Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, κ. Ντίνος Τσερώνης, μαζί με τον υποδιευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Γεώργιο Ασημάκη χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με θέμα τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Τσερώνης ανέφερε: «Χθες στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας μετά από πρότασή μου αποφασίσθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, η λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συνήθως στα περιστατικά που δέχεται το Νοσοκομείο τους κάνει θρομβόλυση ή τους μεταφέρει σε άλλα Νοσοκομεία. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας κάνουν είτε στεφανιογραφία είτε αγγειοπλαστική.
Μέχρι στιγμής αυτές οι τεχνικές γίνονται μόνο σε ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο, σε αυτό της Χίου, που είναι δωρεά των εφοπλιστών της περιοχής.
Συγκεκριμένα για τον Νομό μας είναι ένα μεγάλο βήμα.
Θέλω γι' αυτόν τον λόγο να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια Καρέλια και τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο που από το 2000 έχουν .....

εκφράσει την επιθυμία τους για τη δωρεά αυτή.
Το έργο που πραγματοποιείται είναι μεγάλο, γιατί πέρα από τα 230 εμφράγματα και 360 ασθενείς με ασταθή στηθάγχη, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τη θεραπεία εδώ και όχι να πηγαίνουν σε όποιο Νοσοκομείο τους δεχθεί, άρα πολλαπλό το όφελος.
Ένα ακόμα στοιχείο, που προκύπτει, είναι η δυνατότητα εγκατάστασης 80 βηματοδοτών από το Νοσοκομείο. Επίσης, η χθεσινή απόφαση του υπουργού για να υλοποιηθεί χρειάζεται έναν θωρακοχειρουργό επιμελητή Α' ή Β' και δύο χειριστές εργαστηρίων. Τέλος, με τον εντατικολόγο, που έχει έρθει εδώ και μία εβδομάδα από το Παναρκαδικό, τον θωρακοχειρουργό, που η θέση του έχει ήδη προκηρυχθεί και τους δύο αιμοδυναμιστές, πλέον τους 15 νέους νοσηλευτές που θα στελεχώσουν τις Κλινικές, θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη κάλυψη σε αυτό το κομμάτι της παροχής υγείας».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.