Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος - Πως θα επιβιώσετε στον καύσωνα

Με τον υδράργυρο να «χτυπάει κόκκινο» και να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι συμβουλές για να διατηρηθεί το σπίτι δροσερό, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, σε κάθε σπίτι υπάρχουν πηγές θερμότητας που περνούν απαρατήρητες, ενώ υπάρχουν τρόποι να μειωθεί η θερμοκρασία του σπιτιού.

Όπως αναφέρει η Greenpeace, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως (κοινοί γλόμποι), η ηλεκτρική κουζίνα, οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές αυξάνουν σημαντικά τη θερμοκρασία στους χώρους που ζείτε.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, ο φούρνος ........

και το σίδερο, σίγουρα θα ζεστάνουν το σπίτι.
Πως μπορεί να προστατευθεί κανείς; Αλλάζοντας τις λάμπες πυρακτώσεως με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, τη θερμοκρασία του σπιτιού θα μειώσουν τα εξωτερικά σκίαστρα και οι τέντες ενώ ο αερισμός όλου του σπιτιού είναι προτιμότερο να γίνεται τη νύχτα.

Σε ό,τι αφορά τα κλιματιστικά είναι απαραίτητη η σωστή χρήση. Το σπίτι δεν χρειάζεται να έχει... πολικές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις: «Ρυθμίστε το κλιματιστικό σας σε μία λογική θερμοκρασία, όχι χαμηλότερη 27 - 28 βαθμούς, πάντα σε συνδυασμό με ανεμιστήρες».

Στο μεταξύ, πρόσφατη εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο υγείας στους αρμόδιους φορείς της χώρας με στόχο την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα αναφέρει ότι οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

ΔΕΙΤΕ -> Οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.