Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

H Ανοδος ΑΕ διοργανώνει παρουσίαση για το Adobe Photoshop

H Άνοδος ΑΕ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18:30 στα γραφεία της όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση Adobe Photoshop - Νέα Χαρακτηριστικά σε Αρμονία με τα Παλιά, την οποία θα πραγματοποιήσει ο Παπαβασιλείου Σπύρος, Σχεδιαστής - Adobe Certified Instructor.
Ο κ. Παπαβασιλείου θα μοιραστεί με το κοινό για μιάμιση ώρα τόσο τα νέα χαρακτηριστικά, όσο και μερικές κορυφαίες παλιότερες δυνατότητες που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό.


Στη συνέχεια θα λάβει χώρα η παρουσίαση Auto Stereoscopy - Παραγωγή Στερεοσκοπικών Εικόνων Χωρίς Στερεοσκοπικά Γυαλιά με τη Βοήθεια του Adobe Photoshop CS4.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Στουγιάννο Μιχάλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Athlon Technologies.
Η τεχνολογία αυτή έχει εφαρμογή στη Διαφήμιση, την Αρχιτεκτονική, το Βιομηχανικό Σχεδιασμό, την οργάνωση Events, σε Info Centers και Shopping Malls.

Την ενημερωτική αυτή παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν ......

όλοι οι επαγγελματίες γραφίστες, φωτογράφοι, αρχιτέκτονες, βιομηχανικοί σχεδιαστές, και γενικά όσοι ασχολούνται με τη διαφήμιση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να διασφαλίσετε τη θέση σας κλείστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Πληροφορίες εγγραφών στο: 210 97.17.016 (γραμματεία) και στο marketing@anodos.gr

Οι διαιτητές στην Δ' Εθνική 6ο Όμιλο

Έγινε η κλήρωση των διαιτητών που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της Δ΄Εθνικής.
Στον 6ο όμιλο που μας ενδιαφέρει λόγω της Εράνης οι διαιτητές είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΕΣ

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διαγγελάκης Β.

ΣΔΠ

Αν. Αττικής

ΒΟΗΘΟΣ

Σταθόπουλος Ν.

ΣΔΠ

Αν. Αττικής

ΒΟΗΘΟΣ

Χανδρινού Α.

ΣΔΠ

Αν. Αττικής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τζανετάκος Α.

ΣΔΠ

Λακωνίας



Οι διαιτητές στους υπόλοιπους αγώνες: ........



ΟΜΑΔΕΣ

ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΚΑΜΑΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αναστασιάδης Α.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Γεωργής Α.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Γκουντελόπουλος Τ.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τσίτσιος Χ.

ΣΔΠ

Θεσπρωτίας



ΟΜΑΔΕΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΑΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΛΑΠΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δημόπουλος Κ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Μπουρτζοβίτης Α

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Κοκολέσης Α.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Σταυρόπουλος Ι.

ΣΔΠ

Αργολίδας



ΟΜΑΔΕΣ

ΔΑΦΝΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κυρίου Ελ.

ΣΔΠ

Αρκαδίας

ΒΟΗΘΟΣ

Δημογέροντας Β.

ΣΔΠ

Αρκαδίας

ΒΟΗΘΟΣ

Γεωργακόπουλος Δ.

ΣΔΠ

Αρκαδίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Βασιλάτος Π.

ΣΔΠ

Κεφ/νίας



ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΔΗΜ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κριτσιώνης Ι.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Λερράς Φ.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΒΟΗΘΟΣ

Σκούτας Ε.

ΣΔΠ

Κορίνθου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Μουρτέζος Ι.

ΣΔΠ

Αχαίας



ΟΜΑΔΕΣ

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΧΑΙΚΗ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΣΤ. «Φ.ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ»

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αποστολόπουλος Β.

ΣΔΠ

Ηλείας

ΒΟΗΘΟΣ

Μποσινάκης Π.

ΣΔΠ

Ηλείας

ΒΟΗΘΟΣ

Μπαρκούλας Α.

ΣΔΠ

Ηλείας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δημόπουλος Χ.

ΣΔΠ

Αθηνών



ΟΜΑΔΕΣ

ΖΑΒΛΑΝΙ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

8.2.09 / 15.00 / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ Γ.Ε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μήτσιος Χ.

ΣΔΠ

Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ

Σιαμέτης Α.

ΣΔΠ

Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ

Κολιάκη Μαρ.

ΣΔΠ

Ηπείρου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Μαλιώρης Σ.

ΣΔΠ

Αχαίας



ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ



Οι διαιτητές στην Τοπικη Κατηγορία

Από την ΕΠΣ Μεσσηνίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Φεβρουαρίου στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ τοπικής κατηγορίας του Νομού μας.

Σε ότι αφορά την Β' τοπική του 1ου ομίλου που αγωνίζεται η ομάδα της πόλης μας Νίκη Πλάτης το πρόγραμμα έχει ως εξής: ......

Β' ΤΟΠΙΚΗ Α' ΟΜΙΛΟΣ 17η αγωνιστική

Σάββατο 07/02/2009 Ώρα 15.30

ΑΟ Διαβολιτσίου - Ανδρούσα (Γήπεδο Διαβολιτσίου)

Πάμισος Άριος - Ολυμπιακός Διαβολιτσίου (Γήπεδο Άριος)


Κυριακή 08/02/2009 Ώρα 11.00

Πανευαϊκός - Μάνεσι (Γήπεδο Βαλύρας)

Αστέρας Μικρομάνης - ΠΑΟΚ Καλαμάτας (Γήπεδο Άριος)

Ατρόμητος Πλατύ - Αμφιθέα (Γήπεδο Αρφαρών)


Ώρα 15.30

Αστέρας Βαλύρας - Νίκη Πλάτης (Γήπεδο Βαλύρας)

Παπαφλέσσας Άμφειας - Ηρακλής Κυπαρισσίας (Γήπεδο Άμφειας)
-

Προτάσεις της ΕΑΣ Μεσσηνίας για ανακούφιση των αγροτών

Υπόμνημα με προτάσεις για τη βελτίωση του πακέτου στήριξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη θωράκιση των αγροτών υπέβαλε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.

Η Ένωση στο υπόμνημά της ζητεί να αυξηθεί στα 100 εκατ. ευρώ από τα 50 που έχει ανακοινωθεί, η αποζημίωση για την ελαιοκομία ώστε το ποσό της αποζημίωσης στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης, να διαμορφωθεί στα 40 ευρώ το στρέμμα.

Επίσης, ζητεί πάγωμα των χρεών αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων για 3 χρόνια, ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την εξάλειψη της .....

αισχροκέρδειας και το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή, καθώς και τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του ΟΓΑ στα 60 έτη και διπλασιασμό της βασικής σύνταξης.

3 ληστές στη Μεσσήνη άρπαξαν 75.000 € από μεταφορέα των ΕΛΤΑ

Θρασύτατη ληστεία πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στη Μεσσήνη, με λεία 75.000 ευρώ από μεταφορέα των ΕΛΤΑ. «Πρωταγωνιστές» της θρασύτατης αυτής ληστείας ήταν τρεις αδίστακτοι δράστες, που έδρασαν γύρω στις 6.50 το πρωί της Τρίτης.

Οι ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες ακινητοποίησαν 68χρονο μεταφορέα των ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλου, που είχε ο ένας από αυτούς, τον ανάγκασαν να βγει έξω από το φορτηγάκι που οδηγούσε και με το οποίο μετέφερε τα χρήματα. Στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν και με την απειλή όπλου, έσπασαν το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού και αφαίρεσαν από το κάθισμα πέντε μικρούς ταχυδρομικούς σάκους, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ, το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στο Ταχυδρομικό Γραφείο Χατζή του Δήμου Βουφράδος και ακολούθως να διανεμηθεί ως συντάξεις ΟΓΑ σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Ο 68χρονος είχε αναλάβει με εργολαβία τη μεταφορά ταχυδρομικού υλικού και χρημάτων των ΕΛΤΑ, πράγμα που έκανε σε καθημερινή βάση.
Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι, πηγαίνοντας για το ..........

μεροκάματο θα βρεθεί στα χέρια των αδίστακτων κουκουλοφόρων.

Ο ίδιος σοκαρισμένος κι έντρομος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη.
Η ληστεία έγινε νωρίς το πρωί, που δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους και όπως φαίνεται ήταν προσχεδιασμένη και μελετημένη, αφού οι ληστές έφεραν κουκούλες, ώστε να είναι αδύνατη η αναγνώρισή τους, αλλά και όπλο, προκειμένου να εκφοβίσουν και να απειλήσουν τη ζωή και ακεραιότητα του 68χρονου μεταφορέα.
Τα χρήματα που άρπαξαν οι ληστές προορίζονταν για συντάξεις του ΟΓΑ των κατοίκων του Δήμου Βουφράδος.
Οι θρασύτατοι ληστές, αφού άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους κι ερευνά την περιοχή που έδρασαν οι ένοπλοι, καθώς και τις πιθανές εξόδους διαφυγής τους. Να σημειωθεί ότι, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής

Ωστόσο, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί κι αυτό το κρούσμα παραβατικότητας. Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες είναι ανάστατοι, εκφράζοντας φόβο για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών τους και ζητώντας μεγαλύτερη περιφρούρηση.
Είναι επιτακτική ανάγκη η εξασφάλιση από πλευράς Αστυνομίας της ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων τόσο της Μεσσήνης, όσο και της ευρύτερης περιοχής, αφού το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα ληστειών, δολοφονιών κι εκβιασμών πληθαίνουν στον Νομό μας, με τους πολίτες να δηλώνουν ανασφαλείς και τρομοκρατημένοι από την τυφλή βία, που κάνει την εμφάνισή της και στη Μεσσηνία.

Η θρασύτητα των ληστών έχει οξυνθεί, με κρούσματα ακόμα και την ημέρα, σε μικρές επαρχιακές πόλεις, όπως η Μεσσήνη, πράγμα που καταδεικνύει ότι, ορισμένοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, επωφελούμενοι ίσως και από την ελλιπή αστυνόμευση.
Εν κατακλείδι, η αύξηση τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών, απ' όπου κι αν αυτή απορρέει (οικονομική ανέχεια, έλλειμμα στην πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων) καθιστά αναγκαία τη μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Συνάντηση Ξύγκα στην ΔΕΚΕ για νέο οδικό άξονα

Μια σημαντική συνάντηση στην αρμόδια ΔΕΚΕ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, πραγματοποίησε προ ωρών ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει θέματα οδικών αξόνων και ζητήματα που άπτονται της αρμόδιας υπηρεσίας με τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιώργο Παπαηλιού και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, μηχανικούς και άλλους υπαλλήλους.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της δημιουργίας οδικού άξονα που θα παρακάμψει την πόλη των Φιλιατρών όπως έχει ζητηθεί εδώ και καιρό από την Δημοτική αρχή καθώς εκκρεμεί η υλοποίησή της σε σημείο που θα υιοθετηθεί, δηλαδή ανατολικά ή δυτικά της πόλης.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο οδικός άξονας θα αποτελέσει ......

συνέχεια του εθνικού δρόμου που συνδέει την Τριφυλιακή πόλη με την Κυπαρισσία καθώς ετοιμάζεται η υλοποίηση μιας μελέτης που θα επιλύσει το χρόνιο αυτό πρόβλημα.
Η δημιουργία της παράκαμψης θα επιλύσει ένα σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο και έξοδο της πόλης με κατεύθυνση προς άλλες ορεινές περιοχές αλλά και την περιοχή του Μαράθου.

Πηγή: Radio 93.6