Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Το ύστατο αποχαιρετισμό είπαν στη Μητρόπολη για τον αδικοχαμένο Δικηγόρο

ΤΟ τελευταίο αντίο στον άτυχο 53χρονο δικηγόρο που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του με ένα μεγάλο αποχαρετισμό είπαν φίλοι, οικειοι, συγγενείς και πολίτες στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου της πόλης για τον χάμο του Σπύρου Ιωάννου.

Βουβή η τελετή της Εξωδίου Ακολουθίας που εψάλη παρουσία των Μητροπολιτών Τριφυλιας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και Ηλείας κ. Γερμανού, του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη, μελών του οικείυο Δ.Σ.και άλλων φορέων, καθώς ο Ναός κατακλύστηκε απο κόσμο που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στο τραγικό γεγονός, δεδομένου ότι ποτέ δεν έχει καταγραφεί ανάλογο περιστατικό στην ιστορική διαδορμή της Κυπαρισσίας.


Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του αδικοχαμένου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου που έζησε και μεγάλωσε στην πόλη και η οικογένειά της αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας καθώς προτίμησε με δάκρυα στα μάτια να πει το ύστατο αντίο στον συνάδελφό τους.
Την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στις ......

υποθέσεις και δικογραφίες που είχε αναλάβει ο άτυχος δικηγόρος ώστε να αναζητήσουν τα κίνητρα της στυγερής δολοφονιας.
Εξάλλου η ταυτοποίηση των στοιχείων, βιολογικού υλικού αλλά και άλλα πειστήρια στα χέρια των αρμόδιων Αρχών από αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα αξιοποιηθούν επαρκώς.

Πηγή: Radio 936

Ισόπαλο 1 - 1 το παιχνίδι της Νίκης Πλάτης με τον Πανευαϊκό

Μπορεί η Νίκη Πλάτης να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τρίτο κι όλας λεπτό από καθαρό αυτογκόλ του Βασιλόπουλου όμως δεν το έβαλε κάτω.
Εμφανίστηκε πολύ συγκροτημένη, πολύ πειθαρχημένη και κατάφερε στο 34 να φέρει τα ίσια το παιχνίδι με τον Θανάση Γκίνο.
Η Νίκη Πλάτης ΚΑΘΑΡΑ ανώτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφερε να δημιουργήσει πάρα πολλές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο αλλά η στρογγυλή θεά, είχε άλλα σχέδια.
Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Νίκη Πλάτης έπαιζε μονότερμα τον Πανευαϊκό σφυροκοπόντας ανελέητα την άμυνα του αντιπάλου.

Ο Πανευαϊκός κατάφερε να αντιδράσει κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας κάποιες προϋποθέσεις για γκολ αλλα η Νίκη Πλάτης είχε και εκεί την υπεροχή.
Σχετικά καλή η διαιτησία του Σκόρδου με πολύ λίγα λάθη.

Οι χαρακτηριστικές φάσεις του αγώνα είναι οι εξής: ......

Στο 3' Ο Σμύρης έκανε σουτ από το ύψος της σέντρας απευθείας στο τέρμα του Βασιλόπουλου αιφνισιάζοντας τον. Ο Βασιλόπουλος δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα αφού γλίστρησε από τα χέρια του και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 8 Μια καλή φάση με αξιώσεις για γκόλ με τον Χατζήπου ήταν αμαρκάριστος έξω απο την μεγάλη περιοχή του Μπαλόπουλου. Έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα απο το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 11 ο Άλμπαν κέρδισε φάουλ κοντά στο ύψος του κόρνερ. Έκανε την σέντρα βρήκε τον Σταθόπουλο και με κεφαλιά την έστειλε στην βάση του κάθετου δοκαριού.

Στο 15 Ο Σταθόπουλος μετά από φάουλ που κέρδισε έξω από την μεγάλη περιοχή του Μπαλόπουλου εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα πολυ πάνω από το οριζόντο δοκάρι.

Στο 16 Σε οργανωμένη επίθεση της Νίκης Πλάτης ο Σικαλίας δεν έπιασε καλά την πάσα και έτσι έκανε ένα αδύναμο σουτ. Ο μπαλόπουλος; κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 24 ο Σύλλας έκανε σέντρα απευθείας και ο Μπαλόπουλος μπλόκαρε την μπάλα σταθερά στον αέρα διατηρόντας το ανέπαφο της εστίας του.

Στο 28 και μετά από στημένη φάση έξω από την μικρή περιοχή του Βασιλόπουλου ο Μιχαλακόπουλος εκτέλεσε σουτ το οποίο πέρασε πάνω από το τείχος καταλήγοντας στην αγκαλία του βασιλόπουλου που έπεσε και μπλόκαρε σταθερά.

Στο 33 ο Άλμπαν εκτέλεσε φάουλ αλλά το σούτ δεν βρήκε στόχο τα δίχτυα του Μπαλόπουλου.
Στην επαναφορά της μπάλας τη μονομαχία στον αέρα κέρδισε ο Σταθόπουλος ο οποίος έκανε πάσα στον Άλμπαν και εκείνος έκανε παράλληλη σέντρα στον Γκίνο ο οποίος εκτέλεσε τον Μπαλόπουλο φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια κάνοντας το Νίκη Πλάτης - Πανευαϊκός 1 - 1.
Στο 38 Εκτέλεση φάουλ ο Γιαννόπουλος η μπάλα πήγε απευθείας στο κάθετο δοκάρι και ο Χαατζής απομάκρυνε απο την εστία του βασιλόπουλου.

Στο 40 ο Παπανικολόπουλος εκτέλεσε φάουλ. Ο Σικαλιάς έδιωξε σε κόρνερ λίγο πριν την γραμμή του τέρματος.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γιαννόπουλος και ο Βασιλόπουλος μπλόκαρε στον αέρα.

Στο 65 την κόκκινη (απευθείας κόκκινη) αντίκρυσε ο Γκρέτσα για έντονη διαμαρυρία στον διαιτητή Σκόρδο.

Οι συνθέσεις των 2 ομάδων:

Νίκη Πλάτης
Βασιλόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Καψιμάλης, Αρβανιταντώνης, Σταθόπουλος, Σύλλας (62 Καραχάλιος), Γκίνο, Άλμπαν, Σικαλιάς, Γεωργακόπουλος Χατζής (84 Βενετσανάκος).

Πανευαϊκός
Μπαλόπουλος , Πετρόπουλος, Σμύρης Παπανικολοπουλος, Ζάκκας, Γιαννόπουλος, Σαραντόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Ρουντζούνης, Χιώτης (91 Δημητρακόπουλος), Θεοδορόπουλος

14 Φεβρουαρίου: Ημέρα του αγίου …ιού!

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου εφιστούν πολλές από τις εταιρίες παραγωγής λογισμικού ασφαλείας, διότι αναμένεται κύμα αποστολής ιών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων με την ευκαιρία της ημέρας του Αγ.Βαλεντίνου. Ο πιο σημαντικός από αυτούς τους ιούς ανήκει στα worms και έχει την ονομασία Waledac.C.
Ο ιός έχει τη μορφή ευχετήριας κάρτας και παροτρύνει τους χρήστες να κάνουν κλικ σε μια σύνδεση για να δουν τις ευχές.
Ωστόσο, αντί για αυτό, φορτώνεται στον υπολογιστή κακόβουλο λογισμικό που σαν αποτέλεσμα έχει την ολική .......

καταστροφή των δεδομένων.
Τα αρχεία αυτά συνήθως έχουν ελκυστικό όνομα όπως youandme, onlyyou, you, meandyou κ.α.
Αρκεί μόνο να θυμηθούμε τον ιό iloveyou που είχε προκαλέσει μεγάλη απώλεια δεδομένων παλαιότερα, κυρίως στις Η.Π.Α.

(http://www.newsblog.gr)

Πηγή: Troktiko

ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ EXTRA 3 O NΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ!

Στην ομάδα του Αποκαλυπτικού Δελτίου εντάσσεται από την μεθεπόμενη εβδομάδα ο Νίκος Κακαουνάκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναλαμβάνει ρόλο σχολιαστή κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο Extra 3.


Η συμφωνία έκλεισε πριν από δύο ώρες σε συνάντηση που είχε ο ιδιοκτήτης του καναλιού με τον Νίκο Κακαουνάκη σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου.

Συμφωνήθηκαν τα πάντα στο οικονομικό χωρίς .......


κανένα όρο και περιορισμό σε αυτά που θα λέει και θα μεταφέρει στα ρεπορτάζ του ο γνωστός δημοσιογράφος.
Καλορίζικος!

Πηγή: Pressmme

ΣΧΟΛΙΟ
To Εxtra 3 εκπέμπει ΜΟΝΟ στην Αθήνα.

Η λήψη του σε όλη την Ελλάδα (τουλάχιστον) μπορεί να γίνει MONO μέσω δορυφόρου.

Τα στοιχεία λήψης του είναι:


ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ HOT BIRD 13o ANATOΛIKA

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 11411

ΠΟΛΩΣΗ: ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ (Horizontal)
SYMBOL RATE: 27500

FEC: 5/6


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ NOVA ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ MAJOR NETWORKS


Πρόστιμο στη Microsoft...

Κάλιο αργά παρά ποτέ...
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο 110.000 ευρώ στην εταιρεία Microsoft Hellas ΑΕ για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Όπως αναφέρει η Αρχή στη σχετική απόφασή της, η Microsoft δημιούργησε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο (Internet), στην οποία καταχωρούσε τη διενέργεια....

δικαστικών ενεργειών (αστικές διώξεις και ενέργειες) κατά φυσικών και νομικών προσώπων από το έτος 2003 έως σήμερα για «πειρατεία λογισμικού», σύμφωνα με τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επίσης, στο site η συγκεκριμένη εταιρεία καταχωρούσε και δικαστικές αποφάσεις, όπως και ειδήσεις για θέματα πειρατείας λογισμικού κ.λπ.

Πηγή: Nonews-news

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, κ. Ντίνος Τσερώνης, μαζί με τον υποδιευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Γεώργιο Ασημάκη χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με θέμα τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Τσερώνης ανέφερε: «Χθες στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας μετά από πρότασή μου αποφασίσθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, η λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συνήθως στα περιστατικά που δέχεται το Νοσοκομείο τους κάνει θρομβόλυση ή τους μεταφέρει σε άλλα Νοσοκομεία. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας κάνουν είτε στεφανιογραφία είτε αγγειοπλαστική.
Μέχρι στιγμής αυτές οι τεχνικές γίνονται μόνο σε ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο, σε αυτό της Χίου, που είναι δωρεά των εφοπλιστών της περιοχής.
Συγκεκριμένα για τον Νομό μας είναι ένα μεγάλο βήμα.
Θέλω γι' αυτόν τον λόγο να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια Καρέλια και τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο που από το 2000 έχουν .....

εκφράσει την επιθυμία τους για τη δωρεά αυτή.
Το έργο που πραγματοποιείται είναι μεγάλο, γιατί πέρα από τα 230 εμφράγματα και 360 ασθενείς με ασταθή στηθάγχη, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τη θεραπεία εδώ και όχι να πηγαίνουν σε όποιο Νοσοκομείο τους δεχθεί, άρα πολλαπλό το όφελος.
Ένα ακόμα στοιχείο, που προκύπτει, είναι η δυνατότητα εγκατάστασης 80 βηματοδοτών από το Νοσοκομείο. Επίσης, η χθεσινή απόφαση του υπουργού για να υλοποιηθεί χρειάζεται έναν θωρακοχειρουργό επιμελητή Α' ή Β' και δύο χειριστές εργαστηρίων. Τέλος, με τον εντατικολόγο, που έχει έρθει εδώ και μία εβδομάδα από το Παναρκαδικό, τον θωρακοχειρουργό, που η θέση του έχει ήδη προκηρυχθεί και τους δύο αιμοδυναμιστές, πλέον τους 15 νέους νοσηλευτές που θα στελεχώσουν τις Κλινικές, θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη κάλυψη σε αυτό το κομμάτι της παροχής υγείας».

Πηγή: Επικαιρότητα

Μέτρα για την προστασία των ανέργων

Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στη Βουλή όσον αφορά στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ «Μέτρα για την προστασία των ανέργων», η κα Καλαντζάκου τόνισε ότι, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Απασχόλησης είναι αυξημένος κατά 11,4% και ότι, το επιχειρησιακό πρόγραμμα, που έχει ήδη ξεκινήσει έχει προϋπολογισμό ύψους 3.013.000.000 ευρώ για το 2007 - 2013. «Θα επωφεληθούν 290 χιλιάδες άνεργοι, 275 χιλιάδες εργαζόμενοι, 53.500 πολίτες ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Επωφελούνται 15.700 γυναίκες με τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, για να μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας», επισήμανε η κα Καλαντζάκου.

Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομική κρίση τόνισε ότι, συχνά αυθαίρετα νούμερα που αφορούν στην αύξηση της ανεργίας επηρεάζουν αρνητικά την αγορά εργασίας.
«Ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει τις αποφάσεις.
Επηρεάζουν και τους ........

επιχειρηματίες όχι να απολύσουν, αλλά ενδεχομένως να μην κάνουν νέες προσλήψεις ή επηρεάζουν τους καταναλωτές από το να κάνουν αγορές». Παράλληλα, η υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι, η ανεργία μειώθηκε χάρη στις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που έλαβε έγκαιρα η Κυβέρνηση.

«Δεν μειώθηκαν γιατί εμείς κάναμε κάποια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο υπολογιζόταν η ανεργία. Υπάρχουν στάνταρ τρόποι με τους οποίους υπολογίζεται η ανεργία παγκοσμίως. Η ανεργία πήγε από το 11% στο 7%. Αυτό πώς έγινε; Με τις μεταρρυθμίσεις, με το να υπάρχει ανάπτυξη παντού. Γι' αυτό και υπήρχε αυτή η μείωση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2004 και μετά η ανεργία μειώθηκε αισθητά. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι, το 75% των θέσεων που δημιουργήθηκαν από το πρόγραμμα των νέων επιχειρήσεων, διατηρείται πέντε χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος. Και το 25% από αυτούς προσέλαβαν και άτομα. Συνεπώς, όταν επενδύεις στην αυταπασχόληση, επενδύεις στη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, η οποία θα μπορέσει, καλώς εχόντων, να προσθέσει και εργατικό δυναμικό. Αυτά λένε τα νούμερα. Και το 67% των νέων θέσεων εργασίας διατηρείται τρία χρόνια μετά. Συνεπώς, υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτοί δεν είναι αποτυχημένοι θεσμοί, αλλά πολύ επιτυχημένοι», τόνισε η υφυπουργός Απασχόλησης.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπερψηφίστηκε η πρόταση της Μειοψηφίας του Επιμελητηρίου για μείωση των συνδρομών κατά 40%

«Η Μειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες του Νομού μας ότι κατά την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 26 Ιανουαρίου 2009 δεν υπερψηφίστηκε η πρότασή μας για μείωση των συνδρομών κατά 40% από 1 Ιανουαρίου 2009, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των εξόδων των επιχειρήσεων στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Αντ' αυτής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Καραμπάτος, κατέθεσε πρόταση που υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της Πλειοψηφίας για τη μείωση των συνδρομών μόνο για τη φετινή χρονιά, κατά 10% και χωρίς να περιλαμβάνει και τις Α.Ε.

Επισυνάπτουμε προς ενημέρωση πίνακα με τις συνδρομές των ......

συναδέλφων μας στα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, τα οποία έχουν μεγάλη δραστηριότητα, προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση και σεμινάρια προς τα μέλη τους και απορούμε βέβαια, πώς καταφέρνουν να διατηρούν χαμηλά τα έξοδά τους και να λειτουργούν απρόσκοπτα με αυτές τις συνδρομές».



Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη της Μειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου: Δημήτρης Αδαμόπουλος, Δημήτρης Γαλανάκης, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Χρυσαλιώ Τσούλου και Δημήτρης Χριστόφορος.

«Καθαρά» τα δείγματα από το ναυάγιο

Η βοηθός γενική διευθύντρια Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ, κ. Αικατερίνη Κωνσταντοπούλου, απέστειλε τη χημική ανάλυση των δειγμάτων μέσα από το ναυάγιο που της έστειλε η Νομαρχία Μεσσηνίας.

Στο κείμενο που απέστειλε προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκο αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με τα δείγματα που λάβατε από την περιοχή του ναυαγίου στον κόλπο της Πύλου και μας αποστείλατε για ανάλυση, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η ανάλυση του δείγματος του θαλασσινού νερού μέσα από το καράβι έδειξε πως τα συστατικά του βρίσκονται στα επίπεδα των συγκεντρώσεων του κοινού θαλασσινού νερού, όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία.
Το Ph δείγματος ήταν 7,9 με συνήθεις τιμές Ph του θαλασσινού νερού 7,4-8,5.

Η προσδιορισθείσα τιμή του Ph κάνει σαφή την .........

απουσία οποιουδήποτε είδους καυστικής ουσίας. Επιπλέον δεν ανιχνεύτηκε καθόλου αλουμίνιο (αργίλιο).
Ομοίως η ανάλυση των δειγμάτων της λάσπης μέσα και έξω από το καράβι δείχνει πως τα δύο δείγματα είναι σχεδόν ταυτόσημα. Από τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων προκύπτει ότι, υπο τις παρούσες συνθήκες, δεν τίθεται θέμα ρύπανσης της περιοχής γύρω από το καράβι και μέσα σε αυτό».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δυναμίτης η παρέμβαση των αγροτών

Στο κλείσιμο της εισήγησης του αντινομάρχη, κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, από την πλευρά της Πλειοψηφίας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έδωσε τον λόγο στον επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τη Μεσσηνία».

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του οι αγρότες, που παρευρίσκοντο, ζήτησαν τον λόγο μέσω του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μεσσηνίας, κ. Τέλη Καναβού.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου απάντησε ότι, πρώτα θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των Φορέων και στο τέλος αυτοί. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής από πλευράς αγροτών.
Όλοι οι αγρότες, που ήταν παρόντες, στράφηκαν εναντίον του προέδρου, κ. Παναγιωτόπουλου και όλου του Σώματος με φωνές κι εξαπολύοντας μύδρους και αφορισμούς εναντίον τους. Χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Δεν γνωρίζετε τι βιώνουμε, είστε παντελώς άσχετοι με το πρόβλημα, δεν θέλετε να μας ακούσετε, αυτό είναι κοροϊδία.
Με λόγια ανεύθυνα δεν λύνονται ......

προβλήματα, δεν φοράτε παντελόνια, θέλετε να μας καπελώσετε, εσείς μας φτάσατε ως εδώ».
Τέλος, μέσα στη συνολική σύγχυση και το πανδαιμόνιο, που επικρατούσε, μία ομάδα αγροτών έθεσε το θέμα να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο σημείο αυτό παρενέβη δραστικά ο κ. Πετράκος και πρότεινε να μιλήσουν δύο εκπρόσωποι των αγροτών. Εν συνεχεία οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας, κ.κ. Μπρεδήμας, Μασούρας και Αλευράς και η κα Νικολάκου εξανέστησαν και απευθυνόμενοι με έντονο ύφος προς το Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου έθεσαν το αίτημα να μιλήσουν πρώτα οι αγρότες και μετά όλοι οι άλλοι.

Ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος δέχτηκε το αίτημα αυτό και ζήτησε έναν κατάλογο με ομιλητές από τους αγρότες, όμως αυτό έφερε τους αγρότες να καταφέρονται εναντίον των πάντων και να αναφέρουν ότι, «δεν θέλετε να μιλήσουμε, πάμε να φύγουμε, μας κοροϊδεύουν».
Την ηρεμία στο γενικό χάος έφερε η πρωτοβουλία του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μεσσηνίας, κ. Καναβού, ο οποίος ανέφερε προς το μαινόμενο πλήθος: «Συνάδελφοι, ήρθαμε να μας ακούσουν και να τους ακούσουμε.
Εντάξει, αυτό που θέλαμε έγινε, θα μας ακούσουν, ηρεμήστε».

Πηγή: Eπικαιρότητα

Συνεχίζεται η αναδάσωση του Ταϋγέτου

Νέο κάλεσμα προς όλους να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στην εθελοντική αναδάσωση του Ταϋγέτου, που συνεχίζεται κι αυτή την Κυριακή, απηύθυνε ο Σύλλογος «Φίλοι του Ταϋγέτου».

Ήδη εθελοντικές αναδασώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις δύο προηγούμενες Κυριακές στην Αλαγονία και τις Πηγές, ενώ αύριο η αναδάσωση θα ξεκινήσει από την Αρτεμισία. Στόχος είναι, όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή, να έχουν φυτευτεί 15.000 δένδρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιώργο Τσούκλερη, «την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου δίνουμε ραντεβού στην πλατεία της Αρτεμισίας στις 8.30 - 9.00 π.μ. για να φυτέψουμε 1.500 δένδρα στην περιοχή. Όσοι αγαπούν τον Ταΰγετο και θέλουν να τον δουν ξανά γεμάτο με δένδρα καλούνται να έρθουν και να βοηθήσουν για το σύντομο κλείσιμο των πληγών του. Θα είναι εκεί κάτοικοι των χωριών, τα μέλη των Συλλόγων και τα μέλη του Συνδέσμου. Και να θυμόμαστε πως ένα δένδρο αντικαθιστά πέντε κλιματιστικά».

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι .......

να καλυφθεί η εδαφική έκταση των ορεινών τοπικών διαμερισμάτων του Ταϋγέτου. Ήδη με τις δύο προηγούμενες αναδασώσεις έχουν δεντροφυτευτεί οι Πηγές και η Αλαγονία, ενώ έπονται τα Τοπικά Διαμερίσματα Λαδά και Καρβέλι, όλες δηλαδή οι πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 περιοχές του Ταϋγέτου, που οδήγησαν στην αποψίλωση του βουνού. Να σημειωθεί ότι, η αναδάσωση στις καμένες περιοχές του Ταϋγέτου γίνεται με δαπάνες της Οργάνωσης «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», που έχει έδρα στην Αμερική, καθώς και με τη βοήθεια και συμπαράσταση του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Τοπικών Διαμερισμάτων Αλαγονίας. Η δενδροφύτευση τελεί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καλαμάτας, στα πλαίσια υλοποίησης της εγκεκριμένης μελέτης «Αναδασώσεις καμένου δάσους Ταϋγέτου». Στις προηγούμενες αναδασώσεις η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ ο Σύλλογος ευελπιστεί να συνεχιστεί με το ίδιο πάθος και διάθεση η δράση αυτή, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στη σημαντική αυτή και ζωτικής σημασίας προσπάθεια αποκατάστασης του φυτικού πλούτου του Ταϋγέτου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Σήμερα στις 3 η κηδεία του άτυχου Δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία θα τελεστεί η νεκρόσημος ακολουθία για τον άτυχο Δικηγόρο Σπύρο Ιωάννου που εξέπνευσε την Πέμπτη το απόγευμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, μετά την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας μέσα στο γραφείο του από άγνωστο άνδρα .....

Ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να μένει ασύλληπτος ενώ η αστυνομία ερευνά τα στοιχεία και κάνει έρευνες για την ανακάλυψη του ή Δράστη.

O Πόλεμος των Web Browsers

Η κόντρα μεταξύ των πιο δημοφιλών web browsers περνά σε νέα πιο επιθετική φάση, με τη beta έκδοση του Firefox αλλά και την πρώτη κανονική έκδοση του Chrome. Η μάχη εντείνεται και αναμένεται να είναι συγκλονιστική!

Μπορεί να προσφέρονται εντελώς δωρεάν, αλλά οι web browsers είναι το άλφα και το ωμέγα όσον αφορά στην πρόσβαση στο Internet και τις υπηρεσίες που “κτίζονται” γύρω από αυτό. Καθώς όλο και περισσότεροι πόροι μεταφέρονται από τον τοπικό δίσκο στο δίκτυο, ο browser παίζει το ρόλο της κεντρικής πύλης όχι μόνο για απλή περιήγηση και αναζήτηση, αλλά και για τη λειτουργία πολύπλοκων εφαρμογών web.

Με αυτά τα δεδομένα, οι τελευταίες εκδόσεις των δημοφιλέστερων web browsers δίνουν μεγάλη έμφαση στο θέμα της ταχύτητας, καθώς οι πιο έξυπνοι και αποδοτικοί αλγόριθμοι διαδικτυακής σύνδεσης οδηγούν σε μεγαλύτερη άνεση εκτέλεσης πολύπλοκων web apps. Έτσι, η νέα προέκδοση του Firefox 3.1, που ......

κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσιάζει σαφώς πιο βελτιωμένη μηχανή rendering, ειδικά στην JavaScript, η οποία έχει αναδειχθεί στο πλέον αξιόπιστο benchmark σύγκρισης μεταξύ web browsers. Η βελτιωμένη μηχανή JavaScript του Firefox 3.1 Beta 2, με το όνομα TraceMonkey, καταφέρνει να αφήσει πίσω της τις αντίστοιχες τόσο του Internet Explorer 8 όσο και του Opera 10, αν και ο τελευταίος είναι ακόμη σε προέκδοση alpha.

Ωστόσο, δεν κατορθώνει να ξεπεράσει τη μηχανή rendering Webkit, στην οποία βασίζεται ο Apple Safari, αλλά και ο Google Chrome, ο οποίος μάλιστα κυκλοφόρησε κανονικά τον περασμένο μήνα, μετά την επιτυχημένη πορεία της προέκδοσης beta. Η μηχανή rendering του Chrome με το όνομα “SquirrelFish Extreme” είναι έως και 40% πιο γρήγορη από το TraceMonkey. Ο Firefox καταφέρνει, παρ’ όλα αυτά, να είναι έως και δύο φορές ταχύτερος από τους άλλους ανταγωνιστές του, και συγκεκριμένα από τον Opera 9.6.2 και τον Safari 3.2.1, ο οποίος βασίζεται σε παλιότερη έκδοση του WebKit. Όσον αφορά στον Internet Explorer 8 Beta 2, αυτός είναι ουραγός, σημειώνοντας χρόνους ακόμη και μέχρι 5 φορές χειρότερους.

Ο Chrome παραμένει αυτήν τη στιγμή η καλύτερη λύση για συστήματα μικρής ισχύος, καθώς κάνει πιο ορθολογιστική χρήση των πόρων τους και έχει καλύτερες επιδόσεις, ειδικά σε κοινόχρηστα δίκτυα με πολλούς χρήστες. Από την άλλη, το ισχυρό χαρτί του Firefox είναι η πληθωρικότητά του λόγω των πολυάριθμων plug-ins του. Πάντως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αναμένοντας σημαντικές βελτιώσεις στις τελικές εκδόσεις των browsers.

Πηγή: PC World

Μικρή καθυστέρηση για το SP2 των Windows Vista

Αν και τα επερχόμενα Windows 7 βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας έπειτα από την πρόσφατη διάθεση της έκδοσης beta, η Microsoft δεν εγκαταλείπει τα Vista, προωθώντας την ανάπτυξη του Service Pack 2.
Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το SP2 θα καθυστερήσει, με την τελική κυκλοφορία να αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση release candidate μετατίθεται χρονικά κατά ένα μήνα και εκτιμάται ότι θα διατεθεί τον προσεχή Μάρτιο.
Κατ' επέκταση, η έκδοση RTM [Release to Manufacturing] θα κυκλοφορήσει μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, για να δώσει τη θέση της στην επίσημη διάθεση γύρω στον Ιούνιο.

Αναλυτικά, οι βελτιώσεις που θα περιλαμβάνονται στο SP2 είναι οι εξής: ....

- Windows Search 4.0 - Also used by Office Outlook 2007 and Office OneNote 2007, Windows Search 4.0 builds on Microsoft's search technology with improved indexing and search relevance
- Improves Windows Media Center (WMC) in Content protection for TV.
- Adds support for the 64-bit central processing unit (CPU) from VIA Technologies, which adds the ID and vendor strings for the new VIA 64-bit CPU.
- Integrates the Windows Vista Feature Pack for Wireless, which contains support for Bluetooth v2.1. Bluetooth v2.1 is the most recent specification for Bluetooth wireless technology and Windows Connect Now (WCN) Wi-Fi Configuration.
- Improves performance for Wi-Fi connection after resuming from sleep mode.
- Adds new capabilities to Direct X Graphic display reliability. The graphics experience has been greatly improved for users, such as gamers, running applications that require a lot of graphics processing.
- Includes updates to the RSS feeds sidebar with improved performance and responsiveness.
- Improves audio and video performance for streaming high definition content.
- Includes ability to record data to Blu-Ray media.

Πηγή: PC Magazine

Apple: Θα κινηθούμε εναντίον όσων αντιγράφουν το iPhone

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα, ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Apple Tim Cook εξαπέλυσε επίθεση κατά των εταιρειών που κατασκευάζουν προϊόντα τα οποία έχουν πολλές ομοιότητες με το iPhone.
"Ο ανταγωνισμός κάνει την Apple καλύτερη και δε μας ενοχλεί. Αν, όμως, κάποιος αντιγράψει τα προϊόντα μας, θα στραφούμε εναντίον του", ήταν τα λόγια του Cook, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο δημοσιογράφος που διατύπωσε την ερώτηση συνέχισε ρωτώντας τον Cook αν εννοεί την Palm και το πρόσφατα ανακοινωθέν Pre.
Η ερώτηση δεν ήταν τυχαία, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Pre μοιάζει πάρα πολύ με το iPhone, γεγονός που κατά πολλούς οφείλεται στο γεγονός ότι η Palm έχει προσλάβει πρώην στελέχη της Apple.
Απαντώντας στη δεύτερη ερώτηση, ο .......

Cook απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά σε εταιρείες που -κατά την Apple- αντιγράφουν τα προϊόντα της.

Το θέμα θα είχε τελειώσει εκεί αν η Palm δε σήκωνε το γάντι που έριξε ο Cook.
Η εκπρόσωπος Τύπου Lynn Fox προκάλεσε την Apple να κινηθεί νομικά κατά της Palm, δηλώνοντας βέβαιη ότι η εταιρεία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες δε θα αποφύγουν τελικά τη σύγκρουση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Apple θα δώσει σάρκα και οστά στην απειλή της.
Η σύγχρονη ιστορία της εταιρείας περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις στις οποίες η Apple κινήθηκε δικαστικά εναντίον διαφόρων εταιρειών για παρόμοιους λόγους.

ΣΧΟΛΙΟ
Σιγά μην σας φύγει ο πόντος από το καλσόν.....


Φήμες για εξαγορά του Skype από τη Google

Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι φήμες που φέρουν τη Google έτοιμη να αγοράσει την πασίγνωστη υπηρεσία VoIP Skype. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον οικονομικό Τύπο, η eBay, ιδιοκτήτρια του Skype, επιθυμεί να πωλήσει την υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πεδίο για συνέργειες μεταξύ του eBay και του Skype, λόγω διαφορετικών δραστηριοτήτων, η μητρική εταιρεία φέρεται να προωθεί την πώλησή του, επιχειρώντας να αποσβέσει τη δαπάνη αγοράς το 2005.
Από την πλευρά της, η Google εμφανίζεται ιδιαίτερα θερμή στο ενδεχόμενο εξαγοράς, καθώς το Skype είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση.

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι .....

πληροφορίες και η Google προχωρήσει στην εξαγορά του Skype, η θέση της στην παγκόσμια αγορά του Internet θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
Η Google είναι εδώ και καιρό το Νο1 όνομα στο χώρο του Διαδικτύου και κινήσεις σαν κι αυτές ισχυροποιούν έτι περαιτέρω τη θέση της.

Πηγή: PC Magazine

Ανακοινώθηκε ο πρώτος σκληρός με χωρητικότητα 2TB

Η Western Digital είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει το μεγάλο βήμα, ανακοινώνοντας ένα νέο σκληρό δίσκο με την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 2 terabytes.
Ο νέος σκληρός έχει την κωδική ονομασία WD Caviar Green 2 TB και η τιμή του έχει οριστεί από την εταιρεία στα 300 δολάρια [226 ευρώ, με την τρέχουσα ισοτιμία].
(Κλίκ στην διπλανή εικόνα για μεγάλο μέγεθος)

Η ναυαρχίδα της Western Digital διαθέτει τέσσερα platters, καθένα από τα οποία φιλοξενεί 500GB δεδομένων.
Ο σκληρός είναι εξοπλισμένος με 32MB cache, εξασφαλίζοντας έτσι ικανοποιητικό throughput.

Ο θόρυβος κινείται στα επίπεδα των 26-29 dBA, ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 4 και 7,4, ανάλογα με τη δραστηριότητα.

Είναι γεγονός ότι οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο αυξάνονται με .......

γεωμετρική πρόοδο, κυρίως λόγω των αρχείων multimedia που προσφέρουν διαρκώς καλύτερη ποιότητα, με αντίκτυπο στον όγκο των δεδομένων.
Οι τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι σκληροί δίσκοι του 1TB έχουν μερίδιο αγοράς περίπου 10%, με αυξητικές τάσεις.
Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιθανό να θεωρείται mainstream στο προσεχές μέλλον ένας σκληρός με χωρητικότητα 2TB.

Πηγή: PC Magazine

Δυνατότητα πρόσβασης στο Gmail, ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Internet

Η Google ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία για τους χρήστες του Gmail, η οποία δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους φακέλους του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ενεργή σύνδεση στο Internet. Η νέα υπηρεσία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα συνδεσιμότητας και δυσκολεύονται σε ελέγξουν τα μηνύματα που έχουν λάβει ή στείλει κατά το παρελθόν.

Η σχετική επιλογή βρίσκεται στην ενότητα Labs, την οποία μπορεί να επισκεφθεί ο χρήστης του Gmail από το σχετικό εικονίδιο στη σελίδα της υπηρεσίας. Το νέο feature ονομάζεται Enable Offline και η ενεργοποίησή του σηματοδοτεί την έναρξη μιας διαδικασίας, κατά την οποία το σύνολο των περιεχομένων του λογαριασμού Gmail αποθηκεύεται τοπικά στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή.

Έτσι, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet, ο χρήστης .....

μπορεί να δει όλα τα προηγούμενα μηνύματα και να συντάξει νέα, τα οποία θα αποσταλούν αμέσως μόλις επανέλθει η σύνδεση. Η νέα υπηρεσία διατίθεται σταδιακά στους χρήστες του Gmail και θα εμφανιστεί σε όλους τους λογαριασμούς εντός των ημερών.

Πηγή: PC Magazine