Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης, παραγωγής και αγοράς ποιοτικού ελαιολάδου σε εγγυημένα υψηλή τιμή

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για προώθηση της παραγωγής ελαιολάδου υψηλής ποιότητας παρουσιάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, η προσέγγιση της εταιρείας arteFakt για ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης, παραγωγής και αγοράς ποιοτικού ελαιολάδου σε εγγυημένα υψηλή τιμή, τουλάχιστον για τα πρώτα τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην οποία συμμετείχε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι, αφενός, να στηρίξουμε την παραγωγή του ελαιολάδου, και, αφετέρου, να καταστήσουμε το προϊόν μας διακριτό ως προϊόν υψηλής ποιότητας. Οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα αυτό, τη.............

δεδομένη χρονική στιγμή, δεν καλύπτονται από την προσφορά. Αυτή είναι μια νέα αγορά που μπορεί να δώσει υπεραξία στο προϊόν μας και την οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε, δημιουργώντας παράλληλα ένα σύστημα αγοράς προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο, εξειδικευμένα olive shops δηλαδή».
«Δεν υπάρχει από μηχανής θεός που θα μας οδηγήσει στη σωτηρία, ούτε μεσσίες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα προβλήματα διάθεσης του ελαιολάδου, τονίζοντας ότι «ή θα πάρουμε αποφάσεις και θα λύσουμε το πρόβλημα ή αυτό θα ανακυκλώνεται».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, κινείται συγκροτημένα για να προσδώσει στο ελαιόλαδο μια νέα κατεύθυνση και μια νέα δυναμική, αυτή του εξαιρετικά ποιοτικού πιστοποιημένου ελαιολάδου, το οποίο και περισσότερες χρήσεις θα έχει και υψηλότερη τιμή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό θα υπάρξει ουσιαστική διασύνδεση των παραγωγών, των ελαιοτριβών και των τυποποιητών του ελαιολάδου, με την υποστήριξη πιστοποιημένων και επιστημονικών υπηρεσιών, ούτως ώστε να αυξηθεί η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, αλλά και να καταστούν οι ελαιοπαραγωγοί ελαιο-επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα αυτό, τέλος, θα δημιουργήσει ένα σύστημα αειφόρου ανατροφοδότησης, με στόχο την οικονομική του ανεξαρτητοποίηση από την κρατική ενίσχυση.
Όταν καταρτιστεί πλήρως το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προκειμένου να ενημερωθούν και να συνδράμουν όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι παραγωγικοί φορείς που ασχολούνται με την παραγωγή και διακίνηση του ελαιολάδου.

Δείτε την σχετική παρουσίαση

'

Ξεκινούν οι έλεγχοι της αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων

Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων και αυξημένης επιτήρησης της αγοράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου υπό το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Μόσχο Κορασίδη, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και οι εποπτευόμενοι φορείς (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ) αποφάσισαν ένα πλαίσιο δράσεων με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή φαινόμενων παραπλάνησης των καταναλωτών.

Στη βάση αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ..........

αρμοδιοτήτων τους να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο την:

Ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, την οργάνωση, το συντονισμό και τον επιμερισμό των ελέγχων.

Επικέντρωση ελέγχων σε παραγωγικές επιχειρήσεις και άλλα σημεία μαζικής διάθεσης κρεάτων που καταναλώνονται ευρέως αυτή την περίοδο, όπως: Σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, αγορές χονδρικής & λιανικής πώλησης, επιχειρήσεις διανομής, υπεραγορές, κρεοπωλεία και χώρους μαζικής εστίασης.

Ενημέρωση καταναλωτών και υποβοήθηση των επιλογών τους με έκδοση Δελτίου τύπου.

Αγροτύπος

Δημοσκόπηση: Ισόπαλοι Τσίπρας - Σαμαράς στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Μια μεγάλη ανατροπή στα «δεδομένα» που είχαν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, φέρνει η νέα έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Metron Analysis, καθώς για πρώτη φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, εμφανίζεται εξίσου δημοφιλής με τον Αντ. Σαμαρά σε ό,τι έχει να κάνει με την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα η οποία ..........

πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», πλέον κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού θεωρείται και πάλι ο... κανένας (μεταξύ των τωρινών πολιτικών αρχηγών), ωστόσο ο κ. Τσίπρας και ο Κ. Σαμαράς μοιράζονται την επόμενη θέση με ποσοστό 20%. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Τσίπρας και Σαμαράς θεωρούνται οι πιο κατάλληλοι από το 20% των ερωτηθέντων και ακολουθούν ο Π. Καμμένος με 5%, ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Ευ. Βενιζέλος με 4%, ο Φ. Κουβέλης 3% και η Α. Παπαρήγα με 2%.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα, αυτή είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φθάνει σε ποσοστό εν ενεργεία πρωθυπουργό, ο οποίος συνήθως διατηρεί την πρώτη θέση, έστω κι αν το κόμμα του υπολείπεται της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται και πρώτος σε ποσοστό δημοτικότητας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με ποσοστό που φτάνει το 40%, ενώ ακολουθούν ο ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης με 35%.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποσοστά των κομμάτων στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 22%, έναντι ποσοστού 19,8% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5% και το ΚΚΕ με 4,1%. Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/άκυρα και όσοι αποφεύγουν να απαντήσουν, αποτελούν το 25,5% των ερωτηθέντων. Ως προς την παράσταση νίκης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46% θεωρούν ότι σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 26%.

Απαισιοδοξία για το μέλλον

Στα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι τόσο για το μέλλον των ίδιων, όσο και για το μέλλον της χώρας. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους (67%) οι ερωτώμενοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις (33%) θέλει πρόωρες εκλογές, σε αντίθεση με το 61% που δηλώνει ότι αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να αποφευχθεί.

Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 84% των ερωτηθέντων βλέπει χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ το 78% περιμένει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.

Πρόσκληση Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Ανοίγοντας την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων σας περιμένουμε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας για να φωτίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ΝΑ χαρίσουμε ζωντάνια με τη συμμετοχής σας στην αγορά της πόλης μας!

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και οι χορωδίες των σχολείων της πόλης μας με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.





Φιλιατρά - Φουρναράκειο: Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας στο τεράστιο έργο του Χαμόγελου του παιδιού.

Σε μια εποχή που πλήττεται οικονομικά και ηθικά ο λαός μας, ο «ΠΥΡΣΟΣ» προσκαλεί όλους τους συμπολίτες:

Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας ο καθένας μ’ ένα μικρό δείγμα αγάπης στο τεράστιο έργο που επιτελεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού».
Ένα παιγνίδι ή οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο ( π.χ. ζάχαρη. ρύζι, γάλα, μακαρόνια κλπ) που εύκολα μπορεί να περισσεύει στον καθένα μας, μπορεί για τον «μικρό συνάνθρωπό μας» να γίνει πηγή χαρά και ζωής.

Την ίδια στιγμή επειδή γύρω μας υπάρχουν.............

άνθρωποι που στερούνται ρούχα και παπούτσια σας παρακαλούμε να συγκεντρώσουμε όλοι μας ότι μπορούμε από τα είδη αυτά, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά είμαστε Άνθρωποι.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ανθρωπιστική διάθεσή σας.

Μπορείτε να φέρνετε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο τη βοήθειά σας κάθε Τετάρτη και Σάββατο και ώρες 6 – 8 μμ, μέχρι 15-12-2012 .

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ»

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τους υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων

Eγκύκλιο με την οποία ενημερώνονται οι μαθητές της τρίτης τάξης λυκείου, που πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τα εξεταζόμενα, τα επιλεγόμενα μαθήματα και άλλα, έστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας στα λύκεια της χώρας.

Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται: ............

Τα μαθήματα της τελευταίας τάξης των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα οποία εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές όλων των κατευθύνσεων έχουν οριστεί σε έξι.

Στα ίδια μαθήματα θα εξετασθούν και οι απόφοιτοι οι οποίοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές και οι απόφοιτοι εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο στα τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης και σε δύο γενικής παιδείας, από τα οποία το ένα είναι υποχρεωτικά η Νεοελληνική Γλώσσα και το άλλο μπορούν να το επιλέξουν μεταξύ των μαθημάτων : Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία και Φυσική.

Για την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας, που ο υποψήφιος πρόκειται να εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, πρέπει να λάβει υπόψη του τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας κατά επιστημονικό πεδίο καθώς και τα μαθήματα γενικής παιδείας που τα αντικαθιστούν με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας. Αν τα επιστημονικά πεδία που προτίθεται να επιλέξει ο υποψήφιος έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της κατεύθυνσης που εξετάστηκε (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο όπου τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας είναι τα μαθήματα της κατεύθυνσης του ) τότε ο υποψήφιος αυτός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας οποιοδήποτε από τα τέσσερα επιλεγόμενα μαθήματα γενικής παιδείας. Στην αντίθετη περίπτωση (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο ) ο μαθητής αυτός θα πρέπει να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας εκείνο από τα τέσσερα επιλεγόμενα, το οποίο μαζί με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας αντικαθιστούν τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του 1ου επιστημονικού πεδίου (που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ιστορία Γενικής Παιδείας).

Όλες οι λεπτομέρειες περιγράφονται στην εγκύκλιο του υπουργείου που θα αναρτήσουν όλα τα λύκεια στον πίνακα των ανακοίνωσεών τους, ενώ το υπουργείο παρακαλεί τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν όλους τους μαθητές της τελευταίας τάξης για το περιεχόμενο της σε ειδική ενημερωτική συζήτηση.

Σημειώνεται πάντως, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ότι «η διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ποσοστό του 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση ισχύει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Επομένως όσοι απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή ημερήσια Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) τα έτη 2011 και 2012, θα μπορούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με το ποσοστό θέσεων 10% για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-14».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πρεμιέρα για το έργο: "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες"

Το κλασικό έργο του Ιουλίου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ανεβάζει η ΦΑΡΙΣ – Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στην Κεντρική Σκηνή.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-διασκευή της Κλεώνης Φλέσσα, σκηνικά-κοστούμια: ‘Αρτεμις Τσιτούρα, μουσική: Νίκος Ξανθούλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιάννης Κουμούνδρος, Δημήτρης Όντος, Γιώργος Πασσάκος και Γιώργος Τσαπόγας.

Ο Ιούλιος Βέρν γεννήθηκε το 1828 στη ............

Νάντη της Γαλλίας.
Ο πολυαγαπημένος συγγραφέας των παιδικών μας χρόνων έγραψε τα περισσότερά του έργα πάνω στο αγαπημένο του πλοίο τον «Άγιο Μιχαήλ» στο πλωτό εργαστήρι συγγραφής όπως έλεγε.

Στα 11 του χρόνια ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι για Ινδίες, με την πρόθεση να φέρει ένα κοραλλένιο κολιέ στην αγαπημένη του ξαδέλφη. Αυτή ήταν η πρώτη του περιπέτεια στη θάλασσα. Το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε αλλά η αγάπη του για την περιπέτεια εκδηλώθηκε στην συγγραφή όλων των υπέροχων βιβλίων του.
Οι ήρωες των βιβλίων του είναι Αφρικανοί. Αμερικανοί, Ούγγροι, Ρώσοι, Άγγλοι όπως και Έλληνες…
Για την Ελλάδα μάλιστα έχει γράψει το βιβλίο του «Το Αιγαίο στις Φλόγες» που χρονικά τοποθετείται λίγο πριν και λίγο μετά από τα γεγονότα της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και αποτελεί έναν ύμνο για τον ελληνικό ηρωισμό, ενώ ταυτοχρόνως παρουσιάζει με πολύ ζωντανά χρώματα τη συμμετοχή των Φιλελλήνων στον Αγώνα.

Όλοι οι ήρωες των βιβλίων του ταξιδεύουν. Ενδιαφέρονται για κοινωνικά ζητήματα και έχουν ανθρωπιά. Ανήκουν πάντα σε μια αδικημένη μερίδα ανθρώπων. Μέσα από τα βιβλία του υπερασπίζεται πάντα τους αδύναμους και είναι ενάντια στη σκλαβιά. Είναι θαρραλέοι, έξυπνοι, πολυμήχανοι και ταξιδεύουν, είτε επειδή τους αρέσει είτε επειδή πρέπει.
Για τη συγγραφή όλων των βιβλίων του έκανε πρώτα μεγάλη έρευνα. Για να γράψει το γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες έμαθε όλα τα δρομολόγια ακόμα και των πιο απομακρυσμένων χωρών, καθώς και λεπτομέρειες που μπορούσαν να καθυστερήσουν το κάθε δρομολόγιο, όπως κοινωνικές αναταραχές, πολέμους κ.α.
Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες είναι ένα υπέροχο εφηβικό ταξίδι στον ενθουσιασμό και την τόλμη.

Η Πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.
Παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται τις Κυριακές στις 12:00 μ.
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινά τις πρωινές ώρες.

Δείτε την αφίσα



Με απόφαση του ΕΣΡ, Κλείνουν το ΝΕΤ TV Καλαμάτας. Ολη η Απόφαση του ΕΣΡ


Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), επέβαλε την οριστική διακοπή της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «Νότια Ελληνική Τηλεόραση» που δραστηριοποιούταν στο νομό Μεσσηνίας.

Η αντίδραση του ΝΕΤ ΤV Καλαμάτας

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στις 5/12/2012 και κάνει λόγο για «οριστική διακοπή λειτουργίας της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης», η Διοίκηση της ΝΕΤ ΑΕ, κάνει γνωστά τα ακόλουθα: ........

α) Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε παραλάβει επισήμως και εγγράφως την εν λόγω απόφαση του Ε.Σ.Ρ., έχουμε ήδη προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να διευθετηθεί το ζήτημα που προέκυψε και σύντομα αυτό θα αποδειχθεί με την ανατροπή της απόφασης περί διακοπής λειτουργίας.

Β) Όσοι βιάστηκαν να προδικάσουν το μέλλον του ιστορικότερου τηλεοπτικού σταθμού της Μεσσηνίας, με την αδιάλειπτη λειτουργία του – παρά τις δυσκολίες στο τηλεοπτικό πεδίο – και να προβούν σε απαξιωτικά σχόλια για τη ΝΕΤ ΑΕ – επώνυμα ή ανώνυμα, καθώς και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και εικασίες, διακινδυνεύοντας της θέση της ΝΕΤ ΑΕ στην αγορά, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Η θέση της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά όλων των τηλεθεατών της και στον «αέρα» της Περιφέρειας. Πουθενά αλλού.

Καλαμάτα 7/12/2012
Το ΔΣ της Ν.Ε.Τ. Α.Ε.

Η Απόφαση του ΕΣΡ



Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 2.200 ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόγραμμα επιχορήγησης 2.200 νέων ελευθέρων επαγγελματιών ηλικίας 22-64 ετών θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων ηλικίας 22-64 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων θα ανέλθει ............

συνολικά στα 2.200 άτομα και η κάλυψη των θέσεων θα γίνει με 1.100 θέσεις από ανέργους ηλικίας 22 - 32 ετών και 1.100 θέσεις από ανέργους ηλικίας 33 - 64 ετών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους που είναι μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο και σε όσους έχουν δικαίωμα επιδότησης ανεργίας.

Η προθεσμία έναρξης και λήξης της υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα των υποψηφίων θα καθοριστεί με σχετικές αποφάσεις του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8: "Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007 - 2013.

BEST TV

Νέες διευκολύνσεις για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων Ολόκληρη η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Αποδεσμεύονται όλες οι διαδικασίες σύναψης οιασδήποτε δικαιοπραξίας ακινήτου, αλλά και πράξεις (όπως η έκδοση οικοδομικής άδειας και η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης), από την ολοσχερή εξόφληση του προστίμου τακτοποίησης αυθαιρέτων!

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί, ίσως και σήμερα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προς ψήφιση στη Βουλή, σε αυθαίρετες κατασκευές θα επιτρέπονται με την καταβολή μόνο του 30% του προστίμου, έως το τέλος Ιανουαρίου, πράξεις δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου όπως:.......

- έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας,

- εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης,

- έκδοση άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας μεταποιητικών ή συναφών δραστηριοτήτων

- χορήγηση προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος

- μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος,

- έκδοση βεβαίωσης εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου έως 31/01/2013 από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

Το υπουργείο ελπίζει ότι με το νέο, ακόμη πιο ευνοϊκό, πακέτο ρυθμίσεων θα αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Στόχος τους είναι η ενίσχυση της κινητικότητας των διοικητικών πράξεων, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της οικοδομής και των εμπορικών χρήσεων.

Με τα πρώτα άρθρα του σχεδίου νόμου κυρώνεται επίσης και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορούσε τη δυνατότητα έκδοσης χειρόγραφων βεβαιώσεων από τους μηχανικούς σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

- η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας σε αυθαίρετο κτίριο ή τμήμα του, μπορεί να γίνεται μετά την καταβολή 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31/01/2013, χωρίς να επιβάλλεται άλλο πρόστιμο.

- Επιτρέπεται μετά την καταβολή 30% του προστίμου έως τις 1/01/2013 η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο.

- Για τη λήψη άδειας εγκατάστασης, λειτουργίας ή για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για την άσκηση μεταποιητικών ή συναφών δραστηριοτήτων σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις νόμου για τα αυθαίρετα απαιτείται αντί της οικοδομικής άδειας, η βεβαίωση εξόφλησης 30% του συνολικού προστίμου έως τις 31/01/2013 από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

- Για τη χορήγηση της προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος ο αιτών δεν χρειάζεται πλέον να προσκομίσει τη βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας αλλά αρκεί η βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου έως την 31/01/2013 από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

- μετά την εξόφληση 30% του συνολικού προστίμου έως τις 31/01/2013, επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ή της τροποποιητικής σύστασης οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών στο ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση.

Σχετικά με τα ανείσπρακτα βεβαιωθέντα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, για τη διαγραφή τους μετά την εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία συνοδεύεται από:

- τη βεβαίωση υπαγωγής και

- υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα, των οποίων ζητείται η διαγραφή, αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στον 4014/11.

Όσον αφορά τον νόμο 3843/2010 για την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων παρατείνεται η καταβολή όλων των δόσεων του ειδικού προστίμου έως 31.01.2013, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχέδιο Νόμου.



Συνεδριάζει η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας η οικονομική Επιτροπή.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης Περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης:


1) Έγκριση πρακτικών του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση, Ανάπλαση & Διαμόρφωση κοινοχρήστου δημοτικού χώρου πλατείας & χώρου σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου, Δήμου Τριφυλίας».
2) Έγκριση πρακτικών του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Πολυθέας και Τ.Κ. Μοναστηρίου – Δ.Ε. Αετού, Δήμου Τριφυλίας».
3) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με ζητήματα που αφορούν φακέλους αιτήσεων για υφιστάμενα αρδευτικά δικαιώματα δημοτών.
4) Ψήφιση πιστώσεων από τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2012.
5) Έκδοση 6ου εντάλματος προπληρωμής για δαπάνη επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή Αμαθούντα, Δ.Κ. Κυπαρισσίας, καθώς και ορισμός υπολόγου.
6) Αποδέσμευση ποσών από ανάληψη δαπάνης του προϋπολογισμού, έτους 2012.
7) Ορισμός δικηγόρου για νομική κάλυψη Αντιδημάρχου τέως Δήμου Γαργαλιάνων.

Επίσκεψη Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στις 12.00 π.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Μανιάτη και τον Πρόεδρο της ΕΤ.Α.Π. κ. Γεώργιο Γκούμα τέθηκαν τα εξής θέματα: .........


1. Άμεση παράδοση σε κυκλοφορία του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.
2. Ρύθμιση δανείων επιχειρήσεων πυρόπληκτων νομών (με εγγύηση του Δημοσίου και χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου).
3. Άμεση ρευστότητα των επιχειρήσεων με χορήγηση δανείων από τις τράπεζες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη εάν η επιχείρηση είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από το έτος 2009.
4. Πάγωμα των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τουλάχιστον για μια πενταετία, αρχής γενομένης από το έτος 2009.
5. Σχεδιασμός ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος που δεν θα αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
6. Υλοποίηση Ολυμπίας Οδού με τις συμβάσεις του 2007.
7. Επέκταση Φυσικού Αερίου μέχρι και την Καλαμάτα.
8. Μη κατάργηση Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και άμεση μεταστέγαση της σε υπάρχον παραχωρηθέν κτίριο στο Λιμάνι της πόλης.
9. Αναβάθμιση και αξιοποίηση αεροδρομίου, λιμανιού, σιδηροδρόμου, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νομό μας.
10. Αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό και δημιουργεί ανασφάλεια για τη χώρα μας.
11. Δυσπραγία αγοράς και αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το μέλλον.

Όχι πιά εάν, αλλά πότε «πετάει» ο γάϊδαρος!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

(Αφιερωμένο στους «εργολάβους» που ανέλαβαν να μας πείσουν και σε όσους πείσθηκαν ότι η ελληνική οικονομία, η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορεί να σωθούν με τη δεδομένη, τροϊκανής έμπνευσης, συνταγή!…)

Πετάει ή δεν πετάει ο...γάϊδαρος, αναρωτιέται τόσο εύστοχα όσο και σκωπτικά ο λαός μας στην σχετική του παροιμιακή έκφραση.
Οσο και άν ακουστεί σήμερα παράξενο και ............

ίσως κριθεί από μερικούς και δεοντολογικά αντιεπιστημονικό στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε και το Νόμο της βαρύτητας και την ανατομική μορφή των συμπαθών τετράποδων η απάντηση στην Ελλάδα της τρόικα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 και στην Υφήλιο των 7 δισεκατομμυρίων κατοίκων δεν είναι πλέον ΕΑΝ «πετάει» ο γάϊδαρος αλλά ότι ΣΙΓΟΥΡΑ «πετάει» εφόσον έτσι αποφασίσουν οι Ηγέτες μας!..
Εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικό-οικονομικές συνθήκες και το διατάξουν ΕΚΕΙΝΟΙ που αποφασίζουν για τις Τύχες μας τότε ΚΑΙ πετάει και κάνει και τα κοινώς λεγόμενα «τσαλίμια» ο παροιμιακός γάιδαρος μηδενίζοντας λογική, συναισθήματα, πεποιθήσεις, Αρχές!

Ελάτε να δούμε σήμερα, όμως, τα πράγματα οπλισμένοι με μιά ικανή δόση χιούμορ, αυτήν την τόσο καταλυτικά χρήσιμη ιδιότητα της ανθρώπινης προσωπικότητας που με την καλόγουστη μορφή της τείνει να καταστεί στην Ελλάδα της τρόικα, των περικοπών, της οικονομικής δυσπραγίας, κοινωνικής αποσύνθεσης και εθνικής κατάθλιψης τόσο σπάνιο φαινόμενο ώστε να χρειάζεται να χαρακτηρισθεί ως «αθό σε... ανεπάρκεια…»
Αναμφίβολα οι γάϊδαροι ΔΕΝ πετούν εφόσον τα πράγματα στη Φύση αλλά και στην αντίληψη του ανθρώπου είναι όπως ακριβώς είναι. Υπάρχουν, όμως, τελευταία τόσα πολλά δρώμενα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και στην υδρόγειο του πλανητάρχη κ Μπαράκ Ομπάμα που εσκεμμένα ή εντελώς τυχαία μοιάζει να στοχεύουν να μας πείσουν για το ακριβώς αντίθετο.

Πόσο εύπιστοι είμεθα αλήθεια, παιδιά, γυναίκες και άνδρες στην εποχή μας και πόσο εύκολα θα μπορούσε κάποιος ή κάποιοι να μας αλλάξουν τα μυαλά, υπάρχουν και σχετικές διαδικασίες υποβολής σε πλύση εγκεφάλου, και να μας κάνουν να δούμε τα άσπρα μαύρα, τα μαύρα άσπρα και τον γάϊδαρο να...πετάει;
Απάντηση με εντυπωσιακά αποτελέσματα μας δίνει ένα κλασικό πείραμα κοινωνικής ψυχολογίας του αμερικανού συναδέλφου Dr Asch.
Στο πείραμα αυτό ο ερευνητής και οι συνεργάτες του δημιουργούν για το άτομο συνθήκες αμφιβολίας φέρνοντάς το αντιμέτωπο με την υποχρέωση της επιλογής ανάμεσα σε ερεθίσματα αμφίβολης ευκρίνειας.

Συγκεκριμένα το άτομο οδηγείται με τις διαδικασίες του πειράματος έντεχνα σε συναισθηματική σύγκρουση καθώς από τη μία μεριά αισθάνεται την έντονη υποκειμενική τάση να κάνει τη σωστή επιλογή όπως ακριβώς έχει μάθει μέχρι αυτήν την στιγμή στη ζωή του (πχ ο γάϊδαρος ΔΕΝ...πετάει) και από την άλλη μεριά αισθάνεται έντονη την πίεση που του ασκούν τα άλλα μέλη της ομάδας στην οποία το έχουμε εντάξει για την ολοκλήρωση της πειραματικής διαδικασίας και τα οποία το προτρέπουν να κάνει μία επιλογή που εμφανώς είναι λαθεμένη.
Για να γίνει κατανοητή η πειραματική διαδικασία, και για να μας διδάξει και κάτι νομίζω χρήσιμο στην εποχή μας, την εποχή της αμφισβήτησης των πάντων από τους πάντες και της αμφιβολίας για όλα και για όλους, ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στο πείραμα αυτό.

Οκτώ άτομα (από τα οποία τα 7 είναι συνεργάτες του ερευνητή και το 8ο άτομο είναι το «θύμα») κάθονται σε μιά αίθουσα κυτάζοντας τον μαυρο
πίνακα και ο ερευνητής τους πληροφορεί ότι συμμετέχουν σε ένα πείραμα προσδιορισμού της οπτικής τους αντίληψης.
Ο ερευνητής τους δείχνει δύο κάρτες όπου στην πρώτη κάρτα υπάρχει μιά ευθεία γραμμή ενός συγκεκριμένου μήκους και στην δεύτερη κάρτα υπάρχουν τρείς ευθείες γραμμές διαφορετικού μήκους η μία από τις οποίες είναι εμφανέστατα και χωρίς καμία αμφιβολία ακριβώς ίσου μήκους με τη γραμμή της πρώτης κάρτας.
Ο ερευνητής ρωτά διαδοχικά, ένα προς ένα τα άτομα της 8μελούς ομάδας να κάνουν την σύγκριση των γραμμών αφήνοντας τελευταίο στη διαδικασία το «θύμα» της παρέας.
Στο πρώτο παράδειγμα ΟΛΟΙ συμφωνούν και ακολουθεί το δεύτερο με δύο άλλες κάρτες στο οποίο επίσης η οπτική αντίληψη και των 8 μελών της ομάδας συμπίπτει απολύτως και χωρίς καμία αμφιβολία.
Στην τρίτη όμως προσπάθεια, ώ του θαύματος, τα πράγματα...χαλνούν!..

Καθώς ένα-ένα τα μέλη της 8μελούς ομάδας δίνουν τις απαντήσεις τους η βιντεοκάμερα καταγράφει τις ξαφνικές αντιδράσεις του 8ου μέλους της ομάδας που είναι το «θύμα» το οποίο γέρνει μπροστά και κοιτάζει τις γραμμές, κοιτάζει έναν έναν τα μέλη της ομάδας, έχοντας χαραγμένα έντονα στο πρόσωπό του τα αισθήματα του ξαφνιάσματος και της δυσπιστίας...
Οταν έρχεται η σειρά του «θύματος» να συγκρίνει τις γραμμές στις δύο κάρτες, προκύπτει ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων απαντά δίνοντας την ίδια απάντηση που έδωσαν και τα επτά μέλη της ομάδας που προηγήθηκαν στη διαδικασία!...
Εκπληκτικό; όχι ακριβώς.
Το «θύμα» στο συγκεκριμένο πείραμα έχει ουσιαστικά δυό επιλογές κάθε μιά από τις οποίες συνεπάγεται και ένα σχετικό ψυχο-συναισθηματικό και ψυχοκοινωνικό κόστος.
Συγκεκριμένα, εφόσον θελήσει να σταθεί πιστό στις προσωπικές του απόψεις και να πεί τι ακριβώς είναι σωστό και τι λάθος τότε θα βρίσκεται σε ευθύγραμμη ισορροπία με τις υποκειμενικές του πεποιθήσεις και τα αντικειμενικά δεδομένα αλλά θα έρθει σε μετωπική αντιπαράθεση με τα άλλα μέλη της ομάδας που δηλώνουν, γιατί έτσι συμφωνήθηκε με τον ερευνητή επικεφαλής του πειράματος, το ακριβώς αντίθετο.
Εάν ταυτισθεί με τα άλλα μέλη της ομάδας τότε θα συγκρουσθεί με τις υποκειμενικές του πεποιθήσεις και την ορθή αντίληψη της πραγματικότητας αλλά θα αποφύγει το ρίσκο της αντιπαράθεσής του με την ομάδα...

Μια ματιά στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε Κοινβούλια άλλων χωρών, στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, ή στον ΟΗΕ και θα δείτε πόσοι μένουν ΣΥΝΕΠΕΙΣ σε πεποιθήσεις και αξίες που είναι ΟΡΘΕΣ ή αρνούνται την πραγματικότητα, σαν τον Αγιο Πέτρο πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, απλά και μόνο για να συμβιβασθούνε με τον ΑΡΧΗΓΟ, την «ομάδα» ή την «Συμμαχία»…
Μη ρωτάτε «πετάει» ο γάϊδαρος;
Ο γάίδαρος όντως «πετάει» εφόσον οι ΗΓΕΤΕΣ μας το προστάζουν!..

Στουρνάρας: Θα εισπράττεται μέσω ΔΕΗ το χαράτσι

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στον Real FM επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστεί η είσπραξη του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, γιατί «εδώ θίγεται το δημόσιο συμφέρον», όπως τόνισε.

«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη .............

ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».

Στην ερώτηση δε αν θα συνεχιστεί η είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ είπε: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε…»

Για την επιβολή νέων μέτρων, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά «μόνο στην περίπτωση που δεν πάνε όλα καλά. Αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να κάνουμε κι άλλες περικοπές, όπως οι αμυντικές δαπάνες».

Οσον αφορά τη φορολογική κλίμακα, δήλωσε ότι «το νέο φορολογικό ωφελεί τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, δηλαδή το 80% της φορολογικής βάσης», ζήτησε τη “βοήθεια” του υπουργείου Δικαιοσύνης για «ποινές στα “μεγάλα ψάρια”» και ξεκαθάρισε σε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουμε αν δεν τηρήσουμε πιστά το πρόγραμμα».

Για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε: «Εχουμε ζητήσει την επίσημη κόπια. Μόλις την πάρουμε θα την παραδώσουμε στο ΣΔΟΕ και θα αξιοποιηθεί, όπως και η άλλη λίστα με τους Ελληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, νόμιμα ή παράνομα».

Για την ανάκαμψη που είχε προβλέψει το 2012, ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ: «Η δήλωση έγινε το 2009 και εν τω μεταξύ η Ελλάδα χρεοκόπησε. Εκτός αυτού, δεν γνωρίζαμε τα πραγματικά δεδομένα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Για τις οφειλές της Hochtief στο ελληνικό δημόσιο: «Το κοιτάζουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται».

Για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Σόιμπλε και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν: «Οι υπουργοί μεταξύ μας έχουμε στενές σχέσεις. Ο Σόιμπλε παραπονέθηκε σωστά, διότι μίλησα στο ελληνικό κοινοβούλιο για επιμήκυνση πριν πάρω το πάρω το πράσινο από το Eurogroup».

Για όσα λέγονται για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Δεν ιδρώνει το αυτί μου».

Για το ενδεχόμενο παραίτησης: «Μέχρι τώρα οι εισηγήσεις μου γίνονται δεκτές. Αν δεν γίνονται δεκτές, θα σκεφτώ την παραίτηση».

Για την περίπτωση να πολιτευτεί: «Δεν θα πολιτευτώ, έχω μια δουλειά να κάνω. Δεν ξέρω για το μέλλον».

Για τον ορυκτό μας πλούτο: «Δυστυχώς δεν είμαστε Νορβηγία και τα έσοδα από τον ορυκτό πλούτο δεν είναι τόσα».

Για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Εγιναν οι σχετικές διαψεύσεις. Εδώ κρεμάμε πολύ εύκολα στα μανταλάκια τις ζωές των ανθρώπων».

Προκήρυξη Δήμου Τριφυλίας 2012. 21 Ατομα με 8μηνη σύμβαση

Λήξη Υποβολής αιτήσεων 17 Δεκεμβρίου.

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είκοσι ενός (21) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Τριφυλίας, που εδρεύει στην Κυπαρισσία και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

Οι Θέσεις που ζητούνται είναι: ...................

1 Θέση ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
11 Θέσεις ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
2 θέσεις ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου
2 Θέσεις ΔΕ Οδηγών Γ΄κατηγορίας (Χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1 Θέση ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων ( Εσκαφέα –Φορτωτή -Τσάπα) (ομάδας Β΄ τάξης Δ΄)
1 Θέση ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Ισοπεδωτής Γαιών) (ομάδας Ζ΄ τάξης Γ΄)
2 Θέσεις ΔΕ Ηλεκτρολόγων
1 Θέση ΔΕ Υδραυλικών

Κατεβάστε από το upload Center μας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την αίτηση.
Στον Zip φάκελο που θα κατεβάσετε περιλαμβάνονται: Η προκήρυξη, η αίτηση, οδηγίες συμπλήρωσης και Υπεύθυνη Δήλωση Ν.105. Ολα όσα χρειάζεστε είναι σε ενα φάκελο ξεχωριστά.

Αναλυτικά όλη η προκήρυξη



ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν απλόχερα ηθική αλλά και οικονομική υποστήριξη.

Το Σχολείο μας είναι ένας από τους δέκτες τέτοιων ευγενικών χειρονομιών καθώς ένας συμπολίτης μας, μας προσέφερε 1000 λίτρα πετρέλαιο για την θέρμανση του χώρου.

Εμείς θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά .............

και να τον συγχαρούμε για την διακριτική στάση που επιθυμεί να κρατά.

Το προσωπικό και οι μαθητές
του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Φρίκη στην Καλαμάτα από το «ΕΣΑ, SS, Ανθρωπιστές»

Παρά την τρομοκρατία που άσκησε τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή, ..............

μοιράζοντας φυλλάδια στα καταστήματα του κέντρου της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως εξτρεμιστική δραστηριότητα κουκουλοφόρων την αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι πολίτες της Καλαμάτας συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας.

Η πρώτη έγινε από ομάδα φοιτητών, η οποία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατέθεσε στεφάνι μνήμης στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που φρουρούνταν από άνδρες των ΜΑΤ.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από την «Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας», στην οποία και συμμετείχει σειρά τοπικών φορέων. Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όμως, η πορεία διακόπηκε προσωρινά. Κι αυτό, γιατί μια ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτση και φωνάζοντας εμετικά συνθήματα, όπως «ΕΣΑ – SS- Ανθρωπιστές»...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΑΠΟΛΥΤΟΣ για την Ολυμπία Οδό και αισιόδοξος για την Τσακώνα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την άκομψη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Στη χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του περιφερειάρχη στην Καλαμάτα δόθηκαν απαντήσεις για τα σημαντικά θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας, όπου εκτελούνται έργα σε όλους τους τομείς.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» στην ένταξη έργων και απορρόφηση πόρων του προγράμματος «Υγεία» του ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο περιφερειάρχης επαίνεσε δημόσια τη διοίκηση και στη χθεσινή επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των δύο πλευρών.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ οι εκδηλώσεις Εθελοντισμού στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή Ομάδων, Φορέων, Σχολείων και Καλλιτεχνών.
• ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Νομοθετικού Περιεχομένου καταργείται το αυτοδιοίκητο των Δήμων και ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την εξέλιξη.
• ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Τριφυλία για το σκαθάρι που «σκοτώνει» τους φοίνικες.
• ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Επιχειρηματική Συνάντηση σήμερα στην Καλαμάτα από την εφημερίδα «Εξπρές» με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
• ΕΚΔΗΛΩΣΗ σήμερα στο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σχολής στην Καλαμάτα) για την παρουσίαση σημαντικής επιστημονικής έκδοσης για τη Μεσσηνία, με χορηγό τον Κώστα Αρνόκουρο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!