Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Λαμπρός ο Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους. [ ΦΩΤΟ ΚΑΙVIDEO ]

Παρουσία πλήθους κόσμου απο πολλά σημεία της Πελοποννήσου γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα και φέτος ο Άγιος Χαράλαμπος.

Οι πιστοί που από......

νωρίς είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό, περίμεναν με υπομονή την είσοδο τους για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα.

Παρόντες στην δοξολογία ήταν οι Βουλευτές της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλης, οι Βουλευτλές της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, Ηλίας Παναγιώταρος και Στάθης Μπούκουρας, η αναπληρωτής Γραμματέας και Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας, Ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο Οικοδεσπότης (φυσικά) Κώστας Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πούλος, Ανδριονόπουλος, και τσίγαγνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, Εκπρόσωποι σωμάτων Ασφαλείας της Μεσσηνίας, όπως ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Παρασκευόπουλος και ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωί όπου συνοδεία των Τριών Φιλαρμονικών (Φιλιατρών Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας) και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια όπου έγινε δέηση από τους μητροπολίτες κ.κ. Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο, Κορίνθου Διονύσιο και Χαλκίδος Χρυσόστομο.

Δείτε φωτογραφίες σε Slide Show(αλλάζουν μόνες τους) και αμέσως μετά υπάρχει Video.





Πέθανε η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου. Καταγόταν από τους Γαργαλιάνους

Πέθανε το Σάββατο, από καρκίνο, η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, σε ηλικία 49 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «Ελευθεροτυπίας», όπου εργαζόταν.

Η Αριστέα Μπουγάτσου εννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ.

Εργάστηκε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή, στο .......

ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια στην Ελευθεροτυπία.

-Οι άνθρωποι δεν πρέπει ν΄αφήνουν πίσω τους εκκρεμότητες. Θα τα τακτοποιήσω όλα, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται άλλοι άνθρωποι εξαιτίας μου όταν εγώ θάχω φύγει…

Στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου έφυγε από τη ζωή η τελευταία Ελληνίδα δημοσιογράφος αφήνοντας πίσω της συμμορίες εκβιαστών να σκοτώνονται με φόντο μια χρεωκοπημένη χώρα. Με το θάνατο της Αριστέας Μπουγάτσου ο όρος ελληνική δημοσιογραφία θα έπρεπε να πάψει να χρησιμοποιείται μια και όλοι όσοι έχουμε μείνει πίσω αποτελούμε τον όχλο της δυσφήμισης γι΄αυτό που αποκαλείται δημοσιογραφία.

Τώρα πλέον δεν έγινε πιο φτωχή η ελληνική δημοσιογραφία, αλλά έσβησε μαζί με την Αριστέα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι το όνομα «Αριστέα Μπουγάτσου» είναι ένα ψευδώνυμου ενός μυθικού προσώπου που η δύναμή του, η μαχητικότητά του, το πάθος του για το ρεπορτάζ και την αλήθεια ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια. Κι έτσι ήταν. Η Αριστέα έζησε και έφυγε σαν μύθος. Άλλωστε φρόντισε να μην αναλωθεί στο βουητό του πλήθους. Οι φωτογραφίες της είναι σπάνιες, το ίδιο και οι δημόσιες εμφανίσεις της.

Η Αριστέα ως την τελευταία στιγμή δεν έκανε εκπτώσεις και υποχωρήσεις, δεν πουλήθηκε για μια θέση στο δημόσιο. Δεν εντάχθηκε στον μηντιακό στρατό κανενός μεγαλοεπιχειρηματία παρότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το προσπάθησαν. Μάλιστα ένας από αυτούς όταν διαπίστωσε ότι η Αριστέα δεν λυγίζει και κυρίως δεν έχει εξαγοράσιμη τιμή της είπε:

-Άσε με τουλάχιστο να σου κάνω δώρο ένα μολοσσό. Οι θηλυκοί μολοσσοί είναι πολύ καλοί φύλακες…

Η Αριστέα αρκέσθηκε στα αγαπημένα της γατάκια και συνέχισε στο δύσβατο μονοπάτι της δημοσιογραφίας δίχως συμβιβασμούς. Ακόμη και όταν οι μεγαλοεκδότες τα έβρισκαν μεταξύ τους και της έδειχναν την οδό της απόλυσης εκείνη συνέχιζε τον αγώνα. Κατάφερε μάλιστα να κερδίσει στο δικαστήριο μεγαλοεκδότες που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να της βουλώσουν το στόμα.

Η Αριστέα παρότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με όλους σχεδόν τους αρχηγούς των κομμάτων της μεταπολίτευσης και σχεδόν όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες ποτέ δεν λογόκρινε τα ρεπορτάζ της. Το έκανε εξαιτίας μιας ιδεατής σχέσης που είχε με την δημοσιογραφία. Αυτό της το αναγνώριζαν ακόμη κι εκείνοι που βρέθηκαν απέναντί της εξαιτίας των αποκαλύψεών της. Η αξιοπρέπειά της δεν της επέτρεψε ποτέ να διεκδικήσει θέσεις και ρόλους ακόμη και μέσα στην ίδια της την εφημερίδα, μιλάμε για την Ελευθεροτυπία. Η προσωπική γνωριμία και η ανθρώπινη φιλία της με την Μάνια Τεγοπούλου δεν «μεταφράσθηκε» σε στελεχιακές θέσεις και άλλου είδους προνόμια. Τελευταία έδωσε μάχη για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και κατάφερε να φύγει βλέποντας την αγαπημένη της εφημερίδα ξανά στα περίπτερα.

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ο σύντροφός της Βασίλης, η αδελφή της Ιωάννα και ο ξαδελφός της ο Ντίνος στάθηκαν στο πλευρό της ως το τέλος. Και ο γάτος της ήταν εκεί. Τελευταία της επιθυμία ήταν να μην γίνει νεκρώσιμη ακολουθία και η τέφρα της να μεταφερθεί στο κτήμα της στους Γαργαλιάνους…

ΤΑ ΝΕΑ και ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Δεξίωση με πολλά παραπολιτικά.... [ VIDEO ]

Με πολλά παραπολιτικά έγινε η σημερινή μικρή δεξίωση για ανταλλαγή ευχών στο Δημαρχείο της πόλης όπου ανάμεσα στα εδέσματα και το κρασί ακούστηκαν πολλά και διάφορα από αγροτικές κινητοποιήσεις μέχρι την κρίση ου βιώνει η χώρα.
Πρώτα και ........

κύρια σε ότι αφορά τις επισκέψεις πολιτικών οφείλουμε να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που υπήρχαν τόσοι πολιτικοί στον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους.

Τρείς Βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Μπούκουρας Παναγιώταρος, Κουκούτσης) Βουλευτές της Ν.Δ. (Λαμπρόπουλος, Σαμπαζιώτης,) Πολιτευτές όπως ο Μίλτος Χρυσομάλης,
Πολλοί απο τους Δημάρχους Μεσσηνίας (Γιαννημάρας, Μπάμης, Νίκας,) Αλλα και απουσίες με νόημα.
Ουδείς πολιτικός από άλλο χώρο όπως ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκε. Ειδικά ο Θανάσης Πετράκος όπως μάθαμε αργότερα είχε επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών στα Φιλιατρά αλλά ούτε στην λιτάνευση της εικόνας τον είδαμε ούτε στην εκκλησία. Να υποθέσουμε ότι απαξίωσε τον εορτασμό??
Ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν το επίκεντρο στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αφού όλοι ήθελαν να τον απομονώσουν και να συνομιλήσουν μαζί του.

Ένα άλλο παραπολιτικό με τον Άδωνη Γεωργιάδη ήταν που κατέβηκε στην είσοδο της πόλης όπου υπήρχε το μπλόκο των αγροτών και έκατσε επι 20λεπτο και συζήτησε με τους αγρότες τα προβλήματα τους. Μπουμπούκος ξε-μπουμπόυκος είχε το θάρρος να κατέβει και να κουβεντιάσει. Μαγκιά του.
Το καλύτερο παραπολιτικό που μας μετέφεραν έγινε στον Άγιο Χαράλαμπο λίγη ώρα πρίν λήξει η Δοξολογία. Μετά το μπλόκο των Αγροτών ο Αδωνης Γεωργιάδης με την συνοδεία του μπήκε στην Εκκλησία και προχωρώντας να πάρει την θέση του στους επισήμους παρέλειψε να ασπαστεί την εικόνα του Αγίου. Εκεί ήταν ο τελετάρχης ο τον σταμάτησε και τον ρώτησε "Δεν θα προσκυνήσετε κ. Γεωργιάδη τον Άγιο"; δείχνοντας του ταυτόχρονα την Ιερή εικόνα. Εκεί λοιπόν πισωγύρισε ο Άδωνης και ασπάστηκε τον Άγιο και προχώρησε στον χώρο όπου βρίσκονταν οι επίσημοι.

Γενικά οι πολιτικοί μας δεν άκουσαν και τα καλύτερα από τους αυτοδιοικητικούς της Μεσσηνίας καθώς όλοι συζήτησαν- θέματα της αυτοδιοίκησης με κυρίαρχο την έλλειψη οικονομικών πόρων για τις τόσες αρμοδιότητες με τις οποίες έχουν επιφορτιστεί.
Κάπου εκεί και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τα ψιλοτσούγκρισε με τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη καθώς τους είδαμε να συνομιλούν σε λίγο έντονο ύφος με χαρακτηριστικές κινήσεις χεριών. Όπως μάθαμε με λίγο έξυπνο τρόπο ο Κώστας Κόλλιας ζήτησε από τον Σαμπαζιώτη Πόρους για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ο Δήμος αλλά ο Σαμπαζιώτης του έβαλε STOP στις συζητήσεις.

Ενα άλλο παραπολιτικό που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν μια μικρή έντονη συζήτηση του Βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα καθώς από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην αίθουσα είχε λίγο περίεργη συμπεριφορά (ακούγεται στο παρακάτω Video) Με επέμβαση του Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη κουκούτση το "ζήτημα" έληξε χωρίς δεύτερη κουβέντα.



Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Μπλόκο των Φιλιατρών [ VIDEO ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡA NEWS

Το μπλόκο των αγροτών στα Φιλιατρά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στις 10 ο Βουλευτής της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης όπου συνομίλησε με τους αγρότες και άκουσε τα αιτήματα τους.

Ο κ. Γεωργιάδης .....

αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους αγρότες μας άκουσε και συζήτησε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ΦΠΑ το πετρέλαιο τον έλεγχο στην αγορά και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.
Επειδή ο χρόνος του ήταν περιορισμένος, λόγω της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους ζήτησε από τους αγρότες ενημέρωση και εκείνοι τον κάλεσαν να κατέβει με κλιμάκιο να επισκεφθεί την περιοχή να δει με τα μάτια του ότι θέλει να δει προκειμένου να έχει σφαιρική ενημέρωση βλέποντας ταυτόχρονα αυτό ΄που πρέπει να δει παρά να συζητήσουν έτσι απλά εγκυκλοπαιδικά.

Συνεργάτης του Φιλιατρά News ήταν στο μπλόκο των αγροτών από την πρώτη στιγμή της επίσκεψης Γεωργιάδη και κατέγραψε όλους τους διαλόγους σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποκλειστικό Video το οποίο μπορείτε να δείτε.



Περιοδεία Πετράκου στα αγροτικά μπλόκα της Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Ο βουλευτής του Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος μαζί με στελέχη του κόμματος επισκέφτηκε τους αγωνιζόμενους αγρότες στα μπλόκα των Φιλιατρών και του Σουληναρίου και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στο δίκαιο αγώνα που δίνουν.
Μιλώντας στους αγρότες τόνισε ότι:......


1) επιβάλλεται άμεσα να υπάρξουν αποφάσεις οι οποίες θα μειώνουν το κόστος παραγωγής στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στο ενεργειακό κόστος (ρεύμα, πετρέλαιο κλπ)
2) να υπάρξει έλεγχος της αγοράς (στη διακίνηση των προϊόντων, στις παράνομες Ελληνοποιήσεις κλπ)
3) να ανακληθεί η απόφαση για αύξηση του ορίου ηλικίας των αγροτών

Ιδιαίτερα για τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν από την πρόσφατη ισχυρή χαλαζόπτωση δεσμεύτηκε ότι θα θέσει θέμα στο υπουργείο να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν τα κατεστραμμένα θερμοκήπια.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Στο… σφυρί τα 48 στρέμματα στον Κορδία
Στη λίστα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας «το φιλέτο» στη Δυτική Παραλία


«Μαραθώνιο αγώνα» να παραχωρηθεί η έκταση των 48 στρεμμάτων στην........

περιοχή του Κορδία κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας κάνει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης να… ξεφύγει από την προοπτική ένταξής του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) και πώλησής του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο δήμαρχος βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για να εξασφαλίσει το «πράσινο φως», ενώ τελευταία εμφανίστηκε σε δηλώσεις του αισιόδοξος.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ακίνητο αναμενόταν αποστολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) για αυτοψία, ενώ ο κ. Νίκας είχε σχολιάσει πριν από δύο μήνες περίπου: «Αποτελεί πολύτιμο δημόσιο χώρο η συγκεκριμένη έκταση, στην οποία έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα για την κατασκευή γηπέδων διαφόρων αθλημάτων και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής».

Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, δείχνουν μία, μάλλον, αρνητική εξέλιξη: τα περίφημα 48 στρέμματα στον Κορδία βρίσκονται στη λίστα των προς πώληση ακινήτων του Δημοσίου (μαζί με παραθαλάσσια οικόπεδα, στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα κτήρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταπατημένες εκτάσεις, αστικά ακίνητα, οικισμούς). (…)