Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Οι διαιτητές στην Δ' Εθνική 6ο Όμιλο

Κληρώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της 27ης Αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

Ως προς τον αγώνα ΕΡΑΝΗ - ΑΟ ΚΑΣΤΡΟΥ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν το παιχνίδι είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΕΣ

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΗΜ. ΩΡΑ ΓΗΠ.

29.3.09 / 16.00 / ΔΗΜ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μακρής Α.

ΣΔΠ

Αργολίδας

ΒΟΗΘΟΣ

Μαντάς Ι.

ΣΔΠ

Αργολίδας

ΒΟΗΘΟΣ

Γρυπάρη Χ.

ΣΔΠ

Αργολίδας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τσαγκάνος Γ.

ΣΔΠ

Αχαΐας




Προσοχή στα e-mail απάτης

H Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και οι τράπεζες μέλη της, ενημερώνουν τους κατόχους των πιστωτικών καρτών ότι απατεώνες μέσω του διαδικτύου, στέλνουν πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους καλούν να τους δώσουν τα στοιχεία της κάρτας τους, με το ψευδή ισχυρισμό ότι η ΕΕΤ και τράπεζες μέλη της, δήθεν έχουν κάνει σχετική συμφωνία και προσφέρουν στους κατόχους των καρτών δωρεάν έξοδα για κάθε συναλλαγή σε ΑΤΜ ή σε ηλεκτρονικό κατάστημα και επιπλέον 20 ευρώ δώρο.
Τα μηνύματα αυτά είναι στο σύνολό τους πλαστά και προκειμένου να αποφευχθεί οικονομική ζημιά των κατόχων πρέπει να μην απαντώνται και να διαγράφονται αμέσως.

Με την ευκαιρία η ΕΕΤ στην ανακοίνωση της υπενθυμίζει ξανά και συνιστά προς όλους τους πελάτες που ασχολούνται με το Διαδίκτυο, τα εξής: ..........

- Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς.
Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.
- Αγνοείστε και διαγράψτε αμέσως "ύποπτα" e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε "άγνωστες" ιστοσελίδες.

Πηγή: Laikoyra live

Συνάντηση Δράκου - Καραμπάτου για την προωθηση του Ελαιολάδου και των Μεσσηνιακών προϊόντων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Στην συνάντηση τέθηκε επι τάπητος το θέμα της προώθησης του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου καθώς επίσης και των Μεσσηνιακών προϊόντων σε δέκα πόλεις στην Βόρειο Ελλάδα, καθώς επίσης και σε μια έκθεση η οποία είναι πρωτοβουλία του επιμελητηρίου της ΕΑΣ Μεσσηνίας και της Ν.Α.Μ. και θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα.
Οι δυο πλευρές τόνισαν ότι είναι θετικοί σε μια τέτοια κίνηση και τόνισαν ότι θα μελετήσυν το θεσμικό πλαίσιο επι τη βάση του οποίου θα γίνει η πρόταση στα αρμόδια όργανα στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να πάρουμε νόμιμες αποφάσεις.

Σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος .........

Δημήτρης Δράκος ανέφερε τα εξής:

«Όπως ξέρετε κάνουμε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση του ελαιολάδου, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
Οι Δρόμοι της Ελιάς και του Λαδιού, έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια, ανάλογη με παλαιότερη προσπάθεια που είχαμε κάνει εμείς σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είμαστε συνδιοργανωτές σε μια κίνηση προβολής του ελαιολάδου, σε 10 πόλεις στην Βόρεια Ελλάδα, και μελετούμε και πολύ σύντομα θα έχετε και το πρόγραμμα της ύπαρξης μιας έκθεσης στο Σύνταγμα για την προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, της ΕΑΣ και της ΝΑΜ, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο σε αυτήν την πολύ σπουδαία κατεύθυνση.
Τέλος, το ζήτημα το οποίο είδε και το φως της δημοσιότητας, με επιστολή την οποία έδωσε ο Πρόεδρος και απευθυνόταν στην Αυτοδιοίκηση για το ζήτημα της ίδρυσης γραφείου υποστήριξης συνεδριακού τουρισμού στην Μεσσηνία.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι είμαστε θετικοί, θα συμβάλλουμε σε αυτήν την κίνηση, θα μελετήσουμε από κοινού το θεσμικό πλαίσιο, επί τη βάσει του οποίου θα λειτουργήσουμε για να φέρουμε την εισήγηση αυτή στα αρμόδια όργανά μας, στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να πάρουμε νόμιμες αποφάσεις προώθησης αυτού του ζητήματος.
Γνωρίζετε, ότι για το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας και για την προβολή της σε ελληνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο λειτουργεί χρόνια στην ΝΑΜ με την ευθύνη της ΝΕΤΠ συγκροτημένη δομή, η οποία υποστηρίζει αυτήν την πάρα πολύ σπουδαία υπόθεση και φυσικά επιθυμούμε και θα επιδιώξουμε κοινά να την αναβαθμίσουμε κατά θεματικό και εξειδικευμένο πεδίο και νομίζω ότι θα δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

«Ξαναγεννιέται» η μπύρα Fix

Στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. από τον κ. Βασίλη Κουρτάκη της ομώνυμης οινοποιίας προχώρησαν σήμερα η Ελληνικές Ζυθοποιίες Α.Ε. .

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός κάτοχος των σημάτων της μπύρας FIX. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά σήματα στην ελληνική αγορά δεδομένου ότι η FIX κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1864 από τον Ιωάννη Φιξ.

Τα σήματα της FIX περιήλθαν στην κατοχή της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. το 1995 από την Εθνική Τράπεζα ενώ κατοχυρώθηκαν οριστικά στην εταιρία στις αρχές αυτής της δεκαετίας έπειτα από μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με μέλη της οικογένειας FIX καθώς και διεκδικητές του ονόματος από το εξωτερικό.

Η μπύρα FIX θα παράγεται πλέον στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Ελληνικών .......

Μικροζυθοποιών, που βρίσκονται στην περιοχή Αυλίδα της Ευβοίας. Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος σε βαρέλι 30lt σε 250-300 επιλεγμένα σημεία της κρύας αγοράς (εστιατόρια & bar), ενώ την Άνοιξη του 2010 θα γίνει το επαναλανσάρισμα της γυάλινης κι αλουμινένιας συσκευασίας.

Η Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 από την οικογένεια Γκρέκη αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία της στο χώρο της οινοποίησης και απόσταξης καθώς και τη 45χρονη εμπειρία της στην κατασκευή ανοξείδωτων δεξαμενών. Στο πρότυπο ζυθοποιείο της εταιρείας παράγεται η μπίρα Genesis.

Τον Απρίλιο του 2008 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, εξαγοράζοντας το 51% του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Ιωάννης Χήτος, ένας εκ των βασικών μετόχων & πρόεδρος Δ.Σ. της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο προσεχές διάστημα, οι Ελληνικές Μικροζυθοποιίες θα προχωρήσουν στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού τους καθώς και σε νέες επενδύσεις με στόχο την επέκταση των εγκαταστάσεών τους και την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.

Γιαυτούς του λόγους είναι απαραίτητο το Δημοπρατήριο στα Φιλιατρά

Αγοράζουν 1 και πουλάνε… 5 στην Ελλάδα και 2,5 στο Βέλγιο, γιατί; - Το άνοιγμα της ψαλίδας στα φρουτολαχανικά μεταξύ τιμής παραγωγού και τιμής καταναλωτή στην Ελλάδα είναι 1 προς 5, ενώ στο Βέλγιο 1 προς 2,5. Αυτό σημαίνει ότι ένα προϊόν αξίας 1 ευρώ για τον παραγωγό, ο Έλληνας καταναλωτής το προμηθεύεται 5 ευρώ, ενώ ο Βέλγος 2,5 ευρώ, δηλαδή στη μισή τιμή. Με αυτό τον τρόπο στη χώρα μας, ούτε ο καταναλωτής μπορεί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες, ούτε ο παραγωγός έχει περιθώριο να ζητήσει μεγαλύτερες τιμές. Οι πολιτικοί εδώ και πολλά χρόνια συζητάνε ακαδημαϊκά και υποστηρίζουν ότι η «διαδρομή» από το ράφι στο χωράφι, ευθύνεται για αυτή τη μεγάλη διαφορά στις τιμές, αλλά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εφαρμόσουν κάποιο μέτρο, για να βελτιώσουν την «αγορά» προς όφελος του παραγωγού και του καταναλωτή.
Το πρώτο βήμα σε αυτή τη «διαδρομή» είναι... η λαχαναγορά. Έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ για το 2002 και 2003, έδειξε ότι στην Αθήνα ποσοστό μόλις 20% διακινείται μέσω της λαχαναγοράς, 25% των οπωροκηπευτικών από τις αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετς, ενώ ποσοστό 55% διακινείται χωρίς τιμολόγια.
Ως γνωστόν από το 1982/83 συζητείται η δημιουργία λαχαναγορών στην Ελλάδα στα πλαίσια και της συνεταιριστικής ανάπτυξης, όμως τα συμφέροντα των εμπόρων ήταν ισχυρότερα. Με τα σημερινά δεδομένα κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των λαχαναγορών προκειμένου να εξυγιανθεί το σύστημα διακίνησης των νωπών οπωροκηπευτικών.
Για να ανακαλύψουμε γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στη ψαλίδα τιμών μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας, έπρεπε να δούμε από κοντά τι συμβαίνει. Πως μπορούν και τι διαδικασίες ακολουθούν εκεί και μπορούν να απολαμβάνουν τέτοιες τιμές. Έτσι μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Γκλαβάκη, ομάδα προέδρων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, πήγαν στο Βέλγιο και επισκέφτηκαν το δημοπρατήριο στη λαχαναγορά Mέχελεν, που εμπορεύεται φρούτα και κυρίως λαχανικά και βρίσκεται περίπου 25 χιλ. έξω από τις Βρυξέλλες. Εκεί «ανακάλυψαν» το αυτονόητο ότι αν δεν υπάρξουν θεσμικές αλλαγές δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με μέτρα «ασπιρίνες».
Η συγκεκριμένη λαχαναγορά τροφοδοτεί την αγορά των Βρυξελλών, αλλά και άλλων πόλεων του Βελγίου, ενώ έχει και έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα (κυρίως προς Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία). Η συνολική έκταση του χώρου του Δημοπρατηρίου του Μέχελεν είναι 500 στρέμματα. Από αυτά 240 στρέμματα είναι στεγασμένος χώρος, εκ των οποίων τα 120 στρέμματα ψυγεία.
Οι παραγωγοί μέλη του συνεταιριστικού δημοπρατηρίου στο Μέχελεν απολαμβάνουν τις κάτωθι υπηρεσίες:
1. Πληροφόρηση από τα αρχεία του συνεταιρισμού, για την διακίνηση της γεωργικής παραγωγής των προηγούμενων ετών
2. Δήλωση της επιλεγόμενης πρόθεσης παραγωγής, για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο
3. Παρακολούθηση των καλλιεργειών από γεωτεχνικούς της οργάνωσης, που πραγματοποιούν μερικές χιλιάδες χημικές αναλύσεις
4. Έλεγχος της ποιότητας και ποσότητας όταν προσκομίζονται τα προϊόντα
5. Εκφόρτωση και τοποθέτηση των προϊόντων στο χώρο
6. Δημοπράτηση των προϊόντων το επόμενο πρωί, στο ¨ρολόι¨- δημοπρατήριο
7. Τιμολόγηση των πωληθέντων προϊόντων
8. Φόρτωση στα μέσα μεταφοράς
9. Κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό του παραγωγού από τον Συνεταιρισμό, το αργότερο μέσα σε δύο εβδομάδες
10. Η οργάνωση έχει προμηθευτικό τμήμα και διαθέτει γεωργικά εφόδια στα μέλη του, σε χονδρικές τιμές.
Για όλες τις ανωτέρω εργασίες ο συνεταιρισμός κατακρατεί ποσοστό μόλις 2,5% επί της τιμής πώλησης και τα χρήματα αυτά καλύπτουν εκτός των εξόδων της Οργάνωσης και τη δυνατότητα πραγματοποίησης μελλοντικών επενδύσεων (συγκριτικά στην Λαχαναγορά της Αθήνας μόνο οι φορτοεκφορτωτές εισπράττουν ποσοστό περίπου 15 - 20 %).
Μια σύγκριση του τρόπου εμπορίας φρουτολαχανικών στο Βέλγιο και στην Ελλάδα, έκανε στον ΑγροΤύπο, ο ευρωβουλευτής κ. Γκλαβάκης, την οποία σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά.
Έχουμε λοιπόν τα εξής:
Εμπορία των οπωροκηπευτικών στο Βέλγιο
Η αγορά στο δημοπρατήριο του Μέχελεν είναι μια συνεταιριστική οργάνωση που αποτελείται από 2.500 μέλη - συνέταιρους. Ιδρύθηκε το 1950 και σιγά-σιγά επεκτάθηκε. Βρίσκεται σε ένα αγροτικό χώρο 500 στρεμμάτων, με στεγασμένους χώρους 250 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 120 στρέμματα είναι ψυκτικοί θάλαμοι. Απασχολεί περίπου 220 υπαλλήλους και έχει ετήσιο τζίρο 230 εκατομμύρια ευρώ.
Οι αγρότες - μέλη δηλώνουν ετησίως το είδος και τις ποσότητες των προϊόντων που σκοπεύουν να παράγουν και τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν στο σύνολό τους, διότι με βάσει αυτές τις δηλώσεις ο συνεταιρισμός προβαίνει στις απαιτούμενες προεργασίες για την διάθεση τους.
ΙΙ. Συμπεράσματα – προτάσεις
1. Το υφιστάμενο «άνοιγμα της ψαλίδας» μεταξύ της τιμής παραγωγού και καταναλωτή στην Ελλάδα είναι 1:5, ενώ στο Βέλγιο 1:2,5. Η εφαρμογή του προτεινόμενου υποδείγματος δημοπράτησης οπωροκηπευτικών προϊόντων στην Ελλάδα θα έχει ως συνέπεια την άμεση μείωση του πληθωρισμού στο εμπόριο των οικείων προϊόντων έως και 50%. Η μείωση αυτή θα έχει αναμφίβολα ισχυρό αντίκτυπο και στη συνολική τιμή του πληθωρισμού.
2. Το σύστημα δημοπράτησης είναι ενδεικτικό του γενικότερου επαγγελματισμού που επιδεικνύουν στο Βέλγιο οι συνεταιρισμοί, με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου, με σεβασμό παράλληλα στον καταναλωτή και με πλήρη ανάληψη των ίδιων επαγγελματικών υποχρεώσεων και ευθυνών.
3. Η ενίσχυση της εξαγωγής ελληνικών οπωροκηπευτικών στο Βέλγιο θα πρέπει να συνάδει με τους εν λόγω κανόνες επαγγελματισμού και υπευθυνότητας. Σημειώνεται ενδεικτικά ότι οι υπεύθυνοι των βελγικών σημείων πωλήσεως φρούτων και λαχανικών δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αιτήματα αγροτών για πώληση λόγου χάρη είκοσι (20) κιλών ροδάκινων, ακόμη και αν πρόκειται για συμφέρουσα τιμή. Αποφασιστικό κίνητρο σύναψης συνεργασιών με παραγωγούς που θέλουν να πωλήσουν τα προϊόντα τους στο Βέλγιο αποτελεί η περιοδικότητα και η συνέπεια της συνεργασίας. Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ για παράδειγμα θέλουν να είναι σίγουροι ότι ένας παραγωγός θα είναι σε θέση να τους προμηθεύει κάθε εβδομάδα συγκεκριμένη ποσότητα και τούτο να εξακολουθεί για μήνες. Εξυπακούεται, δε, ότι η περιοδικότητα της τροφοδοσίας προϋποθέτει την περιοδικότητα στην καλλιέργεια.



Το ελληνικό «Τρίγωνο των... ανεμοστρόβιλων»

Το ελληνικό «Τρίγωνο των... ανεμοστρόβιλων» αποτελεί η περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς μια φορά τον χρόνο δημιουργείται εκεί ένας πανίσχυρος ανεμοστρόβιλος σπέρνοντας την καταστροφή στο πέρασμά του.
O χθεσινός ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε μέσα από ένα καταιγιδοφόρο νέφος ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς που καταγράφηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τη στιγμή που χθες το πρωί τα μαύρα σύννεφα είχαν πυκνώσει πάνω από την Ηλεία, μεγάλες αέριες μάζες συσσωρεύονταν στον ουρανό της Νέας Μανωλάδας. Ο ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε σε ύψος περίπου 2 χιλιομέτρων και οι αέριες μάζες που άρχισαν με ταχύτητα να περιδινίζονται εφόρμησαν από τη βάση του σύννεφου προς το έδαφος, αποκτώντας μορφή σιφωνιού.
Καθώς το τεράστιο σύννεφο που προκάλεσε την καταιγίδα βυθίστηκε περισσότερο προς τα κάτω, ο ανεμοστρόβιλος ορθώθηκε σ΄ αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν «μέγιστο παράστημά του», αποκτώντας ύψος 1,5 χιλιομέτρου. Ήταν η στιγμή που στριφογύριζε με την ιλλιγιώδη ταχύτητα των 200 χιλιομέτρων. «Αμέσως καταλάβαμε...

ότι είχαμε να κάνουμε με ένα από τα πιο έντονα φαινόμενα που έχουμε καταγράψει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μιχάλης Σιούτας, που είναι δρ. μετεωρολόγος στο Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη και ο πρώτος επιστήμονας που ξεκίνησε να ερευνά τους ανεμοστρόβιλους στη χώρα μας.
Το θυελλώδες πέρασμα του ανεμοστρόβιλου διήρκεσε λίγα λεπτά και η έκταση στην οποία κινήθηκε δεν ξεπέρασε τα 7 χιλιόμετρα. «Διαφορετικά οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ πιο τραγικές καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε τραυματισμούς ή ακόμη και το θάνατο κάποιου ανθρώπου», προσθέτει ο κ. Μ. Σιούτας ο οποίος υπενθυμίζει την περίπτωση του φοβερού ανεμοστρόβιλου που δημιουργήθηκε ξαφνικά το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2004 στη Μεθώνη Πιερίας. Είχε τόση δύναμη ώστε ανασήκωσε μια βάρκα μέσα από τη θάλασσα και την εκτόξευσε στην ακτή προκαλώντας τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού.
Εκρηκτικός συνδυασμός
Όμως αυτό που συμβαίνει στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο φαίνεται πως δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να χαρακτηρίζουν την περιοχή ως «Τρίγωνο των Βερμούδων». Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει εδώ και αρκετά χρόνια ο κ. Μ. Σιούτας και οι συνεργάτες του, καταδεικνύουν πως σε αυτή τη ζώνη υπάρχει ένας εκρηκτικός συνδυασμός μετεωρολογικών φαινομένων τα οποία, σε συνάρτηση με το γεωλογικό ανάγλυφο της περιοχής και τη γειτνίαση της ξηράς με τη θάλασσα, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες εμφάνισης ισχυρών ανεμοστρόβιλων.
«Είναι μια περιοχή όπου βρέχει συχνά και η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά», λέει ο Έλληνας ερευνητής. «Η διέλευση βαρομετρικών χαμηλών, η διαφορά στην πίεση, η σχέση της θάλασσας με την ξηρά αλλά και το γεγονός ότι η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας γίνεται από τα δυτικά δημιουργούν εκ πρώτης όψεως ένα εκρηκτικό μείγμα που ευνοεί την εμφάνιση των ακραίων αυτών φαινομένων». Μάλιστα, από την έρευνα των ειδικών έχει αποδειχτεί ότι οι ανεμοστρόβιλοι που δημιουργούνται αρχικά πάνω από τη θάλασσα (λέγονται σίφωνες στην περίπτωση αυτή) και στη συνέχεια εισβάλλουν στην ξηρά είναι και οι πιο επικίνδυνοι.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

-

Πρόταση για παγκόσμιο νόμισμα....

Για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος καλεί η κεντρική τράπεζα της Κίνας, το οποίο θα ρυθμίζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Κίνας Ζου Ζιαοτσουάν δεν αναφέρθηκε ευθέως στο δολάριο, αλλά τόνισε ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση υποδεικνύει τους κινδύνους που ενέχονται στην εξάρτηση από ένα νόμισμα.
Με τα μεγαλύτερα νομισματικά αποθεματικά στον πλανήτη, ύψους 2 τρισ. δολαλίων, η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο κάτοχο δολαριακών ενεργητικών. Και έτσι, οι αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου εκφράζουν συχνά δυσαρέσκεια για την μεταβλητότητα της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος.
Εδώ και αρκετό καιρό, η Κίνα ανησυχεί για την εξάρτησή της από το δολάριο για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και τη διατήρηση αποθεμάτων, και πρόσφατα εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον...

για τη διάσωση της οικονομίας των ΗΠΑ, θεωρώντας ότι αυτές ενδέχεται να πλήξουν την αξία του δολαρίου.
Η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη δημοσιεύτηκε και στα κινεζικά και στα αγγλικά, κάτι που δεν συνηθίζεται, και υποδεικνύει ότι τα σχόλιά του προορίζονταν για διεθνή ανάγνωση.
«Το ξέσπασμα της κρίσης και οι επιπτώσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο αντανακλούν την εγγενή τρωτότητα και τους συστημικούς κινδύνους στο υπάρχον διεθνές νομισματικό σύστημα», ανέφερε ο Ζου σε έκθεσή του στην ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας.
Επίσης, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η πρωτοκαθεδρία του αμερικανικού νομίσματος στο χρηματοοικονομικό σύστημα έχει οδηγήσει σε πολύ συχνές κρίσεις από τη δεκαετία του 1970, όταν κατέρρευσε το σύστημα των σταθερών ισοτιμιών
Πηγή: Καθημερινή
Σχόλιο: Το φαντάζεστε, ένα παγκόσμιο νόμισμα τι αλλαγές θα φέρει;;;

Τα γαιδουράγκαθα μπορούν να δώσουν....πολλά λεφτά στον Ελληνα γεωργό

Ευλογημένο φυτό του αύριο είναι για τους επιστήμονες το... γαϊδουράγκαθο. Η αγριοαγκινάρα, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, ανήκει στην κατηγορία των ενεργειακών φυτών και μπορεί να δώσει μεγάλες αποδόσεις σε ενέργεια, πολύ υψηλές τιμές στους αγρότες και το κυριότερο χωρίς σταγόνα νερό και ίχνος λιπάσματος.
Το ζιζάνιο αυτό, που οι βιολόγοι το τρέμουν ως τρομερό εισβολέα, μπορεί να καλλιεργηθεί και να δώσει πολλά λεφτά στον Ελληνα γεωργό, χωρίς να ζητήσει σχεδόν τίποτα. Να γίνει καύσιμο και να μετατραπεί σε....

ενέργεια φτηνή που θα έχει παραχθεί στην ελληνική γη», λέει στο «Εθνος», ο καθηγητής Γεωργίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, του τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νίκος Δαναλάτος.
Ο κ. Δαναλάτος ασχολείται εδώ και χρόνια με τα ενεργειακά φυτά και προτείνει στους αγρότες να στραφούν σε νέες καλλιέργειες. Με την αγριοαγκινάρα τα κατάφερε, καθώς εδώ και λίγες ημέρες ζεσταίνει το γραφείο του ρίχνοντας μικρά ξυλάκια από αυτήν στη σόμπα του και έτσι η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο στη χώρα που θερμαίνεται με στερεό καύσιμο παραγωγής... γαϊδουράγκαθου.
Η μελέτη χρόνων έδειξε ότι πρόκειται για μια πολύ συμφέρουσα καλλιέργεια, αφού το κόστος είναι μόλις 2,5 ευρώ/στρέμμα για τον πρώτο χρόνο και μηδενικό για όλα τα υπόλοιπα, -ζει 8-12 χρόνια-, όταν για τα άλλα ενεργειακά φυτά είναι πολύ υψηλότερο, για τον σόργο, για παράδειγμα, φτάνει στα 60-70 ευρώ/στρέμμα και για την ελαιοκράμβη στα 40-45 ευρώ/στρέμμα.
Οι παραγωγοί χρειάζεται μόνο να αγοράσουν τον σπόρο της αγριοαγκινάρας που κοστίζει 12 ευρώ/κιλό και κάθε κιλό φτάνει για 4-5 στρέμματα. Φυτεύεται τον Οκτώβριο και μεγαλώνει με τις βροχές του χειμώνα. Δεν χρειάζεται καθόλου νερό, καθόλου λίπασμα και φυσικά ως ζιζάνιο δεν επιτρέπει την ανάπτυξη άλλων ζιζανίων και έτσι δεν χρειάζεται ζιζανιοκτόνα.
Επεξεργασία
Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μαζεύεται από το χωράφι με τις μηχανές σε μπάλες και μεταφέρεται σε μονάδες επεξεργασίας. Στο εργοστάσιο σπάει με σπαστήρες και γίνεται πούδρα, που μετά συμπιέζεται και παράγονται οι πελλέτες - μικρά κυλινδρικά τεμάχια κάπως λεπτότερα από τα φίλτρα του τσιγάρου. Δύο είναι τα πιο σημαντικά σημεία της καλλιέργειας γαϊδουράγκαθου: το πρώτο ότι καλλιεργείται σε όλα τα εδάφη, ακόμη και τα πιο ξερά και τα πιο δύσβατα, αφού θεωρείται σκληροτράχηλο φυτό και το δεύτερο ότι μέχρι στιγμής υπάρχει ένα εργοστάσιο παραγωγής πελλετών στο Συκούριο Λάρισας, ενώ ένα ακόμη ανοίγει μετά τις γιορτές στον κόμβο του Βελεστίνου.
Η απόδοση σε κάθε στρέμμα είναι 1,5 τόνος, ενώ αν τα φυτά ποτιστούν, μπορούν να δώσουν και 2 τόνους στο στρέμμα.
Οι παραγωγοί μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια και να διεκδικήσουν 60-70 ευρώ/στρέμμα έως και 150 ευρώ/στρέμμα, ανάλογα με την εταιρεία, ενώ επιπλέον παίρνουν και την επιδότηση των 4,5 ευρώ/στρέμμα. Κι όλα αυτά καθαρά με μηδενικά έξοδα.
Ιταλοί έμποροι έχουν μπει δυναμικά τον τελευταίο καιρό στην ελληνική αγορά και ζητούν να καλύψουν μέρος των αναγκών τους σε πελλέτες ενεργειακών φυτών που φτάνουν τα 2 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο.
«Αναφορικά με τη θερμαντική ικανότητα δύο κιλά ξηρής αγριοαγκινάρας ισοδυναμούν με ένα λίτρο πετρελαίου και σχετικά με την τιμή η αγριοαγκινάρα κοστίζει το μισό της τιμής του πετρελαίου στο λίτρο», μας λέει ο κ. Δαναλάτος και προσθέτει ότι σήμερα στη χώρα μας καλλιεργούνται περίπου 3.000 στρέμματα, κυρίως στον Θεσσαλικό κάμπο. Επιπλέον ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα έχουν υπολογίσει ότι η αντικατάσταση 2.000.000 στρεμμάτων σιταριού (που ισοδυναμούν με το 5% της ελληνικής γεωργικής γης) με αγριοαγκινάρα, γεγονός που θεωρείται άμεσα εφικτό, θα απέδιδε παραγωγή περίπου 1.500.000 κυβικά ισοδύναμου πετρελαίου θέρμανσης.
«Η παραγωγή αυτή είναι περίπου 9πλάσια της σημερινής υποχρέωσης της Ελλάδας σε βιοκαύσιμα -τα οποία και εισάγονται προς το παρόν εξ ολοκλήρου- με τεράστιο οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μας μπορεί να ξεπεράσει το 1/3 της αξίας πετρελαίου», επισημαίνει ο κ. Δαναλάτος και προσθέτει:
«Θα πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε και τις δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στη συλλογή, τη μεταφορά, τη μεταποίηση και τη διακίνηση του προϊόντος».
ΒΟΤΑΝΟ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Τα άνθη του έχουν έντονα χρώματα, συνήθως κίτρινα, μοβ ή κόκκινα, τα φύλλα του όμως είναι αγκαθωτά, γι αυτό και σε πολλές περιοχές ονομάζεται και «Αγκαθιάρης». Το γαϊδουράγκαθο ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων και σε μεγάλες εκτάσεις απαντάται στη Μάνη, λόγω της εγκατάλειψης των εδαφών. Είναι φυτό τονωτικό, διουρητικό, εφιδρωτικό, αντιπυρετικό, αποχρεμπτικό και ταινιοκτόνο. Ως αφέψημα συνιστάται κατά της ηπατίτιδας, του ίκτερου, για την πέτρα στη χολή και τους τακτικούς πυρετούς.
Σχόλιο: Ρε μπας και τα γαϊδουράγκαθα είναι η λύση στο πρόβλημα...

Ανεμοστρόβιλος θανάτου σάρρωσε την Ηλεία

ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ έχασαν την ζωή τους όταν το ΙΧ που επέβαιναν ανετράπη από ισχυρούς ανέμους.
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα ΙΧ και καλλιέργειες.

Δύο νεκροί, ένας σοβαρά τραυματίας και τεράστιες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα είναι ο απολογισμός του πρωτοφανούς σε ένταση ανεμοστρόβιλου που έπληξε χθες το μεσημέρι τον Δήμο Bουπρασίας στην Hλεία.
Nεκροί είναι δύο Bούλγαροι υπήκοοι που κατοικούν μόνιμα στην περιοχή, ενώ ένας ομοεθνής τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο του Pίου.
Oλα έγινα μέσα σε λίγα λεπτά. Oι τρεις φίλοι κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στην παλιά εθνική οδό Πάτρας - Πύργου, στα όρια της Nέας Mανωλάδας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο εξετράπη της πορείας του και «καρφώθηκε» αρχικά σε μια μουριά.
Στη συνέχεια, ο δυνατός άνεμος το παρέσυρε και το έριξε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα ......

της σιδηροδρομικής γραμμής.

O οδηγός και ο συνοδηγός, που ήταν εργάτες σε καλλιέργειες φράουλας στην περιοχής της Bουπρασίας, ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ ο τρίτος συνεπιβάτης έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Tο χθεσινό ακραίο καιρικό φαινόμενο, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, έπληξε τη Bάρδα, τη Nέα Mανωλάδα και το Kουρτέσι.
Oι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και στάβλους, ενώ σήκωσαν στον... αέρα και εκατοντάδες στρέμματα με θερμοκήπια φράουλας.

Aπό το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στο εμπορικό κέντρο της Bάρδας ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ εκσφενδονίστηκαν στον αέρα ακόμη και παγκάκια από την πλατεία.
Aπό τους κορμούς των δέντρων υπέστησαν φθορές δεκάδες αυτοκίνητα, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες.
Kάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι αν ο ανεμοστρόβιλος είχε εκδηλωθεί λίγη ώρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, θα θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
Hταν τόσο μεγάλη η ένταση των ανέμων, που ανετράπησαν ακόμα και δύο σταθμευμένες νταλίκες.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

H περιοχή έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα και τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού τα δίκτυα της ΔEH και του OTE υπέστησαν σημαντικές ζημιές.
Δεκάδες κολόνες σηκώθηκαν στον αέρα, ενώ τα σύρματα έπεσαν στους δρόμους.
Συνεργεία δούλευαν έως τις πρώτες βραδινές ώρες χθες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.
Eπίσης άνδρες της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας και της Aστυνομίας πραγματοποιούν από χθες το απόγευμα ελέγχους σε πόλεις και χωριά της βόρειας Hλείας, για να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να παράσχουν βοήθεια όπου χρειαστεί.
Tην ίδια ώρα ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων προσπαθούσαν με πρόχειρες κατασκευές να κλείσουν τις τρύπες για να διαφυλάξουν τα υπάρχοντά τους.
Aπό σήμερα αναμένεται να γίνει καταγραφή ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκαν ο νομάρχης κ. Xαρ. Kαφύρας και ο δήμαρχος Bουπρασίας κ. Aντ. Σερέτης, ενώ αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Aξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ανεμοστρόβιλων στη βόρεια Hλεία είναι σύνηθες φαινόμενο.
Mόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ένας άλλος ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε στη Γαστούνη και στο Bαρθολομιό προξένησε μεγάλες ζημιές σε θερμοκήπια, στάβλους και αγροτικές καλλιέργειες.
Oι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες καρπουζιού, καθώς ο δυνατός αέρας «σήκωσε» τα νάιλον από τα θερμοκήπια, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτα τα φυτά απέναντι στη μανία της φύσης.
«H ζημιά αγγίζει το 100% της παραγωγής. Φύτεψα από τον Oκτώβριο πρώιμο καρπούζι και ενώ τώρα ετοιμαζόταν να ψηθεί ο καρπός, μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε η καταστροφή!
Eλπίζουμε η πολιτεία να μας βοηθήσει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας», ανέφερε τότε ο κ. Σταμάτης Mαυρουδής, που είδε σε μόλις λίγη ώρα τους κόπους του να χάνονται.

O ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές και σε σπίτια της περιοχής.
O δυνατός αέρας «σήκωσε» ένα τροχόσπιτο και το προσγείωσε στη μέση του δρόμου, καταστρέφοντάς το σχεδόν ολοκληρωτικά!

Γραφική παράσταση ενός ανεμοστρόβιλου.




Βαθμοί επικινδυνότητας ανεμοστρόβιλων



Η ευθύνη για το κατάντημα του αγροτικού τομέα είναι αποκλειστικώς πολιτική

Το σύνολο των επιδοτήσεων αυτών που από την Ευρώπη εισπράτταμε με σκοπό να εκσυγχρονίσουμε τον πρωτογενή τομέα πέρασε ως οικονομική ενίσχυση στα χέρια του αγρότη και του κτηνοτρόφου. Το γεγονός αυτό μπορεί πράγματι να μεταμόρφωσε την εικόνα της ελληνικής επαρχίας, μπορεί να «σπούδασε» παιδιά και να «προίκισε» κορίτσια, δεν βοήθησε όμως τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον ψαρά στη βελτίωση των δραστηριοτήτων τους. Πράγμα που αν είχε συμβεί, θα είχε σήμερα εξασφαλίσει στον αγροτικό πληθυσμό καλύτερες συνθήκες άμυνας απέναντι στα εσωτερικά αλλά και διεθνή προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Η ευθύνη για όλα αυτά είναι αποκλειστικώς πολιτική. Οι τεράστιοι αυτοί ευρωπαϊκοί πόροι χρησιμοποιήθηκαν από ορισμένους για τη διατήρηση των πελατειακών σχέσεων και την επανεκλογή τους...

στην εξουσία.
Αποτέλεσμα σήμερα είναι ότι παράγουμε προϊόντα τα οποία δεν είναι ανταγωνιστικά, ούτε σε επίπεδο κόστους ούτε σε επίπεδο ποιότητας. Στην πραγματικότητα αυτή θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι τόσο ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος παραγωγός όσο και ο Έλληνας καταναλωτής είναι θύματα της οργανωτικής ανεπάρκειας και της κερδοσκοπίας διαφόρων, συχνά μεγάλων, συμφερόντων, τα οποία μεσολαβούν στη διακίνηση των προϊόντων αυτών.
Από την πλευρά της κρατικής μηχανής μειώνεται συνεχώς- έχει σχεδόν καταστεί σπάνιο είδος- ο αριθμός των γεωπόνων και γεωτεχνικών επιστημόνων που βρίσκονται στα χωράφια. Οι υπηρεσίες Γεωργίας υπολειτουργούν, με τελικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία καθοδήγηση και κανένας σχεδιασμός για τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, για εμπορικές ποικιλίες προϊόντων, για νέες προσοδοφόρες τεχνικές καλλιέργειας και ανάπτυξης.
Από την άλλη πλευρά το Συνεταιριστικό Αγροτικό Κίνημα, όσο έχει απομείνει, παραπαίει στα κομματικά κυκλώματα και αντί να είναι στην υπηρεσία των αγροτών, υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες. Η κατάστασή του αυτή διευκολύνει τη μεσολάβηση των επιτηδείων οι οποίοι ελεύθερα εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του εργαζομένου στην ύπαιθρο.
Συμπερασματικά, θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι αν πραγματικά θέλουμε νέοι κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι να μείνουν στην περιφέρεια, εξασφαλίζοντας ένα ικανοποιητικό και βέβαιο εισόδημα, θα πρέπει να στραφούμε στην ουσιαστική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και να μην περιοριζόμαστε στην περιστασιακή αντιμετώπιση, απλώς, των συνεπειών τους. Ο κ. Β. Μαγγίνας είναι βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός.

Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλιο
:
Το κείμενο αυτό είναι του βουλευτή Μαγγίνα, κοίτα τι λέει ο άνθρωπος για τις ευθύνες των πολιτικών διαχρονικά, προσωπικά με εξέπληξε η ειλικρίνεια του.

Τώρα αρχίζουν και ψάχνονται οι συνεταιρισμοί για άνοιγμα στην λιανική αγορά και αυτό για μένα είναι μια κατάκτηση των τελευταίων αγροτικών κινητοποιήσεων.
Αναγκάστηκαν να αρχίσουν να σκέφτονται υπό το βάρος των αποκαλύψεων της ανεπάρκειας τους αυτά που οι προηγμένες χώρες τα έχουν πραγματοποιήσει χρόνια τώρα και αναφέρομαι στην εμπορία την οποία αναφέρεις και συ και έχεις απόλυτο δίκιο.
Και βέβαια οι συνεταιρισμοί οφείλουν να αναλάβουν την εμπορία των προϊόντων γιατί έτσι μόνο στην πράξη οι υπεραξίες θα έλθουν στους παραγωγούς.
Ο αγώνας είναι και ενάντια σε νοοτροπίες των ίδιων των συνεταιριστών που αρνούνται να εκσυγχρονιστούν.
Αυτά βλέπουν τα καρτέλ και τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.
Όμως πιστεύω ότι κάτι αρχίζει και γίνεται.


Τι γίνεται με την πρόληψη των πυρκαγιών;

"ΑΕΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΠΥΡΟΣ"
Δυστυχώς τέτοιες φωτογραφίες θα τις ξαναδούμε.
Τόσα χρόνια τα δασαρχεία δεν έκαναν τίποτα, μακάρι να κάνουν τώρα και αναφέρομαι στην πρόληψη που είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι, είμαι όμως πεπεισμένος ότι η απαξίωση τους είναι σκόπιμη για να δουλεύουν ανενόχλητα τα οργανωμένα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της γής. Ο κίνδυνος για την περιοχή μας αυξάνεται λόγω της αποπεράτωσης των οδικών έργων Τρίπολη- Καλαμάτας.
Γιαυτό ίσως πρέπει να προχωρήσουμε στα κάτωθι.
Μπορούμε αρχικά να προπαγανδίσουμε μέσα από το διαδίκτυο με banners και κείμενα την ιδέα συγκρότησης μιας εθελοντικής ομάδας αναδάσωσης,που θα πηγάζει μέσα απο τα blogs και θα επεκτείνεται στο ιντερνετ γενικά και όχι μόνο;
Να προχωρήσουμε στην ίδρυση της ως μη κερδοσκοπικού σωματείου (δικηγόρους και άλλους που θα βοηθήσουν έχει η blogoσφαιρα);
Να ζητήσουμε-απαιτήσουμε από τους αρμόδιους με τροφοδότηση δένδρων; (αποτελεί υποχρέωσή τους, η με ποιους τρόπους μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε).
Να διατηρούμε αναρτημένες στα blogs μας, banners, ανακοινώσεις και να προβούμε σε διάφορες σχετικές ενέργειες ενημέρωσης με το θέμα;....

Να προβαίνουμε σε μαζικές δημοσιεύσεις καταγγελίες για τυχών ατασθαλίες,μεθοδεύσεις σε βάρος των δασικών εκτάσεων;
(Οι αναδασώσεις είναι περισσότερο συμβολικές, η καλύτερη αναδάσωση είναι η φυσική, μπορεί να διασφαλιστεί);
Ας προλάβουμε τις μπουλντόζες των εργολάβων και των καταπατητών των δασών των πολιτών

-

Ερευνα του Φιλιατρά forum για την οικονομική κρίση

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα διεξάγεται στο Φιλιατρά Forum για την οικονομική βάση του συστήματος και για τα αίτια της κρίσης που βιώνει η ανθρωπότητα.
Ειδικά πάντως στο θέμα των χρημάτων, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει γενική άγνοια. Ακόμα και διευθυντές τράπεζας να ρωτήσεις δεν ξέρουν να σου πουν ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ και ΓΙΑΤΙ κόβεται χρήμα σήμερα. Απλά σου λένε το εγκυκλοπεδικό ότι το χρήμα είναι απόδειξη ΄και υπόσχεση πληρωμής χρέους. Δηλαδή παλιά το χρήμα που ήταν ακριβώς όσο και ο χρυσός στην τράπεζα επί 9, κατά μία έννοια κάθε χαρτονόμισμα αντιστοιχούσε σε χρυσό. Σήμερα δεν ισχύει αυτό για να αποφεύγουμε τα κραχ. Σήμερα κάθε χαρτονόμισμα αποτελεί υπόσχεση πληρωμής χρέους, δηλαδή τα 20 ευρώ σημαίνει ότι κάποιος άλλος χρωστά στην τράπεζα 20 ευρώ, οπότε η τράπεζα θεωρεί πως ΚΑΠΟΤΕ θα τα εισπράξει, με αποτέλεσμα να μπορεί να τα δανείσει από ΠΡΙΝ και σε άλλον. Ουσιαστικά σε μια οικονομία, όσο περισσότερο το συνολικό χρέως ΟΛΩΝ, τόσο παραπάνω χαρτονόμισμα κυκλοφορεί.
Επομένως αν κυκλοφορεί πιο πολύ χρήμα.......

από ότι δικαιολογείται από τα δάνεια, τότε αυτό θα φανεί στην αγορά με τον πληθωρισμό. Ο μόνος τρόπος παραγωγής σωστού χρήματος είναι "χονδρικά" το δάνειο. Αν πάρεις δηλαδή 100 ευρώ δάνειο, τότε η τράπεζα σου δίνει 100 ευρώ σε χρέος-χαρτονόμισμα, τα οποία αν καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αυτή θα μπορεί να δώσει άλλα 90 ευρώ σε δάνειο τα οποία πάνε αλυσίδα με παρόμοιο τρόπου. Φαντάσου τώρα τα πρώτα 100 ευρώ να είναι πλαστά, δηλαδή να μην αντιστοιχούν σε άλλο χρέος/κατάθεση. Τότε παράγεται χρήμα χωρίς αντίκρισμα, με αποτέλεσμα η αυτορύθμιση αγοράς να αντιστοιχεί πια πχ 100 ευρώ σε 90 ευρώ, δηλαδή το χρήμα να χάνει την αξία του
Εντυπωσιακές είναι οι δηλώσεις διαχρονικά στυλοβατών του συστήματος για την εξέλιξη αυτού του τέρατος που απειλεί την ανθρωπότητα.
Επιλέγοντας μερικές:
* HENRY FORD: Ο Βασιλιάς της Αυτοκινητοβιομηχανίας
Ο Henry Ford κάποτε είπε: "Είναι αρκετά καλό ότι ο λαός αυτού του έθνους δεν αντιλαμβάνεται το τραπεζικό και χρηματηστηριακό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαινε, εγώ πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν από αύριο το πρωί"
* "Ο φόρος εισοδήματος ήταν για να πληρώνουμε τους τόκους στους τραπεζίτες για τα δικά μας χρήματα που αυτοί δάνειζαν στην κυβέρνηση μας"
* "Ειλικρινά πιστεύω ότι το ίδρυμα της εκδοτικής τραπέζης που θα έχει την ισχύ εκδόσεως του χρήματος, είναι περισσότερο επικίνδυνο για την ελευθερία και από μόνιμες στρατιές"
* δώσαμε στο λαό αυτής της Δημοκρατίας την μέγιστη ευλογία που είχαν ποτέ -το δικό τους χαρτονόμισμα- για να πληρώσουν τα χρέη τους"
* "αφήστε με να εκδίδω και να ελέγξω το χρήμα του έθνους και δεν με νοιάζει ποιός εκδίδει τους νόμους"
* Ο Jackson είπε επίσης όταν μιλούσε στους τραπεζίτες :
"Είσαστε μια φωλιά βρυκολάκων και κλεπτών. Σκοπεύω να σας ξεριζώσω και με την βοήθεια του αιώνιου Θεού θα σας ξεριζώσω"