία της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης από τον Οκτώβριο 2012 έως και σήμερα.

Σήμερα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης .....

Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα – Τι θα ισχύει

Σύντομα όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ. Ειδικότερα, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 Δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.

Σήμερα, δημοσιεύθηκε .....

Θα γίνει στο Κατάρ το Μουντιάλ του 2022;

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Kρίσιμος ο αποψινός αγώνας της Εθνικής μας με την Εθνική Ιαπωνίας μετά την βαριά ήττα από την Κολομβία. Καλή τύχη στην Εθνική Ελλάδος…
Ας αφήσουμε στην άκρη τα καυτά θέματα της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας και σας καλώ σήμερα να ρίξουμε μια ματιά στο ποδόσφαιρο (κλέβοντάς την από ματιές στις καλλίγραμμες ντόπιες και εισαγόμενες κυρίες που ήδη «αναστατώνουν» πόλεις και ακρογιαλιές).
Δεν μου είναι....

Μόνοι τους προσπαθούν Σύλλογος και εθελοντές για το λιμάνι και τη γραφική παραλία της Αγίας Κυριακής

Την πλήρη αδιαφορία και την απόλυτη εγκατάλειψη του Δήμου Τριφυλίας και συγκεκριμένα των υπευθύνων της Δ.Ε. Φιλιατρών και του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών, βιώνει ο ιστορικός παραθαλάσσιος οικισμός της Αγίας Κυριακής, με τον ομώνυμο Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο και εθελοντές να αναλαμβάνουν – και φέτος – δράση για να ομορφύνουν το ιστορικό λιμανάκι και να «συμμαζέψουν» τη γραφική παραλία!
Δεν είναι, όπως....

Τον Ιούλιο έρχονται τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Σύμφωνα με τους .....

Αλβανός πα-τέρας βίαζε την 15χρονη κόρη του σε χωριό της Μεσσήνης

Ένας Αλβανός πα-τέρας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την ανήλικη κόρη του. Το περιστατικό που αποκαλύπτεται προκαλεί σοκ κυριολεκτικά και αναστατώνει το ήσυχο χωριό που βρίσκεται στα όρια του δήμου Μεσσήνης.
Ένα οικογενειακό .......

Ποιοι δικαιούνται φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα - Διαβάστε τους δικαιούχους

Χιλιάδες πολίτες θα μπορέσουν να πάρουν φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη διεύρυνση των κατηγοριών που μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, δίνεται η δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες να μπουν στο ΚΟΤ καθώς δημιουργούνται δύο νέες κατηγορίες.

Πρόκειται για τους ανέργους για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς και .......

Εκτέλεσαν σκύλο σε χωριό της Μεσσηνίας

Όταν ένας φίλος φεύγει…

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από ένα νεαρό στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ημερολόγιο με αφορμή τον πυροβολισμό ενός σκύλου στην περιοχή του Χανδρινού, από άτομο που κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη καταγγελθεί στην Αστυνομία, ώστε να υποστεί τις συνέπειες του νόμου.
Ο θάνατος, όμως, του σκύλου, Γιάννη Πέρρο τον έλεγαν, οδήγησε το νεαρό στο να γράψει το ακόλουθο κείμενο: ......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουνίου 2014