Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Το να είσαι σκύλος στην Ελλάδα...

Ο Σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Αυτό επικρατεί σαν άποψη σε μερίδα κόσμου.
Πόσοι δεν είχαμε ένα σκύλο (ακόμα και να μην είναι ράτσας) και σε κάποια στιγμή δεν του φερθήκαμε απάνθρωπα, απαράδεκτα (πείτε το όπως θέλετε).

Στην πραγματικότητα όμως ένας σκύλος, δεν ζητά τίποτε περισσότερο από έναν άνθρωπο και δη το αφεντικό του εκτός από τρία απλά πραγματάκια.
Λίγο φαΐ, Νερό και αγάπη. Αυτά τα απλά πραγματάκια φτάνουν να σας δώσει όλη του την ψυχή.

Μας έστειλαν μια συγκλονιστική ιστορία που την αφηγείται ένας σκύλος (και καλά) και αφορά την ζωή του.

Η ιστορία έχει ως εξής: ........

1η εßδοµάδα. Σήµερα είµαι ηλικίας µιας εßδοµάδας. Τι χαρά να είµαι µέρος αυτού του Κόσµου!

1 µηνός. Η µαµά µου µε φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι µια εξαιρετική µητέρα.

2 µηνών. Σήµερα µε χώρισαν από τη µητέρα µας. Ήταν πολύ ανήσυχη και µε τα µάτια της µε χαιρετούσε. Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά µου να µε φροντίζειτο ίδιο καλά µε τη µαµά µου.

4 µηνών. Έχω µεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραßάνε την προσοχή µου. Υπάρχουν µερικά παιδιά στο σπίτι που µου είναι σαν «µικρά αδερφάκια». Παίζουµε πολύ, τραßάνε την ουρά µου κι εγώ τους δίνω µικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 µηνών. Σήµερα µου φωνάξανε. Η κυρία µου ήταν πολύ αναστατωµένη επειδή ούρησα µέσα στο σπίτι. Όµως δεν µου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό. Επίσης,κοιµάµαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!


8 μηνών.
Είµαι ένα πολύ χαρούµενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνοµαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευµένος...
Νοµίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική µου και συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό µου,σκάßοντας στο χώµα σαν τους προγόνους µου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκιµάζουν να µου µάθουν τίποτε.
Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγµατα που κάνω να είναι εντάξει!

12 µηνών. Σήµερα έγινα ενός έτους. Είµαι ένας ενήλικος σκύλος. Όµως τα αφεντικά µου λένε ότι µεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίµεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για µένα!

13 µηνών. Σήµερα µε έδεσαν. Σχεδόν δεν µπορούσα να κουνηθώ, να ßρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να ßρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεßαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα µε επιτηρούν και ότι είµαι αχάριστος. Δεν καταλαßαίνωτίποτε απ' όσα µου συµßαίνουν.

15 µηνών. Όλα έχουν αλλάξει τώρα...Με κρατάνε συνέχεια κλειδωµένο στη ßεράντα. Αισθάνοµαι πολύ µόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά µου δεν µε θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν ßρέχει, δεν έχω µια στέγη πάνω από το κεφάλι µου.

16 µηνών. Σήµερα µε έßγαλαν από τη ßεράντα. Ήµουν σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε είχε συγχωρέσει.
Ήµουν τόσο χαρούµενός που χοροπήδαγα από ενθουσιασµό...
Η ουρά µου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα µε πήγαιναν ßόλτα!
Κατευθυνθήκαµε προς τον αυτοκινητόδροµο και άξαφνα, σταµάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ ßγήκα έξω, χαρούµενος, γιατί σκεπτόµουν ότι θα περνάγαµε την µέρα µας στην εξοχή. Δεν καταλαßαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε,περιµένετε!» - γάßγισα. Με ξέχασαν...
Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο µε όλη τη δύναµή µου. Η αγωνία µου µεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαßαίνω, ενώ δεν µπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασµα και αυτοί δεν σταµατούσαν, µε είχαν εγκαταλείψει...

17 µηνών. Έψαχνα µάταια να ßρω το δρόµο για να γυρίσω σπίτι. Είµαι µόνος και αισθάνοµαι χαµένος.
Στις περιπλανήσεις µου, συναντάω µερικούς ανθρώπους µε καλή καρδιά που µε κοιτάνε µε θλίψη και µου δίνουν λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ µε τα µάτια µου, από τα ßάθη της ψυχής µου.
Εύχοµαι να µε υιοθετούσαν... Θα ήµουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος!
Όµως, αυτοί απλά λένε: «καηµένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».

18 µηνών. Πριν από µερικές ηµέρες πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά µικρά και µεγαλύτερα σαν τα «µικρά µου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και µια οµάδα από τα µικρότερα παιδιά, γελώντας, µου πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δουν «ποιος σηµαδεύει καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες µε χτύπησε στο µάτι και έκτοτε, δεν µπορώ να δω καθόλου µε αυτό το µάτι.

19 µηνών. Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι µε λυπόντουσαν... Τώρα είµαι πολύ αδύνατος και αδύναµος και η όψη µου είναι απαίσια.
Έχω χάσει το ένα µου µάτι και οι άνθρωποι µε διώχνουν µε τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.

20 µηνών. Κινούµαι µε εξαιρετικά µεγάλη δυσκολία. Σήµερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόµο,µε χτύπησε ένα αυτοκίνητο.
Βρισκόµουν στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόµο, όµως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεµάτο ικανοποίηση ßλέµµα του οδηγού,που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που µε πάτησε.
Εύχοµαι να µε είχε σκοτώσει! Όµως, απλά µου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω μου πόδια. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος.
Τα πόδια µου δεν µε υπακούνε και µόλις µε τεράστια δυσκολία µπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του δρόµου.
Επί δέκα µέρες έχω µείνει εκτεθειµένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή ßροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό.
Δεν µπορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκοµαι σε ένα πολύ υγρό µέρος, και φαίνεται ότι ακόµη και το τρίχωµά µου µαδάει.
Κάποιοι περαστικοί ούτε καν µε προσέχουν, άλλοι λένε: «µην πλησιάζεις»... Είµαι σχεδόν αναίσθητος, όµως, µια ελάχιστη δύναµη από τα ßάθη του σώµατός µου µε αναγκάζει να ανοίξω τα µάτια µου.
Η γλυκύτητα στη φωνή της µε έκανε να αντιδράσω.
«Καηµένο µου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε.
Μαζί µε την γυναίκα ήταν ένας άντρας µε λευκή ποδιά που µε ακούµπησε και είπε: «Λυπάµαι, κυρία µου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον ßοηθήσουµε να ßγει από αυτόν τον πόνο και τη δυστυχία».
Η ευγενική κυρία, µε δάκρυα να τρέχουν ποτάµι στα µάγουλά της, συµφώνησε.
Όσο καλύτερα µπορούσα, κούνησα την ουρά µου και την ευχαρίστησα, µε τα µάτια µου, για τη ßοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεµα.

Ενώ αισθανόµουν το ελαφρύ τσίµπηµα της ßελόνας, πριν από αυτόν τον µακρύ ύπνο, η τελευταία µου σκέψη ήταν:

«Γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν με ήθελε κανείς;»

Ένα e-mail αναγνώστη . . . του blog : "Σκεφτόμαστε Ελληνικά"

Το e-mail του αναγνώστη ΟΛΩΝ μας!!
"Αγαπητοί φίλοι του skeftomasteellhnika, στέλνω σε σας αυτο το e-mail, γιατί πιστεύω ότι είσαστε ενα απο τα πιο ευαίσθητα, blogs.
Και δεν το λέω για γλύψιμο αλλά και οι συνδέσεις με άλλα Blogs είναι πολύ καλή γιατί έμαθα και πηγαίνω στο troktiko, Ellinon Afypnisis kai zougla.gr κ.λ.π., για να έχω μια καθημερινή εικόνα που οι ειδήσεις δεν μπορούν να καλύψουν στην θεματολογία τους.
Το θέμα που σου γράφω και με θλίβει πραγματικά είναι οτι σήμερα μετά την εκπομπή του Χαρδαβέλλα για τα εγκλημάτα των Τούρκων μόνο που δεν έκλαψα, και το χειρότερο είναι οτι δεν φταίνε οι Τούρκοι αλλά οι Έλληνες πολιτικοί, γκρίζοι δούλοι όπως τους αποκαλούμε στην παρέα μου, μια παρέα 7 ατόμων όπου εργάζονται μόνο οι 2 και αυτό με πολιτικό μέσο του μπαμπά.
Είμαι 31 χρονών και πραγματικά δεν θεωρώ οτι φταίνε οι άλλοι για τα χάλια της Ελλάδας μας, 1,5 χρόνο προσπαθώ να βρω δουλειά και το μόνο που συναντώ είναι χλευασμό για το πτυχίο μου (Δασολογίας) και οτι οι Έλληνες δεν μπορούν να δουλέψουν(ναι, ψάχνω ακόμα και δουλειά εργάτη, έχω εργασθεί σε Ελληνική βιοτεχνία στη Θεσσαλονίκη για 5 μήνες ανασφάλιστα βέβαια) και οτι στα 31 χρόνια δεν έχω εμπειρία στη θέση ή οτι είμαι πολύ μεγάλος.
Νομίζεις οτι θα βελτιωθεί τίποτα ποτέ στην Ελλάδα που ........

ζούμε, εγώ και οι άνεργοι φίλοι μου που συντηρούνται απο τους γονείς τους όχι γιατί όχι γιατί φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά γιατί οι ίδιοι οι Έλληνες αποτελούνται απο καφρίλα και μόνο.
Έχω πάει σε συνέδρια στο εξωτερικό και είδα οτι εκεί εσύ φοβάσαι τους ντόπιους και όχι οι ντόπιοι εσένα(Γερμανία-Ισπανία).
Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια διέξοδο να φύγουμε απο την Ελλάδα γιατί μόνο πληγές μας ανοίγει και ενώ είμαστε σε μια αποδοτική φάση απο άποψη ηλικίας βρισκόμαστε στο περιθώριο.
Ακόμα και όταν ήμουν στρατό στα Ρίζια η μονάδα λόγω έλειψης μπαταριών είχε παροπλισμένα 4 πολυβόλα για 6 μήνες.
Αυτή είναι η Ελλάδα που πονάμε όλοι εμείς.
Δεν γίνεται να υπάρχει σύλλογος για να οργανωθούμε?
Να γίνουμε πολλοί, να εργασθούσμε για το τόπο που μόνο δάκρυα μας έδωσε με την αναξιοκρατία και την ανικανοτητά του?
Υπάρχει ελπίδα? γιατί πραγματικά την έχω χάσει και έχω αρχίσει να λέω οτι οι Ελληνες δεν άξιζαν την ελευθερία τους αλλά να είναι σκλάβοι στους Τούρκους?.
Έχω άπειρα παραδείγματα π.χ. απο την διπλανή οικοδομή ο ιδιοκτήτης που μετακινεί τους κάδους σκουπιδιών σε άλλη οικοδομή για να μην έχει σκουπίδια μπροστά του, μέχρι την μαγκιά και κλανιά του Έλληνα που δεν πληρώνει κοινόχρηστα γιατί δεν γουστάρει ενώ ζει σε πολυκατοικία.
Αυτή είναι η Ελλάδα που πολέμησαν οι προγόνοι μας ( ο παππούς μου γύρισε νικητής απο το αλβανικό μέτωπο αλλά η Ελλάδα δεν πήρε πίσω τα εδάφη της ενώ ο άλλος παππούς μου εκτελέστικε απο Γερμανούς).
Τι είναι η Ελλάδα που ζούμε?? ΄
Ενας τόπος αχάριστων και άχρηστων ανθρώπων....
Δυστυχώς δεν υπαρχει ελπίδα και όχι μόνο δεν πρόκειται να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά θα δούμε και το χαμό των παιδιών των αδιάφορων Ελλήνων-κρατικοδίαιτων βολεμένων που αδιαφορούν γιατί περνάνε καλά.
Είναι ένα μήνυμα απελπισίας απο 5 άνεργους απο τη Θεσσαλονίκη που δεν πιστεύουν σε τίποτα πλέον και οτι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα χαθούν πλέον μια και για πάντα προς χαρά των εχθρών τους.
Τα στοιχεία μου είναι Χρήστος Πα.............ος για να μην νομίζεις οτι είναι απλά ένα ανώνυμο mail και το τηλ. μου 697 ............3 και ζω στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στο κέντρο.
Συνεχίστε τη προσπάθεια μήπως μελλοντικά γίνει κάτι και σωθεί αυτός ο αιματοβαμένος τόπος που μόνο δυστυχία προκαλεί στα παιδιά των Ελλήνων".
{Σημ.Τα πλήρη στοιχεία του φίλου στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου}

***********************************
Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:

Συνέλληνα Πατριώτη, δεν υπάρχουν λόγια συμπαράστασης που μπορούμε σου απευθύνουμε. Ζούμε στην ΙΔΙΑ Πατρίδα, καθημερινά βιώνουμε απάνω μας, δίπλα μας, στην οικογένειά μας, στους φίλους μας τα ΙΔΙΑ απάνθρωπα γεγονότα.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ που εμείς οι μεγαλύτεροι, σας οδηγούμε στην απόγνωση, γιατί κάναμε το ολέθριο λάθος να πιστέψουμε τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" και απλώς φορτώναμε με ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ τα πολιτικά τζάκια. Κάψαμε έτσι τις ελπίδες ΣΑΣ και τα οράμματά ΣΑΣ.
Δηλητηριάσαμε με τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις την ψυχή σας. Κάναμε λάθος φίλε μου.
Το πληρώνουμε ΤΩΡΑ εμείς και καλά παθαίνουμε γιατί φταίξαμε που τους πιστέψαμε, όμως μαζί μας πληρώνετε κι εσείς που δε φταίξατε σε τίποτα! Ευχόμαστε, εσείς οι νέοι να μην κάνετε τα ΙΔΙΑ λάθη, διδαχθείτε απο τα δικά μας, παλέψτε για μια Ελλάδα ΛΕΥΤΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, για τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αυτά που περνάς σήμερα εσύ και όλοι οι νέοι θα περάσουν, θα αφήσουν τις πληγές τους, αλλά θα περάσουν.
Και οικογένειες θα κάνετε και θα προκόψετε.
Αυτό που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχάσετε και να αφήσετε στην άκρη είναι η ελπίδα και το όρραμα, να μην βρούν τα παιδιά σας, ότι εμείς αφήσαμε σε σας.
Δηλ. την απελπισία και την αβεβαιότητα.
Σας εκλιπαρώ μην κάνετε τα ΙΔΙΑ λάθη.
Όπου ακούτε τη λέξη ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, κάντε το σταυρό σας, την προσευχή σας και απομακρυνθείτε ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ!!
Απο εμάς δεχθείτε το μόνο που μπορούμε τώρα να σας προσφέρουμε, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Πηγή: Σκεφτόμαστε Ελληνικά

Δ‘ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές σε 6ο όμιλο

Κληρώθηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής
Το παιχνίδι της Εράνης με το Ζαβλάνι θα σφυρίξουν οι:

ΟΜΑΔΕΣ

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΖΑΒΛΑΝΙ

ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ.

15-2-09-15.00-ΔΗΜ.ΣΤ.ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σιδερής Α.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Γκαβέρας Γρ.

ΣΔΠ

Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ

Μπάρας Δ

ΣΔΠ

Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Πολυχρονίδης

ΣΔΠ

Ηλείας.

Κόβουν τις ελιές από τα σταυρώματα για... τζάκια

Εξαρση στην κλοπή ξύλων από κτήματα, από ελαιόδεντρα, που στη συνέχεια πωλούνται ως καυσόξυλα, καταγράφεται στη Μεσσηνία το τελευταίο διάστημα.
Και αυτή τη φορά η ζημιά είναι μεγάλη σε παραγωγούς του νομού, καθώς οι δράστες κόβουν ξύλα από τα σταυρώματα, από αρκετές ελιές.
Το γεγονός αυτό μας επιβεβαίωσε ο διοικητής του Αγρονομικού Τμήματος Καλαμάτας Ευάγγελος Σωτηρόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες από παραγωγούς - ιδιοκτήτες που έχουν πέσει θύματα.

Ο κ. Σωτηρόπουλος μας ενημέρωσε ότι τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στη Θουρία, στη Σπερχογεία και στ’ Αρφαρά, σε περιοχές δηλαδή που είναι κοντά στην Καλαμάτα και σε μικρή απόσταση από τον εθνικό δρόμο.
Σημείωσε ότι οι δράστες κόβουν τις ελιές από τα ........

σταυρώματα, γύρω στα 10 δέντρα από ένα κτήμα και με τα ξύλα από κάθε κτήμα γεμίζουν ένα φορτηγάκι και εξαφανίζονται.
Ο διοικητής της Αγροφυλακής στο νομό παρατήρησε ότι οι δράστες κόβουν τις ελιές με χειροπρίονο για να μην ακούγεται φασαρία και να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
«Εμείς προσπαθούμε να ελέγξουμε το μηχανισμό στη συνέχεια, από κει που τα πουλάνε. Και ζητήσαμε και τη συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε να ελέγχει τα φορτωμένα φορτηγάκια», επεσήμανε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Μας πληροφόρησε πως αργούν να ενημερωθούν και διευκρίνισε: «Μπορεί να το μάθουμε μετά από μέρες, γιατί οι ιδιοκτήτες τώρα που μάζεψαν τις ελιές, δεν πάνε κάθε μέρα στα κτήματά τους. Και μεις δεν έχουμε τόσο κόσμο για να πιάσουμε επ’ αυτοφώρω τους ράστες, ούτε κυκλοφορεί κόσμος στα κτήματα».

Πηγή: Ελευθερία

Η ΠΑΣΕΓΕΣ μπαίνει δυναμικά στην εμπορία ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της «Ελληνικής Διατροφής»

«Το μέλλον των ελλήνων παραγωγών και των μικρομεσαίων καταστημάτων λιανικής πώλησης είναι στα ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα σε τιμές που θα κερδίσουν τους έλληνες καταναλωτές» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, ανακοινώνοντας την συμμετοχή της Συνομοσπονδίας, μέσω του επιχειρηματικού της βραχίονα «Συνεταιριστικές Επενδύσεις», στην εταιρεία «Ελληνική Διατροφή – Coop A.E».

Όπως είπε ο κ. Καραμίχας η συμμετοχή της ΠΑΣΕΓΕΣ έγινε αφ΄ ενός για να ενδυναμώσει τους υπάρχοντες ιστορικούς δεσμούς με την «Ελληνική Διατροφή» και αφ εταίρου για να φέρει τα ελληνικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα πιο κοντά στους έλληνες καταναλωτές. Επίσης, για να στηριχθεί το δίκτυο των καταστημάτων της στην εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς στις λιανικές πωλήσεις καθώς εκεί θα κριθεί και το μέλλον των ελλήνων παραγωγών και των συνεταιρισμών τους.

«Έχουμε πολλούς συνεταιρισμούς που παράγουν μεγάλη γκάμα .......

αγροτικών προϊόντων που, όμως, δεν έχουν την δυνατότητα να μπούνε στα μεγάλα δίκτυα λιανικής πώλησης. Ενώ, επιπλέον, όσοι παραγωγοί συμμετέχουν σε αυτά πληρώνονται ύστερα από δέκα μήνες» επισήμανε ο κ. Καραμίχας

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε σε Αθηναϊκό ξενοδοχείο, η εταιρεία με κεντρικό θέμα «Οι νέες συνθήκες της αγοράς και η πρόταση της Ελληνικής Διατροφής».

Περιγράφοντας την εταιρεία ο πρόεδρό της και πρόεδρος της ΕΑΣ Σητείας, κ. Μανώλης Βακόντιος, ανέφερε πως η «Ελληνική Διατροφή-Coop Α.Ε.» (ΕΛΔΙΑ) ιδρύθηκε το έτος 1999. Εδρεύει στο Γαλάτσι και είναι όμιλος αγορών super market. Συμμετέχουν και συνεργάζονται οι μεγαλύτεροι συνεταιρισμοί παντοπωλών, αγροτικοί και καταναλωτικοί συνεταιρισμοί και ιδιώτες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Η ίδρυση της κρίθηκε αναγκαία ώστε οι επιχειρήσεις μέλη της να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται με την ραγδαία εξάπλωση των μεγάλων και ξένων αλυσίδων. Σκοπός της είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και να δώσει στους καταναλωτές ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα. Τα πρώτα μέλη και μέτοχοι του Ομίλου ήταν 56 με συνολικό αριθμό καταστημάτων 897. Σήμερα αριθμεί πάνω από 500 μέλη και 1670 καταστήματα, πανελλαδικά. Ο τζίρος των καταστημάτων των μελών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 900 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί περίπου το 8% του συνόλου της ελληνικής αγοράς τροφίμων.



Ακολούθως, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Καριγιάννης Λεωνίδας, αναλύοντας τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, δήλωσε πως η εταιρεία προχωρά στην:

* Διαχείριση των προϊόντων μέσω δικτύου 23 περιφερειακών αποθηκών, ακόμα και σε δύσκολα σημεία της ελληνικής επικράτειας, όπως τα νησιά.
* Διαχείριση των πωλήσεων μέσω δικτύου καταστημάτων λιανικής.
* Άμεση και απευθείας τροφοδοσία των σημείων πώλησης με αγροτικά προϊόντα δίχως διαμεσολάβηση τρίτων.
* Περαιτέρω ανάπτυξη επιλεγμένης γκάμας προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της ΕΛΔΙΑ.
* Παρακολούθηση των αγορών των μονάδων των δικτύων μέσω συστήματος πληροφορικής.
* Συνεχή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υποστήριξης των μελών.
* Αύξηση του πλήθους των μελών της ΕΛΔΙΑ.

Στα άμεσα σχέδια της ΕΛΔΙΑ είναι η δημιουργία δικτύου με κοινά χαρακτηριστικά και επιχειρηματική λειτουργία. Ήδη έχουν επιλεγεί 100 καταστήματα τα οποία θα έχουν ομοιομορφία, κοινή εμπορική πολιτική, θα αναλαμβάνουν δράσεις προώθησης των πωλήσεων και θα υλοποιούν το σχέδιο μάρκετινγκ του ομίλου.

Επιπλέον, όλα τα καταστήματα του δικτύου θα έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς «Το ράφι των προϊόντων Ελληνικής Διατροφής». Δηλαδή, ένα ράφι στο οποίο τοποθετούνται επιλεγμένα προϊόντα από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τους προμηθευτές του ομίλου αναδεικνύοντας και προωθώντας τις πωλήσεις των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας.

Στόχος μας είναι η λειτουργία του δικτύου ως μια «οιωνεί μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων» δήλωσε ο κ. Καριγιάννης, ενώ ο κ. Βακόντιος συμπλήρωσε πως στα σχέδια της ΕΛΔΙΑ είναι η προώθηση του «ραφιού με τα προϊόντα της Ελληνικής Διατροφής» και στις αγορές του εξωτερικού».

Στα 2,10 ευρώ το ελαιόλαδο

Τα 2,23 ευρώ το κιλό, παραδοτέο στην Ιταλία, είναι η τιμή για το χύμα ελαιόλαδο που προωθεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών αυτές τις μέρες.
Τιμή που σημαίνει, όπως παρατήρησε ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Δημήτρης Ραπτέας, κάτι παραπάνω από 2,10 ευρώ στον παραγωγό.
Ο κ. Ραπτέας επεσήμανε πως ομαλά κινείται και η διάθεση του τυποποιημένου ελαιολάδου με βελτίωση της εικόνας στην εσωτερική αγορά, καθώς οι αντιπρόσωποι της ΕΑΣ το προωθούν με μειωμένη τιμή σε σχέση με πέρσι.
Ο γενικός διευθυντής της Ενωσης υπενθύμισε ότι «φέτος δεν έχουμε πληρώσει κάτω από
2,10 ευρώ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.
Και αυτή η τιμή είναι για οξύτητα μέχρι και 5 δέκατα» και πρόσθεσε πως «αυτό το λάδι που θα φύγει τώρα για την Ιταλία, είναι κυρίως από τις ποσότητες που έχουμε πάρει με προκαταβολή».
Οσον αφορά το ΠΟΠ “Καλαμάτα“ είπε ότι “ακούει“ στα ........

2,5 ευρώ, αλλά συνεταιρισμοί της περιοχής δεν το δίνουν, ελπίζοντας πως θα ανέβει, καθώς φέτος είναι μικρότερες οι προσφερόμενες ποσότητες ΠΟΠ, λόγω μειωμένης παραγωγής.
«Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προσφερθεί τιμές και 2,60 ευρώ, αλλά δεν το έχουν δώσει», ανέφερε ο κ. Ραπτέας.

Για τη διάθεση του τυποποιημένου παρατήρησε ότι «βλέπουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές, πάνε προς τα πίσω, λόγω έλλειψης ρευστότητας. Παραγγελίες, πάντως, δεν έχουν ακυρωθεί». Και σημείωσε: «Φέτος από την πλευρά μας είναι φθηνότερο το τυποποιημένο, λόγω φθηνότερης πρώτης ύλης, χαμηλότερης τιμής στο λάδι.
Εχουμε κάνει μια προσαρμογή, μια βελτίωση της τιμής.
Οι αντιπρόσωποί μας παίρνουν αυτή τη μείωση και την προβάλλουν στην εσωτερική αγορά και φαίνεται να υπάρχει ανταπόκριση».

Πηγή: Eλeυθερία

Δωρεάν πάρκινγκ τέλος στην Καλαμάτα

Τέλος στάθμευσης θα πληρώνουν από το Μάρτιο οι οδηγοί στα πάρκινγκ του Νέδοντα και στις οδούς Φραντζή, Κεφάλα, Σιδηροδρομικού Σταθμού και Νέδοντος.

Οι οδηγοί θα αγοράζουν χρόνο στάθμευσης μέσω ξυστών καρτών και σύμφωνα με πληροφορίες θα πληρώνουν μισό ευρώ για την πρώτη ώρα και 1 ευρώ ανά ώρα για τις επόμενες.
Το μέτρο της στάθμευσης επί πληρωμή θα εφαρμόζεται από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ ενώ τις υπόλοιπες ώρες η στάθμευση θα είναι δωρεάν.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σπίνος σημειώνοντας ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Απαντώντας σε ερώτηση της “Ε“ είπε ότι η Νομική Υπηρεσία υποστηρίζει πως ......

η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο δήμο και τη “Παντεχνική ΑΕ“ για τα πάρκινγκ του Νέδοντα δεν αποτελεί εμπόδιο για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης σε αυτούς του χώρους.
Συνεχίζοντας ο κ. Σπίνος εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι τα πάρκινγκ του Νέδοντα θα περιέλθουν οριστικά και αμετάκλητα στην ιδιοκτησία του δήμου.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων για την ελεγχόμενη στάθμευση είπε ότι υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους κατοίκους του κέντρου χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς σε αυτή.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Νίκας είχε φάει τα λυσακά του να φύγει η Παντεχνική διότι όπως υποστήριζε τα πάρκινγκ του Νέδοντα είχαν χαρακτηριστεί χώροι συγκέντρωσης πολιτών μετά από μεγάλο γεγονός όπως σεισμός και ότι δεν θα έπρεπε να το μισθώνει μια ιδιωτική επιχείρηση.
Είχε δηλώσει ότι θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους πολίτες προκειμενου να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι.

Σήμερα τα γυρνάει. Φαίνεται ότι καλοσκέφτηκε τα χρήματα που θα αρπάζει από τον κόσμο και θέλει να το κάνει με ελεγχόμενη στάθμευση. Και μάλιστα με ακριβότερο ποσό από αυτό της Παντεχνικής.
Καλύτερα στο βουνό να παρκάρω παρά να πληρώσω στον Νίκα έστω και ένα σεντ.

ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Μαζί με τη σύνταξη του Μαρτίου θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΟΓΑ το επίδομα θέρμανσης (200 ευρώ, 150 ευρώ ή 100 ευρώ ανάλογα με το Νομό κατοικίας τους), όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
O δρόμος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης άνοιξε μετά την συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναδάκη.
Όπως είπε ο κ. Λέγκας, ξεκίνησε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, η μεταφορά των απαιτούμενων πιστώσεων προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου με τη σειρά τους να καταβάλουν το επίδομα στους δικαιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα δίνεται εφάπαξ και .........

δικαιούχοι είναι:
- οι πάσης φύσεως συνταξιούχους στους οποίους καταβάλλεται ΕΚΑΣ
- οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
- τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που λαμβάνουν διατροφικό επίδομα
- τα άτομα με αναπηρία, έμμεσα ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, εφόσον λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα
- οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα κυμαίνεται από 100 - 200 ευρώ με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή.
Ειδικότερα, χορηγούνται:
- 200 ευρώ για τους κατοίκους των νομών: Αρκαδίας Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής.
- 150 ευρώ στους κατοίκους των νομών: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Πρέβεζας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
- 100 ευρώ για τους δικαιούχους των νομών: Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Πηγή: Τριφυλιακά Νέα
-

Σύντομα το Έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Συνοχής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής
Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

"Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους, κατά την 22α Ιανουαρίου 2009, πάσης φύσεως συνταξιούχους στους οποίους καταβάλλεται Ε.Κ.Α.Σ., στους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α., στα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που λαμβάνουν διατροφικό επίδομα, καθώς και στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), έμμεσα ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, εφόσον λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα της με αριθ. 63731/22.5.2008 κυα (ΦΕΚ Β’ 931/21.5./2008) των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), καθώς και στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργους, το ύψος της οποίας καθορίζεται ως εξής:

α) Διακόσια ευρώ (200 €) για τους δικαιούχους που .......

κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

β) Εκατόν πενήντα ευρώ (150 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας. γ) Εκατό ευρώ (100 €) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

2. Η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση, είναι αφορολόγητη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Ε.Κ.Α.Σ., του πολυτεκνικού επιδόματος και οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα.

3. Η ενίσχυση καταβάλλεται στους συνταξιούχους μέσω των ασφαλιστικών φορέων από τους οποίους χορηγείται η κύρια σύνταξη, στα ανωτέρω άτομα με νεφρική ανεπάρκεια και στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) μέσω της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και, προκειμένου για άνεργους, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει την εν λόγω ενίσχυση από μία και μόνο πηγή.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας δύναται να ρυθμίζονται λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος.

5. Η οικονομική ενίσχυση του παρόντος άρθρου βαρύνει τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που προορίζονται για χρηματοδοτήσεις ή επιχορηγήσεις του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (ν.3631/2008 ΦΕΚ Α6)."

Πηγή: Δημότης blog

Προσεγμένη δεξίωση

Μπορεί ένας «μικρός» Δήμος να διοργανώσει άριστα εκδηλώσεις, να φιλοξενήσει τους καλεσμένους του με υψηλού επιπέδου τρόπο και να προβάλει τα αιτήματά του; Ναι, με λίγη φροντίδα και περισσότερο τρέξιμο, όπως ο Δήμος Φιλιατρών χθες.

Όλα ήταν καλά οργανωμένα και περισσότερο το γεύμα, όπου –όπως κάνει και ο δήμαρχος Καλαμάτας της Υπαπαντής- με σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας κατέγραψε την πρόοδο, ενώ έθεσε στόχους και διεκδικήσεις, με το νομάρχη Δημήτρη Δράκο να προβαίνει σε αδρό προγραμματισμό έργων.

Η καλή οργάνωση του Δήμου έφτασε μέχρι και σε έντυπο μενού, που .....

αναφερόταν στα εδέσματα της δεξίωσης αλλά και στα ποτά, προβάλλοντας και το καλό εμφιαλωμένο φιλιατρινό κρασί.

Μάλιστα, από την εταιρεία «Άρτυμα», που ήταν υπεύθυνη για το catering, ιδιαίτερα πρόσεξε τους δημοσιογράφους, που έπρεπε να φάνε εγκαίρως για να καταγράψουν και τις ομιλίες, η Έφη Κωνσταντακοπούλου, την οποία ευχαριστούμε.

Πηγή: Θάρρος [ Στήλη Αδιακρίτως ]

Περιοδεία Παπανδρέου την Κυριακή στη Μεσσηνία

Περιοδεία στη Μεσσηνία με ανοιχτή ομιλία στην Καλαμάτα - πιθανότατα στις 12 μ. στην Τέντα - θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, την Κυριακή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη Μεσσηνία, προκειμένου να ......

αναφερθεί τόσο στα προβλήματα των αγροτών όσο και σε αυτά που προκαλεί η αποβιομηχάνιση της περιοχής.

Πηγή: Ελευθερία

Η Mozilla αποκαλύπτει τα μυστικά του Firefox 3.2

Νέα χαρακτηριστικά όπως το Ubiquity και το Prism πρόκειται να προστεθούν στην επόμενη έκδοση του Firefox 3.2.

H Mozilla πρόκειται να προσθέσει το Ubiquity, χαρακτηριστικό που δημιουργήθηκε στο Mozilla Labs, το οποίο επιτρέπει την πληκτρολόγηση κανονικών φράσεων απο το χρήστη, προκειμένου να εκτελεστούν συγκεκριμένες εργασίες του browser.

Το Prism ειναι ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε για πρώτη φορά η Google στον δικό της browser Google Chrome. Το Prism επιτρέπει την μετατροπή εφαρμογών web σε ψευδοεφαρμογές desktop, οι οποίες εν συνεχεία μπορούν να εκτελεστούν από το περιβάλλον των Windows.
Σε αντίθεση όμως με την πρακτική της Google που δημιουργεί .......

ξεχωριστό process για κάθε tab του Google Chrome, η Mozilla θα αφήσει τα πράγματα ως έχουν. Οι υπέυθυνοι για τον Firefox θεωρούν πως κάτι τέτοιο λειτουργεί εις βάρος του χρήστη μίας και καταναλώνεται πολύ περισσότερη μνήμη απ’ όση χρειάζεται, ακόμα και αν σε συγκεκριμένες συνθήκες το χαρακτηριστικό αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη σταθερότητα για τον browser.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ημερομηνία διάθεσης του Firefox 3.2 αν και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα υπάρχει έκδοση 3.2 ή απευθείας Firefox 4.

Η Microsoft προχωρά σε ανανέωση του Windows Live Hotmail

Η γνωστή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail ανανεώνεται και προσφέρει νέα χαρακτηριστικά στους χρήστες της. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, οι αλλαγές περιλαμβάνουν από αύξηση του αποθηκευτικού χώρου για τα μηνύματα, έως εύκολη εισαγωγή χαρτών και άλλων στοιχείων στα νέα emails.

Το υπάρχον όριο των 5GB αυξάνεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών, ωστόσο η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το νέο ανώτατο όριο.
Στο πλαίσιο των αλλαγών, θα δοθεί άμεσα η δυνατότητα για αποστολή και λήψη μηνυμάτων μέσω του πρωτοκόλλου POP3.
Σημαντική είναι επίσης η προσθήκη της λειτουργίας ........

Quick Add, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να εμπλουτίσει το μήνυμά του χωρίς κόπο.

Αν και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως, αναμένεται να ενσωματωθεί σε όλα τα accounts ο Windows Live Web Messenger, επιτρέποντας έτσι την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή: PC Magazine

Κοινό μέτωπο ΕΕ-Mozilla κατά της Microsoft

Λίγες εβδομάδες πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της Microsoft, με το επιχείρημα ότι η ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows συνιστά παραβίαση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς δε δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα επιλογής browser. Η κίνηση αυτή έλαβε χώρα μετά από καταγγελία της Opera Software.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά τη συμμετοχή της Mozilla στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, η Mozilla υποστήριξε ότι ως ανταγωνιστής του Internet Explorer έχει έννομο συμφέρον και συνεπώς θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα και τις διαδικασίες. Οι ευρωπαϊκές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα της Mozilla, η οποία θα μπορεί πλέον να λάβει μέρος ακόμα και στην ακροαματική διαδικασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft ......

αντιμετωπίζει προβλήματα στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Κομισιόν είναι πολύ αυστηρή σε θέματα ανταγωνισμού και δε χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει αυτό στη Microsoft.

Πηγή: PC Magazine

Ανατιμήσεις έως 25% στις τιμές των τροφίμων

Νέες ανατιμήσεις έως 25% παρατηρούνται στην αγορά τροφίμων και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Μάρτιο.
Συνολικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος, ακριβαίνουν 1.500 κωδικοί.
Μεταξύ αυτών είναι οι κονσέρβες ντομάτας και κέτσαπ (25%), τα κατεψυγμένα αλιεύματα (20%), οι μαργαρίνες (11%), οι μαγιονέζες (8%), τα ζυμαρικά (6%),τα χαρτικά (11%), τα κρασιά (8%) κ.ά.
Το πρώτο κύμα αυξήσεων για φέτος ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου, με αυξήσεις έως 17% σε περίπου 700 προϊόντα.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρεται ότι με βάση τους ελέγχους στα κοστολόγια και τους τιμοκαταλόγους που έχουν υποβληθεί στο ΥΠΑΝ έως τις 30/1/2009, 33 εταιρείες προχώρησαν σε μείωση τιμών σε 2.213 κωδικούς, 21 εταιρείες μετά τους κοστολογικούς ελέγχους, προχώρησαν σε ανάκληση ανατιμήσεων σε 2.475 κωδικούς και 12 εταιρείες προχώρησαν, έπειτα από κατάθεση των απαραίτητων κοστολογίων, σε αυξήσεις τιμών, σε 925 κωδικούς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Βλάχο, οι .......

αυξήσεις στα περισσότερα από τα βασικά προϊόντα κινούνται στα όρια του μέσου όρου του πληθωρισμού του 2008.
Συγκεκριμένα, 731 κωδικοί προϊόντων έχουν αύξηση μέχρι 4,70%, 139 κωδικοί από 4,71% μέχρι 10% και τέλος 55 κωδικοί από 10,10% μέχρι 20%.

Πηγή: Ελευθερία
-

ΟΤΕ: Παρουσίαση του conn-x TV

Με το σύνθημα «take control», ο ΟΤΕ παρουσιάζει το conn-x TV, την υπηρεσία για παρακολούθηση ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ταινιών, προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια.
Σήμερα, το conn-x TV περιλαμβάνει κανάλια όπως: ..........

Ελεύθερα Ελληνικά αναλογικά και ψηφιακά κανάλια
Ειδησεογραφικά (Euronews, Deutsche Welle, France24, Al Jazeera, Russia Today)
Aθλητικά (Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic, ESPN America)
Ντοκιμαντέρ (Nat Geo Wild, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Discovery World)
Lifestyle (Style TV, Zone Reality, Fashion TV, World Fashion)
Μουσικά (C Music TV, Nat Geo Music)

Ακόμη, το conn-x TV διαθέτει αποκλειστικό κανάλι με αθλητικό περιεχόμενο, το conn-x TV Sports! Το κανάλι του conn-x TV μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες από Αγγλία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και καθημερινές ειδησεογραφικές αθλητικές εκπομπές.

Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες.

Διευκρινίζεται ότι το conn-x TV δεν επηρεάζει την πρόσβαση στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Πέρα από το πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι καταναλωτές μπορούν με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub να επιλέξουν ανά πάσα στιγμή τί θα δουν και πότε, άμεσα χωρίς να περιμένουν να «κατέβει» κάποιο video και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, ενώ μπορούν να κάνουν rewind, pause και fast forward.

Η υπηρεσία FilmExpress είναι ένα εικονικό Video Club. Οι πελάτες του conn-x TV έχουν τη δυνατότητα να «νοικιάσουν» εύκολα και γρήγορα τις ταινίες που υπάρχουν διαθέσιμες, επιλέγοντας από μία μεγάλη συλλογή που ξεπερνά τις 200 και ανανεώνεται τακτικά. Στο FilmExpress περιλαμβάνονται και τηλεοπτικές πρεμιέρες από μεγάλα Studios. Η ταινία, από τη στιγμή της ενοικίασης (pay per view), είναι διαθέσιμη για 24 ώρες.

Με το FilmClub, οι συνδρομητές γίνονται μέλη στην υπηρεσία του συνδρομητικού VideoClub που προσφέρει το conn-x TV. Μπορούν δηλ. να παρακολουθούν απεριόριστα γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclip, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές κ.α., από τη συλλογή του FilmClub, που περιλαμβάνει περισσότερους από 700 τίτλους.

Ο ΟΤΕ, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση των νέων τεχνολογιών, τονίζεται στην ανακοίνωση, προσφέρει το conn-x TV σε ειδική τιμή γνωριμίας μέχρι τις 31/05/2009, για 12 μήνες παραμονής. Συγκεκριμένα:

Υπηρεσία

Τιμή

Conn-x TV (τηλεοπτικά κανάλια) + FilmClub

15 € / μήνα

FilmExpress

2 – 4,5 € ανά ταινία, ανάλογα με την ταινία

Εξοπλισμός (αποκωδικοποιητής)

Δωρεάν με 12μηνη δέσμευση



Επιπλέον, παρέχεται και αποκωδικοποιητής με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν των δυνατοτήτων για «πάγωμα» εικόνας ζωντανού προγράμματος (Time Shifted TV) και εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων (Personal Video Recording).

Το conn-x TV από τον ΟΤΕ διατίθεται αρχικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών.
Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps. Το conn-x TV γίνεται πραγματικότητα χάρη στις επενδύσεις του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην προσφορά ταχυτήτων έως 24 Mbps σε ολοένα και περισσότερα σημεία πανελλαδικά, καθώς και στην ανάπτυξη της ίδιας της πλατφόρμας του conn-x TV.

Οι καταναλωτές μπορούν να μάθουν περισσότερα και να παραγγείλουν το conn-x TV με ένα τηλεφώνημα στο 134 ή με μια επίσκεψη στα ΟΤΕshops και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Πηγή: Capital.gr