Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με 32ψήφους, της πλειοψηφίας του ΠΣ και την θετική ψήφο του επικεφαλής των Οικολόγων, υπερψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

"Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε νέα εργαλεία να μοχλεύσουμε την οικονομία μας να δημιουργήσουμε νέα οικονομία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του με την οποία ζήτησε την στήριξη όλου του ΠΣ στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

"Ο σημερινός προϋπολογισμός δεν είναι ...........

συμβολικός είναι λογικός και βαθύτατα πολιτικός" συνέχισε ο κ. Τατούλης, "και προσπαθεί να δώσει ένα καινούργιο πνεύμα μια καινούργια λογική, την λογική δηλαδή ότι εμείς με αυτά τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, στήνουμε ένα μοντέλο, τέτοιο ώστε ο προϋπολογισμός και εύκολος να είναι στην χρήση του και στην συζήτηση του εδώ, και να εξασφαλίζει δύο πράγματα την ρεαλιστικότατα άλλα και πάνω από όλα κυρίως να είναι ισοσκελισμένος".

"Εξ αρχής προσπαθήσαμε να επιβάλουμε μια καινούργια αντίληψη στον τρόπο που έπρεπε να διαχειριστούμε τα μεγάλα προβλήματα και εξ αρχής δημιουργήσαμε την εξωστρέφεια την κάναμε κανόνα στην πολιτική μας συμπεριφορά" υπογράμμισε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης κάνοντας έκκληση για ευρεία συναίνεση στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε αδόκιμη την τοποθέτηση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης ο όποιος δικαιολόγησε την άρνηση της παράταξης του να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό ως μήνυμα στην κυβέρνηση. "Δεν καταλαβαίνω τι μήνυμα πρέπει να στείλουμε στην κυβέρνηση, τι δουλειά έχει η κυβέρνηση επί του περιφερειακού συμβουλίου" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συνέχισε "δεν έχει απολύτως καμία μα καμία ενέργεια επί του ΠΣ η κυβέρνηση, εμείς σχεδιάζουμε, εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας, καμία απολύτως κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει για το τι θα κάνει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Για αυτό κάνω έκκληση σε αυτό το θεμελιώδες γεγονός που είναι η ψήφιση του πρώτου προϋπολογισμού ακόμα και αν υπάρχουν και ενστάσεις και αντιρρήσεις. Γιατί αυτό είναι το κορυφαίο γεγονός στην λειτουργία του ΠΣ που απαιτεί την μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους μας."

"Το ΠΣ αποτελεί το μοναδικό όργανο στο σχεδιασμό της προσπάθειας που θα κάνουμε εμείς για να αντιμετωπίσουμε την κρίση" τόνισε ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση συμπληρώνοντας ότι " αυτό που προέχει είναι να δημιουργήσουμε το μέτωπο του άδολου πατριωτισμού που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για να εξέλθουμε από την κρίση"

"Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι και η κατάσταση της δημοσίας διοίκησης, έγινε μια προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους οι υπάλληλοι της και είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε" συνέχισε ο κ. Τατούλης ενώ αναφέρθηκε και στην απογραφή που γίνεται παράλληλα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, "ο προϋπολογισμός έγινε για να μας δώσει και της διάσταση που αφορά το θέμα της απογραφής, γιατί αν δε το συζητήσουμε το θέμα αυτό είμαστε επιρρεπείς να δημιουργούμε τα ίδια προβλήματα με το παρελθόν. Πρέπει να κάνουμε πραγματική απογραφή για να ξέρουμε σε ποια θέση βρίσκετε η περιφέρεια και να ξέρουμε πολιτικά πως θα πάμε μπροστά. Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο και σε μια περίοδο που η κρίση δημιουργεί προβλήματα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα για τα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μιλάμε με τους Υπουργούς για να διευρύνουμε τα περιουσιακά στοιχεία της περιφέρειας, να δημιουργήσουμε σταθερό πλούτο στην περιφέρεια"

"Σε αυτό το ταξίδι που κάνουμε όλοι μαζί δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αποτύχουμε" συνέχισε ο Περιφερειάρχης στην εισήγηση του καταλήγοντας "αυτός ο προϋπολογισμός βάζει τις βάσεις για μια νέα αντίληψη, εγκαινιάζουμε νέα πολιτική. Κάτω από οποιαδήποτε αντιξοότητα, ο ρόλος του πολιτικού είναι να διαχειρίζεται στα δύσκολα, και εκεί πρέπει να έχουμε συντεταγμένη πολιτική, μέρα με την μέρα αποδεικνυόμαστε πολύ πιο ρεαλιστές και αποδοτικοί. Όσο και να θέλουν μερικοί ο δρόμος ακολουθεί την δική που πορεία κάτω από την δική μας ευθύνη. Οφείλουμε όλοι ανεξάρτητα από τις ενστάσεις, συνειδητά να τον ψηφίσουμε. Είναι το πρώτο βήμα να στηρίξουμε το θεσμό όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις"

Και νέα παράταση για το 2 ωρες προς όλους από την Cosmoκάρτα

Και νέα παράταση πήρε η προσφορά της Cosmote 2 ωρες δωρεάν προς όλους με κάθε ανανέωση από 10 ευρώ και πάνω.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία με γραπτό μήνυμα στους συνδρομητές της Cosmoκάρτα η προσφορά παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι το νούμερο Εξυπηρέτησης πελατών για συμβόλαια και καρτοκινητή είναι μόνο το 13838.



Δήμος Τριφυλίας Συνάντηση του ΤΕΕ με τον δήμαρχο

Προβλήματα και ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του δήμου, τα τεχνικά έργα, τα οικονομικά, τις υποδομές, τους οδικούς άξονες και την Πολεοδομία στην Τριφυλία συζήτησαν με τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, προχθές το απόγευμα, στο δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας, ο πρόεδρος και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ελεύθεροι επαγγελματίες πολιτικοί μηχανικοί της περιοχής.

Μετά την πολύωρη, διεξοδική συζήτηση ο ..........

πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ Νίκος Πατσαρίνος δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει, σαν Τεχνικό Επιμελητήριο στο Νομό, συναντήσεις με τους έξι δημάρχους προκειμένου να δούμε τα προβλήματα, τα σοβαρά και οξυμμένα, που υπάρχουν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» για να μπορέσουμε και ’μείς, μαζί με τους αιρετούς, να πιέσουμε στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, στην άμβλυνση των σοβαρών θεμάτων και στην προώθηση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση απλώθηκε σε όλες τις ενότητες που ακουμπά το Τεχνικό Επιμελητήριο σαν θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας και έχει να κάνει με ζητήματα περιβαλλοντικά, απορρίμματά δηλαδή, περιοχές προστατευόμενες, βιολογικοί καθαρισμοί, αξιοποίηση νερών, σε έργα υποδομών (εθνικός δρόμος με όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει τώρα από τον Καϊάφα μέχρι Καλόνερο και μέχρι Τσακώνα και, φυσικά, με τους δρόμους που σαν προτεραιότητα μπαίνουν από τον δήμο Τριφυλίας.
Συζητήσαμε σοβαρά τα θέματα που έχουν προκύψει με την οικονομική δυσπραγία των «καλλικρατικών» δήμων και τι μπορεί να γίνει σε αυτή τη φάση, στη μεταβατική και συζητήσαμε αναλυτικά τη δυσκολία στελέχωσης των υπηρεσιών ενός «καλλικρατικού» δήμου, όπως είναι ο δήμος Τριφυλίας και που τυγχάνει να έχει και Πολεοδομία, τι μπορεί να γίνει και πώς πρέπει να γίνει έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά, πλήρως και να εξυπηρετεί τους δημότες.

Θα είμαστε σε μια ανοιχτή γραμμή, δηλώνουμε παρόντες σε όλα τα όργανα του δήμου σαν Τεχνικό Επιμελητήριο και ανά πάσα στιγμή, σε όποια βοήθεια μας ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
Ερωτηθείς από το «Θ» για τα προβλήματα που εντοπίζουν, απάντησε πως, «τα σοβαρότερα προβλήματα με τον “Καλλικράτη” είναι ζητήματα οικονομικά, δεν υπάρχουν πόροι, υπάρχουν φοβερά προβλήματα με την κάλυψη των έργων που έχουν γίνει και δεν πληρώνονται οι εργολάβοι, αργούν να ’ρθουν οι πόροι που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία και υπάρχουν και ζητήματα οργανωτικά, δηλαδή το πώς ένας δήμος που θέλει να είναι αυτοτελής – και καλά κάνει και θέλει να είναι αυτοτελής – θα στελεχωθεί σωστά για να εξυπηρετεί τους δημότες. Εκεί επικεντρώνονται τα σοβαρότερα προβλήματα.

Από κει και πέρα είναι όλα τα άλλα προβλήματα που σέρνονται από την Ελληνική Πολιτεία στην περιφέρεια και έχουν να κάνουν με τις υποδομές, τα ζητήματα του περιβάλλοντος, τα γενικότερα ζητήματα».
Σχετικά με το θέμα της Πολεοδομίας στην Τριφυλία είπε πως, «θεωρούμε ότι, σε πρώτη φάση, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να λειτουργήσει αυτοτελώς την Πολεοδομία. Εμείς θα καταθέσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε αυτό να γίνει πλήρως, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σε αυτή τη φάση και πρέπει να γίνει μεταβατικά, δηλαδή στο βαθμό που δεν στελεχωθεί πλήρως η Πολεοδομία, να ακολουθήσουμε το ενδιάμεσο στάδιο που λέει “αξιοποιούμε τα όργανα τα συλλογικά, όπως είναι ΕΠΑΕ, ΣΧΟΠ και Επιτροπή αυθαιρέτων που λειτουργούν στην Καλαμάτα”.

Για την αυτοτελή λειτουργία του δήμου σημείωσε πως αυτό «θα εξαρτηθεί πολύ από το πόσο θα σκύψει η Πολιτεία στις ανάγκες στελέχωσης της υπηρεσίας. Θεωρούμε, στο επόμενο τρίμηνο , το πολύ εξάμηνο να έχουν λυθεί και απαντηθεί αυτά τα ζητήματα στελέχωσης». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας έκανε λόγο για «πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ», προσθέτοντας πως «Και εγώ αλλά και ολόκληρη η δημοτική Αρχή χαίρεται όταν κάνει συζήτηση με θεσμικούς φορείς και όχι άναρχα.

Τέθηκαν σημαντικότατα ζητήματα.» σημειώνοντας πως το ένα αφορά τις οφειλές του «ΘΗΣΕΑ» και της κεντρική διοίκησης στους εργολήπτες και θεωρεί καλό που άνοιξε η στρόφιγγα και στάζουν κάποιες σταγόνες για τον «ΘΗΣΕΑ» και τόνισε πως «εμείς θα συνεχίσουμε την πίεση έτσι ώστε αν είναι δυνατόν, στο συντομότερο, χρόνο να καλυφθούν όλες οι οφειλές της κεντρικής διοίκησης, μέσω του «ΘΗΣΕΑ», στους εργολήπτες» και συνέχισε λέγοντας πως διαισθάνεται τον προβληματισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολήπτες… […] «Κουβεντιάσαμε για την θεσμική συμμετοχή και τον θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ όσον αφορά το συμβουλευτικό του ρόλο προς τον δήμο.

Μην ξεχνάμε ότι το ΤΕΕ είναι ο επίσημος σύμβουλος του Κράτους για τα τεχνικά ζητήματα, ανεξάρτητα αν το Κράτος έχει βουλωμένα τα αυτιά του και δεν ακούει. Ο δήμος Τριφυλίας θα έχει ανοιχτό το αυτί του και θα συνεργάζεται και θ’ ακούει. Και, τέλος, μιλήσαμε, λίγο αναλυτικότερα, στο θέμα της Πολεοδομίας. Εμείς μεταφέραμε την απόφασή μας: “ο δήμος Τριφυλίας θα λειτουργεί αυτόνομα, μέσα στα πλαίσια των καλλικρατικών του αρμοδιοτήτων και, βεβαίως, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει!”. Μας δίνουν υπηρεσίες χωρίς να μας δίνουν προσωπικό και χωρίς να μας δίνουν χρήματα. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, θα επιδιώξουμε να τα κάνουμε, όχι από εγωισμό αλλά για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας… Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και το έχουμε επιτύχει επαρκώς, όχι πλήρως, και με την Πολεοδομία η οποία σήμερα διαθέτει μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και μπορεί να εκδίδει άδειες. Το ζήτημα που ετέθη είναι όσον αφορά δύο συλλογικά όργανα στα πλαίσια της Πολεοδομίας. Η δική μας άποψη είναι ότι μπορούμε να τα λειτουργήσουμε και ζητήσαμε τη συμβολή και συμβουλή του ΤΕΕ, μέσα με μια – δυο μέρες να ξεκαθαρίσουμε και το ζήτημα αυτό όσον αφορά την Επιτροπή Αυθαιρέτων και την ΕΠΑΕ».

Ακόμη ο κ. Κόλλιας σημείωσε πως «σε μια άποψη που εκτέθηκε για το ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΤΥΔΚ και της Νομαρχίας Μεσσηνίας προτιμήσανε τη γειτονιά τους και το σπίτι τους και το χωριό τους στην Καλαμάτα, εμείς εδώ και ο ομιλών (και λόγω της διαχρονικής του θέσης) δεν μπορεί να απαιτήσει αναγκαστικές μετατάξεις, μπορεί να ζητήσει και το ΤΕΕ το θελήσει να αγωνιστούμε μαζί ώστε να κινητροδοτηθούν οι μετατάξεις ή να απελευθερωθούν οι προσλήψεις για την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών…».

Ερωτηθείς για το εάν το τεχνικό προσωπικό τους δήμου επαρκεί για να στελεχώσεις την Τεχνική Υπηρεσία, σημείωσε πως, «η Τ.Υ. είναι καλά στελεχωμένη, δε λέω ότι είναι πλήρως στελεχωμένη, είναι καλά στελεχωμένη» και τόνισε: «δε θα γίνουμε ουρά κανενός άλλου δήμου. Θα παλέψουμε να σταθούμε στα πόδια μας μόνοι μας κι εδώ ζητάμε και των θεσμικών φορέων…».

Θάρρος

Από αύριο το θερινό ωράριο των Φαρμακείων

Από αύριο 1η Απριλίου θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, ως εξής:
Δευτέρα και Τετάρτη 8.00-14.00.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8.00-14.00 και 17.30-21.00.

Θάρρος



Από τις 6 Απριλίου τα προνοιακά επιδόματα

Τέλος η αναμονή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων για τους δικαιούχους της Κρήτης, αφού ο επίτροπος νέων ιατρικών γνωματεύσεων ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής και, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, η καταβολή θα ξεκινήσει στις 6 Απριλίου και θα πραγματοποιείται μέσω των ΕΛ.ΤΑ..

Οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος παιδικής προστασίας, μπορούν να το εισπράξουν κατ΄ οίκον.

Σε περίπτωση απουσίας τους, μπορούν με την .........

ειδοποίηση και το σώμα της επιταγής που θα παραλάβουν σε φάκελο να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό από οποιοδήποτε ταχυδρομικό γραφείο της Ελλάδος.
Το σύνολο των επιδομάτων ανέρχεται στο ποσό των 3.356.097,48 ευρώ.

Zougla.gr

Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Δείτε LIVE σήμερα στις 4 την συνεδρίαση μέσα απο το Φιλιατρά News

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 4 το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με θέματα στην ημερήσια διάταξη αυτό του Προϋπολογισμόύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτους 2011 και την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.
Εισηγητής θα είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Σας δίνουμε την δυνατότητα να ...........

παρακολουθήσετε μέσα απο το Φιλιατρά News την συνεδρίαση.








Ξεκινά η καταβολή σύνταξης και δώρου για τους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.

Από οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) θα μπορέσουν έως τις 10 Απριλίου να εισπράξουν τη σύνταξη Απριλίου και το δώρο του Πάσχα οι 15.000 συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα απογραφεί.

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

α)την αστυνομική τους ταυτότητα και

β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου.

Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας-ορφανικές), υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για τους υπόλοιπους 808.588 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. το δώρο και η σύνταξη θα καταβληθούν την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον Ο.Γ.Α., όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, με άνοιγμα λογαριασμού σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ. για την πληρωμή της σύνταξής τους, μέχρι τις 11 Απριλίου 2011, διότι από τον μήνα Μάιο 2011 η καταβολή των συντάξεων του Ο.Γ.Α. θα γίνεται με το νέο σύστημα πληρωμής, αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ..

Για την απογραφή απαιτούνται το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ο Α.Μ.Κ.Α. και ο Α.Φ.Μ..

Η δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2011 και του δώρου Πάσχα 2010 ανέρχεται σε 532.723.048,76 ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τον Ο.Γ.Α. από αγρότες που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Προσφεύγει κατα της Google η Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στην Κομισιόν κατά της Google, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να την παραγκωνίσει από την αγορά της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ισχυρίζεται ότι η Google χρησιμοποίησε την κυριαρχική της θέση για να περιορίσει την ανάπτυξη υπηρεσιών της.

Επικαλείται μια σειρά από .............

αντι- ανταγωνιστικές πρακτικές, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Google περιορίζει τη δυνατότητα της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, Bing, να προβάλλει διαδικτυακό περιεχόμενο.

Η Google ανακοίνωσε ότι δεν εκπλήσσεται από την κίνηση και ότι θα έδινε ευχαρίστως εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα η Microsoft κατηγορεί την Google ότι:

Χρησιμοποιεί τεχνικά μέτρα για να εμποδίσει τη μηχανή αναζήτησης Bing από το να βρίσκει περιεχόμενο από το YouTube, που ανήκει στην Google.
Εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του YouTube στα Smartphones της Microsoft.
Ελέγχει την πρόσβαση σε αντίγραφα βιβλίων που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα.
Περιορίζει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να ανακτήσουν τις δικές τους πληροφορίες, που έχουν παραχθεί μέσω των διαφημίσεων της Google για χρήση αλλού.
Εξαναγκάζει μεγάλες ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν μόνο τα κουτιά αναζήτησης της Google στις σελίδες τους.

Η Άννα Βίσση για τον Αντώνη Σαμαρά

Η Άννα Βίσση μιλάει για τον Αντώνη Σαμαρά, έτσι όπως η ίδια τον γνώρισε, πριν από πολλά χρόνια. Η τραγουδίστρια, σε συνέντευξή της σε κυπριακό περιοδικό, είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας:

«Με τον Αντώνη μάς σύστησε ο Μανώλης Μητσιάς. Μόλις είχε γυρίσει από τις σπουδές του στο Harvard και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος και γοητευτικός.
Δεν ξέρω αν διατηρεί την ίδια φλόγα και ..........

σήμερα, επειδή, ξέρεις, οι πολιτικοί ''χαλάνε''. Αν δεν έχει ''χαλάσει'', θα γίνει καλός πρωθυπουργός. Έτσι και αλλιώς, η πολιτική σήμερα έχει χαλάσει. Παίζονται τόσα πολλά, που δεν ξέρω αν αφήνει τα περιθώρια σ’ αυτούς που την ασκούν να είναι ο εαυτός τους. Εγώ λοιπόν γνώρισα τον Αντώνη σε μια άλλη περίοδο, οπότε δεν μπορώ να σου μιλήσω για τον Αντώνη του σήμερα».

MUST

Σύλληψη πράκτορα ΟΠΑΠ στην Μεσσηνία

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο από πολυμελές τμήμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ, σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Μεσσηνία σήμερα το πρωί, διαπιστώθηκε παράνομη ταυτόχρονη λειτουργία λογιστικού γραφείου και συνεργείου επισκευής λογιστικών μηχανών εντός του ίδιου χώρου, χωρίς άδεια και νομότυπα δικαιολογητικά.

Παράλληλα εξακριβώθηκε και φοροδιαφυγή από την λειτουργία του λογιστικού γραφείου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις του..........

κώδικα στοιχείων και βιβλίων και το συνεργείο της υπηρεσίας στην 6ωρη παραμονή του έκανε ελέγχους και κατέσχεσε πλήθος παραστατικών.
Κατόπιν τούτων ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου του ΟΠΑΠ συνελήφθη και θα αποσταλεί αύριο στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Zougla.gr

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για δηµοσίους υπαλλήλους και ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών - υπηρεσιών του κράτους

Σε δηµιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδοµένων, στην οποία θα περιλαµβάνονται όλα τα στοιχεία των δηλώσεων πόθεν έσχες των δηµοσίων υπαλλήλων, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών προκειµένου να ενισχύσει τη διαφάνεια. Στόχος, σύµφωνα µε την απόφαση του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, είναι να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από όσους είναι υπόχρεοι και µέσω της βάσης δεδοµένων να γίνονται ταχύτερος και αποτελεσµατικότερος έλεγχος και επεξεργασία των δηλώσεων, καθώς και ουσιαστική διασταύρωση των στοιχείων που αναφέρουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι.

Το έργο δηµιουργίας της βάσης ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, ο οποίος υπέγραψε προγραµµατική συµφωνία µε την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. που θα αναλάβει να οργανώσει τις απαιτούµενες ενέργειες για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού αρχείου.

Συνολικά κάθε έτος 300.000 δηµόσιοι υπάλληλοι..........

υποχρεούνται να υποβάλλουν πόθεν έσχες, ενώ απευθείας στον έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης υπάγονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες υπαλλήλων σε εφορίες, πολεοδοµίες και άλλους τοµείς. Στην καταπολέµηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας στοχεύει επίσης το νοµοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εισηγήθηκε χθες ο κ. Ραγκούσης και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συµβούλιο.

Με τις προωθούµενες δράσεις αναµένεται να εξοικονοµηθούν περίπου 4 δισ. ευρώ από τα 16 δισ. ευρώ στα οποία αποτιµάται η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, ενώ θα δοθεί τέλος σε σειρά συναλλαγών µε το ∆ηµόσιο που έχουν ως αποτέλεσµα φαινόµενα όπως το γρηγορόσηµο.

Με το νοµοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών των πολιτών και των Νοµικών Προσώπων Ιδιωτικού ∆ικαίου (ΝΠΙ∆) µε το ∆ηµόσιο, ενώ προβλέπεται η ηλεκτρονική επικοινωνία και διακίνηση εγγράφων µετα ξύ όλων των δηµόσιων φορέων. Βασική καινοτοµία είναι η καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων, ενώ πλέον οι πολίτες απαλλάσσονται από την κλασική διαδικασία επικύρωσης δικαιολογητικών εφόσον αυτά τηρούνται ηλεκτρονικά. Παράλληλα, προβλέπεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων που υπάρχουν σε οποιονδήποτε φορέα του δηµόσιου τοµέα.

Ετσι, θα καταστεί δυνατή η υποβολή µε ηλεκτρονικό τρόπο αιτήσεων, δηλώσεων, βεβαιώσεων, ακόµη και προσφορών για συµµετοχή σε δηµόσιους διαγωνισµούς όπως και οικονοµικών συναλλαγών και πληρωµών, ενώ θα απαλλαγούν οι πολίτες από πολύωρες αναµονές σε ουρές.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Robert Bunsen

Robert Wilhelm Eberhard Bunsen (30 March 1811 – 16 August 1899) Robert Bunsen: Πριν 200 χρόνια σαν σήμερα 31 Μαρτίου γεννήθηκε ο πρωτοπόρος Γερμανός χημικός που έχει δέσει το όνομα του με τα χημικά στοιχεία καίσιο και ρουβίδιο αλλά και την φασματοσκοπική ανάλυση και ήταν πρωτοπόρος στην φωτοχημεία.

Η Google αφιερώνει το σημερινό της logo ........

μετατρέποντας το σήμα της σε εργαστήριο χημείας για να τιμήσει τον μεγάλο χημικό που επινόησε την ηλεκτρική στήλη, παρασκεύασε ηλεκτρολυτικά διάφορα μέταλλα, όπως το μαγνήσιο αλλά και έφερε στην καθημερινότητά μας εφευρέσεις όπως ο καυστήρας Bunsen ,την υδραντλία κενού, θερμιδόμετρα

Ήταν κύριος δάσκαλος, αφιερωμένος στους μαθητές του. Προτίμησε να εργαστεί ήσυχα στο εργαστήριό του, τακτικά εμπλουτίζοντας την επιστήμη του με χρήσιμες ανακαλύψεις. Ποτέ δεν έβγαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, παρά το γεγονός ότι η νέα μπαταρία του και ο νέος καυστήρα εργαστηριακών ερευνών θα του έφερνε μεγάλα κέρδη.

Το 1854 μαζί με τον Γκούσταβ Ρόμπερτ Κίρχοφ επινόησαν την φασματική ανάλυση, μέσω της οποίας ανακάλυψαν δύο νέα χημικά στοιχεία, το καίσιο και το ρουβίδιο

Στη Χαϊδελβέργη ένωσαν τις δυνάμεις τους και εργάστηκαν μαζί θεμελιώνοντας τη φασματική ανάλυση. Ήδη ο Μπούνσεν δούλευε στον τομέα αυτό. Η μέθοδος που ακολουθούσε ήταν να θερμαίνει τις διάφορες ουσίες ως τη θερμοκρασία στην οποία ακτινοβολούσαν ορατό φως, και στη συνέχεια διαχώριζε τα χρώματα χρησιμοποιώντας χρωματιστά γυαλιά ή έγχρωμα διαλύματα. Ο Κίρχοφ εισηγήθηκε την χρήση πρίσματος για την ανάλυση του φωτός, πράγμα που έκανε τις παρατηρήσεις πολύ πιο ακριβείς. Αυτό τους οδήγησε στην επινόηση του φασματοσκοπίου, μιας συσκευής που με τη βοήθεια ενός γυάλινου πρίσματος διαχωρίζει το φως που εκπέμπεται από μια θερμή ουσία στις χρωματικές του συνιστώσες, οι οποίες αποτελούν αυτό που ονομάζουμε «οπτικό φάσμα» μιας ουσίας. Ανακάλυψαν έτσι ότι το κάθε υλικό έχει το δικό του μοτίβο φασματικών γραμμών, παρατήρηση που αποτέλεσε την αρχή της φασματικής ανάλυσης. Η τελευταία αποδείχτηκε πολύτιμο εργαλείο στη χημεία, ιδιαίτερα στον εντοπισμό καινούριων χημικών στοιχείων και στον προσδιορισμό της χημικής σύστασης των χημικών ενώσεων.

Ήδη, την άνοιξη του 1860 οι Κίρχοφ και Μπούνσεν παρατήρησαν μέσα στο φάσμα που παρήγαγαν σταγόνες μεταλλικού νερού που έριχναν στη φλόγα του φασματοσκοπίου, δύο γραμμές έντονου μπλε χρώματος, που η μια βρισκόταν πολύ κοντά στην άλλη και που δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα γνωστό στοιχείο. Έτσι, απέδωσαν τις γραμμές σε ένα καινούριο μέταλλο το οποίο ονομάστηκε καίσιο, από τη λατινική λέξη «caesius» που αναφέρεται στο μπλε χρώμα. Στη συνέχεια, συγκέντρωσαν άλατα καισίου εξατμίζοντας τεράστιους όγκους νερού και διαχωρίζοντάς τα από τα υπόλοιπα. Δεν πέτυχαν όμως να παρασκευάσουν καθαρό μεταλλικό καίσιο. Ένα χρόνο αργότερα, μελετώντας με το φασματοσκόπιο το ορυκτό λεπιδόλιθος, ανακάλυψαν δύο καινούριες γραμμές σκούρου κόκκινου χρώματος, αναγνωρίζοντας έτσι ακόμα ένα στοιχείο. Το ονόμασαν ρουβίδιο, από την λατινική λέξη «rubidus» που σημαίνει βαθύ κόκκινο.

Αφιερώθηκε στην επιστήμη του και δεν έκανε ποτέ δική του οικογένεια.

Madata.gr