Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Καιριο χτύπημα από την Κυβέρνηση Σαμαρά στην φοροδιαφυγή.

Επιασε το ΣΔΟΕ Λάρισσας φορτηγάκι με 4 τυρόπιτες που δεν συνοδεύονταν από παραστατικά!!!!!
Μιλάμε για βαρβάτο χτύπημα στην φοροδιαφυγή!!!!

Από το Makeleio.gr

ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ

Μεγάλο χτύπημα στη φοροδιαφυγή μετα τις λίστες Λαγκάρντ πέτυχε το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.

Έπιασε φορτηγό με 4 τυρόπιτες συνολικής αξίας 4 ευρώ. Και επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ουστ από δω τεμπέληδες. Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι.

Δείτε το έγγραφο που έδωσε καίριο χτύπημα στην φοροδιαφυγή. Μιλάμε για Τρελή επιτυχία!





Ο Πειραιώς Σεραφείμ επανέρχεται για τις βλαβερές συνέπειες του... στοματικού έρωτα

Την κριτική που δέχθηκε για το «μανιφέστο» το οποίο είχε βγάλει πριν μερικές μέρες και μέσω του οποίου καλούσε τους νέους να απέχουν από το στοματικό έρωτα, προσπαθεί ν αποκρούσει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Η Μητρόπολη Πειραιώς εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο...............

οποίο αναφέρει πω ο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέστειλε προς μέρος του έντυπου τύπου που σχολίασε δυσμενώς το ανακοινωθέν του «δια την παράχρησιν των σωματικών οργάνων μέσα στην τραγική χοάνη της πανσεξουαλικής μόδας με τις φρικιαστικές επιπτώσεις στην ψυχοσωματική υγεία των ανθρώπων», την παρακάτω απάντηση:

«Ανέγνωσα το περιπαικτικό και απαξιωτικό σχόλιό Σας που αφορούσε κείμενό μου, με το οποίο εφιστούσα την προσοχή για τα δεινές επιπτώσεις από την παράχρηση των σωματικών οργάνων.

Προέβαλα έστω και αν δεν συμφωνούσα με την ορολογία δύο δημοσιεύματα της ιατρικής επιστημονικής κοινότητος, που ισχυροποιούσαν την ταπεινή μου πρόταση και θα ήθελα παρ' ότι γνωρίζω ότι μιλάω σε «ώτα μη ακουόντων» να Σας πω με ειλικρινή αγάπη στα πρόσωπά Σας, έστω και αν δεν το πιστεύετε, ότι εκόντες άκοντες είσθε οι μεγαλύτεροι ευεργέτες μου και ότι οι λοιδορίες Σας έστω και αν δεν το αντιλαμβάνεσθε προς καιρόν θα είναι ο μεγαλύτερος δήμιός Σας.

Δεν πρωτοαναφέρθηκα στο θέμα της παράχρησις των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος τώρα. Είναι μόνιμος και συνεχής η αναφορά μου σε αυτό, διότι το ανθρώπινο σώμα συνιστά αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, κατά δε την πίστη μας αποτελεί τον «ναόν του Παναγίου Πνεύματος».

Θεωρώ ότι λογικός άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται ότι η υπερμαθηματική ακρίβεια, λειτουργικότητα και ενοείδεια της βιοχημείας του ανθρωπίνου οργανισμού, που προϋποθέτει αναποδράστως σκέψη, προέρχεται από το τίποτα και τον κανένα, και ειδικότερα η θαυμαστή λειτουργία και αλληλοεπίδραση της υποφύσεως, του υποθαλάμου, των επινεφριδίων και των γεννητικών αδένων δεν μπορεί να είναι προϊόν τύχης η άλογης και ασυνείδητης φυσικής επιλογής. Ως Επίσκοπος δεν είναι δυνατόν να εναντιούμαι στην υγειά σεξουαλικότητα εντός του μεγάλου μυστηρίου του Γάμου αλλά οφείλω σαν ποιμένας να καταδεικνύω τις τραγικές αποκλίσεις από την ανθρώπινη φυσιολογία που αναποδράστως απομειώνουν την αθάνατη ανθρώπινη ψυχή και φυσικά ουδέποτε απομείωσα την αληθή επιστήμη που αποτελεί έργο της θεόσδοτης ανθρώπινης λογικής ιδιότητος της κατ' εικόνα Θεού κτισμένης ανθρώπινης ψυχής αλλά επισημείωσα την φαιδρότητα της ψευδούς επιστήμης που γίνεται όχημα και άθυρμα της αθεϊστικής προπαγάνδας.

Για τις σχετικές μου δηλώσεις (Veto 20/12/2009) τα ομοφυλοφιλικά σωματεία με κατεμήνυσαν για δήθεν προσβολή της τιμής τους και απηλλάγην με την υπ' αριθμ. 455/2011 Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. Θα έπρεπε όμως προτού σύρετε τις «ωραίες» γραμμές Σας να κάνατε μια «βολτούλα» μέχρι το ογκολογικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» που συχνά επισκέπτομαι για να φρίξετε με νέους και νέες που τους αφαιρούν το λάρυγγα, την υπερώα και που έχουν τραχειοστομία αποτελέσματα της άφρονος παραχρήσεως του σώματός των ή να συζητήσετε με ειδικούς ιατρούς για την «αναβίωση» φοβερών αφροδισίων νοσημάτων και τότε ίσως αντιλαμβανόσαστε και την προσωπική Σας ευθύνη σαν διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ασφαλώς οι άνθρωποι με τις όποιες επιλογές τους και την κατάχρηση της ελευθερίας τους δεν τιμωρούνται από τον Πανάγιο Θεό αλλά από τον υπάρχοντα πνευματικό Νόμο και την ασέβεια στο ιερό πρόσωπό τους. Μήπως δεν γνωρίζετε ότι όλη η πρακτική της ομοφυλοφιλίας ανδρικής και γυναικείας εδράζεται στην παράχρηση των σωματικών οργάνων και ότι νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης «ετοιμάζει» επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών!!! δηλαδή η θεσμοθετημένη πολιτεία νομιμοποιεί «ηθικά» την παράχρηση του ανθρωπίνου σώματος και την ψυχοπαθολογία περί το γενετήσιο ένστικτο και αυτό δεν Σας απασχολεί ενώ αποβαίνει τραγική οδός πόνου και αφόρητης οδύνης για τους συναθρώπους Σας που παγιδεύονται σε μια τέτοια αλλοτρίωση της προσωπικότητός τους.

Εύχομαι ειλικρινά ο Θεός να μη «στήση» στις ψυχές Σας την αμαρτία αυτή».

iefimerida.gr

Ερώτηση Πετράκου για τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού χώρου στο κόστος παραγωγής, στην εμπορία εφοδίων, στην αγροτική πίστη και στο εισόδημα του αγροτικού κόσμου

Δυσμενείς εξελίξεις στον αγροτικό τομέα επέφεραν η οικονομική κρίση και η επιβολή των έκτακτων δημοσιονομικών μέτρων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Το κόστος παραγωγής τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για τη κτηνοτροφία αυξήθηκαν σημαντικά, εξ’ αιτίας των μεγάλων αυξήσεων στα λιπάσματα, στο πολλαπλασιαστικό υλικό και στις ζωοτροφές, ενώ αντίθετα το αγροτικό εισόδημα επιδεινώνεται συνεχώς, επιβαρύνοντας την οικονομική θέση και τη ρευστότητα των αγροτών.

Την ίδια στιγμή οι τιμές των ειδών διατροφής, παρά την ...........

κρίση δεν γνωρίζουν καμία μείωση. Αντίθετα η χώρα μας, σύμφωνα και με τη Eurostat είναι από τις πρωταθλήτριες διατροφικής ακρίβειας στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γάλα και τα τυροκομικά προϊόντα, όπου είναι ακριβότερη κατά 31,5% από το μέσο όρο της Ε.Ε.
Η διαδικασία κανονικού εφοδιασμού της παραγωγής με τις απαραίτητες πρώτες και βοηθητικές ύλες έχει καταστεί προβληματική, λόγω των οξύτατων οικονομικών προβλημάτων. Οι εταιρείες αγροτικών εφοδίων υφίστανται σημαντικές καθυστερήσεις στην είσπραξη των οφειλών (έως και πάνω από μισό χρόνο) και οι επιχειρήσεις εισαγωγών αναγκάζονται να προπληρώνουν τα εμπορεύματα, ενώ και οι δύο μαζί μετακυλύουν αυτά τα προβλήματα στους παραγωγούς με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη παραγωγική τους δραστηριότητα .

Παράλληλα η μεταφορά της «καλής» ΑΤΕ στη Τράπεζα Πειραιώς άλλαξε δραματικά και το περιβάλλον χρηματοδοτήσεων των παραγωγών, δημιουργώντας νέες δυσκολίες τόσο στην ομαλή συνέχιση της αναπαραγωγής του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, όσο και στη στήριξη του μεταποιητικού τομέα του αγροτικού χώρου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πώληση της ανταγωνιστικής και κερδοφόρας γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη", παρά τις προτάσεις των ντόπιων παραγωγών και συνεταιρισμών, που όχι μόνο δεν προωθεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα ανάπτυξης του κλάδου και της περιοχής, αλλά αντίθετα δημιουργεί προϋποθέσεις ξεκληρίσματος της κτηνοτροφίας σε όλη την Ήπειρο, οδηγώντας έτσι σε οικονομικό αφανισμό την ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα έντονη είναι η ανησυχία και στους υπολοίπους τομείς που, είτε οδηγούνται σε ξεπούλημα όπως οι βιομηχανίες ζάχαρης, είτε οδηγούνται σε περαιτέρω συρρίκνωση, όπως θα συμβεί με τον οινοποιητικό κλάδο αν επιβληθεί Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί .
Εκτός αυτών ο πρόσφατος νόμος για τις συνεταιριστικές οργανώσεις, ούτε έλυσε τα προβλήματα, ούτε έφερε τη δημοκρατία στο χώρο. Αντίθετα με τη μετατροπή τους σε ιδιωτικές εταιρείες τις έφερε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, με αποτέλεσμα σήμερα να απειλούνται ακόμη και με εξόντωση τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.
Η πρόθεση της Κυβέρνησης να ανατρέψει πλήρως και χωρίς κανένα διάλογο τα όσα ισχύουν στη φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών και του αγροτικού κλήρου καθώς και στην επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου και ΦΠΑ, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στην αγροτική παραγωγή και την εθνική οικονομία.

Αν σ΄ αυτά προστεθεί και η μείωση των συντάξεων και των δώρων του ΟΓΑ μέχρι και 1000 ευρώ σε ετήσια βάση τότε θα πρόκειται για πράξη που καταδικάζει σε οικονομική και κοινωνική ανέχεια και τους 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους του χώρου.
Επειδή η ανάταξη της ελληνικής γεωργίας και η ανασυγκρότησή της πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό στόχο μίας εθνικής ελληνικής πολιτικής και να μην αφήνεται στη βούληση του κάθε τραπεζίτη, όπως συμβαίνει με τη περίπτωση του προέδρου του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς .

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι θα γίνει με τα χρέη των αγροτών και των συν/κών οργανώσεων, μεγάλο μερίδιο των οποίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της μεγάλης ανόδου του κόστους παραγωγής σε σχέση με την καθήλωση και τη μείωση των τιμών παραγωγού;

2. Πως θα αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των υπέρογκων και δυσβάσταχτων για τους αγρότες επιτοκίων που σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες διασφαλίσεις των δανείων τους (ειδικά μετά την εκχώρηση της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς) δημιουργούν προϋποθέσεις αποξένωσης των αγροτών από την ιδιοκτησία τους και συγκέντρωσής της στο χαρτοφυλάκιο ιδιωτικής τράπεζας;

3. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της έλλειψης του εξειδικευμένου με την αγροτική πίστη φορέα για να μπορέσει ο αγροτικός κόσμος να συνεχίσει τη δραστηριότητά του;

4. Σκοπεύει να πάρει μέτρα για τον εξορθολογισμό της κυκλοφορίας των αγροτικών προϊόντων, για να «ισιώσει» και να «κοντύνει» ο δρόμος των προϊόντων από το χωράφι του παραγωγού στο ράφι των καταστημάτων και να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια των μεσαζόντων;

5. Τι θα γίνει τελικά με το Ν.4015/2011 για τους Συνεταιρισμούς, αλλά και με τη λειτουργία των μεταποιητικών μονάδων του χώρου;

6. Σκοπεύει να λάβει μέτρα για τη προστασία του αγροτικού εισοδήματος –ειδικά των συνταξιούχων ΟΓΑ και των μικρών παραγωγών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αποστόλου Ευάγγελος, Παπαδημούλης Δημήτρης , Αλεξόπουλος Απόστολος, Αμανατίδου Λίτσα, Καλογερή Αγνή, Κοδέλας Δημήτρης, Πετράκος Αθανάσιος, Χουσείν Ζεϊμπέκ

Απάντηση σε Λαμπρόπουλο για την Ιόνια Οδό.

Συζητήθηκε στην βουλή των Ελλήνων η απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για την Ιόνια Οδό (κλίκ) ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης απαντώντας στον κ. Λαμπρόπουλο ...........

είπε ότι εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο οι εργασίες στον οδικό άξονα έχουν σταματήσει, κυρίως λόγω του ότι οι δανείστριες τράπεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν το έργο ενώ υπάρχουν και άλλο λόγοι που συνέβη αυτό.
Εδώ και ένα τρίμηνο ξεκινήσαμε με εντατικούς ρυθμούς τη διαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο.
Μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει η όποια συμφωνία υπάρξει να τεθεί υπ’ όψιν των τραπεζών, διότι χρηματοδοτούν τα έργα περίπου σε ποσοστό 30%.
Το προϊόν αυτό της συμφωνίας θα έρθει στο κοινοβούλιο προς συζήτηση. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι εκείνο που θα λάβει τελικά τις αποφάσεις και για το συγκεκριμένο οδικό άξονα, αλλά και για τους υπόλοιπους.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την περιοχή του Καϊάφα και εκτίμησε ότι είναι ένα θέμα λίγων εβδομάδων να έχουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, οπότε θα ξεκαθαρίσουν όλα τα πράγματα.

Στην δευτερολογία του ο κ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλες οι πτέρυγες της βουλής θέλουν να γίνει αυτός ο Άξονας θα ξεκινάει ένας δρόμος από τα Γιάννενα και θα καταλήγει στην Καλαμάτα.
Ταυτόχρονο εξέφρασε την απορία του για το πότε θα έρθουν στην βουλή αυτές οι διαπραγματεύσεις καθώς συζητιούνται τρία με τέσσερα χρόνια. και τόνισε ότι αν χαθεί η ευκαιρία δεν πρόκειται να παρουσιαστεί άλλη.

Ζήτησε να υψώσουν όλοι τη φωνή τους. Να πουν «ναι» σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και επιτέλους, ας βάλουμε στη θέση τους τους τραπεζίτες και την οικονομική εξουσία ας τη βάλει η πολιτική εξουσία εκεί που πρέπει.

Διαβάστε όλη την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη στον Γιάννη Λαμπρόπουλο.



Οι ΔΟΥ που κλείνουν οριστικά. Όλη η λίστα με τα ΚΕΦ

19 εκατ. ευρώ το όφελος από το λουκέτο σε ΔΟΥ.

Στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην μείνουν «ξεκρέμαστοι» οι φορολογούμενοι μετά τις σχεδιαζόμενες σαρωτικές καταργήσεις Εφοριών έως το τέλος του έτους.

Την περασμένη εβδομάδα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ανακοινώθηκε ότι έως το τέλος του έτους κλείνουν 127 Δ.Ο.Υ με αποτέλεσμα στο σύνολο της χώρας να παραμένουν μόλις 114 από περίπου 300 ένα χρόνο νωρίτερα.

Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη ............

δημοσιότητα το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί για την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ σύμφωνα με το οποίο οπουδήποτε διακόπτεται η λειτουργία μιας ΔΟΥ (εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί παραπάνω), δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, τα οποία θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ).

Παράλληλα, με την αναβάθμιση του Taxis, σταδιακά, όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις Εφορίες θα παρέχονται ηλεκτρονικά, ενώ οι φόροι θα πληρώνονται αποκλειστικά στις τράπεζες δίδοντας τη δυνατότητα για ουσιαστική αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Τα ΚΕΦ, σύμφωνα με την πρόταση:

• Θα λειτουργούν με χειρόγραφες διαδικασίες μέχρι ολοκλήρωσης της μηχανογραφικής συγχώνευσης των αρχείων. Με την μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων τα Γραφεία αυτά θα λειτουργούν ως απομακρυσμένοι σταθμοί εργασίας των ΔΟΥ Υποδοχής.

• Θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το Υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. στο χώρο του ΚΕΠ ή του ΟΤΑ), ακόμη και όταν υπάρχει ιδιόκτητο κτίριο στο Νομό, ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες που επιβαρύνουν το Υπουργείο Οικονομικών (π.χ. ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές γραμμές σύνδεσης κ.λπ.).

Κατά τη στελέχωση των ανωτέρω Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών, να ληφθεί υπόψη ότι το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων, στις υφιστάμενες παραπάνω ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, είναι 968 άτομα.

Στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία αυτά θα έχουν τις εξής ενδεικτικές αρμοδιότητες:

1. Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ.

2. Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, όπου απαιτείται.

3. Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του Γραφείου χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μην συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.

4. Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού που προτείνονται στο παρόν πόρισμα είναι 99 και καταγράφονται ακολούθως, ανά κριτήριο:

Νησιά (25):

Άνδρος
Κέα
Αίγινα
Πόρος
Μήλος
Ύδρα
Σαλαμίνα
Σπέτσες
Κάρπαθος
Κάλυμνος
Λέρος
Σαμοθράκη
Σκύρος
Θάσος
Παξοί
Ιθάκη
Πάρος
Θήρα
Μύκονος
Τήνος
Κύθηρα
Λήμνος
Σκιάθος
Σκόπελος
Άγιος Κήρυκος Ικαρίας

Ορεινή περιοχή (14):

Δημητσάνα
Καλάβρυτα
Δεσκάτη
Νευροκόπι
Φιλιάτες
Κόνιτσα
Δελβινάκι
Νεστόριο
Ελασσόνα
Αριδαία
Δομοκός
Αμφίκλεια
Αμύνταιο
Αρναία

Εθνικής / στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόρια περιοχή (4):

Σουφλί
Διδυμότειχο
Σάππες
Σιδηρόκαστρο

Εξυπηρέτηση ορεινών περιοχών (47):

Ναύπακτος
Αμφιλοχία
Βόνιτσα
Κρανίδι
Λεωνίδιο
Παράλιο Άστρος
Μεγαλόπολη
Ιστιαία
Κύμη
Λίμνη
Κάρυστος
Κρέστενα
Λεχαινά
Ζαχάρω
Αμαλιάδα
Νάουσα
Αλεξάνδρεια
Μοίρες
Ελευθερούπολη
Χρυσούπολη
Αρκαλοχώρι
Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης
Μολάοι
Κιάτο
Ξυλόκαστρο
Γύθειο
Σκάλα
Αγιά
Σητεία
Ιεράπετρα
Καλλονή Λέσβου
Κυπαρισσία
Μουζάκι
Σοφάδες
Γουμένισσα
Νιγρίτα
Νέα Ζίχνη
Ηράκλεια
Καλαμπάκα
Φανάρι
Φιλιππιάδα
Πύλος
Αίγιο
Κάτω Αχαϊά
Μακρακώμη
Αταλάντη
Κίσσαμος

Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης (9):
Λαύριο
Μέγαρα
Άγιος Στέφανος
Άγιος Αθανάσιος
Λιμένα Χερσονήσου
Φάρσαλα
Τύρναβος
Αλμυρός
Μεσσήνη

Euro2day

Από την επόμενη εβδομάδα ζεστό χρήμα στους αγρότες με το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η καταβολή του 50% των ενισχύσεων σε 680.000 δικαιούχους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διεργασίες, μέχρι τη Κυριακή θα γίνουν και οι τελευταίοι διασταυρωτικοί έλεγχοι και από τη Δευτέρα θα αρχίσει η καταβολή των ενισχύσεων στους περίπου 680.000 γεωργούς που είναι οι δικαιούχοι.

Το ποσό αυτό θα επαναληφθεί στην..............

επόμενη καταβολή που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ”

Για τις:
• κεφαλαιουχικές εταιρείες (Ανώνυμες Εταιρείες),
• κεφαλαιουχικές εταιρείες (Ε.Π.Ε.) και
• προσωπικές εταιρείες (ΟΕ-ΕΕ)

οι οποίες έχουν ιδρυθεί πριν τις 04/04/2011 η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής:..........

▪ Μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 1
▪ Μέχρι την 3η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 2
▪ Μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 3
▪ Μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 4
▪ Μέχρι την 24η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 5
▪ Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 6
▪ Μέχρι την 8η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 7
▪ Μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 8
▪ Μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 9
▪ Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 0
Σημειώνεται ότι η διαδικασία απογραφής είναι υποχρεωτική. Αν o υπόχρεος παραλείψει την εγγραφή του στο Γ.Ε.ΜΗ. ή υποβάλει ανακριβή στοιχεία εντός της τασσόμενης από την ΥΑ Κ1-1136/12 & ΦΕΚ 2660/12 κατά περίπτωση προθεσμίας, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 17 του ν. 3419/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ήτοι πρόστιµο που κυµαίνεται από 600 έως 30.000 ευρώ, µε την επιφύλαξη περαιτέρω κυρώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ (Κλίκ)

Φωτογραφίες δρόμου με κάμερα κινητού

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να είναι το τέλειο εργαλείο για φωτογραφίες «street»

Οι φωτογραφίες του δρόμου η αλλιώς street photography αποτελούν κοινό τόπο και αγαπημένο θέμα των φωτογράφων τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί δένουν το αστικό περιβάλλον με συνθέσεις από ανεπανάληπτες στιγμές της ζωής μιας πόλης. Με την είσοδο των κινητών τηλεφώνων, ειδικά αυτών με αξιόλογες φωτογραφικές δυνατότητες, το ανάλογο software και το ιντερνετ, η φωτογραφία τοίχου πήρε άλλες διαστάσεις.

Πολλοί από τους γνωστούς φωτογράφους παγκοσμίως,.............

έχουν πρόβλημα να δεχτούν εικόνες από κινητά ως τέχνη, αλλά αυτή η πραγματικότητα αλλάζει με το χρόνο. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά όμως για να διαπιστώσουμε ότι ήδη κάποιοι φωτογράφοι έχουν αρχίσει να αποδέχονται φωτογραφίες παρμένες από iphone. Επίσης, πρέπει να καταγράψουμε την απίστευτη απήχηση κάποιων προγραμμάτων για επεξεργασία φωτογραφίας, photo apps, που δημιουργούν στιγμιαία φίλτρα, ενώ επιτρέπουν μέσω ιντερνετ να μοιραζόμαστε φωτογραφίες.

Γιατί λοιπόν να μην δώσουμε αυτήν την ευκαιρία σε όλους να μοιράζονται καθημερινες στιγμές της πόλης μέσω κινητών τηλεφώνων; Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να είναι το τέλειο εργαλείο. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να αποτυπώσει την καθημερινή ζωή, το κινητό τηλέφωνο είναι ένα ιδανικό (διακριτικό) εργαλείο που μάλιστα έχετε πάντα μαζί σας.

Στον Αλευρά ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Tον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν στο γραφείο του, σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ο Γ. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Πάνος Λαγανάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ Θ. Μπαζίγος εκπροσωπώντας όλα τα σωματεία της πόλης μας.

Στη συνάντηση τέθηκαν υπόψη του Αντιπεριφερειάρχη τα ............

προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό σύλλογο και όλα τα εμπορικά σωματεία του νομού μας τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο έντονα, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Τα μέλη των σωματείων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας ζητώντας την πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, την απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας, την ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης.

Ακόμη ζήτησαν να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία, η επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς, το αφορολόγητο των εμπόρων και να μην επιβληθούν νέοι και αναδρομικοί φόροι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι εμπορικοί κλάδοι και εξέφρασε την κατανόηση και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους.

Τόνισε δε ότι θα συμβάλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, παρόλο που τα εν λόγω θέματα είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοίκησης . Επεσήμανε ότι το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημαίνει αύξηση της ανεργίας, πράγμα που θα οδηγήσει τις ελληνικές οικογένειες σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση και μείωση των κρατικών εσόδων από την φορολογία των επιχειρήσεων.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα μας θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, μόνο με αναπτυξιακά μέτρα στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των εμπορικών συλλόγων, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και διατήρηση των μικρών τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες βοηθούν την οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας.

Νεο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΤΑΠ Πελοποννησου και Ιονίων Νήσων

Νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων προέκυψε μετά από απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με αριθμό 27/15-10-2012

Τα νέα μέλη της διοίκησης της ΕΤΑΠ έχουν ως εξής:


Πρόεδρος: Γκούμας Γεώργιος
Εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΣ: Καπερώνης Γεώργιος
Μέλη: Κρανιώτης Παύλος
Κωστόπουλος Γεώργιος
Μαρκόπουλος Αναστάσιος

Να σημειωθεί ότι στην α’ συνεδρίαση των νέων μελών του...............

Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων θα γίνει συγκρότηση σε σώμα και θα αποφασιστούν οι αρμοδιότητες των.

Με επιτυχία η εκδήλωση "φιλικός αγώνας μεταξύ ΑΟΚυπαρισσίας - Πανηλειακού"

Ο σκοπός πέτυχε.
Στο γήπεδο της Κυπαρισσίας έγινε ο φιλικός αγώνας μεταξύ του ΑΟΚυπαρισσίας και του Πανηλειακού, για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να ενισχυθεί το ταμείο του Λυκείου Κυπαρισσίας και να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα.

Την διοργάνωση είχε ο Σύλλογος Γονέων του .............

Λυκείου και το λύκειο Κυπαρισσίας.
Στο ημίχρονο έγιναν απονομές τιμητικών πλακετών στους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα για την προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στον προπονητή του Πανηλειακού Στέλιο Γιαννακόπουλο την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας, στον Χρήστο Δημόπουλο ο πρ. του εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος και στον Πέτρακ Τζόρτζεβιτς, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε και παρέλαβε ο πρ. του Πανηλειακού κ. Κ. Ντάβαρης, η πρ. του συλλόγου κ. Ελ. Λιακοπούλου.

Για την ιστορία, ο ΑΟΚ ήταν ο νικητής της συνάντησης με αποτέλεσμα: 2 -1.







Σύλλογος γονέων Λυκείου Κυπαρισσίας

Συνεδριάζει η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:30 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα:


1) Απευθείας ανάθεση της εκτέλεσης του έργου « Διαμόρφωση Δημοτικής παρόδου Φιλιατρών».

2) Απευθείας ανάθεση της εκτέλεσης του έργου «Αποπεράτωση Καλντεριμιών Τ.Κ. Σελλά».

3) Τροποποίηση της αριθ. 201/2011 αποφάσεως Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την αναπροσαρμογή των Δημοτικών Τελών και Δημοτικού Φόρου στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

4) Τροποποίηση της αριθ. 38/2011 αποφάσεως Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών στις Τοπικές Κοινότητες και Δ.Ε. Αυλώνος.

Γαργαλιάνοι: πολιτική πρόταση για διέξοδο από την πολιτική κρίση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πολιτική πρόταση για διέξοδο από την πολιτική κρίση με προοπτική την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη θα αναλύσει ο καθηγητής οικονομικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιάννης Μηλιός.

Θα γίνει ανοικτή συζήτηση με τους παραβρισκόμενους και θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις στην οικονομική προγραμματική πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.
Η εκδήλωση θα γίνει στους Γαργαλιάνους στη .............

βιβλιοθήκη την Παρασκευή 19/10/2012 και ώρα 8:0μ.μ.



ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΤΩΡΑ....

Διακοπή νερού θα γίνει τώρα το πρωί στα Φιλιατρά απο ώρα 10:00 έως και τις 12:30.
Η διακοπή γίνεται λόγο βλάβης του Δικτύου ύδρευσης.