Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

«Ξαναγεννιέται» η μπύρα Fix

Στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. από τον κ. Βασίλη Κουρτάκη της ομώνυμης οινοποιίας προχώρησαν σήμερα η Ελληνικές Ζυθοποιίες Α.Ε. .

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός κάτοχος των σημάτων της μπύρας FIX. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά σήματα στην ελληνική αγορά δεδομένου ότι η FIX κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1864 από τον Ιωάννη Φιξ.

Τα σήματα της FIX περιήλθαν στην κατοχή της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. το 1995 από την Εθνική Τράπεζα ενώ κατοχυρώθηκαν οριστικά στην εταιρία στις αρχές αυτής της δεκαετίας έπειτα από μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με μέλη της οικογένειας FIX καθώς και διεκδικητές του ονόματος από το εξωτερικό.

Η μπύρα FIX θα παράγεται πλέον στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Ελληνικών .......

Μικροζυθοποιών, που βρίσκονται στην περιοχή Αυλίδα της Ευβοίας. Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος σε βαρέλι 30lt σε 250-300 επιλεγμένα σημεία της κρύας αγοράς (εστιατόρια & bar), ενώ την Άνοιξη του 2010 θα γίνει το επαναλανσάρισμα της γυάλινης κι αλουμινένιας συσκευασίας.

Η Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 από την οικογένεια Γκρέκη αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία της στο χώρο της οινοποίησης και απόσταξης καθώς και τη 45χρονη εμπειρία της στην κατασκευή ανοξείδωτων δεξαμενών. Στο πρότυπο ζυθοποιείο της εταιρείας παράγεται η μπίρα Genesis.

Τον Απρίλιο του 2008 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, εξαγοράζοντας το 51% του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Ιωάννης Χήτος, ένας εκ των βασικών μετόχων & πρόεδρος Δ.Σ. της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο προσεχές διάστημα, οι Ελληνικές Μικροζυθοποιίες θα προχωρήσουν στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού τους καθώς και σε νέες επενδύσεις με στόχο την επέκταση των εγκαταστάσεών τους και την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.