Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ! ΦΥΛΑΞΕ ΤΟ! ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ!

1. Ο αριθμός ανάγκης για όλο τον κόσμο είναι το 112.
Αυτός ο αριθμός μπορεί να πληκτρολογηθεί ακόμη και αν το κινητό σου είναι μπλοκαρισμένο.
Ο αριθμός 112 είναι προσβάσιμος ακόμα και αν δεν υπάρχει καθόλου κάρτα sim μέσα στο κινητό. Προσπάθησε!

2. Κλείδωσες το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσαενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι όπου φυλλάς άλλα;
Τηλεφώνησε με το κινητό σου σε κάποιον στο σπίτιο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες.
Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ. Δοκίμασέ το!

3. Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου; ........

Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους, που πληκτρολογώντας *3370# αυτόματα ενεργοποιείται, δίνοντάς σου ακόμη και 50%πρόσθετο γέμισμα.
Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.

4. Τι να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό;
Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτή την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει.
Είναι λοιπόν ανάγκη να αποκτήσεις το serial numberτου κινητού σου.
Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός.
Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναιτο serial number του κινητού σου.
Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησε τον παροχέα σου και δώσε του αυτόν τον αριθμό.
Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM.
Μπορεί να μην ξαναβρείς το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα οτι ο κλέφτης δε θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών θα είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

Πηγή: Skeftomaste Ellinika

Καταγγελία για την θέση του παλετοποιητή της Τριφυλίας.

Λάβαμε ένα περίεργο E-mail από ένα γειτονικό Blog (Το Bάλτα Τριφυλίας) στο οποίο γίνεται λόγος για "πραξικοπηματική" επιλογή χώρου για την τοποθέτηση του μπαλοποιητή της Τριφυλίας σε μέρος έξω από την Βάλτα μόνο από τον Δήμο Φιλιατρών.

Στο κείμενο γίνεται ευθεία επίθεση στον Δήμο Φιλιατρών και κατ' επέκτασιν στον Δήμαρχο Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα και μάλιστα με βαρύτατο για τον κο Δήμαρχο χαρακτηρισμό περί "πραξικοπήματος"(!!!!!).
Παράλληλα το κείμενο ρίχνει όλο το ανάθεμα στον Δήμο Φιλιατρών και "βγάζει λάδι" τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων Σταύρο Καλοφωλιά.

Το κείμενο που μας ήρθε λοιπόν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το εξής:......
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Βάλτας καθώς εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας ενημερώθηκαν πως ‘’πραξικοπηματικά’’ ο Δήμος Φιλιατρών, στα πλαίσια της αναζήτησης του χώρου τοποθέτησης του μπαλοποιητή για τα σκουπίδια της Τριφυλίας, επέλεξε ως κατάλληλο χώρο την θέση Καστράκι ακριβώς έξω από την Βάλτα, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο Γαργαλιάνων.

Η θέση αυτή βρίσκεται στα όρια των δυο Δήμων, 1,5 χλμ από την Βάλτα διπλά στις πηγές από τις οποίες υδροδοτείται το χωρίο και αποτελεί κομμάτι του δάσους της Ευαγγελίστριας. Το δάσος της Ευαγγελίστριας πρόκειται για το μοναδικό που έχει απομείνει στην περιοχή και είναι κατάφυτο από βελανιδιές πουρνάρια και πλατάνια και το οποίο οι κάτοικοι του χωριού προσέχουν ως κόρη οφθαλμού.
Εντός του δάσους βρίσκεται ο Ναός της Ευαγγελίστριας απομεινάρι Μονής που υπήρξε στο σημείο κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και την Τουρκοκρατία και παλιά βρύση η οποία έχει κατασκευαστεί από τους Φράγκους. Σε χάραγμα της βρύσης υπήρχε η επιγραφή: Την βρύση αυτή έφτιαξε ο Εράρδος Ντ' Ανού αφέντης της Αρκαδιάς για να πίνουν νερό τα χωριά: Φιλιατρά, Έρμακας (Αρμακάδια), Μώραινα, Λέκυτα, Χρυσόβιτσα και Βάλτα.

Το 1715 έχουμε επαναφορά της Τουρκοκρατίας και με τη χρονολογία αυτή χαραγμένη στη βρύση της Βαγγελίστρας υπάρχουν τα λόγια: "Οι Τούρκοι γκρέμισαν τον Έρμακα, τη Μονή και τα ανάκτορα Πασσαβά. Θεοτόκε σώσε μας". Το δάσος διασχίζει ποτάμι το οποίο καταλήγει στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών και το οποίο είναι προσβάσιμο, με πανέμορφους καταρράκτες και λίμνες που δημιουργούνται από το τρεχούμενο νερό. Παράλληλα με το ποτάμι διασχίζει το δάσος και το παλιό μονοπάτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Βάλτας και της γύρω περιοχής ως πέρασμα για να φτάσουν στα Φιλιατρά. Στον απέναντι λόφο που ονομάζεται Καστράκι έχουν ανακαλυφθεί ίχνη προϊστορικού οικισμού και ένας τύμβος με κιβωτιόσχημους τάφους που δεν έχει ακόμα ανασκαφεί.
Επίσης υπάρχουν τα ερείπια ανακτόρου που το κατοικούσε η Helena De Bruyeres ή επονομαζόμενη "Κυρά της Μώραινας", γυναίκα του βαρόνου της Αρκαδιάς Εράδου, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε έτσι η ευρύτερη περιοχή.

Έτσι όπως ήταν φυσικό η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση των κατοίκων η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 10 π.μ. στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου και στην οποία έγινε ενημέρωση των κατοίκων και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα. Από την πλευρά του Δήμου Γαργαλιάνων παρευρέθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Γκόνης και Μιχάλης Αποστολόπουλος οι οποίοι αφού ενημέρωσαν τους κατοίκους για την εξέλιξη αυτή εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Αποστολόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του Δήμου Γαργαλιάνων έχει ασχοληθεί με το θέμα του μπαλοποιητή, η επιλογή του σημείου από το Δήμο Φιλιατρών ήταν έκπληξη για τον Δήμο Γαργαλιάνων και ότι έχουν ενημερωθεί μόνο προφορικά χωρίς να έχει γίνει ακόμα επίσημη ενημέρωση.

Ακόμα δήλωσε πως αρχικά είχε συμφωνηθεί η τοποθέτηση του μπαλοποιητή στα όρια των δυο Δήμων ανάμεσα στα χωριά Μουζάκι και Χριστιάνους. Η συγκεκριμένη θέση πληρούσε όλα τα κριτήρια και βρισκόταν μακριά από κατοικημένη περιοχή. Όμως ύστερα από ένσταση του κου Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος στα πλαίσια της επένδυσης που πραγματοποιεί με την δημιουργία των ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή μας κατέχει αμπελώνες σε κοντινή απόσταση στο σημείο αυτό και σκοπεύει να δημιουργήσει παραδοσιακό οινοποιείο, αναζητήθηκε νέος τόπος.

Η δεύτερη επιλογή ήταν σημείο πάλι ανάμεσα στα δυο χωριά αλλά νοτιότερα του πρώτου σημείου και παρότι πληρούσε όλα τα κριτήρια δεν δόθηκε τελικά άδεια από το δασαρχείο καθώς είχε πληγεί από την φωτιά του 2007 και έχει κηρυχθεί αναδασωτέο χωρίς ναι υπάρχει τρόπος αποχαρακτηρισμού του.
Εκτός από την ένσταση τους για το συγκεκριμένο σημείο οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και ως προς το γεγονός της κυκλοφοριακής συμφόρησης που θα δημιουργηθεί λόγω της κίνησης των απορριμματοφόρων στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος της Βάλτας, τη στιγμή μάλιστα που οι δρόμοι που οδηγούν σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, καθώς και των οσμών που θα αναδύονται από την εγκατάσταση.

Παρόλα αυτά στα πλαίσια του κοινού καλού και αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας μονάδας πρότειναν εναλλακτικές τοποθεσίες εντός των ορίων του δημοτικού διαμερίσματος στις οποίες δεν θα υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαράλαμπος Πανταζής την Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο ο δασάρχης και πως έχει γίνει ενημέρωση για το θέμα διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Greenpeace αντιπρόσωποι της οποίας αναμένονται στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα.

Σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι του χωριού δεν θα ανεχτούν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας τους και την καταστροφή ιστορικών μνημείων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για επόμενες κινητοποιήσεις.
Σχόλιο του Φιλιατρά News

Όπως είναι γνωστό, ο Μπαλοποιητής της Τριφυλίας για την 4η σκουπιδοενότητα της Μεσσηνίας θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο ανάμεσα στους δυο γειτονικούς Δήμους (Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) για την μπαλοποίηση των απορριμάτων ενώ η εναπόθεση τους θα γίνεται ανάμεσα στους Δήμους Κυπαρισσίας και Αυλώνα και για την ακρίβεια στην θέση Θέση Αλιμάκι.
Αυτά έχουν ΡΗΤΩΣ συμφωνηθεί σε σειρά συσκέψεων των Δημάρχων της Τριφυλίας με τον περιφερειάρχη.

Απ΄ότι έχει επισήμως ανακοινωθεί για την θέση του μπαλοποιητή έχουν υπάρξει κάποια μέρη που είτε για τον ένα λόγο είτε για τον άλλον δεν πληρούν τις απαραίτητες πρϋποθέσεις.
Η τελευταία επιλογή του χώρου μάλιστα κρίθηκε ακατάλληλη διότι τμήμα της περιοχής που επιλέχθηκε τελευταίο έχει χαρακτηριστεί αναδασοτέο, και όπως πολύ σωστά αναφέρει το κείμενο είναι πάρα μ πάρα πολυ δύσκολος ο αποχαρακτηρισμός του. Οπότε εκ τω πραγμάτων απορρίπτεται η θέση αυτή.

Όσο για τα καταγγελλόμενα από το γειτονικό blog θεωρούμε ότι -ΑΝ και το τονίζουμε ΑΝ- έχει ειπωθεί αυτή η θέση, αυτό έχει γίνει μετά από συζήτηση με τον Δήμο Γαργαλιάνων και το θεωρούμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ να μην έχει λάβει γνώση ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς.

Δεν λέμε ότι πρέπει να τοποθετηθεί εκεί ο μπαλοποιητής. Απεναντίας μάλιστα. Τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν δεν συμμεριζόμαστε.
Εμείς θα θέσουμε το θέμα στον Δήμαρχο Φιλιατρών Κο Ξύγκα και θα σας έχουμε ρεπορτάζ από τα καταγγελλόμενα του γειτονικού Blog.

UPDATE 21/4/2009 ΩΡΑ 14:51

Η απάντηση - Διάψευση του Δημάρχου Φιλιατρών για το θέμα


Μεσσηνιακό Πάσχα με έθιμα αιώνων

Μπαρούτι μύρισαν την Κυριακή και θα μυρίσουν και η Δευτέρα του Πάσχα στον Νομό Μεσσηνίας, ειδικά όμως για την περίσταση με ειρηνικούς σκοπούς και στόχο τη διασκέδαση του κοινού από το συναρπαστικό θέαμα.
«Σαϊτοπόλεμοι» θα διεξαχθούν σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, με βασικότερο αυτόν της Καλαμάτας, ενώ τα «μπουλούκια» και οι «καπεταναίοι» τους είναι ήδη πανέτοιμοι να «ρίξουν» τις σαΐτες τους.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, πολυαναμενόμενοι από το κοινό που κάθε χρόνο συρρέει για να τους παρακολουθήσει, είναι οι Ιππικοί Αγώνες στο Πλατύ. Ένα έθιμο με ρίζες στο Βυζάντιο, που προσφέρει δράση και θέαμα, από τα καθαρόαιμα άλογα και τους αναβάτες τους.

Σαϊτολόγοι εν δράσει ...........

Όλο τον χρόνο περιμένουν και προετοιμάζονται οι «σαϊτολόγοι» της Μεσσηνίας για τη μεγάλη μέρα του Σαϊτοπόλεμου.
Φτιάχνουν τα χαρμάνια τους, γεμίζουν της σαΐτες τους και παρουσιάζουν ένα μοναδικό πανελληνίως θέαμα, που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις και τις... μπαρουτοκαπνίζει.

Οι ρίζες του εθίμου απαντώνται στα χρόνια της απελευθερωτικής Επανάστασης από τους Τούρκους.
Σύμφωνα με την παράδοση, οι Μεσσήνιοι, για να αντιμετωπίσουν το ιππικό των Τούρκων χρησιμοποίησαν σαΐτες και, με τη φλόγα και τον θόρυβο αναχαίτισαν τους καβαλάρηδες. Αργότερα καθιερώθηκε το έθιμο, που αναβιώνει κάθε χρόνο, ανήμερα το Πάσχα στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη και τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αιθαία και τον Άρι.
Οι συμμετέχοντες - αρκετοί από τους οποίους είναι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές - ανάβουν σαΐτες τις οποίες έχουν κατασκευάσει μόνοι τους από χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους με μπαρούτι.

Ενδεικτική για το πάθος και τον ενθουσιασμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν το έργο τους οι σαϊτολόγοι είναι η περιγραφή ενός παλιού μέλους «μπουλουκιού»:

«Η μέση λυγίζει, τα γόνατα σπάνε, τα πόδια ψαλίδια, η πλάτη σκυμμένη, το κεφάλι χαμηλά, βλέμμα μακρινό, μυαλό σε έκσταση, χέρια φτερούγες». Η... νιρβάνα του σαϊτολόγου!

Στην Καλαμάτα, ο Σαϊτοπόλεμος έλαβε χώρα την Κυριακή του Πάσχα, στις 7.00 μ.μ., στην Δυτική Παραλία (πρώην Σφαγεία).

Στη Μεσσήνη, σαΐτες έπεσαν στην περιοχή «Μπεζεστένια» του Δήμου Μεσσήνης, στις 6.00 μ.μ.

Στις 7.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ο Σαϊτοπόλεμος της Αιθαίας, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα στην Κεντρική Πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος.

Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα Σαϊτοπόλεμο θα έχουμε και στο Δημοτικό Στάδιο Άριος, στις 5.30 μ.μ.

Ιππικοί Αγώνες

Από τα ύστερα βυζαντινά χρόνια «κρατάει» το έθιμο των Ιππικών Αγώνων στο Πλατύ Μεσσηνίας, που, χωρίς διακοπή, πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Στην Τουρκοκρατία μέρος στους αγώνες έπαιρναν κυρίως έφηβοι που γυμνάζονταν στην ιππασία, για να χρησιμοποιηθούν ως αγγελιοφόροι στον αγώνα για την απελευθέρωση.
Το έθιμο, που συνδυάζει δράση και θέαμα, δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Σήμερα παίρνουν μέρος σε αυτό ικανοί αναβάτες όλων των ηλικιών, πολλοί από τους οποίους εκτρέφουν καθαρόαιμους και ντόπιους ίππους, με αποκλειστικό σκοπό να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Οι Ιππικοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στον Ιππόδρομο στο Πλατύ του Δήμου Αρφαρών, την Πέμπτη 23 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί.

Πηγή: Επικαιρότητα

Ποιοι δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΟΑΕΔ

Aφορά και σε δικαιούχους του ΟΕΚ που έχουν δανειοδοτηθεί μέσω του Προγράμματος Επιδότησης Επιτοκίου, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 500 ευρώ που δίδεται σε συνταξιούχους οι οποίοι ήταν δικαιούχοι του ΕΚΑΣ κατά το χρονικό διάστημα από 5/12/2008 έως 05/03/2009 και σε ανέργους που έχουν επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο κατά το παραπάνω διάστημα, για στεγαστικό δάνειο που έλαβαν από τραπεζικά κεφάλαια για απόκτηση κύριας κατοικίας.

Αυτό διευκρινίζεται σε επιστολή του Οργανισμού, που αφορά δικαιούχους του. Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής:

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε συνταξιούχους που ήταν δικαιούχοι του ΕΚΑΣ κατά ......

το χρονικό διάστημα από 5/12/2008 έως 05/03/2009 και σε ανέργους που έχουν επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο κατά το παραπάνω διάστημα, χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 500 ευρώ μέσω της Αγροτικής Τράπεζας εφόσον έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο από Τραπεζικά κεφάλαια για απόκτηση κύριας κατοικίας.

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο 40 του Ν. 3756/31.03.2009 (ΦΕΚ 53/Α) που ρυθμίζει τα ανωτέρω:

- Άρθρο 40 : Έκτακτη ενίσχυση δανειοληπτών

Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ για στεγαστικά δάνεια κύριας κατοικίας που έχουν συναφθεί, μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της διάταξης αυτής, με Πιστωτικά Ιδρύματα που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δικαιούχοι της ενίσχυσης αυτής είναι πάσης φύσεως συνταξιούχοι που ήταν ή είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ κατά το τελευταίο προ της κατάθεσης της διάταξης αυτής τρίμηνο ή οι άνεργοι που έχουν λάβει επίδομα από τον ΟΑΕΔ σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο κατά το διάστημα αυτό. Η ενίσχυση θα καταβληθεί άμεσα μετά τη δημοσίευση του νόμου αυτού με την υποβολή των αναφερόμενων στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου δικαιολογητικών.

Η πληρωμή γίνεται στους δικαιούχους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί Δημοσίου Λογιστικού, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, με την υποβολή αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης (ν. 1599/1986), στην οποία αναφέρεται ότι πρόκειται για κύρια κατοικία, καθώς και ότι ο δικαιούχος δεν έχει λάβει την ίδια παροχή από άλλη αιτία.

Η αίτηση συνοδεύεται από:

α. Προκειμένου για συνταξιούχους:

(αα) Οποιαδήποτε βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία προκύπτει η καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο αποδεικτικό έγγραφο.

(ββ) Βεβαίωση του Πιστωτικού Ιδρύματος, ότι υφίσταται στεγαστικό δάνειο κατοικίας που έχει συναφθεί μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της παρούσας διάταξης.

β. Προκειμένου για επιδοτούμενους ανέργους:

(αα) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ από την οποία προκύπτει η καταβολή επιδόματος.

(ββ) Βεβαίωση του Πιστωτικού Ιδρύματος ότι υφίσταται στεγαστικό δάνειο κατοικίας που έχει συναφθεί μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της παρούσας διάταξης.

Μετά την καταβολή της ενίσχυσης, το Πιστωτικό Ίδρυμα αποστέλλει, ηλεκτρονικά και σε φυσική μορφή, στην αρμόδια Δ24 Διεύθυνση Λογαριασμών Δημοσίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καταστάσεις πληρωμών, στις οποίες αναφέρονται συνολικά και αναλυτικά ανά δικαιούχο οι πληρωμές, επισυνάπτοντας τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου δικαιολογητικά.

Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των δικαιούχων υποβάλλεται εντός προθεσμίας δύο μηνών από την ισχύ του παρόντος νόμου.

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ, του πολυτεκνικού επιδόματος και οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα.

Κάθε δικαιούχος λαμβάνει την εν λόγω ενίσχυση με μία και μόνο ιδιότητα από τις αναφερόμενες στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

Οι διατάξεις της αριθμ. 2/42589/0026/4.6.2008 απόφασης των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1096 Β') εφαρμόζονται αναλόγως και για τον έλεγχο της οικονομικής ενίσχυσης που χορηγείται βάσει των διατάξεων του παρόντος.

Η οικονομική ενίσχυση του παρόντος άρθρου βαρύνει τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού που προορίζονται για χρηματοδοτήσεις ή επιχορηγήσεις του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (ν. 3631/2008, ΦΕΚ 6 Α").

Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών δύναται να οριστεί και κάθε άλλη λεπτομέρεια, που τυχόν κριθεί αναγκαία κατά την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

Όπως προκύπτει από τις ανωτέρω διατάξεις, η οικονομική ενίσχυση των 500 ευρώ αφορά και στους δικαιούχους του ΟΕΚ που έχουν δανειοδοτηθεί μέσω του Προγράμματος Επιδότησης Επιτοκίου, δηλαδή από Τραπεζικά κεφάλαια τα οποία εκταμιεύονται εξ ολοκλήρου από τις Τράπεζες.

Δεν αφορά φυσικά στις λοιπές παροχές του Οργανισμού που προέρχονται αποκλειστικά από δικά του άτοκα κεφάλαια. Για πληροφορίες και παραλαβή σχετικών αιτήσεων πρέπει να απευθύνεστε στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΑΤΕ».

Από 5 Μαϊου οι προθεσμίες για δηλώσεις μισθωτών

Από τις 5 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν πέρυσι ετήσιο εισόδημα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις μέχρι 6.000 ευρώ δεν υποβάλλουν φέτος φορολογική δήλωση.

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, σύμφωνα με ειδικό οδηγό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από τις 5 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους ως εξής: ..........


α) μέχρι τις 5 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1.

β) μέχρι τις 7 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 2.

γ) μέχρι τις 11 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 3.

δ) μέχρι τις 13 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4.

ε) μέχρι τις 15 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 5.

στ) μέχρι τις 19 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

ζ) μέχρι τις 21 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7.

η) μέχρι τις 25 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 8.

θ) μέχρι τις 27 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 9.

ι) μέχρι τις 29 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 10, 20, 30, 40 και 50.

ια) μέχρι τις 2 Ιουνίου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00 και οι υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι που θέλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, μέσω διαδικτύου, στην υπηρεσία TAXISnet (ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxisnet.gr) με χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση τουλάχιστον πέντε εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, για να τους αποδοθούν αυτοί οι κωδικοί.

Τα δικαιολογητικά

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος συνυποβάλλονται κατά περίπτωση τα κατωτέρω δικαιολογητικά, από τα οποία αποδεικνύεται η πραγματοποίηση από το φορολογούμενο των δαπανών τις οποίες αυτός επικαλείται για έκπτωση από το εισόδημά του ή μείωση του φόρου που προκύπτει σ' αυτό, για:

* δαπάνη ενοικίου

* δαπάνη ασφαλίστρων ζωής και θανάτου

* διδάκτρων

* ασφαλιστικών εισφορών

* ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης

* δωρεών

* τόκων στεγαστικού δανείου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας

* αγορά μεριδίων ημεδαπών μετοχικών και μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων

* διατροφής

* εγκατάστασης φυσικού αερίου, φωτοβολταϊκών συστημάτων, τηλεθέρμανσης κ.λπ.

* για δεξιώσεις γάμων, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, υδραυλικούς κ.λπ.

Διευκρινίσεις

Οι υπόχρεοι θα πρέπει ακόμη να γνωρίζουν τα εξής:

* ο υπολογισμός του φόρου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα γίνει με τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές. Επισημαίνεται ότι στο κλιμάκιο εισοδήματος από τα 12.000 έως τα 30.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου είναι μειωμένος από 29% σε 27%, ενώ στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 30.000 ευρώ και μέχρι τα 75.000 ευρώ ισχύει συντελεστής μειωμένος από 39% σε 37%, ενώ πάνω από τα 75.000 ευρώ διατηρείται το 40%.

* το αφορολόγητο όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για ένα προστατευόμενο παιδί, 2.000 ευρώ για δυο παιδιά και 10.000 ευρώ για τρία παιδιά, με προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον παιδί.

* οποιαδήποτε αλλαγή στα προσωπικά στοιχεία θα πρέπει πρώτα να δηλωθεί στο Μητρώο της αρμόδιας ΔΟΥ, προκειμένου μετά να υποβληθεί η φορολογική δήλωση.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δηλώνουν και εισοδήματα από ακίνητα πρέπει να συμπληρώσουν και το έντυπο Ε2.

Επίσης, μαζί με τη φορολογική δήλωση υποβάλλεται φέτος τόσο από τα φυσικά, όσο και από τα νομικά πρόσωπα, η δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).

Στοιχεία ακινήτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων για το έτος 2009 είναι:

* όλα τα φυσικά πρόσωπα, που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα και αποκτήθηκαν εντός του έτους 2008.

* τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2009 έχουν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους, τα οποία έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 προηγουμένων ετών.

* ο υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση όπως έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών (2005, 2006 2007 και 2008), ανεξάρτητα από το αν έχει μεταβληθεί η κατάσταση των ακινήτων.

* το προστατευόμενο μέλος που σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υποχρεούται σε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, εφόσον έχει επέλθει μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση εντός του 2008.

Στο φετινό έντυπο Ε9 προστέθηκε στην πρώτη σελίδα νέος κωδικός για τον εάν έχει κατατεθεί το Ε9 για τη χρήση του 2008, ενώ προστέθηκε και η στήλη 26 με την ένδειξη ΑΠΑΑ η οποία συμπληρώνεται στην περίπτωση κτίσματος οικοπέδου εντός αντικειμενικού συστήματος ή εκτός με τα σημεία 1 ή 2 αντίστοιχα.

Με άστατο καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Με άστατο καιρό αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.
Ο καιρός αν και ήταν αίθριος χθες το πρωί, απο το μεσημέρι εμφανίστηκαν νεφώσεις που δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να βρέξει ή να υπάρξουν καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ήπειρο και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ και ......

η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναβίωσαν τα Πασχαλινά έθιμα της Μεσσηνίας

Ο Σαϊτοπόλεμος ,το κάψιμο του Ιούδα ,οι ιππικοί αγώνες τα έθιμα που διατήρησαν οι Μεσσήνιοι στον χρόνο αναβίωσαν και φέτος στην Μεσσηνία.

Το ποιο γνωστό από όλα τον Σαιτοπόλεμο της Καλαμάτας παρακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο γήπεδο των Σφαγείων στην Δυτική παραλία της Καλαμάτας.

Στο Δήμο Μεσσήνης λίγο ποιο νωρίς γιορτάστηκαν τα « Μπεζεστένια» ο σαϊτοπόλεμος της Μεσσήνης που και εδώ ντόπιοι και επισκέπτες παρακολούθησαν ένα μοναδικό θέαμα.

Σαιτοπόλεμο όμως θα έχουμε και σήμερα Δευτέρα στο δημοτικό στάδιο του Αρι καθώς και στο Δήμο Θουρίας στις 19.00 στην κεντρική πλατεία Αιθαίας .

Το έθιμο της Αποκερασιάς αναβίωσε χθες Κυριακή στις 16.00 στο Βασιλίτσι με ψητά ,κόκκινα .....

αυγά άφθονο κρασί και παραδοσιακή μουσική. Σε πολλά ακόμα μέρη της Mεσηνίας διοργανώθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Εντολή για διπλή... καμπάνια

Στάση αναμονής, εν όψει της παρέμβασης που προγραμματίζει ο πρωθυπουργός στις 2 Μαϊου, αμέσως μετά την έκδοση του πορίσματος για την υπόθεση Παυλίδη και τη μυστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, τηρούν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη.

Ουδείς είναι αυτήν την ώρα σε θέση να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για τις εξελίξεις. Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «διπλών εκλογών» στις 7 Ιουνίου και τα μηνύματα που φτάνουν από το Μέγαρο Μαξίμου αφορούν την ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας.

Οι περισσότεροι υπουργοί συνδέουν ευθέως τις πολιτικές εξελίξεις με την υπόθεση ........

Παυλίδη και την αντίδραση του πρώην υπουργού, εάν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Ταυτόχρονα, πάντως, όλοι αποδέχονται ότι υπάρχει στη χώρα ένα ιδιότυπο καθεστώς ακυβερνησίας, το οποίο πλήττει ακόμη περισσότερο την εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Κατευθυντήριες γραμμές
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου προς τα στελέχη της Ρηγίλλης αλλά και προς τις διαφημιστικές εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται η ΝΔ, είναι να προετοιμάζονται και για τα δύο ενδεχόμενα: για «διπλές εκλογές» αλλά και για αποκλειστικά ευρωεκλογές.

Εχουν δοθεί ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κατευθυντήριες «γραμμές», καθώς είναι βέβαιον ότι η στρατηγική δεν θα είναι η ίδια εάν ο κ. Καραμανλής ανακοινώσει στις αρχές Μαϊου ότι προσφεύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Συγκεκριμένα, τα εναλλακτικά σενάρια που επεξεργάζονται αυτήν την περίοδο τα κομματικά στελέχη της ΝΔ και οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι και διαφημιστές είναι τα εξής:

Οι εταιρείες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά το Πάσχα τα πλάνα των διαφημιστικών εταιρειών θα είναι έτοιμα κατά το μεγαλύτερο μέρος τους και αμέσως μετά την παρέμβαση Καραμανλή, η οποία -όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης- θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα αρχίσει η υλοποίησή τους, αμέσως μόλις εγκριθούν από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Είτε στηθούν πάντως δύο κάλπες τον Ιούνιο είτε μία, αυτή των ευρωεκλογών, η ΝΔ θα συνεργαστεί με την MRB στο επίπεδο των μετρήσεων και με τις «Spot Τhomson», «Λεούσης» και «Civitas» στη διαφήμιση και στα κείμενα.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ ΣΕ ΔΙΠΛΕΣ...
1 Επιλέγει την πόλωση και την γκρίζα διαφήμιση

Σε περίπτωση «διπλών εκλογών», η πολιτική της πόλωσης αποτελεί μονόδρομο για τη ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής θα είναι εκείνος που θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ και η αιχμή της κυβέρνησης θα είναι η σκανδαλολογία. Η τακτική της ανάσυρσης υποθέσεων, όπως αυτές της Siemens και των TOR Μ1, έχει στόχο να πειστούν οι πολίτες ότι «όλοι το ίδιο είναι».

Ως «όπλο» στη μάχη της σκανδαλολογίας είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί η διαγραφή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ του κ. Παυλίδη και των στελεχών που καταγγέλθηκαν ότι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει να μεταφέρει την προεκλογική αντιπαράθεση στο επίπεδο των αρχηγών των κομμάτων, καθώς στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι ο κ. Καραμανλής παραμένει το «ισχυρό χαρτί» της ΝΔ και πως κερδίζει από τη σύγκρισή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός από τα σκάνδαλα, σημαντικό τμήμα της καμπάνιας θα αποτελέσει η οικονομία. Ολα τα διαφημιστικά μηνύματα θα έχουν ως επίκεντρο τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξει και «γκρίζα διαφήμιση» για το ΠΑΣΟΚ. Να ποντάρει, δηλαδή, η ΝΔ στον φόβο των πολιτών για κυβερνητική αλλαγή αυτήν την περίοδο.

...ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΕΣ ΚΑΛΠΕΣ
2 Επενδύει στη χαλαρή ψήφο και σε... μικρή ήττα


Σε περίπτωση που διεξαχθούν μόνο ευρωεκλογές, τότε αλλάζει και ο στόχος της ΝΔ, που δεν θα είναι άλλος από τον περιορισμό της διαφοράς σε επίπεδα κάτω του 3%. Η ΝΔ θα επενδύσει πάνω στη χαλαρή ψήφο, θα προβάλει την εικόνα του κόμματος στην Ευρώπη και ο κ. Καραμανλής θα κάνει περιορισμένες δημόσιες παρεμβάσεις, ακριβώς για να μη χρεωθεί ο ίδιος μια μεγάλη ήττα, που παραμένει ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, έσπευσε να... διορθώσει τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε δώσει χαρακτήρα εφ' όλης της ύλης αναμέτρησης στις ευρωεκλογές. «Στόχος είναι η εκλογή των 22 ευρωβουλευτών της χώρας», είχε τονίσει επί λέξει ο κ. Αντώναρος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβουν σε αυτήν την περίπτωση όχι τόσο τα προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, αλλά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και η ατζέντα τους θα είναι -κυρίως- τα ευρωπαϊκά θέματα. Τμήμα της καμπάνιας θα είναι και πάλι η οικονομία, σε συνδυασμό, ωστόσο, με την Ευρώπη και τη διεθνή κρίση.

Πηγή: Έθνος

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αναστάσεως

Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως του Θεανθρώπου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκατομμύρια πιστοί προσήλθαν στους ιερούς ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας, για να ακούσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο, να λάβουν το 'Αγιο Φως, να ανταλλάξουν ευχές και να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα: "Χριστός Ανέστη".

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία και στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο δήμο της Αθήνας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
Στην Ακουλουθία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γ. Τραγάκης και .....

ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Βλάχος, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νομάρχης Αθηνών, Γ. Σγουρός και ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γ. Γρίβας.

Επιπλέον, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και πλήθος πολιτών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, παρακολούθησε την Αναστάσιμη Ακολουθία με την οικογένειά του, στο χωριό Φραγγάδες Ιωαννίνων. Θα γιορτάσει δε το Πάσχα με τους στρατευμένους στο στρατόπεδο "Λορέντζος Μαβίλης", στο Καλπάκι.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, παρακολούθησε την Ακολουθία της Ανάστασης στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στον Νέο Βουτζά, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσα και τα δύο τους παιδιά. Ο κ. Καραμανλής, σήμερα στις 11.45, θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Δεκελείας.

Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως του Θεοτόκου, στην Ύδρα, με την οικογένειά του παρακολούθησε την Ανάσταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα θα επισκεφθεί το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Επιπλέον, στην Αθήνα παρέμειναν και γιόρτασαν την Ανάσταση, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν το πρωί στην αεροπορική βάση Δεκελείας. Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Στην Τήνο, όπου θα περάσει και την ημέρα του Πάσχα, βρέθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, γιόρτασε την Ανάσταση στην Καβάλα.

Μετά από το διάλειμα μας για το Πάσχα.....