Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Για θέματα παιδείας συζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου με την Υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση, χθες 02/11/09, με την Υφυπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε την Υφυπουργό για ορισμένα σημαντικά ζητήματα του νομού Μεσσηνίας, αλλά και της Πελοποννήσου ευρύτερα, που εντάσσονται στις αρμοδιότητές της.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση, η κ. Γιαννακοπούλου έθιξε το ζήτημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρότατες κτιριακές ανάγκες καθώς επί 22 χρόνια σε λυόμενο οίκημα. Επισημάνθηκε δε, ότι οι συνθήκες διδασκαλίας εξαιτίας της κτιριακής κατάστασης είναι απαράδεκτη, ενώ τα υλικά ............

κατασκευής του σχολείου είναι άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών, ενώ ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί ραγδαία.
Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου έθεσε το ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Πανεπιστημίου και του τμήματος ΧΡΗΜΕΛ του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και τόνισε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος.

Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου εξέθεσε στην Υφυπουργό το ζήτημα του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Ηθική φιλοσοφία’ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ‘στον αέρα’ και μετέφερε το εύλογο αίτημα των φοιτητών για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι., ενώ εξέθεσε στην Υφυπουργό και την αναγκαιότητα να βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Β' ΕΛΜΕ [ 3-12-2009 ]

>> ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS. <<

Διεξήχθησαν σήμερα οι εκλογές στην Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και το Φιλιατρά News εξασφάλισε πρώτο απ΄όλους τα αποτελέσματα.
Τα αποτελέσματα που έλαβαν οι παρατάξεις στις εκλογές των καθηγητών έχουν ως εξής: .........

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία με 73 ψήφους και καταλαμβάνει 3 έδρες.

Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και έλαβε 61 ψήφους και καταλαμβάνει 2 έδρες.

Τρίτη δύναμη αναδείχτηκε η Ταξική αριστερά η οποία έλαβε 31 ψήφους και καταλαμβάνει 2 έδρες.

Φιλιατρά News

Νέος πρόεδρος της Super League ο Νίκος Πατέρας.

Ο Νικόλας Πατέρας είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Κατά την ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής, το «αφεντικό» του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων, παίρνοντας εννέα, έναντι έξι που πήρε ο άλλος υποψήφιος, Απόστολος Παπουτσάκης. Λευκό ψήφισαν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης.

Ο Νικόλας Πατέρας είναι ο πέμπτος ........

πρόεδρος στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας, μετά τους Πέτρο Κόκκαλη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Κώστα Πηλαδάκη και Νίκο Θανόπουλο.

Πατέρας: "Μου ζητήθηκε από συναδέλφους"

«Μου ζητήθηκε από συναδέλφους να αναλάβω. Το έκανα γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του χώρου. Αυτά είναι πολλά και για αυτά θα ξεκινήσουμε άμεσα συναντήσεις και συζητήσεις με αρμόδιους φορείς», τόνισε ο Νικόλας Πατέρας.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, να πάρει θέση στην ψηφοφορία.

«Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έκανε ο κ. Κιρτζίκης της ΕΠΟ. Μας είπε ότι δεν είχε εξουσιοδότηση από την Ομοσπονδία και έκρινε μόνος του ποιον θα ψηφίσει. Από κει και πέρα, υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως το θέμα της φορολόγησης, θέματα με τα τηλεοπτικά και ό,τι άλλο υπάρχει, όπως το 10% που παίρνει η αστυνομία. Θα αρχίσουν τα ραντεβού. Διχασμός υπάρχει στο Αφγανιστάν, εδώ δεν υπάρχει κανένας διχασμός», κατέληξε.

Παπουτσάκης: "Χρειάζεται ομοψυχία"

«Μεγάλη βραδιά για τη Σούπερ Λίγκα, καθώς εκλέχθηκε ο πέμπτος πρόεδρος της ιστορίας της. Εύχομαι να έχει επιτυχία ο νέος πρόεδρος και ακόμα μεγαλύτερη από τους προηγούμενους», τόνισε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας.
«Δεν με πειράζει που δεν εκλέχθηκα. Χρειάζεται ομοψυχία. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην δείχνει ομοψυχία. Μετά κατάλαβα ότι υπάρχει. Εγώ δεν είμαι ούτε με τον Ολυμπιακό ούτε με τον Παναθηναϊκό», κατέληξε ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Τι ψήφισαν…

Εννέα (9) ψήφους συγκέντρωσε ο Νικόλας Πατέρας, έναντι έξι (6) που πήρε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης, ενώ υπήρξαν και δύο «λευκές» ψήφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «λευκό» ψήφισαν ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης, όπως είχε αποκαλύψει, νωρίτερα, ο πρόεδρος της ομάδας της Αρκαδίας, Γιώργος Μπορόβήλος, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6

Υπέρ της εκλογής του Απόστολου Παπουτσάκη ψήφισαν: Ολυμπιακός, Εργοτέλης, Skoda Ξάνθη, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Σούπερ Λίγκα.

Παρών και ο Κόκκαλης

Στις αρχαιρεσίες της Σούπερ Λίγκας για την ανάδειξη του νέου προέδρου έδωσε το «παρών» και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποχώρησε από τα γραφεία της Λίγκας αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, που έφερε τον Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο τηςδιοργανώτριας Αρχής.

«Μια χαρά είναι το αποτέλεσμα», ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του. Στην συνέχεια όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του «αιώνιου» αντιπάλου του Ολυμπιακού αναλαμβάνει την προεδρία, απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας «αιώνιος»» και αποχώρησε δίχως να δεχθεί άλλη ερώτηση.

Δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη για τους εποχικούς πυροσβέστες

Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια όσον αφορά την εργασιακή αποκατάσταση τους και ότι θα ξεκινήσει διαβούλευση για την εξεύρεση μόνιμης λύσης.

Ο υπουργός τόνισε ότι και το 2010 θα ..............

εξακολουθήσουν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς τους ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη.

Ακόμα, δεσμεύτηκε πως το 2011 η πλειονότητα τους θα απορροφηθεί είτε, σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του υπουργείου, μέσα στο 2010 θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησης των εποχικών πυροσβεστών.

«Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, όχι το δικό σας απλά, αλλά το πρόβλημα συνολικά της διαχείρισης των κρίσεων και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η συνολική διαχείριση κρίσεων της χώρας και μια νέα πολιτική και νέα δομή για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στη χώρα. Εκεί θέλω να εντάξουμε και εσάς».

«Αυτό το νέο Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τα υπάρχοντα επιχειρησιακά Σώματα θα αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στη χώρα. Θα σας καλύψω σε όλα. Μαζί είμαστε στο κατεπείγον. Και εσείς σε αυτό που θέλετε και σε αυτό που θέλει ο λαός κι η πατρίδα. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε ολοκληρώσει ένα προσχέδιο νομικού πλαισίου για τη σύσταση του νέου Ειδικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας και θα το θέσουμε σε διαβούλευση, ώστε από το Φθινόπωρο η χώρα να έχει μια νέα υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έναν νέο τρόπο διαχείρισης των κρίσεων. Σύγχρονο, αποτελεσματικό και στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό», ανέφερε

«Τι θα γίνει με το δικό σας καθεστώς; Είστε περίπου 5.500, διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα. Θα καθορίσουμε σε αυτή τη νέα υπηρεσία όλες τις ειδικότητες, από τους δασεργάτες που είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μέχρι τους τεχνικούς, τους δασολόγους, τους δασοπόνους, τους πυροσβέστες και ότι άλλο χρειάζεται αυτή η νέα υπηρεσία. Όταν λοιπόν το 2011 θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής ένταξης σας», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: TVXS

Συνάντηση Κουσελά με Μπατζελή : Κανονικά θα δοθεί, στις 15 Δεκεμβρίου, η εισοδηματική στήριξη στους αγρότες.

Νέα συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Κατερίνα Μπατζελή. Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής για την έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς. Ο κ. Κουσελάς αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί, προβλήματα που καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την άμεση χορήγηση της ενιαίας ενίσχυσης.

Η κυρία Υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βρει λύση για το ξεπέρασμα της κρίσης που με την πολιτική της δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις πολιτικές και τις παραλείψεις της ......

άφησε ημιτελές το έργο της ψηφιοποίησης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι σοβαρά εκτεθειμένη και να κινδυνεύει με πρόστιμο 600 εκατομμυρίων ευρώ. Η Υπουργός υπογράμμισε πως, παρά την κατάσταση που παρέλαβε, θα δημιουργήσει το αγροτικό κτηματολόγιο (ΟΣΔΕ) ώστε κάθε αγρότης να ξέρει τι παίρνει και η Κυβέρνηση να μπορεί να ασκήσει την αγροτική της πολιτική. Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Κουσελά ότι στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι αγρότες θα πάρουν την εισοδηματική στήριξη.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κουσελάς ευχαρίστησε την Υπουργό για τη μέριμνά της να ενισχυθούν εγκαίρως οι αγρότες και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Πηγή: Φιλιατρά Forum

Ημερίδα για την Ιόνια Οδό από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καλαμάτας διοργανώνει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο e-Filoxenia στην Καλαμάτα το επιμελητήριο Μεσσηνίας με θέμα “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (Ιόνια Οδός). Ο ρόλος της στη βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και η προστασία του οικοσυστήματος”,

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: ..........

Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δ. Δράκος

Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Τ.Ε.Ε κα. Χ. Τσιώλη

Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως κ. Κ. Αγραπιδάς

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος

Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν με παρεμβάσεις οι κ.κ. Βουλευτές Ν. Μεσσηνίας, οι κ.κ. Δήμαρχοι Ν. Μεσσηνίας και οι κ.κ. Νομαρχιακοί Σύμβουλοι - αρχηγοί μειοψηφιών της Ν.Α.Μ.

Ανακύκλωση μελανοδοχείων.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Βαρεθήκατε να ξοδεύετε ένα σωρό λεφτά για καινούργια μελανοδοχεία; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να ξαναγεμίσετε τα παλιά, άδεια μελανοδοχεία σας (inkjet και laser) φθηνά και γρήγορα; Ήρθε λοιπόν η ώρα να λύσετε όλες σας τις απορίες για τα μελανοδοχεία και πως μπορείτε να τα γεμίσετε η ακόμα και να τα ανακατασκευάσετε.

Η ανακύκλωση μελανοδοχείων σώζει την τσέπη σας αλλά και το περιβάλλον.

Τα περισσότερα μπορούν να γεμιστούν πολλές ..............

φορές αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής του μελανοδοχείου μπορεί να παραταθεί σχεδόν στο διπλάσιο του αναμενόμενου ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες συντήρησης.

Μελανοδοχεία ψεκασμού (inkjet)

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μελανοδοχεία ψεκασμού, να εξοικονομήσετε χρήματα και να διατηρήσετε τον εκτυπωτή σας σε άριστη κατάσταση.

Ποτέ μην αφήνετε ένα μελανοδοχείο να αδειάσει εντελώς. Ο ψεκαστήρας μελανιού θα καεί αν συνεχίσει να λειτουργεί ενώ το απόθεμα μελανιού έχει τελειώσει. Έχετε πάντα ένα ανταλλακτικό διαθέσιμο. Αν το μελανοδοχείο έχει την ένδειξη άδειο, γεμίστε το ξανά η αντικαταστήστε το αμέσως με ένα άλλο.

Μην τινάζετε το μελανοδοχείο σας. Αυτό μπορεί να το καταστρέψει καθιστώντας αδύνατο το ξαναγέμισμα του.

Αν το μελανοδοχείο αφαιρεθεί από τον εκτυπωτή σας τυλίξτε το σε σελοφάν βάλτε το

σε μια σακούλα που ξανακλείνει και προσαρμόστε το κλπ του κατασκευαστή. Φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να το ξαναγεμίσετε. Ξαναγεμίστε το μελανοδοχείο το συντομότερο δυνατό (τουλάχιστον μέσα σε μια εβδομάδα) καθώς δεν μπορεί να αποθηκευτεί για απεριόριστο χρόνο.

Όταν σχηματίζονται γραμμές η λείπουν κουκίδες από το κείμενο η τα γραφικά σας καιρός είναι να καθαρίσετε την κεφαλή εκτύπωσης. Μην αγγίζετε τη χάλκινη πλάκα της κεφαλής με τα χέρια σας. Χρησιμοποιείστε τον κύκλο καθαρισμού του εκτυπωτή σας -δείτε το εγχειρίδιο. Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα απευθυνθείτε σε εταιρείες που αναλαμβάνουν τον εκτυπωτή σας και σας δίνουν τις καλύτερες λύσεις.

Μην αφήνετε το μελανοδοχείο σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Αυτό προκαλεί τη διαστολή και τη διαρροή του μελανιού.

Κρατήστε τα έγχρωμα μελανοδοχεία όρθια τα χρώματα θα αναμειχθούν αν τα αφήσετε με την πλευρά κάτω.

Αφού εγκαταστήσετε ένα καινούριο η ξαναγεμισμένο μελανοδοχείο τυπώστε τουλάχιστον 2 σελίδες δοκιμαστικά για να το ρυθμίσετε.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του ξαναγεμίσματος ενός μελανοδοχείου αυξάνονται σημαντικά αν υπάρχει μια μικρή ποσότητα μελανιού μέσα σε αυτό. Ειδικότερα, αυτό ισχύει για όσα δεν έχουν ρεζερβουάρ τύπου <σφουγγάρι.>

Μη χρησιμοποιείτε μεθυλικη αλκοόλη για τον καθαρισμό των κεφαλών του εκτυπωτή, η χημική της σύσταση δεν είναι συμβατή και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόφραξης.

Λέιζερ μελανοταινιες.

Οι λέιζερ μελανοταινιες σας μπορούν να ανακατασκευαστούν και να λειτουργήσουν σαν καινούριες εφόσον ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω συμβουλές και φυσικά εφόσον απευθυνθείτε στην κατάλληλη εταιρία.

Όταν μεταφέρετε λοιπόν μια λέιζερ μελανοταινια για ανακατασκευή καλό θα είναι να ακολουθήσετε τους εξής κανόνες

Τοποθετήστε τη μελανοταινια σε μαύρη πλαστική σακούλα και στο κατάλληλο χαρτονένιο κουτί.

Μην εκθέτετε τη μελανοταινια απευθείας στο ηλιακό φως η στο φως του δωματίου

Μην ανοίγετε το κλείστρο του τύμπανου

Μην περιστρέφετε το τύμπανο.

Μην τοποθετείτε τη μελανοταινια με την άκρη του η με την πλευρά της ετικέτας κάτω. Μην επιχειρείτε να ανοίξετε τη μελανοταινια. Μην πετάτε τις μη ανακυκλώσιμες μελανοταινιες σε κλίβανο.

Μην τις αφήνετε σε μηχανοκίνητα οχήματα, ούτε για ελάχιστο χρόνο, γιατί ακόμα και τις ψυχρές ημέρες η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας.

Αποθηκεύστε τις μελανοταινιες σε σταθερή θερμοκρασία (0-35 βαθμούς Κελσίου)

Φυλάξτε τη συσκευασία από καινούρια η ανακατασκευασμένη μελανοταινια για μελλοντική μεταφορά.

Ο γραφίτης δεν είναι επιβλαβής ωστόσο αν τα χέρια η τα ρούχα σας λερωθούν με γραφίτη κάνετε τις εξής ενέργειες

Όσον αφορά τα χέρια σας να τα πλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι.

Ως προς τα ρούχα σας απλώς βουρτσίστε τα έξω, σε ανοικτό χώρο. Μην πλένετε τα λερωμένα με γραφίτη ρούχα με ζεστό νερό διότι ο γραφίτης θα γίνει μόνιμος λεκές. Χρησιμοποιείτε μόνο κρύο νερό.

Ανακύκλωση μελανοδοχείων

Η ανακύκλωση είναι ένα καυτό θέμα και άλλη μια τεράστια βιομηχανία που συνεχώς μεγαλώνει, καθώς τα περισσότερα μελανοδοχεία μπορούν να ανακατασκευαστούν η να ξαναγεμίσουν.

Να μερικοί καλοί λόγοι για να ανακυκλώσετε τα μελανοδοχεία σας

Περισσότερα από 3,4 λίτρα πετρελαίου χρειάζεται για την κατασκευή ενός laser μελανοδοχείου

Μόνο σε 12 μήνες η ανακύκλωση μελανοδοχείων θα μπορούσε να εξοικονομήσει 4,3 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου σε μια χώρα 22 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ένα μελανοδοχείο πεταμένο στη χωματερή χρειάζεται πάνω από 450 χρόνια για να αποσυντεθεί.

Η αγορά ενός νέου μελανοδοχείου χρησιμοποιεί περισσότερες φυσικές πηγές και κοστίζει ακριβότερα.

Τεχνικά στοιχεία για μελανοδοχεία ψεκασμού (inkjet)

Τα μελανοδοχεία ψεκασμού λειτουργούν με την αρχή της ταχείας θέρμανσης του μελανιού σε μια σειρά από εξαιρετικά λεπτές τριχοειδείς οπές γνωστές ως ψεκαστήρες η στόμια ακροφυσια, οι οποίες έχουν τα δικά τους θερμαντικά στοιχεία.

Καθώς η κεφαλή εκτύπωσης κινείται επάνω στην σελίδα και το χαρτί κινείται εμπρός, τα δεδομένα που στέλνει ο υπολογιστής μετατρέπονται μέσα στα ηλεκτρονικά του υπολογιστή για να πυροδοτήσουν ηλεκτρονικά τον κατάλληλο ψεκαστήρα τη σωστή στιγμή. Έτσι σχηματίζεται μια φυσαλίδα μελανιού η οποία επικάθεται στο χαρτί για να σχηματίσει μέρος ενός χαρακτήρα, είτε πρόκειται για γράμμα αριθμό η γραφικό, εξου και ο όρος εκτυπωτής ψεκασμού με φυσαλίδες. Ένα τυπικό μελανοδοχείο μπορεί να έχει μεταξύ 48 και 128 ψεκαστήρες και τα σχετικά θερμαντικά στοιχεία, ανάλογα με τον τύπο και τον κατασκευαστή, με τη δυνατότητα να τυπώνει από 300 έως 1400 και παραπάνω κουκίδες ανά ίντσα. Το μελάνι που ρέει μέσα από τους ψεκαστήρες που θερμαίνονται ταχύτατα χρησιμεύει και για την ψύξη τους. Αυτό προετοιμάζει τους θερμαντικούς ψεκαστήρες για το επόμενο κύμα δεδομένων που τους πυροδοτεί ξανά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία διατηρείται η σωστή θερμοκρασία λειτουργίας για τον κάθε ψεκαστήρα χωριστά.

Προσοχή

Καθώς το μελάνι τελειώνει και το μελανοδοχείο αδειάζει και έχει γίνει απόφραξη, τα στοιχεία των ψεκαστήρων μπορεί να καούν αν συνεχίζεται η εκτύπωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Αυτό το γεγονός καθιστά το μελανοδοχείο άχρηστο για ξαναγέμισμα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή με τον όρο ηλεκτρικά νεκρό. Οι ενδείξεις του μελανιού που τελειώνει η των αποφραγμένων ψεκαστήρων είναι

Τμήματα των τυπωμένων χαρακτήρων θα έχουν γραμμές ελλιπούς εκτύπωσης η σε ακραίες καταστάσεις δεν θα υπάρχει σχεδόν κανένα ίχνος εκτύπωσης στη σελίδα.

Όταν τυπώνετε έγχρωμες φωτογραφίες μπορεί να συμβεί μια ξαφνική αλλαγή χρώματος. Αμέσως μόλις παρατηρήσετε ελαττώματα στην εκτύπωση τερματίστε την και βάλτε σε λειτουργία τη διαδικασία καθαρισμού της κεφαλής εκτύπωσης για έναν η δυο κύκλους. Κάνετε μια δοκιμή των ψεκαστήρων η της εκτύπωσης και επαναλάβετε τον κύκλο καθαρισμού και την δοκιμαστική εκτύπωση αν η πρώτη προσπάθεια δεν είναι ικανοποιητική. Συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο λειτουργίας του εκτυπωτή σας για λεπτομέρειες διεξαγωγής σ αυτών των λειτουργιών. Εάν τυχόν ακόμη δεν έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα, το μελανοδοχείο είναι προφανώς άδειο. Προσέξτε ότι σε ένα έγχρωμο μελανοδοχείο ένα χρώμα τελειώνει πριν από τα άλλα. Μην συνεχίσετε την εκτύπωση με τα χρώματα που απομένουν γιατί οι ψεκαστήρες του χρώματος που έχει τελειώσει μάλλον θα καούν.

Τεχνικά στοιχεία για μελανοδοχεία λέιζερ.

Τα μελανοδοχεία λέιζερ λειτουργούν με υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος και με μια εξαιρετικά λεπτή επίστρωση σκόνης που τοποθετείται επάνω στο χαρτί εκτύπωσης μέσω ενός μαγνητικού εμφανιστηρίου σε μορφή κυλίνδρου, με ακτίνες λέιζερ και ένα ήλεκτρο-φωτοευαίσθητο τύμπανο. Οι ηλεκτρικά φορτισμένοι χαρακτήρες, σχηματισμένοι από γραφίτη, τοποθετούνται στο χαρτί εκτύπωσης το οποίο είναι επίσης ηλεκτρικά φορτισμένο για να τους κρατήσει στη θέση τους. Το χαρτί στη συνέχεια περνά μέσα από ένα κύλινδρο πρόσμιξης σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία που λιώνει τους χαρακτήρες και τους στερεώνει μόνιμα επάνω στο χαρτί.

Τα τύμπανα είναι ευπαθή στην έκθεση στο φως ιδιαίτερα στο δυνατό ηλιακό φως. Οι φράκτες κλείστρα του τύμπανου προστατεύουν επαρκώς κάποιους τύπους, ενώ αλλά έχουν ένα κλείστρο και μια σχισμή από την οποία το φως μπορεί αμέσως να πέσει επάνω σε μια λωρίδα της επιφάνειας του τύμπανου.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ‏

Άρθρο του Βασίλη Κίτσου

Η ελαιοκομικη περιοδος 2009/2010 δεν μας βρηκε με τους καλυτερους οιωνους, απο την μια αυξημενη παραγωγη και καταπληκτικη ποιοτητα, απο την αλλη τιμες χαλια και η κοροιδια απο τους κυριους υπευθυνους δεν εχει ορια.
Δημηουργησαν οργανισμους για να συμαζεψουν υποτιθετε τα πραγματα, θυμηζω τα πανογραψιματα στο ελαιολαδο ,απο το μπαχαλο που γινοταν και προσπαθουσαν να πεισουν τον απλο κοσμο οτι ολα ειναι υπο ελενχο και πλεον δεν θα υπαρχει καννενα προβλημα.
Απο την αλλη ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΔΟΕΕ πιεζαν για καλυτερα πραγματα στον αγροτικο κοσμο, και οι αγροτες πιστευαν σε καλυτερες μερες.

Ένα ωραιο παραθυμι για να κοιμηθεις ωραια το βραδυ μονο που δεν ειδαν καταματα την ..........

αληθεια και τα πραγματικα προβληματα του κλαδου, που αντι να εχουν εθνικη πολιτικη και bussines plan κοιταζαν πως θα γεμισουν της τσεπες τους χρηματα, απο τη μια το κρατος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ (δημηουργημα του ΥΑΑΤ) σε πληρη ανυπαρξια και διαλυση χωρις ατομα (και αυτα που εχει ειναι ασχετα με το προιον), απο την αλλη η πασεγες με τους αγροπατερες που μονο να φωναζουν ξερουν γιατι ουσια δεν εχουμε δει (πολιτικα παιχνια,οταν δεν ειναι κυβερνητικοι φωναζουν οταν γινονται μας τα λενε αλιως), και μετα η πετριφημη ΕΔΟΕΕ η κυρια οργανωση ελιας και ελαιολαδου που εχουν φαει το καταπετασμα 10.000.000 ευρω που αντι να υλοποιοισουν τα προγραμματα και να φτιαξουν το χωρο που εχει τοσα προβληματα αυτοι τα εκαναν φτερα(και το πιο ωραιο τα ξαναζητανε παλι)και το μονο που κανουν ειναι να συστηνουν και να φτιαχνουν ωραιες προτερεοτητες,απο την αλλη η περιφημη ελαιουργικη (το διμηουργημα των ΕΑΣ)να ειναι 48.000.000 μεσα!!!!!

Μιλανε για μυθικες συμφωνιες με της ΗΠΑ 1.000.000 εκατ. τοννους ελαιολαδο, (η μεγαλη απορια μου τα λεφτα τι εγιναν, και αυτη τη συμφωνια την ακουω ως προφαση 5 χρονια)και δεν βλεπουν τα χαλια τους που εχουν απαξιωσει τα brand name που εχουν (σπιτικο και τα αλλα), και πιο τοπικα τα πραγματα ειναι μπαχαλο, η ενωση αντι να βγει με παρεμβαση 2,70 η εστω 2,50 ακομα σιωπει!!!!! (το δανειο 1.500.000 το πηρε απο την ΑΤΕ), η δε νομαρχια και ο εκλεκτος νομαρχης του 60%, υπερασπιζετε της δικες του προσωπικες επυτιχιες(ποιες επυτιχιες εννοει.... αυτες που του λεγαμε πριν 15 χρονια μαζι με τον συνεταιρισμο γαργαλιανων) και συ κακομοιρε αγροτακο πρεπει να βγαλεις το φιδι απο την τρυπα πληρωνοντας δυο φορες τα δικαιωματα και τελικα επιδοτηση γιοκ (τον μαιο και βαλε), γιατι λεει η κ.Μπατζελη δεν ειναι ετοιμες οι ψηφιοποιησης (οταν ηταν στην αντιπολιτευση αλλα μας ελεγε μαζι με τον καραμιχα... μηπως τα ξεχασανε).

Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΧΤΕ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

MESSINIAN FARM
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΤΣΟΣ


Πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ: Από 7 Δεκεμβρίου η καταβολή τους

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του ΣΤ΄ Διμήνου 2009, Θα καταβληθούν σε 435.564 οικογένειες από 7 έως 15 Δεκεμβρίου 2009.

Στα ανωτέρω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01-01-2009.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 131.495.575,38 €.

Τα νέα ποσά των πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν ........

διαμορφωθεί από 01-01-2009 ως εξής:

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤ ΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2009

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Εφάπαξ Παροχή 2.000 € Ν. 3454/06 3.166

Επίδομα 3ου παιδιού 174,28 € 58.787

*Πολυτεκνικό Επίδομα 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 81.481

* Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης Οικογένειας Ν. 3631/08 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 177.647

Ισόβιες συντάξεις 100,24 € 174.372

Γενικό Σύνολο Περιπτώσεων 495.453

Γενικό Σύνολο (ποσό) 131.495.575,38€

Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007.

* Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 €.

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας:

1. Η μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Το επίδομα αυτό διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του.

Τα τέκνα τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι αυτά που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου.

Το ως άνω επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους ή και νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο τέκνα, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.

2. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή εγκαταλείψει υπαίτια τα παιδιά του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, η παροχή καταβάλλεται στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη διατροφής των παιδιών.

3. Το ανωτέρω επίδομα δικαιούνται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:

α) Οι Έλληνες πολίτες.

β) Οι ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας.

γ) Οι πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

δ) Οι πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία) καθώς και οι Ελβετοί πολίτες.

ε) Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (Ν.Δ. 3989/1959, Α.Ν.389/1968).

στ) Οι ανιθαγενείς που διέπονται από Διεθνείς Συμβάσεις (Ν.139/1975).

ζ) Αλλοδαποί, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος παραμονής στην Ελλάδα (άρθρο 8 Π.Δ. 61/1999).

η) Οι πολίτες άλλων κρατών που είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Δικαιολογητικά -διαδικασία χορήγησης:

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό για την οικογενειακή κατάσταση,

β) Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή είναι υπαίτιος για εγκατάλειψη των παιδιών του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, πρέπει να υποβάλλεται, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασής του ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι του ανωτέρω επιδόματος πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

Μήνυμα κατά της βίας από τον πρωθυπουργό εν όψει των εκδηλώσεων για το χαμό του Αλέξη

Στον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου μαθητή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα των νέων, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική συγκυρία, αλλά και με τα παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

«Η κυβέρνηση αυτή ήλθε να δώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» συνέχισε, λέγοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των νέων.

Τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, κατά των ..............

καταστροφών. «Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας» σημείωσε.

Δείτε το σχετικό Video



Πηγή: in.gr

Τίνα Μπιρμπίλη: Δεν θα αυξηθεί το ειδικό τέλος ΑΠΕ

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο εκδήλωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την παρουσίαση του υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη απαντώντας σε ερωτήσεις στο .........

περιθώριο εκδήλωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την παρουσίαση του υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στην Ικαρία.

Το έργο συνδυάζει αιολικό δυναμικό και υδατοπτώσεις για την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, και είναι ένα από τα πρώτα του είδους που κατασκευάζονται ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΜΠ που παρουσιάστηκε σήμερα η επένδυση δεν είναι βιώσιμη χωρίς επιδοτήσεις και η πρόταση του Πολυτεχνείου είναι το κόστος αυτό να καλυφθεί από το Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που εισπράττει η ΔΕΗ από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η διαδικασία για την αυξομείωση του τέλους ΑΠΕ, διευκρίνισε εξάλλου ο καθηγητής κ.Δ.Λάλας προβλέπει πρόταση του ΔΕΣΜΗΕ προς τη ΡΑΕ και εισήγηση της Αρχής προς το υπουργείο που παίρνει την τελική απόφαση.

Η υβριδική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ικαρία περιλαμβάνει δύο υδροηλεκτρικά ισχύος 4,15 μεγαβάτ, αιολικό πάρκο ισχύος 2,7 μεγαβάτ και αντλιοστάσιο. Η ενέργεια παράγεται από τα υδροηλεκτρικά ενώ τις ώρες που είναι διαθέσιμη αιολική παραγωγή (δηλαδή όταν φυσάει), τροφοδοτούνται με ενέργεια οι αντλίες για να επιστρέψουν το νερό στα φράγματα των υδροηλεκτρικών όπου αποθηκεύεται για να παράγει και πάλι ενέργεια. Με το έργο αυτό θα επιτευχθεί κάλυψη του 50 % των αναγκών της Ικαρίας σε ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές, μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30 - 40 %. Το έργο ξεκίνησε το 1998, δημοπρατήθηκε το 2006, ανατέθηκε το 2007 και προβλέπεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2010.

Εκλογές στη Σούπερ Λίγκα

Έφτασε η ώρα, για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, καθώς στις 16:00, είναι προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, με βασικό θέμα την Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου, καθώς και τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης γνωστοποίησε και επίσημα την υποψηφιότητα του, για να διαδεχτεί το Νίκο Θανόπουλο και πλέον μένει να φανεί αν θα έχει αντίπαλο τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα στη διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι οι εκλογές μπορεί να μετατραπούν σε ντέρμπι «αιωνίων», από τη στιγμή .....

που ο Ολυμπιακός υποστηρίζει τον πρώτο.

Όλα αυτά, την ώρα που η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, σε ανακοίνωση της τόνισε, ότι δεν θα πρέπει η ανάδειξη του νέου επικεφαλή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Μεταξύ άλλων συγκεκριμένα ανέφερε: «Θεωρούμε πως σκοπός μας θα πρέπει αν είναι η εκλογή ενός προέδρου που θα ασχοληθεί σοβαρά και με μόνο στόχο την ανύψωση του προϊόντος μας και όχι την προώθηση προσωπικών συμφερόντων ή συμφερόντων της ομάδας του , έναν πρόεδρο που θα διεκδικήσει από την πολιτεία τους πόρους που δικαιούμαστε και θα κερδίσει, ένα πρόεδρο που θα αυξήσει τα έσοδα όλων των ομάδων και όχι μόνο των μεγάλων, που θα βοηθήσει ούτως ώστε η έξοδος στην Ευρώπη να μην αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους «μικρούς» που συχνά ζουν με το φόβο μην πέσουν κατηγορία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην Α’ εθνική.

Διεκδικούμε και δικαιούμαστε ισότιμη συμπεριφορά, καλύτερα γήπεδα, και τα έσοδα που μας αναλογούν. Κύριοι, κατόπιν όλων των παραπάνω, σας καλούμε να ψηφίσετε για πρόεδρο του συνεταιρισμού μας τον άνθρωπο που θα θέσει ως προτεραιότητά του το καλό του ποδοσφαίρου και το καλό όλων των συλλόγων και δεν θα προτάσσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ή αποκλειστικά τα συμφέροντα του ίδιου ή της ομάδας του και για να θυμίσουμε την ρήση του κ. Σκόρδα, «όλοι μαζί πρέπει να εκλέξουμε πρόεδρο, όχι για να τσακώνονται τα βουβάλια και να την πληρώνουν τα βατράχια, αλλά για να γίνουν πραγματικότητα οι σκοποί του συνεταιρισμού μας».

Πηγή: www.goal.com/gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Γαργαλιάνων: Να δοθεί τώρα η επιδότηση

Την απόφαση να εκδώσει ψήφισμα, στο οποίο θα επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης καταβολής
(έως τις 15 Δεκεμβρίου) της επιδότησης στους αγρότες, πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Εισηγούμενος τη σχετική πρόταση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Καλκαβούρας σημείωσε ότι η κατάσταση με τις τιμές του ελαιόλαδου είναι απελπιστική.

Από την άλλη, είπε, το γεγονός ότι ακόμη δεν ...........

έχει δοθεί η επιδότηση αναγκάζει τους παραγωγούς να πουλάνε την παραγωγή τους σε αυτές τις πολύ χαμηλές τιμές, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες και τα έξοδά τους που τρέχουν.

Αν είχε δοθεί η επιδότηση, τόνισε, οι παραγωγοί θα ήταν πιο συγκρατημένοι στις πωλήσεις τους και δεν θα έδιναν το προϊόν τους σε αυτές τις τιμές.
Ο κ. Καλκαβούρας ζήτησε λοιπόν από το Σώμα -και εισακούστηκε- να πάρει ομόφωνη απόφαση για την έκδοση ενός ψηφίσματος που να περιγράφει όλη αυτή την κατάσταση, αλλά και να απαιτεί την καταβολή της επιδότησης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Νηπιαγωγείο υποχρεωτικά

Υποχρεωτική θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά (2010-2011) η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο, προκειμένου στη συνέχεια να εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο.

Χθες η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την ανάκληση της παράτυπης απόφασης που ..........

δημοσιεύτηκε δυο μέρες πριν από τις εκλογές, η οποία ανέστειλε την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού (σ.σ.: φοίτησης στο νηπιαγωγείο) για την εγγραφή στο δημοτικό, για το σχολικό έτος 2010-2011.

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε προς τις οικογένειες ότι στο τρέχον σχολικό έτος δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αλλαγή και ότι το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ώστε η υποχρεωτικότητα να εφαρμοστεί στην πράξη από το επόμενο σχολικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια επικρατεί κομφούζιο με τις εγγραφές των παιδιών στα νηπιαγωγεία, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, ώστε όλα τα νήπια να απορροφηθούν σε αυτά, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδάκια να μένουν εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων.

Αναφερόμενη σε αυτό το θέμα και απαντώντας στις σχετικές ανησυχίες δασκάλων και νηπιαγωγών, η υφυπουργός τούς διαβεβαίωσε ότι «από το επόμενο σχολικό έτος γίνεται καθετί ώστε, εφόσον ο γονιός επιλέξει να πάει το παιδί του σε δημόσιο νηπιαγωγείο, να μπορεί να το κάνει».

Η υφυπουργός τόνισε, επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου και η διετής προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος οι απαραίτητες υποδομές.

Τέλος οι δωρεάν ειδήσεις από τη Google

Υποχώρησε τελικά η Google στην απειλή του Ρούπερτ Μέρντοκ για μια πιθανή συμφωνία του με την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε ότι οι εκδότες θα μπορούν πλέον να θέτουν όριο στον αριθμό των ειδήσεων που οι χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν δωρεάν, μέσω της υπηρεσίας της Google.

Πολλοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν (ιδίως από την πλευρά ...........

της News Corp. του Ρ.Μέρντοκ) ότι η Google επωφελείται οικονομικά με πρόσθετα διαφημιστικά έσοδα από τη δωρεάν διάθεση του ειδησεογραφικού περιεχομένου τους.

Με βάση το πρόγραμμα «First Click Free» («Δωρεάν το Πρώτο Κλικ») της Google, οι εκδότες θα μπορούν στο εξής να εμποδίζουν την απεριόριστη πρόσβαση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με συνδρομή.

Οι χρήστες που κάνουν «κλικ» σε περισσότερες από πέντε ειδήσεις την μέρα, θα κατευθύνονται σε σελίδες συνδρομής για να πληρώσουν την περαιτέρω πρόσβαση, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτό όμως θα ισχύει μόνο για τις ιστοσελίδες που χρεώνουν αυτή τη στιγμή για την χρήση του περιεχομένου τους.

Ο 78χρονος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ, τόνισε ότι «οι εφημερίδες πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο να πείσουν τους καταναλωτές ότι η υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη ειδησεογραφία δεν προσφέρεται δωρεάν».

Πρόσθεσε ότι «η καλή δημοσιογραφία είναι ένα ακριβό προϊόν» και επανέλαβε την πρόθεσή του να αρχίσει να χρεώνει την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει μέσω της News Corp.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ επιτέθηκε ξανά σε υπηρεσίες όπως το Google, λέγοντας ότι «τρώνε από τα έτοιμα», καθώς εκμεταλλεύονται «τις σκληρές προσπάθειες και τις επενδύσεις των άλλων» [των εκδοτών]. «Για να το πω με αγένεια, αυτό είναι κλοπή», είπε και παραδέχθηκε ότι «το παλαιό επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται μόνο στη διαφήμιση, είναι νεκρό», τονίζοντας ότι «στο μέλλον, στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο, θα χρεώνουμε τους καταναλωτές για τις ειδήσεις που παρέχουμε στους ειδησεογραφικούς διαδικτυακούς τόπους μας».

Ο Δημήτρης Δράκος για την καταβολή των επιδοτήσεων στους ελαιοπαραγωγούς.

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθές Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος.
Στη συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταβολής της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς.

Ο κ. Νομάρχης είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Κοζομπόλη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελαιοκομικός κόσμος. Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού κα Μπατζελή, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιδοτηθούν οι ελαιοπαραγωγοί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010, αλλά θα πρέπει, για την καταβολή της επιδότησης, πρώτα να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που έθεσε, όπως το 100% της ψηφιοποίησης και οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από το ...........

ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρόκειται για μια διαδικασία που, ως αποτέλεσμα, θα έχει την καταβολή των επιδοτήσεων σε χρονική περίοδο, που θα προσεγγίζει το Μάιο του 2010. Βασικό αίτημα και τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Δράκου, τόσο ως Νομάρχης Μεσσηνίας αλλά και ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, είναι η άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, δοθέντος και των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και κυρίως το μέγα ζήτημα της φετινής εμπορικής περιόδου, που ασκεί μεγάλες οικονομικές πιέσεις στον αγροτικό κόσμο. Ευθυγραμμιζόμενος ο κ. Δράκος με τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, στέκεται υποστηρικτής των αιτημάτων τους, τα οποία θα τα μεταφέρει και στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑΕ, αλλά και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Το αίτημα του ελαιοκομικού κόσμου, όπως προέρχεται μέσω της ΕΑΣ, των συλλόγων του αλλά και της ΠΑΣΕΓΕΣ, για άμεση καταβολή της επιδότησης, αφορά ένα εθνικό προϊόν και με τέτοια προσοχή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα «μέσα από μια διαδικασία, η οποία θα είναι κάτω από την υποστήριξη και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με ταμειακή διευκόλυνση», όπως δήλωσε ο κ. Νομάρχης. Επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για την τιμή του προϊόντος. Η οικονομία των αγροτικών οικογενειών θα ανακουφιστεί, αλλά και στην τιμή του ελαιολάδου δε θα ασκηθούν επιπρόσθετες πτωτικές δυνάμεις, που συνήθως παρατηρούνται σε καταστάσεις, όπου οι παραγωγοί σπεύδουν να πουλήσουν κάτω από την πίεση των αναγκών.

Όσον αφορά στα θέματα της συγκέντρωσης, ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρξει λύση, αρκεί να διατεθούν χρήματα που θα υποστηρίξουν την κατάσταση αυτή προσωρινά, με την εγγύηση του Υπουργείου και του Ελληνικού Δημοσίου. Τα χρήματα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή θα επιστέφονται, να δοθούν ως προκαταβολή, μέσω από τη διαδικασία της συγκέντρωσης, με ρυθμιστή το Συνεταιριστικό κίνημα, που έχει την οργάνωση αυτή για να το πράξει, όπως το κατέθεσε και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ Καραμίχας».

Wind: Μείωση τελών τερματισμού

Σε μείωση του τέλους τερματισμού των φωνητικών κλήσεων από εθνικά και σταθερά δίκτυα προς το δίκτυό της προχωράει η WIND Ελλάς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου 2010 θα προβεί στη μείωση του τέλους τερματισμού για τις φωνητικές κλήσεις που τερματίζουν σε αριθμούς τελικών χρηστών, στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών της.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1/1/2010, το νέο τέλος .........

τερματισμού θα διαμορφωθεί από τα 7,86 Ευρωλεπτά το λεπτό στα 6,24 Ευρωλεπτά ανά λεπτό (0,0624 Ευρώ/λεπτό) με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ . Η μείωση ανέρχεται σε 20,6%.

«Οχι» ΝΔ στην πρόκληση πρόωρων εκλογών

Απέρριψε η ΝΔ το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το Μάρτιο, με αφορμή την προεδρική εκλογή. Είχε προηγηθεί πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για πρόκληση εκλογών.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Από τα όσα έχει δηλώσει ήδη, δημοσίως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, σε όλες ..........

τις συνεντεύξεις του, πριν τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009 -όπου και όταν ερωτήθηκε σχετικά- δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαμαράς είχε επισημάνει πως τον δεσμεύει η δέσμευση του πρώην προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή για στήριξη του κ. Κάρολου Παπούλια.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο

Αντισυνταγματικό έκρινε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (8-5) απόψε σε διάσκεψη.

Η υπόθεση έφτασε στο ΑΕΔ λόγω των αντίθετων αποφάσεων που είχαν εκδοθεί για το θέμα μεταξύ των Ολομελειών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας Η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ότι η .........

προσωποκράτηση είναι αντισυνταγματική, ενώ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχε κρίνει ότι είναι συνταγματική.

Το ΑΕΔ τάχθηκε υπέρ της απόφασης του ΣτΕ και έκρινε ότι η προσωποκράτηση είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές που προβλέπουν ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Όπως είναι γνωστό με νομοθετική ρύθμιση το όριο απαγόρευσης της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο αυξήθηκε από τα 30.000 ευρώ στα 150.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚ στις εκλογές της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Η ΠΑΣΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις αρχαιρεσίες που έγιναν χθες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ΠΑΣΚ έλαβε 149 ψήφους, και 3 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Η Συσπείρωση Προοδευτικών καθηγητών 112 ψήφους και 2 έδρες.
Η ΔΑΚΕ 111 ψήφους και 2 έδρες.
Η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών έλαβε 32 .........

ψήφους και δεν εκπροσωπείται στο νέο συμβούλιο.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των προσλήψεων στο Δημόσιο

Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και την πλήρη υπαγωγή του στο ΑΣΕΠ.

Με το νομοσχέδιο προτείνεται η επέκταση της ισχύος του νόμου 2190 για τις προσλήψεις σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, για τη Βουλή των Ελλήνων και την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο, κρατικά Νομικά .........

Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, εκκλησιαστικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς όπου το Δημόσιο ασκεί ιδιαίτερη επιρροή, καταργουμένης κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50%, της μοριοδότησης των υποψηφίων για διορισμό που έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στα προγράμματα stage και ανακαλούνται οι προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων που εκδόθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου, με ματαίωση των σχετικών διαδικασιών.

Πηγή: in.gr

Σήματα τελών κυκλοφορίας 2010. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η προμήθεια τους

Έως την 31η Δεκεμβρίου 2009 θα πρέπει οι κάτοχοι των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών να προμηθευθούν από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ το ειδικό σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010.

Μετά από αυτή την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις Εφορίες. Παράλληλα, τα σήματα θα διατίθενται από τις Εφορίες σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του ........

οχήματος ή το έχει απωλέσει ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος ΑΦΜ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.

Επίσης, από τις Εφορίες θα διατίθεται το σήμα όταν η αγορά Ι.Χ. έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου 2009 και δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.

Οι τράπεζες από τις οποιές διατίθενται τα σήματα είναι: Εθνική, Αlpha, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική, Eurobank, Citibank, Marfin, Κύπρου, Γενική, Millenium, Attica, Aspis, Probank, Proton, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Παγκρήτια και οι Συνεταιριστικές Αχαΐας, Δράμας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηπείρου, Καρδίτσας, Πελοποννήσου, Λαμίας, Λέσβου-Λήμνου, Πιερίας, Σερρών και Χανίων.

Πηγή: in.gr

Ημερίδα για τον Αυτισμό και την εκπαίδευση στην Καλαμάτα

Ημερίδα με θέμα "Αυτισμός και εκπαίδευση" διοργανώνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Elite" στην Καλαμάτα ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Στην ημερίδα θα ανοίξει η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό Μεσσηνίας Παναγιώτα Μπαντή η οποία θα αναφερθεί στο κέντρο της Καλαμάτας.

Η κα Φωτεινή Γρηγορίου εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής θα κάνει τη δική της “Εισαγωγή στον Αυτισμό”.

Ο Νίκος Απτεσλής - εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής - θα μιλήσει για την “Εκπαιδευτική αξιολόγηση και τις λίστες αξιολόγησης” και η κ. Γρηγορίου θα συνεχίσει με το θέμα της “Δομημένης ..........

διδασκαλίας”.

Θα ακολουθήσει η Ευδοκία Μητροπούλου επίσης εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής - με θέμα “Συνεκπαίδευση παιδιών με αυτισμό” και ο Νίκος Απτεσλής με την “Συνεργασία σχολείου - γονέων”.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση η οποία θα λύσει πολλές απορίες τόσο σε γονείς, όσο και σε εκπαιδευτικούς.
όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας Παιδιών με Αυτισμό.
Το κέντρο βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας και η τελετή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Μήνυμα του Νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δημήτρη Δράκου για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία [ 3/12/2009 ]

Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση της Κοινωνίας και της Πολιτείας για την ευαισθητοποίησή μας στο θέμα αυτό.

Η αλληλεγγύη της κοινωνίας μας στα Άτομα με Αναπηρία, είναι το μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού της. Έχουμε χρέος και καθήκον ως πολιτεία και ως άνθρωποι, να προστατεύουμε τα δικαιώματά τους σε όλες τις δράσεις του καθημερινού βίου μας, να αξιοποιήσουμε τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.
Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωσή ........

τους, στοχεύοντας στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού για ομάδες συμπολιτών μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα σε μια κοινωνία δημοκρατική και ανθρώπινη, όπου όλα τα άτομα και όλες οι κοινωνικές ομάδες να έχουν ρόλο και συμμετοχή, αλλά και ίσες ευκαιρίες.

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας


Επιστρέψαμε

Επιστρέψαμε μετα απο κάποιες μαζεμένες δουλειές που έπρεπε να αποπερατωθούν.
Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε με νεες αναρτήσεις, νεα που ενδιαφέρουν όπως πάντα όλους.

Δείτε σε λίγο πολυ ενδιαφέροντα θέματα που σας έχουμε για να διαβάσετε.

Ευχαριστούμε που με τα e-mail σας αναρωτηθήκατε τι συνεβει και αραιώσαμε τις δημοσιεύσεις μας. Είμαστε καλά και απλά έπρεπε να ασχοληθούμε με κάποιες δουλειές και αναγκαστικά το οι δημοσιεύσεις μας έμειναν πίσω.

Συνεχίζουμε.....



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Δεκεμβρίου 2009

Ele3.jpg (761 KB) 8arr03.jpg (248 KB) Foni3.jpg (264 KB) Logos3.jpg (662 KB)