Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο λόγος του βασιλιά [ Τhe king Speech ]

Ο λόγος του βασιλιά [ Τhe king Speech ]

του Τομ Χούπερ

Με τους: Κόλιν Φερθ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζέφρι Ρας, Γκάι Πιρς

Προβολές: 20, 21, 22 και 23 Αυγούστου

Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής: 21:30

Υπόθεση:........

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο αλλόκοτος λογοθεραπευτής Λάιονελ Λογκ που θα τον αναλάβει θα προσπαθήσει με τις ανορθόδοξες μεθόδους του να τον βοηθήσει να γίνει ο ηγέτης μιας χώρας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.

Δείτε το trailer από την ταινία:



Ανακάλυψαν υπερφάρμακο που εξολοθρεύει τον HIV του AIDS!

- Εξολόθρευσε 15 ιούς μεταξύ των οποίων του απλού κρυολογήματος και της πολυομυελίτιδας
- Οι ειδικοί εκτιμούν οτι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία
- Το δοκίμασαν σε πειραματόζωα και άφησε ανέπαφα και τα υγιή κύτταρα!

Το ονόμασαν DRACO και σύμφωνα με τους επιστήμονες του...
ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης) «εξολοθρεύει» σχεδόν όλους τους ιούς!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής πειράματα που ...........

δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «PLoS ONE», το DRACO είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ρινοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ενάντια στον ιό της γρίπης, στον ιό
της πολιομυελίτιδας, στον ιό του δάγκειου πυρετού ακόμη και ενάντια στον ιό HIV του AIDS.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σούπερ αντι-ιική θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία.

«Η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση, ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί και να εξολοθρεύσει τους παθογόνους οργανισμούς, αλλά και να εξαφανίσει άμεσα τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προπαιδευτικά τεστ δείχνουν ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη από κάποιον ιό», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικ Ράιντερ.

Όταν ένας ιός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό καταλαμβάνει τους εσωτερικούς μηχανισμούς του προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του και να πολλαπλασιαστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργεί μακριές αλυσίδες RNA, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στα μολυσμένα κύτταρα και όχι στα υγιή.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συνήθως αντιδρούν σε αυτήν την επίθεση. Ωστόσο πολλοί ιοί καταφέρνουν να ξεγελάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Σε πειράματα στο εργαστήριο το DRACO εξολόθρευσε 15 διαφορετικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένων ιών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα καθώς και δύο στελέχη του ιού της γρίπης.

Όταν το φάρμακο χορηγήθηκε σε ποντίκια με γρίπη τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πέθαιναν, έσωσε τη ζωή τους.

Ο δρ Ράιντερ τονίζει ότι η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προκαταρκτικά τεστ δείχνουν επίσης ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά.

newsit

Θέλουν να κλείσουν το ΚΕΓΕ Φιλιατρών;

Σχετικά με τις προβλέψεις του Σχεδίου Νόμου - Σύσταση Οργανισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέα θύματα της «προκρούστειας» πολιτικής της Κυβέρνησης φαίνεται πως αυτή τη φορά θα είναι τα Κέντρα Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, με πραγματικά βέβαια θύματα τους αγρότες και κυρίως τους νέους αγρότες της αγροτομάνας Τριφυλίας.
Ειδικότερα από την ανάγνωση των πινάκων που έχουν ..........

αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ανάρτηση 4 Αυγούστου 2011) και μέσα βέβαια από τις ασάφειες τους, φαίνεται ότι στη θέση των 70 ΚΕΓΕ του συγχωνευομένου Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» δημιουργούνται 7 Κέντρα Αγροτικής Κατάρτισης του νέου ενιαίου πλέον «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ» (Βλέπετε πίνακα με τον τίτλο: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ).

Σε άλλο πίνακα με τον τίτλο: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ προβλέπεται η σύσταση 7 Περιφερειακών Διευθύνσεων και καθόσον μας αφορά προβλέπεται η σύσταση Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου με έδρα την Πάτρα. Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα σε κάθε περιφερειακή Διεύθυνση συστήνεται ένα «Κέντρο Γεωργικής Κατάρτισης» το οποίο θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης στην έδρα κάθε Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση στην Τρίπολη!
Αν αυτή είναι η σωστή ερμηνεία των πινάκων τότε θα πρόκειται για σοβαρό «χτύπημα» στην καρδιά της οικονομίας του τόπου μας που είναι ο αγροτικός τομέας και η ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης των παραγωγών στα νέα καλλιεργητικά δεδομένα που διαρκώς εξελίσσονται.

Θα περιμένουμε τις αναγκαίες αποσαφηνίσεις κι ανάλογα από κοινού με τους αγροτικούς συλλόγους και τους φορείς των παραγωγών θα αναπτύξουμε τις δράσεις μας.
Πάντως θα είναι κρίμα τα δύο στολίδια του Δήμου μας ΚΕΓΕ Φιλιατρών και ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας να γίνουν κι αυτά βορρά στην αδηφάγα «Καλλικρατική» μανία της Κυβέρνησης και των υποβολέων της».

Πρόεδρος της Αμφικτυονίας ο Κώστας Κόλλιας

Σχετικά με την επιλογή του ως συμπροέδρου της «Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας» ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους Δημάρχους Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο, Πύλου – Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρη, Οιχαλίας κ. Φιλ. Μπάμη και Δυτικής Μάνης κ. Δημ. Γιαννημάρα για την επιλογή τους και την τιμή προς το πρόσωπό μου. Είναι αυτονόητο ότι η λειτουργία μου στο Προεδρείο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας θα εδράζεται στην στενή μας συνεργασία και συνεννόηση.

Όπως είχα την ευκαιρία να εκφράσω στο χαιρετισμό μου στο ...........

πρόσφατο 8ο Συνέδριο της Ένωσης, σε καιρούς χαλεπούς, όπως αυτός που διανύει σήμερα η χώρα μας, η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της Μεσσηνιακής Πατρίδας είναι όρος επιβίωσης. Αυτό το προσκλητήριο συστράτευσης απευθύνεται πρωτίστως στους απόδημους συμπατριώτες μας, οι οποίοι σταθερά αποδεικνύουν την ανιδιοτελή στήριξή τους στην πατρώα γη. Γι’ αυτό και πρώτη φροντίδα μας δεν μπορεί παρά να είναι η ενδυνάμωση της οργανωτικής, λειτουργικής και ψυχικής ενότητας.

Κι αυτό μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο όλων των συνιστωσών της Ένωσης. Η πατρίδα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διαιρεί».

Συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποσχέσεις για κέρδη - ανεξαρτησία

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις και δομικές αλλαγές στη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος σήμερα το μεσημέρι όπως είχε αποκαλύψει η iefimerida.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του καταργείται η ΕΤ1 και δύο ψηφιακά κανάλια, συγχωνεύονται ραδιοφωνικοί σταθμοί, επαναξιολογείται το προσωπικό και προβλέπεται το πέρασμα της ΕΡΤ σε κερδοφορία από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Ο υπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε ...........

αλλαγές προσώπων εξήγγειλε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής η οποία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες λειτουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και υποσχέθηκε οριστική αποκοπή της ΕΡΤ από τις κρατικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της.

Σε επόμενη φάση ο κ. Μόσιαλος θα φέρει ρύθμιση για το ρόλο του ΑΠΕ το οποίο όμως δεν πρόκειται να συγχωνευθεί τελικά με την ΕΡΤ. Θα δημιουργηθεί μια επιτροπή ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με τα αντίστοιχα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ε.Ε. Από τις διαδικασίες αυτές θα προκύψουν δύο reports με τα συμπεράσματα, τα οποία θα φέρει ο κ. Μόσιαλος στις Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφάνειας μέχρι τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στις προθέσεις του υπουργού είναι πάντως να μην θιγεί η ανεξαρτησία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εν συνεχεία θα έρθουν ρυθμίσεις για τις Γενικές Γραμματείες και για τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ώστε μέχρι τέλη Νοεμβρίου να έχουν περάσει τα σχετικά νομοθετήματα.

Αναλυτικά, τα βασικά σημεία των εξαγγελιών του κ. Μόσιαλου συνοψίζονται στα εξής:
Οι κεντρικοί στόχοι της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ Α.Ε. συνίστανται στο τρίπτυχο
Δημόσια και όχι κυβερνητική - κρατική ραδιοτηλεόραση.
Αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη και με διαφάνεια στη λειτουργία.
Τηλεόραση ανταγωνιστική, βασισμένη στους Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή.

Η ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι εστιασμένη στους εξής πόλους:
ΝΕΤ αναβάθμιση και εδραίωση του ρόλου της ως ενημερωτικού, ψυχαγωγικού τηλεοπτικού σταθμού και
ΕΤ3 αναβάθμισή της σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.
ΠΡΙΣΜΑ+: αναβάθμιση της ποιότητας με έμφαση στα άτομα με αναπηρία και εμπλουτισμό του προγράμματός του, μέσα από συμπράξεις με ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.
ΕRΤ WORLD αναβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κυρίως για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Ενταξη ποιοτικών προγραμμάτων της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ στη ΝΕΤ και ΕΤ3 με έμφαση σε παιδικά προγράμματα, ποιοτικές ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου.
Οι συχνότητες της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ δεν διατίθενται προς πώληση και παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ - Α.Ε.
Εξάλλου, δημιουργείται ένα ευρύτερο πλαίσιο συμπράξεων όπως η σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το ράδιο «φιλία 106,3» για την κοινή κάλυψη των ενδιαφερόντων των ξενόγλωσσων ακροατών και η σύμπραξη με την ένωση ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για την καλύτερη λειτουργία του σταθμού ΠΡΙΣΜΑ+ που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία και διατηρούνται 5 απ' αυτούς για εθνικούς λόγους.
Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν.
Οι 19 περιφερειακοί σταθμοί συγχωνεύονται διοικητικά σε 9 και διαμορφώνεται ενιαίο περιφερειακό πρόγραμμα, ώστε να συγκροτηθεί ένα πλέγμα ισχυρών Περιφερειακών Σταθμών με ενιαίο πλαίσιο προγράμματος, τοπικά χαρακτηριστικά και αναβάθμιση της ποιότητάς τους.
Αναβάθμιση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΝΕΤ 105,8» με έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.
Ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα του «ΤΡΙΤΟΥ Προγράμματος 90,9» ως σταθμού που μπορεί να καλλιεργεί υψηλή μουσική παιδεία και του ράδιο «ΚΟSMOS 96,3» ως σταθμού που προσφέρει εναλλακτικές μορφές μουσικής επικοινωνίας με τη νεολαία και με τους διαφορετικούς εθνικούς πολιτισμούς.
Εμπλουτισμός του αθλητικού ραδιοφώνου «ΕΡΑσπορ 101,8» με εκπομπές που θα αφορούν και άλλα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου.
Ιδρυση Γενικής Διεύθυνσης Πολυμέσων: αναβάθμιση των πολυμέσων σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης με ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, με στόχο να καταστούν ο 3ος σημαντικός πυλώνας της ΕΡΤ - Α.Ε.
Κατάργηση του ΙΟΜ (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) και του ΕΟΑ (Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο) και ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων τους στη Διεύθυνση Μουσείου - Αρχείου της ΕΡΤ - Α.Ε. με εξοικονόμηση 1,2 εκατ. € περίπου.
Διακοπή έκδοσης του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του στη Γενική Διεύθυνση Πολυμέσων.
Καταγραφή και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ - Α.Ε.: άμεση διάθεση στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, προς αξιοποίηση οικοπέδου στην Περαία Θεσσαλονίκης και παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Κατεχάκη για μεταφορά δραστηριοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Επενδυτικό πρόγραμμα 48 εκατ. Ευρώ, την περίοδο 2011- 2014, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ψηφιακές επενδύσεις.
Από το 2012 εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ λόγω καλύτερης διαχείρισης.
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ - Α.Ε., ώστε το 2012 να παρουσιάσει κερδοφορία και να αποδώσει φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ενίσχυση εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση αυτού του ποσού.
Αξιολόγηση των εργαζομένων με σκοπό το ανθρώπινο δυναμικό να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και τη νέα διάρθρωση.
Πλαφόν στο κόστος των εξωτερικών παραγωγών.

Να καταργηθεί η εισφορά των πολιτών για την ΕΡΤ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κρατικής τηλεόρασης με τον περιορισμό του μεγέθους της και των σταθμών της, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει εδώ και καιρό προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αργά, όμως, βήματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση μιας τέτοιας .........

προσπάθειας είναι να καταργηθεί η εισφορά των πολιτών για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η χρηματοδότησή της να γίνεται με διαφανή τρόπο από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Συνελήφθησαν αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Καλαμάτα

Τρεις Ρουμάνοι και τρεις Ιρακινοί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Νυρεμβέργη παραπλανώντας τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.

Οι τρεις Ρουμάνοι, αφού επέδειξαν τις ..........

γνήσιες ταυτότητές τους στο σημείο ελέγχου και παρέλαβαν τις κάρτες επιβίβασης, παρέδωσαν τις κάρτες στους τρεις Ιρακινούς, που είχαν πλαστές ρουμανικές ταυτότητες.

Η παραπλάνηση έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τους τρεις Ιρακινούς λαθρομετανάστες και τους τρεις Ρουμάνους με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΟ
Και τι τους κρατήσατε τους Ιρακινούς; Για να τους έχουμε souvenir; Αφήστε τους να πάνε στα τσακίδια να λιγοστέψουνε....

Το αδιαχώρηστο επικράτησε στην ταινία του Καλογερόπουλου "Οι Ιππείς της Πύλου" [ VIDEO ]

Το αδιαχώρητο επικράτησε την πρώτη αλλά και την δεύτερη μέρα προβολής της ταινίας του Νίκου Καλογερόπουλου "Οι Ιππείς της Πύλου" η οποία προβάλετε ακόμα και σήμερα στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών .

Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε ...........

από άνθρωπο της κινηματογραφικής Λέσχης, η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίστηκε από τους ανθρώπους της κινηματογραφικής Λέσχης να παραταθεί εκτάκτως η προβολή της ταινίας "Οι ιππείς της Πύλου" μέχρι και σήμερα, μετατοπίζοντας κατά μία ημέρα και την επόμενη ταινία "Ο λόγος του βασιλιά" που θα ξεκίναγε την προβολή της σήμερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για τις δύο ταινίες έχει ως εξής:

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα προβολής της ταινίας "Οι Ιππείς της Πύλου"

Αύριο Σάββατο 20 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 23 Αυγούστου (αντί για Δευτέρα που θα τελείωνε η προβολή) θα προβληθεί η ταινία Ο λόγος του Βασιλιά.

Δείτε το σχετικό Video από την πρώτη μέρα.



Προσχώρησε στο ΛΑΟΣ ο Κώστας Κιλτίδης

Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε πριν από λίγο με δήλωση του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο τη Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία τον ενημερώνει για την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ στις τάξεις του ΛΑΟΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κιλτίδης είχε αρχικώς ........

προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία και αποχωρούσε, προ διμήνου, μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αγανάκτηση και στις κάλπες;

Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το πρώτο Θέμα. Διαβάστε το και σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε.

«Αφού τους ψηφίζουμε, καλά μας κάνουν». Η έκφραση αυτή που υποδηλώνει ταυτόχρονα αγανάκτηση και αυτοκριτική μονοπωλεί τις συζητήσεις των πολιτών που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει αφόρητα από την εφιαλτική οικονομική πραγματικότητα.

Το, «δεν φταίνε αυτοί, εμείς που τους ............

βγάζουμε φταίμε», ακούγεται στις πλατείες, στα καφενεία, στα γήπεδα, στις παραλίες και γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, εκφράζοντας τη γενικευμένη δυσαρέσκεια από το υπάρχον πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.
Με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να συμπεριλαμβάνονται στους «επιχειρησιακούς» σχεδιασμούς των κομμάτων και την αγανάκτηση της πλατείας να αναμένεται να δηλώσει την ηχηρή παρουσία της το αμέσως επόμενο διάστημα, δημιουργείται ένα απρόβλεπτο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς πως θα συμπεριφερόταν το εκλογικό σώμα στο ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών εκλογών που θα προέκυπταν είτε λόγω κομματικών υπολογισμών είτε θα ήταν συνέπεια ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο της εθνικής μας οικονομίας. Το ερώτημα ένα και βασικό. Μπορεί η αγανάκτηση να αποτυπωθεί στην κάλπη και αν ναι με ποια μορφή;

Αποχή, καταψήφιση των κοινοβουλευτικών κομμάτων ή «σταυρός» σε νέα σχήματα, είναι η πιθανή τριπλέτα επιλογής. Με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα δεν δείχνει χειροπιαστά σημάδια «μετάνοιας» και όπως αποδεικνύεται δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση αλλά και βάσει του ότι οι κοινωνικές κινητοποιήσεις δεν έχουν μετεξελιχθεί, και είναι αμφίβολο αν τελικά θα συμβεί, σε κομματικούς σχηματισμούς τα πράγματα περιπλέκονται.

Στο σημείο αυτό θα ήταν εποικοδομητικό να θυμηθούμε πώς αντέδρασαν οι γείτονές μας Τούρκοι όταν η πολιτική ζωή της χώρας τους ήταν σε τέλμα αποδεικνύοντας στους πολιτικούς τους ότι μόνο δεδομένους δεν πρέπει να τους θεωρούν. Η πρωθυπουργία της πρώτης Τουρκάλας πρωθυπουργού(1993-1996), Τανσού Τσιλέρ, που μας είναι δυστυχώς γνωστή από την κρίση των Ιμίων, στιγματίστηκε από ευρύτατη διαφθορά και οικονομικά σκάνδαλα. Εξεταστικές επιτροπές, ανάλογες με τις δικές μας, στήθηκαν και εκεί αλλά η πρωθυπουργός δεν βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης με το πέπλο της συγκάλυψης να κάνει μία χαρά τη δουλειά του.

Η λύση δόθηκε από τον τουρκικό λαό στις εκλογές του 2002. Η πρώην πρωθυπουργός δεν εκλέχτηκε ούτε βουλευτής, το κόμμα της δεν μπήκε στη Βουλή, και η ίδια επέστρεψε στον καναπέ του σπιτιού της. Τόσο απλά. Πέρα δηλαδή από τους προπηλακισμούς των βουλευτών, ανεξαρτήτου κόμματος και πιθανού μεριδίου ευθύνης που μπορεί να έχουν για τη σημερινή κατάσταση, υπάρχουν και οι εκλογές σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Γιατί καλή είναι η αγανάκτηση στις πλατείες που τρομάζει τους πολιτικούς και δείχνει ότι η κοινωνία έχει αντανακλαστικά, όμως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο που θα κάνουν οι επόμενες κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

ΣΧΟΛΙΟ
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Οι Τούρκοι έδειξαν τον δρόμο. Οι Μπλέ μας χρεοκόπησαν οι πράσινοι μας ξεπουλάνε σε τιμή εξεφτελιστική. ΜΑΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. Μακάρι να μην μπουν ΟΥΤΕ στην ΒΟΥΛΗ. Στο χέρι μας είναι. Την ώρα που πάμε για ψήφο.
Εκείνη την ώρα θυμηθείτε τον πάγκαλο να λέει "Μαζί τα φάγαμε", "Οι Έλληνες είναι κοπρίτες", "Είναι χίλιες φορές καλύτερο να προσλάβουμε έστω λίγους νέους ανθρώπους με προσόντα στο Δημόσιο, παρά να μετατάξουμε εκατοντάδες άχρηστους, απλώς για να λέμε ότι δεν κάνουμε απολύσεις" , "...ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία" , Λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου που μας πέταξε βορρά στο ΔΝΤ που προσκυνάει, θυμηθείτε τα σκάνδαλα που έκανε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση, την παραγραφή τους με το κλείσιμο της βουλής δήθεν για τις ευρωεκλογές, θυμηθείτε ότι κατάντησαν την χώρα μας σε χώρα λαθρομεταναστών και γενικά χώρα που προσφεύγει κάθε καρυδιάς καρύδι, θυμηθείτε ότι έκαναν τους Έλληνες να νιώθουν ξένοι στον τόπο τους, θυμηθείτε τις πολιτικές και των δυο και ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι βουκεφάλες της Βουλής ότι δεν είναι μόνιμοι. Απλά τους ανεχτήκαμε μέχρι σήμερα.
Καιρός να πάρουν τον πούλο όλοι τους. Και οι πράσινοι και οι Μπλέ μπας και ξεβρωμίσει η χώρα!

Κλείνουν τελωνεία από Δευτέρα - Θα κλείσουν και 20 εφορίες

Η απόφαση προβλέπει αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, από την Δευτέρα, 22 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα: .............

-Τίθεται σε εφαρμογή από 22 Αυγούστου η αναστολή της λειτουργίας του Τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄τάξης) της περιοχής του Νομού Αττικής και οι καθ' ύλην αρμοδιότητές του, οι οποίες αναφέρονται στην τελωνειακή παρακολούθηση, εποπτεία και εφαρμογή του συνόλου των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Λαύριο, στην Ελευσίνα, στη Μάνδρα Αττικής, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, στην Αθήνα και στον Υμηττό. Οι αρμοδιότητες του Τελωνείου αυτού περιέρχονται στο Τελωνείο Λαυρίου και στο Τελωνείο Ελευσίνας.

-Επίσης αναστέλλεται τη Δευτέρα η λειτουργία δεκατεσσάρων γραφείων, τμημάτων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών της γενικής διεύθυνσης τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Πρόκειται για υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός τελωνείων, αλλά ασχολούνται με θέματα που αφορούν στα τελωνεία.

-Τέλος εφαρμόζεται από 22 Αυγούστου αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων. Οι συγχωνεύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στα τελωνεία Αθηνών, Αστακού, Ναυπλίου, Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Λαυρίου, Πατρών, Θηβών, Δράμας, Ελευσίνας, Ρόδου, Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Νέας Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κακαβιάς, Ευζώνων, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Κατερίνης, Χανίων, Χίου κλπ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 ΔΟΥ. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει ότι οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα μετατραπούν σε 30 και ότι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που θα δημιουργηθούν. Οι πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών.

Real

Νέοι όροι για τις συντάξεις αναπήρων

Με νέες προϋποθέσεις και αυστηρότερα κριτήρια θα χορηγούνται πλέον οι συντάξεις σε συζύγους, γονείς και αδελφούς αναπήρων.

Οι νέες διατάξεις θα ισχύσουν αναδρομικά και για όσους είχαν καταθέσει αίτηση αλλά δεν είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τις 5 Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο.......

υπ. Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χορηγούν στο εξής συντάξεις στους συζύγους, τους γονείς και τους αδελφούς αναπήρων με τρεις αυστηρότερες προϋποθέσεις:

1. Να έχουν συμπληρώσει 7.500 ημέρες ή 25 έτη ασφάλισης (στον χρόνο αυτό ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσμετρήσει μόνο τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, γονικής άδειας ανατροφής παιδιών και κύησης και λοχείας). Ειδικά για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ απαιτούνται 20 χρόνια μέχρι τις 31/12/2012 και 25 χρόνια από την 1/1/2013 και εφεξής.

2. Να μην έχουν καταστεί ήδη συνταξιούχοι οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα ή του Δημοσίου, ούτε και να λάβουν σύνταξη στο μέλλον.

3. Σε περίπτωση που το ανάπηρο άτομο (παιδί, σύζυγος, αδελφός) μετά τη συνταξιοδότηση του γονέα, συζύγου ή αδελφού εργαστεί ως μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος, ο γονέας, σύζυγος ή αδελφός πρέπει να δηλώσει την εργασία στον φορέα από τον οποίο συνταξιοδοτείται και η σύνταξη θα αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η εργασία.

Οι προϋποθέσεις για τους συζύγους:

1. Ο σύζυγος να είναι ανάπηρος με ποσοστό 80% και πάνω.

2. Εγγαμος βίος τουλάχιστον 10 ετών πριν από την υποβολή της αίτησης.

3. Ο σύζυγος του αναπήρου να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7.500 ημέρες ή 25 έτη ασφάλισης και να μη λαμβάνει σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το Δημόσιο.

Οι προϋποθέσεις για τους γονείς:

1. Το παιδί να είναι άγαμο και ανάπηρο με ποσοστό 67% και πάνω, να μην εργάζεται και να μη νοσηλεύεται σε ίδρυμα με δαπάνη ασφαλιστικού ή άλλου δημόσιου φορέα.

2. Ο γονέας που θα συνταξιοδοτηθεί να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7.500 ημέρες ή είκοσι πέντε χρόνια ασφάλισης και να μη λαμβάνει σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το Δημόσιο.

3. Ο άλλος γονέας να έχει τουλάχιστον 2.400 ημέρες ή 8 έτη πραγματικής ασφάλισης, εκ των οποίων οι 600 ημέρες ή τα 2 χρόνια να έχουν πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Επίσης να εργάζεται, να μη λαμβάνει και να μην έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή το Δημόσιο και να έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει ασκήσει ούτε προτίθεται να ασκήσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις προϋποθέσεις της ειδικής διάταξης.

Για τα αδέλφια

Απαιτούνται 25 έτη ασφάλισης

Οι προϋποθέσεις για τη σύνταξη των αδελφών αναπήρων είναι οι εξής:

Ο ανάπηρος αδελφός πρέπει να είναι άγαμος και ανάπηρος με ποσοστό 67% και πάνω, να μην εργάζεται, να μη νοσηλεύεται σε ίδρυμα με δαπάνη ασφαλιστικού φορέα και για τουλάχιστον μία πενταετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης να συνοικεί και να βαρύνει οικονομικά τον αδελφό που θα συνταξιοδοτηθεί.

Ο αδελφός που θα συνταξιοδοτηθεί θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 7.500 ημέρες ή 25 έτη ασφάλισης, να μη λαμβάνει άλλη σύνταξη, να έχει τεθεί δικαστικός συμπαραστάτης του ανάπηρου αδελφού με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για τουλάχιστον μία 5ετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση που παύσει η δικαστική συμπαράσταση ή διακοπεί η συνοίκηση, η σύνταξη θα διακοπεί.
Οι γονείς των δύο αδελφών θα πρέπει να μη βρίσκονται εν ζωή ή να είναι ανάπηροι με ποσοστό 67% και πάνω.

Εθνος

Τέλος το δημόσιο χρήμα στις ΠΑΕ, αλλά μόνο για τον πρώτο γύρο

Η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας στο ποδόσφαιρο θα γίνει κανονικά το επόμενο Σάββατο (27/8), αλλά χωρίς χρηματοδότηση στις ομάδες από τον ΟΠΑΠ σε όλον τον πρώτο γύρο.

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της ΕΠΟ να μειώσει την ποινή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, εξετάζει μια σειρά μέτρων, και ένα από αυτά είναι και η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τις ΠΑΕ.

Μάλιστα, η απόφαση είναι να κοπεί η .........

χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Το τι θα γίνει μετά, παραμένει άγνωστο. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα υπόλοιπα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, τα οποία θα είναι σκληρά, σύμφωνα με τα όσα έχει προαναγγείλει η Πολιτεία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, μέσα από το οποίο θα καθοριστεί και η τιμωρία προς τις ΠΑΕ.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς κάνουμε μια πολύ καλύτερη πρόταση. Αντί να τα δίνουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να κάνουν μπάχαλο το πρωτάθλημα ας δώσουν τα χρήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Στον μόνο υγιή αθλητισμό όπου οι πρόεδροι στην κυριολεξία ματώνουν οικονομικά για την ομάδα.
Τα συνολικά χρήματα θα είναι σαφώς πολύ λιγότερα από αυτά που δίνουν στους μεγαλοκαρχαρίες τύπου Μαρινάκη Ψωμιάδη κλπ κλπ και θα υπάρχει καλύτερο αύριο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το να επιχορηγούν μεγαλοεπιχειρηματίες ή εφοπλιστές αυτό δεν μπορούμε αν το καταλάβουμε.

Η Εφορία προειδοποιεί και απειλεί. Τελεσίγραφο για ληξιπρόθεσμα

Με κατασχέσεις και Αυτόφωρο απειλεί η Εφορία 900.000 φορολογουμένους που χρωστούν

Προθεσμία δεκαπέντε ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη 41 δισ. ευρώ προειδοποιώντας ότι, αν στο μεσοδιάστημα δεν ρυθμιστούν οι οφειλές, από τον Σεπτέμβριο επιστρατεύονται κατασχέσεις για τους οφειλέτες μικροποσών και Αυτόφωρο για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ.

Στα ραβασάκια της Εφορίας που άρχισαν να φτάνουν ακόμα και σε όσους χρωστούν ποσά της τάξεως των 500 ευρώ, κατ' εφαρμογήν της εγκυκλίου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη, οι διατυπώσεις είναι τυπικές και οι απειλές εύσχημες.
«Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις ...........

σχετικές προσκλήσεις μας για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο, πριν από κάθε ενέργειά μας προς αυτήν την κατεύθυνση, να σας καλέσουμε και πάλι για την τακτοποίηση των παρακάτω οφειλών σας μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

Οι ληξιπρόθεσμες δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης. Οι προσαυξήσεις έχουν υπολογιστεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται και αναφορά στη δυνατότητα του οφειλέτη να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Η προθεσμία των 15 ημερών είναι η τελευταία που θα δοθεί, προειδοποιούν από το υπουργείο Οικονομικών, αν και παραδοσιακά υπάρχει μια ελαστικότητα ολίγων ημερών πριν κοινοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις ακινήτων και απαιτήσεων εις χείρας τρίτων. Με αυτά τα μέτρα κινδυνεύουν όσοι χρωστούν έως 150.000 ευρώ, διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Για τους μεγαλοοφειλέτες, με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τον Σεπτέμβριο έρχεται Αυτόφωρο και φυλακή, καθώς η σχετική διάταξη νόμου έχει ήδη ενεργοποιηθεί από την 1η Αυγούστου. «Στόχος μας δεν είναι να γεμίσουν τα κρατητήρια με οφειλέτες, αλλά να εισπράξουμε τα χρωστούμενα», λέει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Και ιδιώτες στο σαφάρι.

Εντός των ημερών αναμένεται η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη λογιστών, ελεγκτικών εταιρειών και δικηγόρων, οι οποίοι θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των χρεών που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα γκισέ της Εφορίας. Η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των εφοριών αλλά οι ιδιώτες θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους οδηγήσουν στην πόρτα της Εφορίας.
Από τους 900.000 οφειλέτες, οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, από αυτούς δε, οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις μέχρι 3.000 ευρώ. Ολοι οι οφειλέτες (892.000) που οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δισ. ληξιπροθέσμων οφειλών αντιστοιχούν σε μόλις 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιά στην Μεταμόρφωση Μεσσηνίας

Νέος εμπρησμός σήμερα το πρωί στην Μεταμόρφωση στην περιοχή του όρους Αμυγδαλίτσα
Η αντίδραση της Π.Υ ήταν άμεση στην μάχη της Κατάσβεσης «σηκώνοντας» Δυο Πεζεντελ καθώς και επίγειες δυνάμεις και αναμένεται να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την επόμενη ώρα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φωτιά που εκδηλώνεται το φετινό καλοκαίρι στην πολύπαθη περιοχή που καίγεται ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια

BEST TV



Κλείνουν ΕΤ1 και ραδιόφωνα

Την πλήρη αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Α.Ε., με την κατάργηση της ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών Σινέ και Σπορτ, αποφάσισε, χθες, η Κυβερνητική Επιτροπή εγκρίνοντας το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος θα παρουσιάσει αναλυτικά σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, βασική παράμετρος του οποίου θα είναι η μετατροπή της από κρατική σε δημόσια τηλεόραση, με τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής αναφορικά με το μοντέλο διακυβέρνησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο Μόσιαλου ..........

προβλέπει την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης εστιασμένης σε δύο πόλους τη ΝΕΤ, που θα έχει ρόλο ενημερωτικού και ψυχαγωγικού τηλεοπτικού σταθμού και την ΕΤ3 που αναβαθμίζεται σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Το πρίσμα

Από τα ψηφιακά κανάλια θα εξακολουθήσει να εκπέμπει μόνο το «Πρίσμα» με έμφαση στα άτομα με αναπηρία και εμπλουτισμό του προγράμματός του μέσα από συμπράξεις με ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Τα ποιοτικά προγράμματα της ΕΤ1 και των Σινέ- Σπορτ, θα ενταχθούν στη ΝΕΤ και την ΕΤ3 με έμφαση σε παιδικά προγράμματα, ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου. Οι συχνότητες της ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών δεν θα πωληθούν, αλλά θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ ταυτόχρονα θα καταργηθούν 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία, ενώ οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν.

Από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας παραμένει η «ΝΕΤ 105,8» με έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, το «Τρίτο Πρόγραμμα» ως σταθμός υψηλής μουσικής παιδείας, το ράδιο «Κόσμος 96,3» με εναλλακτικές μορφές μουσικής και επικοινωνίας με τη νεολαία, καθώς και το αθλητικό ραδιόφωνο «ΕΡΑσπορ».

Οι 19 περιφερειακοί σταθμοί συγχωνεύονται διοικητικά σε 9 και διαμορφώνεται ένα ενιαίο περιφερειακό πρόγραμμα. Καταργείται επίσης το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ). Οι δραστηριότητές τους ενσωματώνονται στη Διεύθυνση Μουσείου και Αρχείου της ΕΡΤ, εξέλιξη που θα επιφέρει εξοικονόμηση 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ θα ανασταλεί και η έκδοση του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

48 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για την περίοδο 2011-2014 θα ανέλθει σε 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ψηφιακές επενδύσεις, ενώ από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ λόγω των προωθούμενων αλλαγών. Το ποσό αυτό αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις συγχωνεύσεις προγραμμάτων και τη μείωση προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες δεν πρόκειται να ανανεωθούν.

Τέλος, θα προχωρήσει η αξιολόγηση όλων των εργαζόμενων της ΕΡΤ, ενώ θα υπάρξει πλαφόν στο κόστος των εξωτερικών παραγωγών.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Οι άνθρωποι είναι παρανοϊκοί. Έχουν ψύχωση με το να κλείνουν γενικώς υπηρεσίες να καταργούν, να διαλύουν. Αυτή είναι η ψύχωση τους. Το να καταστρέφουν δήθεν για να αναδιοργανώσουν...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.