Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τοποθέτηση κάμερας της τροχαίας στο Καλό Νερό

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και από τις πολλές αναρτήσεις μας ψιλοχάθηκε και πρέπει να το δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται το επαναδημοσιεύω ωστε να μείνει μέχρι αύριο το μεσημερι τουλάχιστον ψηλά στην λίστα.
H προηγούμενη ανάρτηση σβήστηκε από το ιστολόγιο.
Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που είμαστε και πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας περνάνε δύσκολα, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αντί να δώσει κάποια χρήματα για να ανακουφίσει λιγάκι τον κόσμο σπαταλάει χρήματα για τοποθέτηση καμερών.

Κάνοντας ρεπορτάζ σήμερα το πρωί στο Καλό Νερό είδαμε και φωτογραφίσαμε μία κάμερα ελέγχουν των.... "κακών" παραβατών που θα αποφέρουν στα ταμεία του υπουργείου οικονομικών χρήμα για ψίλου πήδημα.

Ψάξαμε την γύρω περιοχή
στην κατεύθυνση από Καλό Νερό προς Γιανιστοχώρι αλλα δεν βρήκαμε καμία κάμερα.


Ψάξαμε στην περιοχή από Καλό Νερό προς αλλαγή για 4 χιλιόμετρα
αλλά ούτε σε αυτό το τμήμα βρήκαμε κάτι.


Το μόνο μέρος που υπάρχει κάμερα είναι στο τμήμα από το Καλό Νερό προς Κυπαρισσία.

Η κατεύθυνση που κοιτά η κάμερα είναι μάλλον προς το καλό νερό. Είναι καλυμμένο το κουτί και δεν φαίνεται η κατεύθυνση σκόπευσης.
Κατα 99% κοιτάει προς το Καλό Νερό.

Η κάμερα δεν είναι ακόμα σε λειτουργία. Το πίλαρ που βρίσκεται κάτω από την Κάμερα Δεν έχει μέσα ρολόϊ της ΔΕΗ ή κάποια μηχανισμό. Είναι άδειο.

Κινούμενοι από Κυπαρισσία προς Καλό Νερό είδαμε μια ταμπέλα προειδοποιητική που κάνει λόγο για ύπαρξη κάμερας. Λίγο πιο μετά είδαμε και την Κάμερα.
Εκτός από εκείνο το σημείο με την προειδοποιητική πινακίδα ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ προειδοποιητική ταμπέλα για κάμερα.

Και μάλιστα αν η κάμερα κοιτά προς Καλό Νερό ΟΥΔΕΙΣ προειδοποιείται για ύπαρξη τεχνικών τρόπων ελέγχου παραβίασης του ΚΟΚ.
Μη υποψιασμένοι λοιπόν θα τρέχουν με αποτέλεσμα να τους τσακώσει αύριο η Κάμερα και να τους πάει στο σπίτι η "λυπητερή".

ΔΕΙΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την ύπαρξη της κάμερας.

UPDATE

Επικοινώνησα με φίλο που ασχολείται με τέτοια θέματα γενικά σε κάποιο Forum (καλύτερα να μην πούμε όνομα του Forum) και μου είπε ότι η κάμερα φωτογραφίζει το πίσω μέρος του αυτοκίνητου αυτών που κατευθύνονται προς το βενζινάδικο της AVIN. (Φωτό 4)
ΔΕΙΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ για να μην σας στείλουν την λυπητερή.
Όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην πληρώνετε κοροϊδίστικα φράγκα στον Υπουργό Οικονομικών.







ΤΟ Δ.Σ. Του συλλόγου σχολικής ζωής "Ο Μαυροπίνακας"

Όπως ενημερωθήκαμε πριν λίγο το Νέο Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για το μουσείο διαφύλαξης της σχολικής ζωής που πρόκειται να γίνει στα Φιλιατρά έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Τάκης Μιχαλακόπουλος
Αντιπρόεδρος: Παντελής Μπαζάνος
Γραμματέας: Στέλλα Αθανασοπούλου
Ταμίας: Γιάννης Ρούσσης
Έφορος: Σταυρούλα Παπαγεωργίου
Αναπληρωτής Ταμίας: Λεωνίδας Σταματόπουλος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντα του Δ. Σ.

Το Τ.Ε.Θ. ολοκλήρωσε τις πρόβες του μονόπρακτου "το δώρο" του Νιλ Σάιμον

Το Τ.Ε.Θ. ολοκλήρωσε τις πρόβες του μονόπρακτου "το δώρο" του Νιλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Βασίλη Φλώρου.
Το μονόπρακτο κινηματογραφήθηκε και θα αποσταλεί στην Πάτρα με την ελπίδα να εγκριθεί για το Α΄ Φεστιβάλ σατυρικού Θεάτρου το οποίο θα γίνει στο τέλος Γενάρη.

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:
Δημήτρης Δημητρίου,
Eλένη Πετροπούλου και
Κωνσταντίνος Φιλντίσης.

Και η αφίσα του μονόπρακτου:



Το Φιλιατρά News εύχαιται ολόψυχα καλή επιτυχία στο φεστιβάλ.

Ομαλά συνεχίζεται το έργο της αποχέτευσης

Ομαλά συνεχίζεται η αντικατάσταση του αγωγού αποχετεύσεως στην οδό αναπάυσεως όπως είδαμε σήμερα το πρωί.
Τα συνεργεία βρίσκονται στην διασταύρωση της αναπαύσεως με τον δρόμο προς λιμενάρι.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας μιας και τόσα χρόνια που υπήρχε μεν αποχέτευση αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει.
Απ΄ότι φαίνεται το νερό έχει μπει στο αυλάκι μιας και βρισκόμαστε στο 50% περίπου του έργου αντικατάστασης του αγωγού.

Θυμίζουμε ότι πριν ξεκινήσει η αντικατάσταση του αγωγού αποχετεύσεως, ο Δήμαρχος Φιλιαρών κος Άλκης Ξύγκας μας είχε διαβεβαιώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι επι των ημερών του η αποχέτευση θα λειτουργήσει.
Απ΄ότι φαίνεται αυτή του η διαβεβαίωση θα γίνει πράξη.
ΜΑΚΑΡΙ κε ΔΗΜΑΡΧΕ.

Οι συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη το έργο που τόσα χρόνια στερήθηκαν.

Παραδέχθηκε το τέλος του «Καποδίστρια 2»

Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπεσε και το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας, αφού είναι δύσκολο να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το τέλος του «Καποδίστρια 2» παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τετάρτη, αναφέροντας απλώς ότι, «προετοιμάζουμε τη μεταρρύθμιση, αλλά εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους».

Ν. Κακλαμάνης: «Στις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης ο Καποδίστριας 2»

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογράμμισε ότι, η διοικητική μεταρρύθμιση ήταν μια από τις «παράπλευρες επιπτώσεις» της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, για τη διοικητική μεταρρύθμιση, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Χαιρετίζω τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ότι, θα καταθέσει τις θέσεις της Κυβέρνησης στο τακτικό μας συνέδριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η σύμπλευση των απόψεων του υπουργού με εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι δηλαδή η Διοικητική Μεταρρύθμιση, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο δεν μπαίνει στο χρονοντούλαπο, αλλά παραμένει ανοικτό και κεντρικό θέμα στην ατζέντα του διαλόγου μας».

Αύξηση 22,5% των πόρων για την Αυτοδιοίκηση

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια συγκυρία παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και τη στιγμή που δρομολογούνται τα κονδύλια από το Δ’ ΚΠΣ, κονδύλια που κατά 80% θα αποδοθούν στην Περιφέρεια. Ο υπουργός τόνισε πως πολιτική της Κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση των πόρων για τη διοικητική μεταρρύθμιση κι επισήμανε πως στον προϋπολογισμό του 2009 προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση αύξηση των πόρων κατά 22,5% σε σχέση με τον περυσινό. Στα θετικά της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα θέματα της Αυτοδιοίκησης, είπε ο κ. Παυλόπουλος, είναι και το γεγονός ότι αρχίζουν να αποδίδονται από το 2009 όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι προηγούμενων ετών.

Η διαχείριση των απορριμμάτων

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τόνισε ότι, η Ελλάδα είναι υπόλογος στην Ε.Ε. για τις χωματερές, όμως τώρα αρχίζει η εκταμίευση όλων των κοινοτικών πόρων, για «να κλείσουν οι πληγές», καθώς και η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, ώστε να μη δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Όσον αφορά στην κοινωνική παρουσία της Αυτοδιοίκησης ο υπουργός δήλωσε ότι, «ούτε μία από τις προνοιακές δομές (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.) πρόκειται να θιγεί» και θα βρεθούν πόροι για να εξασφαλιστούν αυτά τα αγαθά προς τους πολίτες.

Συνεδρίασε χθες η ΚΕΔΚΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετείχε και μίλησε και στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ. Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αιρετών για όλα τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Επίσης συζητήθηκαν τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2009, με βάση τα δεδομένα του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού.

Τέλος, τα παραπάνω θέματα θα απασχολήσουν το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, το οποίο συνέρχεται στις 26 - 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Προκόπη άντε βρε... Αν ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον μακαρίτη.
Και να του κάνουμε και κανένα μνημόσυνο, μιας και το υπουργείο σου δεν έχει λεφτά....