Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ , ενωμένο ΔΝΤ !!!

Το σύνθημα των ημερών :

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ,ενωμένο... Δου Νου Του !!!

Δείτε την αφίσα




Πηγή: About my Lamia

Τρελή πορεία λεωφορείου τραυμάτισε θανάσιμα 65χρονο απο την Σπηλιά

ΤΡΕΛΗ πορεία λεωφορείου παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα μεσήλικα λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης και συγκρούστηκε με 2 ακόμα Ι.Χ. από πιθανό ανθρώπινο λάθος του οδηγού του οχήματος ο οποίος εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο!

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 10.15 το πρωί κοντά στη περιοχή των Σφαγείων κάτω από το ΟΣΕ σε κατηφορικό δρόμο όταν ο 55χρονος οδηγός Μίτιου Σιράμ ιδιωτικής εταιρείας ταξιδίων που εκτελεί συχνά δρομολόγιο από την Κυπαρισσία προς την Ρουμανία είχε εξέλθει του λεωφορείου για εργασίες όπου για άγνωστους λόγους ενώ ήταν σταθμευμένο λύθηκε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί στον Σταύρο Καραμίχαλο 65 ετών από την Σπηλιά Κυπαρισσίας, που εκτελούσε εργασίες εκείνη την ώρα στο όχημά του με αποτέλεσμα να τον παρασύρει θανάσιμα κάτω από τις ρόδες του και να τον εκσφενονίσει στην δεξιά πλευρά του δρόμου, ενώ η τρελή πορεία του λεωφορείου συνεχίστηκε για 109 μέτρα συγκρουόμενο με 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα προτού ανακοπεί η πτώση του κοντά σε όχημα.

Ο αλλοδαπός 55χρονος οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα ........

πραγματογνωμοσύνη από 2 ειδικούς ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ενώ μάθαμε ότι διατάχθηκε λήψη αίματος από το θύμα και τον οδηγό για εργαστηριακή εξέταση.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσιας, ενώ η είδηση προκάλεσε θλίψη σε ολόκληρη την περιοχή.

Πηγή: Radio 936

Φορολογικές απαλλαγές ζητάει η Ελληνική εταιρία σκηνοθετών.

Το αίτημα όλου του Κινηματογραφικού χώρου για παροχή κινήτρων στην κινηματογραφική παραγωγή είναι διαχρονικό αίτημα και έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια.

Είχε προηγηθεί επεξεργασία μιας ανάλογης διάταξης από επιτροπή που συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του χώρου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών μέσω του Προέδρου της.

Η Ε.Ε.Σ. και ο υπόλοιπος χώρος εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για .......

την τελευταία θετική εξέλιξη σαν μια καλή αρχή από το Υπουργείο Πολιτισμού και το ίδιο προσδοκούμε για την αναμενόμενη ψήφιση του νέου κινηματογραφικού Νόμου.

Η μόνη μας παρατήρηση την οποία και εκφράσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και που το αντιμετωπίζει θετικά είναι να συμπεριληφθούν σε αυτή την Διάταξη των φορολογικών κινήτρων οι κινηματογραφικές παραγωγές Ντοκιμαντέρ και οι παραγωγές ταινιών μικρού μήκους σαν αναγκαία στήριξη όλης της κινηματογραφικής Ελληνικής παραγωγής.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Ο Δημήτρης Κουσελάς για το ασφαλιστικό των ελαιοτριβέων.

Σε τροπολογία για θέματα ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο νομοσχέδιο «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», προβλέπεται μεταξύ άλλων η παραμονή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΕΒΕ των ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές μικρότερες των 2.000 κατοίκων, όταν πληρούν και το αντίστοιχο εισοδηματικό κριτήριο, ή όταν το εισόδημά τους προέρχεται για πάνω από 50% από αγροτική δραστηριότητα.

Σχολιάζοντας τη ρύθμιση, ο κ. Κουσελάς .......

δήλωσε ότι : «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, αφού η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα που έθεσα με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου στη Βουλή για την ασφάλιση των ελαιοτριβέων. Η ρύθμιση αυτή καταργεί την αδικαιολόγητα άνιση μεταχείρισή τους, στηρίζοντας μια παραδοσιακή εποχική δραστηριότητα, που είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της ελαιοκαλλιέργειας στην περιφέρεια.

Για τις λοιπές ρυθμίσεις της τροπολογίας, που αφορούν στην ένταξη ή μη των επαγγελματιών μικρών οικισμών της περιφέρειας στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ, επιφυλάσσομαι να παρέμβω κατά τη συζήτησή της στην Ολομέλεια, για να ρυθμιστούν και θέματα, λ.χ. των μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που ήδη έχω θέσει, με Ερωτήσεις μου, υπ’ όψη του Υπουργού.»

Olympic Air: Η Ελλάδα ψηλά αλλά.... με Ιταλικό ελαιόλαδο στο φαγητό.

Επιστολή στον πρόεδρο της Οlympic Air Ανδρέα Βγενόπουλο απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος σχετικά με πληροφορίες που έφτασαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ότι η εταιρία του Olympic Air χρησιμοποιεί στα γεύματα της ελαιόλαδο Ιταλίας!!!

Ο Κος καραμπάτος στην επιστολή του δηλώνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτό και προτρέπει τον κο Βγενόπουλο να χρησιμοποιήσει στην Olympic Air γνήσιο Extra παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κου Καραμπάτου αναφέρει τα εξής: .........

Αγαπητέ κύριε Βγενόπουλε,
Με την επιστολή μου, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας μια πληροφορία η οποία μας λύπησε και μας προβλημάτισε ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, Γάλλοι συνεργάτες του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας μας πληροφόρησαν ότι στις πτήσεις της Olympic Air η σαλάτα του γεύματος συνοδεύεται από πλαστικό φιαλίδιο με τυποποιημένο ιταλικό ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι μάρκας “Polenghi”.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, την οποία επανειλημμένα έχετε αποδείξει έμπρακτα, τόσο για τις οικονομικά ευάλωτες περιοχές, όπως η Μεσσηνία, όσο και για καινοτόμες πρωτοβουλίες που προβάλλουν την Ελλάδα της Ελιάς και τα ελαιοκομικά μας προϊόντα διεθνώς, όπως οι πολιτιστικές διαδρομές «Δρόμοι της Ελιάς», απευθύνομαι σε εσάς με την παράκληση να δώσετε εντολή για αντικατάσταση του ανωτέρω προϊόντος με αντίστοιχο μεσσηνιακό. Είμαστε πρόθυμοι να μεσολαβήσουμε, εφόσον βεβαίως το επιθυμείτε και μας ζητηθεί, τόσο για το θέμα της αναγκαίας συσκευασίας όσο και της τιμής, ώστε να μην υπάρξει πρόσθετο κόστος για την εταιρεία σας.

Με την ευκαιρία αυτή, να σας θυμίσω ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», που έχει συσταθεί το 1998 με πρωτοβουλία Eπιμελητηρίων και φορέων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών, προωθούν διεθνώς τη διάδοση του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου με ποικίλους τρόπους, όπως διαδρομές ανακάλυψης των τόπων της ελιάς, εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου κ.α.

Είμαστε βέβαιοι ότι το τόσο επιτυχημένο σύνθημα της Olympic Air «Η Ελλάδα Ψηλά», σημαίνει και την επιθυμία σας για προβολή των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στον επισκέπτη και δημιουργία μιας εικόνας της Χώρας μας φιλόξενης και αυθεντικής από την πρώτη στιγμή, κάτι για το οποίο η ελιά και τα προϊόντα της μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και θερμούς χαιρετισμούς,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Συζητήσεις για νέο πολιτικό σκηνικό

Η προοπτική, μετά την υπαγωγή της χώρας στον κατ' ευφημισμόν "μηχανισμό στήριξης" ΔΝΤ - Ε.Ε., να σαρωθούν μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας είναι κάτι περισσότερο από ορατή σε όλους. Υπάρχουν άλλωστε προηγούμενα και δεδικασμένα. Αυτό που ίσως δεν είναι ακόμη τόσο ορατό είναι το μέγεθος της απειλής για το πολιτικό σύστημα υπό τη μορφή που το γνωρίσαμε στη μεταπολίτευση και το πολιτικό προσωπικό του είχεή θα χρεωθεί την ευθύνη για το σημερινό πισωγύρισμα της χώρας, αν και γι' αυτό υπάρχουν προηγούμενα και ενδείξεις.

Αν και κάθε χώρα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, οπότε είναι λάθος η μηχανιστική προβολή άλλων εμπειριών και, ως εκ τούτου, λάθος να προεξοφληθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει την τύχη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ουγγαρίας που από το 49% βρέθηκε στο 19%, θα ήταν εξίσου λάθος ο...

ισχυρισμός ότι η μονοκομματική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα εξαντλήσει την τετραετία και θα μεταβεί ομαλά στις επόμενες εκλογές, έχοντας εκχωρήσει αρμοδιότητες και "λαϊκή κυριαρχία" σε διεθνή κέντρα. Σ' αυτό μάλλον δεν υπάρχουν προηγούμενα.

Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του δικομματικού πολιτικού συστήματος έχει προ πολλού ανοίξει, ενώ το τελευταίο διάστημα, απ' όταν έγινε ορατή η προοπτική του ΔΝΤ και της εισόδου της χώρας σε μακρά περίοδο λιτότητας, έχει ενταθεί.



Από τον "μεγάλο συνασπισμό" στην "κυβέρνηση τεχνοκρατών"

Το πρώτο σενάριο που επαναπροβάλλεται τώρα, αφού έχει εμφανισθεί παλαιότερα από το ΣΕΒ και επιχειρηματικούς κύκλους εν γένει, είναι αυτό του "μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού" κατά το γερμανικό πρότυπο των περασμένων ετών προκειμένου στα ταραχώδη χρόνια που έρχονται να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να περάσουν οι αναγκαίες για τη χώρα "μεταρρυθμίσεις", δηλαδή οι αλλαγές που επιβάλλονται διεθνώς από τις συντηρητικές δυνάμεις, της σοσιαλδημοκρατίας περιλαμβανομένης, και τις δυνάμεις της αγοράς. Κάτι τέτοιο θα ήταν ευχής έργον για τις δυνάμεις της οικονομίας.

Οι πολιτικές δυνάμεις και το προσωπικό βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά, καθώς στο κάδρο πρέπει να τοποθετηθεί και ο υποκειμενικός παράγων. Έτσι, δυνάμεις του "νέου ΠΑΣΟΚ", με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κυρίως πρόσωπα γύρω από τον Γ. Παπανδρέου, που θεωρούν το παλαιό ΠΑΣΟΚ ανάχωμα στον βίαιο, κατά μία έννοια, εκσυγχρονισμό της χώρας, προσβλέπουν σε μια "κυβέρνηση τεχνοκρατών" υπό τον Γ. Παπανδρέου, όταν αποδειχθεί, κατά το φθινόπωρο, ότι τα πράγματα δεν προχωρούν υπό τη σημερινή πολιτική συμμαχία εντός του κόμματος. Στη νέα κυβέρνηση ασφαλώς μπορεί να συμμετέχουν είτε πρόσωπα της αγοράς, είτε πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, δηλαδή τη Ν.Δ., που δεν έχουν κομματικές ή ιδεολογικές παρωπίδες και αγκυλώσεις.

Μια τρίτη εκδοχή που συζητείται είναι η "κυβέρνηση προσωπικοτήτων", η οποία θα περιλαμβάνει πρόσωπα που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να παράγουν έργο στην πολιτική, την οικονομία ή άλλη δραστηριότητα. Κάτι τέτοιο υπερβαίνει τόσο το σημερινό ΠΑΣΟΚ όσο και τη Ν.Δ.


Διαθέσιμες δυνάμεις

Προφανώς οι παραπάνω εκδοχές δεν είναι στεγανές. Μπορεί να εξελιχθούν ή να συγχωνευθούν ή να βρεθεί κάτι άλλο. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν δυνάμεις διαθέσιμες να τις υπηρετήσουν. Ορισμένες, ήδη, διαφαίνονται.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει αφήσει εκτός ψηφοδελτίων, εκτός κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση εκτός "τρένου" αρκετά στελέχη που υπηρέτησαν σε κυβερνητικά ή άλλα πόστα κατά την περίοδο Σημίτη. Τα ονόματα του Αλ. Παπαδόπουλου, του Γ. Παπαντωνίου, της Β. Παπανδρέου, του Γ. Στουρνάρα κ.ά. τα συναντά κανείς συχνά στις σχετικές πολιτικές αναλύσεις.

Δυνάμεις εκτός νυμφώνος βρίσκει κανείς και στη Ν.Δ., με κραυγαλέο παράδειγμα την Ντ. Μπακογιάννη που, μετά την ήττα στην αναμέτρηση για την αρχηγία της Ν.Δ., φέρεται να αναζητεί στρατηγική και νέους δρόμους. Ασφαλώς δεν είναι μόνη.



Παίκτης ή "λαγός" ο Αν. Βγενόπουλος;

Στον επιχειρηματικό κόσμο έχει γίνει προ πολλού φανερό ότι ο Αν. Βγενόπουλος δεν περιορίζεται στις επιχειρήσεις του, αλλά διεκδικεί να έχει λόγο και στις γενικότερες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. Στην αρκετά διαφημισμένη συνέντευξή του στον "Σκάι" δεν άφησε περιθώρια άμεσης εμπλοκής του στην πολιτική ζωή της χώρας, όμως, με αφορμή αυτή την εμφάνιση, ο διευθυντής της "Καθημερινής" επισήμανε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας τη "δίψα της κοινωνίας για νέα πρόσωπα που είναι ή δείχνουν ότι είναι έτοιμα να τα βάλουν με το υπάρχον σύστημα και να εκφράσουν έναν μη ξύλινο κομματικό λόγο". Αν υπάρχει τέτοια ζήτηση, λέτε να μην υπάρξει προσφορά;

Με αφορμή τη συζήτηση περί των προθέσεων του Βγενόπουλου, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι "το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι κάποιους αυτόκλητους μεσσίες που θέλουν να μοιάσουν στον Μπερλουσκόνι".
Του Κωστή ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΥ

"Με δύναμη από την Κηφησιά". Η Νέα παράσταση του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Μια νεα παράσταση του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού έρχεται την Παρασκευή 30 Απριλίου να κάνει πρεμιέρα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών "Ο Πυρσός".
Τίτλος του έργου "Με δύναμη απο την Κηφησιά"

Λίγα λόγια για το έργο.
Τέσσερις σύγχρονες γυναίκες αστικής καταγωγής αποφασίζουν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους. Ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη θα τους δώσει τη δύναμη για το νέο ξεκίνημα. Θα καταφέρουν, όμως, να ξεφύγουν από τις αδυναμίες, τα πάθη και τα αδιέξοδα που οι ίδιες έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους; Με ορμητήριο το σπίτι της Αλέκας στην Κηφισιά, οι τέσσερις φίλες κάνουν δίαιτα, ψάχνουν τον τέλειο άνδρα, αποκηρύσσουν το γάμο, τσακώνονται και αγαπιούνται, γελάνε και κλαίνε, ερωτεύονται, απογοητεύονται, χωρίζουν, ξανασμίγουν, προσπαθούν να καταλάβουν το αντίθετο φύλο αλλά, κυρίως, την ίδια τους τη φύση.

Τέσσερις γυναίκες που συναντιούνται και χωρίζουν, .........

κουβεντιάζουν και μονολογούν, περνάνε από τα μονοσήμαντα στα πιο ουσιαστικά ερωτήματα της ύπαρξης, γίνονται ένα κουβάρι με τα σοβαρά και τα ελαφρά, χαριεντίζονται και αλληλοεπιτίθενται την ίδια ώρα και στιγμή, κρατώντας πάντοτε για τον εαυτό τους τη δύναμη (ή έστω την ψευδαίσθηση) να κλείσουν τον διακόπτη των συναισθημάτων και των αδυναμιών τους.

Το έργο αναλύει τη μεταξύ τους φιλία και πόσο αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τους άντρες της ζωής τους.
Οι άνδρες, αν και απόντες ως χαρακτήρες, είναι πανταχού παρόντες στις ζωές των ηρωίδων, επηρεάζοντας την κρίση και τις αποφάσεις τους. Και όλες αυτές οι καταστάσεις περνάνε με τρόπο μοναδικό μέσα από τους σπαρταριστούς διαλόγους των Δημήτρη Κεχαΐδη και της συζύγου του Ελένης Χαβιαρά, που αβίαστα προκαλούν το γέλιο αλλά και τον προβληματισμό.

Με άλλα λόγια το έργο πραγματεύεται τις σχέσεις των δύο φύλων, τον έρωτα, την απομόνωση της σύγχρονης ζωής, τη σχιζοφρένεια της καθημερινότητάς μας

Οι παραστάσεις:

Πρεμίερα: Παρασκευή 30 Απριλίου
Παραστάσεις:
Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Μαΐου
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 7, 8, 9 Μαΐου

Ωρα Έναρξης παραστάσεων: 21:30
Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο

Τιμη εισητηρίου 10 € για μεγάλους και 5 € για μικρούς


Κατανομή πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2010 στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.

Την κατανομή των πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2010 ύψους 139.665.000,00 € στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Η εν λόγω κατανομή αφορά στην απόδοση υπολειπόμενων πιστώσεων έτους 2009 και κατανέμεται ανά ΟΤΑ σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα.
Οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιούν τις πιστώσεις της Σ.Α.Τ.Α. αποκλειστικά για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες όπως τούτο ρητά προβλέπεται από το Νόμο και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Περιφερειών προκειμένου να ελεγχθεί αυστηρά η πιστή εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει: .............


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Η.Δ.
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 25 του Ν. 1828/89 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν. 3448/06 ( ΦΕΚ 57 Α )
2. Τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 13 του Ν. 2539/97.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 2240/94.
4. Την κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Η.Δ. «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Η.Δ. » (ΦΕΚ 29/Β΄/18-1-2010).
5. Την αριθμ. 14438/17.03.10 ( ΦΕΚ 289 Β΄ /18.03.10 ) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Η.Δ., Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας αναφορικά με τα κριτήρια κατανομής της ΣΑΤΑ έτους 2010.

Αποφασίζουμε

1. Την κατανομή των πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2010 ύψους 139.665.000,00 € στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες. Η εν λόγω κατανομή αφορά στην απόδοση υπολειπόμενων πιστώσεων έτους 2009 και κατανέμεται ανά ΟΤΑ σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα.
2. Οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιούν τις πιστώσεις της Σ.Α.Τ.Α. αποκλειστικά για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες όπως τούτο ρητά προβλέπεται από το Νόμο και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Περιφερειών προκειμένου να ελεγχθεί αυστηρά η πιστή εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γ.ΝΤΟΛΙΟΣ

Από τον κατάλογο ξεχωρίσαμε τον νομό Μεσσηνίας

Δ/Κ Ονομασία ΟΤΑ ΝΟΜΟΣ/ΝΟΜΑΡΧΙΑ Υπολοιπόμενες Πιστώσεις 2009 (Ποσό σε €)
Δ Αβίας Μεσσηνίας 60.872,75
Δ Αετού Μεσσηνίας 60.618,25
Δ Αιπείας Μεσσηνίας 39.826,75
Δ Ανδανίας Μεσσηνίας 64.995,75
Δ Ανδρούσης Μεσσηνίας 53.073,75
Δ Άριος Μεσσηνίας 38.222,00
Δ Αριστομένους Μεσσηνίας 62.429,25
Δ Αρφαρών Μεσσηνίας 54.911,00
Δ Αυλώνος Μεσσηνίας 54.375,75
Δ Βουφράδος Μεσσηνίας 32.977,50
Δ Γαργαλιάνων Μεσσηνίας 117.632,00
Δ Δωρίου Μεσσηνίας 67.550,25
Δ Είρας Μεσσηνίας 33.025,75
Δ Θουρίας Μεσσηνίας 63.220,00
Δ Ιθώμης Μεσσηνίας 49.195,25
Δ Καλαμάτας Μεσσηνίας 694.561,75
Δ Κορώνης Μεσσηνίας 82.098,25
Δ Κυπαρισσίας Μεσσηνίας 118.471,00
Δ Λεύκτρου Μεσσηνίας 111.633,75
Δ Μεθώνης Μεσσηνίας 45.542,25
Δ Μελιγαλά Μεσσηνίας 70.601,75
Δ Μεσσήνης Μεσσηνίας 149.101,25
Δ Νέστορος Μεσσηνίας 79.593,00
Δ Οιχαλίας Μεσσηνίας 51.310,00
Δ Παπαφλέσσα Μεσσηνίας 37.808,50
Δ Πεταλιδίου Μεσσηνίας 67.950,75
Δ Πύλου Μεσσηνίας 84.908,25
Κ Τρικόρφου Μεσσηνίας 22.432,50
Κ Τριπύλης Μεσσηνίας 24.439,75
Δ Φιλιατρών Μεσσηνίας 118.483,00
Δ Χιλιοχωρίων Μεσσηνίας 49.024,25

Σύνολο - Μεσσηνίας 2.660.886,00

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Καλλικράτη.

Με την ανακοίνωση του νέου χάρτη της Αυτοδιοίκησης στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για την καθιέρωση του «Καλλικράτη». [κλίκ στον χάρτη]

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η κυβέρνηση, ο νέος νόμος θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ως το τέλος του Μαΐου, έτσι ώστε να εφαρμοστεί στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, που θα αναδείξουν τους νέους τοπικούς άρχοντες στους περίπου 380 δήμους και στις 13 περιφέρειες που στο εξής θα διοικούνται από αιρετούς περιφερειάρχες.

Στόχος του υπουργού Εσωτερικών είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατόν οι αντιδράσεις από τους δήμους που συγχωνεύονται και για τον λόγο αυτόν κρατά μέχρι τώρα ως επτασφράγιστο μυστικό τον σχεδιασμό που έχει κάνει, με τον οποίο περιορίζεται στο ένα τρίτο ο αριθμός των δήμων που λειτουργούν σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, η πρόθεση του κ. Ραγκούση είναι να σεβαστεί τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας και να μην απομονώσει τα δυσπρόσιτα σημεία της, όπως είναι τα νησιά και οι ορεινές περιοχές.
Παρά το γεγονός λοιπόν ότι αρχικώς έχει ...........

ανακοινωθεί από τη κυβέρνηση ότι ο αριθμός των νέων δήμων δεν θα υπερβαίνει τους 370, είναι πολύ πιθανόν ο τελικός αριθμός τους να φθάσει τους 380-385, επιτρέποντας τη διατήρηση δήμων περισσότερων του ενός στα μεγάλα νησιά, αλλά και στις ορεινές περιοχές, όπως αυτές προσδιορίζονται από ειδική μελέτη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Για να ολοκληρώσει τη νέα αυτή μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση βασίζεται και στη θετική απήχηση που έχει ήδη το σχέδιο «Καλλικράτης» στην κοινή γνώμη, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, παρ΄ ότι οι πολίτες εμφανίζονται ανεπαρκώς ενημερωμένοι.

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΕΕΤΑΑ που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Μetron Αnalysis από τις 15 ως τις 19 Απριλίου, το 66,3% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», ενώ ένα ποσοστό 30,2% το αποδοκιμάζει.

Το ποσοστό αποδοχής του είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ (82%) και πιο χαμηλό (55,2%) μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του σε ποσοστό 67,5%.

Από την άλλη πλευρά το 45,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ελάχιστα ενημερωμένο για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, για το οποίο άλλωστε και η κυβέρνηση έχει αποφύγει τις επίσημες ανακοινώσεις. Πολύ ενημερωμένο δηλώνει μόνο ένα ποσοστό 28,6% των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και ένα ποσοστό 22,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ ενώ καθόλου ενημερωμένο δηλώνει το 30,3% στο σύνολο των ερωτηθέντων ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν.

Παρ΄ όλα αυτά, το 55,1% των πολιτών εκφράζει την πεποίθηση ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» μπορεί να συμβάλει στη ριζική αλλαγή του διοικητικού συστήματος της χώρας, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73,5% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και μειώνεται στο 47,3% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Αντιθέτως, στους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων το 49,5% εκτιμά ότι ο «Καλλικράτης» δεν θα βελτιώσει τη δομή της Αυτοδιοίκησης.

Εξοικονομούνται 1,8 δισ. ευρώ ετησίως

Από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» η κυβέρνηση στοχεύει στην εξοικονόμηση 1,8 δισ.ευρώ κάθε χρόνο από τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και των μισθών των αιρετών δημοτικών συμβούλων στους δήμους που συγχωνεύονται.Στελέχη της Αυτοδιοίκησης εκφράζουν ζωηρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis,οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί σε ποσοστό 61,7%,ενώ αντιθέτως ένα ποσοστό 34,65% δηλώνει ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος.

Οπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση,με τον νέο σχεδιασμό θα συγχωνευθούν από 6.000 σε 2.000 τα νομικά πρόσωπα και οι δημοτικές επιχειρήσεις.Με την επιλογή αυτή δηλώνει σύμφωνο το 76,6% των ερωτηθέντων,ενώ το 71,2% συμφωνεί με την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρηθεί μόνο ένας δήμος σε κάθε νησί,αλλά με αντιδημάρχους που θα εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες.

Το 69,3% συμφωνεί επίσης με τη συγχώνευση των 57 Νομαρχιών που λειτουργούν σήμερα σε 13 περιφέρειες με αιρετούς περιφερειάρχες,ενώ το 63,9% συμφωνεί με την αντικατάσταση των 13 περιφερειών που λειτουργούν σήμερα με επτά γενικές διευθύνσεις που θα λειτουργούν ως αποκεντρωμένες κρατικές οντότητες.

Το 63,9% τέλος δηλώνει ότι συμφωνεί με τη μείωση των δήμων και κοινοτήτων από 1.034 που είναι σήμερα σε 370.

Από Το Βήμα

Προσοχή στις ρυθμίσεις του Facebook!!! Πολύ σημαντικό.

Όσοι έχετε Facebook λίγη προσοχή.

Έχει γίνει μια αλλαγή στο Facebook.

Instant Personalization: Αυτό επιτρέπει να παίρνουν τα στοιχεία μας σελίδες εκτός Facebook.
Η ρύθμιση είναι αυτόματα τσεκαρισμένη στο Allow. Αυτή η ρύθμιση πρέπει να αλλάξει.

Πως το αλλάζουμε: .........

Πάμε. Λογαριαμός
Ρυθμίσεις Απορρήτου
Εφαρμογές και ιστοσελίδες
Instant Personalization.
Εκεί πατάμε το EDIT SETTING και εκεί ξε-τσεκάρουμε το ALLOW.

Με αυτόν τον τρόπο δεν επιτρέπουμε σε άλλες σελίδες να παίρνουν στοιχεία μας.

«Ταπείνωση για τον Παπανδρέου»

Θανατηφόρα, από πολιτική σκοπιά, ήταν το Σάββατο η μεγάλη φωτογραφία που βάζει στο πάνω μέρος της πρώτης σελίδας της η πολύ αυστηρού κασέ γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Εδειχνε τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές οθόνες κάποιου καταστήματος, την ώρα που από το τουριστικό Καστελόριζο ανακοίνωνε τη δραματική απόφαση υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς του ΔΝΤ και της ΕΕ, με τρεις μεγάλες, κίτρινες πινακίδες που έβγαζαν μάτια και έγραφαν... «40 άτοκες δόσεις»! Δίπλα από τη φωτογραφία, κύριο άρθρο της εφημερίδας αναφερόμενο στη χώρα μας με τον εύγλωττο τίτλο «Ο εφιάλτης»!
Οχι ότι ήταν φιλικότεροι προς τον Ελληνα πρωθυπουργού οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» της ίδιας ημέρας: «Ταπείνωση για τον Παπανδρέου» ήταν ο εξάστηλος κεντρικός τίτλος της δεύτερης σελίδας της βρετανικής εφημερίδας, η οποία επί μήνες πρωτοστατεί στην υποβοήθηση των κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον της χώρας μας. «Ο πρωθυπουργός παραδέχεται την αποτυχία», έγραφε στον υπότιτλο. Πολύ δηκτικό και απαξιωτικό το ρεπορτάζ: «Ηταν αναπότρεπτα μια ταπεινωτική στιγμή για τον Γιώργο Παπανδρέου... Ο υπερήφανος γιος και εγγονός Ελλήνων...
-
πρωθυπουργών ήταν υποχρεωμένος να παραδεχτεί την αποτυχία του στην τετράμηνη σταυροφορία του εναντίον των "κερδοσκόπων των αγορών" και να κάνει έκκληση για εξωτερική βοήθεια για να σώσει από την κατάρρευση την οικονομία του που χαροπαλεύει... Ηταν μια εξευτελιστική αλλαγή στάσης, δεδομένης της επιμονής του Γ. Παπανδρέου από τότε που ανέβηκε στην εξουσία προ εξαμήνου ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λύσει μόνη της τα οικονομικά της προβλήματα. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί την επιτήρηση του ΔΝΤ ως μέρος της συμφωνίας - μια μοίρα που απέφυγαν τόσο ο πατέρας του Ανδρέας όσο και ο παππούς του Γεώργιος, παρά τις οικονομικές προκλήσεις της εποχής τους».

Ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στο δραματικό διάγγελμά του ότι με τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνησή του «ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας». Δεν γνωρίζουμε φυσικά αν το πιστεύει αυτό ή το είπε για αυτοπαρηγοριά. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι τίποτα τέτοιο δεν αντανακλάται κατά κανέναν τρόπο στις ξένες εφημερίδες ή στις χρηματοπιστωτικές αγορές των κερδοσκόπων, μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Η επιθετικότητα του ξένου Τύπου και ιδίως του γερμανικού εναντίον της χώρας μας παραμένει απίστευτα εχθρική και μας βάζει σε σκέψεις ως προς τη στρατηγική που διαμορφώνει πλέον έναντι της Ευρώπης το Βερολίνο - αν, δηλαδή, ισχυρίζεται ακόμη ότι θέλει μια Γερμανία ενσωματωμένη σε μια ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή αν κρίνει ότι ήρθε πλέον η ώρα μιας Ευρώπης υποταγμένης στο Τέταρτο Ράιχ.

Ο Γ. Παπανδρέου υποκύπτει ασυζητητί σε οποιονδήποτε όρο του θέσουν, οι Γερμανοί, όμως, δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Λυσσομανά ο δεξιός γερμανικός Τύπος απαιτώντας να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ - κάτι που είναι εντελώς αδύνατο βάσει των συνθηκών της ΕΕ.

«Η χώρα θα μπορούσε να αποχωρήσει ξαφνικά από τη νομισματική ένωση, να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα και να μειώσει τα παλιά χρέη σε ευρώ.

Μέσω αυτής της διαδικασίας θα γινόταν πάλι η Ελλάδα ανταγωνιστική σε τιμές και θα μπορούσε έτσι να εξοικονομήσει τα μέσα να εξυπηρετήσει τα συρρικνωμένα δάνεια», γράφει π.χ. η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της.Σε κομματικό επίπεδο, πάντως, αυτοί που πρωτοστατούν στον αγώνα εναντίον κάθε βοήθειας προς την Ελλάδα είναι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε.

Μέρκελ
Οχι βοήθεια πριν από τις 9 Μάη

Απαγορεύει η δεξιά κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ να δοθεί στην πράξη οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα πριν από τις 9 Μαΐου, οπότε και γίνονται οι κρίσιμες κρατιδιακές εκλογές στη Ρηνανία - Βεστφαλία. Αν κερδίσουν οι σοσιαλδημοκράτες, η Δεξιά χάνει τον έλεγχο της δευτεροβάθμιας «Βουλής» των κρατιδίων, ο έλεγχος της οποίας είναι απαραίτητος για την προώθηση σημαντικών εσωτερικών μεταρρυθμίσεων. Με δεδομένο, όμως, το απίστευτο ανθελληνικό μίσος που έχουν καλλιεργήσει στον γερμανικό λαό οι πολιτικοί του και τα ΜΜΕ, δεν είναι καθόλου αβάσιμος ο φόβος της Μέρκελ ότι κάθε βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να αποβεί εκλογικά μοιραία για το κόμμα της.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Τι γίνεται στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας? Κραυγή αγανάκτησης και αγωνίας απο κατοίκους της περιοχής.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους προς το Δήμο Κυπαρισσίας και τις αρμόδιες αρχές εκφράζουν μέσω του Φιλιατρά News κάτοικοι του οικισμού Τερψιθέα στην Κυπαρισσία.

Σε επικοινωνία που είχαν μαζί μας επανέρχονται στο θέμα του οικισμού, το μέλλον του και την προοπτική ανάπτυξης του, που περνά από την επέκταση των ορίων του οικισμού!

Όπως βλέπετε και στο χάρτη που έχει ............

τις σφραγίδες και τις υπογραφές από την αρμόδια υπηρεσία, από το 2007 είναι υπογεγραμμένο το σχέδιο του οικισμού!

Τρία χρόνια μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Πόσα χρόνια, επιτέλους, πρέπει να περάσουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υλοποιηθεί???

Ακούγεται ότι υπάρχουν συμφέροντα που καθυστερούν περαιτέρω την συνέχιση και τελικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα -αν υπάρχουν- που καθυστερούν την ανάπτυξη μίας ολόκληρης περιοχής τόσο, χρόνια τώρα;

Από τα πυρά τους, ωστόσο, δεν ξεφεύγει ούτε η μείζωνα Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, για την οποία λένε ότι, παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη παρέμβασή τους, «ακούσαμε την εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης»…

Σημειώνουμε όμως πως, στην προηγούμενη επιστολή τους, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης, στην συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει είχε δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που είχαν θέσει
με την ανοικτή επιστολή τους οι Τερψιθιώτες και τις είχαμε δημοσιεύσει στο Φιλιατρά News!

Δε γνωρίζουμε, μετά από αυτό, γιατί, για ποιους λόγους, οι «Τερψιθιώτες» αφήνουν μομφή για την Αντιπολίτευση, αφού γνωρίζουν τις απαντήσεις του Δημάρχου οι οποίες μέσα από το blog μας είδαν το φως της δημοσιότητας.

Από τη στιγμή που απάντησε ο ίδιος ο Δήμαρχος, τι θα μπορούσε να κάνει η Αντιπολίτευση???

Και, βεβαίως, δε θέλουμε καν να διανοηθούμε πως όλο αυτό γίνεται για να υπάρξει εξωραϊσμός και ισομερής καταλογισμός ευθυνών, οι οποίες, είτε έτσι ή αλλιώς, βαρύνουν κατά κύριο λόγο αυτούς που είναι στην εξουσία, δηλαδή το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή!

Οι «Τερψιθιώτες», όπως αυτοαποκαλούνται θέτουν και άλλα ζητήματα, όπως «τι έγινε με την απάντηση που ζητήσαμε για την παραλαβή του Εθνικού δρόμου Κυπαρισσίας - Φιλιατρών.

Το λιγότερο που θα θέλαμε να μάθουμε -για αυτό το τερατούργημα -είναι το όνομα του εργολάβου και τα ποσά που δαπανήθηκαν γι' αυτόν το δρόμο.

Από ότι καταλάβαμε κάποιοι στην περιφέρεια κάνουν ότι μπορούν να μην αποκαλυφτεί το σκάνδαλο .

Η «περιφέρεια» δεν έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο ;

Ποιοι είναι αυτοί ;»…


Παρατήρηση από το Φιλιατρά News
Πριν δείτε τον χάρτη που επισυνάπτουμε παρακάτω, θα θέλαμε να κάνουμε μια μικρή παρατήρηση.
Εμείς, έχουμε αποδείξει πλειστάκις ότι είμαστε ανοιχτοί σε όλους και φιλόξενοι για θέματα που θέλουν να αναδείξουν, τηρώντας ακόμη και την ανωνυμία των επιστολογράφων.
Καλό θα είναι πάντως, οι επιστολές να έχουν έστω και έναν που να υπογράφει για να μη θεωρηθεί ότι ανωνύμως ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει.

Ακολουθεί ο προαναφερόμενος χάρτης (Κλίκ για μεγαλύτερο μέγεθος)



Χαμηλότερες τιμές σε 1.551 φάρμακα

Μειώσεις που φτάνουν και το 30% αποφάσισε η Γ. Γ. Εμπορίου

Έως και 30% αναμένεται να μειωθεί η τιμή περισσότερων από 1.500 φαρμακευτικών προϊόντων, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Ήδη από το Σάββατο η Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχώρησε στον προσδιορισμό νέων τιμών για 1.551 φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν το 50% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης.
Το ποσοστό μεσοσταθμικής μείωσης των τιμών .........

κινείται στο 30%, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Οι τιμές έχουν ήδη σταλεί στα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή να καταθέσει τη γνώμη της και οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στην έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, επισημαίνεται.

Πηγή: News21

Απολύσεις συμβασιούχων λόγω κατάργησης Οργανισμών και "Καλλικράτη"

Χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου έρχονται στο Δημόσιο και ευρυτερο Δημόσια Τομέα, λόγω κατάργησης ή συγχώνευσης εκατοντάδων Οργανισμών και ΔΕΚΟ, καθώς και Δημοτικών Επιχειρήσεων λόγω "Καλλικράτη".

Οι τελικές αποφάσεις για την συγχώνευση αλλά και την κατάργηση Δημοσίων Οργανισμών, με προφανή επιδίωξητην εξοικονόμηση πόρων, αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη που συγκαλούν στις 13:30 σήμερα το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στο μεταξύ μεθαύριο Τετάρτη, συνεδριάζει ..........

το Υπουργικό Συμβούλιο για τον "Καλλικράτη" και θα δοθεί στη δημοσιότητα και το χωροταξικό. Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Πιο συγκεκριμένα, καταργούνται με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή τα 55 συνολικά Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤοΚΑΑ) σε όλη τη χώρα.

Πηγή: The Best

2.080 με διαδικασίες εξπρές στα ΕΛΤΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Με διαδικασίες εξπρές θα προχωρήσει η προκήρυξη 2.080 θέσεων για την κάλυψη εποχικών αναγκών στα ΕΛΤΑ και ήδη η επιχείρηση βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ για να εγκριθεί η διαδικασία και η κατανομή.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η καταγραφή των αναγκών ανά περιφερειακή διεύθυνση των ΕΛΤΑ και ήδη για τις 2.028 θέσεις έχει υπάρξει μία πρώτη κατανομή ανά περιοχή. Στόχος είναι μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις.

Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει με συμβάσεις ........

εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν για διάστημα 8 μηνών. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει, όπως κάθε φορά, στις κατά τόπους υπηρεσίες μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί με την προκήρυξη.

Οι περισσότερες θέσεις αφορούν την ειδικότητα των διανομέων, καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού του συγκεκριμένου κλάδου δεν πραγματοποιούνταν περισσότερα από 500 δρομολόγια την ημέρα. Ακολουθούν ειδικότητες όπως οδηγοί, διαμετακομιστές και εσωτερικής εκμετάλλευσης (για τις θυρίδες, την ταξινόμηση κ.ά.).

Οσον αφορά την κατανομή των θέσεων ανά περιφέρεια, οι περισσότερες θα προκηρυχθούν στην Αττική. Συγκεκριμένα έχουν προβλεφθεί 859 θέσεις για τις υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά, 178 για το Κέντρο Διαλογής και 39 θέσεις για το Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου. Αντιστοίχως στη Βόρεια Ελλάδα 247 θέσεις θα καλύψουν ανάγκες του Κέντρου Διαλογής και 102 των υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Στο τραπέζι ακόμη και ο 13ος μισθός!

Τα πρώτα σκληρά δείγματα γραφής έδωσαν ΔΝΤ και Ε.Ε. σε σχέση με τις αξιώσεις που έχουν από τη χώρα μας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Εμμέσως πλην σαφώς, σύμφωνα με τον υπουργό, μάς υποδεικνύουν κατάργηση και του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης μείωση του κατώτατου μισθού (σήμερα είναι στα 780 ευρώ) και αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων.

O κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει μονόδρομο την ...........

ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για καθυστερήσεις ακόμη και για στελέχη της κυβέρνησης, λέγοντας πως επικρατούσε αμφισημία και έλλειψη προσήλωσης στη στοχοθεσία της χώρας. Κύριε υπουργέ, τελικώς η κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Ηταν μονόδρομος;

Η προσφυγή στον μηχανισμό ήταν προσφυγή διάσωσης της πατρίδας. Η συνεπής εφαρμογή του μηχανισμού όπως και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος για την επιβίωση της Ελλάδας.

Πολλοί, ακόμη και από την κυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι δαιμονοποιήθηκε ο μηχανισμός και χάθηκε πολύτιμος χρόνος...
Στην αρχή, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, επιχειρήθηκε από πολιτικούς και δημοσιογράφους να δαιμονοποιηθεί η επιτήρηση της Ε.Ε., που βασιζόταν και ρυθμιζόταν από τη Συνθήκη της Ε.Ε. Πολλοί μιλούσαν υποτιμητικά ή και εχθρικά για την επιτήρηση, άλλοι δεν την έπαιρναν στα σοβαρά και πάντως επικρατούσε αμφισημία και διαπιστωνόταν έλλειψη προσήλωσης στη στοχοθεσία που είχε ανάγκη η χώρα. Η δυνατότητα να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσα από τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς θεσμούς, δυστυχώς χάθηκε. Τελευταία λύση για την Ελλάδα είναι ο μηχανισμός στήριξης που αποφασίστηκε στις 25 Μαρτίου από την Ε.Ε. Μηχανισμός κατά τα 2/3 ευρωπαϊκός και κατά το 1/3 του ΔΝΤ. Η λειτουργία αυτού του μηχανισμού και η εκ μέρους μας εφαρμογή όλων των υποχρεώσεών μας πρέπει να γίνει με όρους σωτηρίας της πατρίδας και κυρίως εμείς που έχουμε κυβερνητική ευθύνη πρέπει να αγωνιστούμε με αυταπάρνηση. Προσωπικώς δεν μπορώ να δω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα αν χαθεί και αυτή η δυνατότητα. Χωρίς να κινδυνολογώ, πιστεύω ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

Εσείς πάντως σε αυτή την κατεύθυνση έχετε μιλήσει από την αρχή της κυβερνητικής θητείας...

Ναι, γιατί είχα συνείδηση των προβλημάτων ήδη από τον καιρό της αντιπολίτευσης. Θέλω να μου επιτρέψετε να μνημονεύσω δύο φράσεις από ομιλία μου στη Βουλή, τον Δεκέμβριο του 2008: «Η χώρα θα χρειαστεί χρήματα και δεν θα τα βρίσκει. Δεν θα τα βρίσκει γιατί δεν θα μπορεί να δανειστεί, δεδομένου ότι θα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών. Και ενδεχομένως αν δανειστεί- χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ- στην πορεία θα υποστούμε μορφές επιτροπείας».

Αυτές τις ημέρες η Ε.Ε. αξιολογεί και τους άξονες των προτάσεών σας για το Ασφαλιστικό. Πιστεύετε ότι θα περάσετε το τεστ της Ευρώπης;
Ναι. Το ασφαλιστικό σύστημα που οργανώνουμε ανταποκρίνεται στα κριτήρια της Ε.Ε. και στις συστάσεις πολιτικής που έδωσε το ΕCΟFΙΝ με την απόφασή του, της 16ης Φεβρουαρίου. Επειδή κάποιοι μάς κατηγορούν αδίκως ότι οι Βρυξέλλες μάς υπαγορεύουν λύσεις, τους παρακαλώ να διαβάσουν τις προτάσεις μου στον Κοινωνικό Διάλογο για το Ασφαλιστικό, της 8ης Δεκεμβρίου 2009, όπου εισηγήθηκα τα όσα κάνουμε σήμερα. Η σύμπτωση με την Ε.Ε. προκύπτει, γιατί τα ευρωπαϊκά πρότυπα επίλυσης του Ασφαλιστικού είναι μόνο 2 ή έστω 2,5!!! Δεν ανακαλύψαμε, λοιπόν, τον ηλεκτρισμό, αλλά συναρμολογήσαμε ένα νέο σύστημα με βάση τα όσα υπάρχουν στην πρόσφατη ευρωπαϊκή εμπειρία, όπου 17 χώρες άλλαξαν το σύστημά τους. Ζήτησα από τον κ. Πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό να το παρουσιάσω το συντομότερο δυνατό σε επίσημη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στην Kαλαμάτα

Σε έργα ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΥ ΣΟΠΕΝ και σε δικές του συνθέσεις

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει την Δευτέρα 26 Απριλίου στην Καλαμάτα ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου, βασισμένο σε έργα του Φρειδερίκου Σοπέν και σε δικές του συνθέσεις.
Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό-Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και διοργανώνεται από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας».

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 15€

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα παρουσιάσει ένα ........

αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα με έργα του μεγάλου πολωνού συνθέτη Φρειδερίκου Σοπέν. Βαλς, νυχτερινά, μαζούρκες, πρελούδια, πολωνέζες, «γνήσια δείγματα της πιανιστικής φιλολογίας ενός από τους διαχρονικότερους δημιουργούς», που θα αποδοθούν με «μια ανανεωτική, όσο γίνεται βέβαια ματιά, - από τη στιγμή που έχεις να κάνεις με ήδη οροθετημένα πράγματα -, με στόχο να δοθεί μια όσο το δυνατόν σφαιρικότερη εικόνα της δημιουργίας του Σοπέν» όπως λέει ο ίδιος ο πιανίστας .

Ο Βασίλης Tσαμπρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και, σε ηλικία δέκα ετών, κέρδισε σε έναν διαγωνισμό πιάνου της ΟΥΝΕΣΚΟ. Μελέτησε στη συνέχεια στην Αθήνα, το Παρίσι, το Σάλτζμπουργκ και στο Juilliard School of Music. Ανάμεσα στους δασκάλους του ήταν ο Rudolf Serkin και η Tatjana Nikolayeva. Μετά τις διακρίσεις του σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς (Τορόντο, Μπουζόνι, Ληντς) άρχισε η διεθνής σταδιοδρομία του με σημαντικές εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη.

Έχει αναγνωριστεί από τους κριτικούς και το κοινό ως γνήσιος αλλά ταυτόχρονα και ανανεωτικός ερμηνευτής της ρομαντικής μουσικής, και ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του. Πολύ σύντομα ερμήνευσε έργα με μεγάλες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Κλήβελαντ, η Φιλαρμόνια του Λονδινου, η Φιλαρμονική της Τσεχίας, η Φιλαρμονική του Χιούστον, η Συμφωνική της Γιούτα, η Συμφωνική της Λυών, η Ορχήστρα της Ιταλικής Ραδιοφωνίας, η Ορχήστρα Δωματίου Βουδαπέστης και οι Ορχήστρες RAI στο Μιλάνο και στο Τορίνο.

Με την ενθάρρυνση του Chick Corea, άρχισε να αυτοσχεδιάζει στα πλαίσια της τζαζ. Από τότε ακολούθησε παράλληλα μονοπάτια. Η συνεργασία του με τον μπασίστα Arild Andersen τον έφερε στην ECM το 1999. Μετά από την έκδοση του σόλο άλμπουμ Akroasis, βασισμένο στους βυζαντινούς ύμνους, διαμόρφωσε ένα ντουέτο με τη γερμανίδα βιολοντσελίστα Anja Lechner, που κατέληξε στην ηχογράφηση Chants, Hymns and Dances με μουσική του G.l. Gurdjieff.

Το άλμπουμ σημείωσε εξαιρετική επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνέχεια αυτής της συνεργασίας υπήρξε το Melos, το 2008 με την προσθήκη του U.T.Gandhi το οποίο εξίσου απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια. Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος έχει συνθέσει μουσική για διαφορετικά μουσικά σύνολα και πλαίσια: από μουσική για σόλο πιάνο έως και μουσική για ορχήστρα.Από το 2008 είναι επίτιμο μέλος του International Rachmaninoff Society.

Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 26 Απριλίου έως και 02 Μαΐου εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 - 0 - 32940
Κιν. 694 - 57 92 394




Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 26ης Απριλίου 2010

foni26.jpg (260 KB)