Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τροχαίο ατύχημα έξω από τα Φιλιατρά. [ VIDEO ]

Ενα τροχαίο ατύχημα χωρίς ευτυχώς θυματα έγινε λίγα λεπτά πρίν απο τις 5 περίπου το απόγευμα έξω απο τα Φιλιατρά στον Εθνικό Δρόμο Φιλιατρών - Κυπαρισσίας στο ύψος της Εκθεσης Ειδών υγιεινής του κ. Αλεξόπουλου (Παρακάτω απο τον θερινό Βωμό).

Σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγός του ............

αυτοκινήτου είναι καλά στην υγεία της και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΙ - 2956 κατευθυνόμενο από Φιλιατρά προς Κυπαρισσία, για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και αναποδογύρισε.
Αμέσως στο σημείο έσπευσε περιπολικό από το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών όπου ειδοποιήθηκε η τροχαία της Κυπαρισσίας προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες του ατυχήματος.

Δείτε το Video



ΕΑΣ Μεσσηνίας Μέχρι 11 Ιουνίου εγγραφές για το νέο συνεταιριστικό σχήμα

Να εγγραφούν άμεσα καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον καινούργιο πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, στον οποίο θα μετατραπεί η ΕΑΣ σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς, ο πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Κοζομπόλης.
Όπως σημείωσε χθες στο «Θ», το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας καθόρισε ως ημερομηνία λήξης των εγγραφών την 11η Ιουνίου (μέχρι το μεσημέρι).

«Ακολούθως, θα γίνει Διοικητικό ............

Συμβούλιο, που θα επικυρώσει την κατάσταση των μελών και Γενική Συνέλευση στις 23, αλλά εάν δεν υπάρχει απαρτία στις 30». Τα θέματα της συνέλευσης, όπως πρόσθεσε ο κ. Κοζομπόλης, θα είναι η έγκριση του καταστατικού και ο ορισμός προσωρινής διοίκησης, καθώς και η έγκριση του συμφώνου συγχώνευσης για τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς που θα συγχωνευθούν.
Για το πώς προχωρούν μέχρι τώρα οι εγγραφές νέων μελών, ο κ. Κοζομπόλης παρατήρησε ότι το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο: «Μέχρι τώρα δε βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον, δεν ξέρω όμως τι θα γίνει μέχρι το τέλος. Πάντως, έχουμε δώσει εντολή στον διευθυντή να βάλει ανακοινώσεις σε όλες τις εφημερίδες ότι λήγει η προθεσμία.

Βεβαίως, θα ξανανοίξει η διαδικασία εγγραφής μετά τη Γενική Συνέλευση και θα ξαναγίνει άλλη μία όταν θα εγκριθεί από το Πρωτοδικείο το καταστατικό, η οποία και θα ψηφίσει για την καινούργια διοίκηση. Εκεί λοιπόν θα ξανανοίξει ο κατάλογος για να γραφτεί όποιος θέλει. Η μερίδα έχει οριστεί να είναι 300 ευρώ».
Στο ερώτημα μήπως τα 300 ευρώ προβληματίζουν τους αγρότες που δεν έχουν γραφτεί έως τώρα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ απάντησε: «Μπορεί να τους προβληματίζει και το οικονομικό, όμως η πρόταση του Διοικητικού Συμβούλιου ήταν 1.000 ευρώ, αλλά τελικά η μερίδα έγινε 300».

Δήλωση Καμαρινού για τη μερίδα

Εν τω μεταξύ, σε γραπτή δήλωσή του το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας Γιώργος Καμαρινός, αναφέρει:
«Δηλώνω ότι κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ κατέθεσα πρόταση η συνεταιριστική μερίδα να είναι 300 ευρώ, αντί του προέδρου που πρότεινε 1.200 ευρώ σε τρεις ετήσιες δόσεις, ενώ υπήρχε και μια άλλη πρόταση για 50 ευρώ του διοικητικού συμβούλου κ. Ντονά. Πέρασε η δική μου πρόταση κατά πλειοψηφία (300 ευρώ σε τρεις ετήσιες δόσεις). Κάποιοι θέλουν τα 300 ευρώ εφάπαξ, διότι έχουν κάποιο σκοπό. Τους πληροφορώ ότι το ύψος της μερίδας διαπραγματευτήκαμε και όχι τις δόσεις. Αυτές παρέμειναν ως έχουν, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της ΕΑΣ. Εάν κάποιοι θέλουν να παρερμηνεύσουν τη Γενική Συνέλευση, δικαίωμά τους. Όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρώην ΕΑΣ ανήκει σε όλους τους Μεσσήνιους παραγωγούς, αυτοί τη στήριζαν τόσα χρόνια, αυτοί πλήρωναν για να είμαστε εμείς διοικητικοί σύμβουλοι και έχουν κάθε δικαίωμα να δώσουν 100 ευρώ ως πρώτη δόση να γραφτούν μέλη στον Νέο Πρωτοβάθμιο Συνεταιρισμό εάν το θέλουν και το επιθυμούν. Εάν δε θέλουν να τους γράψουν, υπάρχει και εισαγγελέας».

Θάρρος

ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών εφιστά την προσοχή σε όλους τους ψηφοφόρους, αλλά και σε όλους τους υποψηφίους των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ότι τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, δεν ισχύουν για αυτές τις εκλογές και εφόσον χρησιμοποιηθούν θα προσμετρούνται ως άκυρα.

Αν και η οδηγία προς τα εκλογικά κέντρα ..........

ήταν να καταστραφεί το εκλογικό υλικό, μετά τη λήξη της διαδικασίας, εντούτοις, σημειώνεται, μπορεί να υπάρχουν ακόμα και σήμερα ψηφοδέλτια των προηγούμενων εκλογών.

Τονίζεται εξάλλου, ότι εφόσον οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με τη διαδικασία της λίστας, δεν θα υπάρξει σταυροδοσία των υποψηφίων. Αν εκ παραδρομής ένα ψηφοδέλτιο έχει σταυρό, τότε υπολογίζεται υπέρ του κόμματος και όχι ως άκυρο, διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Ο διάλογος που προηγήθηκε του επεισοδίου Κασιδιάρη - Κανέλλη

Το απίστευτο σκηνικό στα πλατό της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, έγινε γύρω στις δέκα παρά είκοσι το πρωί. Ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι νερό σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και χτύπησε στο πρόσωπο τη Λιάνα Κανέλη!

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρένα Δουρου από τον........

ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Ηλία Κασιδιάρη για τη δίκη που εκκρεμεί εις βάρος του και είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα πάει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Τότε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής πέταξε ένα ποτήρι με νερό στο πρόσωπο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατήρησε την ψυχραιμία της!

Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλη, που αμέσως σηκώθηκε από τη θέση της, είπε στον κ. Κασιδιάρη «φύγε από ‘δω», ενώ νωρίτερα τον είχε αποκαλέσει «γερμανοτσολιά» και «φασισταριό», ενώ εκείνος «παλιοκουμμούνι». Ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρά τις προσπάθειες του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη και του Αντώνη Δελατόλα, χτύπησε στο πρόσωπο τη Λιάνα Κανέλη, η οποία προσπάθησε να αμυνθεί ανταποδίδοντας τα χτυπήματα. Η εκπομπή διακόπηκε για διαφημίσεις.

Ο διάλογος πριν το επεισόδιο:

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στη Χρυσή Αυγή μιλάς για τους χωροφύλακες του 1910; Άσε, εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε παίξει ξύλο με τους χωροφύλακες

ΚΑΝΕΛΗ: Με γερμανοτσολιάδες δε θα μιλήσω εγώ το 2012

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και λέει για αφοπλισμό των ΜΑΤ. Μη λες για χωροφύλακες σε μένα.

ΚΑΝΕΛΗ: Ούτε εσύ σε μένα για ΚΝΑΤ. Δεν υπερασπίστηκες τη Δημοκρατία

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πάει κόντρα σε αυτό το σύστημα εξουσίας. Όταν ρώτησαν την Παπαρήγα αν συνεργάζεται με την Αστυνομία, αντί να τους καταγγείλει για προβοκάτορες έλεγε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Συνεργαστήκατε; Να δούμε τα πλάνα

ΚΑΝΕΛΗ: Είσαι καλά μωρέ; Δεν ασχολούμαι με φασισταριά

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν ασχολείσαι με φασισταριά παλιοκουμμούνι

ΔΟΥΡΟΥ: Πήρατε αναβολή;

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πήρα λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Ποιο είναι το πρόβλημά σου που πήρα αναβολή; Με τους παλιορουφιάνους; Που είναι μια ρουφιάνα από το κόμμα σου και μας σύρει στα δικαστήρια; Κυρία Δούρου, αναφερθήκατε σε ένα θέμα προσωπικό

ΔΟΥΡΟΥ: Πέρα από την κρίση της οικονομίας έχει κρίση Δημοκρατίας. Ξέρετε ποια είναι η κρίση της Δημοκρατίας; Είναι να έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο άνθρωποι που θα πάνε τη χώρα 500 χρόνια πίσω

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε βρε νούμερο (και πέταξε το ποτήρι με το νερό) που θα πάμε 500 χρόνια πίσω τη χώρα. Αεί στο διάολο

ΚΑΝΕΛΗ: Σήκω φύγε από ‘δω


The Best

Μήνυση Δούρου σε Κασιδιάρη.

Μήνυση κατά του Ηλία Κασιδιάρη κατέθεσε λίγο νωρίτερα η Ρένα Δούρου, που το πρωί δέχθηκε επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στο στούντιο του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής της πέταξε ένα ποτήρι νερό.

Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα, .............

σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Αντίθετα η αντίδραση του Ηλ. Κασιδιάρη απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, σε βάρος της οποίας έριξε νερό, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται ύστερα από μήνυση.

Η Εισαγγελία διευκρίνισε ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών.

24h

Τι είπε ο Γιώργος Παπαδάκης για την επίθεση Κασιδιάρη στην Κανέλλη.




Φωτιές σε κάδους σε όλη την Καλαμάτα το βράδυ (video)

Βανδαλισμοί και Φωτιές σε κάδους σκουπιδιών εχθές το βράδυ στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη της Καλαμάτας .
Σε πολλά σημεία της Πόλης κοντά στο ...........

κέντρο άγνωστοι τοποθέτησαν Φωτιές ταυτόχρονα με αποτέλεσμα αρκετοί να καταστραφούν ολοσχερώς (Κυρίως οι Πλαστικοί που είναι της Ανακύκλωσης) ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινδύνεψαν καταστήματα και αυτοκίνητα.

Αναγνώστης μας τράβηξε με το κινητό του εχθές τα ξημερώματα φωτιές σε κάδους της οδού Αναγνωσταρά ενώ όπως μας είπε όταν ενημέρωσε την Πυροσβεστική του είπαν ότι το ίδιο συμβαίνει και σε αρκετά ακόμα σημεία της πόλης ...Μάλιστα ο ίδιος μας είπε ότι και στην οδό Φαρών μύριζε "καμμένο" έντονα ενώ κάδοι είχαν παραδοθεί στη φωτιά και εκεί.

Το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα τις αρχές της Πόλης πριν υπάρξουν μεγαλύτερες καταστροφές.

MessiniaPortal.gr





Ποιός είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι για πολλούς ο "διαβασμένος" της οργάνωσης που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του εξωραϊσμού της οργάνωσης, με την παρουσίαση ενός πιο φιλολαϊκού προφίλ.

Με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σταδιακή... στιλιστική βελτίωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει δολοφονηθεί από τη χούντα.

Ο νεαρός σε ηλικία Ηλίας Κασιδιάρης ...........

αποτελεί πλέον πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Ν. Μιχαλολιάκου. Εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής.

Από τα φοιτητικά του χρόνια απέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε νωρίς στη Χρυσή Αυγή.

Παθιασμένος με τον στρατό, φαίνεται να υπηρέτησε τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις. Όταν πια απολύθηκε, αφιερώθηκε στην οργάνωση και έγινε "ακτιβιστής της Χρυσής Αυγής".

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κόμματος λίγες μέρες πριν εκλεγεί στη Βουλή, ανέφερε: "Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου".

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι σίγουρα προετοιμασμένος για μάχες στο δρόμο λόγω της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις. Οι προπονήσεις γίνονται σε ερημικά μέρη και ο δάσκαλος αναλαμβάνει να δείξει στους υπόλοιπους τις τεχνικές που έχουν μέγιστο αποτέλεσμα στις μάχες σώμα με σώμα που συχνά έχουν οι Χρυσαυγίτες με αναρχικούς, λαθρομετανάστες, κλπ.

Το βιογραφικό του σκληροπυρηνικού

Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων. Είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής.

Είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου και φέρει το ψευδώνυμο "προστατευόμενος".

Στις εκλογές Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους από το κόμμα του. Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο του τομέα X.

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τον βουλευτή

Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλοπ και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας.

Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στο όνομά του.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ως ιατρικός επισκέπτης, και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμό που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες. Η δίκη έχει αναβληθεί για τις 11 Ιουνίου.

Νέα παγίδα με τις αποδείξεις – Πως μπορεί να πληρώσετε επιπλέον φόρο

Η παγίδα κρύβεται και πάλι στον περιβόητο κωδικό 049, εκεί όπου πρέπει να συμπληρωθεί το ποσό των αποδείξεων που εξασφαλίζει το αφορολόγητο.Στην περίπτωση που για κάποιο λόγο ένας πολίτης δεν συμπληρώσει στη δήλωση το ποσό ή χρειαστεί με συμπληρωματική δήλωση να συμπληρώσει το ποσό με επιπλέον αποδείξεις, τότε δεν “μετράνε”.

Αυτό γιατί η εφορία υπολογίζει μόνο το .............

ποσό των αποδείξεων που υποβάλλεται στην εμπρόθεσμη δήλωση.

Με λίγα λόγια εάν συμπληρώσετε λάθος ποσό, μικρότερο από αυτό που έχετε, η εφορία θα υπολογίσει αυτό άσχετα από το εαν υποβάλετε και συμπληρωματική δήλωση.

Δείτε τι λέει η εγκύκλιος του υπουργείου:

Οι αποδείξεις που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο αναγνωρίζονται από την εφορία μόνο εφόσον έχουν αναγραφεί στην εμπρόθεσμη δήλωση. Επίσης μερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Στις περιπτώσεις που υποβάλλονται συμπληρωματικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2011, δεν συμπληρώνεται ο κωδικός 049, δεδομένου ότι από τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε όπως ισχύουν για το συγκεκριμένο έτος, δεν επιτρέπεται προσκόμιση αποδείξεων με την συμπληρωματική δήλωση. Στις συμπληρωματικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012, οι αποδείξεις (κωδικός 049) υπολογίζονται εφόσον οι δηλώσεις είναι εμπρόθεσμες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα αν θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να φυλάξουν όλες τις αποδείξεις που μάζεψαν το 2011 στο σπίτι τους. Σε περίπτωση που κληθούν για έλεγχο θα πρέπει να τις προσκομίσουν στην εφορία.

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 11/6/2012 και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Την πρόσκληση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα.



1) Έγκριση πρακτικών ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών».

2) Έγκριση πρακτικών ανοικτού-τακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στη Δ.Ε. Αετού, Δ.Ε. Αυλώνος, Τ.Κ. Τριπύλης καθώς και του καθαρισμού Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου, για το έτος 2012.

3) Καθορισμός όρων διεξαγωγής δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου Τριφυλίας (δημοτικό ακίνητο-κατάστημα στην Τ.Κ. Τριπύλης).

4) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Στόμιο», Τ.Κ. Φιλιατρών, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

5) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Καρτελά», Τ.Κ. Κυπαρισσίας, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

6) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Σεργιάνι», Τ.Κ. Κυπαρισσίας, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

7) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Γιαννίτσαινα», Τ.Κ. Κυπαρισσίας, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

8) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Βλάχου», Τ.Κ. Κυπαρισσίας, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

9) Έγκριση πρακτικών για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας στη θέση «Μπραζέρι», Τ.Κ. Καλού Νερού, για τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας.

10) Έγκριση πρακτικών για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού –παραλίας στη θέση «Αϊ Λαγούδη», Τ.Κ. Κυπαρισσίας, για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής , τοποθέτηση ομπρελών και ανακλίντρων.

11) Τροποποίηση–συμπλήρωση της αριθ. 431/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (ορισμός μειωμένου συντελεστή Δημοτικών Τελών για βιομηχανίες και βιοτεχνίες με εμβαδό άνω των 1.000 τ.μ. και μέχρι 6.000 τ.μ.)

Αντιδράσεις για την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη

Εικόνες που παραπέμπουν ευθέως στο ναζισμό εξελίχθηκαν το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης, έριξε ένα ποτήρι νερό στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και στη συνέχεια, θεωρώντας προφανώς ότι βρίσκεται σε… στρατόπεδο συγκέντρωσης, χαστούκισε, στον αέρα, την εκπρόσωπο του ΚΚΕ στην εκπομπή, Λιάνα Κανέλλη και έφυγε, αφού, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γιώργου Παπαδάκη, προπηλάκισε και εργαζόμενους της εκπομπής.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ...........

Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη σύλληψη του κ। Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απρόκλητη, έμπρακτη εξύβριση.



Αποχώρησε ο Κασιδιάρης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έσπασε την πόρτα του τηλεοπτικού σταθμού και αποχώρησε βρίζοντας, παρόλο που κάποιοι εργαζόμενοι στο σταθμό προσπάθησαν να τον σταματήσουν.
Αυτή την ώρα η Αστυνομία διεξάγει έρευνα προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψή του.

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα

Λίγη ώρα μετά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «σύγχρονους ναζί» και ότι το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει «το άθλιο και πραγματικό πρόσωπο αυτής της οργάνωσης». Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα παραβρεθούμε ποτέ ξανά σε συζήτηση με μέλος της Χρυσής Αυγής».
«Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλλης.
Από την πλευρά της ΝΔ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι «οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας, για το πολιτικό σύστημα» και πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να ξαναστείλει τη Χρυσή Αυγή «στη λήθη της».
«Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε ότι «ο νεαρός αυτός ''κύριος'', εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι».
«Αποκαλύφτηκαν οι νεοναζιστές, η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει σ’ αυτούς τους μπράβους που μπήκαν στη βουλή» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, eνώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι κανένα μέλος του κόμματος δεν θα ξαναπάει σε πάνελ, αν συμμετέχει σε αυτό η Χρυσή Αυγή.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή».
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι ντροπή αυτές οι εικόνες. Ελπίζω πως όσοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή αυτά τα φασισταριά, αυτά τα υποκείμενα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου έχει λάβει την απόφαση να μην προβάλλει όσα και όσους καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος. Γι αυτόν το λόγο, δεν έδωσε βήμα στο αντίστοιχο φασιστικό κόμμα του Βελγίου. Δεν είναι λιγότερο δημοκράτες, εκεί, από εμάς».
«Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι. Δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας. Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης.



ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Χαστούκια σε Κανέλλη από τον Κασιδιάρη. [ Video ]

Στα χέρια πιάστηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ANT1 και ο κ.Κασιδιάρης ξέφυγε από κάθε έλεγχο χαστουκίζοντας την κυρία Κανελλη.

Δείτε το Video






Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.