Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη γρίπη των χοίρων

Σε ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (210-5212.054 και 210-5222.339), καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος

1. Τι είναι η γρίπη των χοίρων

Η γρίπη των χοίρων είναι μια αναπνευστική νόσος που προσβάλλει τους χοίρους, μέσω του ιού της γρίπης τύπου Α και μέχρι σήμερα οι επιστήμονες γνώριζαν πως μπορεί να προκαλέσει επιδημία στα ζώα. Η νόσος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1930.

2. Μπορεί οι άνθρωποι να προσβληθούν τρώγοντας χοιρινό;

Όχι. Ο ιός της γρίπης των χοίρων δεν μεταδίδεται μέσω της διατροφής. Όταν μαγειρεύεται το χοιρινό σε .....

θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου, ο ιός της γρίπης των χοίρων σκοτώνεται. Επίσης, δεν επιβιώνει σε αλλαντικά, διότι υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία.

3. Πώς μεταδίδεται;

Από ζώα σε άνθρωπο

Ο ιός της γρίπης μπορεί να μεταδοθεί απευθείας από τον χοίρο στον άνθρωπο και από τον άνθρωπο στον χοίρο.
Η μετάδοση του ιού της γρίπης από τον χοίρο στον άνθρωπο είναι πιθανότερο να συμβεί όταν οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με μολυσμένους χοίρους.
Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι σε χοιροστάσια που αγγίζουν δίχως γάντια, ή βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους χοίρους και εργάζονται (και άρα αναπνέουν) σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία.
Από άνθρωπο σε άνθρωπο

Επίσης είναι πιθανή η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο με την εποχική γρίπη. Δηλαδή με τα σταγονίδια του σάλιου που εκτοξεύονται με τον βήχα και το φτέρνισμα.
Τη μετάδοση ευνοούν αιρ-κοντίσιον, ταξίδια με αεροπλάνα και κλειστοί χώροι με κεντρικό εξαερισμό και θέρμανση, όπως σχολεία, κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια, καφέ, κλαμπ κ.λπ.
Οι άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν επίσης εάν αγγίξουν αντικείμενο στο οποίο υπάρχει ο ιός και στη συνέχεια βάλουν το χέρι στο στόμα, στη μύτη ή σε άλλο βλεννογόνο (αιδοίο, πρωκτό, βλέφαρα).

4. Υπάρχει θεραπεία για τη γρίπη των χοίρων;

Υπάρχουν 4 διαθέσιμα αντιιικά φάρμακα με τις δραστικές ουσίες αμανταδίνη, ριμανταδίνη, οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη που καταπολεμούν τους ιούς της γρίπης.
Αν και οι περισσότεροι ιοί των χοίρων είναι ευάλωτοι και στα 4 φάρμακα, ο πιο πρόσφατος ιός της γρίπης των χοίρων αντιστέκεται στις ουσίες αμανταδίνη και ριμανταδίνη.
Προς το παρόν, το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων των ΗΠΑ προτείνει τη χορήγηση οσελταμιβίρης και ζαναμιβίρης για την πρόληψη και τη θεραπεία της εν λόγω νόσου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ψάχνουν να βρουν θέση για μπαλοποιητή στην Τριφυλία

Για ακόμη μια φορά ήρθε στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, καθώς, όπως φαίνεται, η εξεύρεση του χώρου όπου θα τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής για την ενότητα της Τριφυλίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αρκετές θέσεις μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί, όμως για διάφορους λόγους έχουν απορριφθεί, είτε γιατί προσκρούουν στην μη δυνατότητα αδειοδότησης από το Δασαρχείο είτε στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
Τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκε μια νέα θέση στα όρια των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ο οποίος φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις και να είναι αποδεκτός από όλους, ενώ παράλληλα ο χώρος για την εναπόθεση των μπαλοποιημένων σκουπιδιών θα είναι ο διαμορφωμένος χώρος του ΧΑΔΑ Κυπαρισσίας.

Τα σκουπίδια είναι ένα θέμα που, όπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι της περιοχής, μας αφορά όλους.
Είναι ένα ζήτημα περιβαλλοντικό αλλά και πολιτισμού που θα πρέπει, επιτέλους, να .........

αντιμετωπιστεί, σημειώνουν οι δήμαρχοι προσθέτοντας ότι με την συγκεκριμένη λύση δεν θα υπάρχει καμία όχληση για το περιβάλλον.
Γι’ αυτό και όλοι θα πρέπει να δουν θετικά την λύση που σχεδιάζεται, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροπολιτικών εκμεταλλεύσεων, τονίζουν.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας τόνισε:
«Ενας τόπος καταδεικνύει τον πολιτισμό του σε πολλούς τομείς.
Ενας είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Δυστυχώς στην χώρα μας σε αυτό τον τομέα έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Είναι μια ευκαιρία, μετά την πίεση της Ε.Ε., να διαχειριστούμε τα σκουπίδια τα οποία παράγουμε εμείς οι ίδιοι και θέλουμε να τα πετάξουμε στην αυλή του γείτονα.
Να τα διαχειριστούμε σωστά, ορθολογικά, προς όφελος των κοινωνιών και των πόλεων που ζούμε.

Ολες οι πόλεις παράγουμε σκουπίδια. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας όλοι και όπως συναποφασίσαμε στην Περιφέρεια θα πρέπει ο καθένας να βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό που λέγεται διαχείριση.
Αυτή την στιγμή η λύση που προτείνει η Περιφέρεια, για μένα, είναι η πιο σωστή γιατί γλυτώνουμε από τις χωματερές, τον υδροφόρο ορίζοντα, τις επικίνδυνες πυρκαγιές, το περιβάλλον για τα παιδιά μας.
Πριν οποιοσδήποτε αντισταθεί σε αυτή την διαδικασία ή αταθέσει την άποψή του για τον τρόπο αυτό, καλό είναι να γνωρίζει τι πάμε να κάνουμε.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για χωματερές εν έτει 2009 μέσα στην Τριφυλία την στιγμή που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία χωματερή εδώ και 50 χρόνια.

Αποφασίσαμε, έτσι, οι Δήμοι της Τριφυλίας να αποτελέσουμε ένα ενιαίο σύνδεσμο και να βρούμε μια λύση γι’ αυτό το κακό. Ο μπαλοποιητής θα είναι ένα κλειστό εργοστάσιο μέσα στο οποίο θα μπαίνουν τα σκουπίδια, θα γίνονται εκεί ένας μεγάλος κύβος που θα πηγαίνει σε ένα χώρο που έχει βρει ο Δήμος Κυπαρισσίας και από εκεί θα φεύγουν για το εργοστάσιο διαχείρισης.
Ολα όσα άλλα λέγονται είναι εκ του πονηρού και κάποιοι μάλιστα βρίσκουν και την ευκαιρία να κάνουν πολιτική με το θέμα αυτό.
Οι λύσεις είναι δύο: ή φτιάχνουμε μπαλοποιητές και προχωράμε μπροστά ή αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν με τις χωματερές.
Πρέπει ο πολίτης να συμμετέχει στην διαχείριση αυτών που παράγει. Θα βρεθεί ένας χώρος όπου θα χτιστεί ένα εργοστάσιο στο οποίο δεν θα υπάρχει ούτε οσμή, ούτε κανένα πρόβλημα για να διαχειριστούμε τα στερεά μας απόβλητα.

Το θέμα είναι, αυτά τα βήματα να είναι στέρεα και οι αποφάσεις που θα πάρουμε να μην έχουν κινδύνους.
Υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες. Εκεί θα πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, και να βρούμε τις λύσεις.
Πρέπει και οι πολίτες να δουν ορισμένα πράγματα και να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους για τους γείτονές τους.
Οι γείτονές μας είμαστε εμείς. Πρέπει να δούμε τα πράγματα ορθολογικά αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς σημείωσε: «Οι Δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών αναλάβαμε να βρούμε ένα χώρο στα όριά μας για να δεχθούμε τον μπαλοποιητή. Δυσκολευτήκαμε όμως στην αναζήτηση δασικών εκτάσεων γιατί οι περισσότερες επλήγησαν από πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, έτσι δεν μπορούσαν να παραχωρηθούν. Γι’ αυτό υπήρχε και καθυστέρηση να βρεθεί περιοχή.
Από ό,τι φαίνεται τώρα βρήκαμε μια περιοχή που είναι κοινά αποδεκτή από τους δύο δήμους. Χρειάζεται να τακτοποιηθεί, κάποιες λεπτομέρειες χαρτογράφησης.

Βέβαια υπάρχει μια άρνηση γενικώς του κόσμου, όμως με αυτά που γνωρίζουμε – και δεν είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς την αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα – θα είναι μια εγκατάσταση, σε ένα οίκημα των 250 τ.μ.
Εκεί θα αφήνει το απορριμματοφόρο τα σκουπίδια σε ειδικό μηχάνημα που θα τα φτιάχνει μπάλες, θα τυλίγονται και από εκεί θα φεύγουν προσωρινά για ένα χώρο στην Κυπαρισσία και από εκεί στο εργοστάσιο.
Κατά την διαδικασία της μπαλοποίησης θα υπάρχουν κάποια στραγγίδια τα οποία θα απομακρύνονται και θα πηγαίνουν σε βιολογικό καθαρισμό, οπότε δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στο περιβάλλον.

Οσο για το ότι θα περνάνε τα απορριμματοφόρα από την περιοχή, τα απορριμματοφόρα είναι μέσα στην ζωή μας κυκλοφορούν και μέσα στις πόλεις. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το μεγάλο όφελος που θα έχουμε όλοι οι δήμοι από αυτό, που δυστυχώς σήμερα έχουμε κάποιες χωματερές οι οποίες είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτες και δημιουργούν προβλήματα. Οταν τα σκουπίδια είναι στο ύπαιθρο δεν μπορούμε να προστατέψουμε μια περιοχή.
Και αναφλέξεις έχουμε, και μολύνσεις. Φεύγουμε από μια μεγάλη πληγή λοιπόν και πάμε σε μια κατάσταση πολιτισμένη και είναι ευθύνη όλων μας που δεν το έχουμε λύσει τόσα χρόνια».

Τέλος ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης επισήμανε: «Στον δικό μας τομέα, από τους Γαργαλιάνους μέχρι το Δώριο, ο χώρος έχει εντοπιστεί και ακολουθείται η διαδικασία χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο και εγκρίσεως για την τοποθέτηση του μπαλοποιητή, ενώ η αποθήκευση θα γίνεται στο ΧΑΔΑ της Κυπαρισσίας.
Χρονικά θα γίνει περιβαλλοντική αδειοδότηση και για εκεί που θα τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής αλλά και αδειοδότηση για το χώρο που θα τοποθετηθούν τα μπαλοποιημένα σκουπίδια.

Αρα και οι δύο αυτές περιβαλλοντικές μελέτες ξεκινάνε μαζί. Παράλληλα θα εγκριθούν και εφόσον γίνει η περιβαλλοντική αδειοδότηση, θα γίνει εφαρμογή.
Δηλαδή θα ξεκινήσουν όλα τα απορρίμματα να συγκεντρώνονται στο χώρο ανάμεσα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους και στην συνέχεια μπαλοποιημένα με νταλίκες θα μεταφέρονται στον ήδη διαμορφωμένο χώρο του ΧΑΔΑ Κυπαρισσίας.
Ωστόσο, η αδειοδότηση αυτή θα προβλέπει και αποκατάσταση του δικού μας ΧΑΔΑ, άρα θα σταματήσει η ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Επομένως, με την λειτουργία του συστήματος αυτού, θα ξεκινήσει να αποφορτίζεται ο χώρος που χρησιμοποιούμε ως ΧΑΔΑ.
Το πρόβλημα των σκουπιδιών έχει τραβήξει πολύ και είναι δύσκολο να λυθεί όχι μόνο στην περιοχή τη δική μας άλλα σε όλη την Ελλάδα.
Γι’ αυτό επιλέχτηκε μια λύση που θα είναι υλοποιήσιμη και οπωσδήποτε θα προσφέρει καλύτερη διαχείριση από την προηγούμενη κατάσταση.
Τουλάχιστον τώρα θα υπάρχουν περιβαλλοντικά αδειοδοτημένοι χώροι, όπου τα σκουπίδια θα συγκεντρώνονται, θα πακετάρονται και θα αποθηκεύονται με ένα ενδιάμεσο χρόνο, ο οποίος θα τελειώσει την στιγμή που θα έχει ολοκληρωθεί η κεντρική διαχείριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα σκουπίδια».

Πηγή: Eλευθερία

«Βουλιάζει» το λάδι κάτω από τα 2 ευρώ

“Βουλιάζει” το λάδι στο τέλμα της αγοράς, οι τιμές έχουν κατέβει πλέον αισθητά από τα 2 ευρώ και οι αγοραπωλησίες έχουν σχεδόν μηδενιστεί εδώ και πολλές ημέρες.
Τα μηνύματα από όλες τις περιοχές αποτυπώνουν την απελπισία των παραγωγών οι οποίοι εναποθέτουν πλέον τις ευθύνες τους μόνο σε... θαύμα.

Στην πράξη η Κρήτη ήδη ακουμπάει την τιμή που ενεργοποιεί την αποθεματοποίηση καθώς πουλιέται λάδι με τιμή 2 ευρώ παραδοτέο στην Ιταλία, δηλαδή 1,80 ευρώ για τον παραγωγό.
Οι ελάχιστες πράξεις στη Μεσσηνία που έγιναν πριν από το Πάσχα ήταν γύρω στα 1,90 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Βασίλη Κοζομπόλη.
Οι πληροφορίες από τους Γαργαλιάνους αναφέρονται σε τιμές 1,90 με 1,95 ευρώ και από τη Χώρα σε 1,85 ευρώ. Στη Λακωνία επίσης οι πράξεις είναι ελάχιστες και σε τιμές από 1,93 μέχρι 2 ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Νίκο Προκοβάκη.

Το ακόμη χειρότερο της υπόθεσης είναι τα μεγάλα αποθέματα που έχουν ......

απορρυθμίσει πλέον τους στοιχειώδεις κανόνες της αγοράς και πιέζουν ασφυκτικά τις τιμές στα κατώτερα δυνατά επίπεδα.

Πηγή: Eλεύθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Στο Φιλιατρά Forum είχαμε κάνει ένα μεγάλο θέμα με το ελαιόλαδο.
Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί πλέον διακρίνουμε τα λαμόγια τους Ενωσίτες να μην ενδιαφέρονται για το λάδι.
Πιστοποιήσεις και τυποποιήσεις και λοιπές αηδίες που δεν αποδίδουν ΤΙΠΟΤΑ.
Και επαναφέρω την πρόταση στους παραγωγούς να πουλάνε ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τα λάδια σε πελάτες τους.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ.
Αυτοί είναι μόνο για να γλύφουν από πάνω μέχρι κάτω τον πρωθυπουργό.
Το προβλήματα στο λάδι παραμένουν και κανένα λαμόγιο δεν λέει αν κάνει κάτι.
Κάντε μόνοι σας κάτι. Πουλήστε απευθείας λάδι σε συγγενείς και φίλους ακόμα και με 5 ευρώ το κιλό.
Ξέρω ότι ο φίλος μου ο Βασίλης ο Κίτσος θα θυμώσει με αυτά που γράφω αλλά πιστέψτε με ελάχιστα με ενδιαφέρει.
Η τιμή στο λάδι κατέβηκε κάτω από τα 2 ευρώ το κιλό.
Καιρός να σταματήσουμε εμείς την κατρακύλα του.
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗ ΛΑΔΙΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
Οι ενώσεις πίνουν το αίμα του αγρότη. Οι Ενώσεις αδιαφορούν για τους αγρότες.
Γράφτε τους και εσείς τις ενώσεις και τους προέδρους της κακίας ώρας εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ. ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΛΑΔΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.


Μήνυμα αναγνώστριας για δυο Φιλιατρινόπουλα

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΠΕΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (24-26/4/2009) ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.

Α.Α.


Σημείωση του Φιλιατρά News
Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σας.



Λίγα θεωρητικά για το μορσικό αλφάβητο

Ο κώδικας Μορς πήρε το όνομά τουτου από τον Αμερικάνο εφευρέτη του τον Σάμουελ Μορς το 1835. Είναι το μοναδικό "δυαδικό" σύστημα που μπορεί να μεταδώσει πληροφορία μέσα από οπτικά ή ηχητικά κανάλια και να γίνει άμεσα αντιληπτό από τον άνθρωπο με πολύ λίγη εξάσκηση. Η βασική ιδέα είναι πολύ απλή:

Κάθε γράμμα της αλφαβήτας έχει κωδικοποιηθεί με δύο μόνο σύμβολα:
Την παύλα (-) και την τελεία (.)


Η χρονική διάρκεια μιας παύλας είναι συνήθως όσο τρεις τελείες, και ποικίλει ανάλογα με την εξάσκηση αυτού που εκπέμπει το μήνυμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθορισμένη χρονική διάρκεια για το καθένα. Μια παύλα μπορεί να παρασταθεί με ένα ήχο μακράς διάρκειας, με μια αναλαμπή μακράς διάρκειας, με ρεύμα μακράς διάρκειας και ούτω καθεξής.

Το γράμμα Α για παράδειγμα, το οποίο έχει κωδικό: .- μπορούμε να το μεταδώσουμε με ........

μια σφυρίχτρα ή με την κόρνα του αυτοκινήτου, που θα τη λειτουργήσουμε με ένα κοφτό και ένα μακρύ σφύριγμα, με ένα φακό η έναν καθρέφτη (μια βραχεία και μια μακρά λάμψη) και ούτω καθεξής.

Η απομνημόνευση του κώδικα Μορς μπορεί να φαίνεται δύσκολη, στην πραγματικότητα όμως το δύσκολο είναι μόνο να ξεκινήσει κανείς. Στη συνέχεια, με τη χρήση γίνεται όλο και πιο εύκολη. Με λίγη μόνο προσπάθεια, πριν φύγετε από αυτή την ιστοσελίδα θα τον έχετε μάθει μια και καλή!

Για την διευκόλυνση αυτών που θέλουν να μάθουν των κώδικα Μορς, έχουν επινοηθεί δύο μνημονικές τεχνικές, τις οποίες παραθέτω παρακάτω. Την πρώτη τη διδάσκονται κυρίως στους προσκόπους και τη δεύτερη στο στρατό. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη δεύτερη μέθοδο έρχεται κανείς σε επαφή με τη μουσικότητα του κώδικα, ένα χαρακτηριστικό του, το οποίο όσοι έχουν ασχοληθεί, το θεωρούν μαγευτικό.

Το τετράστιχο είναι σχετικά πολύ εύκολο στην απομνημόνευση και κάποιες λέξεις που αρχικά φαίνονται λίγο «άγνωστες» δεν είναι παρά καθαρευουσιάνικοι ή αρχαϊκοί τύποι ελληνικών λέξεων. Π.χ. η λέξη λυγξ είναι η ονομαστική δυο λέξεων, η μία σημαίνει λόξυγκας (στην γενική κάνει «του λυγγός») και η άλλη αναφέρεται στο γνωστό θηλαστικό ζώο που διακρίνεται για την ιδιαίτερη οξυδέρκεια του (στην γενική κάνει «του λυγκός»). Η λέξη φλεψ είναι η ονομαστική πτώση της νεοελληνικής λέξης «φλέβα» (η φλεψ, της φλεβός).. Τώρα το "ούφα" είναι μάλλον ...πολλά ufo, και το "ωχρ" βγαίνει από το "ωχρός"!

Κάθε μια από τις λέξεις του τετράστιχου, αντιστοιχεί στο γράμμα της αλφαβήτου, που είναι γραμμένο με κεφαλαίο γράμμα. Δηλαδή το "Αν" είναι το Α, το "Βάου" είναι το Β, το "άρΠα" είναι το Π, το "φλεΨ" είναι το Ψ και ούτω καθεξής.

Κατόπιν σε κάθε σύμφωνο της κάθε λέξης αντιστοιχούμε την παύλα και σε κάθε φωνήεν την τελεία . Κι αυτό ήταν!

Θυμηθείτε:

σύμφωνο = -

φωνήεν = .

Έτσι, για παράδειγμα, αν θέλουμε να δούμε πώς είναι το γράμμα Ψ στον κώδικα Μορς, σκεφτόμαστε τη λέξη φλεΨ, δηλαδή: - - . - Η αν θελήσουμε να δούμε πώς είναι το Κ, σκεφτόμαστε το Κωκ, δηλαδή : - . -

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι αντιστοιχίες των λέξεων του τετράστιχου και των γραμμάτων της αλφαβήτας με τον κώδικα Μορς.

Α -> .-

B-> -...

Γ-> --

Δ-> -..

Ε-> .

Ζ -> --..

Η -> ....

Θ -> -.-.

Ι -> ..

Κ -> -.-

Λ -> .-..

Μ -> --

Ν -> -.

Ξ -> -..- .

Ο -> ---

Π -> .--.

Ρ -> .-.

Σ -> ...

Τ -> -

Y -> -.--

Φ -> ..-.

Χ -> ----

Ψ -> --.-

Ω -> .--

Αριθμοί

1 -> .----

2 -> ..---

3 -> ...--

4 -> ....-

5 -> .....

6 -> -....

7 -> --...

8 -> ---..

9 -> ----.

10 -> -----

Όπως θα παρατηρήσατε από τον παραπάνω πίνακα αλλά και από το τετράστιχο λείπουν κάποια γράμματα. Πρόκειται για τους συνδυασμούς γραμμάτων Ε,Ι,Σ,Η και Τ,Μ,Ο,Χ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι δύο αυτές ομάδες απομνημονεύονται με διαφορετικό τρόπο. Η πρώτη (ΕΙΣΗ) είναι τα γράμματα της αλφαβήτας που αντιπροσωπεύονται στον κώδικα μόνο με τελείες και η δεύτερη ομάδα (ΤΜΟΧ) είναι τα γράμματα που αντιπροσωπεύονται μόνο με παύλες.

Στην παρακάτω σελίδα έχετε την δυνατότητα να μάθετε περισσότερα για τον κώδικα μόρς.

http://paroutsas.jmc.gr/different/morse.htm

137 χρόνια από τον θάνατο του Samuel Finley Breese Morse (Σάμιουελ Μορς). Γνωστός από τα σήματα μόρς

Ο Σαμουήλ Μορς (Samuel Finley Breese Morse) ήταν ζωγράφος και φυσικός, ο εφευρέτης του τηλέγραφου και του διεθνούς αλφάβητου που φέρει το όνομά του.

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1791 στο Τσαρλτόουν της Μασαχουσέτης. Ήταν βορειοαμερικανικής καταγωγής. Σπούδασε ζωγραφική και γνώρισε αρκετή επιτυχία ως ζωγράφος ήταν μάλιστα και ένας από τους ιδρυτές της Εθνικής Ακαδημίας Ιχνογραφίας των ΗΠΑ. Εκτός από τη ζωγραφική, πολύ σοβαρά ασχολήθηκε ο Μορς με τη φυσική, όπου αφιέρωνε όλες τις ελεύθερες ώρες του.

Για πολύ διάστημα βασάνιζε το μυαλό του η σκέψη της δημιουργίας ενός μηχανήματος, που θα βοηθούσε στη μετάδοση διάφορων μηνυμάτων σε μεγάλη απόσταση. Τέλος κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να κατασκευάσει την πρώτη τηλεγραφική συσκευή, την παρουσίαση της οποίας έκανε το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 1837. Τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του πρώτου τηλέγραφου ήταν αρκετά ικανοποιητικά και αυτό ώθησε το αμερικανικό κογκρέσο να χρηματοδοτήσει τις παραπέρα έρευνες του Μορς για την τελειοποίηση της συσκευής.

Η πρώτη τηλεγραφική γραμμή ήταν ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Βαλτιμόρη. Γρήγορα ........

διαδόθηκε το σύστημα αυτό σε όλα τα κράτη. Στην Ελλάδα ο πρώτος τηλέγραφος λειτούργησε στα 1859. Η λειτουργία του τηλέγραφου στηρίζεται πάνω στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Για την ευκολότερη χρήση του τηλέγραφου σε διεθνή κλίμακα, ο Μορς εφεύρε και ειδικό αλφάβητο, το γνωστό αλφάβητο Μορς (Κώδικας Μορς).
Το αλφάβητο αυτό δεν έχει γράμματα αλλά τελείες και παύλες που συνδυαζόμενα αντιστοιχούν στα γράμματα του αλφαβήτου και στους αριθμούς 0-9. Και οι στιγμές (τελείες) και οι άλλες γραμμές (παύλες) αντιστοιχούν σε ηλεκτρικά κύματα. Η διάρκεια της στιγμής παίρνεται σαν μονάδα.
Χρονικά, η στιγμή (τελεία) αντιστοιχεί στο 1/6 του δευτερολέπτου.
Η γραμμή έχει διάρκεια τρεις φορές μεγαλύτερη (δηλαδή μισό δευτερόλεπτο). Η απόσταση μεταξύ των λέξεων είναι ίση με επτά στιγμές.
Η απόσταση μεταξύ των γραμμάτων είναι ίση με τρεις στιγμές, η απόσταση μεταξύ των ίδιων γραμμάτων είναι ίση με μια στιγμή. Με τον οπτικό τηλέγραφο μπορούμε να δούμε το σήματα Μορς, που μεταδίδονται με ηχητικά μέσα.

Ο Σάμιουελ Μορς απεβίωσε στις 2 Απριλίου του 1872.

Πηγή: Ελληνική Βικιπάιδεια

Διαβάστε εδώ για τo μορσικό Αλφάβητο.

Τους ξεμπρόστιασε ο Κακλαμάνης. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Ποιόν πολίτη ενδιαφέρει η σούπα της συνάντησης Καραμανλή-Μπαρόζο, που σερβίρεται?...

Είστε χειρότεροι κι απ΄τα χειρότερα ιδιωτικά Κανάλια.
Χαμός. Από τις σπάνιες , αν όχι τις μοναδικές στιγμές που καλεσμένος χε... τόσο άσχημα τους οικοδεσπότες τηλεοπτικής εκπομπής.
"Ποιον Έλληνα ενδιαφέρει αυτός ο χυλός? Είστε απαράδεκτοι. Σταματήστε αυτή την κωμωδία".

Ο Κακλαμάνης ήταν καλεσμένος μαζί με τον Τραγάκη της Ν.Δ. όταν ξαφνικά ο Λυριτζής και Οικονόμου ,τον διέκοψαν για να βάλουν για περίπου ένα 10λεπτο σε απευθείας σύνδεση, τα λογύδρια και τις φιλοφρονήσεις που αντάλλασσαν μεταξύ τους Καραμανλής Μπαρόζο.

Η ΕΡΤ σήμερα είναι χειρότερη κι απ΄την χειρότερη εποχή του ΠΑΣΟΚ. Δεν σέβεστε .......

τον πολίτη.
Είστε χειρότεροι κι απ' τα χειρότερα ιδιωτικά Κανάλια. Κάγκελο ο Τραγάκης , ενώ οι παρουσιαστές προσπάθησαν να αντιδράσουν σ' αυτή την ψυχρολουσία. "Κι επί ΠΑΣΟΚ έτσι γινόταν " του είπαν.

"Αν γινόταν πάντα έτσι τότε πάμε πίσω. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει".
Ασυγκράτητος ο Κακλαμάνης αποκάλυψε στο κόσμο ότι την ώρα που έπαιζε ο Μπαρόζο, κάναν νοήματα να σταματήσει, αλλά από το control δεν τους έδιναν σημασία.
"Δεν διευθύνεται εσείς την εκπομπή σας" τους πέταξε στα μούτρα.
Φοβερό...

Πηγή: Nonews-news

ΣΧΟΛΙΟ
Η αλήθεια είναι ότι η κρατική τηλεόραση διοικείται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Αλήθεια. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα που μας πλασάρει???


Πρόγραμμα Stage Ανασφάλιστοι και με πενιχρούς μισθούς οι εργαζόμενοι

Όμηροι της ανεργίας εξακολουθούν να είναι όσοι νέοι και νέες έχουν ενταχθεί στα προγράμματα Stage, αφού ο μισθός ούτε καν μέσος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, ενώ είναι ανασφάλιστοι και με τη λήξη του προγράμματος δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στο Ταμείο Ανεργίας.

Μόνο στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας εργάζονται 89 άτομα με Stage. Ολόκληρες δε υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με αυτής της μορφής τους εργαζόμενους.
Μιλώντας με νέους και νέες που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες της Νομαρχίας (οι οποίοι, όπως είναι λογικό, θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους), αναφέρθηκαν κυρίως στα αρνητικά του προγράμματος, τα οποία είναι πολλά. Το μόνο θετικό που αναγνωρίζουν είναι ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει μόρια σε περίπτωση που λάβεις μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Στη Νομαρχία.............

Όπως σημείωσε ο διευθυντής του Γραφείου του Νομάρχη Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, με το Stage, που είναι πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, απασχολούνται σε υπηρεσίες της Νομαρχίας 89 άτομα. Για τα 50 από αυτά οι συμβάσεις (18μηνης διάρκειας) λήγουν το καλοκαίρι. Για 18 άτομα έχει γίνει ανανέωση της σύμβασης άλλους 18 μήνες.
Ο κ. Τσιμόγιαννης διευκρίνισε ότι στους εν λόγω εργαζόμενους παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ η τοποθέτησή τους έγινε από την κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, μετά από αξιολόγηση των αιτημάτων που καταθέτουν οι άνεργοι, όταν εγγράφονται στον Οργανισμό.
Επίσης, στις υπηρεσίες της Νομαρχίας απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες και 35 άτομα με μερική απασχόληση, 18μηνης σύμβασης. Όμως, η απασχόληση είναι 4ωρη και ασφαλίζονται κανονικά στο ΙΚΑ.

Η 23χρονη Χ.Φ. είναι απόφοιτος ΑΕΙ και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς της δεν μπόρεσε να βρει δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασε. Έτσι, όταν έμαθε για το Stage, έκανε τα χαρτιά της. Είναι στο πρώτο 18μηνο και το σκέφτεται αν θα επιδιώξει να ανανεωθεί η σύμβασή της: «Σαν εμπειρία καλό είναι.
Μαθαίνεις κάποια πράγματα, αλλά αυτό έχει να κάνει και με την υπηρεσία στην οποία είσαι και το ποιοι είναι οι άλλοι υπάλληλοι.
Το μόνο θετικό από όλο αυτό είναι τα μόρια που παίρνεις για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τα οποία δεν μπορείς να τα πάρεις αλλιώς». Όπως εξήγησε, όποιος έχει και δεύτερο 18μηνο, τότε τα μόρια σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προσαυξάνονται κατά 50%.

«Το πρώτο αρνητικό», είπε συνεχίζοντας, «είναι το οικονομικό. Στο Δήμο, λένε, πληρώνουν περισσότερα και δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά. Αν είσαι Π.Ε. ή Τ.Ε. δεν ξεπερνάς με τίποτα τα 550 – 600 ευρώ το μήνα. Αν είσαι Δ.Ε., μιλάμε για 400 ευρώ. Ένσημα δεν υπάρχουν. Όταν φύγεις δεν μπορείς να πας Ταμείο Ανεργίας. Δεν υπάρχουν δώρα ή επιδόματα και δεν πληρωνόμαστε τις αργίες.
Δουλεύεις κανονικά 8.00-3.00, ενώ σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχουν και υπάλληλοι που σε βλέπουν και σε αντιμετωπίζουν υποτιμητικά. Υπάρχουν ολόκληρες υπηρεσίες που στηρίζονται μόνο στο Stage. Το κράτος, λοιπόν, είναι ο Νο1 παράνομος».

Μόνο για το Δημόσιο

Όπως και τα υπόλοιπα παιδιά στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι ακόμα και για το Stage πρέπει να έχεις ένα καλό μέσον. Διαφορετικά, δε γίνεται τίποτα. Και αν θέλεις να έχεις και 2η σύμβαση, τότε πρέπει να έχεις «χοντρό μέσον».
Απόφοιτη ΤΕΙ και με καλό βαθμό στο πτυχίο η 25χρονη Κ.Ζ., κάνει, όπως λέει, υπομονή μόνο για την προϋπηρεσία και τα μόρια, αφού την ενδιαφέρουν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. «Βέβαια, υπάρχουν και χειρότερα. Παιδιά που δεν παίρνουν ούτε αυτά τα 500 ευρώ. Πάντως, καλύτερα να έπαιρνα 50-100 ευρώ λιγότερα και να είχα ασφάλεια. Ενδεχομένως θα επιχειρήσω να μείνω και δεύτερο 18μηνο.
Το μόνο θετικό είναι τα μόρια. Κατά τ’ άλλα, δεν αξίζει το Stage. Βγάζουμε πολλή δουλειά και πολλές φορές περισσότερη από τους μόνιμους υπαλλήλους.
Όλα τ’ άλλα είναι αρνητικά. Ακόμα και τα λίγα χρήματα τα πληρωνόμαστε με καθυστέρηση δύο μηνών, δηλαδή το Φεβρουάριο τον πληρώνεσαι τον Απρίλιο», σημείωσε.
Απόφοιτος Λυκείου ο 26χρονος Ξ.Ν. σημειώνει ότι από να κάθεσαι, άμα δε βρίσκεις δουλειά, καλό είναι και το Stage. Θα συνεχίσει και δεύτερο 18μηνο, αφού θέλει τα μόρια, ενώ θεωρεί ως πρώτο αρνητικό ότι δεν υπάρχει ασφάλεια και ως δεύτερο τα λίγα χρήματα. «Το ίδιο το κράτος είναι παράνομο, όταν την ίδια στιγμή κυνηγάει τους επαγγελματίες. Για να μπεις δε στο πρόγραμμα, κάποιος πρέπει να μεσολαβήσει. Εγώ σε νέους ανθρώπους θα το συνέστηνα ως εμπειρία, αλλά για μεγαλύτερους με τίποτα», τόνισε.

Μόνο σε κάποιον που ενδιαφέρεται για μια θέση στο Δημόσιο συστήνει το Stage η 27χρονη Φ.Δ., η οποία έχει δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα και τώρα διανύει το δεύτερο 18μηνο του προγράμματος: «Το μόνο θετικό είναι η προϋπηρεσία. Τα μόρια που παίρνεις βοηθάνε πολύ. Μετά δε χρειάζεσαι μέσον για να διορισθείς. Μισθολογικά, όμως, το πρόγραμμα είναι χάλια. 22 ημέρες πληρώνουν. Εάν έχεις δουλέψει 23 θα πληρωθείς 22, εάν δουλέψεις 19 θα πληρωθείς 19. Κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά (καμιά φορά και περισσότερη) με τους μόνιμους και παίρνεις ελάχιστα λεφτά και χωρίς ένσημα. Εκτός των άλλων, έχεις και κάποιους υπαλλήλους να μη σε υπολογίζουν και να σου φέρονται άσχημα.

Εμάς δε του Stage προσπαθούν συνεχώς να μας “χώσουν”. Υπάρχουν παιδιά που τους έχουν αναθέσει αντικείμενο με πολλές ευθύνες, που δεν το φέρνει εις πέρας και υπάλληλος με 20 χρόνια υπηρεσίας. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι μαθαίνεις αρκετά πράγματα, πώς λειτουργεί το κράτος, κάνεις γνωριμίες. Βέβαια, πολλά παιδιά κάνουν και 2η δουλειά, χωρίς να κολλάνε ένσημα, διότι διαφορετικά δε βγαίνουν».

Πηγή: Θάρρος

Σύνθημα ενότητας και νίκης από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο.

Χθες το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος επισκέφθηκε την πόλη μας για να παραβρεθεί στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Παράλληλα επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, και τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο, πριν καταλήξει στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Εκεί έδωσε συνέντευξη Τύπου καθώς δε έλαβε μέρος σε σύσκεψη για τις Ευρωεκλογές, σε μία διευρυμένη επιτροπή που αποτελούνταν από τα μέλη της ΝΟΔΕ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν από τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες του Νομού προς τον κ. Υφυπουργό ήταν:
Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στην Καλαμάτα. Η συνεργασία των ...........

Διευθύνσεων του υπουργείου με τις αντίστοιχες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Αλλά και η κεντρική συνεργασία Υπουργείου - Αυτοδιοίκησης για το παρατηρητήριο τιμών, το δημοπρατήριο στα Φιλιατρά και η ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων.

Ατμομηχανή ο Τουρισμός

Ο κ. Βλάχος, κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, επισκέφθηκε πρώτα τον δήμαρχο, κ. Παναγιώτη Νίκα, στο γραφείο του, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καρατζέα.
Tων αντινομαρχών κ.κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Δημήτρη Καφαντάρη, αλλά και των αντιδημάρχων του Δήμου.
Ο κ. Νίκας καλωσόρισε τον κ. Βλάχο, τόνισε την φιλία που τους συνδέει και εξήρε την προσπάθεια και το έργο του στο υπουργείο. Εν συνεχεία, όμως έβαλε δύσκολα στον κ. Βλάχο, θέτοντας του το ζήτημα της επέκτασης του αγωγού Φυσικού Αερίου από την Μεγαλόπολη στη Καλαμάτα. Το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας στις δύο ΒΙΠΕ του Νομού (σ.σ. Καλαμάτας και Μελιγαλά), συνδεόμενο με την υπέρογκη αύξηση των ενοικίων στον χώρο αυτό είναι ένα σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες που τέθηκε από τον δήμαρχο Καλαμάτας εξ' αρχής στη συνάντηση τους.
Επίσης τόνισε τις προοπτικές του Νομού, χαρακτήρισε τον Τουρισμό «ατμομηχανή» και επεσήμανε την κατασκευή της Ιονίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα.

Ο κ. Γιώργος Βλάχος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Καλαμάτα και ανέφερε: «Ξεκίνησα την επίσκεψή μου από εσάς κύριε δήμαρχε, τιμώντας έτσι την πόλη». Ακόμη αναφέρθηκε στην τριπλή του ιδιότητα με την οποία παραβρέθηκε χθες εκεί. Δηλαδή, ως υφυπουργός, ως κομματικό στέλεχος και ως φίλος. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα οδοποιίας που γίνονται και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα βγάλουν την Μεσσηνία, από την απομόνωση. Εσείς τα περιμένατε για χρόνια και πλέον τα βλέπετε κάθε μέρα να έρχονται και πιο κοντά σας. Τα μεγάλα έργα είναι αυτά που μα ενώνουν και όσα δεν γίνονται είναι αυτά που θα μα ταλαιπωρούν συνεχώς». Τέλος, αναφορά έκανε στο κυβερνητικό έργο, εστίασε και πρόταξε τα όσα έχουν γίνει και εξέφρασε την πεποίθησή του για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές.

Στόχος η αποτελεσματική συνεργασία

Ο κ. υφυπουργός στη συνέχεια επισκέφθηκε τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο, στο γραφείο του, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου, του Γενικού Γραμματέα της ΝΑΜ, κ. Θανάση Σαμέλη, αντινομαρχών και Νομαρχιακών Συμβούλων. Ο κ. Δράκος καλωσόρισε τον υφυπουργό, αναφέρθηκε στην δυσκολία της κυβερνητικής θέσης του, αναφέρθηκε στο έργο του και στη σημαντικότητα που έχει για την πραγματική Οικονομία. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα της συνεργασίας μεταξύ των Διευθύνσεων Εμπορίου του υπουργείου και εκείνων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ζήτησε από τον κ. Βλάχο την συνεργασία του, αλλά και την ψηφιοποίηση της κείμενης νομοθεσίας. Επίσης αναφέρθηκε στο παρατηρητήριο τιμών και στην σύνδεσή του με εκείνο που ετοιμάζει το υπουργείο, επεσήμανε την υπόσχεση για την μελέτη στο δημοπρατήριο στα Φιλιατρά.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο κ. Δράκος έκανε αναφορά για τα προβλήματα στην πρώιμη πατάτα και το ελαιόλαδο. Στις χαμηλές τιμές του εμπορίου και για στο πενιχρό εισόδημα των παραγωγών. Ο κ. Βλάχος, ξεκίνησε την αναφορά του από το πρόβλημα της ψαλίδας στα αγροτικά προϊόντα, μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει κάνει παρεμβάσεις και θα συνεχίσει όπως είπε: «Να συγκρουόμαστε με τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις». Στόχος είπε ότι είναι η στήριξη των παραγωγών, να παραμεριστούν οι μεσάζοντες και το τέλος των επιδοτήσεων. Αλλά η αντικατάσταση τους με επώνυμα προϊόντα με ταυτότητα.
Ζήτησε από τις Νομαρχίες να ταυτοποιήσουν τα τυποποιητήρια και τα συσκευαστήρια, όσων αφορά τις δυνατότητες τους, τα προϊόντα που δέχονται, τις δυνατότητες τους, αλλά και από ποιόν έρχονται και σε ποιον καταλήγουν. Όπως δήλωσε: «Θέλουμε οι παραγωγοί να κουνήσουν τα χέρια τους, ζητάμε τη συνεργασία τους. Έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή για όλους».

Ένας φίλος από τα παλιά

Τέλος, ο κ. Βλάχος έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ με τον πρόεδρο της κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την παρουσία του, αναφέρθηκε στην παλαιά συνεργασία του από τη θέση τότε του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος τότε. Επεσήμανε πως ο υφυπουργός είναι ένας από τους ανθρώπους κλειδιά που έφεραν το αποτέλεσμα τόσο του 2004, όσο και τα επόμενα νικηφόρα αποτελέσματα. Κλείνοντας δήλωσε πως υπηρετεί την πολιτική που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Το παρόν έδωσε και ο Τομεάρχης του κόμματος κ. Πέτρος Τζώρτζης. Ο κ. Βλάχος, απηύθυνε ενωτικό μήνυμα στη βάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε οι πολίτες να κρίνουν με γνώμονα το έργο που έχει παραχθεί και δήλωσε για άλλη μία φορά σε όλους τους τόνους την πίστη του για εκλογική νίκη στις Ευρωεκλογές.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Μας πούλησε μερικούς τόνους φούμαρα.... για την πολιτική που αμφιβάλλουμε αν και ο ίδιος τα πιστεύει.
Μάλλον ένας ακόμα μας είπε το ποίημα που του έβαλε ο πρωθυπουργός να μάθει.


Αίρεται η «άμεση παρακολούθηση» του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, αίρεται το καθεστώς «άμεσης παρακολούθησης» που είχε επιβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ ένα χρόνο πριν, προκειμένου να εναρμονιστεί πλήρως με τις ειδικές κοινοτικές απαιτήσεις και προδιαγραφές.

Η παρακολούθηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκ μέρους του Υπουργείου, αποφασίσθηκε στο πλαίσιο της ανάγκης συμμόρφωσης του Οργανισμού Πληρωμών με όλα τα απαιτούμενα από το σχετικό Κοινοτικό Κανονισμό, όσον αφορά τη διαπίστευσή του και για την κανονικότητα των πληρωμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (άμεσες ενισχύσεις - πυλώνας Ι), όσο και για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (έργα Αγροτικής Ανάπτυξης - πυλώνας ΙΙ).
Σ΄ αυτές τις νέες προδιαγραφές ο Οργανισμός Πληρωμών ανταποκρίθηκε πλήρως και .......

κάλυψε όλες τις απαιτούμενες βελτιώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναβαθμισμένη διαπίστευσή του.

H σημασία της άρσης

Αυτό σημαίνει ότι έχουν ληφθεί και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες αποφάσεις (Διοικητικές Πράξεις) για την πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει εγκατασταθεί το λογισμικό του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣΑΑΑ) και επίσης, έχει πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση και η λειτουργική εφαρμογή του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS) - Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS).

Μετά τα παραπάνω, ο Υπουργός κ. Χατζηγάκης ήρε το καθεστώς «άμεσης παρακολούθησης» του Οργανισμού, ο οποίος διαπιστευμένος πλέον σύμφωνα με τα Κοινοτικά πρότυπα, θα καταβάλει εγκαίρως και χωρίς κανένα απολύτως από τα παλαιά προβλήματα, τα ποσά που εισρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας, τόσο για τον Πυλώνα Ι, όσο και για τον Πυλώνα ΙΙ , προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της αγροτικής μας οικονομίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηγάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική συμβολή των Υπηρεσιών, των υπαλλήλων του καθώς και της Διοίκησης, στην αναβάθμιση αυτή του Οργανισμού η οποία τον εξυψώνει σε ένα μηχανισμό σύγχρονου επιπέδου με υψηλές προδιαγραφές αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας, που λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς.

Πηγή: Επικαιρότητα

Ο δρόμος… δεν θα περάσει!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χάραξη της λεγόμενης «Ιoνίας Οδού», στο τμήμα που αυτή περνά μεταξύ των δύο οικισμών του Καλονέρου «κόβοντας» το χωριό στα δύο, διοργανώνει το Σάββατο το πρωί, στις 10, στο «δέλτα» του Καλονέρου ο Οικολογικός – Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καλονεριτών.

Σημειώνουμε ότι, ο Σύλλογος, με τη ενεργό συμπαράσταση πολιτών της ευρύτερης περιοχής, όπως αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του «Η Φωνή των Καλονεριτών», «από τότε που ανακοινώθηκε η χάραξη της «Ιόνιας Οδού» (που πλέον λέγεται «Βορειοδυτική Οδός Πελοποννήσου») μεταξύ των δύο οικισμών του Καλονέρου, αντέδρασε και .......

με συνεχείς παραστάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο, ΠΕΧΩΔΕ, ζήτησε την αλλαγή της χωροθέτησης κατά τρόπο που θα διέρχεται ανατολικότερα του Άνω Καλονέρου και ειδικότερα πρότεινε την λεγόμενη ορεινή διέλευση από Ελαία προς Αγαλιανή και ευθείας μέχρις ότου συναντήσει την υπάρχουσα οδό Καλονέρου - Τσακώνας».

«Δυστυχώς όμως οι παραστάσεις αυτές δεν βρήκαν αντίκρισμα στην Πολιτεία η οποία οφείλει να προασπίζει την ποιότητα ζωής των Ελλήνων και δυστυχώς με την χάραξη που επέλεξε στο χωριό μας σίγουρα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των Καλονεριτών και υποθηκεύει τη γνήσια ανάπτυξη του χωριού μας. Πιστέψαμε ότι η Πολιτεία θα κατανοήσει το δίκαιο αίτημά μας, δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε οικτρά.

Ο Σύλλογός μας, διαπιστώνοντας ότι το αίτημα για παράκαμψη των οικισμών του χωριού μας ανατολικά είχε αμετακλήτως απορριφθεί, αφού ήδη είχε αρχίσει η διαδικασία απαλλοτριώσεων των εκτάσεων στις οποίες διέρχεται ο δρόμος, προτείναμε εναλλακτική λύση την υπογειοποίηση του δρόμου σε όλη την διέλευσή του μεταξύ Άνω και Κάτω Καλονέρου. Λύση η οποία σαφώς μειώνει τις βλαπτικές συνέπειες του αυτοκινητόδρομου, δεν αλλάζει τη χωροθέτηση και έχει εφαρμοστεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι, σε δημόσια συνέλευση των κατοίκων του χωριού μας που οργάνωσε ο Σύλλογός μας, τόσο ο Δήμος Αυλώνος δια του Δημάρχου Ιωάννη Φιλντίση, όσο και το σύνολο των παρευρισκομένων, υιοθέτησε τα δίκαια αιτήματά μας».

Από τον Άννα στον Καϊάφα...

«Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς μας», εξακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου, «ο Σύλλογός μας με κατοίκους του χωριού μας, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Μεσσηνίας κύριο Ιωάννη Λαμπρόπουλο, επισκεφθήκαμε τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κύριο Ξανθόπουλο ο οποίος επικαλούμενος οικονομικούς ουσιαστικά λόγους για την υπογειοποίηση, μας παρέπεμψε στους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι απέρριψαν το αίτημά μας ισχυριζόμενοι, μόνο προφορικά, μεταξύ άλλων, ότι τα εδάφη ανατολικά του χωριού μας είναι σαθρά και ότι υπάρχουν υπόγεια ύδατα που εμποδίζουν την υπογειοποίηση. Πλην, όμως, επειδή εμείς πιστεύουμε ότι στη σύγχρονη εποχή δεν υπάρχει εμπόδιο πραγματικό για την πραγματοποίηση τεχνικών έργων οδοποιίας, όταν ανοίγονται υποθαλάσσιοι δρόμοι και κατασκευάζεται η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου σε μια σεισμογενή περιοχή.

Θεωρούμε ότι ο πραγματικός λόγος που δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματά μας είναι το οικονομικό κόστος.

Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η ζωή μας και να υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου μας, χάρις του κατασκευαστικού κόστους.

Δεν είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη κοινωνία το χρηματικό κόστος, το οποίο σημειωτέο, εμείς οι πολίτες εν τελευταία αναλύσει καταβάλλουμε, να είναι σημαντικότερο μέγεθος από την ποιότητα ζωής των ανθρώπων εν' ονόματι των οποίων, υποτίθεται ότι, κατασκευάζεται το έργο.

Η Πολιτεία την οποία, μέχρι τώρα, αντιμετωπίσαμε καλόπιστα με τον οφειλόμενο σεβασμό, δεν σεβάστηκε το πάγιο και διαρκές αίτημά μας.

Δεν απομένει, πλέον, καμιά άλλη οδός για εμάς, παρά η οδός της έντονης καθολικής διαμαρτυρίας των Καλονεριτών και όσων πραγματικά θλίβονται για την αντιμετώπιση ενός χωριού με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και οικολογικό ενδιαφέρον.

Τα ψέματα τελείωσαν. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως οι Βουλευτές του Νομού μας, όλων φυσικά των κομμάτων, τους οποίους θα καλέσουμε μαζί με τον Νομάρχη Μεσσηνίας να παραστούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και να τοποθετηθούν δημόσια.

Θεωρούμε ότι όλοι οι Καλονερίτες πρέπει να είναι παρόντες στο προσκλητήριο υπεράσπισης της ποιότητας ζωής του τόπους μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου, όπως έχει δημοσιευθεί στην «Φωνή των Καλονεριτών».

Μάλιστα, το Σάββατο στην εκπομπή της Ραδιοφωνίας Τριφυλίας, «Ενημερωτικό Δελτίο» με τον Δημοσιογράφο Ηλία Γιαννόπουλο, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου - νυν Αντιπρόεδρος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες του Συλλόγου ώστε να βρει λύση και να μην «διχοτομηθεί» και ουσιαστικά καταστραφεί το Καλόνερο από τον κλειστό αυτοκινητόδρομο και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες της περιοχής και όσους αγαπούν και επιθυμούν την ανάπτυξή της, το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «δέλτα» του Καλονέρου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης κάνναβης στους Γαργαλιάνους

Στη σύλληψη ενός 30χρονου καταστηματάρχη και μιας 20χρονης σπουδάστριας στη Χώρα Τριφιλίας, στους Γαργαλιάνους, προέβη το μεσημέρι του Σαββάτου το τμήμα δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την Α΄ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί υπάλληλοι, έπειτα από σχετική πληροφορία, ενήργησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 30χρoνου όπου και βρέθηκαν ινδική κάνναβη σε αποξηραμένη μορφή μικτού βάρους 38 γραμμαρίων, μία ........

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ, το οποίο φαίνεται να προήλθε από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, στο σακίδιο της 20χρόνης φοιτήτριας, που φέρεται να είναι φιλοξενούμενη του 30χρόνου, βρέθηκαν 17 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται και ένα 17χρονό αγόρι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούσε τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών από κοινού με την 20χρονη και υπό την καθοδήγηση του 30χρόνου.

Οι ναρκωτικές ουσίες, η ζυγαριά καθώς και τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων θα σχηματισθεί δικογραφία που θα αποσταλεί στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

Πηγή: Eπικαιρότητα

Επίσπευση των διαδικασίων για την τοποθέτηση των δεματοποιητών ζητά ο περιφερειάρχης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια των γερμανικής κατασκευής δεματοποιητών που θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν στις διάφορες ενότητες των 5 νομών της, μέχρι να υλοποιηθεί οριστικά ο περιφερειακός σχεδιασμός.

Την δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Αγγελόπουλος μιλώντας στην «Ε», προς την οποία διευκρίνισε παράλληλα ότι αυτό που προέχει είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εγκατάστασή τους.

Κι αυτό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των χωματερών που βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία -με κίνδυνο να ξεκινήσει η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο γενικός γραμματέας κατηγορηματικά απέρριψε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη να .......

προχωρήσει η Περιφέρεια στην αγορά άλλου είδους δεματοποιητών, παρατηρώντας ειδικότερα ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρεθούν δεματοποιητές που θα είχαν τη δυνατότητα να ενσωματώνουν και βιολογικό καθαρισμό -όπως αυτοί που έχει ήδη προμηθευτεί.
«Είμαστε σε γνώση αρκετών ειδών δεματοποιητών, ακόμα και των φορητών ή μεταφερόμενων, ωστόσο αυτοί δεν πληρούν τα κριτήριά μας, αφ’ ενός γιατί δεν μπορούν να συνεργαστούν με βιολογικό καθαρισμό και αφ’ ετέρου γιατί προϋποθέτουν γήπεδο στο οποίο θα ξεφορτώνονται τα απορρίμματα εν αναμονή της άφιξής τους.

Αυτό, στην ουσία δημιουργεί επιπλέον προβλήματα από αυτά που επιχειρούμε να λύσουμε» παρατήρησε ο Ν. Αγγελόπουλος.
Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί «ό,τι καλύτερο υπάρχει» -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- με πιστοποίηση από το γερμανικό ΕΛΟΤ.
Παράλληλα, όμως, επέκρινε με τη σειρά του όλους αυτούς που επικρίνουν την επιλογή της Περιφέρειας για τους δεματοποιητές, παρατηρώντας ότι κανένας από τους επικριτές δεν έχει αντιπροτείνει οτιδήποτε μέχρι σήμερα για να απαλειφθούν οι παράνομες χωματερές από τους 5 νομούς -«107 δήμαρχοι δεν πρότειναν άλλη εναλλακτική, ούτε κανένας άλλος φορέας» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Αγγελόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα και την απορία του για ένα οξύμωρο, όπως το χαρακτήρισε, γεγονός:
«Από τη μία εκφράζουν μόνο διαφωνίες κι από την άλλη μας επικρίνουν επειδή καθυστερούμε.
Αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται, λογικά».


Πηγή: Eλευθερία

Νίκη Πλάτης - Μάνεση 5 - 2. Κέρδισε αλλα δεν ανέβηκε στην Α΄ Τοπική.

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε χθές το απόγευμα στα Φιλιατρά ανάμεσα στην Νίκη Πλάτης και το Μάνεση.
Ένα παιχνίδι που η Νίκη Πλάτης το ήθελε πολύ προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο της ανόδου στην Α' Τοπική.
Βέβαια δεν εξαρτώταν 100% από το χέρι της καθώς είχε ελπίδα στραβοπατήματος των δυο πρωτοπόρων της.

Στον χθεσινό αγώνα η Νίκη Πλάτης έβαλε 5 γκολ δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της.
Κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στα δεκα πρώτα λεπτά που της έδωσε φτερά στα πόδια για να παίξει πιο ανοικτά.
Μετά το πρώτο γκολ το Μάνεση κλείστηκε πίσω στην άμυνα και στο 17 η Νίκη διπλασίασε τα τέρματα της για να τα τριπλασιάσει δυο λεπτά αργότερα.

Στο δευτερο ημίχρονο η Νίκη Πλάτης πέτυχε άλλα δυο γκόλ και ενώ όλα έδειχναν ότι θα προχωρήσει έτσι η ομάδα χαλάρωσε και δέχτηκε δυο γκολ σε διάστημα 10 λεπτών.

Το φίλμ του Αγώνα .........

Στο 4' Εκτέλεσγη φάουλ με τον Σταθόπουλο, απευθείας. Ο Αγγελάκος έπεσε και έδιωξε.

Στο 6 Ο Άλμπαν απο δεξιά έκανε παράλληλη σέντρα για τον Καραχάλιο. Ο Αγγελάκος μπήκε στην Μέση και μπλόκαρε.

Στο 7 ο Τοντέρικα είχε μια πολύ ωραία συνεργασία με τον Παπαδόπουλο. Ο Τοντέρικα έκανε σούτ προς την εστία του νικολόπουλου. Ο τελευταίος έπεσε και μπλόκαρε σταθερά διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 11 ο Καψιμάλης έκανε πάσα στον Κωσταντόπουλο και εκείνος με πλασέ έγραψε το 1 - 0

Στο 17 Ο συνήθης ύποπτος Κωσταντόπουλος, με σουτ απο δεξιά έγραψε το 2 - 0 για την Νίκη Πλάτης.

Στο 19 Ο Καραχάλιος είχε σειρά να στεφθεί σκόρερ με πλασέ γράφοντας το 3 - 0.

Στο 38 σε Σέντρα του Καψιμάλης και ο Αγγελάκος βγήκε και μπλόκαρε.

Στο 55 Ο Γεωργακόπουλος έκανε παράλληλη σέντρα και βρήκε τον Σικαλία ο οποίος έκανε το 4 - 0.

Στο 66 Η Νίκη Πλάτης κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε να κάνει ο Νικολόπουλος ο οποίος στέφθηκε και εκείνος σκόρερ γράφοντας το 5 - 0.

Στο 67 ο Μπιλάλης μετά από δυνατό σούτ του θεοδορόπουλου βρέθηκε τετ α τετ με τον Νικολόπουλο. Τον πλάσαρε και μείωσε σε 5 - 1.

Στο 73 ο Βενετσανάκος απείλησε την εστία του Αγγελάκου. Έκανε σουτ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό 5 - 2 γράφτηκε στο 76 όταν ο Τοντέρικα βρήκε την μπάλα μετά από σέντρα του Αθανασόπουλου.

Στον Αγώνα κιτρινίστηκαν οι:
Νικολόπουλος και Γεωργακόπουλος από την Νίκη Πλάτης ενώ από το Μάνεση κιντρινίστηκαν οι Παπαδόπουλος, Αθανασόπουλος Στ, Καρνούσης

Οι συνθέσεις:

Νίκη Πλάτης
Νικολόπουλος, Χατζής (61 Γκίνο), Καψιμάλης, Μιχαλακόπουλος, Σύλλας, Σταθόπουλος, Άλμπαν, Καραχάλιος (Βενετσανάκος), Κωσταντόπουλος (52 Σικαλίας), Παπαθεοδοσίου, Γεωργακόπουλος.

Μάνεση:
Αγγελάκος, Γιαννακόπουλος(62 Αθανασόπουλος Κ), Καρνούσης, Τσίχλης, Καφούσης, Μπιλάλης(61 Καλογερόπουλος), Τοντέρικα, Γιαννόπουλος, Παπαδόπουλος(55 Αποστολόπουλος), Θεοδωρακόπουλος, Αθαασόπουλος Στ.

Β' Τοπική 1ος Όμιλος Αποτελέσματα 26ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Β' Τοπικής Κατηγορίας.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και η οριστική βαθμολογία έχουν ως εξής:







Νέο Τριφυλιακό blog βγήκε στο internet.

Ένα νεο blog απο την Δυτική Μεσσηνία και συγκεκριμένα από την Τριφυλία με έδρα τα Φιλιατρά, έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο.

Το όνομα του: Δυτική Μεσσηνία blog
Η Διεύθυνση του: http://ditikimessinia.blogspot.com

Μας ζητήθηκε να το διαφημίσουμε μέσω του δικού μας blog.
Το στηρίζουμε και το κάνουμε γνωστό στους αναγνώστες μας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αυτή προσπάθεια του συντοπίτη μας blogger.

Και μια παρατήρηση: Τα Τριφυλιακά Blogs, αυξάνονται και πληθύνονται. Πολυ καλό αυτό για την Τριφυλία.