Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας … αλλά και απορίας

Προς το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΠΥΡΣΟΣ - Φιλιατρά

Κύριε Πρόεδρε

Ζω και εργάζομαι στα Φιλιατρά και για πάρα πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις. Ήμουν Διευθυντής της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Φιλιατρινές Ώρες» για πέντε χρόνια, Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάλης για τέσσερα χρόνια, ιδρυτικό και ενεργό μέλος στο Τριφυλιακό θέατρο για δεκαοχτώ χρόνια, τέσσερα από τα οποία ως Πρόεδρος, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Μαυροπίνακας».
Διετέλεσα και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου σας με .........

υπευθυνότητα τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, αλλά δεν ολοκλήρωσα η θητεία μου μιας και αναγκάστηκα να παραιτηθώ για λόγους που εξήγησα σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση.

Βλέποντας τα τελευταία χρόνια το τέλμα που έχει περιέλθει αυτός ο ιστορικός σύλλογος με τις ελάχιστες έως μηδενικές δραστηριότητες, θλίβομαι. Κουβεντιάσαμε πολλές φορές, κύριε Πρόεδρε, για το μέλλον αυτού του συλλόγου και μοιραστήκαμε την αγωνία για το μέλλον του. Πριν ένα μήνα πάλι, σας εμπιστεύτηκα τους προβληματισμούς μου και σας διαβεβαίωσα πως σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι νέοι στην πόλη μας που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν. Μου δείξατε πως χαρήκατε ειλικρινά, αφού σε περίοδο κρίσης υπάρχουν συμπολίτες μας πρόθυμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Όταν προκηρύξατε τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θυροκολλήσατε μια ανακοίνωση όπου αναγραφόταν μια καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Σας ρώτησα δυο φορές αν θα ισχύσει αυτή η ημερομηνία και μου απαντήσατε πως γράφτηκε μόνο για λόγους που επιβάλλει το καταστατικό και πως μπορώ να προσπαθώ να πείσω νέους ανθρώπους προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή που θα τυπώσετε τα ψηφοδέλτια στον υπολογιστή σας, διαβεβαιώνοντάς με πως οι εκλογές θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή.
Σας έδωσα τα ονόματα έξι συμπολιτών μας την Τρίτη 13 Μαρτίου. Την Τετάρτη το πρωί επικοινωνήσαμε και πάλι για να σας δώσω το επώνυμο του ενός υποψήφιου το οποίο δε θυμόμουν την προηγούμενη ημέρα, μιας και ήταν ρουμάνικης καταγωγής παντρεμένου με φιλιατρινιά.

Το βράδυ της Τετάρτης συνεδριάσατε και μου ανακοινώσατε ότι αυτά τα έξι άτομα δεν μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι, ως εκπρόθεσμοι στην κατάθεση της αίτησής μας!!!.

Γιατί κύριε Πρόεδρε;

Πιστεύω ότι στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής, αλλά και στην απαντητική επιστολή που οφείλετε να μου στείλετε, θα δώσετε με πειστικό τρόπο μια απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα :

• Βασική σας πρόθεση ήταν να με παγιδεύσετε;

• Το καταστατικό του Πυρσού ορίζει να γίνονται εκλογές κάθε Ιανουάριο. Είστε εμπρόθεσμοι ή εκπρόθεσμοι;

• Όταν ορίζετε μια καταληκτική ημερομηνία με συγκεκριμένο ωράριο , δεν θα έπρεπε να είναι κάποιος στο σύλλογο για να παραλαμβάνει τις αιτήσεις; Είστε σίγουροι ότι δεν ήρθαμε εγκαίρως;

• Την υποψηφιότητα του φίλου Παντελή Μπαζάνου την οποία κάνατε δεκτή, πότε κι από ποιον την παραλάβατε; Μήπως γνωρίζετε σε ποιον γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος όταν εμφανίστηκε στο Σύλλογο την τελευταία ώρα της καταληκτικής ημερομηνίας;

• Ενημερώσατε, στην τελευταία συνεδρίασή σας, όλα τα μέλη του Δ.Σ. για όσα σας αναφέρω παραπάνω ή μόνο ορισμένα;

• Θα ήταν μεγάλο το ατόπημα να δεχτείτε έστω και εκπρόθεσμα, να μπουν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο, και να κριθούν, άτομα που θέλουν να προσφέρουν, που δε ζήτησαν μισθό και που εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης θέλουν να δραστηριοποιηθούν ακολουθώντας μια ευρύτερη κοινωνική τάση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία;

• Γιατί επιμένουν αλήθεια τα έντεκα μέλη του Δ.Σ. να θέτουν και να ξαναθέτουν υποψηφιότητα, τη στιγμή που τίποτα απ’ όσα είχαν αναλάβει δε λειτουργεί, που σταματούν να λειτουργούν τμήματα του Πυρσού, όπως το σινεμά, η βιβλιοθήκη, το χορευτικό και υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι ο «Πυρσός» είναι ένας ανενεργός σύλλογος;

Αλήθεια τι φοβηθήκατε κύριε πρόεδρε, ότι θα καταλάβουμε αυτό το ρημαγμένο «πολιτικό κάστρο» που προασπίζεστε με σθένος χρόνια τώρα, αρνούμενοι να δείτε το σήμερα, αρνούμενοι να αφουγκραστείτε το παλμό της φιλιατρινής κοινωνίας, εγκλωβισμένοι σε στεγανά του παρελθόντος, αφυδατωμένοι και από την ελάχιστη ικμάδα ζωτικότητας και ζώντας με την ψευδαίσθηση πως με ένα face control θα προασπίσετε τον πολιτισμό που κινδυνεύει;

Φιλιατρά 16 Μαρτίου 2012

Με σεβασμό
Γιάννης Αλεξανδρόπουλος-δάσκαλος

UPDATE

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

10 σχόλια:

  1. Τσ,τσ,τσ. Σαν να ακουω τον μεντορα σου τον κ. Σπανο. Ιδιο και απαραλλαχτο σε εχει κανει. Βαρυγδουποι τιτλοι και περισση αμετροεποια απο εναν δασκαλακο, που το μονο που ξερει ειναι να διαφημιζει το εγω του....εγω αυτο, εγω εκεινο, εγω το αλλο....δοξαστε με!!! Μεχρι και Ρουμανο αποφασισες να κανεις προεδρο του Πυρσου, εχει ομως παντρευτει Ελληνιδα. Εδω ομως ακομα ειναι Ελλαδα, you know? Hello, Greece! yeah..... Αν και απεναντι απο το προεδρειο του Πυρσου ιδεολογικα, τους οφειλω ενα ΜΠΡΑΒΟ!
    Φιλιατρινος Γεωργιος του Κωνσταντινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Γιάννη για την ωραία σου επιστολή,πραγματικά με αγγἰζει απόλυτα και την συνυπογράφω.
    Δυστυχώς για την πόλη,τον πολιτισμό της,τους ανθρώπους της,αυτή είναι η κατάσταση και μάλιστα από άτομα που για πολλά χρόνια κρατούσαν την σημαία του δημοκράτη και του προοδευτικού κατ΄απολκειστικότητα...Ας είναι.Πάντως σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει άτομα σαν και σένα,και υπάρχουν και άλλα,να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε.Μήν αφήσετε τα πράγματα της πόλης στην τύχη τους,μήν τ΄αφήσετε μόνο σ΄αυτούς που θέλουν τους πολιτιστικούς συλλόγους για να κάνουν δημόσιες σχέσεις,να κάνουν μικροπολιτικές και να ικανοποιούν προσωπικά μικροσυμφέροντα(!).Δεν λέω πέρασαν και από τον Πυρσό άνθρωποι που πρόσφεραν πολλά και για πολλά χρόνια,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με νέες ιδέες και όρεξη για προσφορά,επιβάλλετε με κάθε τρόπο να επιμείνεις και ΜΗΝ τους αφήσεις να οικιοπιούνται πράγματα που δεν τους ανήκουν προσωπικά και μοναδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώρα Πανταζοπούλου17 Μαρτίου 2012 στις 1:14 π.μ.

    Όταν ήμουν μαθήτρια, ο Πυρσός είχε ανοιχτές τις πόρτες του όλη μέρα!
    Η βιβλιοθήκη, το πιάνο στο φουαγιέ, το χορευτικό, ο κινηματογράφος, οι εκδηλώσεις και προπάντων η προετοιμασία τους (δημιουργία αφίσας, πανό, ζωγραφική),οι ομιλίες, η ποίηση...
    Γέμιζαν δημιουργικά τις μέρες μου και προδιάθεταν τα όνειρά μου!
    Ο ΠΥΡΣΟΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΜΟΥ!!!
    Βέβαια τότε, δεν συνηθιζόταν οι μαθητές να συχνάζουν στα cafe και τα bar, κι ακόμα κι αν αργούσα λιγάκι στην πρόβα του θεατρικού που ποτέ δεν ανεβάσαμε, είχα κυρώσεις στο σπίτι.
    Αναμφίβολα όμως, τα άτομα και οι κοινωνίες δεν είναι κάτι στατικό. Με την πάροδο του χρόνου εξελίσσονται, μεταβάλλονται, εκσυχρονίζονται.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το παρελθόν θα πρέπει να αποτελεί νεκρό φορτίο.Δεν αρκεί η μνήμη μου να έχει τον Πυρσό ψηλά σαν κάτι που στο παρελθόν συντέλεσε στην ανάπτυξή μου. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο "ΠΥΡΣΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ!!!
    Αυτός ο σύλλογος πρέπει ακόμα να ξεκαθαρίζεται αδιάκοπα από τα νεκρά και αρνητικά στοιχεία που ενδεχομένως περιέχει και να εμπλουτίζεται κάθε φορά από αναγνωρισμένες αξίες, αρχές και ιδανικά που αντιστοιχούν στην πολιτιστική στάθμη κάθε εποχής.
    Ως Φιλιατρινιά , ως αποριπτέα υποψήφια αλλά προπάντων ως ΜΑΝΑ, νοιώθω παράπονο που δεν μου επιτρέπεται να προσφέρω και γω με την σειρά μου στην κοινωνία αυτά που κάποιοι κάποτε προσέφεραν σε μένα ως παιδί. Δεν με ενδιαφέρει να ψυχαναλύσω τους λόγους, με ενδιαφέρει η δράση που συνάδει με το φυσικό περιβάλλον που επέλεξα να ζω, και οι δυνατότητες που έχω ( και είναι πολλές!!!) για συνεργίες που ανεβάζουν τον πήχη στο πολιτιστικό επίπεδο!!!

    Με εκτίμηση,
    Δώρα Πανταζοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά ο ανώνυμος των 10:43 με κάνει να θέλω να απαντήσω διότι ενώ δεν γνωρίζει έχει εσφαλμένη άποψη και μάλιστα κάνει και κρίσεις.
    Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά συνέβη.

    Πρώτα και κύρια κρατήστε τέσσερις ημερομηνίες:
    α) 8 Μαρτίου
    β) 10 Μαρτίου
    γ) 11 Μαρτίου
    δ) 13 Μαρτίου

    Μετά διαβάστε αυτήν την πρόσκληση του Πυρσού: http://filiatranews.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html
    και μετά να ξαναδιαβάσει με μεγάλη προσοχή την παραπάνω επιστολή του κ. Αλεξανδρόπουλου και ας δει πώς μόνος του ο κ. Αλεξανδρόπουλος αυτοαναιρείται σε όσα λέει για το απερχόμενο Δ.Σ.

    Θα εξηγήσω τι έγινε με πολύ απλά λόγια.

    Η πρόσκληση που είχε λάβει ο κ. Αλεξανδρόπουλος Ιωάννης, -όπως και όλα τα μέλη του Πυρσού- ανέφερε ρητά ότι:
    Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε μπορούν να υποβάλλουν τα Μέλη με αίτησή τους στο Δ. Σ. κάθε Τετάρτη και Κυριακή 6 έως 8 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 6 έως 8 το βράδυ, στο Φουρναράκειο.

    Την πρόσκληση την είχε πάρει έγκαιρα, μία εβδομάδα πριν την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Μαρτίου για κατάθεση υποψηφιοτήτων. Είχε όλο το χρόνο να το σκεφτεί αν θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα ΕΓΚΑΙΡΑ και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Ούτε και αποκλείσαμε κανέναν στο να βάλει υποψήφιος.

    Όμως ο κ. Αλεξανδρόπουλος θέλησε να υποβάλει υποψηφιότητα ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ.

    Εμείς σαν Δ.Σ. αφήσαμε περιθώριο ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ απόγευμα 10 του μήνα. Δηλαδή 48 ώρες ΕΠΙΠΛΕΟΝ και ίσως ακόμα και κατα παράβασιν του καταστατικού του συλλόγου.
    Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα συνεδρίασε το Δ.Σ. και κλείσαμε το ψηφοδέλτιο διότι την επόμενη μέρα 11 του μήνα είχαμε εκλογές.
    ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ που αποχωρήσαμε από το Δ.Σ. ο κ. Αλεξανδρόπουλος δεν είχε καταθέσει καμία απολύτως υποψηφιότητα.

    Όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του:
    Σας έδωσα τα ονόματα έξι συμπολιτών μας την Τρίτη 13 Μαρτίου.

    Δηλαδή 3 μέρες μετά το κλείσιμο του ψηφοδελτίου.
    Αν αυτό δεν είναι εκπρόθεσμο τότε τι είναι άραγε??
    Θυμηθείτε ότι οι εκλογές ήταν να γίνουν την Κυριακή 11 Μαρτίου... Αρα έπρεπε να υπάρχει ψηφοδέλτιο για να διεξαχθούν οι εκλογές (άσχετα αν λόγω μη απαρτίας δεν έγιναν) και για να υπάρχει έπρεπε να έχει κλείσει και να έχει τυπωθεί.
    Ταυτόχρονα έπρεπε να έχει κλείσει και το βιβλίο πρακτικών με την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στο οποίο να αναφέρεται ότι το ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε αποτελείται από τους τάδε υποψηφίους.

    Την Κυριακή το απόγευμα εγώ με τον πρόεδρο του Πυρσού κ. Αντωναρόπουλο, καθίσαμε στον υπολογιστή και γράψαμε το ψηφοδέλτιο το οποίο και τυπώσαμε προκειμένου να είναι έτοιμο για την ψηφοφορία. Όλα αυτά την Κυριακή.

    Ο Κ. Αλεξανδρόπουλος εμφανίστηκε 2 μέρες μετά και φυσικά εκπρόθεσμα να καταθέσει τι???? ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ και μάλιστα όχι μια την δική του αλλά 6 ατόμων!!!!! ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ.

    Ο πρόεδρος ως όφειλε έπρεπε να το περάσει από το απερχόμενο συμβούλιο το αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Και κατά την γνώμη μου δίκαια απορρίφθηκε.
    Το αιτιολογικό ήταν ότι το βιβλίο πρακτικών έχει κλείσει, άρα ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα συμβούλια μέχρι την ανάδειξη νέου.
    Ο κ. Αλεξανδρόπουλος δηλαδή τι ήθελε στην ουσία να γίνει???
    Άλλο ψηφοδέλτιο να είχαμε στα πρακτικά και την Κυριακή 11 Μαρτίου, και επειδή δεν έγιναν οι εκλογές να είχαμε άλλο ψηφοδέλτιο την επόμενη Κυριακή στις 18 Μαρτίου. Αυτά δεν γίνονται ούτε με σφαίρες.
    Και αυτό γιατί?? Γιατί ο κ. Αλεξανδρόπουλος ήθελε να καταθέσει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ υποψηφιότητα.

    Θεωρώ ότι είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα, είχε τον χρόνο να καταθέσει την υποψηφιότητα του, ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ, πήγε να την θέσει ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ, απορρίφθηκε, και τώρα με την ανοικτή επιστολή να θέλει να βγει και από πάνω.

    Νομίζω ότι ο Κ. Αλεξανδρόπουλος δεν τα υπολόγισε σωστά. Και για τους λάθος υπολογισμούς του δεν ευθυνόμαστε εμείς ως απερχόμενο Δ.Σ. Ας ψάξει τις ευθύνες στον εαυτόν του.
    Αυτό που θα ήθελα να καταστήσω σαφές και το επαναλάβω προς κάθε κατεύθυνση είναι πως ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ που κατατέθηκε έγκαιρα. Αποκλείστηκε η εκπρόθεσμη υποψηφιότητα και ΜΟΝΟ.

    Αγριόπουλος Θεοχάρης
    Υπεύθυνος Τύπου του Πυρσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΡΓΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.
    ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΛΟ ΘΙΓΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ.
    ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ. ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΦΑΣ ΠΟΡΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ...? ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΘ ΓΙΑΝΝΗ. ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ.
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ ΠΙΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ?
    ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΡΩΤΑΩ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΙΣ 13?
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΛΗΞΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ?
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ; ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ?
    ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΛΙΓΟ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλώ πολύ αν μπορείτε το σχόλιο μου - απάντηση στον κ. Αλεξανδρόπουλο να την βγάλετε και σε ξεχωριστή σας ανάρτηση προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας και να μην μείνουν σκοτεινά σημεία.

    Με εκτίμηση
    Αγριόπουλος Θεοχάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασα την επιστολή του κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλου, για τα «Προεκλογικά τεκταινόμενα» στον Πυρσό καθώς και για την ......«παροιμιώδη προσήλωση» των καρεκλοκένταυρων στην «νομιμότητα» και σκέφθηκα πως ο ΠΥΡΣΟΣ έχει πράγματι χρόνια τώρα καθιερωθεί σαν ο Μορφωτικός Σύλλογος των Φιλιατρών. Από τις Ημέρες ακόμα του Γιάννη του Σμυρνή , του Κώστα του Σπανού και των άλλων, αποτελούσε μια βασική συνιστώσα στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

    Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητες του συλλόγου έχουν περιορισθεί δραματικά…

    Η εντιμότητα (αδιαφορία και ανικανότητα) των …..αιωνόβιων μελών του Δ.Σ. - που μόνον με αλλαγές περιφερειακών «παιχτών» προσπαθεί να φτιασιδωθεί και να δείξει ανανεωμένο - φαίνεται δεν επιτρέπουν την παραμικρή εκτροπή…. εκ του νόμου!!!

    Εξ άλλου είναι γνωστό πως η …..νομιμότητα, αποτελούσε πάντα το κυρίαρχο και χαρακτηριστικό γνώρισμα τουλάχιστον κάποιων εκ των μελών του Δ.Σ.!!!!

    Δεν έχουν αντιληφθεί οι εν λόγω Κύριοι και Κυρίες ή δεν τους ενδιαφέρει να αντιληφθούν, ότι η απομυθοποίηση του Συλλόγου, (λόγω των προσώπων που ….. ισόβια διαχειρίζονται την τύχη του) αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα…

    Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών εκφράζει την κοινωνία όχι τα πρόσωπα και τις προσωπικές ατζέντες.
    Η κοινωνία, όπως και η οικονομία και η δημοκρατία είναι υπόθεση όλων, δεν είναι υπόθεση των λίγων, που αποφασίζουν γαντζωμένοι πίσω από «καρέκλες».

    Δεν είναι υπόθεση εκείνων που δεν μπορούν να αφουγκρασθούν την κοινωνία ή μάλλον προσπαθούν, να δείξουν ότι δεν την ακούν!!!!

    Οι δυνατότητες και τα μέσα υπάρχουν, δυστυχώς όμως δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν από την ανικανότητα των γνωστών «κέντρων»!

    Πριν χαθεί εντελώς κάθε ευκαιρία εύρυθμης και σωστής λειτουργίας του Ιστορικού συλλόγου, στερώντας έτσι την πόλη μας από μια εστία παραγωγής πολιτισμού, οφείλουν να σεβαστούν πρώτα από όλα την ιστορία του και να κάνουν στροφή 360ο αναβάλλοντας τις εκλογές και δίνοντας την δυνατότητα στον δάσκαλο και όχι μόνο, ώστε καινούργια μέλη να μπολιάσουν με νέα ορμή και ενεργητικότητα την λειτουργία του Συλλόγου!

    Έτσι για να προστατέψουν στοιχειωδώς την υστεροφημία τους, τους καλώ έστω και την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν νοοτροπία, να πετάξουν τις παρωπίδες, να διακρίνουν επιτέλους τον τύπο από την ουσία, να επιλέξουν το ηθικό να υπερισχύσει του νομότυπου, γιατί έχει να κάνει με τις πνευματικές ανάγκες του συμπολίτη μας….

    Ας πάψουν πια οι κλειδοκράτορες και καρεκλοκένταυροι διοικούντες μέλη του Δ.Σ., να εξαντλούνται στην ερμηνεία νόμων, καταστατικών και διατάξεων και ας σταθούν αν μπορούν, ακέραιοι ,τίμιοι και ηθικοί απέναντι στην θέληση κάποιων νέων ανθρώπων να προσφέρουν…..

    Ας πάψουν πια, έστω για μια μόνο φορά, οι δεύτερες σκέψεις κάποιων ανθρώπων που διαχρονικά δηλητηριάζουν την πόλη μας και τον πολιτισμό μας. Ας σταματήσουν πια να θεωρούν την πόλη μας και τους συλλόγους της φέουδα που μπορούν να εξουσιάζουν ….Αρκετό κακό έχουν κάνει…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννη, ή Γιαννάκη όπως σε θέλουν κάποιοι... ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ!!! Άνθρωποι σαν εσένα, πάντα ενέπνεαν μεγάλα πάθη! Γιατί οι"τρικλοποδιές", είναι το όπλο του αδαή, γιατί το κακό είναι ευκολότερο απ΄το καλό, γιατί οι κανόνες και οι "τύποι", είναι ο φερετζές της ατιμίας!
    'Ολοι ξέρουν...αλλά η μάχη των εντυπώσεων πάντα θα ανεβάζει τη λίμπιντο ορισμένων... Γι΄αυτό οι ΑΞΙΟΙ, σεμνοί και ταπεινοί του πλανήτη , έχουν κλειστεί στην ατομικότητά τους, γιατί η βλακεία είναι το μόνο που δεν παλεύεται!!!±

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ειχατε ψηφοδελτιο ετοιμο στις 11 Μαρτιου.....λετε ψεμματα κυριοι.Εχετε καταντησει τον ΠΥΡΣΟ σαν τον συλλογο γυναικων....οι ιδιοι και οι ιδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποια είνια η θέση του προέδρου γιατί δεν διαψεύδει τον κύριο Αλεξανδρόπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.