Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές Επιμελητηρίου: Ψήφισαν 376 στην Κυπαρισσία!

Τριακόσια εβδομήντα έξι μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από την περιοχή της Τριφυλίας έλαβαν μέρος στη χθεσινή πρώτη μέρα των εκλογών. Συμμετοχή (επαγγελματιών και επιχειρηματιών) η οποία κρίνεται ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε ελαιοκομική περίοδο και, βεβαίως, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες σε μεγάλες δυσκολίες και απογοήτευση.

Όπως μας είπαν νωρίς χθες το μεσημέρι, από την .........

εκλογική επιτροπή, η διαδικασία κύλησε ομαλά εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας όπου είχαν στηθεί οι κάλπες. Ωστόσο, απέξω και πολύ περισσότερο έξω από το δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας, το «ψηστήρι» και το «νταραβέρι» χτύπησε κόκκινο.

Υποψήφιοι των συνδυασμών, με το κινητό διαρκώς στο χέρι και το αυτί, καλούσαν κόσμο να πάει να ψηφίσει, και οι χειραψίες και τα σφιχταγκαλιάσματα έδωσαν και πήραν!

Από νωρίς το πρωί, πάντως, που άνοιξαν οι κάλπες, οι υποψήφιοι πρόεδροι του Επιμελητηρίου εξέφραζαν σε συζητήσεις τους την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επιτυχία των συνδυασμών τους.

Δηλώσεις υποψηφίων

Σε δηλώσεις τους, οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους τους οποίους συναντήσαμε χθες το μεσημέρι στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσαν την αναγκαιότητα συμμετοχής των μελών του Επιμελητηρίου και έστειλαν ο καθένας από την πλευρά του, μέσα από το «Θ», το δικό του μήνυμα στους επαγγελματίες - επιχειρηματίες της Μεσσηνίας.

Ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Καραμπάτος, σημείωσε: «Είναι μία ευκαιρία σήμερα (σ.σ. χθες) στην Κυπαρισσία και αύριο στην Πύλο (σ.σ. σήμερα) και μετά στην Καλαμάτα, να συμμετέχει η επαγγελματική και επιχειρηματική κοινότητα από τη Μεσσηνία όλη στις εκλογές, διότι θεωρούμε ότι το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα. Προτεραιότητα για εμάς, αμέσως μετά τις εκλογές και εφόσον μας εμπιστευθούν με την ψήφο τους, είναι να δούμε τι θα κάνουμε με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να δούμε τι θα κάνουμε με την παράταση εξόφλησης των δανείων (πυροδάνεια και ΤΕΜΠΜΕ που ζητάμε να πάνε πίσω 8 χρόνια), να μειωθούν τα επιτόκια. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμά για εμάς θα είναι καλό, γιατί έχουμε κάνει ένα έργο πολύ μεγάλο και έχουμε μία στρατηγική για το επόμενο διάστημα. Θα περιμένουμε με αγωνία την Πέμπτη να μάθουμε τα αποτελέσματα και μετά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. […] Στην κρίση κανείς μόνος του. Μαζί μπορούμε καλύτερα!».

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Αδαμόπουλος σημείωσε: «Εξελίσσεται ομαλά η εκλογική διαδικασία, υπάρχει προσέλευση του κόσμου. Έχω καλέσει μαζικά τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν δείχνοντας εμπιστοσύνη στον επιμελητηριακό θεσμό. Θεωρώ ότι θα έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και στην Τριφυλία.

[…] Τα μέλη του Επιμελητηρίου έχουν ακούσει τις προτάσεις και τις θέσεις του κάθε συνδυασμού και θεωρώ ότι τώρα που όλες οι επιχειρήσεις πλήττονται από την οικονομική κρίση και η κυβέρνηση είναι διστακτική στο να πάρει αναπτυξιακά μέτρα, θα πρέπει να κινηθούμε οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες με τα συλλογικά μας όργανα και να δούμε πώς μπορούμε να φέρουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας!».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκούμας είπε: «Η συμμετοχή στις εκλογές είναι αρκετά καλή. Είμαστε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι ο συνδυασμός μας θα νικήσει σε αυτές τις εκλογές. Η νέα πρόταση που κάνουμε, η νέα ομάδα που έχουμε συστήσει και έχουμε κατέβει σε αυτή την εκλογική διαδικασία, θα οδηγήσει το “Νέο Επιμελητήριο” στη νίκη. […] Tα μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να ελπίζουν σε μια καινούργια μέρα. Το Επιμελητήριο αλλάζει σελίδα!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.