Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Νέα παγίδα με τις αποδείξεις – Πως μπορεί να πληρώσετε επιπλέον φόρο

Η παγίδα κρύβεται και πάλι στον περιβόητο κωδικό 049, εκεί όπου πρέπει να συμπληρωθεί το ποσό των αποδείξεων που εξασφαλίζει το αφορολόγητο.Στην περίπτωση που για κάποιο λόγο ένας πολίτης δεν συμπληρώσει στη δήλωση το ποσό ή χρειαστεί με συμπληρωματική δήλωση να συμπληρώσει το ποσό με επιπλέον αποδείξεις, τότε δεν “μετράνε”.

Αυτό γιατί η εφορία υπολογίζει μόνο το .............

ποσό των αποδείξεων που υποβάλλεται στην εμπρόθεσμη δήλωση.

Με λίγα λόγια εάν συμπληρώσετε λάθος ποσό, μικρότερο από αυτό που έχετε, η εφορία θα υπολογίσει αυτό άσχετα από το εαν υποβάλετε και συμπληρωματική δήλωση.

Δείτε τι λέει η εγκύκλιος του υπουργείου:

Οι αποδείξεις που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο αναγνωρίζονται από την εφορία μόνο εφόσον έχουν αναγραφεί στην εμπρόθεσμη δήλωση. Επίσης μερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Στις περιπτώσεις που υποβάλλονται συμπληρωματικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2011, δεν συμπληρώνεται ο κωδικός 049, δεδομένου ότι από τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε όπως ισχύουν για το συγκεκριμένο έτος, δεν επιτρέπεται προσκόμιση αποδείξεων με την συμπληρωματική δήλωση. Στις συμπληρωματικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012, οι αποδείξεις (κωδικός 049) υπολογίζονται εφόσον οι δηλώσεις είναι εμπρόθεσμες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα αν θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να φυλάξουν όλες τις αποδείξεις που μάζεψαν το 2011 στο σπίτι τους. Σε περίπτωση που κληθούν για έλεγχο θα πρέπει να τις προσκομίσουν στην εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.