Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις για την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη

Εικόνες που παραπέμπουν ευθέως στο ναζισμό εξελίχθηκαν το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης, έριξε ένα ποτήρι νερό στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και στη συνέχεια, θεωρώντας προφανώς ότι βρίσκεται σε… στρατόπεδο συγκέντρωσης, χαστούκισε, στον αέρα, την εκπρόσωπο του ΚΚΕ στην εκπομπή, Λιάνα Κανέλλη και έφυγε, αφού, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γιώργου Παπαδάκη, προπηλάκισε και εργαζόμενους της εκπομπής.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ...........

Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη σύλληψη του κ। Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απρόκλητη, έμπρακτη εξύβριση.



Αποχώρησε ο Κασιδιάρης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έσπασε την πόρτα του τηλεοπτικού σταθμού και αποχώρησε βρίζοντας, παρόλο που κάποιοι εργαζόμενοι στο σταθμό προσπάθησαν να τον σταματήσουν.
Αυτή την ώρα η Αστυνομία διεξάγει έρευνα προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψή του.

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα

Λίγη ώρα μετά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «σύγχρονους ναζί» και ότι το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει «το άθλιο και πραγματικό πρόσωπο αυτής της οργάνωσης». Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα παραβρεθούμε ποτέ ξανά σε συζήτηση με μέλος της Χρυσής Αυγής».
«Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλλης.
Από την πλευρά της ΝΔ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι «οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας, για το πολιτικό σύστημα» και πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να ξαναστείλει τη Χρυσή Αυγή «στη λήθη της».
«Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε ότι «ο νεαρός αυτός ''κύριος'', εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι».
«Αποκαλύφτηκαν οι νεοναζιστές, η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει σ’ αυτούς τους μπράβους που μπήκαν στη βουλή» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, eνώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι κανένα μέλος του κόμματος δεν θα ξαναπάει σε πάνελ, αν συμμετέχει σε αυτό η Χρυσή Αυγή.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή».
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι ντροπή αυτές οι εικόνες. Ελπίζω πως όσοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή αυτά τα φασισταριά, αυτά τα υποκείμενα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου έχει λάβει την απόφαση να μην προβάλλει όσα και όσους καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος. Γι αυτόν το λόγο, δεν έδωσε βήμα στο αντίστοιχο φασιστικό κόμμα του Βελγίου. Δεν είναι λιγότερο δημοκράτες, εκεί, από εμάς».
«Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι. Δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας. Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης.



ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.