Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κέντρο εμπορίας λαθραίων τσιγάρων η Μεσσηνία

Εγκληματική οργάνωση, η οποία εμπλέκεται σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα, εξαρθρώθηκε στη Μεσσηνία.

Συνελήφθησαν τα έξι από τα οκτώ μέλη της εγκληματικής .............

ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος», καθώς και ένας αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Μεσσηνίας, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων. Το οργανωμένο κύκλωμα «έφερνε» τα λαθραία τσιγάρα, μέσω θαλάσσης, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο της Μεσσηνίας, στο οποίο γινόταν η μεταφόρτωσή τους και από εκεί διοχετεύονταν με φορτηγά στην ενδοχώρα, για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι, δύο κυνηγητικά όπλα, 322 φυσίγγια, 2 δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης, βάρους 105,8 γραμμαρίων, μία σπάθα, ένα ξιφίδιο και 104.000 ευρώ…

ΦΩΝΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΑ και παρανομίες που «ακουμπάνε» στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο περιλαμβάνει η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζή. Υποθέσεις όπως το Λιμάνι Κυπαρισσίας, η διάνοιξη δρόμων στην παραλία της Ελαίας και άλλες περιπτώσεις έχουν «πολύ φαΐ» και σίγουρα θα απασχολήσουν και τη δικαιοσύνη, όπου έχουν παραπεμφθεί.

Το ενδιαφέρον αυτό θέμα προβάλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΦΩΝΗ». Ακόμη:

● ΚΥΚΛΩΜΑ διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και όχι μόνο εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές της Καλαμάτας. Έξι, μεταξύ αυτών και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, συνελήφθησαν και ήδη η εισαγγελική αρχή τούς απηύθυνε πάνω από 20 κακουργηματικές πράξεις, ενώ άλλοι τρεις παραπέμπονται για παράνομη οπλοκατοχή. Όπλα που τους προμήθευσε ο αστυνομικός!!! Κρατούνται και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

● ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας και η σύσκεψη με τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα και τα έργα στην Τριφυλία.

● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Καφαντάρη-Τζαβάρα για έργα πολιτισμού στην Πυλία, ενώ στα εγκαίνια του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει προσκληθεί και μάλλον θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, τις ημέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο.

● ΝΙΚΑΣ και Εμπορικός Σύλλογος λάβροι ενώπιον του «Μανιάτικου Πανοράματος» στην παραλία με αιχμές για παρεμπόριο!

● Ο ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙΣ πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δεν αποδέχεται τη νομιμότητα της απόφασης και κατηγορεί τον Γ. Καραμπάτο ότι τον έριξε γιατί αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

● ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της «Φ» για το «κούρεμα» των επιδοτήσεων πάνω από 5.000 ευρώ και με τη βούλα του Κανονισμού.

● ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τους «Penny & The Swingin’ Cats» ενόψει των συναυλιών Παρασκευή στην Καλαμάτα και Κυριακή στην Κυπαρισσία.

● ΑΡΘΡΟ του Βύρωνα Πολύδωρα για τη γλώσσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η «Σύναξη των Λόγιων» στην Ανδρίτσαινα.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά στο «γεμάτο» ειδήσεις και ενδιαφέροντα σχόλια και παρεμβάσεις φύλλο της «Φ», καθώς και οδηγός εκδηλώσεων, αθλητικών γεγονότων και όλη η κίνηση στη Μεσσηνιακή κτηματαγορά. Πρωί-πρωί στα περίπτερα και τους συνδρομητές. ΤΩΡΑ και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.