Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

135 ανενεργοί συνεταιρισμοί στη Μεσσηνία!!! - Σε 'α βάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό μετεξελίσσεται η ΕΑΣ Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Στα... ύψη προσπάθησε να εκτινάξει τη μερίδα – συμμετοχή στο νέο της βήμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και αυτό το σημείο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος».
Η πρόταση που είχε αρχικά προσεγγιστεί από το Δ.Σ. της ΕΑΣ έφθανε τα 1.200 ευρώ, ωστόσο στο... άκουσμά της και μόνο οι αγρότες που αντιμετωπίζουν τόσα και τόσα προβλήματα σοκαρίστηκαν.
Ακολούθησε ένα... παζάρεμα για το πού θα πέσει η ...........

συμμετοχή στο νέο σχήμα και τελικά αυτή κατέληξε στα 300 ευρώ.

Όσον αφορά την μετεξέλιξη της Ένωσης αυτή εστιάζει στην μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό, ωστόσο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο – χαρακτηρίστηκε πιο ευέλικτο σχήμα από την αγροτική εταιρική σύμπραξη – χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμη.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παράθεσε στην συνέλευση ο Σύμβουλος του ΥΠΑΑΤ Αλέξης Μπακούρος με τη Μεσσηνία να διαθέτει 180 (!) πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και στα μητρώα να έχουν εγγραφεί 55. Οι 9 από αυτούς έχουν κερδοφορία, οι 18 δεν έχουν καν δηλώσει κύκλο εργασιών και οι 28 έχουν ζημιές. Εδώ εντοπίστηκε το ζήτημα με τους ανενεργείς συνεταιρισμούς για τους οποίους φαίνεται ότι σύντονα θα... καθαρίσει το τοπίο.



BEST TV

Με επιπλέον χρέωση οι ενεργοποιήσεις

Η όλη διαδικασία των ενεργοποιήσεων που θα ξεκινήσει περί τα τέλη του μήνα αναμένεται να περιλαμβάνει φέτος μια πρόσθετη επιβάρυνση για τους παραγωγούς. Η συζήτηση άνοιξε για το εάν αυτή η επιβάρυνση που γίνεται με τις... ευλογίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και σε επίπεδο Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, αποτελεί ένα πρόσθετο χαράτσι, την στιγμή που το εισόδημα των παραγωγών καταρρέει.

Για το «κόστος παροχής υπηρεσιών και διαχείρισης ........

αρχείου» οι αγρότες μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αποφασίστηκε να πληρώνουν μια επιπλέον χρέωση, που από την πλευρά της Οργάνωσης κρίνεται λογική, όμως ήδη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως σημειώνεται το κόστος θα φθάσει στα 30 ή και 40 ευρώ με ΦΠΑ και εάν οδεύσουν προς ενεργοποίηση 43.000 παραγωγοί που πήγαν πέρυσι αυτό θα σηματοδοτήσει, εάν λάβουμε μόνο την χρέωση των 25 ευρώ υπόψιν μας, πως η ΕΑΣ θα εισπράξει κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, με τους μετριότερους υπολογισμούς.

Σημείωση το κράτος καλύπτει την διαδικασία των ενεργοποιήσεων μέσω των συνεταισριστικών οργανώσεων στην τιμή των 28,17 ευρώ ανά αίτηση πλέον ΦΠΑ.

BEST TV

Ο χορός του Συλλόγου Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη"

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Φιλιατρινοί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου των εν Αθήναις φιλιατρινών "Η ΕΡΑΝΗ" και τίμησαν με την παρουσία τους, το κέφι τους και με τις παρεές τους τον χορό-συνεστίαση που προγραμάτισε το ΔΣ στις 10 Μαρτίου στο κέντρο ΜΠΑΜΠΗΣ στην Κηφισιά.

Περισσότεροι από 250 φίλοι του συλλόγου είχαν .........

την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμου όπως το συγκρότημα "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ" και άλλους καλλιτέχνες.

Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου απέδειξε οτι ο ετήσιος χορός των εν Αθήναις Φιλιατρινών αποτελεί πλεόν παράδοση για τους συμπατριώτες μας που μένουν μακρυά από την γενέτηρά τους.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδυάς ήταν οι νέοι άνθρωποι που πλημμύρισαν με ζωντάνια και χορό το κέντρο διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο συνδυασμός του νόστιμου φαγητού, του καλού κρασιού και της ζωντανής μουσικής έδωσαν την ευκαιρία στους προσκεκκλημένους να ξεχαστούν από τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Με το πέρας της επιτυχημένης βραδιάς ευχή όλων ήταν η ανανέωση του ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
μελος ΔΣ




Απάντηση στην ανοικτή επιστολή του κ Αλεξανδρόπουλου από τον υπεύθυνο Τύπου του Πυρσού.

Απάντηση στην ανοικτή επιστολή του κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλου σχετικά με την διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του στις εκλογές για το Νέο Δ.Σ του Πυρσού εξέδωσε ο υπεύθυνος τύπου του Πυρσού κ. Αγριόπουλος Θεοχάρης.

Η απάντηση του κ. Αγριόπουλου έγινε εχθές βράδυ με σχόλιο στο θέμα του κ. Αλεξανδρόπουλου και μετά από παράκληση του την δημοσιεύουμε ξεχωριστά για να μην μείνουν υπόνοιες στους συμπολίτες μας περί αυθαίρετης συμπεριφοράς του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

Η απάντηση του είναι η ακόλουθη:.......

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά ο ανώνυμος των 10:43 με κάνει να θέλω να απαντήσω διότι ενώ δεν γνωρίζει έχει εσφαλμένη άποψη και μάλιστα κάνει και κρίσεις.
Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά συνέβη.

Πρώτα και κύρια κρατήστε τέσσερις ημερομηνίες:
α) 8 Μαρτίου
β) 10 Μαρτίου
γ) 11 Μαρτίου
δ) 13 Μαρτίου

Μετά διαβάστε αυτήν την πρόσκληση του Πυρσού: http://filiatranews.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html
και μετά να ξαναδιαβάσει με μεγάλη προσοχή την παραπάνω επιστολή του κ. Αλεξανδρόπουλου και ας δει πώς μόνος του ο κ. Αλεξανδρόπουλος αυτοαναιρείται σε όσα λέει για το απερχόμενο Δ.Σ.

Θα εξηγήσω τι έγινε με πολύ απλά λόγια.

Η πρόσκληση που είχε λάβει ο κ. Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης, -όπως και όλα τα μέλη του Πυρσού- ανέφερε ρητά ότι:
Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε μπορούν να υποβάλλουν τα Μέλη με αίτησή τους στο Δ. Σ. κάθε Τετάρτη και Κυριακή 6 έως 8 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 6 έως 8 το βράδυ, στο Φουρναράκειο.

Την πρόσκληση την είχε πάρει έγκαιρα, μία εβδομάδα πριν την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Μαρτίου για κατάθεση υποψηφιοτήτων. Είχε όλο το χρόνο να το σκεφτεί αν θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα ΕΓΚΑΙΡΑ και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Ούτε και αποκλείσαμε κανέναν στο να βάλει υποψήφιος.

Όμως ο κ. Αλεξανδρόπουλος θέλησε να υποβάλει υποψηφιότητα ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ.

Εμείς σαν Δ.Σ. αφήσαμε περιθώριο ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ απόγευμα 10 του μήνα. Δηλαδή 48 ώρες ΕΠΙΠΛΕΟΝ και ίσως ακόμα και κατα παράβασιν του καταστατικού του συλλόγου.
Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα συνεδρίασε το Δ.Σ. και κλείσαμε το ψηφοδέλτιο διότι την επόμενη μέρα 11 του μήνα είχαμε εκλογές.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ που αποχωρήσαμε από το Δ.Σ. ο κ. Αλεξανδρόπουλος δεν είχε καταθέσει καμία απολύτως υποψηφιότητα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του:
Σας έδωσα τα ονόματα έξι συμπολιτών μας την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Δηλαδή 3 μέρες μετά το κλείσιμο του ψηφοδελτίου.
Αν αυτό δεν είναι εκπρόθεσμο τότε τι είναι άραγε??
Θυμηθείτε ότι οι εκλογές ήταν να γίνουν την Κυριακή 11 Μαρτίου... Αρα έπρεπε να υπάρχει ψηφοδέλτιο για να διεξαχθούν οι εκλογές (άσχετα αν λόγω μη απαρτίας δεν έγιναν) και για να υπάρχει έπρεπε να έχει κλείσει και να έχει τυπωθεί.
Ταυτόχρονα έπρεπε να έχει κλείσει και το βιβλίο πρακτικών με την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στο οποίο να αναφέρεται ότι το ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε αποτελείται από τους τάδε υποψηφίους.

Την Κυριακή το απόγευμα εγώ με τον πρόεδρο του Πυρσού κ. Αντωναρόπουλο, καθίσαμε στον υπολογιστή και γράψαμε το ψηφοδέλτιο το οποίο και τυπώσαμε προκειμένου να είναι έτοιμο για την ψηφοφορία. Όλα αυτά την Κυριακή.

Ο Κ. Αλεξανδρόπουλος εμφανίστηκε 2 μέρες μετά και φυσικά εκπρόθεσμα να καταθέσει τι???? ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ και μάλιστα όχι μια την δική του αλλά 6 ατόμων!!!!! ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ.

Ο πρόεδρος ως όφειλε έπρεπε να το περάσει από το απερχόμενο συμβούλιο το αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Και κατά την γνώμη μου δίκαια απορρίφθηκε.
Το αιτιολογικό ήταν ότι το βιβλίο πρακτικών έχει κλείσει, άρα ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα συμβούλια μέχρι την ανάδειξη νέου.
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος δηλαδή τι ήθελε στην ουσία να γίνει???
Άλλο ψηφοδέλτιο να είχαμε στα πρακτικά και την Κυριακή 11 Μαρτίου, και επειδή δεν έγιναν οι εκλογές να είχαμε άλλο ψηφοδέλτιο την επόμενη Κυριακή στις 18 Μαρτίου. Αυτά δεν γίνονται ούτε με σφαίρες.
Και αυτό γιατί?? Γιατί ο κ. Αλεξανδρόπουλος ήθελε να καταθέσει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ υποψηφιότητα.

Θεωρώ ότι είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα, είχε τον χρόνο να καταθέσει την υποψηφιότητα του, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ, πήγε να την θέσει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ, απορρίφθηκε, και τώρα με την ανοικτή επιστολή να θέλει να βγει και από πάνω.

Νομίζω ότι ο Κ. Αλεξανδρόπουλος δεν τα υπολόγισε σωστά. Και για τους λάθος υπολογισμούς του δεν ευθυνόμαστε εμείς ως απερχόμενο Δ.Σ. Ας ψάξει τις ευθύνες στον εαυτόν του.
Αυτό που θα ήθελα να καταστήσω σαφές και το επαναλάβω προς κάθε κατεύθυνση είναι πως ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ που κατατέθηκε έγκαιρα. Αποκλείστηκε η εκπρόθεσμη υποψηφιότητα και ΜΟΝΟ.

Αγριόπουλος Θεοχάρης
Υπεύθυνος Τύπου του Πυρσού


Πριν αγοράσετε GPS

Οι εξελίξεις τρέχουν και ο κόσμος των δορυφορικών πλοηγών γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακός με την τελευταία εξέλιξη να είναι η δυνατότητα προβολής πληροφοριών κίνησης σε πραγματικό χρόνο.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η αγορά ενός συστήματος πλοήγησης είναι απλή υπόθεση.
Μια αναλυτικότερη έρευνα αγοράς ωστόσο, είναι ..........

απαραίτητη, προκειμένου να επιλέξετε το μοντέλο που σας ταιριάζει.

Δυνατότητες απεικόνισης

Η οθόνη δεν κρίνεται μόνο από τη διαγώνιό της, δηλαδή το πόσες ίντσες είναι. Σημαντικό ρόλο παίζει η ανάλυσή της, η φωτεινότητα και φυσικά η ικανότητά της να προβάλλει τρισδιάστατες πληροφορίες, στοιχείο που αποδεικνύεται αρκετά χρήσιμο, όταν κινείστε σε παντελώς άγνωστες διαδρομές και προσπαθείτε να προσανατολιστείτε από τα διάφορα κτίρια και
μνημεία που βλέπετε γύρω σας. Επίσης, το στοιχείο αυτό σας βοηθά να βρίσκετε εύκολα και προπαντός έγκαιρα τη σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε σε μια διασταύρωση. Θα πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι μια μικρή σε διαστάσεις οθόνη αδυνατεί να προβάλει σε ικανοποιητικό μέγεθος πληροφορίες. Μην επιλέγετε τίποτα κάτω από τις 3,5 ίντσες, με τις οθόνες 5 ιντσών να αποτελούν την ιδανική λύση, ειδικά εάν οδηγείτε ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Οι μοτοσικλετιστές περιορίζονται στην επιλογή των 3,5 ιντσών.

Φωνητική καθοδήγηση

Τόσο ο χειρισμός της συσκευής σας με φωνητικές εντολές όσο και η δυνατότητα καθοδήγησης με οδηγίες που ακούτε από τον πλοηγό σας θα πρέπει να θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ στην επιλογή σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η συσκευή σας θα πρέπει να έχει πλήρη υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, και τα ηχεία της να της επιτρέπουν να ακούγεται καθαρά στο θορυβώδες περιβάλλον του αυτοκινήτου.

Χάρτης & σημεία ενδιαφέροντος

Η σωστή χαρτογράφηση μιας περιοχής είναι το παν. Το μοντέλο που θα επιλέξετε θα πρέπει να σας προσφέρει τακτικά updates για το χάρτη του, έτσι ώστε να μην βρίσκεστε προ εκπλήξεως κάποιας νέας μονοδρόμησης. Αναφορικά με τα σημεία ενδιαφέροντος ή αλλιώς Points Of Interest (POI), αυτά αποτελούν όλα εκείνα τα στοιχεία που συναντάτε στην περιοχή στην οποία κινείστε και μπορεί να σας ενδιαφέρουν, όπως στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, βενζινάδικα, χώροι πολιτισμού και αναψυχής, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες. Ένας ενημερωμένος πλοηγός έχει στη λίστα με τα POIs του και τα ξενοδοχεία της περιοχής, στις περισσότερες περιπτώσεις με τα τηλέφωνά τους, για άμεση επικοινωνία.

Ψυχαγωγία

Πολλά συστήματα GPS αποτελούν πλέον ολοκληρωμένα κέντρα ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο, με δυνατότητα να παίζουν MP3, να συνδέονται με το φορητό σας player, να σας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάζετε ebooks και άλλα πολλά. Δείτε τη λίστα με τις extra λειτουργίες, καθώς μία τέτοια οθόνη μέσα στο αυτοκίνητό μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις.

Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο

Η Info Trip σε συνεργασία με την Τροχαία και τα κέντρα παρακολούθησης κυκλοφορίας έχει αναπτύξει ένα σύστημα που σας κρατά ενήμερους για όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο ανά πάσα στιγμή. Στην ελληνική αγορά εμφανίστηκαν δύο υλοποιήσεις της τεχνολογίας αυτής, το Traffic Message Channel της DIS (www.dis.gr) και το MLS Destinator liveTRAFFIC (www.mls.gr). To TMC της DIS είναι μια τεχνολογία μετάδοσης κυκλοφοριακών δεδομένων μέσω ραδιοφωνικών σημάτων RDS ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επιλέξουν τον ταχύτερο δρόμο. Το MLS Destinator liveTRAFFIC ενημερώνει τον οδηγό για την κίνηση και τον πλοηγεί στο φθηνότερο κοντινό βενζινάδικο. Ακόμα, λαμβάνοντας υπόψη ώρα, μέρα και θέση του οδηγού, τον πλοηγεί στο κοντινότερο ανοιχτό φαρμακείο ή στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο. Τέλος, δίνει πρόβλεψη καιρού έξι ημερών.

Extras

Οι δυνατότητες των δορυφορικών πλοηγών που κυκλοφορούν στην αγορά δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν μοντέλα τα οποία είναι εξοπλισμένα με αλκοολόμετρο, προκειμένου να βλέπετε εάν έχετε κάνει την υπερβολή και δεν πρέπει να πιάσετε το τιμόνι λόγω ποτού, ενώ τα περισσότερα συστήματα σάς ειδοποιούν σχετικά με το πότε εισέρχεστε σε μια περιοχή ελεγχόμενης κυκλοφορίας από την Τροχαία, προκειμένου να αποφύγετε τις υπερβολές. Ο κατάλογος των extras αυξάνεται, καθώς αναπτύσσονται νέεςεφαρμογές που συνδέουν γεωγραφική θέση με πληροφορίες.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.