Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΕΑΣ Μεσσηνίας Μέχρι 11 Ιουνίου εγγραφές για το νέο συνεταιριστικό σχήμα

Να εγγραφούν άμεσα καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον καινούργιο πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, στον οποίο θα μετατραπεί η ΕΑΣ σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς, ο πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Κοζομπόλης.
Όπως σημείωσε χθες στο «Θ», το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας καθόρισε ως ημερομηνία λήξης των εγγραφών την 11η Ιουνίου (μέχρι το μεσημέρι).

«Ακολούθως, θα γίνει Διοικητικό ............

Συμβούλιο, που θα επικυρώσει την κατάσταση των μελών και Γενική Συνέλευση στις 23, αλλά εάν δεν υπάρχει απαρτία στις 30». Τα θέματα της συνέλευσης, όπως πρόσθεσε ο κ. Κοζομπόλης, θα είναι η έγκριση του καταστατικού και ο ορισμός προσωρινής διοίκησης, καθώς και η έγκριση του συμφώνου συγχώνευσης για τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς που θα συγχωνευθούν.
Για το πώς προχωρούν μέχρι τώρα οι εγγραφές νέων μελών, ο κ. Κοζομπόλης παρατήρησε ότι το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο: «Μέχρι τώρα δε βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον, δεν ξέρω όμως τι θα γίνει μέχρι το τέλος. Πάντως, έχουμε δώσει εντολή στον διευθυντή να βάλει ανακοινώσεις σε όλες τις εφημερίδες ότι λήγει η προθεσμία.

Βεβαίως, θα ξανανοίξει η διαδικασία εγγραφής μετά τη Γενική Συνέλευση και θα ξαναγίνει άλλη μία όταν θα εγκριθεί από το Πρωτοδικείο το καταστατικό, η οποία και θα ψηφίσει για την καινούργια διοίκηση. Εκεί λοιπόν θα ξανανοίξει ο κατάλογος για να γραφτεί όποιος θέλει. Η μερίδα έχει οριστεί να είναι 300 ευρώ».
Στο ερώτημα μήπως τα 300 ευρώ προβληματίζουν τους αγρότες που δεν έχουν γραφτεί έως τώρα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ απάντησε: «Μπορεί να τους προβληματίζει και το οικονομικό, όμως η πρόταση του Διοικητικού Συμβούλιου ήταν 1.000 ευρώ, αλλά τελικά η μερίδα έγινε 300».

Δήλωση Καμαρινού για τη μερίδα

Εν τω μεταξύ, σε γραπτή δήλωσή του το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας Γιώργος Καμαρινός, αναφέρει:
«Δηλώνω ότι κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ κατέθεσα πρόταση η συνεταιριστική μερίδα να είναι 300 ευρώ, αντί του προέδρου που πρότεινε 1.200 ευρώ σε τρεις ετήσιες δόσεις, ενώ υπήρχε και μια άλλη πρόταση για 50 ευρώ του διοικητικού συμβούλου κ. Ντονά. Πέρασε η δική μου πρόταση κατά πλειοψηφία (300 ευρώ σε τρεις ετήσιες δόσεις). Κάποιοι θέλουν τα 300 ευρώ εφάπαξ, διότι έχουν κάποιο σκοπό. Τους πληροφορώ ότι το ύψος της μερίδας διαπραγματευτήκαμε και όχι τις δόσεις. Αυτές παρέμειναν ως έχουν, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της ΕΑΣ. Εάν κάποιοι θέλουν να παρερμηνεύσουν τη Γενική Συνέλευση, δικαίωμά τους. Όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρώην ΕΑΣ ανήκει σε όλους τους Μεσσήνιους παραγωγούς, αυτοί τη στήριζαν τόσα χρόνια, αυτοί πλήρωναν για να είμαστε εμείς διοικητικοί σύμβουλοι και έχουν κάθε δικαίωμα να δώσουν 100 ευρώ ως πρώτη δόση να γραφτούν μέλη στον Νέο Πρωτοβάθμιο Συνεταιρισμό εάν το θέλουν και το επιθυμούν. Εάν δε θέλουν να τους γράψουν, υπάρχει και εισαγγελέας».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.