Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στους 3 φιναλίστ η Φιλιατρινιά Πέρσα Δαγκλή. [ VIDEO ]

Στους 3 φιναλίστ της επόμενης φάσης του διαγωνισμού της HALLS πέρασε η Φιλιατρινιά Πέρσα Δαγκλή.

Η ανακοίνωση που υπάρχει απο την HALLS αναφέρει: .....

Οι 3 φιναλίστ που προκρίνονται στην επόμενη φάση και θα μπουν στο studio με τους Professional Sinnerz είναι οι:

Elena Smiler
Dimitra Rizou
Persa Dagli

Συγχαρητήρια παιδιά!

ΘΕΡΜΑ συγχαρητήρια και απο εμάς.

UPDATE: Αποκλειστικές Δηλώσεις της Πέρσας και του πατέρα της ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το τραγούδι της Πέρσας είναι το ακόλουθο



Φιλιατρά: Η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας [ 2 VIDEO ]

Με την πρέπουσα ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά.

Νωρίτερα στον .......

Ιερά Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ναού Αγίου Ιωάννη και μοιράστηκε στους πιστούς μπουκαλάκι με λάδι από το καντήλι της Αγίας Μαύρας.
Ο Εφημέριος του Αγίου Ιωάννη αμέσως μετά την θεία λειτουργία, ξεκίνησε την πομπή μεταφοράς της Ιερής εικόνας στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα ψαλλόταν εσπερινός ενώ αύριο Πέμπτη θα υπάρξει λιτανεία της Ιερής Εικόνας και δοξολογία στην πλατεία Φιλιατρών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εορτή της Αγίας Μαύρας, είναι επίσημα αναγνωρισμένη τοπική αργία από το Ελληνικό Κράτος βάση Βασιλικού διατάγματος του 1948 (κλίκ) όπως ΜΟΝΟ το Φιλιατρά News έχει αποκαλύψει φέρνοντας στο φως της Δημοσιότητας το σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Παράλληλα στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, λειτούργησε από το μεσημέρι Ανθοκομική έκθεση με αρκετούς εκθέτες λουλουδιών από την Φαρακλάδα, την Κυπαρισσία, την Χώρα και από τα Φιλιατρά όπου ο κόσμος που παρευρέθηκε βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει λουλούδια.
Η Ανθοκομική έκθεση συνδιοργανώθηκε από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και το Ράδιο Νίκη.

Δείτε δυο σχετικά video από την περιφορά της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαύρας αλλά και την Ανθοκομική έκθεση.





Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παράταση τεχνικού ελέγχου δικύκλων μοτοσυκλετών από τα ΚΤΕΟ & Ι.ΚΤΕΟ εως 25 Μαΐου

Μέχρι και την 25/5/2013 παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία για τεχνικό έλεγχο των Δικύκλων Μοτοσυκλετών από τα ΚΤΕΟ και τα Ι.ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την τροποποίηση της υπ’ αρ. 3432/8-4-2013 απόφασης για την παράταση στα .........

προγράμματα πρόσκλησης Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων Μοτοσυκλετών.

Δήμος Τριφυλίας: Επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τα Αστυνομικά τμήματα.

Κύριε Διευθυντά,

εξακολουθούν να αιωρούνται και να πληθαίνουν πληροφορίες κι ενδείξεις που αφορούν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων αστυνομικών τμημάτων, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν στο Δήμο Τριφυλίας.
Ενόψει λήψεως οποιασδήποτε απόφασης θα παρακολούσαμε να ........

λάβετε υπόψη και να συνεκτιμήσετε τα δεδομένα που αφορούν στο Δήμο Τριφυλίας και τις αδήριτες ανάγκες ενίσχυσης και όχι υποβάθμισης της αστυνόμευσης της περιοχής:
1. Ο Δήμος Τριφυλίας δεν αποτελείται από ένα ενιαίο αστικό σύνολο αλλά σε όλες τις ζώνες του (αστική – παραλιακή – τουριστική – πεδινή – αγροτική και ορεινή) εκτείνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλύπτει δεκάδες οικισμούς (πανω από 70) κι εκατοντάδες διάσπαρτες οικίες (κύριες, παραθεριστικές, αγροτικές), δεκάδες αγροτοκτηνοτροφικές και επιχειρησιακές μονάδες, που με απίστευτη συχνότητα υφίστανται τις συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς και εγκληματικής δραστηριότητας σε βάρος της περιουσίας, ενίοτε και της σωματικής ακεραιότητας ακομη της ζωής των συμπολιτών μας.

2. Λόγω της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, είτε εποχιακά (λ.χ. περίοδος ελαιοσυγκομιδής) είτε καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου (λ.χ. καλλιέργεια κηπευτικών) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας ενδημεί μεγάλος αρισθμός μεταναστών και λαθρομεταναστών.
3. Η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενη τουριστική δυναμική και προς Νότο, με ναυαρχίδα τις εγκαταστάσεις της COSTA NAVARINO, και προς Βορρά όπου διαρκώς αναπτύσσονται νέες τουριστικές μονάδες (Κυπαρισσιακός κόλπος, Καλό Νερό, Ελαία).
Οι λόγοι αυτοί συνηγορούν όχι μόνο για τη διατήρηση αλλά την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών που λειτουργούν στο δήμο Τριφυλίας.
Συγκεκριμένα:

α. Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας και το Α.Τ. Κυπαρισσίας πρέπει να ενισχυθούν με τη συγκρότηση Τμήματος Ασφάλειας, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας είναι το μοναδικό που λειτουργεί σε μια περιοχή που όλο και περισσότερο παρουσιάζει κυκλοφοριακή κίνηση. Σημειωτέον οτι στην Κυπαρισσία υπάρχει ιδιόκτητο οικόπεδο της Αστυνομίας που μπορεί να αξιοποιηθεί.
β. Το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών καλύπτει μια ευρεία περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς, παραθεριστικές και αγροτικές κατοικίες και πλήθος αγροτικών μονάδων κυρίως κηπευτικών με καλλιέργειες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Εξ' αιτίας άλλωστε αυτού του λόγου στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών και μέσα στην ίδια την πόλη παραμένουν όλο τον χρόνο μετανάστες και λαθρομετανάστες. Παρίσταται λοιπόν σοβαρός λόγος το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών όχι μόνο να παραμείνει σε λειτουργία αλλά και να ενισχυθεί. Σημειωτέον οτι ο Δήμος μας μπορεί να διαθέσει κατάλληλο κτίριο στα Φιλιατρά για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος.
γ. Το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων καλύπτει μια περιοχή ευρύτερη της συγκεκριμένης πόλης, ραγδαία μάλιστα αναπτυσσόμενη (Costa Navarino κ.α.). Κι εδώ η ανάγκη αστυνόμευσης είναι επιτακτική όπως επιτακτική είναι και η ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο σημειωτέον στεγάζεται σε κτίριο που έχει διαθέσει ο Δήμος μας.

δ. Τέλος, το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου καλύπτει το σύνολο σχεδόν του βορειοανατολικού ορεινού (κυρίως) όγκου με πολλά χωριά που είναι ευάλωτα σε κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές, λόγω της απομόνωσής τους. Καλύπτει επίσης το μεγάλο παζάρι του Κοπανακίου, όπου κάθε Κυριακή συρρέουν εκατοντάδες επισκέπτες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και όσους χρειασθεί να προσθέσουμε αλλά και προφορικά να σας αναπτύξουμε, η Αστυνόμευση στο Δήμο Τριφυλίας πρέπει να ενισχυθεί και προφανώς να μείνει αποκεντρωμένη στα υπάρχοντα Αστυνομικά Τμήματα.

Κατανοούμε την οικονομική συγκυρία. Εκτιμούμε ωστόσο ότι το μείζον ζήτημα – αγαθό της ασφάλειας του πολίτη - δεν πρέπει, αυτό τουλάχιστον, να μπαίνει στον μνημονιακό προκρούστη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Σε νέες βάσεις η Τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος.

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Μεγάλο ζητούμενο της πορείας της Χώρας μας προς την ανάπτυξη, είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας μας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο τουρισμός .......

αποτελεί τη σπουδαιότερη κινητήριο δύναμη της πατρίδας μας, αλλά και τον τομέα που υπάρχει προοπτική προσέλκυσης σοβαρών επενδυτικών πρωτοβουλιών, με ότι θετικό συνεπάγεται για την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας. Η στόχευση της Κυβέρνησης κατευθύνεται στην ενδυνάμωση του ποιοτικού και υψηλής απόδοσης τουρισμού, με στροφή σε ποιοτικό, θεματικό και εναλλακτικό πεδίο, που προσδοκάται να δώσει νέα πνοή στην τουριστική μας ανάπτυξη και να απομακρύνει τη Χώρα μας από μοντέλα τουριστικής διαχείρισης που θεωρούνται ξεπερασμένα πλέον.
Παράδειγμα η προσήλωσή μας στο μοντέλο του μαζικού και όχι τόσο επικερδή τουρισμού, τη στιγμή μάλιστα, που οι ανταγωνίστριες τουριστικά Χώρες σιγά-σιγά τον εγκαταλείπουν.

Η προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας περιβάλλοντος και η αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών προς όφελος της απασχόλησης και της ενίσχυσης των εσόδων μας, επιχειρείται να κωδικοποιηθεί σε ένα καινούργιο Χωροταξικό για τον Τουρισμό που θα προωθήσει η Κυβέρνηση και θα τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τέλους Μαΐου.
Το περιβάλλον λοιπόν σε προτεραιότητα, αν θέλουμε να πετύχουμε επιθυμητούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης.
Έτσι προβλέπεται με νομοθετική ρύθμιση να μείνουν εκτός τουριστικής αξιοποίησης οι βραχονησίδες, τα ακατοίκητα νησιά με έκταση έως 300 στρέμματα, τα εθνικά πάρκα, οι περιοχές Natura, οι αναδασωτέες εκτάσεις, ο αιγιαλός, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ρέματα και τα δάση.
Επίσης, προβλέπονται πολλά νέα μέτρα όπως: Απόσυρση μη λειτουργικών παλιών ξενοδοχειακών μονάδων, μετατροπή διατηρητέων κτιρίων σε σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, χωροθέτηση υποδοχέων για τη δημιουργία ξενοδοχείων 4-5 αστέρων, εκσυγχρονισμό των παλαιών καθώς και δημιουργία οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων και σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων, με ήπιους όρους δόμησης. Στις ειδικές αυτές ζώνες το 60% θα καλύπτεται από τουριστικά καταλύματα και το 40% με παραθεριστικές κατοικίες.

Εκσυγχρονισμός λοιπόν του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον τουρισμό μας, με στόχευση την τουριστική μας ανάπτυξη. H μεγάλη συνεισφορά του τουρισμού μας στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, αποτυπώνεται από στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι η βαριά μας βιομηχανία, διότι συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και συνεισφέρει δραστικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ. Π.χ. το 2010 συνεισέφερε στο 15, 1% του συνολικού ακαθάριστου προϊόντος της Χώρας μας, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ τουριστική δαπάνη, το ΑΕΠ αυξάνεται κατά 2.200 ευρώ.

Μανωλάδα: Συμπλοκή αλλοδαπών για τα λύτρα απαγωγής

Τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές συνελήφθησαν σε καταυλισμό αλλοδαπών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, ως δράστες της επίθεσης σε βάρος συμπατριώτη τους από τον οποίο απαιτούσαν λύτρα για λογαριασμό των απαγωγέων του αδελφού του στην Τουρκία!

Θύμα ένας 35χρονος, ο οποίος πριν από έξι μέρες δέχθηκε ........

τηλεφώνημα άγνωστου δράστη, ο οποίος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκείμενου να απελευθερώσει τον αδελφό του, που είχε απαγάγει και κρατούσε στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με συνεργούς του.

Αφού ο 35χρονος επιβεβαίωσε την απαγωγή, μιλώντας με τον απαχθέντα στο τηλέφωνο, δέχθηκε νέο τηλεφώνημα από άλλο άτομο, που ισχυρίστηκε ότι είναι αδελφός του δράστη της απαγωγής και απαίτησε να μεταβεί στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαμένει, προκειμένου να του παραδώσει τα «λύτρα» και απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η ζωή του αδελφού του.

Ο 35χρονος, μαζί με έναν 42χρονο ομοεθνή του, μετέβησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη Νέα Μανωλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με τους συνεργούς των απαγωγέων.

Κατά τη συνάντηση και επειδή δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν όλο το ποσό, παρά μέρος μόνο των χρημάτων που απαιτούσαν οι δράστες ως «λύτρα», δέχθηκαν επίθεση από τους τέσσερις συλληφθέντες, ηλικίας 48, 38, 25 και 20 ετών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Οι δύο παθόντες μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον τόπο του περιστατικού βρήκαν και κατέσχεσαν δύο μαχαίρια, δύο ξύλινα ρόπαλα, μία σιδερένια ράβδο και ένα ξύλινο μπαστούνι παιχνιδιού κρίκετ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση από κοινού, σωματικές βλάβες και ηθική αυτουργία σε απαγωγή.

Επιπλέον, με τις ίδιες κατηγορίες, βαρύνεται και πέμπτος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα έχει «κεντρικό» ρόλο στην υπόθεση, καθώς είναι το άτομο που τηλεφώνησε στον 35χρονο, ισχυριζόμενος ότι είναι ο αδερφός του δράστη της απαγωγής στην Τουρκία και είναι αυτός ο οποίος θα παραλάμβανε τα «λύτρα» στη Νέα Μανωλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

direct news