Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αναγνωρίστηκε η ανάγκη ύπαρξης φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ από το ΣτΕ

Αναγνώρισε την ανάγκη ύπαρξης φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή εκτέλεσης άρθρου σχετική ΚΥΑ με την οποία ορίζεται οτι ο ΕΟΠΠΥ μπορεί να ιδρύει δικά του φαρμακεία από τα οποία θα χορηγούνται , αποκλειστικά στους ασφαλισμένους του, ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’αριθμ. 514/2012 απόφαση της Επιτροπής αναστολών αναγνωρίζει την ανάγκη ύπαρξης Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και απορρίπτει την αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την οποία ζητήθηκε η αναστολή της εκτέλεσης της υπ’αριθμ. Φ90380/5383/738/10.4.2012 κοινής υπουργικής απόφασης, κατά το μέρος που με το άρθρο 9 ορίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να ιδρύει δικά του φαρμακεία, από τα οποία θα χορηγούνται , αποκλειστικά στους ασφαλισμένους του, ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Επίσης, όπως ρητά ορίζεται στο κείμενο της ανωτέρω απόφασης η ίδρυση φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ διασφαλίζει την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων του Οργανισμού και επιπλέον, «δεδομένων, εξ άλλου, των εξόχως δυσχερών οικονομικών συνθηκών υπό τις οποίες τελεί η χώρα, οι προσβαλλόμενες ρυθμίσεις αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση και ετέρου σκοπού δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος έγκειται στην ανάγκη μειώσεως της φαρμακευτικής δαπάνης που επωμίζονται οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και τελικά το κράτος».

Η βασική υποχρέωση και ο κύριος στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η ανεμπόδιστη εξασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών στην υγεία που είναι κοινωνικό αγαθό για όλους τους ασφαλισμένους μας.

Messinia Portal

Μαφία οι παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες σε όλη την Ελλάδα

Προωθεί Νομοθετική διάταξη ο Λυκουρέντζος

Οι τέσσερις δαπές, παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο Νοσοκομείο Τρίπολης, δεν αποτελούν ούτε το 1% των «συναδέλφων» τους που δραστηριοποιούνταν την ίδια ημέρα στα νοσοκομεία της χώρας, προσφέροντας τις αμφιλεγόμενες υπηρεσίες τους σε Ελληνες ασθενείς.

H... οικογένεια της ......

«μαφίας» των αλλοδαπών μη νόμιμων αποκλειστικών νοσοκόμων είναι πολυμελής και με διασπορά σε όλη την επικράτεια, εκτιμούν στελέχη νοσοκομείων και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προωθεί νομοθετική διάταξη, η οποία οριοθετεί για πρώτη φορά το πλαίσιο και τους όρους απασχόλησης των αποκλειστικών νοσοκόμων στο ΕΣΥ, φιλοδοξώντας να πατάξει όχι μόνο φαινόμενα παράτυπης και παράνομης εργασίας, αλλά και μετάδοσης επικίνδυνων μικροβίων στο «ευάλωτο» νοσοκομειακό μας σύστημα από τις αγνώστου προελεύσεως και μικροβιακού φορτίου γυναίκες που κατ’ ευφημισμόν λέγονται νοσοκόμες.

Μάλιστα, η διάταξη προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), η εγγραφή στο οποίο θα είναι υποχρεωτική για τις ενδιαφερόμενες επαγγελματίες υγείας προκειμένου να μπορούν να απασχοληθούν σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική της οικείας περιφέρειας.

Στον τρόπο που δρα το κύκλωμα των αποκλειστικών νοσοκόμων-«μαϊμού» στα δημόσια νοσοκομεία επικεντρώνεται και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων μεγάλα ιδρύματα της Αττικής όπως ο «Ευαγγελισμός», το Τζάνειο, το Λαϊκό, το «Γ. Γεννηματάς», αλλά και νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως εκείνα των Σερρών και της Θήβας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

«Το φαινόμενο της απασχόλησης των παράνομων αποκλειστικών νοσηλευτριών είναι σε πλήρη εξέλιξη κατά την ημέρα ή τη νύχτα της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου», διαπιστώνει ο κ. Ρακιντζής, δίνοντας το «πράσινο φως» για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις μονάδες του ΕΣΥ.

Πάντως, οι μέχρι τώρα έλεγχοι σε νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής δείχνουν ότι στο ΕΣΥ παίζεται ακόμη το… παιχνίδι της κολοκυθιάς: οι επικεφαλής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δηλώνουν ότι αγνοούν πως ο κατάλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να είναι αναρτημένος σε περίοπτο σημείο, αντί να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια τους, το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου δεν προλαβαίνει ή δεν έχει λάβει την εντολή να διενεργεί τακτικούς και συστηματικούς ελέγχους στους θαλάμους για τον εντοπισμό παράνομων αποκλειστικών και οι διοικήσεις δεν γνωρίζουν ότι υποχρεούνται να συντάξουν και να εφαρμόσουν βεβαίως εσωτερικό κανονισμό για την προσφορά υπηρεσιών σε νοσηλευόμενους από αποκλειστικές νοσοκόμες.

Οι μόνοι που παίρνουν τελικά την ευθύνη πάνω τους για ό,τι συμβαίνει είναι οι ίδιοι οι ασθενείς που αξιοποιώντας το μέχρι τώρα κενό του νόμου, προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση βεβαιώνοντας πρόθυμα ότι «η αλλοδαπή συνοδός είναι η οικιακή βοηθός, διαθέτει άδεια παραμονής, δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και γνωρίζει την ελληνική γλώσσα», αλλά σπανίως κυριολεκτώντας.

Καταγγελία: Με συνεργασία εκ των έσω «ανθούν» τα κυκλώματα

«Μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και διαφθορά με τη συμμετοχή του νοσηλευτικού προσωπικού είναι τα χαρακτηριστικά μιας οργανωμένης μαφίας που δρα στα ελληνικά νοσοκομεία και που συστηματικά ληστεύει τους νοσηλευόμενους πολίτες χωρίς να τους προσφέρει καμιά βοήθεια, καθώς η συντριπτική πλειονότητα βρίσκεται δίπλα στον ασθενή μη γνωρίζοντας το παραμικρό για τα νοσηλευτικά καθήκοντα που πρέπει να ασκεί».

Η καταγγελία ασθενούς, που βίωσε προσωπικά ως νοσηλευθείς στο “Λαϊκό” την κατάσταση που επικρατεί, και η οποία έχει περιέλθει στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργού Υγείας, συμπυκνώνει το μείζον αυτό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, το ζήτημα της άγνοιας των νοσηλευτικών καθηκόντων αλλά και της μετάδοσης μικροβίων από τις αλλοδαπές γυναίκες θεωρείται συνήθως δευτερεύον από τους νοσηλευόμενους - οι παράνομες ζητούν τα μισά χρήματα σε σχέση με τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες, ήτοι περίπου 35 έως 50 ευρώ για 12 ώρες φροντίδας, όταν οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες αποζημιώνονται με 78 ευρώ (μεικτά) τις καθημερινές και με 117 ευρώ τα Σαββατοκύριακα για οκτάωρη εργασία.

«Το κύκλωμα αυτό λειτουργεί με την ουσιαστική, απαραίτητη και βασική βοήθεια των προϊσταμένων νοσοκόμων, οι οποίες τσεπώνουν μαύρο χρήμα χιλιάδων ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσουν στις αποκλειστικές έναν καλό ασθενή -και καλός ασθενής είναι αυτός που θα μείνει μέρες στο νοσοκομείο- δίπλα στον οποίο ο αδαής αποκλειστικός θα κοιμάται έχοντας εξασφαλισμένη την άνεσή του με την ανοχή της προϊσταμένης φυσικά», περιγράφει ο καταγγέλλων, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο στο Γουδή, τον τρόπο με τον οποίο «επιβιώνουν» χωρίς νόμιμα έγγραφα παραμονής και φυσικά άδεια εργασίας οι φερόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Πρώτο Θέμα


Η Ελλάδα της υπερβολής και του...σουτιέν!!!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Πόσο ν΄αντέξει άραγε ακόμη αυτός ο λαός με όσα ζει μέσα σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, καθημερινότητας και κουλτούρας που τον επηρεάζουν και τον γαλουχούν;

Η ενημέρωση είναι γνωστό πως διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στο "πέρασμα" μηνυμάτων, θέσεων, τρόπου ζωής, κατανάλωσης, παιδείας και διεκδικήσεων.
Πέραν του ........

έντυπου τύπου που διαχρονικά κρατά κατά κάποιον τρόπο ένα καλό επίπεδο, άσχετα των εμφανών γραμμών και περάσματος πολιτικών θέσεων και προσώπων, υπάρχει το διαδίκτυο όπου γίνεται κοινώς της "τρελής" και υπάρχει και η τηλεόραση!!!

Ανοίγοντας τους δέκτες μας, οι ανυποψίαστοι πολίτες, μελλοντικά θύματα πλύσης εγκεφάλου, παρακολουθούμε τους...παντογνώστες προσκεκλημένους, τους αψιμαχούντες καλεσμένους, τους τρομολάγνους παρουσιαστές , τους δήθεν αγανακτισμένους πολιτικούς και τους δήθεν στενοχωρημένους για την κατάντια μας δημοσιογράφους!
Η οικονομική κρίση διόγκωσε όλη την παθογένεια στην οποία είχαμε παραδοθεί όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο έχει υποβαθμιστεί σήμερα η ποιότητα ζωής μας, την αποδεικνύει εκτός των άλλων και ο κατήφορος της Ελληνικής τηλεόρασης!
Μετά τις αηδίες του δήθεν lifestyle όπου προπαγανδίζουν ολημερίς τα κανάλια, αναδεικνύοντας ως καθοδηγητές μας και ειδήμονες, αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, μετά την πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων για τη δήθεν ευδαιμονία που πρέπει να συντηρήσουμε και...αλίμονο που τη χάσαμε, περάσαμε φίλοι μου στην εποχή του.....σουτιέν!!!!!!!!!!!!!!!

Ολημερίς ακούμε πόσο απαραίτητο μας είναι το συγκεκριμένο.... σουτιέν...!!!!! και πόσο δυστυχισμένοι θα είμαστε αν δεν το αποκτήσουμε!
Αλίμονο που έχουμε φτάσει! Θα πατήσει κάποιος φρένο στην κατηφόρα μας επιτέλους;
Μαθαίνουμε ακόμη και για τις....κάλτσες του Μπερλουσκόνι, για τις πλαστικές των διασήμων, για τη φιλανθρωπική δράση της Αντζελίνας Τζολί, για το φιλί του Ομπάμα, για τα συμβόλαια παικτών ακόμη και της 3ης κατηγορίας ποδοσφαίρου,αντισφαίρισης, βόλλευ κλπ της Ιταλίας, Αγγλίας, Γερμανίας , Ισπανίας και εκτός Ευρώπης ακόμη και δεν αναρωτιόμαστε !!!
Με μας ποιός ασχολείται; Μιλούν οι ξένοι για τους Έλληνες; Για τα θετικά μας στοιχεία, τους επιφανείς μας ανθρώπους, τους καλλιτέχνες μας, τον τρόπο ψυχαγωγίας και διασκέδασής μας, τον αθλητισμό μας κλπ...;
Κανείς φίλοι μου να το ξέρετε.Πέραν της Ελλάδος....άκρα του τάφου σιωπή!!!!

Ίσως ακουστεί μονάχα καμιά κουβεντούλα για το ότι δεν θα τα καταφέρουμε, για τα Ελληνικά πολιτικά σκάνδαλα κλπ
Μόνο αυτά! Μόνο μερικά λόγια συνήθως αρνητικά!
Επιτέλους ας ανοίξουμε τα μάτια μας κι ας ασχοληθούμε με μας, με τη δική μας αλήθεια και πραγματικότητα!
Ας αναζητήσουμε τις δικές μας ειδήσεις και γεγονότα και ας αφήσουμε αυτήν την τραγωδία της υπερβολής για ενημέρωση θεμάτων που μας είναι παγερά αδιάφορα!!


Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Θα πράξουμε όσα είπαμε. Ας μας έχουν εμπιστοσύνη οι αγρότες μας...»

Αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της Ηλείας

«Ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε. Ας μας έχουν εμπιστοσύνη οι αγρότες μας. Για ότι έχουμε δεσμευτεί, θα γίνει?» επισημαίνει με δηλώσεις του στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης που το τελευταίο διάστημα είναι το κεντρικό πρόσωπο στα αγροτικά μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ο κ Τσαυτάρης σήμερα θα βρίσκονταν στην Ηλεία για την έκθεση ........

στο κλειστό της Αμαλιάδας « Κερνάμε Ελλάδα» ωστόσο η κάθοδος στην χώρα μας του επιτρόπου της Ε.Ε για θέματα υγείας και αγροτικής ανάπτυξης (μετά το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου χωρίς σήμανση σε ευρωπαικές χώρες) τον υποχρεώνει να βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο υπουργός στο ερώτημά μας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ήταν κατηγορηματικός: «Εμείς από την πρώτη στιγμή πήραμε όλα τα αιτήματά των αγροτών και για το καθένα από αυτά- ήταν συνολικά 11- τους δείξαμε τι δεχόμαστε, τι είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε, τι χρόνο χρειάζεται το καθένα για να αντιμετωπιστεί και από εκεί και ύστερα κάνουμε όλες τις ενέργειες και όπως είδατε κι εσείς ένα, ένα σιγά-σιγά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται.»

Οι πληρωμές...

Για τις πρώτες πληρωμές που ξεκίνησαν από προχθές Παρασκευή τόνισε ο υπουργός: « Για τις ζωοτροφές δώσαμε μάχη από το καλοκαίρι, δεν περιμέναμε πρώτα να παρουσιαστεί το πρόβλημα. Το ξέραμε. Γνωρίζαμε τη ραγδαία αύξηση που σημειώνουν οι τιμές των ζωοτροφών. Γι? αυτό κι εγώ από το καλοκαίρι με παρεμβάσεις μου στις Βρυξέλλες ζητούσα να ανοιχτεί για μας ο μηχανισμός De minimis και ήδη όπως θα γνωρίζετε άρχισε να καταβάλλεται. Δίνονται τα χρήματα σε αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους και θα πληρωθούν οι πτηνοτρόφοι, ενώ ακολουθούν οι χοιροτρόφοι και αργότερα οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι βοοτρόφοι των ορεινών περιοχών.»

«Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι»

Ο κ Τσαυτάρης τόνισε για τις πληρωμές των βαμβακοπαραγωγών: «Υπενθυμίζω ότι λύσαμε το πρόβλημα των βαμβακοπαραγωγών και ειδικά αυτούς που είχαν υποστεί ζημιές για να μη χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που θα δοθεί έως το τέλος του μήνα. Μέσα στο Φεβρουάριο θα πάρουν οι βαμβακοπαραγωγοί τη συνδεδεμένη ενίσχυση που είναι 200 εκατομμύρια ευρώ. Όμως δεν γίνεται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο".

«Για την συνταξιοδότηση των αγροτών...»

«Θα το αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την συνταξιοδότηση των αγροτών» επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Για μερικές χιλιάδες ανθρώπους -περίπου 3.500 για φέτος- με την προϋπόθεση ότι μεταβιβάζουν την επιχείρησή τους σε νέα παιδιά, στα παιδιά τους κλπ., προκειμένου να μπουν νέοι άνθρωποι στην παραγωγή, για μερικά χρόνια εμείς τους πληρώναμε μέχρι να γίνουν 65 ετών και μετά θα μπορούν να πάρουν τη σύνταξη του ΟΓΑ. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα το όριο ηλικίας από τα 65 έτη ανέβηκε στα 67. Επομένως αυτοί οι άνθρωποι ούτε πίσω μπορούν να γυρίσουν να ξαναγίνουν αγρότες, ούτε σύνταξη μπορούν να πάρουν. Αυτό κατά την άποψή μου έπρεπε να προληφθεί. Έπρεπε δηλαδή την ώρα που έγινε αυτή η μεταφορά να πούμε ότι ειδικά γι? αυτούς τους ανθρώπους που γεννήθηκαν το ?48 και είναι στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, γι? αυτούς και μόνο το πρόγραμμα επεκτείνεται για δύο χρόνια για να μην έχουν αυτό το πρόβλημα επιβίωσης. Δεν το ξέραμε όμως ούτε το καλοκαίρι, ούτε το Σεπτέμβριο, ούτε το Νοέμβριο. Προέκυψε τώρα, θα το αντιμετωπίσουμε. Αντιθέτως. Τα προβλήματα με την υπερυποθηκευμένη γη, με την παλαιά ΑΤΕ, τη συγχώνευσή της κλπ., αυτά προέκυψαν μετά τη συγχώνευση και από την πρώτη στιγμή γίνανε 4-5 συσκέψεις με το Υπουργείο Οικονομίας για να δούμε πώς θα λυθούν αυτά τα προβλήματα . Και τα λύνουμε όπως ανακοινώσαμε.»

Το αγροτικό πετρέλαιο...

Για τις πληρωμές στο αγροτικό πετρέλαιο ο υπουργός σχολίασε: «Επιμένουμε ότι αυτή την ώρα και μάλιστα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και αυτό θα δοθεί. Έχουν γίνει όλες οι διεργασίες, ίσως μάλιστα δοθεί νωρίτερα η πρώτη δόση ύψους 80 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη υπάρχουν χρήματα για το Σεπτέμβριο, θα δώσουμε άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η δέσμευσή μας είναι ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά δημοσιονομικά και το κομμάτι εκείνο των χρημάτων που είναι για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης δεν απορροφηθεί στο ύψος που έχει προϋπολογιστεί - γιατί βλέπουμε ότι και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο δεν απορροφήθηκε και εάν δεν πάει με τόσα χιόνια ο υπόλοιπος Φλεβάρης και Μάρτης - κατανοώ αυτή την προαπαίτηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ενδεχομένως να δοθεί ισόποση δόση. Αν πραγματικά πέσουν τρία γερά χιόνια μέσα στο Μάρτιο, μπορεί όλο αυτό να ξοδευτεί και να λύσουμε το πρόβλημα της θέρμανσης. Αν λοιπόν τα πράγματα πάνε καλύτερα, λέω ότι θα πάμε στα 80 εκατομμύρια και το Σεπτέμβριο. Δεν μπορώ να δεσμευτούμε ως Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.»

ΠΑΤΡΙΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Τρεις «βόμβες» απειλούν το λιμάνι της Καλαμάτας
Στο Λιμενικό Ταμείο έχει συγκληθεί η Επιτροπή Απομάκρυνσης Πλοίων και έχει αποφασίσει ομόφωνα ότι ελλοχεύει κίνδυνος από την παραμονή τους

Με τρεις βόμβες έτοιμες να εκραγούν και, μάλιστα, τη μία........

απασφαλισμένη, μοιάζουν τα τρία κατασχεμένα πλοία που βρίσκονται χρόνια τώρα στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το δε Λιμεναρχείο Καλαμάτας κάθε μέρα «καρδιοχτυπά» για το ποιο θα βουλιάξει, έχοντας πρώτο στη λίστα το «Amada», το οποίο από θαύμα συνεχίζει να επιπλέει, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει άρση της κατάσχεσης για να απομακρυνθεί. Το δε «Νίσυρος» έρχεται αμέσως μετά σε επικινδυνότητα, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να έχει δημιουργήσει προβλήματα όπως το «Amada». Τελευταίο, αλλά όχι ακίνδυνο, είναι το ρυμουλκό «Μίμης Π.», το οποίο σε περίπτωση που εμφανίσει κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίου μπορεί σχετικά εύκολα να απομακρυνθεί.

Για τα τρία πλοία έχει συγκληθεί στο Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας η Επιτροπή για θέματα Ανέλκυσης – Απομάκρυνσης ή Εξουδετέρωσης Ναυαγίων ή Πλοίων και έχει αποφασίσει ομόφωνα ότι η ύπαρξή τους στο λιμάνι Καλαμάτας αποτελεί σοβαρή απειλή, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος βύθισής τους.