Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Και το επιμελητήριο μεσσηνίας υπερ της διατήρησης του νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Αγαπητέ κύριε Διοικητά,

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενώνει τη φωνή του με τους φορείς της Τριφυλίας και επαγρυπνεί μαζί τους για την αποτροπή κάθε ενέργειας υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και απειλής για την κατάργηση του στο πλαίσιο προγραμματισμένων περικοπών από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζει στους συντάκτες του σχετικού Νομοσχεδίου............

και σε κάθε αρμόδιο, ότι το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας (δωρεά απόδημων Τριφύλιων συμπατριωτών μας) εξυπηρετεί τον πληθυσμό και τους ξένους επισκέπτες, όχι μόνο της περιοχής της Τριφυλίας αλλά και των γειτονικών περιοχών της Πυλίας και της Ολυμπίας, δεδομένου ότι τα Νοσοκομεία Πύργου και Καλαμάτας είναι σε μεγάλη απόσταση από αυτές. Επομένως μια πιθανή υποβάθμιση ή κατάργησή του θα έπληττε το επίπεδο ζωής των κατοίκων αλλά και τον τουρισμό στην περιοχή.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η περιοχή, μετά την κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου, δεν αντέχει καμία περεταίρω υποβάθμιση ή κατάργηση των υφιστάμενων υποδομών της. Κατά συνέπεια, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, όχι μόνο τη διατήρηση τους, αλλά και την αναβάθμισή τους, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της Τριφυλίας.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Θέμα συζήτησης ήταν χθές βράδυ στην πλατεία η υπόθεση με το Στόμιο.

Θέμα συζήτησης έγινε χθες βράδυ στην πλατεία των Φιλιατρών το χθεσινό μας αποκλειστικό θέμα με το Στόμιο και τι συμβαίνει εκεί.
Τα πηγαδάκια πήγαιναν και έρχονταν σχετικά με τις διαδικασίες που πήγαν να ακολουθήσουν κάποιοι επιτήδιοι για να τα κονομήσουν χωρίς να εχει προηγηθεί καμία δημοπρασία και καμία απολύτως άλλη νόμιμη πράξη.

Πάντως και σήμερα που επισκεφθήκαμε .......

το Στόμιο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει αν και όπως έχουμε μάθει από τον Δήμο έχει ειδοποιηθεί ο πρώην καντινιέρης να τα μαζέψει όλα.
Απορία μας δημιουργεί το πως και μέχρι τώρα δεν έχουν επέμβει οι αρμόδιες αρχές για το Στόμιο. Λιμενικό, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η αρχιολογική υπηρεσία της Καλαμάτας που τόσο εύκολα κάηκε και ενδιαφέρθηκε για τα ανύπαρκτα αρχαία του Στομίου κλπ κλπ.
Η δημοπρασία που είχε γίνει το 2009 επί δημαρχίας Αλκη Ξύγκα μίσθωσε το Στόμιο για δυο χρόνια. και η σύμβαση έληγε το 2010.
Έχουμε στα χέρια μας την προκήρυξη της σύμβασης και σας την παραθέτουμε παρακάτω.

Πρίν ελάχιστα λεπτά διαχειριστής του blog μας τράβηξε έτσι δυο φωτογραφίες για να δείτε ότι δεν έχει απομακρυνθεί τίποτα ακόμα.
Ο Δήμος γνωρίζει;;;;;;
Οι αρχές γνωρίζουν;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ δεν επεμβαίνουν;

Θα επανέλθουμε. Το θέμα δεν θα μείνει έτσι και δεν θα ξεχαστεί από εμας. Ο Δήμος ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει Δημοπρασία -μιας και τα αρχαία είναι στην φαντασία της Αρχαιολόγας κ. Ξένης Αραπογιάννη,- ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι επιθυμούν και μέσω νόμιμης διαδικασίας να αναδειχθεί ο ανάδοχος για την καντίνα.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ για χιλιοστή φορά ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ. Να γίνει όμως αφού τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Όχι να το βλέπει κάποιος σαν τσιφλίκι του και να στήνει όποτε γουστάρει και όταν γουστάρει.












Κλικ στα φύλλα του εγγράφου




EΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Οι αναξιοποίητοι κοινοτικοί πόροι ανέρχονται, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, στα δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Οι πόροι αυτοί, που προορίζονται να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία, μπορούν να δοθούν κατά μεγάλο μέρος σε προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως σε έργα που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της απασχόλησης.

Η απορρόφηση των πόρων διευκολύνεται από το .......

γεγονός ότι η κοινοτική συμμετοχή μπορεί να φθάσει στο 85% του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ το υπόλοιπο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από δάνειο ύψους 2 δισ. € από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Δοσμένης της δυσχερούς κατάστασης, που έχουν περιέλθει ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας, ερωτάται ο Υπουργός Οικονομίας:

1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να επιταχύνει τους ρυθμούς απορρόφησης αυτών των πόρων;
2. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την απορρόφηση τους;

ΣΧΟΛΙΟ
Στις εκλογές όποτε γίνουν θα σου απαντήσουν οι πολίτες για τους κοινοτικούς πόρους.....

Δήλωση του Δημήτρη Κουσελά για τις εξελίξεις στην Ε.Ε

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις της κρίσης στην Ε.Ε. ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«’Εχει εδω και καιρό δειχθεί πως η Ελληνική κρίση χρέους είναι μέρος μιας ευρύτερης συστημικής κρίσης, μιας κρίσης που απειλεί το ευρώ και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το θέμα δεν είναι, πλέον, μόνο η Ελλάδα .......

και η πολύπλευρη κρίση της, για την αντιμετώπιση της οποίας ήδη καταβάλλονται σκληρές προσπάθειες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό.

Είναι η ίδια η στάση των ηγετών της Ευρώπης, που πορεύονται χωρίς ενιαία στρατηγική για το παρόν και το μέλλον της Ε.Ε. Που αντιμετωπίζουν καθυστερημένα και σπασμωδικά ένα συνεχώς εντεινόμενο εκβιασμό από τις λεγόμενες ‘αγορές’ και τους οίκους αξιολόγησης, που πλέον διευρύνουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε όλο και περισσότερες χώρες-μέλη.

Υπό τις σημερινές συνθήκες, κάθε παραπέρα καθυστέρηση, αναποφασιστικότητα, ασυνεννοησία ή ατολμία της Ευρωπαϊκής ηγεσίας πληρώνεται ακριβά από το σύνολο των λαών της Ε.Ε. Βλέπουμε σενάρια «λύσεων» για το ελληνικό χρέος να μπαίνουν, να βγαίνουν και να επανέρχονται στο τραπέζι, αποσταθεροποιώντας και κινδυνεύοντας να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται σε εθνικό επίπεδο.

Η χώρα μας ανέλαβε εγκαίρως τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης κρίσης, που εξαρχής ξεπερνούσε τα εθνικά μας σύνορα.

Είναι καιρός και η Ε.Ε. να εγκαταλείψει τις συγκυριακές επιλογές και τη δογματικά μονόπλευρη νομισματική της λογική.

Να διασφαλίσει την ομαλή διαχείριση του δημόσιου χρέους των χωρών της Ευρωζώνης και τη θαρραλέα μείωση του κόστους και του βάρους της εξυπηρέτησής του από τους πολίτες.
Να ενεργοποιήσει κατάλληλα εργαλεία αντιμετώπισης κρίσεων και τεχνικές κοινής διαχείρισης μέρους του χρέους, όπως η έκδοση ευρωομολόγων.
Να ενισχύσει ουσιαστικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Να αξιοποιήσει τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
Να ελέγξει, επιτέλους, τον ρόλο και τις παρεμβάσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης.
Να προχωρήσει στην αναγκαία πολιτική και οικονομική της εμβάθυνση και αλληλεγγύη.

Είναι καιρός όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να υπάρξει ριζικός αναπροσανατολισμός στο θέμα του χρέους. Γιατί η κατάσταση του χρέους, όπως πλέον διαμορφώνεται, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με προγράμματα λιτότητας, με περιοριστικές πολιτικές και με μικρές επιμηκύνσεις. Πρέπει να επιδιωχθούν λύσεις μακροπρόθεσμης εξυπηρέτησης, που θα μας επιτρέψουν να ανατάξουμε την οικονομία, να τη θέσουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να παράγουμε το κοινωνικό πλεόνασμα που είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτησή του.»

ΘΕΡΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΝΕΔΑ

Μετά από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η έκθεση παραδοσιακών και χειροποίητων προϊόντων και δημιουργιών που οργάνωσε η «Νέδα» στην Κυπαρισσία την Πρωτομαγιά, και κατόπιν της μεγάλης ανταπόκρισης εκθέτων και κοινού, αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση στο Κοπανάκι στις 16 & 17 Ιουλίου 2011.

Η νέα μας έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία στο Κοπανάκι όπου και θα εκτεθούν παραδοσιακά προϊόντα και δημιουργίες.
Οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν, να πουλήσουν και να προωθηθούν στην τοπική, και όχι μόνο, αγορά
Το Κοπανάκι που είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή για ...........

το επιτυχημένο Κυριακάτικο Παζάρι του, συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες στην εδώ και 100 χρόνια και είναι γνωστό σε όλη την Μεσσηνία.

Η διοργάνωση εκτός από την έκθεση των προϊόντων και δημιουργιών θα περιλαμβάνει και δημοτική μουσική βραδιά το Σάββατο το βράδυ με την συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής (Καλλιπάτειρα Kοπανάκι, Μ.Ε.Σ.Κ Κυπαρισσία, Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιάτρων) καθώς και ορχήστρα δημοτικής μουσικής.

Οι γυναίκες του συνεταιρισμού «Νέδα» και του συλλόγου «Καλλιπάτειρα» θα ετοιμάσουν ελεύθερο μπουφέ με τοπικά εδέσματα για τους επισκέπτες.

Αιμοδοσία στην COSTA NAVARINO, ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε συνεργασία με την ‘’COSTA NAVARINO’’ και τους εργαζόμενους στο ‘’Navarino Dunes’’ διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 .

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην Costa Navarino εμπλούτισαν, την ήδη υπάρχουσα από το 2010 Τράπεζα Αίματος προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες τόσο της τοπικής κοινωνίας αλλά και του προσωπικού και των οικογενειών τους.

Κλιμάκιο του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας ..........

επισκέφθηκε από τις 10.00 έως 19.00 τις εγκαταστάσεις του Navarino Dunes.

Για άλλη μια φορά η ανταπόκριση των εργαζομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας αιφνιδίασε ευχάριστα.

Με δική τους πρωτοβουλία ορίσαμε νέα εθελοντική αιμοδοσία στο τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Ευχόμαστε η πρωτοβουλία τόσο των εργαζομένων όσο και της Διοίκησης της Costa Navarino, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και άτομα, ειδικά τώρα την καλοκαιρινή περίοδο, που η ανάγκη για αίμα, αυξάνεται.

Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος, έχει δραματικές διαστάσεις τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και πανελλήνια και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή του.

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Costa Navarino, μας δείχνουν το δρόμο !

Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε.

Ο Διοικητής
Πάνος Ι. Μπόζος

Ηλεία: κάηκαν 20 στρέμματα πευκοδάσους

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μπάμπες του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, είχε ως αποτέλεσμα να καούν 20 στρέμματα δασικής έκτασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η φωτιά ξέσπασε από κάποιο κοντινό σκουπιδότοπο, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί και να κάψει 20 στέμματα από το πευκοδάσος της περιοχής.

Στο σημείο έφτασαν 26 πυροσβέστες με ..........

10 οχήματα ενώ βοηθούσαν με ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη πεζεντέλ και έτσι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα.

econews

«Να δώσουμε όλοι μαζί τα βουλευτικά μας αυτοκίνητα»

Συμφωνεί η Ντόρα Μπακογιάννη να δώσουν πίσω τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα οι βουλευτές, ωστόσο προσθέτει ότι αυτό πρέπει να γίνει θεσμικά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής ..........

Συμμαχίας όταν ρωτήθηκε, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, για την κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να επιστρέψει το βουλευτικό αυτοκίνητο του σημείωσε: «Οι βουλευτές έδωσαν αναλογικά περισσότερα από κάθε άλλο πολίτη.

Αν πραγματικά περνάει ο κόσμος μεγάλη δυσκολία, εντάξει, δεν είχαμε και πάντα αυτοκίνητο. Να το δώσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να γίνει θεσμικά για όλους».



Φουντώνει η κόντρα για αποζημιώσεις επιτροπών και τα βουλευτικά ΙΧ.

Εσωκομματική κόντρα ξέσπασε στη ΝΔ με αφορμή την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραδώσει το βουλευτικό αυτοκίνητο και να μην παίρνει την αποζημίωση από τη συμμετοχή του σε Επιτροπές.

Ο κ. Μητσοτάκης που χθες δέχθηκε τα ..........

«πυρά» βουλευτών της ΝΔ μίλησε για «τζάμπα μάγκες» και κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι προσεκτικοί.

«Επειδή δεν μου αρέσει να είμαι τζάμπα μάγκας, θα συνιστούσα και σε άλλους να μην είναι τζάμπα μάγκες και να είναι πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς τους» είπε στο δημοτικό ραδιόφωνο ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κριτική που δέχθηκε είναι «κατ' αποκλειστικότητα από τη ΝΔ».

Σχετικά με τις αμοιβές από τις επιτροπές, ο βουλευτής είπε ότι «είναι υποκριτές αυτοί που μου επιτίθνεται. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και γνωρίζουμε. Να πούμε τα πράγματα έξω από τα δόντια. Εκτός από τους εισηγητές ποιος κάθεται ένα τρίωρο; Κανείς. Καθόμαστε πέντε λεπτά βάζουμε μια υπογραφή και φεύγουμε. Και εγώ έχω υποπέσει σε αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «Εγώ στην πολιτική μπήκα πλούσιος. Δεν έγινα πλούσιος στην πολιτική. Έχω δουλέψει και 10 χρόνια».

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος - Πως θα επιβιώσετε στον καύσωνα

Με τον υδράργυρο να «χτυπάει κόκκινο» και να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι συμβουλές για να διατηρηθεί το σπίτι δροσερό, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, σε κάθε σπίτι υπάρχουν πηγές θερμότητας που περνούν απαρατήρητες, ενώ υπάρχουν τρόποι να μειωθεί η θερμοκρασία του σπιτιού.

Όπως αναφέρει η Greenpeace, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως (κοινοί γλόμποι), η ηλεκτρική κουζίνα, οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές αυξάνουν σημαντικά τη θερμοκρασία στους χώρους που ζείτε.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, ο φούρνος ........

και το σίδερο, σίγουρα θα ζεστάνουν το σπίτι.
Πως μπορεί να προστατευθεί κανείς; Αλλάζοντας τις λάμπες πυρακτώσεως με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, τη θερμοκρασία του σπιτιού θα μειώσουν τα εξωτερικά σκίαστρα και οι τέντες ενώ ο αερισμός όλου του σπιτιού είναι προτιμότερο να γίνεται τη νύχτα.

Σε ό,τι αφορά τα κλιματιστικά είναι απαραίτητη η σωστή χρήση. Το σπίτι δεν χρειάζεται να έχει... πολικές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις: «Ρυθμίστε το κλιματιστικό σας σε μία λογική θερμοκρασία, όχι χαμηλότερη 27 - 28 βαθμούς, πάντα σε συνδυασμό με ανεμιστήρες».

Στο μεταξύ, πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο υγείας στους αρμόδιους φορείς της χώρας με στόχο την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα αναφέρει ότι οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

ΔΕΙΤΕ -> Οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκπτώσεις

Τις "μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών", υπόσχεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και καλεί τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευθούν για να καλύψουν τις οικιακές και οικογενειακές τους ανάγκες.

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα από αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου.
Ωστόσο πολλά καταστήματα έχουν ..........

ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μειώσεις τιμών και καλούν τους πελάτες τους να επωφεληθούν.

Οι καταναλωτές τις επόμενες έξι εβδομάδες θα μπορούν να αγοράζουν περισσότερα, ποιοτικότερα και επώνυμα είδη με πολύ λιγότερα χρήματα, αναφέρει η ΕΣΕΕ και τους συνιστά να ελέγχουν την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιούν έρευνα για τις αγορές τους και να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο.

Επισημαίνει ακόμη ότι:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με απόλυτη ακρίβεια με την εκπτωτική αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

2. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σαιζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές και όχι ελαττωματικά και β' διαλογής προϊόντα.

3. Οι καταναλωτές να μην παρασύρονται από ευφάνταστες δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στη μάχη τον μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων από εταιρείες που "προσφέρουν" μεγάλες εκπτώσεις όλο το χρόνο, αλλά σε "φουσκωμένες" τιμές.

"Οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές με το σταγονόμετρο κατά την διάρκεια των εκπτώσεων", εκτιμά από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μ. Τσιφάκης. Η Ένωση Καταναλωτών συνιστά, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων:

-Αγορές με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

-Σύγκριση τιμών και ποιότητας.

- Έλεγχο των τιμών πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές.

-Αγορές χωρίς βιασύνη.

-Αποφυγή χρήσης πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

-Προσοχή στα καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

-Ενημέρωση για το εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

-Απόδειξη για όλες τις αγορές.

-Πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζει είδη με δόσεις (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, έναρξη δόσεων, τιμή μετρητοίς, κλπ.).

-Όταν διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, οι καταναλωτές να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520).

«Αγώνας δρόμου» για την καταβολή των συντάξεων

Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα κληθούν να καταβάλουν επιτέλους οι μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εάν θέλουν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος ..........

Σπυρόπουλος, κατόπιν εντολής του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, προχωρά στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεων εις χείρας τρίτων σε όσους αγνόησαν την προειδοποιητική επιστολή του Ιδρύματος και δεν εντάχθηκαν στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο κ. Σπυρόπουλος, τα αποτελέσματα της νέας ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών είναι πενιχρά, καθώς οι επιχειρήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στη διευθέτηση των «μαμούθ» ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Ίδρυμα, οι οποίες αγγίζουν τα 4,8 δισ. ευρώ, παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα και την εύρυθμη καταβολή των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν ρυθμιστεί οφειλές μόλις 252 εκατ. ευρώ από 8.259 επιχειρήσεις. Από αυτά το ΙΚΑ έχει εισπράξει το τελευταίο δίμηνο περίπου 20 εκατ. ευρώ. «Ευελπιστώ ότι έως το τέλος του έτους οι επιχειρήσεις θα ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Από το πρωί τίθεται σε εφαρμογή η λήψη αναγκαστικών μέτρων για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ιδρύματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος. Παράλληλα, το ΙΚΑ θα απαιτήσει την άμεση εξόφληση από το υπουργείο Οικονομικών οφειλές του δημοσίου που ανέρχονται σε 55 εκατ. ευρώ.

Πέρα από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών η διοίκηση του ΙΚΑ θα επικεντρωθεί σε:

• Περαιτέρω περιορισμό των δαπανών σύνταξης και περίθαλψης. Τους 5 πρώτους μήνες μειώθηκε κατά 4% από 196,8 εκατ. το 2010 σε 163 εκατ. το 2011.
• Εξοικονόμηση από ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων 750 εκατ. ευρώ.
• Πάταξη παραβατικών συμπεριφορών γιατρών, φαρμακοποιών και διαγνωστικών κέντρων.
• Έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Έλλειψη ρευστότητας

Έντονα είναι τα προβλήματα ρευστότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αποτέλεσμα κάθε μήνα να διακυβεύεται η καταβολή των συντάξεων. «Δεν νιώθουμε ασφαλείς, είμαστε ανήσυχοι, παλεύοντας μέρα με την μέρα. Η ελπίδα γίνεται βεβαιότητα στις 19 του κάθε μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η έλλειψη ρευστότητας των ταμείων καταδεικνύεται από το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απορροφήσει το πρώτο εξάμηνο το 62,7% της κρατικής επιχορήγησης και μάλιστα το ΙΚΑ το 91%!

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης, η κατάσταση ελέγχεται και δεν απειλούνται οι συντάξεις, καθώς το ΙΚΑ έχει ήδη προχωρήσει σε ανταλλαγή ομολόγων με repos ύψους 650 εκατ. ευρώ, στην εξασφάλιση μέσω του μεσοπρόθεσμου επιπλέον κονδυλίου ύψους 600 εκατ. ευρώ, αλλά και στην εξοικονόμηση από άλλες δαπάνες 400 εκατ. ευρώ.

Η δεινή οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ οφείλεται, όπως τονίστηκε από τον υπουργό Εργασίας, στην εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, στη μείωση των αποδοχών, αλλά και στα προγράμματα επιδοτούμενων ασφαλιστικών εισφορών. Συνολικά, φέτος το ΙΚΑ από τα παραπάνω θα στερηθεί περίπου 2,7 δισ. ευρώ…

«Λιμνάζουν» οι αιτήσεις για σύνταξη

Στις 136.262 ανέρχονται οι αιτήσεις για σύνταξη γήρατος, αναπηρίας και θανάτου που δεν έχουν αποδοθεί στους συνταξιούχους, λόγω της κακής λειτουργίας του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η κατάσταση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως… το 2013, έως τότε με εντολή του κ. Σπυρόπουλου, θα γίνει αποκέντρωση του φόρτου εργασίας και σε περιφερειακές μονάδες του ΙΚΑ. Σημειώνεται ότι το 62% των αιτήσεων αφορά το νομό Αττικής.

«Όχι» στις μειώσεις διοδίων

Δεν θα μειωθούν τελικά οι τιμές των διοδίων, παρά τα όσα είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Μαγκριώτης εξήγησε ότι οι παραχωρησιούχοι δεν συμφώνησαν τελικά με την πρόταση της κυβέρνησης για μείωση στις τιμές των διοδίων.

«Δεν έχει γίνει πράξη η μείωση διοδίων ..........

γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν θα είναι βιώσιμα. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών, εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση, τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης, ο οποίος, παράλληλα, εξήγησε ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να καταγγείλει τις συμβάσεις, θα σταματήσουν τα έργα και θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις.

«Να πούμε με ειλικρίνεια τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Να δείξουμε ότι δεν λέμε κάτι μόνο για να κερδίσουμε χρόνο, πείτε ένα χρονοδιάγραμμα», είπε στον κ. Μαγκριώτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ



“Χρεοκοπία δύο εβδομάδων” προτείνει ο Παπανδρέου!

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους Financial Times της Γερμανίας, λέγοντας πως μια τέτοια λύση θα πρέπει να διαρκέσει όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες.

“Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες τις ιδέες”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ..........

θετικός ως προς την επαναγορά μέρος του χρέους από την ίδια την Ελλάδα, με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε για άλλη μια φορά από την ΕΕ να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες, εκτιμώντας ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

“Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα”, λέει ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δεν προσδιορίζει το χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας ότι σειρά έχουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

«Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς πάλι προτείνουμε στον Γιώργο ή Jefry να πάρει την μανούλα του που την έχει ξεχάσει ο χάρος, να πάρει τα αδερφάκια του και το ΔΝΤ που μας κουβάλησε εδώ και να πάει στον αγύριστο. Αυτό Jefry πως το βλέπεις;;;;

Βλάπτουν τον εαυτό τους όσοι πίνουν 8 ποτήρια νερό;

Τα οφέλη από την κατανάλωση άφθονου νερού έχουν διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε όσοι ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις και πίνουν 6-8 ποτήρια την ημέρα μπορεί να βλάπτουν τον εαυτό τους, υποστηρίζει μια βρετανίδα γιατρός.

Όπως γράφει στην «Βρετανική Ιατρική .......

Επιθεώρηση» (BMJ), οι συστάσεις αυτές «όχι μόνο είναι ανοησίες, αλλά ανοησίες που έχουν καταρριφθεί πλήρως».

Το σχετικό άρθρο υπογράφει η δρ Μάργκρετ ΜακΚάρτνεϊ, γενική ιατρός στη Γλασκώβη και ιατρική αρθρογράφος σε μια εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη του νερού έχουν διογκωθεί «από οργανισμούς με συγκεκριμένα συμφέροντα», όπως οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού.

Η δρ ΜακΚάρτνεϊ ισχυρίζεται ότι μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση νερού όταν δεν διψάει κανείς μπορεί να διαταράξει την πνευματική συγκέντρωση αντί να την διεγείρει, ενώ άλλες μελέτες υποδηλώνουν πως χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εμφιαλωμένου νερού ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία.


Υποστηρίζει επίσης ότι η υπερκατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ύπνου, επειδή ξυπνάει κανείς το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα, ενώ επικαλείται και μελέτες που υποδηλώνουν ότι το πολύ νερό μπορεί να βλάπτει τη νεφρική λειτουργία αντί να την προστατεύει.

Γράφει ακόμα πως το υπερβολικά πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε μια σπάνια, αλλά δυνητικά σοβαρή, κατάσταση που λέγεται υπονατριαιμία και χαρακτηρίζεται από σοβαρή ελάττωση των επιπέδων νατρίου (αλάτι) στον οργανισμό. Η υπονατριαιμία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με μια μετανάλυση που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Φυσιολογίας», από υπονατριαιμία κινδυνεύουν κυρίως οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων που πίνουν πάρα πολύ νερό για να μην αφυδατωθούν όταν τρέχουν.

Ένας άλλος γιατρός που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο υποστηρίζει πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στον ισχυρισμό ότι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε.

Ο καθηγητής Στάνλεϊ Γκόλντφαρμπ, ειδικός σε θέματα μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λέει ότι «οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία. Εάν τα παιδιά πίνουν περισσότερο νερό, αντί για τις θερμίδες των αναψυκτικών, ασφαλώς θα ωφεληθούν… αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση νερού μεταξύ των γευμάτων ελαττώνει την πείνα στη διάρκεια του φαγητού».

medicalnews.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.