Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αγία Κυριακή Φιλιατρών. Αυξάνονται οι χρήστες του γρήγορου internet

Αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες του γρήγορου internet στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών όπου από τον Απρίλιο έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του ADSL.
Δείτε σχετική μας Δημοσίευση εδώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αλλα και οι παραθεριστές που έχουν κάποια κατοικία στην παραθαλάσσια περιοχή έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία για τους θερινούς μήνες.

Σε ηδη ενεργοποιημένους χρήστες ο ΟΤΕ με πολύ μικρό πάγιο της τάξης των 8,53€/μήνα παρέχει την δυνατότητα να αποκτήσετε ADSL για τους θερινούς μήνες στο εξοχικό σας χρησιμοποιώντας τα ηδη υπάρχοντα στοιχεία σύνδεσης σας.

Η ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΤΕ αναφέρει:


ΟΤΕ Conn-x για το Εξοχικό

Με το ΟΤΕ Conn-x για το Εξοχικό μπορείς να έχεις internet και στο εξοχικό σου, μόνο για το χρονικό διάστημα που το χρειάζεσαι!

Συγκεκριμένα, μπορείς να έχεις ΟΤΕ Conn-x 2 Mbps στην εξοχική σου κατοικία, τις περιόδους που λειτουργεί και το εκπτωτικό πρόγραμμα OTE για το Εξοχικό, πληρώνοντας μόνο για τις συγκεκριμένες περιόδους! Συγκεκριμένα έχεις OTE Conn-x για 6 μήνες το χρόνο:

• 4 μήνες το καλοκαίρι (Ιούνιος – Σεπτέμβριος)
• 1 μήνα τα Χριστούγεννα (15 Δεκεμβρίου με 15 Ιανουαρίου)
• 1 μήνα το Πάσχα (15 μέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα έως και 15 μέρες μετά)

Επιπλέον εάν το επιθυμείς μπορείς να έχεις OTE Conn-x, όχι μόνο 6 μήνες, αλλά ΚΑΙ τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα του χρόνου (από 12:00 το μεσημέρι κάθε Παρασκευής έως 24:00 το βράδυ κάθε Κυριακής)

Εκπτωτικό ΠρόγραμμαConn-xΤιμοκατάλογος
Τιμή/ μήνα
ΟΤΕ Conn-x για το Εξοχικό2 Mbps€8,53

ΟΤΕ Conn-x για το Εξοχικό ΣΚ

2 Mbps€10,92


Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από την Αγία Κυριακή με γρήγορο internet καλύπτονται και οι περιοχές που εξυπηρετούνται τηλεφωνικά από το τηλεπικοινωνιακό κέντρο της Αγίας Κυριακής όπως Γιόλακα, Λαγκούβαρδος, Μυρίτοβα, κλπ κλπ.

Τέλος στις κλήσεις με απόκρυψη αριθμού.

Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία από την Wind.

Πολλοί από εμάς όταν χτυπάει το κινητό μας τηλέφωνο και ο αριθμός του καλούντα συνδρομητή δεν εμφανίζεται είτε αφήνουμε το κινητό να χτυπάει, είτε απορρίπτουμε την κλήση με το κόκκινο κουμπί τερματισμού κλήσης.
Τώρα η wind βάζει τέλος στις κλήσεις με απόκρυψη αριθμού.
Συγκεκριμένα, όλοι οι συνδρομητές κινητής ............

ΟΤΕ: Νέο Double Play Economy μόνο με 21,90 ευρώ το μήνα

Με το νέο πρόγραμμα ΟΤΕ Double Play Economy, που συνδυάζει Conn-x και δωρεάν χρόνο ομιλίαςπρος σταθερά και κινητά σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται η νέα εποχή τιμών για τους πελάτες του ΟΤΕ, με τιμές μειωμένες έως και 25%.

Με το ΟΤΕ Double Play Economy, ο ΟΤΕ παρέχει στους πελάτες του περισσότερη οικονομία, μόνο με 21,90 ευρώ/μήνα.

Το ΟΤΕ Double Play Economy έρχεται να ..........

προστεθεί στα δύο νέα προγράμματα ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα, που ήδη διαθέτει η εταιρεία στους πελάτες της, στο πλαίσιο της νέας εποχής τιμών ΟΤΕ.

Facebook: Οι χρήστες ψήφισαν «όχι» στην νέα πολιτική απορρήτου!

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου προχώρησε σε ψηφοφορία αναφορικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόλις 342.600 χρήστες, από τους οποίους το 13% ψήφισε υπέρ της νέας πολιτικής, και το 87% κατά αυτής.

Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο «δημοψήφισμα» είναι .........

σαν να μην έγινε, αφού η αμερικάνικη νομοθεσία προβλέπει ότι για να έχει ισχύ θα έπρεπε να είχαν ψηφίσει συνολικά 270 εκατομμύρια άτομα, από τα 900 εκατομμύρια χρηστών του Facebook.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι στο μέλλον, ακόμα και αν δεν συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ψηφοφόρων, οι ψήφοι θα λαμβάνονται υπ' όψη συμβουλευτικά.

Στο το γεγονός βέβαια ότι κανένας χρήστης δεν πήρε χαμπάρι ότι γινόταν αυτή η ψηφοφορία, δεν αναφέρθηκε!

Την Τρίτη στις 6 το απόγευμα η κηδεία του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή του Τέλλου Άγρα

Την Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 6 το απόγευμα θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Μαραθούπολη Γαργαλιάνων η νεκρόσημη ακολουθία για τον 16χρονο Θανάση Βασιλόπουλο όπου αναμένεται να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, και η αθλητική οικογένεια του Άγρα, καθώς ο Θανάσης ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας του Τέλου Αγρα Γαργαλιάνων.

Ο άτυχος Θανάσης μαζί με συμπαίκτη του ..........

επίσης 16 ετών, τραυματίσθηκε προχθές σοβαρά σε τροχαίο, στο 4ο χ.λ.μ. της επαρχιακής οδού Μάραθου-Πύλου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε για άγνωστη αιτία ξέφυγε από την πορεία του.
Όταν διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης του διακομίσθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν στην μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι χθες που τελικώς εξέπνευσε.

Ο συμπαίκτης του έχει κάποια κατάγματα στην ποδοκνημική και στο χέρι, χωρίς να εκφράζονται φόβοι για την υγεία του.

Προανάκριση για το Τροχαίο ατύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Στο Ράδιο Νίκη ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Στο Ράδιο Νίκη 96,4 και την Εκπομπή Χωρίς Μάσκες του Παναγιώτη Χριστοδούλου ήταν σήμερα καλεσμένος ο Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" Παναγιώτης Γεωργόπουλος όπου θα είναι ο επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου.

Ο Κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στο ..........

πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει εδώ και πάρα πού καιρό το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της οικονομίας όπου ξεκαθάρισε τι προτείνουν να γίνει οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" σχετικά με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις αλλά και τον έλεγχο του χρέους από ειδικούς οι οποίοι θα αποφανθούν για το ακριβές χρέος της Ελλάδας χωρίς τους τόκους και τα πανωτόκια των διεθνών τοκογλύφων.
Επίσης ο κ. Γεωργόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις εφ' όλης της ύλης που του τέθηκαν τόσο από τον οικοδεσπότη της εκπομπής Παναγιώτη Χριστοδούλου όσο και απλών πολιτών που παρενέβησαν στην εκπομπή τηλεφωνικά.

Τρόποι αντιμετώπισης του Καύσωνα

Εδω και τρία χρόνια το Φιλιατρά News δημοσιεύει παλία αλλα πάντα επίκαιρη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας με οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα.

Να ξέρουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει.
Επειδή έχουμε ήδη μπεί σε περίοδο καλοκαιριού και οι καύσωνες θα έρθουν και θα ξαναέρθουν, καλό είναι να ξέρουμε τρόπους που μπορούμε να προστατευθούμε.
Οδηγίες τις οποίες αξίζει να σας θυμίσουμε και γιατί όχι να τις εκτυπώσετε και να τις έχετε διαθέσιμες άμεσα σε πρώτη ζήτηση.
Ας θυμίσουμε ξανά τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας

Τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ...........

ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία - άπνοια - ρύπανση περιβάλλοντος) δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στον θάνατο.

Παρά τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, ο οργανισμός του ανθρώπου έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του.
Αυτό το κατορθώνει μόνο μέχρι ενός ορίου (43° C) πέρα από το οποίο δεν μπορεί να αντιδράσει.
Τότε αρχίζουν να εμφανίζονται λειτουργικές διαταραχές και ελαφρά ή βαριά νοσηρά φαινόμενα.
Ενα από αυτά είναι η θερμική εξάντληση η οποία εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση του ατόμου (ώρες ή ημέρες) σε υψηλές θερμοκρασίες.
Πρόκειται για παροδική ανεπάρκεια του καρδιαγγειακού συστήματος σ’ ένα θερμικό στρες.
Τα αρχικά συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, ίλιγγος, ανορεξία, ναυτία, έντονο αίσθημα εξάντλησης τα οποία καταλήγουν σε ξαφνική και μικρής διάρκειας κατάρρευση.

Η αρτηριακή πίεση είναι χαμηλή και υπάρχει ταχυκαρδία. Το δέρμα είναι ψυχρό και υγρό.
Οι κόρες των ματιών είναι διεσταλμένες. Η θερμοκρασία είναι φυσιολογική. Το σύνδρομο αποδίδεται σε μέτρια απώλεια ύδατος και χλωριούχου νατρίου (αλατιού).
Η θεραπεία είναι απλή και συνιστάται στη μεταφορά του ατόμου σε δροσερό περιβάλλον και τη χορήγηση ύδατος και χλωριούχου νατρίου.
Αν παρ’ όλα αυτά ο ίλιγγος και η ναυτία δεν υποχωρήσουν, συστήνεται η ενδοφλέβια χορήγηση χλωριούχου νατρίου (φυσιολογικός ορός) από γιατρό.

Μια άλλη λειτουργική διαταραχή είναι η θερμοπληξία, η οποία εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή και η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας είναι πάνω από 70% γεγονός που δυσκολεύει και εμποδίζει την εξάτμιση του ιδρώτα και την αποβολή θερμότητας του σώματος.
Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που βοηθούν στο να πάθει κάποιος θερμοπληξία. Μερικοί από αυτούς είναι η βαριά σωματική εργασία (ιδιαίτερα σε χώρους υψηλής θερμοκρασίας, άπνοιας και μεγάλης υγρασίας), η παρατεταμένη βάδιση κάτω από τον ήλιο, η ένδυση με θερμά σκούρου χρώματος ρούχα που απορροφούν μεγάλο ποσό ηλιακών ακτίνων, η ανεπαρκής λήψη νερού, τα άφθονα και βαριά γεύματα και η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών.

Τα αρχικά συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι η έντονη δίψα, η ξηρότητα του στόματος, του φάρυγγα και του δέρματος.
Στη συνέχεια εμφανίζεται ερυθρότητα του προσώπου που συνοδεύεται από άφθονο ιδρώτα, ζάλη, πόνο στο κεφάλι και στο στήθος, κατάπτωση του οργανισμού, αδυναμία στα πόδια και μυϊκές κράμπες, δυσφορία, ταχυσφυγμία, δύσπνοια και βουητά στ’ αυτιά.
Ο πυρετός είναι πάντα σταθερός και μπορεί να φτάσει στους 42° C .
Τέλος εμφανίζονται λιποθυμικά φαινόμενα και ο θερμόπληκτος πέφτει αναίσθητος.
Τα παχύσαρκα άτομα και εκείνα που πάσχουν από αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, οι αλκοολικοί, οι διαβητικοί, οι ηλικιωμένοι και κυρίως τα βρέφη, των οποίων ο οργανισμός δεν έχει την ικανότητα να αντιδρά και να προσαρμόζεται στις μεταβολές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, προσβάλλονται ευκολότερα από θερμοπληξία.

Πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να προσφέρει σε κάποιον πολίτη που εμφανίζει συμπτώματα θερμοπληξίας
- Μεταφέρετε τον θερμόπληκτο χωρίς χρονοτριβή σε μέρος δροσερό, ευάερο και σκιερό ή κάτω από δένδρα αν υπάρχουν.
Τον ξαπλώνετε ανάσκελα και απομακρύνετε τους περίεργους που συγκεντρώνονται γύρω για να μην εμποδίζουν τον αερισμό.
- Αφαιρείτε τα βαριά ρούχα για να αερίζεται το σώμα και του κάνετε αέρα με οποιοδήποτε πρόχειρο μέσο π.χ. βεντάλια, χαρτόνι.
- Βρέχετε το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και γενικά το σώμα του με κρύο νερό.
- Τοποθετείτε ψυχρά επιθέματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
- Κάνετε εντριβές στα άκρα με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.
- Αν μπορεί να πιει, του δίνετε άφθονα υγρά και μικρές ποσότητες αλατιού, για να αναπληρώσει αυτό που έχασε ο οργανισμός του εξαιτίας της μεγάλης εφίδρωσης.
- Καλείτε το ΕΚΑΒ για την μεταφορά του σε νοσοκομείο και περαιτέρω αντιμετώπιση.

Πρόληψη θερμοπληξίας

- Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.
- Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη.
- Αποφυγή των χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.
- Το ντύσιμο πρέπει να είναι ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο.
- Απαραίτητη είναι η χρήση καπέλου και γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.
- Πολλά δροσερά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό επίσης είναι να τοποθετούνται υγρά πανιά στο κεφάλι και στο λαιμό σαν προστατευτικά μέτρα.
- Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων).
- Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό.
- Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
- Μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών και περιορισμός στα λιπαρά.
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
- Αποφυγή βαδίσματος για πολλή ώρα ή τρεξίματος κάτω από τον ήλιο.
- Αποφυγή πολύωρων ταξιδίων με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά την διάρκεια της υψηλής ζέστης.
- Ατομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ.) θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.
- Τα βρέφη και τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά (ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην http://www.blogger.com/img/blank.gifτυλίγονται σε πάνες) και να πίνουν συχνά υγρά (νερό- τσάι) μαζί με το γάλα.
- Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά πρέπει να είναι δροσερό κατά την διάρκεια ολόκληρου του 24ώρου.
- Να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιοδήποτε πρόβλημα της υγείας σας.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για την προστασία των ηλικιωμένων ατόμων
- Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περίπτωση θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι.
- Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ

Κλειστές όλες οι υπηρεσίες του 4ου ορόφου

Στο Διοικητήριο της Καλαμάτας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι στις 14-6-2012, ημέρα Πέμπτη, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που στεγάζονται στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, θα παραμείνουν κλειστές για την εξυπηρέτηση των πολιτών, προκειμένου να γίνει η προετοιμασία των εκλογικών σάκων στις γενικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Για το λόγο, αυτό ζητάμε την κατανόηση του κοινού.


Πώς να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

«Μίνι» καύσωνας κάνει την εμφάνισή του από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον ήλιο για το «καυτό» τετραήμερο που έχει ήδη αρχίσει.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, χρειάζεται να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο. Από εκεί και πέρα, πρέπει οι πολίτες να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι που επικρατεί συνωστισμός.
Το ντύσιμο των πολιτών που θα κινούνται............

για δουλειές αυτές τις μέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας πρέπει να είναι ελαφρύ και να έχουν επιλεγεί ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Πρέπει οπωσδήποτε να φορούν καπέλο, γυαλιά ηλίου και να έχουν και αντηλιακή κρέμα για να μην καούν. Όσοι πάλι μείνουν σπίτι, επιβάλλεται να κάνουν συχνά ντους και καλό είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να βρέξουν μία πετσέτα ή μία μπλούζα και να την έχουν στο κεφάλι τους για να μην πάθουν θερμοπληξία.

Φυσικά, πρέπει να πίνουν όλοι πολύ νερό και φυσικούς χυμούς για να ξεδιψούν. Πρέπει επίσης να καταναλώνονται μικρά και ελαφριά γεύματα και κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ) θα πρέπει να συμβουλευθούν το θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν το γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Πρέπει επίσης τα άτομα που κινούνται με συγκοινωνίες, να βρουν μία λύση διότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνωστίζονται αυτές τις μέρες.

Και φυσικά τα άτομα που κάνουν τζόκινγκ και οι ποδηλάτες πρέπει να το αποφύγουν αυτές τις μέρες γιατί δεν κάνει καθόλου καλό η έκθεση στον ήλιο.

Τα σπίτια που δεν διαθέτουν κλιματισμό πρέπει να είναι κλειστά για να είναι λίγο πιο δροσερά.

Εσείς πάντως που θα έχετε χρόνο να πάτε στην παραλία, φροντίστε να προστατευθείτε κάτω από κάποιο σκιώδες μέρος και να ξεχάσετε την ηλιοθεραπεία από τις 11π.μ. μέχρι και τις 17:00 τουλάχιστον. Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες για να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα.

Newsbeast

Έξαλλος έγινε ο Γιώργος Παπαδάκης [ VIDEO ]

Έξαλλος έγινε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης λίγο πριν το τελευταίο διαφημιστικό διάλειμμα. Το χρονόμετρο που υπάρχει στο πλατό και δείχνει το διαθέσιμο χρόνο που έχουν μέχρι το break είχε μηδενίσει, η συζήτηση ωστόσο μεταξύ των πολιτικών συνεχιζόταν. Τότε ήταν που ο δημοσιογράφος σηκώθηκε όρθιος και με έντονο ύφος και χειρονομίες έστειλε το μήνυμά του σε όλους όσοι τον κατηγορούν -ειδικά μετά την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου.

«Επειδή έχω κατηγορηθεί, θα πρέπει να ...........

σας πω το εξής… Έχω γίνει σάκος του μποξ τώρα τελευταία και θέλω την προστασία τη δική σας.

Καταρχήν, δεν πέφτουν από εδώ οι διαφημίσεις. Γι’ αυτούς που ξέρουν από τηλεόραση, το LMS, το μηχάνημα που είναι φορτωμένο με τις διαφημίσεις, βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά! Δεν είμαι Superman, κάνω έτσι… βάλε διαφημίσεις ή κάνε έτσι γιατί μιλάει ο Λαφαζάνης ή κάνε έτσι γιατί μιλάει ο Κασιδιάρης. Ελάτε να δείτε πρώτα λοιπόν, πως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση εδώ και μετά ψάχνετε για σάκο του μποξ! Εγώ δεν προσφέρομαι»!

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Γιώργος Παπαδάκης:



Πέθανε ο 16χρονος από την Μάραθο.

Εχασε τελικά χθες το πρωί στα τραύματα του ο 16χρονος Θανάσης Γεωρ. Βασιλόπουλος από τον Μάραθο που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα την Πέμπτη στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μαράθου-Πύλου.

Ο 16χρονος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της ...........

Αθήνας λόγω της σοβαρής κατάστασης στην οποία βρισκόταν μετά το ατύχημα.

Βάσεις 2012: ποιες οι εκτιμήσεις των βαθμολογητών

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις στις βάσεις 2012 ύστερα από το τέλος των Πανελληνίων; Tι αναφέρουν οι βαθμολογητές για τις Βάσεις 2012;

Οι φετινές εξετάσεις θα μείνουν στην ιστορία για τις αντικρουόμενες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής , το οποίο μαζί με τα Μαθηματικά φαίνεται ότι θα οδηγήσουν τις βάσεις 2012 σε πτωτική πορεία.
Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν κυρίως, ..............

ιατρικές , πολυτεχνικές και άλλες θετικές σχολές ενώ τα γραπτά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης συγκεντρώνουν καλύτερες βαθμολογίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα τρία στα τέσσερα γραπτά της Φυσικής δεν «πιάνει» ούτε τη βάση. Μάλιστα οι βαθμολογητές επισημαίνουν ότι δεν ήταν δύσκολο μόνο το επίμαχο Γ4 αλλά και το σύνολο των θεμάτων «έκρυβε» δυσκολίες , που προβλημάτισαν πολύ τους υποψηφίους.

Οι βαθμολογητές αναφέρουν ότι τα μαθηματικά φαίνεται να είναι το «βατερλό» των υποψηφίων, καθώς και εκεί η εικόνα των γραπτών δεν είναι πολύ καλή και πολλά γραπτά βαθμολογούνται με βαθμούς κάτω από τη βάση.

Επίσης και η Νεοελληνική γλώσσα προβλημάτισε τους υποψηφίους και κυρίως η περίληψη που λίγα γραπτά πήραν σε αυτό το θέμα καλή βαθμολογία.

Οι χαμηλές βαθμολογίες σε συνδυασμό με την κατάργηση της βάσης του 10, αλλά και την επαναφορά ειδικών ρυθμίσεων για πολυτέκνους θα οδηγήσουν για μία ακόμα χρονιά, όπως επισημαίνουν όσοι ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεων, σε είσοδο σε Πανεπιστήμια , ακόμα και με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης , αδικημένοι είναι οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης καθώς τα ιδιαίτερα δύσκολα θέματα έκαναν ακόμα και τους προετοιμασμένους υποψηφίους να μην γράψουν τα αναμενόμενα. Ο κ. Βαφειαδάκης επισημαίνει οτι η ακριβώς αντίστροφη βαθμολόγηση των γραπτών της Θεωρητικής θα οδηγήσει σε άνοδο των βάσεων 2012 στις Φιλοσοφικές και Νομικές Σχολές.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για πτώση στις βάσεις των Ιατρικών Σχολών κάτω από τις 19.000 , ενώ πτωτική αναμένεται ότι θα είναι και η πορεία στις βάσεις 2012 των άλλοτε περιζήτητων Παιδαγωγικών Σχολών. Η απότομη άνοδος των Παιδαγωγικών Σχολών συνδυάστηκε με την επιθυμία για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας, γεγονός που δεν ισχύει πλέον.

Τη μεγαλύτερη πτώση στις βάσεις 2012 αναμένεται να έχουν οι Φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω της κακής εικόνας των γραπτών σε Φυσική και Μαθηματικά , ενώ στην πτώση θα συμπαρασυρθούν και σχολές του Πολυτεχνείου .
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται την Παρασκευή με την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, για τους υποψηφίους που τα έχουν επιλέξει.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στα αγγλικά , ενώ η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 24 Ιουνίου, με το γραμμικό σχέδιο.

Πότε θα γίνει η υποβολή μηχανογραφικών

Μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων 2012, τουλάχιστον των βασικών μαθημάτων, θα πρέπει οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν τα Μηχανογραφικά Δελτία του 2012.

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα μπορούν οι φετινοί υποψήφιοι που έδωσαν Πανελλήνιες και διεκδικούν μια θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τα μηχανογραφικά τους.

Για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων είναι απαραίτητος ο κωδικός ασφαλείας (password), τον οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να παίρνουν από τα λύκεια, από σήμερα και μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κλπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων 2012, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής περί τα τέλη Αυγούστου.

H κοινωνική ψυχολογία της «πρωτιάς»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Παιδιά σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Μέση Εκπαίδευση βιώνουν στρες Εξετάσεων, τα Κόμματα στρες Εθνικών Εκλογών και οι ποδοσφαιρόφιλοι στρες EURO-2012…
Το λαϊκό τραγούδι περιγράφει εύστοχα τη σχέση ανάμεσα στον δάσκαλο που χρειάζεται το αστέρι του για να επιβεβαιωθεί επαγγελματικά και στον μαθητή που θέλει να διαπρέψει: «ο πιο καλός ο μαθητής ήμουν εγώ στην τάξη, κι δάσκαλοί μου με είχανε μη βρέξει και μη στάξει...» Και πάντοτε κάποιοι συμμαθητές θα υποβαθμίζουν τους «πρώτους» με χαρακτηρισμούς βαθμολαγνείας ή αποκαλώντας τους «φυτά» και «κοράκια».

Η αλήθεια είναι ότι η «πρωτιά» αναδεικνύει τους ...........

ζηλιάρηδες με το «σύμπλεγμα της αλεπούς» που... «όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια» αλλά και την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας που γεύεται «την πίκρα της ...μοναξιάς» καθώς στερείται χαρές της καθημερινότητας στην προσπάθεια να ξεπεράσει αυτήν την ίδια την ισοπεδωτική καθημερινότητα!
Το σχολείο, όπως αργότερα το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ αποτελούν μια πράξη στο καθημερινά εξελισσόμενο, πολύχρονο δράμα της ζωής όπου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες: οι πολλοί μένουν στην αφάνεια και αρκούνται στην αναγνώριση που τους προσφέρει ένας περιχαρακωμένος κύκλος επιδόσεων, φίλων και θαυμαστών, μερικοί ξεφεύγουν από την αφάνεια, δεσπόζουν στο κέντρο της ομάδας απολαμβάνοντας όσα προσκομίζει η διαπίστωση ότι είναι ...χρυσές μετριότητες. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέτουν ως στόχο την κορυφή, που θέλουν να διαπρέψουν, να ξεχωρίσουν, να πρωτεύσουν όντας έτοιμοι να υποστούν τις μύριες θυσίες, ταλαιπωρίες, πικρίες και στερήσεις ακόμη και την «καλοπροαίρετη» σκωπτική προσέγγιση των υπολοίπων συμμαθητών που έμμεσα τους προωθεί στην ψηλότερη κορφή του συμβολικού Όλυμπου διαφοροποιώντας τους από την υπόλοιπη ομάδα...

Κάθε φορά που συνομιλώ με παιδιά που πρωτεύουν διαπιστώνω ότι έχουν έντονο μέσα τους, πέρα από τον ψηλό δείκτη νοημοσύνης, και τη θεμελιακή ψυχοκίνηση της ανάγκης για αναγνώριση, διάκριση και επιτυχία!
Γονείς και παιδιά συχνά με ρωτούν «ο προικισμένος μαθητής, αυτός ή αυτή που σήμερα πρωτεύει σε εξετάσεις στο σχολείο ή σε πανελλήνια κλίμακα και αύριο θα εξελιχθεί σε μεγάλο επιστήμονα ή επιτυχημένο επιχειρηματία ή τεχνίτη, ο δημιουργικά προικισμένος έφηβος, γεννιέται ή γίνεται;»
Και χωρίς να με γοητεύουν οι «δελφικοί χρησμοί» απαντώ στερεότυπα: «και γεννιέται...και γίνεται!...»

Στη μορφοποίηση της συμπεριφοράς μας εμπλέκονται τρείς αλληλένδετοι παράγοντες: ο βιολογικός, ο ψυχολογικός και ο κοινωνιολογικός. Στο βαθμό που την ατομική μας συμπεριφορά την περιορίζουν, την επηρεάζουν και την διαμορφώνουν συγκεκριμένες βίο-ψυχό-κοινωνικές διεργασίες μοιάζουμε σαν άτομα...Με αλλά λόγια καλοί, μέτριοι και κακοί, μαθητές έχουν κοινό τον πυρήνα της υπαρξιακής τους ταυτότητας, είναι όλοι τους παιδιά μας και ταυτόχρονα είναι ο καθένας τους μια ανεπανάληπτη μονάδα!
Η διαμάχη ανάμεσα στους υποστηρικτές της κληρονομικότητας και του περιβάλλοντος στο θέμα της ποιοτικής και ποσοστιαίας σημασίας του ενός από τους δυο παράγοντες στην τελική διαμόρφωση, στην απόληξη που αποτελεί και επίδοση κάθε καλού, μέτριου ή κακού μαθητή είναι, σχεδόν, πανάρχαια. Γονείς, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες της συμπεριφοράς προβληματιζόμαστε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους με το θέμα.

Η αναδυομένη σε διεθνή κλίμακα θεώρηση των δυο παραγόντων, της κληρονομικότητας και του περιβάλλοντος, ως αλληλοεπιδρώντων και όχι ως προσθετικών για τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς κάθε άτομου, μολονότι μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «Μακεδονική Λύση του Γόρδιου δεσμού» προσφέρει την απαιτουμένη σφαιρική, συνθετική άποψη για την ορθολογιστική αντικειμενική ανάλυση και αξιολόγηση της ατομικής ανθρώπινης συμπεριφοράς που χαρακτηρίζεται ως ΤΑΛΕΝΤΟ...
Ξεπερνώντας την ικανή δόση καλοπροαίρετης ειρωνείας που εμπεριέχει, πιστεύω ότι δίνει την απαραίτητη διάσταση στην συνεχιζόμενη επιστημονική διαμάχη των υποστηρικτών της κληρονομικότητας και του περιβάλλοντος άποψη του Άλμπερτ Αϊνστάιν που δήλωσε «Μεγαλοφυΐα είναι το άθροισμα δυο και μονό παραγόντων όπου το 1 τοις εκατό είναι η ευφυΐα και το 99 τοις εκατό ...ιδρώτας!»

Στο χώρο της Παιδείας στις επιστήμες, στις Τέχνες, στο Εμπόριο, στα Σπορ αναμφίβολα βοηθά το να γεννηθεί κανείς με ταλέντο, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Και αντίστροφα, καμιά κοινωνική διάκριση, μέσο ή μεροληψία, ακόμη και η κατάχρηση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ταλέντο όταν αυτό λείπει...
Με άλλα λόγια ο πρώτος μαθητής, ο μεσαίος μαθητής όπως και ο τελευταίος ΚΑΙ γεννιέται ΚΑΙ γίνεται..

Τελικά, όμως, η ζωή του καθένα μας, από την αρχή ως το τέλος μας, αποτελεί μια ξέχωρη κουκίδα μέσα στα εκατομμύρια άλλων που στο σύνολό τους συνθέτουν «το μωσαϊκό», την προσωπογραφία ενός λαού. Ερχόμαστε στον κόσμο φορτωμένοι με κληρονομικές προδιαθέσεις που μας επιφύλαξε η φύση καθώς διάλεξε στη γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο μερικά από τα χαρακτηριστικά του κάθε γονιού μας και δημιουργούμε βιώματα επηρεασμένοι από το κοινωνικό, το ψυχολογικό, το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, δρούμε και ωριμάζουμε.
Στην υπαρξιακή ψυχολογία η ζωή αποτελεί μια παρένθεση που στοχεύει στην αναίρεση του προκαθορισμένου τέλους, στο να μετριάσει την άδικη μοίρα κάθε ζωντανού οργανισμού, με την παρεμβολή μιας σειράς νοημάτων και πράξεων που ελπίζουμε ότι θα απαλύνουν το σοκ της ανυπαρξίας.

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θάνατο, από τη στιγμή που ανατέλλει στο στερέωμα των ανθρώπινων υπάρξεων η προσωπική μας ύπαρξη αρχίζει και ο αγώνας για δημιουργία πριν την αναπόφευκτη δύση...
Στο μέτρο που για την καθαρά οντολογική μας ύπαρξη πασχίζουμε να γεμίσουμε με νοήματα την παρένθεση της προσωπικής μας ζωής δημιουργούμε την προσωπική μας ιστορία διευρύνοντας τους κύκλους των γνωριμιών, δημιουργώντας καριέρες και κοινωνικές δραστηριότητες, συσσωρεύοντας υλικά αγαθά και απολαμβάνοντας την αναγνώριση.

Οι κοινωνίες (με εξαίρεση τις ουτοπίες όπως την ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Πλάτωνα) και ιδιαίτερα η ψευδεπίγραφη σοσιαλδημοκρατία που μας ισοπεδώνει στον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή για αποφυγή δημιουργίας συμπλεγμάτων «κατωτερότητας» στους λιγότερο προικισμένους ελαχιστοποιεί και τις προσφορές σε ολάκερο το κοινωνικό σύστημα των πραγματικά προικισμένων και ταλαντούχων!
Πριν μερικές δεκαετίες στην Αμερική είχε επικρατήσει η άποψη να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στον μαθητή που έχει αξιόλογες επιδόσεις σε συνδυασμό με πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και ΟΧΙ στον μαθητή που περιχαρακώνει τον εαυτό του αποκλειστικά στην πρωτιά των βαθμών. Πιστεύω ότι αυτή η τάση χρειάζεται να υιοθετηθεί από παιδιά και δασκάλους στο σύγχρονο ελληνικό παιδαγωγικό σύστημα γιατί έτσι θα προβληθεί στον 21ο αιώνα και η Ελλάδα ...

Φυσικά ποτέ δεν θα λείψουν από ανάμεσά μας «φυτά και κοράκια» που ανέκαθεν βηματίζουν στον ήχο ενός διαφορετικού...τυμπανιστή!
Οφείλουμε εμείς ως σώφρονες παιδαγωγοί, δάσκαλοι ΟΛΩΝ των βαθμίδων και στελέχη του κοινωνικού συστήματος, να τους αμείβουμε για τον κόπο και τις προσωπικές τους θυσίες που ευνοούν θετικά όλο το κοινωνικό σύστημα.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 11 Ιουνίου έως 17 Ιουνίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μηνυμα Αναγνώστη: Γιατί τέτοια απουσία σήμερα;

Αγαπητοί φίλοι του Φιλιατρά Νιουζ.
Σήμερα παρατήρησα μεγάλη απουσία σας από το blog. Γιατί έτσι; Δεν μας έχετε συνηθίσει σε τέτοια απουσία και μας κακοφάνηκε σήμερα. Τουλάχιστον σε μενα.
Τι συμβαίνει; Γιατι αφήσατε σήμερα το Φιλιατρά Nιούζ ανενημέρωτο;

Κ.Γ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ Κ.Γ.
Συνήθως Σαββατοκύριακο κι εμείς πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερες ώρες στην οικογένεια στο παιδί μας, στους φίλους μας.
Ξέρετε, εκτός από το Φιλιατρά News έχουμε και προσωπική ζωή. Δεν παρατάμε την γυναίκα μας για να καθόμαστε στον υπολογιστή. Δεν αφήνουμε τους φίλους μας για να είμαστε στον υπολογιστή. Μπορεί άλλοι να το κάνουν. Εμείς οχι.

Έχουμε τις δουλειές μας, δεν είμαστε άνεργοι για να σκοτώνουμε την ώρα μας σε ενα υπολογιστή αντί να ψάξουμε για καμια δουλειά. Δόξα τον θεό τα έχουμε ολα.
Εντάξει. Νομίζουμε ότι ένα Σ/Κ το δικαιούμαστε να αφιερωθούμε λίγο στην σύζυγο και το παιδί. Δεν νομίζετε;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.