Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ένας Γάτος Σπυρουνάτος έρχεται την Πέμπτη 24 ιουλίου στο θερινό Cinema Φιλιατρών

Γάτος σπιρουνάτος
[ PUSS IN BOOTS ]


Του Κρις Μίλερ

Με τον Αντώνιο Μπαντέρας.

Είδος: Κινούμενα Σχέδια
Προβολές: 24 , 25 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ο ερωτιάρης και ανίκητος ξιφομάχος Γάτος Σπιρουνάτος συνεργάζεται με τον παιδικό του φίλο Χάμπτι Ντάμπτι και τη γοητευτική κλέφτρα Κίτι για να κλέψουν τη Χήνα με τα Χρυσά Αβγά.

Δείτε το trailer της ταινίας.



Για όλο το πρόγραμμα προβολών κλικ εδώ

Η Βαβέλ της Αυτοδιοίκησης και οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Οι αυτοδιοικητικές δομές μετά τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και την ισχύ του από το 2011, ευρίσκονται ακόμη στο διερευνητικό και διεκδικητικό στάδιο αρμοδιοτήτων και πόρων και επί της ουσίας δεν έχουν προχωρήσει σε αυτό που οι πολίτες επιζητούν εναγωνίως, δηλ. την άσκηση περιφερειακής πολιτικής με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Έτσι γινόμαστε μάρτυρες μίας άτυπης ενοχλητικής διαμάχης μεταξύ της Α΄βαθμιας με τη Β΄βάθμια αυτοδιοίκηση, της Β΄βάθμιας με την κεντρική εξουσία κλπ
Όλο αυτό, λειτουργεί σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, διότι ...........

οι εμπλεκόμενοι έχοντας στην άκρη του μυαλού τους πιθανόν την επόμενη μέρα αφήνουν να χαθεί πολύτιμος χρόνος σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, ενώ θα έπρεπε να τον εκμεταλλευτούν για να προωθήσουν πολιτικές που θα ενισχύσουν αναπτυξιακά αλλά και από πλευράς υποδομών, τον τόπο.
Οι πολίτες σιγά σιγά χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς, όταν βλέπουν ότι η εμμονή σε διαμάχες και λογικές αντιπαραθέσεων, ενισχύει την εσωστρέφεια, τις αντιπαλότητες, τις διαμάχες, τις κόντρες και αφήνει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα να πλανάται πως άλλοι λόγοι ωθούν σε όλα αυτά και όχι το προφανές.

Έπειτα είναι και οι αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το παραχθέν έργο.
1η σε απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων διατείνεται πως είναι πχ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πληροφορίες όμως δείχνουν το αντίθετο. Δηλαδή πως είναι ουραγός καθώς έχει προχωρήσει σε συμβάσεις στο 46,7% του συνολικού προγράμματος (169,8 από 363,4 εκατ. ευρώ) και σε δαπάνες στο 26,2% (95,3 από 363,4 εκατ. ευρώ).
Προχωράει λέει η Περιφέρεια το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών που είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια ολόκληρης της Πελοποννήσου και αισθάνεται πως κινείται με εξαιρετικούς ρυθμούς, στασιμότητα όμως και αδιέξοδα βλέπει η Α΄βαθμια αυτοδιοίκηση και με τα πρόστιμα από την ΕΕ να είναι προ των θυρών.

Προσπάθεια να είναι αυτόνομος συνομιλητής με την Ευρώπη ξεκινά η Περιφέρεια, εν αγνοία όμως της Κεντρικής Διοίκησης, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτή η αντιπαλότητα.
Διεκδικεί η Περιφέρεια αρμοδιότητες όπως της υγείας, αντιτίθεται όμως η Κεντρική εξουσία.

Βλέπουμε την Α ΄βαθμια αυτοδιοίκηση να ψάχνει ακόμη το βηματισμό της σε πολλά θέματα που επιβάλλεται να διεκδικήσει τόσο από την Περιφερειακή Αρχή, όσο και από το Κράτος.
Έτσι πολλές φορές διίστανται οι απόψεις περί του τύπου της ανάπτυξης και αυτό εμποδίζει την υποστήριξη κάποιας πολιτικής που μπορεί να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί.
Εν μέσω αυτών και πολλών άλλων που μπορώ να αναφέρω ευρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, που έχοντας ως σταθερά ίσως μία κομματική επιλογή και μία συμπάθεια σε πρόσωπα, βιώνουν το απόλυτο χάος και αδιέξοδο.

Πολλά λοιπόν πρέπει να γίνουν, μέχρι να πούμε πως αποτιμάται θετικά το έργο της Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού της εποχής του Καλλικράτη.
Ζούμε σε μία εποχή όπου αναθεωρούνται τα πάντα. Ακόμη και οι κομματικοί σχηματισμοί μέσα στα στενά πλαίσια λειτουργίας τους, δύνανται πλέον να απευθυνθούν σε διαφορετικό από πριν ακροατήριο, κάτι που παλαιότερα ίσως φάνταζε ουτοπικό.
Αυτό και μόνο θα επιφέρει αλλαγές στις αυτοδιοικητικές σταθερές το επόμενο διάστημα σε σημείο που κανείς δε μπορεί να προβλέψει.

Το αύριο λοιπόν φαντάζει αβέβαιο και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, τη δική τους αγωνία και αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εξελίξεις, μερικές φορές τις περνούν άθελά τους στους πολίτες, οι οποίοι έχουν δεχθεί πολλά χτυπήματα τον τελευταίο καιρό λόγω της οικονομικής κρίσης και απλά δηλώνουν πως δεν αντέχουν άλλο!
Πρέπει λοιπόν να επικρατήσει η λογική της συναίνεσης και της αξιοποίησης όσων χρηματοδοτικών εργαλείων μπορεί η Αυτοδιοίκηση να αλιεύσει και σιγά σιγά ο Καλλικράτης με μερικές ίσως διορθώσεις επιτελέσει τελικώς το έργο που επιζητούν οι Έλληνες πολίτες.

Όσον αφορά το μέλλον των αυτοδιοικητικών αρχόντων του σήμερα, είναι πράγματι δύσκολο κάποιος να πει με βεβαιότητα το παραμικρό.

Τζίμης Πανούσης - Κάγκελα Παντού



--

Μπαίνουν τα νέα κάγκελα στο νέο Λύκειο Φιλιατρών

UPDATE VIDEO

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!

Έπρεπε να φωνάξουμε, έπρεπε να ξεσηκωθούν φορείς της πόλης (καθηγητές πυρσός Αγροτικός σύλλογος κλπ κλπ να διαμαρτυρηθούν για να γίνει κάτι.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη δημοσίευση τα κάγκελα του αίσχους ξηλώθηκαν από τον μαντρότοιχο του νέου λυκείου και εκεί αναμένονταν να τοποθετηθούν καινούρια.
Σήμερα λοιπόν το πρωί ξεκίνησαν από την ........

ανατολική πλευρά του μαντρότοιχου να τοποθετούνται τα καινούρια κάγκελα τα οποία είναι σαφώς πολύ καλύτερα απο τα προηγούμενα και πολύ πιο καλαίσθητα απο τα εκτρώματα που είχε βάλει ο έργολάβος.
Τελικά οι φωνές και τα γκάζια φέρνουν αποτέλεσμα.

Εμεις είμαστε διατεθημένοι να τα ρίχνουμε τα γκάζια προς κάθε κατεύθυνση.

Δείτε τα νέα κάγκελα που τοποθετούνται σήμερα








Ενημερωτική εκδήλωση της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Τριφυλίας

Στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κουνουπιών, η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ως φορέας υλοποίησης με έγγραφό της προτείνει διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πληροφόρηση των δημοτών και των κατοίκων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του προβλήματος των κουνουπιών.

Προσδιορίστηκε η ημέρα .............

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό κατάστημα Κυπαρισσίας στις 19:30, κατόπιν στο Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών και τέλος στις 20:30, στο Δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων.

Παρακαλούμε να ειδοποιηθούν οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Κοινοτήτων του Δήμου.

Ο υπεύθυνος παρακολούθησης του προγράμματος
Παναγιώτης Σουρέτης
Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Ψεκασμοί για τα κουνούπια στη Γιάλοβα

Με νέους ψεκασμούς από εδάφους θα προσπαθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια, το οποίο παρατηρείται κυρίως στην περιοχή της Γιάλοβας και αυτες τις ημέρες. Χθες Κυριακή το πρωί έγινε σύσκεψη της επιστημονικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και η Ντίνα Νικολάκου. Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής ήταν η Αικατερίνη Σπέντζουρα.

Λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης, ο ............

κ. Αλευράς είπε πως θα συνεχιστούν οι ψεκασμοί από εδάφους και παράλληλα υπάρχει πιθανότητα να γίνουν νέοι αεροψεκασμοί με ελικόπτερο, με οικολογικά σκευάσματα τα οποία είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας. Αυτή η ενέργεια σκοπό έχει τον ψεκασμό στις προνύμφες. “Οι ψεκασμοί θα εντατικοποιηθούν και είμαστε σε επαφή με την ανάδοχο εταιρεία, μήπως σε κάποιες περιπτώσεις γίνουν διπλοί.

Ελέγχουμε ακόμη σε ποια σημεία ενδέχεται να υπάρχουν εστίες που δεν τις έχουμε εντοπίσει ως τώρα – είτε σε ανοικτούς είτε σε περιφραγμένους χώρους. Είναι πάντως η πρώτη χρονιά αυτή, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τόσο νωρίς, το πρόβλημα σε αυτή την ένταση. Δυστυχώς τα κουνούπια φέτος ήταν σε έξαρση από νωρίς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήρθε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση και είναι η 2η Περιφέρεια στην Ελλάδα που ξεκίνησε τους ψεκασμούς από τις 2 Μαΐου. Προφανώς και σχετίζεται το θέμα με τον καύσωνα, ο οποίος μειώνει τον βιολογικό κύκλο του κουνουπιού, αλλά γενικά, με την επιτροπή εξετάζουμε όλες τις αιτίες”, είπε κλείνοντας ο κ. Αλευράς.

Απόσπασμα από Messinea

ΟΓΑ: Διανομή δελτίων προγράμματος κοινωνικού τουρισμού

Ξεκίνησε η διαδικασία διανομής των Δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ από τα κατα τόπους ΚΕΠ.

Η κλήρωση έγινε ηλεκτρονικά και τα ονόματα των δικαιούχων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www.oga.gr )

Για να δείτε αν είστε από τους τυχερούς της ..........

κλήρωσης των 140.000 δελτίων στην σελίδα του ΟΓΑ θα χρειαστείτε τον Αυξοντα αριθμό της αίτησης σας και τον Αριθμό μητρώου του ΟΓΑ.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Από την Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών ανακοινώθηκε ότι

αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου και από ώρα 08:00 - 15:00

θα γίνει διακοπή νερού λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Προσέξτε μην ξεχάσετε βρύσες ανοικτές.



Αρχές Αυγούστου οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τη 1η δόση του τέλους του 2012

Ξεκινάει προς το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης η αποστολή ταχυδρομικά από τη ΔΕΗ των πρώτων παρτίδων λογαριασμών με ενσωματωμένη την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων για το 2012.

Τις τελευταίες εβδομάδες το μηχανογραφικό της ΔΕΗ δουλεύει στο φούλ, προκειμένου να «τσεκάρει» το περυσινό αρχείο με τους υπόχρεους και να συμπεριλάβει στους λογαριασμούς τους την επιβάρυνση του τέλους, με βάση τις περυσινές κλίμακες (οι τιμές ζώνης και οι συντελεστές παλαιότητας δεν έχουν αλλάξει).

Υπενθυμίζουμε ότι η εξόφληση θα γίνει σε ...........

πέντε διμηνιαίες δόσεις σταδιακά έως και το Μάιο του 2013, αντί για τις δύο πέρυσι, καθώς επίσης ότι η τρόικα δεν δέχθηκε τελικά το χαράτσι για τα ακίνητα να πληρωθεί χωριστά από τους λογαριασμούς με το σκεπτικό ότι ο πιο σίγουρος εισπρακτικός μηχανισμός αυτή τη στιγμή είναι η ΔΕΗ. Έτσι, αν κάποιοι θελήσουν να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά να εξοφλήσουν μόνο το ρεύμα, θα θεωρηθεί ληξιπρόθεσμο το σύνολο της αξίας του λογαριασμού.

Τη λίστα με τα ονόματα όσων δεν πληρώσουν το τέλος η ΔΕΗ υποχρεώνεται να τη στείλει στις Εφορίες – όπως έκανε και για το τέλος του 2011- προκειμένου εκείνες με τη σειρά τους να αποφασίσουν για την επιβολή προστίμων και αν θα προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (πχ κατασχέσεις).

Όσοι τώρα ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες που είτε εξαιρούνται από το χαράτσι είτε επιβαρύνονται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα πρέπει αφού λάβουν το λογαριασμό της ΔΕΗ να προσέλθουν στην εφορία και να καταθέσουν αίτηση για ευνοϊκή μεταχείριση. Αυτό μπορούν να το κάνουν στην περίπτωση που διαπιστωμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν το χαράτσι σε 5 διμηνιαίες δόσεις.

Reporter

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα - Θουρία

Παραδόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα - Θουρία (είσοδος Καλαμάτας) του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα, του Έργου Παραχώρησης του οποίου η κατασκευή συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Το νέο τμήμα έχει μήκος περίπου 22 χλμ., διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων + Λ.Ε.Α. ανά κατεύθυνση.
Επιπλέον, το εν λόγω τμήμα περιλαμβάνει ...........

και τις ακόλουθες σημαντικές τεχνικές υποδομές:

Το Cut & Cover Σκάλας/Τσουκαλέϊκων μήκους 250 μέτρων,
Την κοιλαδογέφυρα της Σκάλας μήκους 200 μέτρων,
Δύο νέους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην περιοχή Αρφαρών, καθώς και
Το Βοηθητικό Κέντρο Ελέγχου και Συντήρησης Αρφαρών.

Για την εξυπηρέτηση των περιοχών που συνορεύουν με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έχει κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 50 χλμ., καθώς και οι ανισόπεδοι κόμβοι αριθ. 16 (Τσακώνας/Κυπαρισσίας), 17 (Αρφαρών) και 18 (Μεσσήνης/Θουρίας).
Με το νέο τμήμα, η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 15 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα και φιλικότερα στο περιβάλλον, σε σχέση με την προϋπάρχουσα διαδρομή μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που διασχίζει κατοικημένες περιοχές.
Στο τμήμα Τσακώνα-Θουρία θα παρέχονται οι ίδιες ακριβώς υπηρεσίες όπως και στον υπόλοιπο εν λειτουργία αυτοκινητόδρομο:
- 24ωρη διαχείριση κυκλοφορίας, με ηλεκτρονικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και κινητές μονάδες συντήρησης/επέμβασης
- Τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης ("1866") και παρόδιες συσκευές ανάγκης
- Δωρεάν οδική βοήθεια
- Ηλεκτρονικά διόδια για τους χρήστες e-PASS
- 24ωρη λειτουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

Με την ολοκλήρωση και του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, το οποίο κατασκευάζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στο Έργο, θα βρίσκεται σε λειτουργία ένας πλήρως αποπερατωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 147 χλμ., με ενιαίο επίπεδο εξυπηρέτησης στο σύνολο της διαδρομής του.

Οι εργασίες κατασκευής στα υπόλοιπα τμήματα του Έργου συνεχίζονται εντατικά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας (μήκους 11,5 χλμ.), στην οποία περιλαμβάνεται η γέφυρα του Νέδοντα μήκους 360 μέτρων, ενώ κανονικά προχωρά και η κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη, μήκους 46 χλμ.

Βάσει των προβλέψεων της Σύμβασης Παραχώρησης (Ν. 3559/2007) και της λοιπής υφιστάμενης Νομοθεσίας, στους σταθμούς διοδίων του Έργου έχει οριστεί αντίτιμο διοδίων ανάλογο με το μήκος διαδρομής, που αποτελεί το αναγκαίο τίμημα για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της κατασκευής καθώς και της μελλοντικής λειτουργίας, κρατώντας αμετάβλητο το γνωστό υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης του αυτοκινητοδρόμου.

Παραδείσια – Τσακώνα: Και νέα παράταση παράδοσης του δρόμου; [ VIDEO ]

Σύμφωνα με νέες αποκλειστικές πληροφορίες του pelopsnews.gr, κατά την διάρκεια σύσκεψης για την εναρμόνιση των οδικών χαρακτηριστικών μεταξύ των τμημάτων του Παραδείσια – Τσακώνα, που κατασκευάστηκαν από δημόσιες επενδύσεις και αυτών που κατασκευάστηκαν από την παραχώρηση (ΜΟΡΕΑΣ), οι εκπρόσωποι του παραχωρησιούχου (ΜΟΡΕΑΣ) αρνήθηκαν κατηγορηματικά να παραλάβουν τμήμα του έργου (παράκαμψη της γέφυρας «τ4»), που δεν θα είναι δυνατή η διέλευση της βαριάς κυκλοφορίας!

Αυτό είχε σαν συνέπεια την άμεση ...........

παρέμβαση του Γενικού Δ/ντή των Έργων Παραχώρησης, δίνοντας εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, για την κατασκευή του επίμαχου τμήματος, να τροποποιηθούν οι μελέτες, ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία όλων των οχημάτων!

Έτσι, ήδη τα μελετητικά γραφεία τρέχουν και δεν φτάνουν, για να προφτάσουν τις, ούτως ή άλλως, πιεστικές προθεσμίες ολοκλήρωσης της παράκαμψης. Βέβαια μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η νέα καθυστέρηση είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη!

-----------

ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS.GR

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του πρόσφατου αποκλειστικού ρεπορτάζ του pelopsnews.gr, σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης της βαριάς κυκλοφορίας (λεωφορεία, φορτηγά ρυμουλκούμενα κ.λ.π.) από την παράκαμψη του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, στην θέση της κατολίσθησης.

Μεγάλα και πολλά είναι και τα ερωτήματα, που θέτει η κοινή λογική, μετά τα παραπάνω:

Γιατί δεν μελετήθηκε εξ αρχής η παράκαμψη με οδικά χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση όλων των οχημάτων;

Ποιος και με ποιο σκεπτικό έδωσε την εντολή προς τα μελετητικά γραφεία να μελετήσουν το τμήμα της παράκαμψης με δυνατότητα διέλευσης μόνον Ι.Χ. οχημάτων;

Ποιος θα έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για μια απόφαση που έχει κόστος τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι γνωστές. Θα περίμενε κανείς σήμερα πολιτική και κρατική μηχανή να έχουν γίνει πιο προσεκτικές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο σπάταλες!

Pelops news



Απόφαση - ανάσα για απολυμένους

Πράσινο φως ακόμα και για μηδενικές καταβολές χρηματικών ποσών από υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανάβει η Δικαιοσύνη, όταν ο οφειλέτης έχει απολυθεί από τη δουλειά του και παραμένει άνεργος, καθώς και όταν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για λόγους υγείας.

Δικαστική απόφαση σύμφωνα με το Έθνος .........

παγώνει για 8 μήνες την υποχρέωση 33χρονου ανέργου (πρώην οδηγού ταξί) να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό από τις οφειλές του προς έξι πιστωτικά ιδρύματα από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες που πήρε το 2004, με συνέπεια το συνολικό χρέος του να εκτοξευθεί σε 118.300 ευρώ από τις προσαυξήσεις.

Difernews

Τραγωδία στη Χίο – Κτελ έπεσε σε χαράδρα

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το χωριό Συκιάδα στη Χίο όταν λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ με κατεύθυνση από την πόλη προς το χωριό, ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, ανέβηκε τις μπάρες, κι ανατράπηκε.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες ..........

μάρτυρες έκανε τρεις τούμπες στον αέρα και μετά τυλίχτηκε στις φλόγες, έξι επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε αυτό ενώ άλλοι κατάφεραν να βγουν.

Αντρες της πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο έχουν εντοπίσει δύο νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα..

iefhmerida

Μήνυμα Αναγνώστη: Σκουπιδότοπος και βρώμα σε δασικό χώρο στον Αγιαννάκη Φιλιατρών [ ΦΩΤΟ + VIDEO ]

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Παίρνω το θάρρος να σας ενοχλήσω, για να επισημάνω κυρίως προς τον Δήμο Τριφυλίας, αλλά και το Δασαρχείο Κυπαρισσίας, ένα πρόβλημα που υπάρχει στον Αγιαννάκη Φιλιατρών (πηγαίνοντας για Λαγκούβαρδο).
Είμαι ένας φορολογούμενος πολίτης, που κατεβαίνω από την Αθήνα για διακοπές στην περιοχή και συνηθίζω να παίρνω το μπάνιο μου στην Θάλασσα στον Λαγκούβαρδο, από την πλευρά του Αγιαννάκη.

Από την πρώτη μέρα που πήγα να κάνω το πρώτο μου.........

μπάνιο, μπαίνοντας στον δρόμο για τον Αγιαννάκη, στο τέλος του έχει μια αριστερή στροφή και μετά από λίγο άλλη στροφή δεξιά αυτή την φορά.
Στο μέσον ακριβώς του τμήματος αυτού, (ανάμεσα στις δυο στροφές) στο δεξί χέρι όπως πηγαίνουμε, απέναντι από τα θερμοκήπια υπάρχει ένα ξέφωτο, (έτσι το έχουν διαμορφώσει) το οποίο είναι δασική έκταση. Kαι λέω δασική έκταση καθώς στο σημείο υπάρχουν πουρνάρια σκήντα κλπ κλπ.
Από αυτό το σημείο η ξινίλα από σαπισμένες ντομάτες κλπ κλπ, είναι έντονη που σε κάνει, θες δεν θες, όταν περνάς από εκεί με τα πόδια να κλείνεις την μύτη σου, ή αν περνάς με αυτοκίνητο, να κλείνεις παράθυρα για να μην σου έρθει η "ευωδιά".

Στο σημείο λοιπόν αυτό έχουν παρατήσει καρότσες, με σκουπίδια και νάϋλον και γενικά στον χώρο επικρατεί μια ακαταστασία. Επαναλαμβάνω σε τμήμα που είναι δασικό γιατί έχει πουρνάρια.
Γνωρίζοντας το πόσο δυνατό blog είναι το Φιλιατρά News (το οποίο και παρακολουθώ μανιωδώς και το έχω για αρχική μου σελίδα) και γνωρίζοντας επίσης το πόση διεισδυτικότητα έχει σε δημόσιες υπηρεσίες και γενικά σε φορείς, αποφάσισα να σας στείλω αυτήν την καταγγελία.

Στις φωτογραφίες που σας αποστέλλω μπορείτε να δείτε την κατάσταση με τα ίδια σας τα μάτια, να την δουν από τον Δήμο Τριφυλίας, αλλά και από το Δημαρχείο, και ελπίζω να επέμβουν.
Επίσης πήρα την κάμερα μου και τράβηξα ένα μικρό Video το οποίο επειδή δεν μπορούσα να σας επισυνάψω στο e-mail μου (ήταν πάνω από 25 ΜΒ που ανεβάζει το Gmail) το ανέβασα στο Rapidshare. To video αποτελείται από δυο κομμάτια. Τα link που υπάρχουν αυτά τα δυο κομμάτια, είναι παρακάτω.
Σας παρακαλώ να το επεξεργαστείτε και να το προβάλετε μέσα από το blog σας για να το δουν οι αρμόδιοι του κράτους και κυρίως από το Δασαρχείο της Κυπαρισσίας.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για την δυνατότητα που μου δώσατε να σας αναφέρω αυτό που έπεσε στην αντίληψη μου.

Με εκτίμηση
..............
(Αναγνώστης)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ





Τα νοσοκομεία που συγχωνεύονται. [ Λίστα ]

Το σχέδιο για ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ξεκινώντας από τριάντα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Πρώτα στη λίστα είναι το νοσοκομείο Κρεστενών με πληρότητα 6%, Ληξουρίου με πληρότητα 14% και πολλά ακόμα των οποίων η πληρότητα μετά βίας φτάνει το 50%. Στην Αττική, για παράδειγμα, τέτοια περίπτωση είναι το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με πληρότητα 40%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», .........

χαρακτηριστική περίπτωση είναι το νοσοκομείο Ναυπλίου, που έχει ετήσιο κόστος 4.656.500 ευρώ και το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους το οποίο κοστίζει 5.678.000 ετησίως.

Μάλιστα, μια μελέτη που εκπονήθηκε από στελέχη του νοσοκομείου Άργους έδειξε ότι αν συγχωνευθούν τα δύο νοσοκομεία και αλλάξει η χρήση του κτιρίου του νοσοκομείο Ναυπλίου, τότε θα υπάρξει ετήσιο όφελος περιπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση για το «Αγία Βαρβάρα» το οποίο επικαλύπτεται από το Κρατικό Νίκαιας (πληρότητα 81%) και το Αττικόν (119%).

Ουσιαστικά, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης στην χώρα σηκώνουν 20 νοσοκομεία, ενώ πάνω από 50 νοσοκομεία έχουν πληρότητα κάτω από 50% και αντιμετωπίζουν «απλά περιστατικά».

Δείτε τη λίστα:

Παμμακάριστος, με πληρότητα 48%
Ανδρέας Συγγρός, με πληρότητα 48%
Κυπαρισσίας, με πληρότητα 49%
Κρεστενών, με πληρότητα 6%
Καρύστου, με πληρότητα 46%
Λευκάδας, με πληρότητα 44%
Ιεράπετρας, με πληρότητα 43%
Σητείας, με πληρότητα 43%
Σπηλιοπούλειο, με πληρότητα 43%
Παίδων Πεντέλης, με πληρότητα 42%
Κιλκίς, με πληρότητα 41%
Δυτικής Αττικής, με πληρότητα 40%
Άμφισσας, με πληρότητα 32%
Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, με πληρότητα 24%
Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο, με πληρότητα 14%

iefhmerida

Βρέθηκε ο «Ναός του Ήλιου» των Μάγια [ VIDEO ]

Ένα ναό των Μάγια, ηλικίας 1.600 ετών που ήταν αφιερωμένος στη «νύχτα» έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι σε δάσος της Γουατεμάλας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Ήλιος ήταν ένα βασικό στοιχείο ...........

στη λατρεία των Μάγια, εξήγησε ο επικεφαλής αρχαιολόγος Στέφεν Χάστον ο οποίος ανασκάπτει με την ομάδα του την περιοχή του Ελ Ζοτζ από το 2006.

«Η δύναμή του ήλιου αυξάνει με την ώρα και διεισδύει σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές, αποτελώντας πρότυπο για την απόλυτη εξουσία της βασιλικής δυναστείας», δήλωσε ο Χάστον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ.

«Το κτίριο αυτό, είναι ένα από αυτά που γιορτάζει αυτή τη στενή σχέση μεταξύ του βασιλιά και των πιο ισχυρών και κυρίαρχων ουράνιων παρουσιών» συμπληρώνει ο καθηγητής.

Ο ναός εικάζεται ότι κατασκευάσθηκε προκειμένου να τιμήσει τον ηγέτη που θάφτηκε κάτω από τον τάφο της πυραμίδας Diablo , τον Πα-τσαν (εμπλουτισμένος ουρανός) ο οποίος υπήρξε κυβερνήτης και ιδρυτής της πρώτης δυναστείας των Ελ Zoτζ.

Ο πολιτισμός των Μάγια εξαπλώθηκε μέσω του νότιου Μεξικού,στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, και το Μπελίζ,όπου βρίσκονταν στο απόγειό του μεταξύ 250 και 900 μ.Χ.

Η χρονολόγηση άνθρακα τοποθετεί την κατασκευή του ναού στο πρώτο μέρος της εποχής εκείνης, κάπου μεταξύ 350 και 400 μ.Χ. Το οικοδόμημα είναι περίτεχνα διακοσμημένο με γυψομάρμαρο και φέρει μαζικές μάσκες, ύψους 1,5 μέτρου, οι οποίες απεικονίζουν τις φάσεις του Ήλιου καθώς κινείται από ανατολικά προς τα δυτικά, και έχει ένα ζωγραφισμένο διάζωμα που η ομάδα που χαρακτηρίζει ως «απίστευτο».

Ο ναός είχε πιθανότατα 14 μάσκες στο ύψος της ζωφόρου, αλλά μόνο οκτώ από αυτές έχουν τεκμηριωθεί μέχρι στιγμής, γι 'αυτό οι ανασκαφές πρέπει να συνεχιστούν, πρόσθέτουν.

Οι ανασκαφές από την Γουατεμάλα και την αμερικανική ομάδα ξεκίνησαν στο Eλ Zoτζ το 2006, αλλά ο ναός δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι πριν από τρία χρόνια.




iefhmerida

Απαλλαγές τέλος για φορολογουμένους ανω των 40.000 ευρω

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, περικοπή κατά 50% των φοροαπαλλαγών από 30.000 έως 40.000 ευρώ και πλήρη κατάργηση για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ

Σύμφωνα με σχέδιο του υπ. Οικονομικών, πρόκειται να μπει τέλος στις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ.
Μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στις .............

φοροαπαλλαγές, σύμφωνα με σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα εξετάζεται να μπει τέλος στις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, περικοπή κατά 50% των φοροαπαλλαγών για νοικοκυριά με εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.
Με την τρόικα να πιέζει για κατάργηση των φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται δεκάδες φοροαπαλλαγές. Με τις περικοπές και τις καταργήσεις εκτιμάται ότι θα προκύψει αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 3 δισ. €.

Το σχέδιο

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται:
1. Να καταργηθούν πλήρως οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για όσους φορολογούμενους δηλώνουν ετήσια οικογενειακά εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ. Οι εκπτώσεις θα περικοπούν κατά 50% για όσους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και θα διατηρηθούν για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

2. Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

3. Να καταργηθούν οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές.

4. Να καταργηθούν οι μειώσεις στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.

5. Να περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές περιουσιακών στοιχείων.

Επανεξετάζονται οι διατάξεις που προβλέπουν: Αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές ακινήτων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο, αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές πρώτης κατοικίας, σε 200.000 ευρώ για άγαμο, 250.000 ευρώ για έγγαμο και προσαυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για κάθε ένα από το τρίτο και τα επόμενα.

Εθνος της Κυριακής

Αύριο στην Βάλτα η 3η γιορτή μαγειρικής ''μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα'

Αύριο Τρίτη 24 Ιουλίου το απόγευμα μετά τις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Βάλτα Γαργαλιάνων η 3η γιορτή μαγειρικής: μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα.

Στην εκδήλωση οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.
Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην ...........

πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί. Προσκεκλημένος στην γιορτή θα είναι ο τεχνολόγος τροφίμων κος Γιάννης Μαρκόπουλος, ο οποίος θα αναφερθεί στα δύο αυτά προϊόντα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παράλληλα τα παιδιά του χωριού θα παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια, ενώ με την επίβλεψη της νηπιαγωγού κας Βιβής Κουσαρίδη, θα φτιάξουν γλυπτά τα οποία και θα εκθέσουν.

Την εκδήλωση θα κλείσουν χοροί και τραγούδια από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.

Από το Βάλτα Τριφυλίας

Jennifer Lopez ft. Pitbull - Dance Again [ + Στίχοι ]



Οι στίχοι.....



Dance, yes (RedOne)
Love, next
Dance, yes (J.Lo)
Love, next

Shimmy Shimmy yah, Shimmy yam
Shimmy yay
I'm a ol' dirty dog all day
No way Jose
Your girl only go one way, ay mi madre
You should check that out
Maybe you ain't turn her out
Maybe it's none of my business
But for now work it out
Let's get this, dale

Nobody knows what i'm feeling inside
I find it so stupid
So why should I hide
That I love to make love to you baby
(yeah make love to me)

So many ways wanna touch you tonight
I'm a big girl got no secrets this time
Yeah I love to make love to you baby
(yeah make love to me)

If this would be a perfect world
We'd be together then
(let's do it do it do it)
Only got just one life this i've learned
Who cares what they're gonna say
(let's do it do it do it)

I wanna dance, and love, and dance again
I wanna dance, and love, and dance again

Dance, yes
Love, next
Dance, yes
Love, next

Baby your fire is lighting me up
The way that you move boy is reason enough
That I love to make love to you baby
(yeah make love to me)
I can't behave
Oh I want you so much
Your lips taste like heaven
So why should I stop?
Yeah I love to make love to you baby
(yeah make love to me)

If this would be a perfect world
We'd be together then
(let's do it do it do it)
Only got just one life this i've learned
Who cares what they're gonna say
(let's do it do it do it)

I wanna dance, and love, and dance again
I wanna dance, and love, and dance again

Mr Worldwide, and the world's most beautiful woman
Modern day Hugh Hef (uh, yes)
Playboy to the death (uh, yes)
Is he really worldwide? (uh, yes)
Mami let me open your treasure chest
Play dates, we play mates
I'm the king at snatching queens, checkmate
What you think?
It's a rumor
I'm really out of this world
Moon, luna
Make woman comfortable
Call me bloomer
Can't even show love cause they'll sue ya
But I told them, 'hallelujah, have a blessed day'
So ahead of myself
Everyday's yesterday
Want the recipe? it's real simple
Little bit of voli, and she'll open sesame

Now dance yes
Love next
Dance yes
Love next

If this would be a perfect world
We'd be together then
(let's do it do it do it)
Only got just one life this i've learned
Who cares what they're gonna say
(let's do it do it do it)

I wanna dance, and love, and dance again
I wanna dance, and love, and dance again

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 23 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.