Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Άρθρο του Κώστα Σπανού: Οι μεγάλοι δήμοι της Τριφυλίας μπροστά στα διλήμματα του «Καποδίστρια 2»

Ένα εκπληκτικό άρθρο του συμπολίτη μας Κου Κώστα Σπανού δημοσιεύθηκε σήμερα στην Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Ελευθερία" και αφορά την Διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο Κος Σπανός με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας αναλύει λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ τα Φιλιατρά να γίνουν έδρα του Νέου Καποδίστρια. (Αν γίνει δηλαδή Καποδίστριας 2.)

Ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο του.
Άσχετα με το πότε θα γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση όσον αφορά τη συνένωση των δήμων, θα πρέπει να μη σταματήσει η ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα αυτό, ώστε με όλη την άνεση χρόνου να παρουσιαστούν από όλους τους ενδιαφερομένους τα υπέρ και τα κατά για την κάθε προτεινόμενη λύση, για να παρθούν οι πλέον σωστές αποφάσεις προς το γενικό συμφέρον όλων των περιοχών του νομού μας.
Οι λύσεις που έχουν μέχρι τώρα προταθεί και που αφορούν την Τριφυλία είναι τρεις.

Η μία προτείνει ένα δήμο με πρωτεύουσα την Κυπαρισσία, η άλλη προτείνει έναν ακόμη δήμο με πρωτεύουσα τους Γαργαλιάνους και η τρίτη προσθέτει έναν ακόμη τρίτο δήμο, αυτό των Φιλιατρών, με πρωτεύουσα τα Φιλιατρά.
Και οι τρεις αυτές προτάσεις δεν στοχεύουν δυστυχώς στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης που θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία και βιωσιμότητα στον κάθε προτεινόμενο δήμο, αλλά μάλλον υποκρύπτουν πολιτικές ή/και κομματικές σκοπιμότητες.
Η λύση που θα ήταν από κάθε πλευρά ιδεώδης για να καταστεί ένας νέος δήμος οικονομικά αυτοδύναμος και που να μπορεί να εξελιχθεί, θα ήταν στην προκειμένη περίπτωση μόνο εκείνη που θα πρότεινε ένα δήμο για ολόκληρη την Τριφυλία με έδρα και διοικητικό κέντρο την πόλη των Φιλιατρών που βρίσκεται στο κέντρο της Τριφυλίας, και που παράλληλα έχει τις προϋποθέσεις και μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική αυτοδυναμία και την μετά βεβαιότητας βιωσιμότητα και πρόοδο του νέου δήμου.

Και οι λόγοι που καθιστούν ασυναγώνιστη για το ρόλο αυτό την πόλη των Φιλιατρών, είναι οι εξής: .........
Ένα άρθρο που πραγματικά μας άρεσε, πραγματικά μας εξέφρασε και φυσικά το υιοθετούμε ΠΛΗΡΩΣ.

Διαβάστε το κι εσείς πατώντας εδώ για να το κατεβάσετε.

Εμείς θα δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον κο Σπανό για το εκπληκτικό άρθρο του.