Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Κούλουμα . Η καρδιά της Τριφυλίας, χτυπά στον Αγρίλη Φιλιατρών. Ελάτε να διασκεδάσετε.

Μια εκπληκτική μέρα υπόσχεται ο Δήμος Φιλιατρών και η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στον Αγρίλη.
Όπως μας αποκάλυψε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Μακρή στον Αγρίλη θα βρίσκονται από νωρίς με ετοιμασίες σε διάφορα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας όπως ταραμοσαλάτα, χαλβά, καλαμαράκια, χταπόδια κλπ κλπ. OΛΑ ΔΩΡΕΑΝ !!!!!!!

Στις 12:30 θα γίνει η αναβίωση του Φιλιατρινού γάμου όπου θα παντρέψουν την λυγερή πηγαίνοντας την στον γαμπρό με πολλά άλογα.
Θα γίνει διαγωνισμός Χαρταετού και θα βραβευτούν οι ωραιότεροι, και αυτοί που θα ........

πάνε πιο ψηλά.
Και για τα κούλουμα η καρδιά της Τριφυλίας χτυπά στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Ελάτε να διασκεδάσετε.

Ελάτε να ξενιάσετε.
Ελάτε να περάσετε όμορφα.

Τόσο ο Δήμος Φιλιατρών όσο και η Ένωση Φιλιατρινών γυναικών θα σας περιμένουν για να περάσετε αξέχαστα.

Οικογενειακό δίτερμα η Εράνη με την Νίκη Πλάτης

Ρεπό είχε σήμερα η Εράνη και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη καθώς έδωσε φιλικό αγώνα με την Νίκη Πλάτης μιας και το πρωτάθλημα της Β' Τοπικής διεκόπη για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
σε αυτόν τον Φιλικό αγώνα ο Σταύρος Αντωνόπουλος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλους τους παίκτες του και να κάνει δοκιμές σε θέσεις.

Μετά τον αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Σταύρος Αντωνόπουλος σε αποκλειστική δήλωση που μας παραχώρησε είπε τα εξής:
"Με το ρεπό που είχαμε σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε 3 μέρες σε κάποια πράγματα που χρειαζόμαστε για την συνέχεια.
Πήγαν όλα καλά, δουλέψαμε χωρίς τραυματισμούς και άλλα .........


προβλήματα.
Τώρα θα ακολουθήσουν 2 μέρες ρεπό και από εβδομάδα πάλι στο γήπεδο για να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τις Καμάρες."


Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Αποτελέσματα της 23ης Αγωνιστικής



Μύθος οι μεγάλες και οι μικρές ζημιές. Ολοι αποζημιώνονται το ίδιο

Όποιος ψάχνει βρίσκει λέει η παροιμία.
Και επειδή ψάχνουμε γενικώς, βρήκαμε μια νέα Υπουργική απόφαση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη με την οποία αναιρεί μια δική του προηγούμενη απόφαση.


Πιστεύατε ότι όσο μεγαλύτερη ζημιά έχετε θα αποζημιωθείτε περισσότερο???
ΑΠΑΤΑΣΘΑΙ.

Ιδού το γιατί. ...........


Κατεβάστε το ΦΕΚ 236 Τεύχος Β 23/2/2009

Έρχεται σε λίγο μια μεγάλη αποκάλυψη.

Έρχεται σε λίγο μια πολύ μεγάλη αποκάλυψη σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη ζημιά.
ΟΛΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Σε λίγο έρχεται...........




-

ΕΡΑΝΗ: Aύριο ο χορός στην «Δεξαμενή»

Τον αποκριάτικο χορό της θα κάνει αύριο στα Φιλιατρά η Εράνη. Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο «Δεξαμενή» και οι άνθρωποι των «πράσινων» περιμένουν όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουν το “παρών“.
Να θυμίσουμε ότι η Εράνη έχει ρεπό σήμερα στο πρωτάθλημα της Δ‘ εθνικής και έτσι η ομάδα θα κάνει ένα οικογενειακό δίτερμα με την Νίκη Πλάτης (4 μ.μ.).
Στο μεταξύ, μόνο καλά λόγια λένε στα Φιλιατρά για την φιλοξενία που έτυχε η ομάδα τους την Τετάρτη στο γήπεδο του Στρατοπέδου, όπου αντιμετώπισε τον ΑΟ Φαραί στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας.
«Ευχαριστούμε τον ΑΟ Φαραί για την πραγματικά άριστη .....

φιλοξενία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Αγγελής Σταθόπουλος.

Πηγή: Ελευθερία

Εργα και ημέρες του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG "ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ζητούν την ένταξή τους στο ΤΕΜΠΜΕ

Τη στήριξη των ελαιοτριβέων και την ένταξή τους στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ζήτησε ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων Νομού Μεσσηνίας, με επιστολή που έστειλε μέσω του προέδρου του, Αντώνη Κορακάκη, στον πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ, Νίκο Δομένικο.

Οι ελαιοτριβείς επικαλούμενοι τη μειωμένη παραγωγή και τις χαμηλές τιμές των ελαιοκομικών προϊόντων ζητούν τη στήριξη τους με την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, χωρίς ωστόσο τους περιορισμούς των τριών ετών κερδοφορίας που απαιτούνται, που τίθενται ως τροχοπέδη της ένταξης στο πρόγραμμα. Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Ο ρόλος του ελαιοτριβείου είναι κομβικός στην οικογένεια της ελαιοπαραγωγής. Δυστυχώς όμως για δεύτερη συνεχόμενη ελαιοκομική περίοδο η παραγωγή ήταν ........

μειωμένη και η τιμή χαμηλή. Ως εκ τούτου αυτό έχει βγάλει εκτός οικονομικών πλάνων ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ελαιοτριβείων.
Θα πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε το ελαιοτριβείο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και να το εντάξουμε στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ.
Χωρίς τους περιορισμούς των τριών τελευταίων συνεχόμενων ετών κερδοφορίας που είναι ανασταλτικός παράγοντας ένταξης στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ.
Το ελαιοτριβείο τώρα στα δύσκολα χρειάζεται τη στήριξη και εδώ θα πρέπει να δείξετε έμπρακτα την κοινωνική σας ευθύνη και το ενδιαφέρον σας σ' έναν κλάδο που έχει προσφέρει στο παρελθόν πολλά στο εθνικό προϊόν (εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) στην εθνική οικονομία και στην κοινωνική συνοχή της περιφέρειας».

Συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου στη Νομαρχία

Συνάντηση για τη συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με τους ελαιοτριβείς είχε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, Αντώνης Κορακάκης, με μέλη του Συνδέσμου, παρουσία του αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, του διευθυντή Προγραμματισμού Δημήτρη Μουντζούρη και υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τέσσερα κυρίως ζητήματα, που έχουν σχέση με τον κλάδο τους:

Το ζήτημα των δανειοδοτήσεων των ελαιοτριβέων, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων), για να αντιμετωπίσουν κάτω από τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία τα προβλήματά τους.

Ζήτησαν τη συνδρομή της Νομαρχίας για την προώθηση αιτήσεων ελαιοτριβέων που εκκρεμούν στην Περιφέρεια για ένταξή τους σε αντίστοιχα επενδυτικά προγράμματα.

Επίσης, υπήρξε συνεννόηση για την έκδοση οδηγού υγιεινής για τα ελαιοτριβεία, επί τη βάση του οποίου θα διενεργούνται οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη για γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, ώστε να μην αιωρούνται επί πολύ χρόνο οι κατηγορίες για τον κλάδο, μέσω του Εργαστηρίου Ελαιολάδου.
Τέλος, υπήρξε ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του Συνδέσμου, ότι στο εξής θα εφαρμόζεται πλήρως η άρση των αποδεκτών, την οποία έχει υπογράψει ο Νομάρχης από την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο.

Πάνω σε αυτό τελευταίο, πέραν της διαβεβαίωσης για την απόλυτη εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης, συμφωνήθηκε η συνεργασία για την επέκτασή της και σε άλλες ευαίσθητες οικολογικά περιοχές της Μεσσηνίας.
Επίσης, υπήρξε δέσμευση από τη Νομαρχία για την πραγματοποίηση ημερίδας εντός του Μαρτίου, για θέματα που έχουν σχέση με τη χρηματοπιστωτική υποστήριξή τους μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, παρουσία και του προέδρου του, κ. Νικολάου Δομένικου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥΜΕΦ) προχθές το βράδυ στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» στην Αθήνα.

Εκατοντάδες νέες και νέοι της Μεσσηνίας με λαμπερά πρόσωπα και γλυκύτατα χαμόγελα ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του ΣΥΜΕΦ και συμμετείχαν στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ παράλληλα συνεισέφεραν και στο ταμείο που υπήρχε για την ενίσχυση πολύτεκνων οικογενειών της Μεσσηνίας, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου σε συνεργασία με τον Μ.Κ.Ο. "Θεόφιλος".

Την εκδήλωση και τον Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος που ευλόγησε και την πίτα, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου, οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Κουσελάς, Μιχάλης Κατρίνης και Θάνος Πλεύρης, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου, οι ..........

αντινομάρχες κ.κ. Στάθης Αναστασόπουλος και Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας «Θεόφιλος» κ. Γιάννης Ναυπλιώτης, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κυπαρισσίας κ. Θανάσης Πετρόπουλος, Μεσσήνιοι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Πανταζής, εκπρόσωπος της ΝΕ.Ο.Σ., ο αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Χρ. Τεντόμας, η υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και Μέλος του ΣΥΜΕΦ κα Έλενα Βλάχου από την Κυπαρισσία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Λούτος, ο γραμματέας του Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» κ. Γιώργος Κορμάς.

Μηνύματα έστειλαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μεσσήνιος υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΜΕΦ κ. Γιώργος Τσεκουράς ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στον ΣΥΜΕΦ, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του οποίου μίλησε ο υπεύθυνος Οργανωτικού κ. Βασίλης Χαλουλάκος.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, εξήραν το έργο και την προσφορά του Συλλόγου σημειώνοντας και τονίζοντας την αξία και τη σημασία που έχει, ιδιαίτερα στη εποχή μας, η παρουσία και η δράση ενός δυναμικού Συλλόγου Νέων, όπως είναι ο ΣΥΜΕΦ.

Πηγή: Επικαιρότητα

Σαμαράς, Στυλιανίδης και Καλαντζάκου στην Καλαμάτα για τον χορό της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Την καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση - χοροεσπερίδα της θα πραγματοποιήσει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 στις 8.30 στο ξενοδοχείο «Elite» στην Παραλία Καλαμάτας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, η υφυπουργός Απασχόλησης, Σοφία Καλαντζάκου, ο τέως υφυπουργός, Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο βουλευτής, Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ., Μενέλαος Δασκαλάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού, Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο αναπληρωτής γραμματέας, Δημήτρης Μπαζίγος, ο περιφερειάρχης, Λάμπρος Ζωγράφος και ο τομεάρχης, Πέτρος Τζώρτζης.

Επίσης έχουν προσκληθεί τέως βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, .......

πολιτευτές, στελέχη για τη σημαντική προσφορά τους στους αγώνες της παράταξης. (Για κάθε ενδιαφερόμενο προσκλήσεις διατίθενται καθημερινά και μέχρι την Τετάρτη 4/3/2009 στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα).

Πηγή: Επικαιρότητα

ΙΚΑ Φιλιατρών: Ένας άνθρωπος εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους!!!! (Μηνυμα αναγνώστη)

Είμαι από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας (10.000 κάτοικοι) και προσπαθώ εδώ και τρεις μήνες να εξυπηρετηθώ από το ΙΚΑ Φιλιατρών. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ενός υπαλλήλου δεν έχει γίνει ακόμα δυνατόν.

Επειδή το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλοι οι συμπολίτες μου, παρακαλούμε για την δική σας βοήθεια.
Λάβετε υπόψη σας ότι το θέμα έχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου. Λύση όμως δεν υπάρχει.
Δεν είναι δυνατόν να έχουν αφήσει έναν μόνο άνθρωπο και να πιστεύουν, όσο ικανός και να είναι κανείς, ότι μπορεί να εξυπηρετήσει 10.000 ανθρώπους.
Από ό,τι γνωρίζω σε πολλά ΙΚΑ δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν.
Με ποια άραγε κριτήρια γίνονται οι τοποθετήσεις στα διάφορα υποκαταστήματα και παραρτήματα του ΙΚΑ;
Ποιος άραγε είναι ο υπεύθυνος για την τριτοκοσμική εικόνα των ......

υπηρεσιών του κράτους;

Θα λογοδοτήσει άραγε κανείς για την μη λειτουργία του κράτους;
Φταίει άραγε ο Καραμανλής ή οι διάφοροι μανδαρίνοι που είναι κλεισμένοι στα χρυσά κλουβιά με τους παχυλούς μισθούς;

ΣΧΟΛΙΟ
Αξίζει να πούμε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχαν ΟΥΤΕ υπολογιστές.
Διοικητάδες του ΙΚΑ Golden Boys παρατρεχάμενοι του Μεγάρου Μαξίμου εισπράττουν εκατομμύρια μισθό για να γλύφουν τον Καραμανλή και να μην χάσουν την θέση τους.

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Intel-Nvidia

Είναι κοινό μυστικό ότι η Intel και η Nvidia δε διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων και δε χάνουν ευκαιρία να το αποδεικνύουν. Το τελευταίο επεισόδιο στην αιώνια κόντρα έχει πρωταγωνιστή τον CEO της Intel Paul Otellini, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο τεχνολογίας προέβλεψε ότι το μέλλον της Nvidia είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνο.

Ο Otellini ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στο Goldman Sachs Technology conference που έλαβε χώρα στο San Francisco.
Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο ισχυρός άνδρας της Intel υποστήριξε ότι .........

η Nvidia δεν έχει λόγο να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία από τη στιγμή που δεν έχει στα άμεσα σχέδιά της τη δημιουργία ενός επεξεργαστή. Προέβλεψε, επίσης, ότι η Nvidia θα αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό στο μέλλον, όταν κυκλοφορήσουν προϊόντα που θα ενσωματώνουν CPU και GPU σε ένα chip.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι άσχετα με το χρονοδιάγραμμα της Intel που προβλέπει την κυκλοφορία του Larrabee το 2010. Ο Larrabee θα είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να ενσωματώσει τους δύο επεξεργαστές σε ένα chip. Παράλληλα, η AMD ετοιμάζει κι αυτή τη δική της πρόταση, η οποία έχει την κωδική ονομασία Fusion.

Πηγή: PC Magazine

Δίκη Pirate Bay: Σοβαρά κενά στα επιχειρήματα της IFPI

Χάνει την δίκη η IFPI (είναι εταιρία προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας)
Το χαστούκι που αναμένεται να φάει θα είναι ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ.

Στο τέλος της φτάνει η ακροαματική διαδικασία εντός των επόμενων ημερών.
Οι κατήγοροι στη δίκη του Pirate Bay προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να πείσουν το δικαστήριο ότι οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του Pirate Bay πρέπει να καταδικαστούν.
Ωστόσο, φαίνεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τους τέσσερις κατηγορουμένους, καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδειχθεί ότι το Pirate Bay παραβίασε τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ένας εκ των συνηγόρων της IFPI εμφάνισε κάποια στιγμή screenshots με εν εξελίξει downloads.
Συνεργάτες της IFPI κατέβασαν πολλές ταινίες και games μέσω του .........

Pirate Bay και αποθήκευσαν τη διαδικασία σε πολλά screenshots προκειμένου να αποδείξουν ότι το Pirate Bay ενεργεί παράνομα.
Κατά την παρουσίαση, όμως, των στοιχείων στο δικαστήριο, τα πράγματα πήραν μια απρόβλεπτη τροπή. Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που ακολουθεί:

Υπεράσπιση: Πριν πάρετε screenshots, κλείσατε DHT [Distributed hash table ] και Peer Exchange;
Κατήγορος: Το DHT ήταν προφανώς ανοικτό, ήθελα να φαίνομαι ως απλός χρήστης.
Υπεράσπιση: Με άλλα λόγια, δηλαδή, δε μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι χρησιμοποιήθηκε ο tracker.
Κατήγορος: Η διεύθυνση του tracker φαινόταν στην οθόνη. Έτσι, υπέθεσα ότι εμπλέκεται με κάποιο τρόπο.
Υπεράσπιση: Ναι, αλλά με το DHT ανοικτό, δε μπορείτε να διαβεβαιώσετε το δικαστήριο ότι χρησιμοποιήθηκε ο tracker, έτσι δεν είναι;
Κατήγορος: Έτσι είναι.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το κατηγορητήριο δεν έχει καμία τύχη και οι υπεύθυνοι του Pirate Bay θα αθωωθούν κατά πάσα πιθανότητα.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας και η απόφαση αναμένεται με ενδιαφέρον.

Πηγή: neowin
Μετάφραση: Φιλιατρά Νews


ΣΧΟΛΙΟ
Κατήγορος: Η διεύθυνση του tracker φαινόταν στην οθόνη. Έτσι, υπέθεσα ότι εμπλέκεται με κάποιο τρόπο.
Με υποθέσεις ΒΡΕ ΖΩΑ, δεν μπορεί να καταδικαστεί ΟΥΤΕ ο χειρότερος δολοφόνος.


Κατήγορος: Το DHT ήταν προφανώς ανοικτό, ήθελα να φαίνομαι ως απλός χρήστης.
Συνεπώς κάνατε αποδοχή προϊόντων "Εγκλήματος" όπως κατηγορείτε το Pirate Bay.
μπήκατε στη σελίδα, ψάξατε για πρόγραμμα, μουσική ή ταινία, την βρήκατε και την κατεβάσατε.
ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ προϊόντων "εγκλήματος". Αμ εσείς βρε ΖΩΑ παρανομείτε πρώτοι.
Θα φάτε το χαστούκι σας και άντε γεια.


Νέα έξαρση του scareware Anti-Virus-1

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας προειδοποιούν για νέα παραλλαγή του γνωστού Anti-Virus-1, γνωστού και ως Antivirus2010. Η εν λόγω απειλή εντάσσεται στην κατηγορία scareware και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους χρήστες, προσπαθώντας να τους πείσει ότι έχουν μολυνθεί από κάποιον ιό και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στη χρήση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η νέα παραλλαγή του scareware είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς "ντύνει" την ιστοσελίδα όπου εμφανίζεται με τα λογότυπα πασίγνωστων και έγκυρων sites, όπως το download.com.
Έτσι, είναι πολύ εύκολο για κάποιον ανυποψίαστο χρήστη να ξεγελαστεί και να θεωρήσει ότι η προτροπή που βλέπει προέρχεται όντως από τη γνωστή ιστοσελίδα.
Φυσικά, σε περίπτωση που κάποιος εγκαταστήσει τη δήθεν εφαρμογή, το μόνο που ........

καταφέρνει είναι να μολύνει τον υπολογιστή του.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν ολοένα και πιο έξυπνες μεθόδους για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Οι χρήστες πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτόκλητους σωτήρες του υπολογιστή τους.

Πηγή: PC Magazine

Η Ericsson θα αναπτύξει mobile broadband με ταχύτητες 28 Mbps για το δίκτυο της Telecom Italia

Η Ericsson και η Telecom Italia ξεκινούν την υλοποίηση τεχνολογίας mobile network με ταχύτητες 28Mbps στις αρχές του 2009. Η υλοποίηση θα περιλαμβάνει τεχνολογία MIMO. Το Μιλάνο θα είναι η πρώτη ιταλική πόλη ultra-broadband, η οποία θα απολαμβάνει ταχύτητες λήψης έως 28Mbps και αποστολής έως 5,8Mbps.

Οι δοκιμές στο δίκτυο της Telecom Italia θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2009 και η αρχική υλοποίηση στην πόλη του Μιλάνου προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2009. Η κάλυψη σε εθνικό επίπεδο θα ακολουθήσει το δεύτερο μισό του 2009.

Η υλοποίηση θα περιλαμβάνει την τεχνολογία Multiple Input / Multiple Output (MIMO), η οποία χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερα στελέχη κεραίας για τη μετάδοση δεδομένων στους καταναλωτές.
Έτσι είναι δυνατή η παροχή υψηλότερων ταχυτήτων δεδομένων σε κάθε χρήστη και ...........

η βελτίωση της αποδοτικότητας φάσματος του ασύρματου δικτύου. Με αυτήν την τεχνολογία, η Telecom Italia θα είναι σε θέση να προσφέρει μια ταχύτερη ευρυζωνική εμπειρία στους καταναλωτές, βελτιστοποιώντας παράλληλα τα λειτουργικά της κόστη.

Η Ericsson κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη του High Speed Packet Access (HSPA), μιας τυποποιημένης εξέλιξης του Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA), του κορυφαίου προτύπου κινητών τρίτης γενιάς παγκοσμίως. Το HSPA προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατές ευρυζωνικές ταχύτητες από τα notebook και άλλες συσκευές των χρηστών, όπου υπάρχει κάλυψη. Το HSPA είναι ήδη παγκοσμίως επιτυχημένο, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί ένα εύρωστο οικοσύστημα από συσκευές mobile broadband και υπηρεσίες γύρω από την τεχνολογία αυτή, όπως τηλέφωνα, notebook, PC modem και ασύρματα router.

Με την τεχνολογία HSPA να προσφέρει ταχύτητες downlink έως 28 Mbps και uplink έως 5,8 Mbps, η εμπειρία χρήστη των υπηρεσιών mobile broadband όπως η βιντεοδιάσκεψη, η αποστολή περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από το χρήστη και η αποστολή e-mail με συνημμένα, θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Οι πραγματικές ταχύτητες λήψης για τους πελάτες μπορεί να είναι χαμηλότερες και να ποικίλουν λόγω συμφόρησης, απόστασης από την κυψέλη, τοπικών συνθηκών, υλικού, λογισμικού και άλλων παραγόντων.

Πηγή: PC Magazine