Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας μας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της τότε είναι αδιανόητο. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το εξετάσουμε. Θα ήταν ωστόσο ένα κακό μήνυμα προς τις αγορές αν η ευρωζώνη χάσει ένα από τα μέλη της», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν ερωτηθείς αν είναι πιθανή μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, .........

ο κ. Μπαρόζο σημείωσε πως περιμένει πολλά από τους ευρωπαίους ηγέτες. «Η Σύνοδος Κορυφής έχει ξεχωριστή σημασία. Μπορεί να είναι σημείο καμπής και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια δημοσιονομική συμφωνία, που θα εγγυάται περισσότερη σταθερότητα, ανάπτυξη, πειθαρχία, ευθύνη, σύγκλιση, αλληλεγγύη και έλεγχο.»

«Έχουμε ένα κοινό νόμισμα και θα πρέπει να είμαστε περισσότερο πειθαρχημένοι για να παραμείνει το ευρώ επιτυχές», ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας πώς εξηγεί στα παιδιά του την ευρωκρίση. «Τους λέω επίσης ότι τα προβλήματα που έχουμε σήμερα δεν προέρχονται από το ευρώ, αλλά από την ανεύθυνη στάση ορισμένων κυβερνήσεων και των αγορών», είπε.

now24

Κουτρουμάνης: Μείωση συντάξεων αν οι ασφαλισμένοι συνεχίσουν να μην πληρώνουν

Ο υπουργός εργασίας υπογράμμισε ότι το 37% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ δεν πληρώνουν τις εισφορές και προειδοποίησε ότι το επίπεδο των συντάξεων εξαρτάται από τις εισφορές, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν μειώσεις, αν οι ασφαλισμένοι συνεχίσουν να μην καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικά με τα επικουρικά Ταμεία υπογράμμισε ότι το νέο έτος θα έχουν έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ και άρα δεν αντέχουν.

Όπως δήλωσε, η μείωση των επικουρικών θα ...........

είναι, μεσοσταθμικά 15%. Για παράδειγμα συνταξιούχος με 20 χρόνια ασφάλισης που παίρνει από το ΙΚΑ 600 ευρώ κύρια σύνταξη και 270 ευρώ επικουρική, θα έχει μείωση 15%, δηλαδή περίπου 30 ευρώ στην επικουρική σύνταξη.

now24

Ο Καραμανλής "μιλάει" στο Crash του Τράγκα

Προαναγγελία των όσων του διηγήθηκε ο Καραμανλής στην κουβέντα που είχε να κάνει μαζί του, έκανε κατά την διάρκεια της πρωινής του εκπομπής στον Real Fm, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Όπως, μαθαίνουμε στο περιοδικό Crash που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, θα δημοσιευτούν αποκαλυπτικά στοιχεία (τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ και έγγραφα της ΕΥΠ) που θα καταδεικνύουν ότι μετά το βέτο στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Καραμανλή.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τράγκας, .........

μεταφέρει στις σελίδες του Crash, τα επίμαχα «κομμάτια» της κουβέντας που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό.

Parapolitika.gr

Σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων Δημοτικά συνεργεία θα καταγράφουν τα προβλήματα

Στην προσπάθειά της η Δημοτική Αρχή να αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα τους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα, προχωρεί στη συγκρότηση τριών συνεργείων, αποτελούμενα από οικονομικούς και τεχνικούς υπαλλήλους, τα οποία και θα προχωρήσουν στον επανέλεγχο των τετραγωνικών των ηλεκτροδοτούμενων χώρων.
Όπως υπογράμμισε χθες σε δηλώσεις του ο ...........

δήμαρχος Παν. Νίκας, θα πρέπει οι δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να προχωρήσουν στην κατάθεση σχετικών αιτήσεων-ενστάσεων, ώστε αμέσως μετά να αναλαμβάνουν τα συνεργεία το έργο του επανελέγχου.

Και πρόσθεσε: «Εκτός από τα παραπάνω, να επαναλάβω αυτό που οι πολίτες δε γνωρίζουν- και λυπούμαι διότι δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε-, ότι ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου έχουν κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης. Από εκεί και πέρα, από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι πρέπει, στην κατεύθυνση όμως που προσδιορίζουν οι νόμοι. Δε θα προχωρήσουμε σε αυτοδικίες.

Προφανώς θα συμμετέχουμε και στην τριμερή επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί, με εντολή στον υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην υπάρχουν αδικίες. Είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθούμε το θέμα συνεχώς και θα δούμε ακόμα και εναλλακτικές μεθόδους, για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που πράγματι έχουν ανάγκη.
Θεωρώ ότι το περιθώριο των ογδόντα (80) ημερών που δόθηκε, συν τις ρυθμίσεις που έγιναν, δε λύνουν ασφαλώς το πρόβλημα. Εμείς ζητούμε την κατάργηση αυτής της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, απαλύνουν την κατάσταση».

Θάρρος

Όσον αφορά στο ειδικό τέλος της ΔΕΗ Αισιοδοξία Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την απόφαση του ΣτΕ

Την προηγούμενη Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας παρέστη διά του προέδρου του Κ. Μαργέλη και των πληρεξουσίων δικηγόρων του Αντωνίου Π. Αργυρού και Δέσποινας Ν. Στειροπούλου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη συζήτηση της από 24-10-2011 αποφάσεως του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που αφορά στη διαδικασία βεβαιώσεως, εισπράξεως και, εν γένει, επιβολής του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών, το οποίο θεσπίζεται διά των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011.

Σημειώνεται ότι συζητήθηκαν, επίσης, οι αντίστοιχες ...........

αιτήσεις ακυρώσεως των δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με όμοια νομική βάση και επιχειρηματολογία.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, έχοντας πλήρη πεποίθηση περί της βασιμότητας των λόγων ακυρώσεως και απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εκφράζει την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της υποθέσεως και διατρανώνει τη βούλησή του να εξακολουθήσει να στέκεται στο πλευρό των μελών του, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, στον αγώνα για την προάσπιση της νομιμότητας και των αρχών του κράτους δικαίου.

Θάρρος

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας Κοινωνικά άδικος και ανάλγητος ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας

Λόγο για τις δυσλειτουργίες που εμφανίζει η νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία και τα σαθρά θεμέλια πάνω στα οποία έχει στηριχθεί, κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Οι ενστάσεις και οι νομικοί προβληματισμοί που διατύπωσε τελευταία έντονα - και με ισχυρή επιχειρηματολογία - ο νομικός κόσμος της χώρας αναφορικά με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας αποδεικνύεται πως δεν ήταν μια απλή αντιπολιτευτική ρητορεία.

Έπειτα από την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΣτΕ, .........

με την οποία εκρίθη - κατόπιν ερμηνείας του νόμου 4024/2011 - πως στις καταργούμενες κενές οργανικές θέσεις των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα δεν περιλαμβάνονται οι δικαστικοί υπάλληλοι, καταδεικνύονται οι δυσλειτουργίες που εμφανίζει η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση και τα σαθρά θεμέλια πάνω στα οποία έχει στηριχθεί.
Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, δικαιώνοντας δικαστική υπάλληλο που θα έβγαινε σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία. Στην υιοθετούμενη από τα Δικαστήρια επιχειρηματολογία δεν μπορούμε να μην εντάξουμε και τη διαπίστωση του παραλογισμού του κρατικού μηχανισμού να επιδιώκει την εφαρμογή του θεσμού της εφεδρείας και στην περίπτωση των δικαστικών υπαλλήλων, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλονται διαρκώς προσπάθειες για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

[…] Ο εξωθεσμικά επιβληθείς, κοινωνικά άδικος και ανάλγητος θεσμός της εργασιακής εφεδρείας είναι πλέον εμφανές ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει λύση στα σοβαρά δημοσιονομικά αδιέξοδα της χώρας, αλλά αντίθετα θα επιτείνει τις κοινωνικές εντάσεις και την ύφεση που διανύει η οικονομία μας, ως συνέπεια της απομείωσης των εισοδημάτων σημαντικού τμήματος του πληθυσμού».

Θάρρος

2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας Μαθητές στο λιομάζωμα χθες στη Σπηλιά!

Ενδιαφέρουσα, όμορφη και διδακτική ήταν η χθεσινή επίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας σε ελαιοπερίβολο και ελαιοτριβείο στη Σπηλιά!
Οι μαθητές της Δ1 και της ΣΤ1 τάξης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, Σταυρούλα Σκανδάλη και Άγγελο Μιχαλόπουλο αντίστοιχα, καθώς και το γυμναστή τους Τάκη Χήναρη, μετά από πρωτοβουλία των δασκάλων τους επισκέφθηκαν χθες το πρωί ελαιοπερίβολο του γυμναστή τους στο οποίο γινόταν ελαιοσυγκομιδή.

Στο λιομάζωμα, οι μαθητές συμμετείχαν με.........

ευχαρίστηση και το χάρηκαν με την ψυχή τους, συνδυάζοντας το ράβδο με το παιχνίδι, ενώ, εκεί, στο χωράφι, πήραν και το κολατσιό τους, μαζί με τους ιδιοκτήτες του χωραφιού και τους ραβδιστές. Βέβαια, σχεδόν όλοι είχαν μια σχετική εμπειρία από την οικογένεια και συγγενικά τους πρόσωπα που διαθέτουν ελαιοπερίβολα, αλλά το γεγονός ότι χθες πήγαν στο χωράφι για το ράβδο όλοι μαζί, έκανε ξεχωριστή και ιδιαίτερη τη μέρα!

Μετά το ελαιοπερίβολο, επισκέφθηκαν ελαιοτριβείο, όπου παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία μέχρι την παραγωγή του λαδιού και έμειναν εντυπωσιασμένοι.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του στο «Θ» ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νίκος Τζώνης, ενώ η δασκάλα Σταυρούλα Σκανδάλη σημείωσε: «Είχαμε αποφασίσει να επισκεφθούμε το χωράφι και το ελαιοτριβείο, γιατί και τα παιδιά το θέλανε πολύ! Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Βέβαια, για τα παιδιά δεν ήταν πρωτόγνωρη, για ’μενα ήταν μπορώ να πω, γιατί είμαι από την Αθήνα και δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τα παιδιά συμμετείχαν πάρα πολύ, με χαρά και ευχαρίστηση ράβδισαν, έπαιξαν και το χαρήκανε!
Στο ελαιοτριβείο, οι άνθρωποι εκεί μας εξήγησαν όλη τη διαδικασία παραγωγής λαδιού και μας έδωσαν, στους εκπαιδευτικούς, δώρο ένα μπουκάλι λάδι. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και για τα παιδιά και για εμάς!».

Με τη σειρά του, ο δάσκαλος της ΣΤ1 τάξης Άγγελος Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε έναν ελαιώνα στη Σπηλιά και τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδικασία συγκομιδής, ενώ μετά επισκεφθήκαμε ένα ελαιοτριβείο, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και γνώρισαν την επεξεργασία της ελιάς και τα στάδια παραγωγής του λαδιού. Τα παιδιά συμμετείχαν, το διασκέδασαν και τους άρεσε πάρα πολύ η όλη εμπειρία».

Θάρρος

Δήμος Τριφυλίας Ξέμειναν τα οχήματα από πετρέλαιο

Σε απίστευτο βαθμό ξεπεσμού έχει πέσει ο Δήμος Τριφυλίας, καθώς τα οχήματά του, στην Κυπαρισσία τουλάχιστον, χθες έμειναν ακινητοποιημένα. Κι αυτό, επειδή δεν έχουν καύσιμα και κανένας πρατηριούχος δεν τους προμηθεύει, αφού ο Δήμος χρωστάει!

Από τα δύο απορριμματοφόρα, μόνο το ένα κυκλοφόρησε, ........

όπως μάθαμε, για λίγο το πρωί, για την αποκομιδή των σκουπιδιών από κάδους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και μετά ακινητοποιήθηκε στον «όρχο» των οχημάτων στα παλιά Σφαγεία. Το, δε, δεύτερο δεν κινήθηκε καθόλου, αφού δεν έχει σταγόνα πετρέλαιο.

Σήμερα, πιθανότατα, το ένα απορριμματοφόρο θα μπορέσει με το λίγο πετρέλαιο που έχει στο ρεζερβουάρ του να κινηθεί για την αποκομιδή των σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης και μόνον. Οι κάδοι στην πόλη αλλά και στις τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας είναι γεμάτοι με σκουπίδια, ενώ σε πολλά σημεία, επειδή για μέρες δεν έχει γίνει αποκομιδή, σκουπίδια υπάρχουν και γύρω από αυτούς.

Οι δε πολίτες είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι. «Πληρώνουμε δημοτικά τέλη καθαριότητας και μας έχει φάει το σκουπιδαριό και η βρώμα. Πού είναι η ανταποδοτικότητα; Πού πάνε τα λεφτά που τους πληρώνουμε; Στους παχυλούς μισθούς του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του προέδρου του Δ.Σ. και των ειδικών συνεργατών τους; Σαν δε ντρέπονται, αν μην κρατάνε λεφτά για να πληρώνουν τα καύσιμα, αλλά να παίρνουν οι ίδιοι τους μισθούς τους», έλεγε χθες το μεσημέρι κάτοικος γειτονιάς κοντά στην πλατεία της Κυπαρισσίας, δίπλα στο σπίτι του οποίου είναι γεμάτος κάδος με σκουπίδια.

Θα αναρωτηθείτε, μα, είναι δυνατόν να μην έχουν τα οχήματα πετρέλαιο; Είναι δυνατόν ο Δήμος να μην έχει να πληρώσει τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, ώστε να προμηθεύσουν με πετρέλαιο τα οχήματα; Και, τέλος πάντων, πού πάνε τα λεφτά από τα τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι πολίτες και είναι, εκ του νόμου, ανταποδοτικά; Μήπως για αυτή την κατάντια και το ξεπεσμό, φταίει, πάλι ο κακός «Καλλικράτης», το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, η οικονομική κρίση ή η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ; Φταίνε τα χρέη και οι οφειλές των προηγούμενων δημάρχων και, για την Κυπαρισσία συγκεκριμένα, του κ. Σαμπαζιώτη; Ή μήπως φταίει η οικονομική διαχείριση και διοίκηση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας του κ. Κόλλια;

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Εκλογές Επιμελητηρίου: Ψήφισαν 376 στην Κυπαρισσία!

Τριακόσια εβδομήντα έξι μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από την περιοχή της Τριφυλίας έλαβαν μέρος στη χθεσινή πρώτη μέρα των εκλογών. Συμμετοχή (επαγγελματιών και επιχειρηματιών) η οποία κρίνεται ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε ελαιοκομική περίοδο και, βεβαίως, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες σε μεγάλες δυσκολίες και απογοήτευση.

Όπως μας είπαν νωρίς χθες το μεσημέρι, από την .........

εκλογική επιτροπή, η διαδικασία κύλησε ομαλά εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας όπου είχαν στηθεί οι κάλπες. Ωστόσο, απέξω και πολύ περισσότερο έξω από το δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας, το «ψηστήρι» και το «νταραβέρι» χτύπησε κόκκινο.

Υποψήφιοι των συνδυασμών, με το κινητό διαρκώς στο χέρι και το αυτί, καλούσαν κόσμο να πάει να ψηφίσει, και οι χειραψίες και τα σφιχταγκαλιάσματα έδωσαν και πήραν!

Από νωρίς το πρωί, πάντως, που άνοιξαν οι κάλπες, οι υποψήφιοι πρόεδροι του Επιμελητηρίου εξέφραζαν σε συζητήσεις τους την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επιτυχία των συνδυασμών τους.

Δηλώσεις υποψηφίων

Σε δηλώσεις τους, οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους τους οποίους συναντήσαμε χθες το μεσημέρι στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσαν την αναγκαιότητα συμμετοχής των μελών του Επιμελητηρίου και έστειλαν ο καθένας από την πλευρά του, μέσα από το «Θ», το δικό του μήνυμα στους επαγγελματίες - επιχειρηματίες της Μεσσηνίας.

Ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Καραμπάτος, σημείωσε: «Είναι μία ευκαιρία σήμερα (σ.σ. χθες) στην Κυπαρισσία και αύριο στην Πύλο (σ.σ. σήμερα) και μετά στην Καλαμάτα, να συμμετέχει η επαγγελματική και επιχειρηματική κοινότητα από τη Μεσσηνία όλη στις εκλογές, διότι θεωρούμε ότι το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα. Προτεραιότητα για εμάς, αμέσως μετά τις εκλογές και εφόσον μας εμπιστευθούν με την ψήφο τους, είναι να δούμε τι θα κάνουμε με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να δούμε τι θα κάνουμε με την παράταση εξόφλησης των δανείων (πυροδάνεια και ΤΕΜΠΜΕ που ζητάμε να πάνε πίσω 8 χρόνια), να μειωθούν τα επιτόκια. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμά για εμάς θα είναι καλό, γιατί έχουμε κάνει ένα έργο πολύ μεγάλο και έχουμε μία στρατηγική για το επόμενο διάστημα. Θα περιμένουμε με αγωνία την Πέμπτη να μάθουμε τα αποτελέσματα και μετά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. […] Στην κρίση κανείς μόνος του. Μαζί μπορούμε καλύτερα!».

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος σημείωσε: «Εξελίσσεται ομαλά η εκλογική διαδικασία, υπάρχει προσέλευση του κόσμου. Έχω καλέσει μαζικά τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν δείχνοντας εμπιστοσύνη στον επιμελητηριακό θεσμό. Θεωρώ ότι θα έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και στην Τριφυλία.

[…] Τα μέλη του Επιμελητηρίου έχουν ακούσει τις προτάσεις και τις θέσεις του κάθε συνδυασμού και θεωρώ ότι τώρα που όλες οι επιχειρήσεις πλήττονται από την οικονομική κρίση και η κυβέρνηση είναι διστακτική στο να πάρει αναπτυξιακά μέτρα, θα πρέπει να κινηθούμε οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες με τα συλλογικά μας όργανα και να δούμε πώς μπορούμε να φέρουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας!».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκούμας είπε: «Η συμμετοχή στις εκλογές είναι αρκετά καλή. Είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι ο συνδυασμός μας θα νικήσει σε αυτές τις εκλογές. Η νέα πρόταση που κάνουμε, η νέα ομάδα που έχουμε συστήσει και έχουμε κατέβει σε αυτή την εκλογική διαδικασία, θα οδηγήσει το “Νέο Επιμελητήριο” στη νίκη. […] Tα μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να ελπίζουν σε μια καινούργια μέρα. Το Επιμελητήριο αλλάζει σελίδα!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Συμφωνία Τατούλη - ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα..!

«Τα χρήματα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, και πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στη συζήτηση για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ωστόσο ότι όλοι μας φταίμε για την κατάντια της χώρας, οι πολιτικές ηγεσίες, οι πνευματικές ηγεσίες και όλοι οι πολίτες που δεν αντέδρασαν για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες καταστάσεις όπως αυτή της είσπραξης του τέλους για τα ακίνητα.

Αντίστοιχες πρακτικές έχουν εισαχθεί στην καθημερινότητα μας ............

χωρίς να αντιδρούμε εδώ και πολλές δεκαετίες με τα δημοτικά τέλη ή την εισφορά στην ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που κανένας δεν είχε τότε την ευαισθησία να το καταγγείλει.

Όλα αυτά τα χρόνια καθόμασταν θεατές στις πρακτικές του κεντρικού κράτους σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης, δεν είδαμε κανένα να αγωνιά και για την αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να εισπράξουν τους φόρους, αντίθετα επειδή οδηγούμενοι από τα μικροσυμφέροντα μας κρυβόμαστε πίσω από αυτά δεχθήκαμε να ισχυροποιήσουμε τις συντεχνίες που τα ικανοποιούσαν με αποτέλεσμα να οδηγήσουμε την χώρα στη κατασπατάληση των πόρων της.

Ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο δημοκρατικού διαλόγου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί το πιο νομιμοποιημένο πολιτικό όργανο έκφρασης των πολιτών της. Εκτίμησε ως ανεπίτρεπτη κάθε συμπεριφορά διατάραξης της δημοκρατικής του λειτουργίας και τραγικό να επιχειρούν οι μειοψηφίες να επιβληθούν στις πλειοψηφίες σχολιάζοντας την είσοδο ομάδας διαδηλωτών με πανό στην αίθουσα του ΠΕΣΥ.

Στη σχεδόν ομόφωνη προσέγγιση του ζητήματος για την επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα στάθηκε ο κ. Τατούλης, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας και σημασίας.

Ο Περιφερειάρχης έψεξε τις κυβερνήσεις που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα των εσόδων με μια σταθερή και δίκαια φορολογική πολιτική, παρά κατέφευγαν σε πρόχειρες λογικές, όπως οι διακανονισμοί και τα καθεστώτα ειδικών ρυθμίσεων που αποβαίνουν σε βάρος των νομοταγών πολιτών, οι οποίοι και συνεπείς είναι στις υποχρεώσεις τους και τις έκτακτες εισφορές καλούνται να πληρώσουν.

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την απορία του γιατί σε παρόμοιες επιβολές τελών, όπως για τους τελωνειακούς και την ΕΡΤ επίσης μέσω της ΔΕΗ, δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση. Δεν είναι δυνατόν να υφίστανται πολιτικές με οφέλη συγκριμένων συντεχνιών, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, και να υπάρχουν ειδικά προνόμια για ειδικές συντεχνίες.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως μεγάλο έλλειμμα της χώρας τον καιροσκοπισμό που δείχνουν τέτοιες πρακτικές, τον οποίο άλλωστε κατέκρινε και ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας Erdinger, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το ενδιαφέρον του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι να σταθεί δίπλα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στην περίοδο αυτής της κρίσης που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη.

«Στην προσπάθειά μας πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε», δήλωσε ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ.

Και πρέπει να το κάνουμε αυτό στο πλαίσιο δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης της Περιφερειακής οικονομίας, στην κοινωνική δικτύωση βασισμένη στον εθελοντισμό και στη συνεχή προσπάθεια αξιοποίησης του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η Πελοπόννησος, εντός και εκτός της χώρας, ανθρώπους τους οποίους χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης ως τη «φυσική οχύρωση» της Περιφέρειας.

Η απόφαση για το χαράτσι στα ακίνητα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, πρέπει να έχει τρείς κατευθύνσεις. Πρώτον, ότι είναι εντελώς παράνομη και παράλογη η επιβολή του τέλους και η είσπραξή του μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία. Δεύτερον, πρέπει να είναι σαφής η κατεύθυνση της απόφασης του ελληνικού κράτους για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όχι στη δημιουργία τριμελών επιτροπών τη στιγμή που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο. Τρίτον, ότι δεν θα πρέπει να δείξει αδυναμία στη χρησιμοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να πάψει να πολλαπλασιάζει τις δημόσιες δαπάνες.

Για πολλά χρόνια, δήλωσε ο κ. Τατούλης, υπήρξαμε θεατές της ανικανότητας των κεντρικών κυβερνήσεων και επιδείξαμε χαλαρότητα στην αδυναμία των εισπρακτικών μηχανισμών να επιτελέσουν το έργο τους, συμπεριφορά η οποία πρέπει να αλλάξει ριζικά.

«Το χαράτσι είναι άδικο γιατί δεν έχει ληφθεί η σχετική πρόνοια ανάλογα την κοινωνική θέση και οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη», είπε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ενημέρωσε ότι αθόρυβα εδώ και καιρό είναι σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό αυτό τέλος.

Κάλεσε τέλος όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου να επιδείξουν «γνήσιο, άδολο και ειλικρινή πατριωτισμό» στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Morias News

«Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2012»

Καμπανάκι κινδύνου για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, χτύπησε σήμερα η Deutsche Bank, θεωρώντας ότι δεν είναι απίθανο να συμβεί ακόμη και μέσα στο 2012.

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η κρίση χρέους της ευρωζώνης πλέον έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ενώ δεν αποκλείεται μαζί με την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη να δούμε και την υποβάθμιση της Γαλλίας. Οι αναλυτές της Deutsche Bank θεωρούν ότι τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, ενώ ακόμη δεν υπάρχει και κάποια ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση.

Παράλληλα, βλέπουν σημαντικούς κινδύνους η ...........

Ισπανία και η Ιταλία να βρεθούν κάτω από πρωτοφανής πιέσεις για τη χρηματοδότηση τους, ενώ δεν αποκλείουν και πιθανή κρίση ρευστότητας στις δύο χώρες. Μάλιστα, μία τέτοια εξέλιξη θα σημάνει και την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ κατά 5-10%, και όχι κατάρρευση του ευρώ.

marketbeast

Προθεσμία για τη διόρθωση λαθών στο Ε9

Προθεσμία ως τις 22 Δεκεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους για να μπορέσουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων, το γνωστό Ε9.

Με κατ΄ επείγουσα εγκύκλιο δίνονται οδηγίες και ......

διευκρινίσεις για τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φορολογούμενων και επιχειρήσεων ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και να επιβληθούν όλοι οι φόροι των περασμένων ετών, όπως είναι το ΕΤΑΚ και το ΦΑΠ.

marketbeast

Και στα σούπερ μάρκετ το πρώτο βρεφικό γάλα

Απελευθερώνεται η αγορά του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας, για παιδιά έως έξι μηνών, καθώς από το νέο έτος δεν θα πωλείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, αλλά θα είναι διαθέσιμο και από τα σούπερ μάρκετ , όπως ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λόβερδος και Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Έτσι, μειώνεται και η τιμή του 20%.

Μετά από συναντήσεις με ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και γενικότερα καταστημάτων λιανικής πώλησης, επιτεύχθηκε η συμφωνία μείωσης του κόστους του πρώτου βρεφικού γάλακτος κατά 20%.

Έτσι από τις αρχές του έτους οι νέοι γονείς θα μπορούν να ...........

προμηθεύονται το γάλα από την αγορά και όχι αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία όπως ισχύει σήμερα.

Οι δυο υπουργοί όπως ανακοίνωσαν συνεργάζονται στενά για την απορροφητικότητα των προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ υπογραμμίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να φύγει από την κρίση είναι ανάπτυξη

ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
ΠΑΣΟΚ: Στηρίζουμε τους τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες.
ΠΑΣΟΚ: Πρώτα οι μεγαλοεπιχειρηματίες - μεγαλοκαρχαρίες.

Μήνυμα Αναγνώστη για παράνομες αλλοδαπές "αποκλειστικές νοσοκόμες" στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Αγαπητό Φιλιατρά News

Πρώτα απ όλα, σας συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε για να μας ενημερώνετε.
Μας προτρέπετε μέσω του blog σας να γίνουμε κι εμείς ρεπόρτερ στέλνοντας σας το πρόβλημα που πέφτει στην αντίληψη μας. Σκοπός αυτής της επικοινωνίας μου είναι ακριβώς αυτό. Να σας γνωστοποιήσω, το τι έχει πέσει στην αντίληψη μου και αφορά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Θα ήθελα με την παρούσα ηλεκτρονική επιστολή, να .............

σας κάνω γνωστό ένα θέμα, το οποίο τολμώ να πω, ότι με προβλημάτισε το διάστημα που είχα τον πατέρα μου άρρωστο στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και αφορά την μαύρη – ανασφάλιστη εργασία, αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Όπως σας έγραψα και παραπάνω, πριν λίγο καιρό, ο πατέρας μου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την υγεία του και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, για περίπου μία εβδομάδα.
Επειδή οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι οικονομικά για τους Έλληνες, προτίμησα τα βράδια να κάνω εγώ παρέα, στον άρρωστο πατέρα μου, όπου η παραμονή μου εκεί, με έκανε να προσέξω κάποια (κατά την γνώμη μου) στραβά και ανάποδα.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο θάλαμο, μου τράβηξε την προσοχή μου, η πίσω πλευρά της πόρτας του δωματίου, που είχα τον πατέρα μου, και που επάνω της ήταν κολλημένα δυο χαρτιά.

Το ένα με λίγα λόγια, έγραψε ότι κυκλοφορούν στο νοσοκομείο διάφορες κοπέλες. που παρουσιάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, που είναι ανειδίκευτες, χωρίς γνώσεις, επικίνδυνες για την ασφάλεια των ασθενών, ανασφάλιστες, μη ελεγμένες για την δημόσια υγεία, και μας προέτρεπε να μην τις παίρνουμε για δουλειά, γιατί υπάρχουν κίνδυνοι ατυχήματος για το οποίο υπεύθυνος είναι ο ασθενής που την πήρε για εργασία.
Οφείλω να υπογραμμίσω ότι το χαρτί αυτό προέτρεπε όλους εμάς να προτιμήσουμε τις αποκλειστικές νοσοκόμες του Νοσοκομείου που έχουν περάσει ιατρικούς ελέγχους.
Όλα αυτά στα χαρτιά όμως.... Γιατί στην πραγματικότητα συνέβαιναν άλλα.

Όλα τα βράδια που ξενύχτησα στο πλευρό του πατέρα μου, στο δωμάτιο υπήρχε μια αλλοδαπή μελαμψή γυναίκα (Βουλγάρα στην καταγωγή) η οποία απ’ όσο κατάλαβα πρόσεχε κάποιον παππού στο απέναντι κρεβάτι γιατί πήγαινε συχνά εκεί. «Πρόσεχε» τρόπος του λέγειν -και το βάζω σε εισαγωγικά το πρόσεχε-, γιατί η αλλοδαπή αυτή γυναίκα, μετά ξάπλωσε σε άδειο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και κοιμήθηκε όλη την νύχτα, σαν να ήταν σπίτι της και μάλιστα με τα παπούτσια της επάνω στο στρωμένο με την λευκή κουβέρτα κρεβάτι.

Μάλιστα, πριν κοιμηθεί με πλησίασε και με πολύ σπαστά Ελληνικά, μου πρότεινε να φωνάξει κάποια φίλη της να προσέξει τον πατέρα μου το βράδυ, με αμοιβή 40 ευρώ, λέγοντας μου ότι αυτό γίνεται συχνά στο νοσοκομείο και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Της απάντησα ευγενικά, λέγοντας της ότι προτιμώ να μείνω εγώ στο κεφάλι του άρρωστου πατέρα μου και δεν θέλω κάποια γυναίκα να τον προσέχει το βράδυ.
Για απόδειξη φυσικά ούτε λόγος. Ούτε και τα ρούχα που φορούσε, παρέπεμπαν σε κάποια γυναίκα που φρόντιζε τον ηλικιωμένο κύριο στο απέναντι κρεβάτι. Δεν φορούσε δηλαδή κάποια άσπρη στολή που να μαρτυρά ότι είναι προσωπικό.

Κατά την διάρκεια παραμονής μου στον νοσοκομείο με τον πατέρα μου, έκανα αρκετές βόλτες στον διάδρομο, όπου διαπίστωσα σε αρκετά δωμάτια, διάφορες τέτοιες κυρίες μελαμψές που «φρόντιζαν» ασθενείς.
Δεν διαπίστωσα προσωπικά κανέναν έλεγχο από κανέναν ακόμα και την ημέρα που το διοικητικό προσωπικό είναι στην εργασία του. Ούτε από κάποιον της διοίκησης αλλά ούτε και από κάποιον security, προς τις αλλοδαπές δήθεν αποκλειστικές νοσοκόμες.

Αυτό φυσικά μου προξένησε εντύπωση καθώς στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων μειώνονται, την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει στο εξωτερικό από αλλοδαπούς μετανάστες που εργάζονται στην Ελλάδα (σημειωτέων όλα αυτά αφορολόγητα,) τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το κράτος μέσω των αρμοδίων υπουργών και υφυπουργών εργασίας μας κάνει κηρύγματα ότι καταπολεμά δήθεν την ανασφάλιστη μαύρη εργασία, δεν κάνει τίποτα για να ελέγξει αυτό το φαινόμενο των αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας γνωρίζει το πρόβλημα;
Αν ναι τι έχει κάνει για να εκλείψει το φαινόμενο αυτό των αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων που ενώ πληρώνονται χωρίς να δίνουν κάποια απόδειξη (άρα μαύρα τα χρήματα) κατά την μια το βράδυ ξαπλώνουν φαρδιές πλατιές στα άδεια κρεβάτια των θαλάμων, ορισμένες ροχαλίζοντας και υποτίθεται πως ταυτόχρονα προσέχουν τους ασθενείς;
Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό άραγε για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών;
Ξέρει κανένας τους, τι αρρώστιες έχουν αυτές οι κυρίες, που το ίδιο νοσοκομείο στο έγγραφο του πίσω από την πόρτα, τις χαρακτηρίζει επικίνδυνες και χωρίς υγειονομικό έλεγχο;
Έχουν κάποια άδεια για να κάνουν αυτό που κάνουν;
Το ΙΚΑ κάνει ελέγχους για αλλοδαπές σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που εργάζονται ως αποκλειστικές ανασφάλιστες αλλοδαπές Βουλγάρες, Ρουμάνες, και Αλβανέζες;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση τα στοιχεία μου είναι παρακάτω, αλλά παρακαλώ πολύ να μην δημοσιευθούν.

Με εκτίμηση
Αναγνώστης

ΣΧΟΛΙΟ
Σεβόμαστε την επιθυμία σας και δεν δημοσιεύουμε τα στοιχεία σας. Ελπίζουμε ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Μπόζος θα απαντήσει άμεσα στην επιστολή σας.

UPDATE
Η απάντηση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνου Μπόζου.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News.

Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για την Μερική Απασχόληση ζητά ο Θανάσης Πετρόπουλος

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρα απέστειλε σήμερα ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας Θανάσης Πετρόπουλος αιτούμενος την άμεση σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου έστω με ένα και μοναδικό θέμα αυτό της Επανασύναψης των συμβάσεων με τους 91 Μερικώς Απασχολουμένους του δήμου Τριφυλίας.

Στο αίτημα του ο Θανάσης Πετρόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:



Προς: τον Δήμαρχο Τριφυλίας
και τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
(με την παράκληση κοινοποίησης σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους)

Αίτημα

για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με θέμα τη λήψη απόφασης για την «Επανασύναψη των συμβάσεων με τους 91 Μερικώς Απασχολουμένους του δήμου Τριφυλίας»

Κύριε Δήμαρχε Τριφυλίας και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας,
Την 30η Νοεμβρίου 2011, ο Γενικός Διευθυντής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος υπέγραψε και απέστειλε προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους και τους Γενικούς Γραμματείς το υπ. Αριθμ. Πρωτ. οικ.50599 εξαιρετικά επείγον έγγραφο με θέμα «Εφαρμογή προγράμματος μερικής απασχόλησης ν.3250/2004 όπως ισχύει».

Στο έγγραφο αναφέρεται:
«Σας γνωρίζουμε ότι την 30η-9-2011 δημοσιεύθηκε ο ν.4018/2011 «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών» (Α΄/215). Με την παρ. 6 του άρθρου 11 του νόμου αυτού ρυθμίζονται θέματα εφαρμογής του προγράμματος της μερικής απασχόλησης ν.3250/2004, όπως ισχύει.

Πρόκειται για τα προγράμματα μερικής απασχόλησης που υλοποιήθηκαν από πρωτοβάθμιους ΟΤΑ έπειτα από τις αριθμ.1/2009 και 2/2009 αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 5 ν.3250/2004, και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διάρκειάς τους, δηλαδή η εξάντληση των δεκαοκτώ μηνών για τους οποίους είχε δοθεί έγκριση.
Ειδικότερα, από την παρ.6 του άρθρου 11 του ν.4018/2011 προβλέπεται ότι οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης του ν.3250/2004 όπως ισχύει, που συνήφθησαν κατόπιν των ως άνω Αποφάσεων της Επιτροπής του άρθρου 5 ν.3250/2004 και ήταν ενεργές την 30η Απριλίου του 2011, παρατείνονται έως τη συμπλήρωση συνολικού χρόνου απασχόλησης δεκαοκτώ (18) μηνών.

Σε περίπτωση που οι ΟΤΑ προχώρησαν στη λύση των συμβάσεων με τους μερικώς απασχολουμένους στις 30-4-2011 ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής, έχουν τη δυνατότητα επανασύναψης των συμβάσεων αυτών, με διάρκεια ίση με το χρόνο που απομένει μέχρι τη συμπλήρωση συνολικής απασχόλησης δεκαοκτώ (18) μηνών. Εάν, π.χ. είχαν υλοποιήσει το πρόγραμμα για δεκαπέντε μήνες, οι συμβάσεις θα συναφθούν για διάστημα τριών μηνών.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική για το φορέα, και θα πρέπει να αποφασιστεί από το οικείο δημοτικό (ή διοικητικό, εφόσον πρόκειται για ΝΠΔΔ) συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του ΟΤΑ, σε συνάρτηση βέβαια και με την οικονομική του κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να καλύψει το υπόλοιπο της απαιτούμενης δαπάνης, πέραν της προβλεπόμενης επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ.

Οι συμβάσεις θα συναφθούν με τους ίδιους συμβασιούχους οι οποίοι αποχώρησαν την 30η-4-2011 (ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα). Εάν όμως τα άτομα αυτά για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμούν τη σύναψη νέας σύμβασης με τον ΟΤΑ, θα το δηλώνουν εγγράφως και οι ΟΤΑ θα αναζητούν τον επόμενο υποψήφιο της ίδιας ειδικότητας, βάσει των τελικών πινάκων κατάταξης που είχαν συνταχθεί κατά τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού αυτού, σύμφωνα με τη διαδικασία της αναπλήρωσης για την οποία σας έχουμε ενημερώσει κατά καιρούς με σχετικές εγκυκλίους μας.
Για τα ανωτέρω παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους ΟΤΑ α΄ βαθμού αρμοδιότητάς σας.

Επισημαίνεται ότι μεμονωμένα σχετικά ερωτήματα-αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τους φορείς για παράταση του προγράμματος θα αρχειοθετηθούν από την υπηρεσία μας.
Σας γνωρίζουμε επιπλέον ότι το παρόν έχει αναρτηθεί και στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου www.ypes.gr, στη διαδρομή: Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Αυτοδιοίκηση/Εγκύκλιοι-Αποφάσεις-Συχνές Ερωτήσεις-ΟΤΑ α΄ βαθμού/Προσλήψεις/Εγκύκλιοι.
Το Υπουργείο παραμένει στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία».

Με το εξαιρετικά επείγον αυτό έγγραφο αίρεται η αδικία σε βάρος των μερικώς απασχολουμένων, που ενώ δεν είχαν συμπληρώσει 18 μήνες εργασίας βρέθηκαν ξαφνικά, μετά την εμπλοκή του θέματος με την εκδοθείσα ΚΥΑ της παράτασης των συμβάσεών τους, στο δρόμο της απόλυσης.Επειδή οι υπηρεσίες που προσέφεραν στον Δήμο Τριφυλίας οι 91 μερικώς απασχολούμενοι ήταν πολύ σημαντικές για το κοινωνικό σύνολο και επειδή είναι ανάγκη οι υπηρεσίες αυτές να συνεχιστούν

Αιτούμαι

Στα πλαίσια των θεσμικών σας αρμοδιοτήτων, να συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, έστω με ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη την «Επανασύναψη των συμβάσεων με τους 91 Μερικώς Απασχολουμένους του δήμου Τριφυλίας».

Θανάσης Πετρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Αμάζευτα τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές του πρωην Δήμου Κυπαρισσίας

Αιτία η ακινητοποίηση των απορριμματοφόρων λόγω έλλειψης καυσίμων.

Αμάζευτα έμειναν τα σκουπίδια στο μεγαλύτερο μέρος του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας συμπεριλαμβανομένων και των χωριών λόγω ακινητοποίησης των απορριμματοφόρων καθώς ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να βάλει καύσιμα.
Από την άλλη οι πρατηριούχοι της πόλης δεν δέχονται άλλη πίστωση καθώς ..............

ο Δήμος τους έχει φεσώσει με αρκετά μεγάλο ποσό.

Αν μη τι άλλο μιλάμε για κατάντια για να μην πούμε ξεφτίλα του Δήμου Τριφυλίας κατασκεύασμα του Ραγκούση και παραγόντων ...... της Κυπαρισσίας.
Τα τέλη που εισπράττει ο Δήμος από τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες τα οποία στην τελική είναι ανταποδοτικά μέσω τους πολυλογαριασμού της ΔΕΗ τι γίνονται; Που πάνε αυτά τα χρήματα;

Μόδα στα Φιλιατρά οι διακοπές ρεύματος.

Χωρίς ρεύμα άφησε όλη την πόλη πάλι η ΔΕΗ για να κάνουν εργασίες στο δίκτυο.

Το ξεφτιλίκι πλέον με την ΔΕΗ και την μόδα που έχει λανσάρει με τις διακοπές ρεύματος πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.



Ομολογία Σαμαρά: δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την μείωση των φόρων

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε άλλη μια υπαναχώρηση χθες: αυτή τη φορά για το φορολογικό και την δήθεν “μαγική λύση” που είχε για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μιλώντας στην ετήσια έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2011, ομολόγησε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι αποκλειστικά θέμα της τρόικας!!! Ερώτηση: όταν έστηνε τις περίφημες φιέστες στο Ζάππειο δεν το ήξερε αυτό; ή μήπως συνειδητά έλεγε πράγματα που γνώριζε ότι δεν μπορούν να γίνουν;

Συγκεκριμένα ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι όπως .........

αποδείχθηκε, η αύξηση φορολογικών συντελεστών σε έμμεσους και άμεσους φόρους και η αύξηση ΦΠΑ, τέλους καυσίμων και λοιπών φόρων κατανάλωσης, κερδοφορίας και εισοδήματος, όχι μόνο δεν διευκόλυνε την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά αντίθετα την γενίκευσε.

«Μερικά εξαρτώνται απολύτως από την Πολιτεία για να τα αντιμετωπίσει και να τα λύσει. Κι αυτά, όταν έρθει η ώρα, θα τα κάνω αμέσως. Άλλα, όμως, εξαρτώνται πλέον από την έγκριση των δανειστών μας: όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω για το τι πρέπει να αλλάξει”.

kentri News

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.