Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Κλείνουν ΕΤ1 και ραδιόφωνα

Την πλήρη αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Α.Ε., με την κατάργηση της ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών Σινέ και Σπορτ, αποφάσισε, χθες, η Κυβερνητική Επιτροπή εγκρίνοντας το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσίασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος θα παρουσιάσει αναλυτικά σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, βασική παράμετρος του οποίου θα είναι η μετατροπή της από κρατική σε δημόσια τηλεόραση, με τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής αναφορικά με το μοντέλο διακυβέρνησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο Μόσιαλου ..........

προβλέπει την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης εστιασμένης σε δύο πόλους τη ΝΕΤ, που θα έχει ρόλο ενημερωτικού και ψυχαγωγικού τηλεοπτικού σταθμού και την ΕΤ3 που αναβαθμίζεται σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Το πρίσμα

Από τα ψηφιακά κανάλια θα εξακολουθήσει να εκπέμπει μόνο το «Πρίσμα» με έμφαση στα άτομα με αναπηρία και εμπλουτισμό του προγράμματός του μέσα από συμπράξεις με ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Τα ποιοτικά προγράμματα της ΕΤ1 και των Σινέ- Σπορτ, θα ενταχθούν στη ΝΕΤ και την ΕΤ3 με έμφαση σε παιδικά προγράμματα, ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου. Οι συχνότητες της ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών δεν θα πωληθούν, αλλά θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ ταυτόχρονα θα καταργηθούν 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία, ενώ οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν.

Από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας παραμένει η «ΝΕΤ 105,8» με έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, το «Τρίτο Πρόγραμμα» ως σταθμός υψηλής μουσικής παιδείας, το ράδιο «Κόσμος 96,3» με εναλλακτικές μορφές μουσικής και επικοινωνίας με τη νεολαία, καθώς και το αθλητικό ραδιόφωνο «ΕΡΑσπορ».

Οι 19 περιφερειακοί σταθμοί συγχωνεύονται διοικητικά σε 9 και διαμορφώνεται ένα ενιαίο περιφερειακό πρόγραμμα. Καταργείται επίσης το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ). Οι δραστηριότητές τους ενσωματώνονται στη Διεύθυνση Μουσείου και Αρχείου της ΕΡΤ, εξέλιξη που θα επιφέρει εξοικονόμηση 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ θα ανασταλεί και η έκδοση του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».

48 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για την περίοδο 2011-2014 θα ανέλθει σε 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ψηφιακές επενδύσεις, ενώ από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ λόγω των προωθούμενων αλλαγών. Το ποσό αυτό αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις συγχωνεύσεις προγραμμάτων και τη μείωση προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες δεν πρόκειται να ανανεωθούν.

Τέλος, θα προχωρήσει η αξιολόγηση όλων των εργαζόμενων της ΕΡΤ, ενώ θα υπάρξει πλαφόν στο κόστος των εξωτερικών παραγωγών.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Οι άνθρωποι είναι παρανοϊκοί. Έχουν ψύχωση με το να κλείνουν γενικώς υπηρεσίες να καταργούν, να διαλύουν. Αυτή είναι η ψύχωση τους. Το να καταστρέφουν δήθεν για να αναδιοργανώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.