Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Γ. Κανελλόπουλος: Χωρίς διόδια για την διαδρομή στο Τρίπολη - Κόρινθος

Να σταματήσει η καταβολή των διοδίων στο τμήμα του εθνικού δρόμου Τρίπολης – Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα, καθώς «πληρώνουμε διόδια για να διερχόμαστε μέσα από ένα εργοτάξιο», ζητά το στέλεχος του Πα.Σο.Κ. Γ. Κανελλόπουλος.
Σχολιάζοντας την αναφορά που κατέθεσε στους Εισαγγελείς Τρίπολης, Ναυπλίου και Κορίνθου, με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του για τον τρόπο κατάληψης του οδοστρώματος, που μειώνεται στο μισό, ο κ. Κανελλόπουλος παρατήρησε πως τέτοιου είδους τακτικές δεν ακολουθούνται σε όλα τα δημόσια έργα τέτοιου τύπου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή του Αρτεμισίου εκτελείται έργο διάνοιξης σηράγγων. Για τις ανάγκες πρόσβασης των οχημάτων έχει καταληφθεί μόνο το πλάτος της βοηθητικής λωρίδας. Ανάλογα μέτρα είχαμε δει και κατά την κατασκευή της Αττικής οδού, στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, αλλά και κατά την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα –Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ).
Αυθαιρεσία

Ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για αμείωτη αυθαιρεσία από πλευράς της αναδόχου εταιρείας, ακόμη και αυτή την περίοδο, που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εξέλιξη των εργασιών, να μην αφαιρεί τα φράγματα που έχει τοποθετήσει και, μάλιστα, σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες.


Όπως μας δήλωσε στη συνέχεια, «με την παρέμβασή μου ζητώ το αυτονόητο, την προστασία των επισκεπτών της Μεσσηνίας από τις αυθαιρεσίες της τεχνικής εταιρείας και να σταματήσουμε να είμαστε θύματα στο βωμό του κέρδους. Ζητώ, επίσης, την εφαρμογή των νόμων του κράτους και την ανάδειξη της λογικής.

Έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε το δρόμο, έως εκεί που έχει γίνει, χωρίς τη μείωση του πλάτους του για ουσιαστικό λόγο.
Ζήτησα από τις εισαγγελικές Αρχές να παρέμβουν για να σταματήσει η αυθαίρετη κατάληψη του οδοστρώματος στο δρόμο Τρίπολης – Κορίνθου από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο τόπος μας κάνει μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του και κάποιοι παρεμποδίζουν την επισκεψιμότητα.

Προτείνω, τέλος, στους αρμόδιους φορείς του νομού να επέμβουν στην κυβέρνηση και να σταματήσει η καταβολή των διοδίων στο συγκεκριμένο δρόμο μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.
Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, που εφαρμόζεται μονάχα στην Πελοπόννησο, να πληρώνουμε διόδια για να διερχόμαστε μέσα από ένα εργοτάξιο».

Πηγή: Θάρρος

Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου για την τιμή του ελαιολάδου

Είμαστε σχεδόν στην μέση της Ελαιοκομικής περιόδου και το λάδι ως προϊόν αντιμετωπίζει 6 αρνητικές συγκυρίες:

1. Μειωμένη παραγωγή λόγω παγετού στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2008
2. Χαμηλές τιμές
3. Ποιότητα όχι καλή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές
4. Μη έγκαιρη καταβολή της επιδότησης
5. Τεράστια αύξηση κοστολογίου (λιπάσματα κλπ)
6. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δεν νοθεύεται

Οι παραπάνω παράγοντες αναγκάζουν όλους εμάς να ζούμε σε καθεστώς ανασφάλειας και να συλλέγουμε το προϊόν μας για συναισθηματικούς λόγους και μόνο γιατί κέρδος δεν υπάρχει.
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια στο άμεσο μέλλον να έχει και η καλλιέργεια της ελιάς, την τύχη της σταφίδας (εκρίζωση με το χρυσωμένο χάπι της αποζημίωσης).

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα όπλα γι αυτό και καλούμε κάθε ελαιοπαραγωγό, κάθε αγρότη, να δημιουργήσει αγροτικούς συλλόγους ακόμα και στο πιο μικρό χωριό.
Αγροτικούς συλλόγους με ταξικό προσανατολισμό, ωστε να είναι ικανοί να υπερασπίζουν τον μόχθο και τον ιδρώτα μας, με συνέπεια να ξεκινήσει η αρχή τέτοιων αντιστάσεων που θα είναι ικανές να ανατρέψουν τις συγκεκριμένες πολιτικές που οδήγησαν τα προϊόντα σε αυτά τα χάλια.

Συνάδελφοι αγρότες πρέπει να απαιτήσουμε ενιαία τιμή για τις οξύτητες από 0,5 - 1.
Εδώ προτρέπουμε και την ΕΑΣ Μεσσηνίας να ακολουθήσει αυτήν την πρακτική γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών.
Πρέπει να απαιτήσουμε την αποζημίωση μας από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό γιατί η ζημιά μας είναι από 70% και πάνω ο δε νόμος ορίζεις τι 30%.

Κάποιοι κύκλοι προωθούν την συμβολαιακή γεωργία ως λύση των προβλημάτων.
Φίλοι αγρότες είναι άλλη μια παγίδα να γίνουμε δούλοι των βιομηχανιών εκμεταλλευσης αγροτικών προϊόντων.
Αντισταθείτε στις λογικές και πολιτικές αυτού του είδους.
Γνωρίζουμε πολυ καλά τι έπαθαν οι συνάδελφοι κτηνοτρόφοι απο τα αντίστοιχα βιομηχανικά καρτέλ γάλακτος.
Η μόνη καθαρή λύση για όλους εμάς τους αγρότες είναι να παραμείνουν τα προϊόντα στον απόλυτο έλεγχο μας και όχι στα χέρια της βιομηχανίας.

Μέχρι πριν δυο χρόνια ως προϊόν το ελαιόλαδο σε ποσοστό 70 - 80% το διακινούσαν οι ίδιοι οι παραγωγοί.
Σήμερα οι συσχετισμοί έχουν αντιστραφεί με συνέπεια να φτάσει η τιμή στα αζήτητα.

Σας καλούμε στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος Νέστορος στην πλατεία της Χώρας την Παρασκευή 21/11/2008 και ώρα 6 το απόγευμα με τα παραπάνω ζητήματα.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.
Αγροτικός σύλλογος σε κάθε χωριό για την ανατροπή των πολιτικών που μας καταδικάζουν στην φτώχεια.

Για το Δ. Σ.
Ο πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

«Παρακείμενες» πόλεις στην Πύλο η... Καλαμάτα και τα Φιλιατρά

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Τέλος για τη ΔΕΗ το κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών στην Πύλο, σύμφωνα με την απάντηση της Επιχείρησης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δημ. Κουσελά.
Όπως φαίνεται μάλιστα η ΔΕΗ δεν έχει την αίσθηση της γεωγραφίας και των αποστάσεων, καθώς θεωρεί ότι οι πελάτες για διάφορα θέματα πέραν των λογαριασμών, μπορούν να εξυπηρετούνται από τα παρακείμενα καταστήματα... στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά!

Στην απάντηση η ΔΕΗ μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:
“Οι πελάτες της ευρύτερης περιοχής Πύλου, μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους χωρίς κανέναν περιορισμό, στα γραφεία των ΕΛΤΑ, στις συνεργαζόμενες τράπεζες στην Πύλο, Αγροτική, Εμπορική και Εθνική, στην εταιρεία ταχυμεταφορών ACS που βρίσκεται στην πλατεία Οικονομίδη, καθώς και στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του Αθανάσιου Σάκκουλα, που βρίσκεται επί της Φιλελλήνων 8 στην Πύλο, που τους παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, όπως και η ΔΕΗ.

Επιπλέον, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στα ΕΛΤΑ Πύλου και στην Αγροτική Τράπεζα στην Πύλο να υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών και μετά τη λήξη τους. Ειδικότερα στα ΕΛΤΑ Πύλου οι λογαριασμοί εξοφλούνται πλέον χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πελάτες.
Για τα υπόλοιπα εμπορικά τους θέματα, μπορούν να εξυπηρετούνται είτε τηλεφωνικά, είτε με επιτόπια μετάβαση στα παρακείμενα καταστήματά μας στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά ή σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα ΔΕΗ”.
Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Όπως πολύ σωστά έγραψε η Ελευθερία η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ούτε την στοιχειώδη γνώση από Γεωγραφία.
Χάθηκε να πάρουν ένα χάρτη και να ανοίξουν τα στραβάδια τους και να δουν που πέφτει η Πύλος, που η Καλαμάτα, που τα Φιλιατρά κλπ κλπ???
Τόσο αγράμματοι είναι?????
Απ' ότι φαίνεται την ΔΕΗ την διοικούν άνθρωποι που το μόνο που ξέρουν είναι τα bonus τους. Γιατί από διοίκηση είναι....
Ένας αγράμματος σκουπιδιάρης καλύτερα θα διοικούσε από αυτούς τους παρατρεχάμενους του Μαξίμου.

Η Επικοινωνία μας με τον Κο Γιαννακόπουλο

Αν και είχαμε δει απο χθές το θέμα που φιλοξενείται στην Ελευθερία εν τούτοις δεν το αναρτήσαμε προκειμένου να έχουμε την άποψη του Κου Γιαννακόπουλου.

Στην επικοινωνία μας με τον Λυκειάρχη Κο Γιαννακόπουλο των ρωτήσαμε κατα πόσο σωστό ήταν να γίνει μάθημα και μετα γιορτή ανήμερα της γιορτής του πολυτεχνείου που ειναι και γιορτή της Δημοκρατίας.
Ο Κος Γιαννακόπουλος μας επανέλαβε ότι ειναι μια απόφαση του σχολικού συμβουλίου να γίνει αναπλήρωση των 5 ημερών κατάληψης.
Η μια μέρα ήταν να γίνει την 17η Νοεμβρίου και μετά η γιορτή του πολυτεχνείου.
Έτσι και έγινε.

Τον ρωτήσαμε αν έλλειψαν οι μέρες αναπληρωσης για παράδειγμα 3 -4 Σάββατα η είχαμε στενότητα χρόνου που έπρεπε να γίνει ανήμερα του πολυτεχνείου η αναπλήρωση των ωρών.
Ο κος Γιαννακόπουλος μας απάντησε ότι επειδή είναι γιορτή δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και μάθημα.
Είπαμε να θυσιάσουμε ένα περίπατο. Τα παιδιά δεν ήθελαν να θυσιάσουν άλλο πείπατο και έτσι καταλήξαμε σε αυτή την λύση.
Κάναμε πρώτα το μαθημα και μετα κάναμε την γιορτή.
Όπως θα γίνει μάθημα και στις 24 Μαρτίου και μετά γιορτή. Επίσης θα ίνει το ίδιο και των 3 ιεραρχών.
Ήταν απόφαση του σχολικού συμβουλίου η οποία εγκρίθηκε.

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
Εμείς διαφωνούμε και θεωρούμε ότι έπρεπε να δείξει η εκπαιδευτική κοινότητα τον δέοντα σεβασμό στην 35η επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου.
Την ημέρα που σκοτώθηκαν θυσιάστηκαν άνθρωποι στο πολυτεχνείο προκειμένου να πέσει η χούντα.
ΛΙΓΟΣ σεβασμός δεν θα έβλαπτε.
Δεν το λεμε μόνο για τον Λυκειάρχη Κο Γιαννακόπουλο αυτό που θεωρούμε ότι ήταν ο τελευταίος που θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση.
Το λέμε ΚΥΡΙΩΣ για τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κυπαρισσία,τον Κο Γιάννη Καλκαβούρα που το δέχτηκε.

Δεν μας λέει ΤΙΠΟΤΑ το χαρτί του υπουργείου.
ΕΠΡΕΠΕ να έχει δείξει την δέουσα προσοχή και σεβασμό για την ημέρα αυτή.
Κάτι που απ΄ότι φαίνεται αυτά απουσιάζουν απο τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δεν θέλησε άραγε να δυσαρεστήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο???

Θα προτείναμε στον Κο Καλκαβούρα να αναπληρώσουν ώρες και ανήμερα των Χριστουγέννων ανήμερα της πρωτοχρονιάς, ανήμερα των Θεοφανείων.
Ελα μωρέ και τι έγινε.... Τις ώρες να αναπληρώσετε...
Και μην το πάρετε τοις μετρητοίς.
ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ....

Μήπως θα έπρεπε να κράξουμε λιγάκι (όσο πατάει ο Ελέφαντας δηλαδή) τον κο Καλκαβούρα για τις αποφάσεις του????

Αναπλήρωσαν χαμένες ώρες στη... γιορτή του Πολυτεχνείου

Eντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν χθες, από το γεγονός ότι μέρα γιορτής του Πολυτεχνείου έγιναν μαθήματα σε σχολεία - όπως το Ενιαίο Λύκειο Φιλιατρών αλλά και τα Γυμνάσιο - Λύκειο Δωρίου. Αντιδράσεις υπήρχαν τόσο από την ΕΛΜΕ όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Λυκείου Φιλιατρών, που επιρρίπτουν ευθύνες για την απόφαση αυτή τόσο στον προϊστάμενο του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κυπαρισσία, όσο και στους διευθυντές των σχολείων.

Από την άλλη ο προϊστάμενος του Γραφείου επισημαίνει ότι οι ώρες των καταλήψεων πρέπει να αναπληρωθούν και τονίζει ότι η απόφαση αυτή για την συγκεκριμένη μέρα ανήκει αποκλειστικά στα σχολικά συμβούλια - ενώ ο διευθυντής του Λυκείου Φιλιατρών με τον οποίο επικοινωνήσαμε σημείωσε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά και από πρόταση των μαθητών.
Ερωτηθείς για το όλο ζήτημα που προέκυψε ο προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυπαρισσίας Γιάννης Καλκαβούρας σημείωσε:

«Το έγγραφο του υπουργείου λέει ότι πρέπει να αναπληρωθούν οι ώρες κατάληψης, οι μέρες που είχαν κατάληψη.
Απόεκεί και πέρα το κάθε σχολικό συμβούλιο έστειλε τις προτάσεις του για αυτά που αποφάσισε. Δεν υπάρχει κάτι από κεντρικά που να λέει κάντε μάθημα, ίσα ίσα υπάρχει έγγραφο του υπουργείου που λέει πως θα εορταστεί η 17 Νοέμβρη, ότι δεν γίνονται μαθήματα και τα λοιπά.
Αυτό είναι και το ίδιο για τις 24 Μαρτίου ή τις 27 Οκτωβρίου, που δεν γίνονται μαθήματα,
όμως πολλά σχολεία έχουν αποφασίσει να αναπληρώσουν τις μέρες τους και τότε.
Υπάρχει διαμαρτυρία, αλλά εμείς τι να κάνουμε όταν το σχολικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αναπληρώσει τη μέρα ή στις 24 Μαρτίου ή σε κάποιες εκδρομές.
Αυτά τα γνωρίζουν και η ΕΛΜΕ και όλοι, είναι αποφάσεις που πάρθηκαν στα σχολικά συμβούλια. Τώρα αν κάποιοι διαφωνούν εμείς τι να κάνουμε, να μην αναπληρώσουμε τις μέρες;
Είναι θέμα συλλόγου, εμείς απλά εγκρίναμε αυτό το πράγμα. Οταν οι σύλλογοι των καθηγητών, των μαθητών, όταν το σχολικό συμβούλιο αποφάσισε για τότε, εμείς τι να τους πούμε, μην κάνετε τότε αλλά κάποια άλλη στιγμή; Αυτοί ξέρουν.
Μπορεί να υπάρχει και κάποια διαφωνία, μακάρι να μπορούσε η αναπλήρωση να γίνει σε μέρες άλλες - αλλά πότε, να μην πάνε εκδρομές; Θα εορταστεί πάντως η 17 Νοέμβρη, δεν θα είναι 6 ώρες μάθημα, απλώς θα συμπληρωθούν κάποιες ώρες».

Ο διευθυντής του Ενιαίου Λυκείου Φιλιατρών Σταμάτης Γιαννακόπουλος σημείωσε: «Με βάση τις διαταγές και τις εγκυκλίους που έχουμε έπρεπε να κάνουμε αναπλήρωση των 5 ημερών κατάληψης. Το σχολικό συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα και αποφάσισε κατά πλειοψηφία από τις 5 αυτές μέρες να είναι και η 17η Νοέμβρη, να γίνειπρώτα μάθημα και μετά γιορτή. Eτσι σήμερα (σ.σ.χθες) έχουμε μάθημα και σε λίγο γιορτή.
Οι επόμενες μέρες που θα αναπληρώσουμε είναι η 30ή Ιανουαρίου των Τριών Ιεραρχών, μια εκδρομή και η 24η Μαρτίου. Αυτό έγινε γιατί τα παιδιά δεν θέλανε να χάσουν άλλο περίπατο ώστε σήμερα να μην γίνει μάθημα και αφού το ήθελαν τα παιδιά είπαμε και εμείς να συμφωνήσουμε.
Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των μαθητών και αυτό και δεν έχουμε αποχές των μαθητών. Δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Δεν θα θέλαμε βέβαια να γίνει μάθημα αλλά δεν βρίσκαμε και άλλη μέρα να την αναπληρώσουμε που να θέλουν και τα παιδιά».

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών ο Γιάννης Πετρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Β‘ ΕΛΜΕ, κάνει λόγο για μια ντροπιαστική απόφαση και σημειώνει:
«Σήμερα ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου μάθαμε από συναδέλφους των σχολείων του Γυμνασίου - Λυκείου Δωρίου και του Λυκείου Φιλιατρών ότι θα κάνουν μάθημα.
Αυτός μας εξόργισε γιατί είναι τρομακτικό, το μάθημα αυτό μάλιστα λέγεται ότι θα το κάνουν για να καλύψουν τις μέρες της κατάληψης.
Σημειολογικά είναι ντροπή και όνειδος για αυτούς που πήραν αυτή την απόφαση, διότι δεν μπορεί επειδή έγινε μια κατάληψη, ένα αγώνας των μαθητών, να κόβεις τη γιορτή του Πολυτεχνείου.
Σημειολογικά αυτό είναι απαράδεκτο για την συνείδηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Επίσης πληροφορηθήκαμε από τον προϊστάμενο ότι αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνακαι ότι λόγω της ομοφωνίας και αυτός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Όμως αυτό μάθαμε από τους ίδιους τους διευθυντές ότι είναι ψευδές, δεν είναι αληθές.
Η απόφαση δεν είναι ομόφωνη και μάλιστα έχουμε καταγγελία από τους γονείς και κηδεμόνες του Λυκείου Φιλιατρών, ότι ήταν εντελώς διαφορετική η απόφασή τους και κατήγγειλαν αυτήτην απόφαση.
Μαθαίνουμε δε ότι πάρθηκαν αποφάσεις να κοπούν και άλλες γιορτές όπως της 25ης Μαρτίου και των Τριών Ιεραρχών, δηλαδή να γίνεται γιορτή και μετά μάθημα.
Το θεωρούμε ακραία απαράδεκτο αυτό το πράγμα, δεν νοείται από εκπαιδευτικούς να παίρνουν μια τέτοια απόφαση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Γελοιοποιούνται τα πάντα, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι αγώνες της.
Είναι απαράδεκτο για διευθυντές να βάζουν καν τέτοιο θέμα για συζήτηση.
Οι καθηγητές μπορεί να φοβούνται και ξέρουμε μερικά πράγματα ότι μπορούν να χειραγωγηθούν.
Θεωρώ ότι άμεση και μεγάλη ευθύνη έχουν οι διευθυντές και κατά δεύτερο λόγο το Γραφείο.
Ο διευθυντής του Γραφείου Κυπαρισσίας διότι δεν επισήμανε και δεν επέστησε την προσοχή ότι δεν μπορούν να κοπούν αυτές οι γιορτές, με το δεδομένο ότι πήρε τις αποφάσεις των σχολείων και τις δέχθηκε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Λυκείου
Φιλιατρών Χαράλαμπος Καλογερόπουλος θεωρεί κύριο υπεύθυνο τον προϊστάμενο του Γραφείου Κυπαρισσίας και αναφέρει: «Οπως ενημερωθήκαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, τους μεταφέρθηκε από το Γραφείο Δευτεροβάθμιας ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας συμφώνησε στο να αναπληρωθούν οι μέρες τις κατάληψης.
Ο κ. Καλκαβούρας ψεύδεται ασύστολα, θέλει να καλύψει το υπουργείο Παιδείας σε μια πρωτοφανή απόφαση να τιμωρήσουν τους μαθητές του λυκείου που έκαναν κατάληψη η οποία είχε συμμετοχή 95%.

Είναι ένα μέτρο εκβιαστικό θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα προς τους μαθητές αλλά και τηνκοινωνία γενικότερα, “μην τολμήσετε να ξανασηκώσετε κεφάλι γιατί θα σας το κόψουμε“.
Η απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας και των εντολοδόχων της κυβέρνησης όπως είναι ο κ. Καλκαβούρας υπονομεύει τους θεσμούς και την δημοκρατία και μας οδηγεί σε σκοτεινές εποχές.
Αντί το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου όπου οι ελλείψεις είναι μεγάλες, σε καθηγητές, βιβλία και ένα σωρό ακόμη πράγματα, που μας οδηγεί να στέλνουμε τα παιδιά μας στα ιδιωτικά φροντιστήρια και την παραπαιδεία, έρχονται και παίρνουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Εύχομαι βέβαια να είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο Λύκειο Φιλιατρών και να σταματήσειεδώ.
Η απόφασή μας σαν σύλλογος έχει γραφτεί στα πρακτικά, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας Καλκαβούρας δεν μπορεί να αγνοεί τις θέσεις και τις προτάσεις που έχουμε κάνει»

Πηγή: Ελευθερία