Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λιμάνι Κυπαρισσίας Νέα σύσκεψη και αυτοψία, ξανά ανάθεση μελέτης!

Για πολλοστή φορά, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας για το λιμάνι, έγινε αυτοψία και -ξανά- ειπώθηκε πως απαιτείται άμεσα ανάθεση μελέτης προστασίας του κομματιού που συνδέσει τον παλιό με τον καινούριο μώλο!

Στην Κυπαρισσία βρέθηκε χθες ο .........

αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, με το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Κωστόγιαννη, το διευθυντή των Τ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον ιδιώτη – ειδικό σε λιμενικά έργα Κώστα Μπτιτούνη.

Στη σύσκεψη, στο Δημαρχείο, συμμετείχαν, εκτός του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σαμπαζιώτης και Παναγιώτης Τσίγγανος και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς. Αργότερα, μέσα στο μεσημέρι, έγινε αυτοψία στο λιμάνι, ανεβαίνοντας στον παλιό μώλο, απ’ όπου φαίνεται το τεράστιο πρόβλημα με το ξεγύμνωμά του από τους προστατευτικούς ογκόλιθους, καθώς και ότι είναι στον αέρα το κομμάτι που συνδέει τον παλιό με τον καινούργιο μώλο.

Εκεί ήταν ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Κώστας Ροϊλός και οι ερασιτέχνες αλιείς, Κώστας Θεοδωρόπουλος και Ηλίας Ηλιόπουλος, που επεσήμαναν στον αντιπεριερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας τα προβλήματα και τον κίνδυνο να καταρρεύσει όλο το κομμάτι σε μια θαλασσοταραχή. Επίσης, τόνισαν τις ευθύνες των υπηρεσιών για τις κακοτεχνίες, τις ελλείψεις και τα λάθη, με συνέπεια τα έργα στο λιμάνι, ακόμα, να είναι ημιτελή και να υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ο κ. Γιαννακέας, από την πλευρά του, είπε ότι απαιτείται άμεσα μελέτη, που θα ανατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την προστασία του κομματιού αυτού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αλευράς επανέλαβε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την προστασία του λιμανιού και την ασφαλή λειτουργία του, καθώς και την εκπόνηση master plan, ενώ ο δήμαρχος σημείωσε τη συνεργασία με την Περιφέρεια για να αντιμετωπιστούν και ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό το λιμάνι έχει φάει ένα σκασμό λεφτά και ακόμα ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει.
Θέλει το ένα θέλει το άλλο θέλει τεχνητούς υφάλους. Μόνο την μάνα του και τον πατέρα του δεν ήθελε ακόμα.
Ένα έργο μόνο για φιγούρα.

29 σχόλια:

  1. Απογραφη 2011:

    ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 28.518

    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 8.877
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΕΤΟΥ 2.532
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΟΣ 2.150
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 7.509
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΥΛΗΣ 667
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 6.783

    Άρα τα φιλιατρά -οπως και αλλες πολεις- τόσα χρόνια κανανε κομπίνα, κατεβένανε οι Αθηνέοι φιλιατρινοι για ένα σαβατοκύριακο, και απογράφονταν για να φενονται μεγαλη πολή!!!


    Και μετά θέλανε κιόλας να είναι τα φιλιατρά έδρα του δήμου Τρυφιλλίας ....
    Τωρα που άλλαξε το σύστημα της απογραφής είδαμε πόσα απιδια πιάνει ο σακος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ, ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο τη wikipedia :


    ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011:


    Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ έχει 8.877 μόνιμους κατοίκους.

    Ανεπίσημες δε εκδημήσεις αναφέρουν ότι ο πληθυσμός αυτός κατά τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται.

    Καθίσταται έτσι και τυπικά η πολυπληθέστερη σε κόσμο πόλη του δήμου Τριφυλίας.

    Επιβεβαιώνεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο το ορθόν της επιλογής να γίνει η Κυπαρισσία η Έδρα του Δήμου Τριφυλίας και όχι κάποια άλλη πόλη, σύμφωνα με τις τοπικιστικές διαμάχες που είχαν συντελεστεί την περίοδο εκείνη.

    Άλλες μεγάλες κωμοπόλεις του δήμου Τριφυλίας είναι οι Γαργαλιάνοι με 7.509 κατοίκους και τα Φιλιατρά με 6.783 κατοίκους.

    Η έκταση του Δήμου είναι 101.018 στρέμματα. Το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του Δήμου καλύπτεται από ελαιώνες. Στις αμμουδιές του Κυπαρισσιακού Κόλπου, βρίσκεται ο δεύτερος - μετά τη Ζάκυνθο - βιότοπος αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%80%CE%B1%C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Κυπαρισσία, -η έδρα του Δήμου Τριφυλίας - είναι θέλεις δεν θέλεις, σου αρέσει δεν σου αρέσει και επισημα πρώτη ΚΑΙ σε πληθυσμό πόλη του Δήμου Τριφυλίας.

    (Και εσύ φούλη ασχολήσου καλύτερα με τα...κάγκελα του σχολείου.
    Γιατί από δω και πέρα μόνο με τέτοια θέματα θαχεται να ασχολείστε, μια και η καρδιά του Δήμου χτυπάει ήδη αλλού εδώ και χρόνια ) !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρώην Διαχειριστής1 Αυγούστου 2012 στις 8:12 μ.μ.

    Κυπαρίσσιε, θελω να σε δω όταν θα κλείσουν το νοσοκομείο (το κλεμμενο νοσοκομείο απο τα Φιλιατρά) και οταν σας πάρουν και τα Δικαστήρια.
    Ηδη θα φύγει τον Νοέμβριο και η Εφορία....
    Προβλέπω το κωλοχώρι σου να γίνεται πιο χωριό και από την Φαρακλάδα.
    Η φαρακλάδα μπροστά στην Κυπαρισσία θα είναι... LAS VEGAS...

    Και ξέρεις ε... Αν φύγει το νοσοκομείο μην νομίζεις οτι θα κάτσουν όλοι αυτοί οι εκατοντάδες γιατροί... Θα φύγουν και αυτοί...
    Τωρα έλα να μου πεις για την ... έδρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ πρώην…
    Επειδή με προκαλείς.
    Σύγκριση Κυπαρισσίας – Φιλιατρών :
    - Η Κυπαρισσία είχε και ΕΧΕΙ λιμάνι – το επέκτεινε και τώρα βλέπει τα κρουαζιερόπλοια να έρχονται – μαζί και οι τουρίστες.

    - Τα Φιλιατρά έχουν μια τρύπα έξω από την πόλη (στόμιο) , -κατ ευφημισμών θάλασσα- και από τουρίστες ναναι καλά οι τουρκαλβανοί και οι κούρδοι που έχουν μαζευτεί εκει κατά χιλιάδες!!!
    Άσε που για να πάς εκεί θες ένα μισάωρο με τα πόδια στα κατσάβραχα και στην εθνική οδό ενώ στην Κυπαρισσία απολυμάνεις τη βόλτα σου στην παραλία.

    - Η Κυπαρισσία έχει παραθαλάσσια θέρετρα, ξενοδοχεία καφετέριες .
    - Τα φιλιατρά αν αυτού στο στόμιο έχουν μια… καντίνα!

    - Η Κυπαρισσία από φέτος έχει και βιολογικό καθαρισμό, τα φιλιατρά βέβαια είχαν από πριν αλλά τι να το κάνεις , σε μια τρύπα όπως είναι το στόμιο μπάνιο σαν άνθρωπός δεν κάνεις. Ειδικά όταν μαζεύονται εκεί η σάρα και η μαρα από τους αλβανοτουριστες. Στην Κυπαρισσία απλά δεν ξέρεις σε ποια παραλία να πρωτοπάς.

    - Η Κυπαρισσία συνδυάζει βουνό και θάλασσα και έχει αξιοθέατα (π.χ. το κάστρο) και παραδοσιακούς οικισμούς.

    - Τα Φιλιατρά έχουν ένα έργο κίτς (κάστρο των παραμυθιών) , ένα άλλο εξίσου έργο κίτς (πύργος του… Άιφελ) και αμφιλεγόμενης αιτητικής αγάλματα και έργα στην πλατιά (δεν τα λέω μόνο εγώ, γκουγκλαρε λίγο και θα δεις).

    - Και αλλά πολλά που βαριέμαι να τα γράψω και να εξηγώ τα αυτονόητα.

    - Απλά η Κυπαρισσία συνεχώς αναπτύσσεται , τα φιλιατρά συνεχών θα μικραίνουν. (πράγμα που είναι απόλυτα λογικό). Μια και όπως είπαμε τα φιλιατρά δεν έχουν κάτι να τραβήξουν ούτε τον τουρίστα αλλά ούτε και τον ντόπιο να μηνει .(μέσα σε 10 μόνο χρόνια έχεις μείων -3000 κατοίκους, δηλαδή σε δέκα χρόνια από τώρα θα είσαι ένα χωριουδάκι με 3000 κατοίκους και άλλους τόσους τουρκογυφτους. Θυμήσου με που στο λέω αυτό. Είναι τυχαίο ότι όλοι οι φιλιατρινοι πάνε για μπάνιο στην Κυπαρισσία;

    - Τέλος επειδή ξέρω ότι πρωτοστάτησες στις –αποτυχημένες- διαδηλώσεις για την έδρα του δήμου, ένα έχω να πω, λες όταν σας πάρουν τα δικαστήρια όταν το ένα …όταν το άλλο… όταν… όταν… όταν…
    Ένα έχω να σου πω, εάν και όταν γίνουν όλα αυτά που λες έχει σκεφτεί ποτέ ότι εσύ και τα φιλιατρά σου θα είσαι ..αυτόνομο κράτος λόγο μεταναστών τύπου.. Πρίστινα ;;;

    Γενικά σύγκριση Κυπαρισσίας - φιλιατρών δεν γίνεται (ούτε και γινόταν ποτέ, μόνο στο μυαλό κάποιον τοπικιστών που φορούσαν παρωπίδες -όπως εσύ γινόταν κάτι τέτοιο).
    Όπως δεν γίνεται σύγκριση (λόγο μεγέθους πόλης) μεταξύ Κυπαρισσίας – Καλαμάτας, -αλλά εμείς δεν είμαστε τοπικιστές και το παραδεχόμαστε. Αλλά ακόμα και έτσι οι πολλοί καλαματιανοί που έχω μιλήσει λένε ότι η Κυπαρισσία είναι μια ωραία πόλη, στολίδι για όλη την Μεσσηνία .
    Τα φιλιατρά;;; χα χα χα άστο καλύτερα!

    Είναι λογικό λοιπόν η Κυπαρισσία να έχει ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που φυσικά τα φιλιατρά δεν έχουν.
    Τέλος μην ανησυχείς (και μην χαίρεσαι) το νοσοκομείο δεν κλίνει και αν έκλεινε θα ήταν εξίσου κακό και για εσάς που θα τρέχατε Καλαμάτα… Αλλά είσαι τόσο τοπικιστής που ούτε αυτό μπορείς να καταλάβεις.
    Το πολύ να έχει λιγότερα τμήματα, δηλ. λιγότερους δημοσίους γιατρούς ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Άρα περισσότερα ιδιωτικά ιατρεία, άρα περισσότερη ανάπτυξη για την πόλη), κατάλαβες;

    Αλλά που να καταλάβεις… εκτός εάν νομίζεις ότι θα ανοίξουν τα ιατρεία στα… φιλιατρά (εδώ γελάνε)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρώην διαχειριστή,ξυδάκι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TO OTI EXETE PERISSOTERA XORIA DEN LEEI TIPOTA.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΛΕΙΩΝΕΙ,Ε ΚΑΙ?
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩΓΡΑΨΙΜΑΤΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΔΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ?
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ...
    ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ..ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΕΥΚΑΜΨΙΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
    ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΑΙΣΑΕΙ.
    ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ DNA ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ,δωσμου τουρκο πολιτικο και ελληνα στρατιωτη..ΚΑΙ Ο ΝΩΩΝ ΝΟΕΙΤΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχει πραγματική σημασία ποιά είναι η πολυπληθέστερη πόλη στο Δήμο. Αυτό που έχει σημασία και δυστυχώς δεν ενδιαφέρει και πολλούς είναι να υπάρχει δίκαιη κατανομή των πόρων ανάλογα με τον πραγματικό πληθυσμό...Αντίθετα ισχύει ότι όποιος έχει τα γένια έχει και τα κτένια και πρέπει εμείς οι Φιλιατρινοί να βρίσκουμε έξυπνους, αλλά σωστούς τρόπους για να διεκδικούμε ότι μας ανήκει στα πλαίσια του κοινού Δήμου. Οι Κυπαρίσσιοι είναι αστοί, αλλά περιέργως ίσως τα συμπλεγματά τους είναι περισσότερα από τα δικά μας. Δε μπορούμε λοιπόν να τους έχουμε εμπιστοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον 7:52. Η αλήθεια είναι αγαπητέ ότι έχεις λίγο δίκιο, με τη διαφορά ότι όλα τα οφείλετε στην οικονομία της γειτονικής και μισητής για εσάς πόλης! Να μην ξεχάσω να αναφέρω και την ξεδιάντροπη εύνοιά σας από το πολιτικό ντόπιο σύστημα(όλα τα Καλατζάκο και κορη, Κουσελά και Βουδούρη)! Αν ρωτήσεις την γιαγιά σου θα σου πει πια είναι η καταγωγή σου(για τα ορεινά θα σου μιλήσει). Τέλος ρίξε μια ματιά γύρω σου να δεις ποιοι είσαστε. Κρατικοδίαιτοι δημόσιοι υπάλληλοι που στο χωριό μου τους λένε τεμπέληδες και ελεύθεροι επαγγελματίες που όπως προανέφερα στηρίζονται ακόμα και στην κρίση στην οικονομία των Φιλιατρών! Ελπίζω να είσαι μικρός για να έχεις το ακαταλόγιστο, αλλιώς εισαι κομπλεξικός όπως πολλοί όμοιοί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν βλέπω άλλη δημοσίευση, τι έγινε τώρα τουμπέκι;
    (έτσι είναι… η αλήθεια πάντα πονάει)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πρωην αν φυγει το νοσοκομειο τον πισινο σου να φοβεριζεις που εισαι και πιο μακρια απο καλαματα. λιγα λεπτα αρκουν για να χαθει μια ζωη. κοψε με το νοσοκομειο. παρε την απογραφουλα και τουμπεκι. κανε παρεουλα με τη μαυρη σαρα και μαρα που εχει μαζευτει εκει και βουλωτο. α το εμαθεσ το νεο? πουλο και η εμπορικη. κυπαρισσια παει και νοικιασανε κιολασ. αντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον 10:33μ.μ. Να μην βιάζεσαι γιατί θα γεράσεις γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Κυπαρισσία τα Φιλιατρά και οι Γαργαλιάνοι είναι μικρές κωμοπόλεις. Η Κυπαρισσία είναι η μοναδική από αυτές που εκτός όλων των άλλων είναι (ή μπορεί να γίνει) μέρος τουριστικό.
    Η Γαργαλιάνοι έχουν φανταστική θέα, αντίστοιχη με αυτήν της πάνω πόλης της Κυπαρισσίας –ίσως και καλύτερη- αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί ποτέ να γίνει τουριστικό μέρος διότι ο τουρίστας δεν θέλει να πηγαίνει στην θάλασσα με τα πόδια. Αν είναι να μπει σε αυτοκίνητο και να κάνει μισή ώρα να πάει στην παραλία, πάει και στην Πύλο , πάει και αλλού, τόσες ομορφιές έχει ο τόπος.
    Τα φιλιατρά δυστυχώς δεν διαθέτουν ούτε θέα, ούτε θάλασσα (το στόμιο είναι λύση ανάγκης) και πάλι πρέπει να μπεις σε αυτοκίνητο και να φας ένα τέταρτο για να πάς. Χιλιομετρικά το στόμιο είναι δίπλα στο Εξοχικό, είναι σαν να πηγαίνουν οι Κυπαρίσσιοι για μπάνιο στην Τερψιθέα. Δεν λες ότι έχει θάλασσα όταν πρέπει να βγεις από την πόλη.
    Άρα φυσικές ομορφιές έχει ασύγκριτα περισσότερες η Κυπαρισσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΝΙΚΗ
    Μην ανησυχείς είχατε βρει «έξυπνους, αλλά σωστούς τρόπους για να διεκδικούμε ότι σας ανήκει» με τις μαιμού απογραφές τόσα χρόνια που σας έβγαζαν ως πρώτη πόλη στην Τριφυλία και παίρνατε τα αντίστοιχα κονδύλια. Ξέρετε εσείς…
    Πάνε όμως αυτά τέλειωσαν!
    Συμπλέγματα δεν έχουμε, απωθημένα όμως με τον πρώην διαχειριστή κυρίως έχουμε, με τα φιλιατρά και τα φιλιατρά και τα φιλιατρά και για όλα πάντα να φταίει η Κυπαρισσία, Αμάν ποια! Ας φάει τώρα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ απογραφή στη μάπα και …κακοχώνευτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς 9:38 μ.μ.
    1ον ρωτά τον πρώην «ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΔΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ» που ήταν το μοναδικό του κατ ουσίαν επιχείρημα για να πάρουν την έδρα τα φιλιατρά.
    2ον Περί μπασταρδέματος μην είσαι και τόσο σίγουρος, ρώτα καλύτερα τι έκανε η γιαγιά με τους τούρκους όταν έλειπε στο καφενείο ο πάππους σου! (Για να μην πω τίποτα άλλο ποιο χοντρό)…
    Έχεις κοιταχτεί στον καθρέφτη; Πάντως για ξανθό με γαλανά μάτια δεν σε κόβω …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον 10:15 μ.μ.
    Από πού και ως που βγάζει το συμπέρασμα ότι «όλα τα οφείλετε στην οικονομία της γειτονικής και μισητής για εσάς πόλης»!
    Καταρχήν δεν είναι μισητή.
    Απλά εσείς που τα γράφετε αυτά είσαστε κομπλεξικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο 9:00 μ.μ. γράφτηκαν αλήθειες και επί της ουσίας δεν απάντησε κανένας. Μόνο ύβρεις βλέπω επι της ουσίας τουμπέκι όσο για το ποιος είναι κομπλεξικός να ξέρεις ότι εμείς δεν ασχολούμαστε με τα φιλιατρά,μας είναι αδιαφορα, απλά αντιδρούμε καμιά φορά γιατί μας έχετε πρήξει το συκώτι κομπλεξισμό βγάζεται εσείς όχι εμείς.
    ¨Όταν δείτε κάποιον να σας μιλάει με επιχειρήματα
    αρχίζετε να βρίζεται (ο ορισμός του κομπλεξισμού). Μάθε να μιλάς με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο 9:00 μ.μ. γραφτήκαν αλήθειες, αλλά όλοι σας τουμπέκι, μόνο βρισιές και κατηγορίες ότι σας αδικούν… Δηλαδή τι να ζηλέψει κάνεις από τα φιλιατρά; Την (ανύπαρκτη) θάλασσα, Την ανύπαρκτη θέα, τα κατσάβραχα, τον.. Αιφελ; Το καστρο των παραμυθιών; Τους μετανάστες τι, τι;
    Πάλι τα ίδια θα λέμε;
    Ναι όντως σας έχει κάποιος αδικήσει…
    Σας έχει αδικήσει Η ΦΥΣΗ!!!!
    τι να κάνουμε δεν μπορούν όλες οι πόλεις να έχουν τα φυσικά κάλλη που έχει η δικιά μας.
    Γιατί οι άνθρωποι, ο τουρισμός, οι υπηρεσίες όλα πάνε εκεί που είναι ωραία, δεν πάνε σε μια τρύπα στη μέση του πουθενά.
    Δεχτείτε το και πάψτε ποια να ασχολείστε με την Κυπαρισσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυπαρισσία 8.877
    Φιλιατρά 6.783

    Πρόβλεψη σε δέκα χρόνια από τώρα:

    Κυπαρισσία 15.000
    Φιλιατρά 3.500(+5000 τουρκαλβανους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς
    Filiatra News καλό θα είναι ο λαλίστατος κατά τα άλλα πρώην σας, να βγει και να απαντήσει σε αυτά που λεει ο 9:00 μ.μ. επι της ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν λέει κανείς ότι έχουμε τους καλύτερους ανθρώπους στην Κυπαρισσία – αυτό άλλωστε είναι υποκειμενικό και γενικότητα- λέμε ότι η Κυπαρισσία είναι ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΡΟΣ από τα φιλιατρά – δεν γίνεται καν σύγκριση επ αυτού- και συνεπώς λογικό και επόμενο είναι να έχει και περισσότερους κατοίκους και άρα και καλύτερες υπηρεσίες και νοσοκομείο και περισσότερο τουρισμό και όλα τα άλλα.
    Και λόγο όλων αυτών η Κυπαρισσία θα αναπτύσσεται περισσότερο από τα φιλιατρά συνεχώς.
    Άρα δίκαια είναι η έδρα του δήμου.
    Και όσοι δεν το δέχονται αυτό –και ψάχνουν προφάσεις ότι είναι αδικημένοι- κατά την γνώμη μου εθελοτυφλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάποτε για κάποιους λόγους τα Φιλιατρά είχαν πολύ κόσμο και η Κυπαρισσία όχι.
    Όπως κάποτε το Ναύπλιο ήταν πρωτεύουσα και η Αθήνα υπήρξε μικρή πόλη.
    Όμως ο κόσμος αλλάζει.
    Τι να κάνουμε δηλαδή εκεί θα μείνουμε;;;
    Να λέει το Ναύπλιο τους αθηναίους κομπλεξικούς που τους αδίκησαν και τους πήραν την… πρωτεύουσα και τις υπηρεσίες;
    Σήμερα καλός ή κακός μετράνε άλλα πράγματα για να αναπτυχθεί μια επαρχιακή πόλη. Μετράει το φυσικό κάλος, μετράει ο τουρισμός. Μετράνε τα καλαίσθητα έργα και οι υποδομές.
    Τίποτα από αυτά δεν διαθέτουν τα φιλιατρά –δυστυχώς-. Αντίθετα η Κυπαρισσία, αργά αλλά σταθερά κάτι προσπαθεί να κάνει. Δεν έχει έργα κιτς όπως τα φιλιατρά (πύργους, κάστρα και αηδίες, που να τα βλέπουν οι ξένοι και να γελάνε) και μετράει πολύ που έχει δίπλα – δίπλα βουνό και θάλασσα.
    Είναι μια πόλη που σε τραβάει να πας να την δεις, να κάνεις διακοπές ή και να μείνεις μόνιμα εκεί. Αντίθετα στα φιλιατρά εάν δεν είσαι από εκεί η δεν έχεις την εργασία σου, δεν σε τραβάει σαν πόλη ούτε να πάς διακοπές ούτε να πάς και να μείνεις μόνιμα.
    Και όποιος δεν τα καταλαβαίνει όλα αυτά μάλλον ζηλεύει λίγο, αλλά δεν πειράζει και αυτό κατανοητό και ανθρώπινο είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ, ΠΙΟ ''ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ'', ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ. ΝΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ... ΑΣ ΟΜΟΡΦΗΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ''ΑΧΟΥΡΙ'', ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. A ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑ Σ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ , ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑ ΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ , ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ -ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ- ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑ ΑΛΛΑΚΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ Ε ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο πρώην Διαχειριστής2 Αυγούστου 2012 στις 11:58 π.μ.

    Θα ήθελα να ενημερώσω οτι δεν βρίσκομαι συνέπχεια πάνω στον υπολογιστή.

    Στον 9:00μ.μ. Νομίζω οτι με τα λιμάνια κλπ κλπ σου απαντάει αυτό το άρθρο: http://kyparissiotis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6072.html

    Σιγά το λιμάνι που θα έρθει το Queenn Elizabeth....
    Για φιγούρα το έχετε. Δεν θα ερθει ποτε μεγάλο πλοίο και μην τρεφετε αυταπάτες. Μπας και περιμενετε κρουαζιερόπλοια?? Μπήπως περιμενετε Ferry Boats?? Οχι. Τιποτα απο αυτά δεν θα έρθει.
    Απλά δαπανήθηκαν ενας σκασμός λεφτά για ενα εργο που δεν θα χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ. Παρα μόνο κατι καϊκια κλπ κλπ.
    Δεν είσαστε και το Κατάκολο Ηλείας..... Αν και το Κατάκολο ως πόλη έχει μεγαλύτερη αξία απο την Κυπαρισσία.

    Οσαο για τον βιολογικό γιατι δεν μας λές οτι τόσοα χρόνια κολυμπούσατε στα σκατ΄λα και τα κάτουρα σας?? Η μπα και νομίζεις ότι με την αγορασμ΄λενη μπλέ σημαία εχετε και καθαρή παραλία?? ΧΑΧΑΧΑΧ γελάνε και οι κότες.
    Οταν ολοι σας εχετε κοινό μυστικό το πόσο βρώμικη ειναι η θαλασσα σας που ο κόσμος γεμίζει σπυράκια μετα το κολυμπι στα βρώμικα νερά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για ηρεμήστε λίγο γιατί έχετε ξεφύγει τελείως.
    Μην με αναγκάσετε να κλειδώσω τα σχόλια.

    Χ-treme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είχαμε προειδοποιήσει οτι θα κλειδώσουμε τα σχόλια.
    Δεν το πήρατε στα σοβαρά φαίνεται.

    Τα σχόλια κλειδώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή