Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ομολογία Σαμαρά: δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την μείωση των φόρων

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε άλλη μια υπαναχώρηση χθες: αυτή τη φορά για το φορολογικό και την δήθεν “μαγική λύση” που είχε για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μιλώντας στην ετήσια έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2011, ομολόγησε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι αποκλειστικά θέμα της τρόικας!!! Ερώτηση: όταν έστηνε τις περίφημες φιέστες στο Ζάππειο δεν το ήξερε αυτό; ή μήπως συνειδητά έλεγε πράγματα που γνώριζε ότι δεν μπορούν να γίνουν;

Συγκεκριμένα ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι όπως .........

αποδείχθηκε, η αύξηση φορολογικών συντελεστών σε έμμεσους και άμεσους φόρους και η αύξηση ΦΠΑ, τέλους καυσίμων και λοιπών φόρων κατανάλωσης, κερδοφορίας και εισοδήματος, όχι μόνο δεν διευκόλυνε την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά αντίθετα την γενίκευσε.

«Μερικά εξαρτώνται απολύτως από την Πολιτεία για να τα αντιμετωπίσει και να τα λύσει. Κι αυτά, όταν έρθει η ώρα, θα τα κάνω αμέσως. Άλλα, όμως, εξαρτώνται πλέον από την έγκριση των δανειστών μας: όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω για το τι πρέπει να αλλάξει”.

kentri News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.