Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Προθεσμία δηλώσεων για το τριήμερο παζάρι του επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.‏

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνει τριήμερο παζάρι στο Αττικό Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2009.

Μια νέα πρωτοβουλία που είναι συνέχεια της προωθητικής ενέργειας που πραγματοποιήσαμε το καλοκαίρι στη Β. Ελλάδα και η οποία έρχεται να ενισχύσει την στρατηγική μας για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας στην εσωτερική αγορά.

Οι Μεσσήνιοι τυποποιητές - μέλη μας που ενδιαφέρονται να .......

συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200.

Αλβανός μεγιστάνας θέλει τη Μίλαν

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στη πώληση της Μίλαν και Αλβανός μεγιστάνας δηλώνει έτοιμος να αγοράσει την ιδιοκτησία της διάσημης ιταλικής ομάδας. Ο λόγος για τον Ρέζαρτ Τάτσι, ο οποίος τόνισε ότι είναι έτοιμος να διαθέσει περίπου 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των «ροσονέρι».
«Δε νομίζω ότι ο Μπερλουσκόνι θέλει να χωρίσει με τη Μίλαν, αν όμως ισχύει κάτι τέτοιο, θα ενδιαφερόμουν πολύ. Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, αρκεί...


να θελήσει ο φίλος μου ο Σίλβιο να πουλήσει», τόνισε σχετικά ο 38χρονος βαθύπλουτος επιχειρηματίας.

Πηγή: www.athina984.gr



Γ. Παπανδρέου: «Πρώτα ο πολίτης»

Η εντολή που πήραμε είναι εντολή ανατροπής της κατάστασης που παραλάβαμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Πρώτα ο πολίτης, αυτόν υπηρετούμε, σε αυτόν λογοδοτούμε, επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η εντολή που πήραμε είναι εντολή ανατροπής, αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης, ώστε να έρθει αξιοπρέπεια στη σχέση πολίτη πολιτείας. Πρέπει, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, να κάνουμε ανατροπές που χρειάζεται ο τόπος. Ζήτημα δεν είναι τα χρήματα, σημείωσε, αλλά η δίκαιη αξιοποίηση τους.

Όπως είπε, η διαφθορά έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας και τόνισε την αποφασιστικότητά ......

του να συγκρουστεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του με πρακτικές βαθειά ριζωμένες στο ελληνικό κράτος.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς του ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να γίνει άμεσα καταγραφή της κατάστασης που παραλαμβάνουν. «Να αποτυπώσετε -είπε- τι προβλήματα παραλαμβάνετε διοικητικής και πολιτικής φύσης, να έχουμε περιγράψει και κατανοήσει συνολικά τη φύση και το μέγεθος των προβλημάτων. Την άλλη βδομάδα περιμένω την παρουσίαση από τον καθένα σας των προβλημάτων που παρέλαβε και των βασικών προτεραιοτήτων».

«Δεν είμαστε απολογητές της διοικητικής εξουσίας ... Δεν απολογούμαστε για τα προβλήματα των υπουργείων, δεν τα κρύβουμε κάτω από χαλί… αναδεικνύουμε καθημερινά τα κακώς κείμενα για να δώσουμε λύση», τόνισε απευθυνόμενος στους υπουργούς του.

«Είμαστε οι καταλύτες της αλλαγής και όχι οι απολογητές της εξουσίας, η αναβάθμιση των θεσμών δεν είναι θεσμολαγνεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ερχόμαστε για να αντικαταστήσουμε το γαλάζιο κράτος με ένα πράσινο ομοίωμά του... Πρώτα ο πολίτης, σε αυτόν λογοδοτούμε αυτόν υπηρετούμε, διαφάνεια παντού, οι πολίτες θα ξέρουν πώς ξοδεύονται οι πόροι», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση των Επιτροπών της Βουλής -όχι μόνο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας- και μεγαλύτερη συνεργασία με τις ανεξάρτητες Αρχές: «Να φέρουμε ξανά κύρος στους δημοκρατικούς θεσμούς, να τους αναβαθμίσουμε, να τους δώσουμε οξυγόνο».

Όπως έκανε γνωστό, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει συνάντηση με το Συνήγορο του Πολίτη ο οποίος και θα παρουσιάσει στους υπουργούς τα προβλήματα που έχει καταγράψει.«Η ένταση της αδιαφάνειας και διαφθορά μπορεί να κυμαίνεται από υπηρεσία σε υπηρεσία οι επισημάνσεις του συνηγόρου του πολίτη θα βοηθήσουν σε όλα τα υπουργεία», υποστήριξε.

Δεν πρέπει να τρέξουμε τα υπουργεία μας ως παραγωγή ενός καταλόγου μέτρων, προειδοποίησε ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, όπως επεσήμανε, οι πρώτες 100 μέρες θα ειναι καθοριστικές.

«Δεν θα αλλάξουμε τη χώρα σε 100 μέρες, αλλά θα της δώσουμε χώρο να ανασάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων που έχει προαναγγείλει προεκλογικά.

«Είμαστε κυβέρνηση αλλαγής, πολιτικής υπευθυνότητας ...

Είστε υπουργοί της αλλαγής που έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες, για να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου», υπογράμμισε καταλήγοντας ο πρωθύπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Σήμερα, αλλάζουμε σελίδα, ξεκινάμε μια νέα πορεία για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα που θα μας κάνει περήφανους. Για να βάλουμε ξανά τη χώρα μας σε πορεία ανάπτυξης. Όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι θα γράψουμε τις επόμενες σελίδες της ιστορίας μας», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Λήγει η προθεσμία καταβολής των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Λήγει στις 15 Οκτωβρίου η προθεσμία καταβολής των πολυτεκνικών επιδομάτων (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ) που αφορούν το ε’ διμήνο 2009 από τον ΟΓΑ σε 432.759 οικογένειες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός, στα ανωτέρω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01-01-2009.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 135.347.341,19 ευρώ.

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να ..........

απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στις 11 ορκίζεται το Νέο Υπουργικό συμβούλιο

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, η τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Το κυβερνητικό σχήμα που επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελείται τόσο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κυβερνητική εμπειρία όσο και από νέα πρόσωπα, ενώ εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των γυναικών σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις. Έκπληξη προκάλεσε η θέσπιση θέσης αντιπροέδρου, που ανατέθηκε στον Θεόδωρο Πάγκαλο, αλλά και το γεγονός ότι χωρίς χαρτοφυλάκιο έμειναν γνωστά στελέχη του Κινήματος, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου και η Μαρία Δαμανάκη.

Ειδικά στην τελευταία τής προτάθηκε η θέση της ......

υφυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την οποία η κ. Δαμανάκη αρνήθηκε.

Χωρίς χαρτοφυλάκιο έμειναν επίσης ο Χρήστος Παπουτσής και ο Πέτρος Ευθυμίου, που ανέλαβαν καθήκοντα κυβερνητικών εκπροσώπων. Για τη θέση του προέδρου της Βουλής θα προταθεί ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Νέο κυβερνητικό σχήμα

Ο πρωθυπουργός προχώρησε στη σύσταση νέων υπουργείων, αλλά και σε συγχωνεύσεις άλλων. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διαχωρίστηκε στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στο τελευταίο συγχωνεύθηκαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δημιουργήθηκε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτό εντάσσονται (α) από το ΥΠΕΣ η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης (ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας· (β) από το ΥΕΝ η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ «έσπασε» σε (α) αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (β) ο τομέας των Δημοσίων Έργων συγχωνεύθηκε με το υπουργείο Μεταφορών στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης καταργήθηκε. Στη θέση του ορίστηκαν δύο υφυπουργοί με αυξημένες αρμοδιότητες στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας.

Από το σύνολο των 36 υπουργών και υφυπουργών, οι 24 μετέχουν για πρώτη φορά σε κυβέρνηση, ενώ 12 μέλη της κυβέρνησης έχουν κυβερνητική εμπειρία. Μετέχουν επίσης εννέα γυναίκες, από τις οποίες οι πέντε είναι υπουργοί και οι τέσσερις υφυπουργοί.

Τέλος, στην κυβέρνηση μετέχουν πέντε εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί: Χ.Παμπούκης, Δ.Δρούτσας, Γ.Πανάρετος, Φώφη Γεννηματά και Τίνα Μπιρμπίλη.

Πηγή: in.gr

SΟS, κλειδώστε το email σας. Πώς θα δημιουργήσετε σε 5 λεπτά απαραβίαστους κωδικούς πρόσβασης.

Την πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τους gmail και hotmail απέκλεισαν η Google και η Μicrosoft όταν χάκερ έσπασαν τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών και τους δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο. Κι όμως, οι χάκερ δεν είναι ανίκητοι.

Oι χάκερ χτύπησαν με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing). Συνήθως πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο υπόσχεται στους παραλήπτες ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες διασημοτήτων ή και σε νόμιμες ιστοσελίδες. Σε αντάλλαγμα ο χρήστης πρέπει να δώσει προσωπικά στοιχεία ή να κατεβάσει στον υπολογιστή του επικίνδυνα προγράμματα. Τα πρώτα θύματα της επίθεσης ήταν πριν από μερικές ημέρες οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Μicrosoft.

Σπαζοκεφαλιά

Οι ειδικοί κάλεσαν τους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αλλάξουν τους .........

κωδικούς πρόσβασης το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Αλλά δεν είναι το μοναδικό. Με λίγο χρόνο και μερικές κινήσεις ακόμη οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν έναν κωδικό πρόσβασης, πραγματική σπαζοκεφαλιά για τους επίδοξους εισβολείς. Όπως σημειώνει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Slate», ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι χρήστες του Διαδικτύου είναι ότι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερες από μία ιστοσελίδες. Και δεν είναι καθόλου λίγοι: Σύμφωνα με μια έρευνα, περίπου οι μισοί χρήστες έχουν τον ίδιο κωδικό, τόσο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους, όσο και για την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική έκδοση μιας εφημερίδας. Ακόμη περισσότεροι, 9 στους 10, δεν αλλάζουν ποτέ τον κωδικούς πρόσβασης.

Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο στον κόσμο των κωδικών είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο. Ο Έρικ Τόμσον, δημιουργός λογισμικών για το σπάσιμο κωδικών πρόσβασης, εξηγεί στο «Slate» πώς λειτουργεί το κοινό μοντέλο. Κατ΄ αρχάς, σχεδόν όλοι επιλέγουν μια λέξη ως βάση. Έπειτα, οι περισσότεροι επιλέγουν το 1 ή το θαυμαστικό (!) εάν τους ζητηθεί να προσθέσουν έναν αριθμό ή ένα σύμβολο στον κωδικό τους. Ένας ασφαλής κωδικός πρόσβασης απαιτεί κάποιους στοιχειώδεις κανόνες: Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή μιας «μη ευανάγνωστης» λέξης. Αυτό γίνεται εάν ο χρήστης ανακατέψει τα πεζά με τα κεφαλαία ή εάν τοποθετήσει σύμβολα και αριθμούς στο μέσον της λέξης και όχι στο τέλος της, όπως κάνουμε συνήθως. Επιπλέον, εάν έριχνε μια καλύτερη ματιά στο πληκτρολόγιό του θα θυμόταν ότι υπάρχουν και άλλοι αριθμοί πέραν του 1 και άλλα σύμβολα εκτός από το θαυμαστικό. Μια άλλη λύση είναι η αντικατάσταση του γράμματος «α» με το @.

Το ακρωνύμιο

Με όλες αυτές τις οδηγίες, ενδεχομένως θα φτιάχναμε έναν τόσο μπερδεμένο κωδικό που θα κινδυνεύαμε να τον ξεχάσουμε το επόμενο λεπτό. Ο ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας Μπρους Σχνάιερ προτείνει τη μέθοδο του ακρωνυμίου, που δεν απαιτεί παρά πέντε λεπτά από τον χρόνο μας. Πρώτα επιλέγουμε μια πρωτότυπη φράση, αλλά εύκολη για να τη θυμόμαστε. Για παράδειγμα: «Μου αρέσει να τρώω κουλούρια στο αεροδρόμιο». Έπειτα μετατρέπουμε αυτή τη φράση σε ακρωνύμιο. Ο κωδικός θα ήταν m@ntks@. Δύσκολο να τον απομνημονεύσει κανείς, αλλά είναι εύκολο να θυμάται την αγαπημένη συνήθειά του- έστω και φανταστική- στο αεροδρόμιο.

Προσοχή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ κωδικοί πρόσβασης είναι απαραίτητοι, ειδικά στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ είναι ιδανικός ένας συνδυασμός μνημοτεχνικής και κοινού παρονομαστή: το Τwitter είναι το πρώτο αγαπημένο μου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης (ttet1@skd), το Facebook είναι το δεύτερο αγαπημένο μου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης (tfet2@skd) κοκ.

Με περίπου την ίδια λογική μπορούμε να αλλάζουμε σχεδόν κάθε μήνα τον κωδικό πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας:

τον Οκτώβριο έχει 20 βαθμούς Κελσίου. Τον Νοέμβριο θα χρειαστεί να αλλάξουμε μόνο ένα γράμμα (tne20bc).

Κι αυτή τη μικρή αλλαγή θα χρειαστεί να κάνουμε για καθέναν από τους επόμενους μήνες.

freefotos.gr

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μέσα Νοεμβρίου το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ

Για τα μέσα Νοεμβρίου τοποθετείται το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της παράταξης.

Η κατάσταση, τώρα, που επικρατεί στη Ρηγίλλης, είναι αρκετά τεταμένη, χωρίς όμως να δημιουργεί κάποιους προβληματισμούς για τη συνοχή του κόμματος. Και αυτό επειδή οι προθέσεις αλλά και η δυναμική σε συνδυασμό με το παρελθόν των φερόμενων ως υποψηφίων δεν επιτρέπουν κινήσεις που θα μπορούσαν να τραυματίσουν, να διχάσουν ή και να διασπάσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Διεκδικητές της προεδρίας αναμένεται να είναι η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Παν. Ψωμιάδης, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρουσίας αλλά και στην εφημερίδα μας.
Πάντως, έως αυτή τη στιγμή, κανείς από ........

τους προαναφερθέντες δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, υποστηρίζοντας με σειρά επιχειρημάτων την υποψηφιότητά του. Ολοι περιμένουν -προφανώς- τη στιγμή που θα κρίνουν ότι είναι επικοινωνιακά καλύτερη, ώστε να κάνουν μια καλή εμφάνιση, τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στους συνέδρους από τους οποίους εξαρτάται και η εκλογή του νέου ισχυρού της Ρηγίλλης.

Πάντως οι υποψηφιότητες που αναφέραμε δεν θα πρέπει να θεωρούνται απολύτως βέβαιες, αν εξαιρέσει κανείς αυτή της κας Ντόρας Μπακογιάννη. Ομως δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και κάποια άλλα ονόματα, τα οποία αυτή τη στιγμή σταθμίζουν την κατάσταση για το αν είναι η κατάλληλη ώρα να κάνουν μια αρχική ηγετική εμφάνιση.


Δείτε το σχετικό Video




Πηγή: Ναυτεμπορική

Διακοπές κυκλοφορίας στη σήραγγα Αρτεμισίου

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, από ώρα 02:30 μέχρι και τις 03:30 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Aπό 03:30 ως και τις 04:30 η κυκλοφορία θα διακοπεί στο ρεύμα προς Τρίπολη.

Οι διακοπές αποφασίστηκαν προκειμένου να ..........

πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στη σήραγγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 7ης Οκτωβρίου 2009

Ele7.jpg (701 KB) 8arr07.jpg (254 KB) Foni7.jpg (211 KB)



barcode - Γραμμωτός κώδικας

Bar code από την Google

Τι είναι ο barcode.

Ο γραμμωτός κώδικας που διεθνώς ονομάζεται barcode είναι ένα σύστημα αυτόματης οπτικής αναγνώρισης κωδικών αριθμών που αντιστοιχούν σε περιγραφή των χαρακτηριστικών των προϊόντων (Μονάδες Εμπορίας).

Πως λειτουργεί.

Μια συσκευή που ονομάζεται scanner (σαρωτής) στέλνει φως πάνω στην εικόνα του barcode και λαμβάνει πίσω την ανάκλασή του την οποία μεταφράζει σε μια σειρά αριθμών. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τον μηχανισμό αυτής της ανάγνωσης.

Η σειρά αυτή των αριθμών αποτελεί έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην προγραμματισμένη ........

περιγραφή ενός προϊόντος σε μια βάση δεδομένων στον ηλ.υπολογιστή. Η περιγραφή περιλαμβάνει το όνομα και άλλα χαρακτηριστικά όπως βάρος ή όγκο ή ποσότητα και τιμή και συνδέεται και με άλλες πληροφορίες όπως το διαθέσιμο υπόλοιπο σε μια αποθήκη, ημερομηνία λήξης, κωδικός παρτίδας κ.α.

Τι σημαίνουν τα ψηφιά ενός κωδικού barcode.

Τα πρώτα 2-3 ψηφία ενός barcode EAN/UCC καθορίζουν το εθνικό γραφείο ΕΑΝ που έχει χορηγήσει τον κωδικό της επιχείρησης. Τα ψηφία αυτά μαζί με τον κωδικό της επιχείρησης αποτελούν το Εταιρικό Πρόθεμα που περιλαμβάνει 6 έως 10 ψηφία, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.
Τα επόμενα 1 έως 6 ψηφία είναι ο Κωδικός Αναφοράς Είδους και χρησιμοποιείται κατά την κρίση της επιχείρησης για την ταξινόμιση των προϊόντων.
Το τελευταίο δεξιά ψηφίο είναι το Ψηφίο Ελέγχου και υπολογίζεται αυτόματα (με αριθμητικό τύπο) με βάση όλα τα προηγούμενα ψηφία.

Ο Δείκτης είναι το πρώτο ψηφίο του κωδικού ITF-14. Μπορεί να πάρει τιμές από 1 έως 8 για Μονάδες Εμπορίας σταθερής μέτρησης και την τιμή 9 για Μονάδες Εμπορίας μεταβλητής μέτρησης. Ο όρος "μεταβλητή μέτρηση" περιγράφει προϊόντα των οποίων η ποσότητα δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται συνεχώς, όπως ψάραι, κρέατα, υφάσματα κ.α.

Πώς να διαβάσετε ένα barcode

Ενα πολύ καλό κείμενο στα Αγγλικά που εξηγεί το πως μπορείτε να διαβάζετε το bar code θα βρείτε πατώντας εδώ.

barcode από την Google

bar code

Στο bar code (γραμμωτό κώδικα έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της.
Ο γραμμωτός κώδικας που διεθνώς ονομάζεται barcode είναι ένα σύστημα αυτόματης οπτικής αναγνώρισης κωδικών αριθμών που αντιστοιχούν σε περιγραφή των χαρακτηριστικών των προϊόντων (Μονάδες Εμπορίας).

Διαβάστε επίσης: bar code - Γραμμωτός κώδικας