Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Με απλή έγκριση της Πολεοδομίας η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σπίτια

Διευκρινίσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σπίτια έδωσε την Πέμπτη το ΥΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από την ανακοίνωση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Ανάπτυξης μία ημέρα νωρίτερα.

«Για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κτίρια δεν θα χρειάζεται άδεια της Πολεοδομίας, ούτε έγκριση από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, αλλά μόνο έγκριση έναρξης εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

«Η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας είναι δυνατόν να εκδοθεί αυθημερόν».

«Η ρύθμιση αυτή ισχύει για όλα τα κτίρια σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές [...] Δεν απαιτεί φορολογικές κρατήσεις, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος αδειοδότησης»

Οι προϋποθέσεις για τους όρους εγκατάστασης αφορούν στις ανάγκες αισθητικής, στο ......

ποσοστό κάλυψης και σε θέματα μόνωσης.

Τους όρους αυτούς θα προσδιορίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως προβλέπει το άρθρο 5 της κοινής υπουργικής απόφασης.

Με την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θα επιτρέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνω σε απολήξεις κλιμακοστασίων, σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια, εκτός και εάν επιτρέπονται από τους ειδικούς όρους δόμησης, που διέπουν τους οικισμούς και τα κτίρια αυτά.

Πηγή: in.gr

Πρωτιά για τον ΣΥ.ΜΕ.Φ. σε διαγωνισμό video για το περιβάλλον

Την πρωτιά για το καλύτερο video που αφορά το περιβάλλον απέσπασε ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών σε διαγωνισμό του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας στο Ευγενίδιο Ίδρυμα αναδεικνύοντας την οικολογική του δράση
Συγκεκριμένα ο Σύλλογος διακρίθηκε στην κατηγορία των νεανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με το video του που είχε τίτλο «Σώσε το περιβάλλον σώσε τη ζωή» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταστήσει σαφές ότι η .........

καταστροφή του πλανήτη απειλεί σοβαρά την ανθρώπινη ύπαρξη.

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
Μπράβο παιδιά. Εύχομαι και άλλες πολλές διακρίσεις.


Παράρτημα ετοιμάζει ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) στην Πάτρα.

Στην άμεση λειτουργία παραρτήματος του Συλλόγου Μεσσήνιων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ) στην Πάτρα προχωρά η νέα διοίκηση του συλλόγου μετά και τις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Νομάρχη Αχαΐας κ. Κατσικόπουλο όσο και με τον Δήμαρχο Πάτρας κ. Φούρα.

Οι επαφές που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΜΕ.Φ Βασίλης Χαλουλάκος και ο Γραμματέας Ηλίας Γιαννακέας έγιναν σε πολύ φιλικό κλίμα καθώς και οι δυο αυτοδικοιητικοί φορείς επέδειξαν ιδιαίτερη προθυμία να σταθούν αρωγοί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αναζήτηση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία των γραφείων του παραρτήματος, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυσή του.

Οι κ. Κατσικόπουλος και Φούρας αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του, την εφημερίδα του, καθώς και για την κάρτα μειωμένου φοιτητικού εισιτηρίου που ισχύει για τις μετακινήσεις των μελών του με τα ΚΤΕΛ.

Μετά και την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη όλα θα είναι έτοιμα ώστε τη νέα ακαδημαϊκή .........

περίοδο να γίνει πραγματικότητα μια επιθυμία ετών των Μεσσήνιων Φοιτητών της Πάτρα οι οποίοι αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του Συλλόγου.

Φωτογραφίες από τις συναντήσεις:

Free Image Hosting . Free Image Hosting


Στην Καλαμάτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας

Τον νομό Μεσσηνίας θα επισκεφθεί αύριο 22 Μαΐου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παρευρεθεί στο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με θέμα:
«Η συμβολή των διοικητικών δικαστηρίων στη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης».
Ο κ. Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο στο γραφείο του, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ωστόσο, στον πυρετό της επίσκεψης του υπουργού βρίσκεται και το δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας όπου ΕΝΤΑΤΙΚΑ συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του Δικαστικού Μεγάρου.
Τα συνεργεία καθαριότητας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να κάνουν ωραία εντύπωση στον Κύριο Υπουργό.
Έργα βιτρίνας για να μην αντιληφθεί ο κος Δένδιας την κατάσταση που ......

επικρατεί τις υπόλοιπες μέρες.....

Νωρίτερα θα ξεκινήσει ο αγώνας Εράνη Φιλιατρών - ΑΟ Κατασταρίου

Νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι 5 από τις 8 αναμετρήσεις της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών και οι διαιτητές που θα τους διευθύνουν έχουν ως εξής:

Κυριακή 24/5

Εράνη - ΑΟ Κατασταρίου (3.30 μ.μ.)
Σ. Σελίμος, Γ. Καραμπάτου, Ε. Γρουμπού (Σ.Δ.Π. Λακωνίας)


Δάφνη Ανδραβίδας - Ατρόμητος Λάππα (3.30 μ.μ.)
Αθ. Γιάχος, Κ. Κουτσογιάννος, Α. Ταρανάς (Σ.Δ.Π. Αθηνών)
Παρατηρητής Γιώργος Τσιμικλής (Σ.Δ.Π. Μεσσηνίας)

Πάμισος - Αχιλλεύς Καμαρών (5 μ.μ.)
Κ. Γιαννόπουλος, Ι. Προκόπος, Α. Χαραλαμπόπουλος (Σ.Δ.Π. Αρκαδίας) .........


Θύελλα Πατρών - Πανηλειακός (5 μ.μ.)
Β. Αστερής, Α. Κοκολέκης, Χ. Σακελλαρίου (Σ.Δ.Π. Κορίνθου)

Ζαβλάνι - Τέλος Αγρας (3.30 μ.μ.)
Δ. Στυλιαράς, Γ. Ροκοπάνος, Π. Κωστάρας (Σ.Δ.Π. Αιτωλοακαρνανίας)

Παπυργιακός - Διαγόρας Βραχνέικων (3.30 μ.μ.)
Α. Παππάς, Ε. Ζώρζος, Ν. Χαρίτος (Σ.Δ.Π. Αθηνών)

Παναιγιάλειος - Μεσσηνιακός (5 μ.μ.)
Ι. Καλογερόπουλος, Ι. Γεωργούλιας, Η. Δουλαβέρης (Σ.Δ.Π. Ηλείας)

Αχαϊκή - ΑΟ Κάστρου (3.30 μ.μ.)
Χ. Σφήκας, Α. Παπαδόπουλος, Ι. Τουμπακάρης (Σ.Δ.Π. Ανατολικής Αττικής)

Λιγότεροι τελικά από όσους περίμεναν οι κατά κύριο επάγγελμα, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, αγρότες

Τελικά ο αριθμός των κατά κύριο επάγγελμα, εν ενεργεία και συνταξιούχων, αγροτών είναι περίπου 200 χιλιάδες, δηλαδή κάτι παραπάνω από τους μισούς σε σχέση με εκείνους που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση (μιλούσαν για 300.000).

Αυτό φάνηκε στην σύσκεψη, με θέμα την άρση του αδιεξόδου στο ζήτημα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών, που πραγματοποίησε στην Αθήνα η ΠΑΣΕΓΕΣ. Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός αυτός επαληθευτεί, τότε τα 25 εκατομμύρια που έχει δεσμευτεί να δώσει η κυβέρνηση όχι μόνο φτάνουν αλλά και περισσεύουν.

Τα χρήματα μπορεί να υπάρχουν αλλά τα προβλήματα που θα «βασανίσουν» τους αγρότες αφορούν τους νέους χάρτες.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ένα πλήθος εκτάσεων οι οποίες διαπιστωμένα είναι επιλέξιμες, το ......

σύστημα τις βγάζει ως μη επιλέξιμες.
Έτσι οι παραγωγοί θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία να αποδείξουν ξανά τις ιδιοκτησίες τους.

Πάντως, στις ΕΑΣ εστάλησαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την περασμένη εβδομάδα τρεις καταστάσεις: μία με τα ονόματα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που δεν πληρώνουν, μία με τα ονόματα των συνταξιούχων που έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από γεωργικές εργασίες και δεν πληρώνουν επίσης και μία τρίτη με τα ονόματα που ναι μεν έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από γεωργικές εργασίες, ωστόσο δεν διαθέτουν βιβλιάριο ΟΓΑ (πρόκειται προφανώς για γιατρούς, δικηγόρους και γενικότερα ετεροεπαγγελματίες).
Στη σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βεργίνης ζήτησε τη «διόρθωση» της τρίτης λίστας να γίνει από τις ίδιες τις ΕΑΣ, για να εισπράξει την αρνητική απάντηση των παρευρισκόμενων. Σημειώνεται ότι ο πρώτος κατάλογος περιέχει 178.100 άτομα, ο δεύτερος περί τα 20.000 και ο τρίτος που θα χρειαστεί «διόρθωση» περίπου 110.000 άτομα.

Αναφερόμενος στο θέμα της ψηφιοποίησης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε ότι πρόκειται στην ουσία για ένα νέο Κτηματολόγιο που ξεπερνά το 70% των εκτάσεων της χώρας μας. Το νέο σύστημα ψηφιοποίησης των αγροκτημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ δέχεται την καταχώρηση αγροκτημάτων από τοπογραφικά διαγράμματα τα οποία έχουν συντεταγμένες, καθώς και από διαγράμματα κτηματολογίου όταν έχουν συντεταγμένες.
Είναι πολύ δύσκολος ο εντοπισμός αγροτεμαχίων όταν δεν υπάρχουν συντεταγμένες και αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολο σε περιοχές που είναι επικλινείς ή περιέχουν ελαιόδενδρα, καθώς στις περιοχές αυτές δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ευκρίνεια στους δορυφορικούς χάρτες.

Ένα δεύτερο πρόβλημα είναι ότι με τη νέα χαρτογραφική κατάτμηση των χωραφιών πολλοί ελαιώνες δεν είναι επιλέξιμοι για επιδότηση κι αυτό γιατί δεν καλύπτουν το ελάχιστο όριο του ελαιοκομικού μητρώου (0,03 Ha).
Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο του ΑγροΤύπου, τεράστια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι κτηνοτρόφοι με έναν πολύ μεγάλο αριθμό εκτάσεων που έως τώρα θεωρούνταν βοσκότοποι, αλλά με τη νέα χαρτογράφηση θεωρούνται δασικές, στις οποίες και απαγορεύεται η βόσκηση.
Εκπρόσωποι των ΕΑΣ υποστηρίζουν πάντως ότι η διαδικασία ψηφιοποίησης είναι πολύ χρονοβόρα και θα γίνει αγώνας δρόμου, για να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της μέχρι το Δεκέμβριο, που ξεκινούν οι πληρωμές των επιδοτήσεων.

Ερμηνευτική εγκύκλιος για τα γαλακτοκομικά

Από της 29ης Απριλίου 2009 και μετά είναι υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης στις συσκευασίες του γάλακτος.

Εξαίρεση αποτελούν τα αποδεδειγμένα ήδη συσκευασμένα αποθέματα, που μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι εξαντλήσεως τους, όχι όμως πέραν της 31/7/2009 για όλα τα είδη, εκτός από το γάλα εβαπορέ, σακχαρούχο ή μη, για το οποίο η διάθεση του μπορεί να γίνεται μέχρι την 31/10/2009.

Αυτό αναφέρει ερμηνευτική εγκύκλιο για τις διατάξεις της νέας Αγορανομικής Διάταξης, 5/2009, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, του υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο την αποσαφήνιση ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενες εταιρίες σε σχέση με το μεταβατικό στάδιο εφαρμογής της.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του ΥπΑΑΝ ........

ΘΕΜΑ: «Ερμηνευτική εγκύκλιος σχετικά με τις διατάξεις της νέας Αγορανομικής Διάταξης με αριθμό 5/2009»

Με αφορμή την υποβολή πολλών ερωτημάτων, γραπτών και προφορικών, προς το Υπουργείο μας, σχετικά με τις διατάξεις της Α.Δ. 5/2009, κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

1. Οι διατάξεις της Αγορανομικής Διάταξης με αριθμό 5/2009, σύμφωνα με το άρθρο 3 αυτής ισχύουν από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2009 (ΦΕΚ 798/Β/29-4-2009).

2. Από της 29ης Απριλίου 2009 και μετά, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή, εισαγωγή και γενικά στη διακίνηση μέχρι το τελικό καταναλωτή των γαλακτοκομικών προϊόντων που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 37Α΄της Α.Δ. 5/2009, υποχρεούνται στην εφαρμογή των διατάξεων αυτής.

3. Εξαιρούνται της ημερομηνίας (29-4-2009) αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΑΔ. 5/2009 οι ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Οι παραγωγοί, οι εισαγωγείς και οι χονδρέμποροι, οι οποίοι κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ΑΔ. 5/2009 είχαν αποδεδειγμένα στις αποθήκες των έτοιμα προϊόντα, σε συσκευασίες με τις προηγούμενες ισχύουσες ενδείξεις, μπορούν να τα διαθέτουν προς τους λιανοπωλητές, χωρίς τις νέες ενδείξεις, τόσο επί των συσκευασιών, όσο και επί των παραστατικών διακίνησής τους, μέχρι εξαντλήσεως τους, όχι όμως πέραν της 31/7/2009 για όλα τα είδη, εκτός από το γάλα εβαπορέ, σακχαρούχο ή μη, για το οποίο η διάθεση του μπορεί να γίνεται μέχρι την 31/10/2009.

β) Οι παραγωγοί που κατά την έναρξη ισχύος της ΑΔ. 5/2009 είχαν αποδεδειγμένα στην κατοχή τους υλικά συσκευασίας έτοιμα προς χρήση με εκτυπωμένες τις προηγούμενες ισχύουσες ενδείξεις επ΄ αυτών, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι εξαντλήσεώς των για την συσκευασία των προϊόντων τους, όχι όμως πέραν των ημερομηνιών 31/7/2009 και 31/10/2009 κατά περίπτωση που αναφέρονται ανωτέρω. Για τη διάθεση των προϊόντων αυτών ισχύουν οι εξαιρέσεις του άρθρου 2 της Α.Δ. 5/2009 και τα όσα αναφέρονται στην ως άνω περίπτωση α΄.

γ) Τα ίδια με την ως άνω περίπτωση β΄ ισχύουν και για τις εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων που θα γίνουν μετά την ημερομηνία ισχύς της Α.Δ. 5/2009, όχι όμως πέραν των ημερομηνιών 31/7/2009 και 31/10/2009 κατά περίπτωση.

δ) Οι λιανοπωλητές, που αποδεδειγμένα κατείχαν γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα έναρξης ισχύος της Α.Δ. 5/2009, καθώς και τα αντίστοιχα προϊόντα που θα προμηθευτούν σύμφωνα με τις ως άνω περιπτώσεις α΄, β΄, και γ΄, θα μπορούν να τα διαθέτουν στους καταναλωτές, μέχρι εξαντλήσεως των προϊόντων αυτών, χωρίς τις νέες οριζόμενες ενδείξεις επί των συσκευασιών τους και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχει λήξει η ημερομηνία ανάλωσής των.

4. Στην περίπτωση που τα γαλακτοκομικά προϊόντα παράγονται στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη και γάλα εισαγόμενο, το οποίο όμως κατά την εισαγωγή του δεν έχει την ένδειξη της χώρας προέλευσης του, αλλά φέρει την ένδειξη «προέλευσης Ε.Ε.», τότε επί των συσκευασιών των προϊόντων που θα παραχθούν θα πρέπει να αναγράφονται τουλάχιστον οι ενδείξεις:

α) « από γάλα προέλευσης Ε.Ε.» εάν για την παραγωγή των προϊόντων χρησιμοποιείται μόνο το γάλα αυτό.

β) «από γάλα …….% ελληνικό και από γάλα…….% Ε.Ε.», σε περίπτωση που για την παραγωγή των προϊόντων γίνεται πρόσμιξη Ελληνικού γάλακτος και γάλακτος Ε.Ε. Στις περιπτώσεις που η εκατοστιαία σύνθεση της πρόσμιξης του χρησιμοποιημένου γάλακτος δεν διατηρείται σταθερή, από παρτίδα σε παρτίδα παραγωγής ορισμένων προϊόντων (π.χ. γιαούρτι) και επειδή αντικειμενικά δεν είναι εφικτή η άμεση προσαρμογή και των αντιστοίχων ενδείξεων επί των συσκευασιών, ο παραγωγός των προϊόντων αυτών μπορεί να αναγράφει επί της συσκευασίας το ποσοστό (%) του ελληνικού γάλακτος που κατ’ ελάχιστο όριο εμπεριέχεται στα προϊόντα του, οπότε η διαφορά σε ποσοστό (%) θα αποτελεί το χρησιμοποιούμενο γάλα άλλης προέλευσης.

5. Οι νέες οριζόμενες ενδείξεις θα πρέπει να υπάρχουν σε μία τουλάχιστον πλευρά της συσκευασίας και συγκεκριμένα σ’ εκείνη που θεωρείται πρόσοψη και κάτω από την ονομασία πώλησης του προϊόντος ( π.χ. γάλα φρέσκο, γάλα σακχαρούχο).

6. Ως παραστατικά διακίνησης των γαλακτοκομικών προϊόντων που αναφέρονται στην Α.Δ. 5/2009, νοούνται τα εκδιδόμενα Δελτία Αποστολής και τα τιμολόγια που εκδίδονται κατά την πώληση των προϊόντων από όλους τους διακινητές αυτών και όχι οι ταμειακές αποδείξεις ή οι λοιπές τυχόν εκδιδόμενες αποδείξεις λιανικής πώλησης ούτε και τα παραστατικά που εκδίδονται κατά την εσωτερική διακίνηση των προϊόντων εντός της ίδιας εταιρείας (π.χ. από το κεντρικό σε υποκατάστημα).

7. Η κατηγοριοποίηση των γαλακτοκομικών προϊόντων έγινε σύμφωνα με τα οριζόμενα τόσο στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών όσο και στην Α.Δ. 14/89.

«Πρέπει να ισχύσει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας προσκάλεσε τους συναδέλφους του, χθες Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, να προχωρήσουν σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση των μελών του Σωματείου έξω από τον χώρο των Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η στάση διήρκησε δύο ώρες, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Πολλοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν εκεί, επιδιώκοντας την εφαρμογή του Νόμου και της Κοινοτικής Νομοθεσίας για τα ωράρια εργασίας και την ικανοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου τους.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την .....

ένταξη του προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με το ωράριο εργασίας του προσωπικού, ικανοποιητικές μισθολογικές αυξήσεις, να δοθεί το επίδομα των 176 ευρώ και την ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας.

Δηλώσεις

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Καλαμάτας κ. Κώστας Χαραλαμπόπουλος:


«Πανελλήνια κινητοποίηση γίνεται σήμερα και θέλουμε να θίξουμε τα εξής θέματα: Πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς, αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις, υπάρχουν Τμήματα που θα κλείσουν, όπως το Ακτινολογικό. Η Κυβέρνηση αγνοεί την ανάγκη για ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εντάσσονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Επιπροσθέτως θα πρέπει να ισχύσει και η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προδιαγράφει τον τρόπο που πρέπει να εργάζονται όλοι στα Νοσοκομεία. Οι συνεχόμενες βάρδιες, για παράδειγμα, θα πρέπει να απέχουν 12 ώρες μεταξύ τους και για τις γυναίκες να ισχύσουν καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα ωράρια. Απαιτούμε, επίσης, να δοθούν μισθολογικές αυξήσεις, αλλά και το επίδομα των 176 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά στα 31 χρόνια εργασίας μου, που δεν θα πάρω αύξηση στον βασικό μισθό μου. Θα πάρουμε ένα επίδομα, αλλά καλύτερα να μην το χαρακτηρίσουμε. Έχουμε προσφύγει στα Δικαστήρια κι έχουμε δικαιωθεί. Εν συνεχεία, είναι αδιανόητο να αδυνατεί το Ταμείο Πρόνοιας να δώσει το εφάπαξ στους εργαζόμενους, λόγω της κακής του διαχείρισης. Τέλος, ζητάμε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υλοποιηθούν αυτά τα αιτήματα, γιατί έχουμε βαρεθεί να μας υπόσχονται πράγματα και να μη γίνονται. Τα αιτήματά μας είναι για το καλό του Νοσοκομείου (καλύτερες συνθήκες, καλύτερες υπηρεσίες)».

Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης:

«Αποφασίσαμε να κάτσουμε έξω από τα Επείγοντα, για να δημοσιοποιήσουμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα προβλήματα, που έχει το Νοσηλευτικό Σύστημα του Νομού μας. Οργή και θυμός είναι τα συναισθήματα που μας διακατέχουν, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, επιδεινώνονται. Για παράδειγμα, το 1/3 των οργανικών θέσεων του Οργανισμού του Νοσοκομείου είναι κενό, Η ανυπαρξία της Πολιτείας συμβάλλει στην απαξίωση του Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων. Δύο ώρες θα διαρκέσει η στάση εργασίας. Η Κυβέρνηση ακόμα μελετάει τα προβλήματα και δεν προχωράει σε λύσεις. Οι ευθύνες της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι πάρα πολλές, γιατί, αντί να γίνονται προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό, προσλαμβάνουν ανθρώπους μέσω των προγραμμάτων Stage (ανθρώπους χωρίς ασφάλεια), αλλά και συμβασιούχους. Συνειδητά απαξιώνεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όταν το 55% των συνολικών δαπανών για την Υγεία δίνεται στον ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο».

Πηγή: Επικαιρότητα

Χορό κάνει ο ΣΥ.ΜΕ.Φ. (Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών) στις 28 Μαΐου

Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του να διασκεδάσουν με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Θάνο Πετρέλη στο χορό που διοργανώνει στο παραλιακό μαγαζί Θέα (Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι) την Πέμπτη 28 Μαΐου .
Η ώρα έναρξης είναι 23:30.

Κρατήσεις θέσεων μέχρι την Τρίτη 26 Μαΐου (περιορισμένος αριθμός κρατήσεων)
Για κρατήσεις θέσεων απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: ........

6981229486, 6947023472, 6974827696

Χρόνια Πολλά Στον Κωσταντίνο και την Ελένη

Το Φιλιατρά News

εύχεται στους εορτάζοντες και εορτάζουσες

Κωσταντίνο και Ελένη

Χρόνια Πολλά, Πολύχρονοι και ευτυχισμένοι.