Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Υπεξαίρεση 150.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Γαργαλιάνων

Εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από τα ταμεία του δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας 30χρονη υπάλληλος.
Η υπάλληλος με το... μακρύ χέρι, η οποία και παραδέχτηκε την πράξη της, προσελήφθη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από τον δήμο Γαργαλιάνων με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς έθεσε την υπάλληλο σε αργία, ενώ ενημέρωσε και τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ο οποίος και έδωσε εντολή για προανάκριση.

Ο κ. Καλοφωλιάς παρέπεμψε την υπόθεση της κοπέλας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα πιθανόν θα πρέπει να εισηγηθεί την απόλυσή της.

Ολα ξεκίνησαν μετά τον έλεγχο που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές στον δήμο, από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου. Μπορεί οι λογιστές να τα βρήκαν όλα καλά, η προϊσταμένη όμως της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου διαπίστωσε να έχουν γίνει εκταμιεύσεις από τον λογαριασμό και καταθέσεις ...

σε λογαριασμούς δημοτικών νομικών προσώπων, για τις οποίες δεν υπήρχαν εντάλματα και ήταν ύποπτες.

Αμέσως η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας ενημέρωσε τον δήμαρχο Γαργαλιάνων, ο οποίος έδωσε εντολή για λεπτομερή έλεγχο. Από τους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν προχθές προέκυψε ότι υπάρχει θέμα υπεξαίρεσης ενός μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ο κ. Καλοφωλιάς κάλεσε την ύποπτη υπάλληλο σε απολογία. Η 30χρονη παραδέχτηκε ότι έχει πάρει τα χρήματα και είπε ότι θα τα επιστρέψει σύντομα με τη βοήθεια των γονιών της, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει για ποιον λόγο το έκανε.
ΕΘΝΟΣ



Η κατάρρευση της τιμής του λαδιού, εμείς και οι Ισπανοί

Το περασμένο Σάββατο εντόπισα στις οικονομικές σελίδες του “Βήματος” ένα θέμα για τις επιδόσεις της Ισπανίας στην παραγωγή ελαιολάδου.
Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα και έμαθα πράγματα, που υποθέτω λίγοι γνωρίζουν εδώ στην Ελλάδα και ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρονται. Η Ισπανία -λοιπόν- εδώ και 20 χρόνια, έχει ξεκινήσει την αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών της. Οι Ισπανοί αντικαθιστούν με γοργούς ρυθμούς, κάθε καλλιέργεια που τη θεωρούν μη ανταγωνιστική, όπως για παράδειγμα το βαμβάκι, με την καλλιέργεια της κοντής ή υπέρπυκνης ελιάς.
Πρόκειται για φυτό εξαιρετικά ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως και τους -15 βαθμούς Κελσίου, άρα ιδανικό για τις πεδινές εκτάσεις. Στις παράλιες περιοχές αναπτύσσονται...

οι παραδοσιακές ποικιλίες της Κορωνέικης, την οποία δυστυχώς δεν καταφέραμε να την κατοχυρώσουμε και καλλιεργείται πλέον σε όλο το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη. Για τον κάμπο, η κοντή ελιά, που δεν ξεπερνάει σε ύψος το ενάμιση μέτρο, είναι μια ελπιδοφόρα καλλιέργεια που από τον τρίτο χρόνο αποδίδει περί τα 400 ευρώ το στρέμμα. Είναι δε χαμηλού κόστους παραγωγής καθώς όλα γίνονται με μηχανικά μέσα. Χρειάζεται όμως επένδυση πάνω από 1.100 ευρώ το στρέμμα, πράγμα που σημαίνει γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΟΥΝ τα μεγέθη, να αναφέρω πως στην Ελλάδα παράγουμε από 9.000.000 στρέμματα έναντι 100.000.000 που υπάρχουν παγκοσμίως, 300.000 τόνους λαδιού εκ των οποίων οι 100.000 είναι προς εξαγωγή. Η Ισπανία έχει καταφέρει να διπλασιάσει την παραγωγή της και έχει φτάσει σήμερα να παράγει 1.200.000 τόνους, εκ των οποίων πάνω από το 55% είναι προς εξαγωγή.

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ δυναμική στον τομέα του λαδιού δεν σταματά εδώ. Οι στόχοι ήταν πολύ πιο φιλόδοξοι, δηλαδή να γίνουν η ηγέτιδα δύναμη και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την παγκόσμια παραγωγή, καθορίζοντας και τις τιμές. Έτσι η ισπανική SOS Couetara εξαγόρασε τη νούμερο ένα εταιρεία εμπορίας στον κόσμο, την ιταλική Bertolli (η οποία ελέγχει τα 10 δημοφιλέστερα και μεγαλύτερα σήματα λαδιού στον κόσμο) από την Αγγλολλανδική Unilever, έναντι 600 εκατομμυρίων ευρώ. Να θυμίσουμε πως στην Bertolli ανήκε στην Unilever, όπως και η δική μας η ΕΛΑΙΣ.

Οι Ισπανοί ελέγχουν -πλέον- πάνω από το 35% της παγκόσμιας κατανάλωσης λαδιού στον κόσμο. Οι εξελίξεις αυτές έχουν ήδη σοβαρές παρενέργειες στον εγχώριο κλάδο. Οι Ισπανοί μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στις χαμηλές τιμές λαδιού ακόμα και στα 2 ευρώ ανά λίτρο που είναι σήμερα, όταν η “κόκκινη γραμμή” των Ελλήνων παραγωγών είναι τα 2,5 ευρώ. Κάτω από αυτή την τιμή, η παραγωγή λαδιού στην Ελλάδα είναι ζημιογόνος και ασύμφορη. Και τα κακά νέα συνεχίζονται από τις εκτιμήσεις που αναφέρουν πως η τιμή του ελαιολάδου μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν είχε ποτέ αναπτυξιακό όραμα. Ακόμα και σχέδια τα οποία θα έπρεπε να έχουν αναπτυχθεί και υλοποιηθεί εδώ και χρόνια με την πρώτη δυσκολία, μπαίνουν πάλι πίσω στα συρτάρια. Στην Ελλάδα ζούμε, τι να κάνουμε, όπως είχε πει ο Σημίτης και επανέλαβε ο Καραμανλής. Τι να κάνουμε;

Καπιταλισμό έχουμε, ελεύθερη αγορά έχουμε, να φωνάξετε ένα επιχειρηματία, σχηματίστε ένα κονσόρτσιουμ, πριμοδοτήστε τους και πείτε τους να αγοράσουν αυτοί την Bertolli. Έχουμε τα 28 δισεκατομμύρια για τις τράπεζες και δεν έχουμε τα 600 εκατομμύρια για μια στρατηγική κίνηση που θα κάνει το ελληνικό ελαιόλαδο νούμερο ένα στον κόσμο; Πώς το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί στην ποντοπόρο ναυτιλία; Πώς νομίζετε κινούνται τα πράγματα στην εποχή μας και πώς άλλοι χάνουν και άλλοι κερδίζουν;

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ όμως όλα αυτά, πρέπει πρώτον να παρακολουθείς τις εξελίξεις και δεύτερον, να έχεις πολιτική βούληση για να είσαι πραγματικά χρήσιμος και αποτελεσματικός στα έργα και όχι στα λόγια. Όταν για παράδειγμα η πρεσβεία της ισοδύναμης Πορτογαλίας, έχει στο Τόκιο 17 άτομα στο εμπορικό της τμήμα και η δικής μας έχει ενάμιση, πώς θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αποτελεσματικά τις ελληνικές εξαγωγές; Αυτά γίνονται στον κόσμο αλλά οι δικοί μας έχουν κλειστεί σε ένα δωμάτιο και παίζουν πόκερ με τα σκάνδαλά τους, με έπαθλο την εξουσία. Το μέλλον μας, όπως καταλάβατε, προμηνύεται λαμπρό.
Χρήστου Δημήτρης


Οι εισαγωγές από Μαρόκο προκαλούν κατάρρευση της κοινοτικής αγοράς ντομάτας

«Η εισαγωγή ντομάτας που προέρχεται από το Μαρόκο για την παρούσα εμπορική περίοδο 2009/2010 και πριν να τελειώσει ο πρώτος μήνας της, έχει προκαλέσει σχεδόν αυτόματα την κατάρρευση των κοινοτικών αγορών, με άμεσες επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών» προειδοποιεί ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, κ Γ Πολυχρονάκης.

Όπως αναφέρει, μόνο σε μια εβδομάδα, η συνολική τιμή της εισαγωγής έχει διαμορφωθεί από 77.20 euros/100 χιλιογράμμα, την 13 Οκτωβρίου, σε...


37.2 euros/100 χιλιόγραμμα, στις 21 Οκτωβρίου

Αυτή η μεγάλη μείωση είναι ακόμα πιο διευρυμένη, μεταξύ των δηλωμένων συνολικών τιμών εισαγωγής, που είναι πολύ μεγαλύτερες, και των πραγματικών τιμών της αγοράς.

Η συνολική τιμή της εισαγωγής της 21 Οκτωβρίου είναι, κάτω από την προσδιορισμένη τιμή της προνομιακής εισόδου στην παρούσα συμφωνία της Ε.Ε. με το Μαρόκο, που βρίσκεται σε 46.1 ευρώ/εκατό κιλά, τιμή καθιερωμένη πολύ χαμηλότερα από την αντίστοιχη των υπολοίπων χωρών που εισάγουν , που είναι 62.6 euros/100 κιλά σε αυτήν την περίοδο

Σε αυτήν την κατάσταση, όταν οι τιμές εισόδου είναι κατώτερες από το καθιερωμένο επίπεδο στη συμφωνία της Ένωσης, το Μαρόκο θα πρέπει να πληρώσει, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαιτήσει, τους πρόσθετα τελωνειακούς δασμούς των 29.8 ευρώ /100 χιλιογράμμα

Συνεχίζοντας ο κ. Πολυχρονάκης επισημαίνει πως «Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, τόσο ο Σύνδεσμός μας όσο και άλλοι φορείς από παραγωγικές Χώρες της ΕΕ, ότι αυτή η κατάσταση έχει προκληθεί επειδή δεν υπάρχει σωστή εφαρμογή του συστήματος των Τιμών Εισόδου και δεν εισπράττονται οι πρόσθετοι δασμοί με συνέπεια να πραγματοποιούνται εισαγωγές σε μια κατώτερη τιμή της τιμής εισόδου.

Η αύξηση των εισαγωγών ντομάτας του Μαρόκου είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια. Μέσα στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αυξηθεί κατά 60%. Ενώ το έτος 2004 ήταν 191.310 τόνοι το 2008 έχουν ανέλθει σε 305.542 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT,.Στην εμπορική περίοδο 2008/2009 (Οκτώβριος 2008 μέχρι Ιούνιο 2009) και σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT, οι εισαγωγές της ντομάτας του Μαρόκου ανήλθαν σε 355.000 τόνους».

Κλείνοντας ο κ. Πολυχρονάκης επαναλαμβάνει ότι «Επιβάλλεται η αυστηροποίηση της Κοινοτικής Νοµοθεσίας και ως προς το σύστηµα Τιµών Εισόδου Οπωροκηπευτικών αλλά και για τους επιβαλλόµενους Εισαγωγικούς δασµούς και το Καθεστώς προτιµησιακών συµφωνιών µε τις τρίτες Χώρες»
ΠΑΣΕΓΕΣ


Συναυλία U2: Από 2 Νοεμβρίου η προπώληση εισητηρίων. Τα σημεία πώλησης.

Mε το δάκτυλο στη... σκανδάλη για να «χτυπήσουν» τα πρώτα εισιτήρια θα είναι οι φαν των U2 τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των Ιρλανδών στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Το «μεγαλύτερο ροκ σόου που έγινε ποτέ», όπως χαρακτηρίζει στο τελευταίο τεύχος του την «360» περιοδεία των Ιρλανδών, το «Rolling Stone», συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Ευρώπη, και φέρνει τους U2 για δεύτερη φορά σε ελληνικό έδαφος μετά την πρώτη εμφάνισή τους, το 1997, στη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Αυτήν τη φορά ο Μπόνο και παρέα έβαλαν τον συναυλιακό πήχυ πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά. Στο κέντρο των σταδίων, όπου φιλοξενείται η 360 Τοur, στήνεται μια μεγάλη κυκλική σκηνή, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν καλά από όποιο σημείο και αν βρίσκονται.
Η ατσάλινη κατασκευή που αιωρείται σε ........

ύψος 45 μέτρων, οι οθόνες υψηλής ευκρίνειας, τα σιδερένια «πλοκάμια» του σκηνικού μετατρέπουν το μάξιμουμ ροκενρόλ της μπάντας σε μια διαστημική εμπειρία για τους φαν. Στο 12ο άλμπουμ τους πια (Νo Line Οn Τhe Ηorizon) και στη συνείδηση του κόσμου οι U2 έχουν όσα μέσα χρειάζονται για να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Για την αρένα, η τιμή του εισιτηρίου είναι 65 ευρώ μετρητά (71,50 με πιστωτική). Για καθιστούς, οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τη θύρα ως εξής: 33 ευρώ (36,30 με κάρτα), 100 ευρώ (110 με κάρτα), 165 ευρώ (181,50 με κάρτα).

Σε περιορισμένο αριθμό διατίθενται εισιτήρια Red Ζone (μόνο με πιστωτική, 302,50 ευρώ) και VΙΡ πακέτο 330 ευρώ (363 με πιστωτική).

Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια της Red Ζone οι U2 τα προσφέρουν προς υποστήριξη της Red και της Global Fund για την εξάλειψη του ΑΙDS στην Αφρική. Για τα μέλη του φαν-κλαμπ των U2 (www.u2. com) η προπώληση αρχίζει από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί ώς το Σάββατο 31/10 στις 12 το μεσημέρι.

Σημεία προπώλησης εισητηρίων:

● Από 2 έως 6/11 στο Τicket Ηouse στο ΟΑΚΑ (πύλη Α, από είσοδο Σπύρου Λούη) 10.00 με 20.00.

Από 7/11 στο Τicket Ηouse, Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210-3608.366.
● Θεσσαλονίκη: Από 2/11 στο Τicket Ηouse, Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310-264880

Στο Ίντερνετ:
http://www.ticketpro.gr και http://www.tickethouse.gr.

Αυξήσεις έως και 300 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε χθες ότι έστειλε στον υπουργό Οικονομικών την πρότασή της και την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει επίσημα τα νέα τέλη για τα οποία γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ισχύσουν από φέτος.

Η υπουργός αρκέστηκε μόνο να δηλώσει ότι με τα νέα τέλη «θα αμβλύνουμε κάποιες κοινωνικές αδικίες».

Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών και την αγορά του αυτοκινήτου έχουν διαρρεύσει τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία παρουσιάζονται στον πίνακα.
(Κλίκ στον πίνακα για πλήρες μέγεθος)

Ίδια φιλοσοφία..........

Σύμφωνα με αυτά, διατηρείται η φιλοσοφία Σουφλιά σε ό,τι αφορά στην κατηγοριοποίηση των οχημάτων, η οποία να σημειωθεί ότι δέχτηκε οξεία κριτική από το ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε τα νέα τέλη «πράσινα κατ’ ευφημισμό». Αυτά διακρίνονται σε τέσσερις κλάσεις ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης τους άδειας.

Οι προεκλογικές δηλώσεις περί αλλαγής της φιλοσοφίας και κατηγοριοποίηση με βάση τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, για την ώρα, φαίνεται ότι παραμένουν στο συρτάρι.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διαφορά σε σχέση με τη ρύθμιση Σουφλιά έγκειται στο γεγονός ότι μειώνεται από 25 ευρώ έως 75 ευρώ το κόστος των τελών για οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πριν το 2005 και είναι μέχρι 1.357 κ.εκ. και αυξάνονται αντιστοίχως για τα οχήματα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, από 1.929 κ.εκ. και πάνω.

Πάντως, για όλα τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μέχρι και 31/12/2004, προβλέπονται αυξήσεις σε σχέση με όσα πλήρωσαν πέρυσι. Μείωση 18 ευρώ σε σχέση με πέρυσι θα έχουν όλα τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2005 και έπειτα. Οπως ακριβώς προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά. Το κόστος των τελών σε αυτή τη κλάση κυμαίνεται από 94 ευρώ έως 562 ευρώ ανάλογα τον κυβισμό.

Με απλά λόγια πριμοδοτείται η αγορά νέου αυτοκινήτου άλλα και η διατήρηση ή η αγορά μεταχειρισμένου παλιού με μικρό κυβισμό, σε σχέση πάντα με ότι προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά. Επιπλέον, δυσχεραίνει περισσότερο η θέση κατόχων παλιών οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε η υπουργός, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για την απόσυρση η οποία όπως είπε, θα έχει «περιβαλλοντικό χαρακτήρα».

Διάκριση

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει διάκριση στο καθεστώς κινήτρων σε Αττική και περιφέρεια, ενώ όπως φαίνεται θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα καταργηθεί το προβλεπόμενο μπόνους απόσυρσης για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ.

Στην περιφέρεια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εξετάζεται η έκπτωση για την αγορά νέου αυτοκινήτου να παραμείνει στα 1.000 ευρώ, ενώ στην Αττική, τα κίνητρα περιορίζονται σημαντικά και θα συνδυάζονται με δωρεάν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες.

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις είναι αντί των 1.000 ευρώ, η επιδότηση να είναι 500 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου μέχρι 1.400 cc, 300 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου έως 2.000 cc και μηδενική για αγορά αυτοκινήτου πάνω από 2.000 cc.

Πηγή: Ημερησία

Διοριστέοι εκπαιδευτικοί. Τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) τα οριστικά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προκήρυξη 3Π/2008)......

για τους υποψηφίους των κλάδων: ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Δείτε τα αποτελέσματα στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει

Αντ. Σαμαράς: Εκδικητικότητα της κυβέρνησης απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά

Για «απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα stage.

«Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη», τόνισε.



Επέστρεψε από το Μαρόκο ο Γιώργος Καραμπάτος

Επέστρεψε από το Μαρόκο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Εκτελεστικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» κ. Γιώργος Καραμπάτος όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο τριήμερο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς» στην πόλη Μεκνές (19-21 Οκτωβρίου 2009).

Στο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Γεωπονικής Σχολής του Μαρόκου σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ανδαλουσίας, ο κ. Καραμπάτος παρουσίασε στους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων ολόκληρη τη δέσμη ενεργειών και προτάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την ενίσχυση της ευρωμεσογειακής συνεργασίας.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί ή .........

προγραμματιστεί στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς» στις οποίες το Μαρόκο είναι από τις πρώτες χώρες που έχει ενταχθεί και συμμετέχει ενεργά στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας. Οι θέσεις του είχαν θερμότατη αντιμετώπιση από το σύνολο των συμμετεχόντων στις εργασίες και τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ επαινέθηκαν ιδιαίτερα από τον Περιφερειάρχη της περιοχής Meknes και τον Δήμαρχο της πόλης, οι οποίοι είναι και μέλη του ευρω-μεσογειακού δικτύου των Δρόμων της Ελιάς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο κ. Καραμπάτος είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους πολλών φορέων όπως o Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κ. M.O. SBITRI, η Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας της Ανδαλουσίας κ. E. PILAR, η επίτιμη Πρόεδρος των Ευρωπαίων Γευσιγνωστών Ελαιολάδου κ. F. CAMURATI κ.α. καθώς και δημοσιογράφους από πολλές χώρες με τους οποίους είχε εκτενείς συνομιλίες για θέματα ευρωμεσωγειακής συνεργασίας στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων, την αξιοποίηση του δικτύου των «Δρόμων της Ελιάς», των Επιμελητηρίων κ.α. φορέων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της Μεσογείου.

Με την ευκαιρία της παραμονής του ο κ. Γ. Καραμπάτος συνάντησε επίσης τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Μαρόκο εξ. κ. Π. Στουρναρά και την Ελληνίδα Εμπορική Ακόλουθο κ. Α. Οικονόμου με τους οποίους συμφώνησε για την συμμετοχή και των αγροτικών τυποποιημένων προϊόντων της Μεσσηνίας στο BAZAR που οργανώνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τις ξένες αντιπροσωπείες των μεσογειακών χωρών στο Μαρόκο και τελεί υπό την αιγίδα της Βασιλικής Οικογένειας.

Όχι σε μοριοδότηση και ανανέωση συμβάσεων

Kαταργούνται οριστικά τα προγράμματα stage στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθεί καμία σύμβαση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά το πέρας της σημερινής διυπουργικής σύσκεψης.

Δεν θα υπάρξει καμία μοριοδότηση και δεν θα πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν σε πρόγραμμα stage μετά την προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Τα stage στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να διατηρηθούν εφόσον λειτουργήσουν ως μαθητεία.

Ο κ. Πάγκαλος άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας τη ότι ........

χρησιμοποίησε τα παιδιά «για την πολιτική ομηρεία τους ώστε να μετατραπούν σε σκληρούς υποστηρικτές της ΝΔ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ...



Πηγή: ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ



"ΠΡΟΔΟΤΗΣ"...

Τα έχει πάρει άσχημα μαζί του ο Σαμαράς. Τον είχε στην Πολιτική Άνοιξη ως νούμερο 2, ήταν αυτός που τον ανέδειξε πολιτικά κι όμως ο Νικήτας Κακλαμάνης υπέγραψε υπέρ της Ντόρας!

Ο Σαμαράς είναι έξω φρενών μαζί του. Δεν θέλει τον βλέπει μπροστά του. Εκτιμά ότι είναι "πρόκληση να υπογράφει υπέρ της "Ψηλής", την οποία μέχρι πριν από μερικά χρόνια την έβγαζε στη σέντρα".

Ο Κακλαμάνης είναι... άπαιχτος στις μεθόδους ......

πολιτικής επιβίωσης. Δεν πιάνεται από πουθενά.
Για να δούμε αυτή την φορά θα διασωθεί; Ή θα φάει "μαύρο" από τους Αθηναίους που τον περιμένουν στη γωνία γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για την πόλη;

Πηγή: Fimotro

Η απάτη με την ψηφοφορία του Μάκη στο διαδίκτυο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αναξιόπιστο είναι το μαϊμουδο-γκάλοπ του Μάκη που βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για πολύ σοβαρά θέματα και το αναφέρει σαν ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ την οποία όχι μόνο αξιολογεί λες και είναι εταιρεία μέτρησης αλλά παράγει και πολιτικά συμπεράσματα.

Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι αν ανοιγοκλείσει κάποιος το μόντεμ του δέκα φορές μπορεί να ψηφίσει δέκα φορές. Ενώ είναι μια μούφα-ψηφοφορία κοροϊδεύει τον κόσμο και δίνει το μέγεθος μιας μεγάλης μέτρησης που έγινε με τους κανόνες που επιβάλουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Είναι θέμα του εισαγγελέα να ...........

παρέμβει και να τελειώσει την ιστορία με τις ψηφοφορίες του Μαιμουδο-Μάκη(λόγω Ζούγκλας λέμε μαϊμου, μην μας πας αυτόφωρο)που της βάζει με σκοπό να επηρεάζει τον κόσμο.

Αφού είναι τόσο αξιόπιστη η δημοσκόπηση του Μάκη τότε γιατί δεν την παίζει στο ΑΛΤΕΡ;

Επειδή το έχει απαγορεύσει το ΕΣΡ!

Και τότε πως το κάνει πρώτο θέμα με συμπεράσματα που παραπλανούν τον κόσμο σαν να είναι δημοσκόπηση;

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_9887.html

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 23ης Οκτωβρίου 2009

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele23.jpg (707 KB) 8arr23.jpg (244 KB) foni23.jpg (304 KB) logos22.jpg (442 KB)