Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Π. Τατούλης: Το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό [ VIDEO ]

UPDATE

Άστραψε και βρόντηξε ο Πέτρος Τατούλης σήμερα το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

"Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση είμαστε αιρετό όργανο με την ευθύνη της Περιφέρειας, δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση.

Και να ξεφύγει από το μυαλό ......

μας ένας τέτοιος μύθος γιατί βλέπω πολλές φορές να επιμένετε σε κάτι που δεν υφίσταται και το ξέρετε παρά πολύ καλά και από την άλλη βλέπω πάρα πολλά κυβερνητικά στελέχη να θέλουν να παρέμβουν στην εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας.

Και αυτό είναι επικίνδυνο και είναι και απρεπές. Οι κύριοι υπουργοί να κοιτάξουν τη δική τους δουλειά και τη δική τους αρμοδιότητα και να αφήσουν ελευθέρα και ήσυχα το θεσμό να ορθοποδήσει να περπατήσει και να σταθεί στις μεγάλες ευθύνες.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να υπερβαίνει το ρόλο του.

Γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και είναι και πάρα πολύ σκληρά.

Και το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό πολιτικό παιχνίδι, και δεν χωρά ούτε συμβιβασμούς ούτε αφαιρέσεις ούτε αναιρέσεις.

Ο κύριοι υπουργοί να σταματήσουν τους χαρακτηρισμούς και να κοιτάξουν τη δουλειά τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ευθύνες που του έχει αναθέσει ο έλληνας πολίτης και η χώρα μας. Και εμείς, όλοι εμείς πρέπει αυστηρά να σοβαρευτούμε.

Για αυτό μίλησα προηγούμενα για λαϊκισμό."



UPDATE

Το θέμα της ΔΕΗ είναι βαθειά πολιτικό ζήτημα
Το Περιφερειακό συμβούλιο ασχολήθηκε και με το θέμα της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το οποίο τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε το θέμα αυτό βαθειά πολιτικό ζήτημα και σημείωσε ότι για την επίλυσή του απαιτείται μεγάλη σοβαρότητα και σωστός σχεδιασμός.

Διεθνές Συνέδριο «Ανάπτυξη μακροχρόνιας στρατηγικής για τα προβλήματα του νερού στην Περιφέρεια»
Σε επερώτηση για τους περιβαλλοντικούς όρους της ΠΟΤΑ Πύλου, ο κ. Τατούλης απάντησε ότι το ζήτημα της υδροοικονομίας είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ανήγγειλε τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Ανάπτυξη μακροχρόνιας στρατηγικής για τα προβλήματα του νερού στην Περιφέρεια», το οποίο θα αντιμετωπίσει συνολικά το βασικό θέμα της διαχείρισης του νερού, που επηρεάζει ήδη και στο μέλλον θα επηρεάζει ακόμη περισσότερο την Πελοπόννησο, με τους κινδύνους της ερημοποίησης και της υφαλμήρωσης του νερού ορατούς.

Η Αποκεντρωμένης Διοίκησης αδρανεί και επιδεινώνει τα προβλήματα διαχείρισης του νερού
Το θέμα αυτό, βέβαια, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, αποτελεί σήμερα τομέα ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία αδρανεί τον τελευταίο χρόνο και επιδεινώνει τα προβλήματα που σχετίζονται με την πολιτική διαχείρισης του νερού, του χωρικού σχεδιασμού και της χωροταξίας. Επιδίωξη της Αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η διεκδίκηση των αρμοδιοτήτων αυτών, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο της ανήκουν, ακόμα και μέσω της δικαστικής οδού. Επεσήμανε επίσης ο κ. Τατούλης ότι οι δύο τελευταίες Ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν να εντάξουν τη χώρα στην ομάδα των χωρών της Μεσογείου που ήδη αντιμετωπίζουν συνολικά το ζήτημα της υδροοικονομίας, το οποίο αποτελεί πηγή οικονομίας πολύ σημαντικής για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Υδατοκαλλιέργειες: Προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας
Έπειτα από σχετική επερώτηση για την επέκταση των υδατοκαλλιεργειών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού άκουσε τις απόψεις των εκπροσώπων των ψαράδων των ανατολικών παραλίων της Πελοποννήσου, έθεσε το ζήτημα πάνω στο δίπολο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης, οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας και ίσως βρίσκεται μέσα στα πέντε πρώτα σημαντικά θέματα των εθνικών οικονομιών. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η στήριξη των κανόνων και της διοίκησης που δεν θα χαρίζονται σε κανέναν και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της Περιφερειακής οικονομίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι δεν θα γίνει ανεκτή η ανισομερής ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών σε βάρος του τουρισμού, στον οποίο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα η Αιρετή διοίκηση.

Πρώτιστο μέλημα μας σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης αποτελεί ο σεβασμός στον ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα σε αυτή τη λογική η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντείνει τους ελέγχους για την προστασία και την καθαρότητα των βυθών. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη ξεκινήσει διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο θέμα της χωροταξίας των υδατοκαλλιεργειών στην οποία η Περιφέρεια θα συμμετάσχει και καλεί και όσους τοπικούς φορείς έχουν συγκεκριμένες απόψεις να τις καταθέσουν. "Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξορθολογιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη" σημείωσε ο κ. Τατούλης καταλήγοντας "σκοπός είναι και παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος, η επιβίωση των ψαράδων και η τουριστική ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών".


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ 100% η ΕΡΑΝΗ στην κατηγορία. Λάθος ο υπολογισμός από το ΙonianSports

Λάθος τελικά ήταν ο υπολογισμός που έγινε από το Ιonian Sports που σε προηγούμενο θέμα του ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα η Εράνη να παίξει αγώνα μπαράζ με τον Πάμισο.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και ήταν ένας καθαρά λάθος υπολογισμός από τους διαχειριστές της σελίδας.

Σε νεότερη δημοσίευση τους αναφέρουν:

Μία θέση στη Δ΄ εθνική κατηγορία της επόμενης περιόδου θα διεκδικήσουν Αστέρας Μαχαιράδου και Πάμισος, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής.
Κι αυτό γιατί η Εράνη Φιλιατρών, παρά του ότι έχει 50 βαθμούς, υπερτερεί των δύο ομάδων σε οποιαδήποτε ισοβαθμία (διπλή ή και τριπλή).

Η Εράνη δηλαδή ακόμη κι αν χάσει στην τελευταία αγωνιστική από τον Τριταιικό έχει εξασφαλίσει την παραμονή της.

Ο Πάμισος την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό οπότε μένει στους 50 βαθμούς.

Ο Αστέρας Μαχαιράδου ο οποίος έχει 49 βαθμούς, θα χρειαστεί νίκη στα Βραχνέικα την ερχόμενη Κυριακή για να φτάσει στους 52 και να ξεπεράσει τον Πάμισο που έχει 50 (αδιαφορώντας τι θα κάνει η Εράνη).

Σε περίπτωση που ο Αστέρας αναδειχθεί ισόπαλος στα Βραχνέικα και φτάσει κι αυτός στους 50 βαθμούς, θα ισοβαθμήσει με τον Πάμισο στους 50 και οι δύο ομάδες θα πάνε σε αγώνα μπαράζ (περίπτωση διπλής ισοβαθμίας).

Αν ηττηθεί η Εράνη από τον Τριταιικό, ο Αστέρας πάρει ισοπαλία στα Βραχνέικα και μείνουν τρεις ομάδες στους 50 βαθμούς, τότε παραμένουν στην κατηγορία η Εράνη (7 πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια) και ο Αστέρας Μαχαιράδου (6 πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια) και υποβιβάζεται ο Πάμισος (4 πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια)

Όποιο σενάριο κι αν επικρατήσει, η Εράνη Φιλιατρών παραμένει στη Δ΄ εθνική και μία θέση "παίζουν" ο Αστέρας Μαχαιράδου και ο Πάμισος.

Ανακοίνωση του Δημάρχου Τριφυλίας για το θέμα με το Ελαιόλαδο άλλης περιοχής σε ταβέρνα της Μαραθούπολης.

Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε κατά την εκδήλωση ομάδας τουριστών της «DEUTCHE TELECOM» στη Μαραθόπολη, (προβολή ελαιολάδου από άλλες περιοχές της χώρας εκτός Μεσσηνίας) διευκρινίζουμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας ουδεμία ανάμειξη είχε στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, πλην της χορήγησης άδειας στο τουριστικό γραφείο για την τοποθέτηση εξέδρας σε κοινόχρηστο χώρο στη Μαραθόπολη, χωρίς καμία άλλη ουσιαστική συμμετοχή.

Είμαστε δε σε θέση να ..........

γνωρίζουμε, ότι ούτε οι αρμόδιοι της «Costa Navarino» είχαν οποιαδήποτε ουσιαστική συμμετοχή στην οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Η ευθύνη για την εκδήλωση και το περιεχόμενό της ανήκει αποκλειστικά στην τουριστική εταιρεία που συνόδευε το γκρουπ των επισκεπτών.

Είναι αυτονόητο ότι συμμεριζόμαστε απόλυτα τις καταγγελίες του Αγροτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων. Η συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια των διοργανωτών της εκδήλωσης προκάλεσε και σε μας την ίδια αγανάκτηση. Η απόφαση και η επιμονή του Δήμου Τριφυλίας για τη στήριξη των τοπικών μας προϊόντων και σταθερή είναι και πιστοποιημένη.

Θυμίζουμε πέραν των άλλων την εκδήλωση που διοργανώσαμε μόλις πρόσφατα από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων και τους παραγωγούς της Τριφυλίας στη «Costa Navarino» κατά το Συνέδριο των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων και Δημοσιογράφων.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός αυτό, επιβάλλει σε όλους μας μεγαλύτερη επαγρύπνηση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Κατσέλη σε Νάντια: «Στόχος η ενίσχυση της απασχόλησης για την συγχρηματοδότηση του ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’ από την Ε.Ε.»

Το παραπάνω έκανε γνωστό η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κατσέλη, σε απάντησή της στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και άλλοι 20 βουλευτές, σχετικά με την προοπτική του «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, με ερώτηση τους ...........

προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 10/03/11, οι βουλευτές ζητούσαν την εξασφάλιση επιπλέον πόρων από το ΕΣΠΑ για την ένταξη περισσότερων ωφελούμενων, την εξασφάλιση ικανών εθνικών πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς τη συρρίκνωση του αριθμού των δικαιούχων και την ένταξη σε πρόγραμμα υποστήριξης των ηλικιωμένων ατόμων και ΑΜΕΑ, ιδίως στα χωριά της επαρχίας.

Στην απάντηση της, η Υπουργός αναφέρει ότι η συγχρηματοδότηση του προγράμματος έχει διασφαλιστεί για το τρέχον έτος 2011 και υπό τον όρο της διαμόρφωσης ενός νέου βιώσιμου συστήματος για το 2012. Ακόμη, η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος – άνεργοι ή επαπειλούμενοι οικείοι - θα λάβουν τίτλο δικαιώματος ύψους 2000 ευρώ. Με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς προβλέπεται ότι η προκαταβολή προς τις δομές, έναντι του αριθμού επιλέξιμων εξυπηρετούμενων, θα καταβληθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, κατόπιν σχετικής συνεργασίας με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, έχει εξασφαλιστεί η κάλυψη για το 2011 από εθνικούς πόρους του κόστους παροχής υπηρεσιών σε εξυπηρετούμενους που τυχόν δε θα καλυφθούν από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος, καθώς και η κάλυψη των ίδιων των δομών για τους πρώτους μήνες του 2012.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα για την κάλυψη του προγράμματος από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος, η Υπουργός προσθέτει ότι η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί υποχρεωτικό όρο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση της συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, δεδομένου ότι το εν λόγω διαρθρωτικό Ταμείο, βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών Κανονισμών, χορηγεί τις ενισχύσεις του μόνο σε δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης και δεν χρηματοδοτεί προνοιακές δράσεις. Με άλλα λόγια, το «Βοήθεια στο Σπίτι» χρηματοδοτείται ως υποστηρικτικό μέτρο σε άνεργους ή επαπειλούμενους από ανεργία, προκειμένου με την κατ’ οίκον παροχή βοήθειας στους μη αυτοεξυπηρετούμενους οικείους τους να αποδεσμευτούν από την φροντίδα τους και να μπορέσουν να επωφεληθούν από άλλα ενεργητικά μέτρα απασχόλησης. Λόγω των συγκεκριμένων κοινοτικών περιορισμών, δεν προβλέπονται ως «επιλέξιμες» για πληρωμή από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο οι περιπτώσεις παροχής των υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα που δεν πληρούν την προαναφερθείσα βασική προϋπόθεση, όπως για παράδειγμα τα μοναχικά άτομα.

Η κ. Κατσέλη καταλήγει στην απάντησή της, δηλώνοντας ότι κρίνεται απαραίτητο οι φορείς υλοποίησης, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης α) να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα βάσει της προκήρυξης, β) να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξεύρουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εξυπηρετούμενων οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θεσπίζει το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο της συγχρηματοδότησης και γ) οι ωφελούμενοι οικείοι τους θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη σχετική πρόσκληση που έχει ήδη αναρτήσει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ως δικαιούχος έργου. Η ένταξη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εξυπηρετούμενων στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος της πράξης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την κάλυψη του μισθοδοτικού κόστους των εργαζομένων για το 2011 όσο και για την εξοικονόμηση εθνικών πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τέλος, η εκπόνηση ενός βιώσιμου συστήματος για τα προγράμματα αυτά από το 2012 και μετά αποτελεί βασικό όρο συγχρηματοδότησης, στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ε.Ε.

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Πολλά θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΑΝ SPORTS


Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

http://filiatranews.blogspot.com/2011/05/100-oniansposts.html




Ηχογραφούν το πρώτο τους CD οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Ο Δήμος στηρίζει, οι Γονείς οργανώνουν, οι Καθηγητές παίζουν και οι Σπουδαστές ηχογραφούν.

Η ηχογράφηση του πρώτου cd των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί και με τη δική σας στήριξη.

Με την αγορά ενός εισιτηρίου για .......

τις δύο συναυλίες των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΐΟΥ 2011, 9 μ.μ. και ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΐΟΥ 2011, 7:30 μ.μ.

Ενισχύετε την ηχογράφηση του 1ου cd των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας!

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά !

«Ο Κομποστοποιητής της γειτονιάς μας» Μια ενηερωτική ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Καλαμάτας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση , με θέμα: «Ο Κομποστοποιητής της γειτονιάς μας», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαίου 2011 στις 7.00 μ.μ. στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2).

Η ενημερωτική εκδήλωση ...........

οργανώνεται στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης του Κ.Π.Ε σε συνεργασία με το project Re:Think, (ομάδα Freespace Art Cooperativa) και απευθύνεται σε κατοίκους της περιοχής πλησίον των ΚΠΕ Καλαμάτας, στις οδούς Θουκυδίδου και Καμπύση.
Την εκδήλωση μπορεί επίσης να παρακαλουθήσει και οποιοσδήποτε συνδημότης μας ενδιαφέρεται να δει από κοντά τη λειτουργία του κομποστοποιητή .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
1. Επιτόπια επίδειξη της λειτουργίας του ήδη εγκατεστημένου Re:Think κομποστοποιητή στην είσοδο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
2. Προβολή βίντεο με θέμα: «Η οικιακή κομποστοποίηση στην πράξη».
3. Επίδοση έντυπου υλικού με βασικές οδηγίες για την κομποστοποίηση


Η εκδήλωση έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της γειτονιάς μας για την αξία της οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης. Επίσης, να πληροφορήσει για τη σωστή χρήση και διαχείριση του κομποστοποιητή που έχει εγκατασταθεί.
Για μας είναι πολύ σημαντικό, εκτός από την ανακύκλωση, να συμμετέχουμε και στην κομποστοποίηση, αφού έτσι συμβάλλουμε στην παραπέρα μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Προχωράμε, λοιπόν, στη λειτουργία ενός συνοικιακού κομποστοποιητή που στηρίζεται στην συλλογική δράση των κατοίκων της περιοχής για να λειτουργήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2721086147

LIVE στις 4 μ.μ. η 8η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΙΣ 16:00 Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου






ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Δείτε ολόκληρο τον τελικό Μπάσκετ της Euroleague (1 ώρα και 54 λεπτά) ανάμεσα σε Μακάμπι και Παναθηναϊκό όπου ο Παναθηναίκός στέφθηκε για 6η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης.





Επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας στον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας

Επιστολή στον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας κ. Βασίλειο Γεωργακόπουλο απέστειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην οποία εκφράζει τα συγχαρητήρια του και εύχεται καλή επιτυχία στα καθήκοντα του κ. Διοικητή.
Στην ίδια επιστολή ο Δήμαρχος Τριφυλίας εκφράζει τα προβλήματα στην αστυνόμευση που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ζητά να ληφθεί μέριμνα για την Τριφυλία στο θέμα της αστυνόμευσης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κόλλια αναφέρει:

Κύριε Διοικητά,
έστω και καθυστερημένα σας εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και τις θερμές ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σας, που πράγματι λόγω συγκυρίας γίνεται δυσκολότερο.
Είμαι βέβαιος ότι τα ζητήματα που θα σας θέσω μ’ αυτή την επιστολή μου και τα γνωρίζετε και σας απασχολούν.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να τα επισημάνω έστω και σε τίτλους, προσβλέποντας σε μια συνάντηση την οποία σας παρακαλώ να έχουμε το συντομότερο δυνατόν, όπου θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε διεξοδικά.

Το πρώτο, το πλέον σοβαρό και διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα και της δικής μας περιοχής είναι η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα.
Σας υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει μια ιδιαιτερότητα στην αστυνόμευσή της, καθώς εκτείνεται σε μια τεράστια γεωγραφική έκταση που περιλαμβάνει τις τρεις μεγάλες πόλεις Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Φιλιατρά την ευρεία περιοχή Κοπανακίου, ιδιαίτερα αναπτυσσόμενα διαμερίσματα, όπως Καλό Νερό και Μαραθουπόλη, δεκάδες άλλα διαμερίσματα, πλειάδα οικισμών και εκατοντάδες παραθεριστικές και αγροτικές κατοικίες, που είναι διάσπαρτες στην ευρεία γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου μας.
Ένα άλλο στοιχείο που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την αστυνόμευση της περιοχής μας είναι η ενδημούσα λαθρομετανάστευση, καθώς ολοχρονίς - λόγω και της καλλιέργειας κηπευτικών – η Τριφυλία αποτελεί χώρο προσέλευσης λαθρομεταναστών.
Αυτά τα δύο κύρια βασικά χαρακτηριστικά έχοντας ο Δήμος μας είναι προφανές ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Και αυτό είναι το μεγάλο αίτημα των συνδημοτών αλλά και των επισκεπτών μας, που νοιώθουν ανασφαλείς, καθώς καθημερινά σχεδόν σημειώνεται ένα ή και περισσότερα κρούσματα ληστείας.

Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που παρουσιάζουν οι ίδιες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην περιοχή μας. Αδυναμίες και ελλείψεις που συχνά εγκυμονούν κινδύνους και για το ίδιο το προσωπικό τους.
Καταρχήν οφείλω να σημειώσω ότι η συνεργασία του Δήμου μας με τις Διοικήσεις της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κοπανακίου και του τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας είναι (και από την πλευρά μας τουλάχιστον θα επιδιωχθεί να παραμείνει) άψογη.
Όπως επίσης οφείλω να σημειώσω ότι και οι προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών που στελεχώνουν τις αστυνομικές υπηρεσίες του Δήμου μας είναι φιλότιμες.
Όμως δεν επαρκούν για να είναι όσο χρειάζεται αποτελεσματικές. Και δεν επαρκούν γιατί, όπως ήδη σημείωσα, παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις και αδυναμίες.
Ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς πολλές από τις προβλεπόμενες (ξεπερασμένες πια κι αυτές σε αριθμό) οργανικές θέσεις παραμένουν κενές αλλά και καθώς γίνεται «αφαίμαξη» και αυτού του υπάρχοντος προσωπικού, που συχνά καλείται να προσφέρει υπηρεσίες πέραν των ορίων της έδρας του.
Αλλά ελλείψεις και σε μέσα, κυρίως σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Και ακριβώς οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν οργανωτικές αδυναμίες έτσι:
- Η ΟΠΚΕ που είχε συγκροτηθεί για κάποιο διάστημα στην Τριφυλία έχει διαλυθεί.
- Η ΟΠΤΑ δεν είναι συγκροτημένη.
- Οι περιπολίες είναι ανεπαρκείς
- Αισθητή είναι και η έλλειψη Τμήματος Ασφαλείας στο Δήμο.

Κύριε Διοικητά,
αντιλαμβανόμαστε την οικονομική συγκυρία. Ωστόσο στην υποχρέωση που έχουμε για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις.

Φιλικά

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Στο 3,8% η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Μία ακόμη δημοσκόπηση που ο δικομματισμός με το ζόρι ξεπερνάει το 44% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 30% έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με την εταιρεία «Marc» για Το «Έθνος της Κυριακής» μειώθηκε κατά περίπου μισή μονάδα σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας και έφτασε στο 3,8%.

Ωστόσο την μεγάλη πτώση .........

της κυβέρνησης δεν δείχνει να εκμεταλλεύεται η ΝΔ .

ΚΚΕ και ΛΑΟΣ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη μένει οριακά εκτός βουλής ενώ για πρώτη φορά μπαίνει σε μέτρηση το κόμμα του Γιάννη Δημαρά «Άρμα Πολιτών».

Πρόθεση ψήφου

ΠΑΣΟΚ 24%
ΝΔ 20,2%
ΚΚΕ 7,8%
ΛΑΟΣ 6,8%
ΣΥΡΙΖΑ 3,3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,9%
Άρμα Πολιτών 2,8%
Δημοκρατική Αριστερά 2,6%
Οικολόγοι 2,4%
ΔΞ/ΔΑ 27,2%

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές λένε 7 στους 10

Το 68% των πολιτών δηλώνει ότι πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 24,6%.
Ωστόσο σημειώνεται ότι ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι δεν θα αντέξει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία.
Αντίθετα το 43,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρώσει την τετραετία.

Ζητούν αλλαγή των όρων του μνημονίου

Οι ερωτηθέντες στην μέτρηση της Marc υποστηρίζουν σε ποσοστό 45,9% ότι πρέπει η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου, το 33,3% εκτιμά πως θα πρέπει να το εγκαταλείψουμε και μόλις το 17% δίνει την απάντηση πως δεν θα πρέπει να αλλάξει τίποτα και να τηρήσουμε τους όρους του μνημονίου.

Στο ερώτημα πότε θα βγει η χώρα από το μνημόνιο, το 15,2% πιστεύει ότι αυτό θα γίνει το 2013-2014, ενώ το 22,6% λέει σε 4 ή 5 χρόνια.

Ωστόσο σχεδόν το 22,5% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί μετά από δέκα χρόνια, ενώ καταγράφεται και ένα 13,5% που λέει «ποτέ».

Άρση του πλαφόν στη βενζίνη ζητούν οι βενζινοπώλες

«Όταν το πλαφόν στις τιμές λιανικής των καυσίμων στηρίζεται στα στρεβλά στοιχεία της αγοράς τα οποία προέρχονται από την παράνομη διακίνηση, τις πειραγμένες αντλίες, τις εμπορικές συμβάσεις κ.λ.π, τότε το πλαφόν έχει στρεβλή εφαρμογή σε βάρος των καταναλωτών», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων σε σημερινή ανακοίνωση, και ζητά την κατάργηση των ανώτατων τιμών στη βενζίνη με αφορμή και το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές υποχωρούν.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι .........

στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Στέφανο Κομνηνό και υπηρεσιακούς παράγοντες, «αναγνωρίσθηκε το γεγονός ότι η απόφαση για το πλαφόν περιέχει σφάλματα και αδυναμίες, με κυριότερο το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν ανώτατες τιμές και στη χονδρική παρά μόνο σε 5 από τους 13 νομούς». Εν τούτοις, σημειώνει , η ηγεσία του υπουργείου απέφυγε να δεσμευθεί για την άμεση άρση του μέτρου ή τουλάχιστον την επιβολή ανώτατων τιμών χονδρικής και στους υπόλοιπους 8 νομούς.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ακόμη την ανάγκη «να εξετασθούν σε βάθος και να δοθούν άμεσα λύσεις στις χρόνιες παθογένειες της αγοράς, που αναγκάζουν κάθε τόσο την κυβέρνηση να επιβάλει μέτρα - ασπιρίνη όπως οι ανώτατες τιμές».

Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να μπει πλαφόν σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Και μπράβο στην κυβέρνηση για την απόφαση που πήρε αλλά θα έπρεπε να το επιβάλει σε όλη την χώρα.
Και να βγάλουν και ελέγχους στην αγορά για κάνα πρόστιμο για αισχροκέρδεια.

Απογραφή πληθυσμού 2011. Τι πρέπει να ξέρετε.

Ξεκινά αύριο η απογραφή του πληθυσμού αλλά και των ακινήτων της χώρας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η απογραφή θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαίου και είναι υποχρεωτική.

Οι πολίτες θα κληθούν να ..........

απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους.

Ο χρόνος της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά.

Για πρώτη φορά, δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι την ημέρα της απογραφής, καθώς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, την δημοτικότητα, την εκπαίδευση και την εργασία, μπορούν να δοθούν από ένα μέλος.

Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν στοιχεία για την κατοικία τους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.

Για τους μετανάστες, υπάρχουν ειδικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η απογραφή θα γίνει στην γλώσσα τους, παρουσία συνοδού, ο οποίος θα ανήκει στην κοινότητά τους και οι ίδιοι δε θα χρειαστεί να παρουσιάσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο της νομιμότητάς τους.

Τα στοιχεία που θα συλλέξει η ΕΛΣΤΑΤ είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο που προβλέπεται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Real.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.