Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Με αρκετή επιτυχία η προβολή της ταινίας της Γ΄Λυκείου Φιλιατρών. [ VIDEO ]

Με αρκετή επιτυχία ξεκίνησαν σήμερα οι προβολές της ταινίας "Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας" που ήταν μια πρωτοβουλία της Γ' Λυκείου Φιλιατρών σε συνεργασία με την κινηματογραφική Λέσχη του Πυρσού.

Η ταινία είναι κινούμενα σχέδια σε σκηνοθεσία των Ντιν ΝτεΜπλουά, Κρις Σάντερς με τις φωνές των Τζέι Μπαρουσέλ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρεγκ Φέργκιουσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ταινία σήμερα Σάββατο την είδαν περίπου 150 παιδάκια όπου όταν τελείωσε ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και ορισμένα παιδάκια ήθελαν να την ξαναδούν.

Η ταινία των παιδιών της Γ' Λυκείου ήταν .............

ευγενική χορηγία της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News οι μαθητές της Γ' Λυκείου Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Χρήστος Σουρέτης είπαν ότι σκοπός που έβαλαν την ταινία είναι να βγάλουν κάποια χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή τους. Ευχαρίστησαν την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας για την κάλυψη του κόστους της ταινίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβολών η ταινία θα προβληθεί και αύριο Κυριακή 16-12-2012 με δυο προβολές. 17:00 - 19:00 και 19:00 - 21:00. Μην την χάσετε.
Σχετικές πληροφορίες για την ταινία και trailer θα βρείτε πατώντας εδώ.


Η Κ. Παντελάκη δήλωσε χαρούμενη που τα παιδιά έκαναν κάτι διαφορετικό από το να πάνε σε ένα μπαράκι για να βγάλουν κάποια χρήματα.
Ο Δήμος -δήλωσε- είναι κοντά τους και τους στηρίζει παρά τα προβλήματα που περνάμε.

Δείτε το σχετικό Video.



Ευχαριστήρια επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας




Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Kαλαμάτας [15-12-2012 ]




Μήνυμα Αναγνώστη: Υπάρχει ενεργός Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών;

ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.

ΕΙΔΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΏΝ.
ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ?
ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ?
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΜΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙ ............

ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?
ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ?
ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΜΠΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ?
ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΦΕΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ? ΓΙΑΓΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΜΑ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΥΡΙΕ ΦΑΜΠΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΤΕ?

ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ (ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ) ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Οι μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ

Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν οι συνταξιούχοι, καθώς από 1.1.2013 μειώνονται οι ήδη χορηγούμενες συντάξεις, καθώς και όσες θα χορηγηθούν από την ημερομηνία αυτή και μετά από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, οι .............

μειώσεις αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το ΜΤΠΥ καθώς και από κάθε άλλη πηγή. Η μείωση γίνεται στο σύνολο των καταβαλλόμενων συντάξεων (κύριων – επικουρικών – μερισμάτων) το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Οι καταβαλλόμενες μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 01/01/2013, ως εξής:

1. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.

2. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ και έως 2.000,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01ευρώ.

3. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ και έως 3.000,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.

4. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, γίνεται μείωση κατά 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.

Για τον υπολογισμό των ποσών που αναφέρονται στις ανωτέρω κλίμακες, λαμβάνεται υπόψη το καταβλητέο την 31/12/2012 ποσό σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων [συμπεριλαμβανομένης και της προσαύξησης λόγω απόλυτης αναπηρίας (άρθρο 60 του Ν.3518/2006, που αντικατέστησε τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 10 του Α.Ν.1846/51 όπως έχουν συμπληρωθεί)]. Δηλαδή, λαμβάνεται υπόψη:

α) για την κύρια σύνταξη, το ακαθάριστο ποσό που εναπομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθρο 38 του Ν.3863/2010 και άρθρο 11 του Ν.3865/2010, όπως ισχύουν) και της επιπλέον εισφοράς της παρ. 11 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152, Α΄), καθώς και των μειώσεων του άρθρου 2 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) και των άρθρων 1 και 6 του Ν.4051/2012 (ΦΕΚ 40 Α΄) και

β) για την επικουρική σύνταξη, το ποσό που εναπομένει μετά την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Επικουρικής Ασφάλισης της παρ. 13α του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α΄), καθώς και των μειώσεων των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) και της παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν. 4051/2012 (ΦΕΚ 40 Α΄).

Ποιοι εξαιρούνται

Από τις εν λόγω μειώσεις εξαιρούνται μόνο όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν οι ίδιοι το εξωιδρυματικό επίδομα των παρ. 1 και 2 του άρθ. 42 του Ν.1140/81 (ΦΕΚ 68, Α΄), όπως ισχύει (πολλαπλότητα 5 ) [Εγκύκλιοι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 67/1992 (άρθρο 16 Ν.2042/1992), 53/2004 (παρ. 2 άρθρου 5 Ν.3232/2004), 44/2012 (παρ. 4 άρθρου 26 Ν.4075/12)]. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα που ισούται με 10 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.

Ευνόητο είναι, λοιπόν, ότι δεν εξαιρούνται οι συνταξιούχοι που δεν λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα οι ίδιοι αλλά ασφαλίζουν έμμεσο μέλος οικογένειας στο οποίο χορηγείται το εξωιδρυματικό επίδομα (πολλαπλότητα 6).

Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου, που υπάρχουν περισσότεροι του ενός δικαιούχοι σύνταξης, μειώνεται κατά τα ως άνω ποσοστά το συνολικό ποσό της σύνταξης που ξεπερνά κάθε κλίμακα και το ποσό σύνταξης που απομένει επιμερίζεται σύμφωνα με τα ποσοστά των δικαιοδόχων μελών.

Στην περίπτωση που κάποιο δικαιοδόχο μέλος οικογένειας λαμβάνει το εξωιδρυματικό επίδομα – οπότε εξαιρείται από την εν λόγω μείωση – θα πρέπει το ποσό σύνταξης λόγω θανάτου που του χορηγείται βάση του ποσοστού του να αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό που εξετάζεται ως βάση για τον υπολογισμό της μείωσης.

Κατάργηση δώρων

Καταργούνται τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα άδειας που καταβάλλονται στους συνταξιούχους από τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ωστόσο λαμβάνεται ειδική μέριμνα για:

α. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη και εξωιδρυματικό επίδομα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981, όπως ισχύουν (ΝΒ 097, 208)

β. όσους λαμβάνουν μόνο το εξωιδρυματικό επίδομα του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981, είτε με βάση τα είκοσι ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (ΝΒ 098) είτε με βάση τα δέκα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (ΝΒ 147).

Ειδικότερα ορίζεται ότι από 1.1.2013 χορηγείται κατ΄εξαίρεση στις προαναφερόμενες κατηγορίες ασφαλισμένων ως δώρο Χριστουγέννων ολόκληρο το ποσό του εξωιδρυματικού επιδόματος ενώ ως δώρο Πάσχα και ως επίδομα αδείας το μισό του ως άνω επιδόματος, όπως ισχύει και καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση, δηλαδή είτε με βάση τα είκοσι ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη είτε με βάση τα δέκα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.

Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις το συνολικό ετήσιο ποσό των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας επιμερίζεται σε δωδεκάμηνη βάση και προσαυξάνει το μηνιαίο εξωιδρυματικό επίδομα.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν και το εξωιδρυματικό επίδομα δικαιούνται την ανωτέρω προσαύξηση ως δώρα εορτών και επίδομα άδειας μόνο στο εξωιδρυματικό επίδομα και όχι στη σύνταξη.

real.gr

Ειδική απογραφή για συντάξεις χηρείας και άγαμων θυγατέρων

Νέα απογραφή για τις συντάξεις που καταβάλλονται σε χήρους - χήρες και άγαμες θυγατέρες ξεκινά το υπουργείο Εργασίας, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου. Στόχος είναι να μπει τέλος στη χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους-μαϊμού, καθώς για κάθε 10.000 «παράνομες» συντάξεις η απώλεια για τα Ταμεία είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας ...........

Γιάννης Βρούτσης θα στείλει εγκύκλιο σε όλα τα Ταμεία (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), προκειμένου να γίνει ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών) καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή όλων των συνταξιούχων στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία πραγματοποιείται για τελευταία χρονιά. Από την 1η Ιανουαρίου μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Αριάδνη» και κάθε μετατροπή στα δημογραφικά δεδομένα και στην οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων (π.χ. γάμοι, διαζύγια και θάνατοι) θα δηλώνεται σε συμβολαιογράφους.

Η απογραφή στις συντάξεις που λαμβάνουν χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα μέχρι την ηλικία των 25 ετών, είναι η τελευταία απογραφή που επιχειρείται. Από κει και πέρα αναλαμβάνει δράση η συστημική παρέμβαση της ''Αριάδνης'' που θα καταγράφει κάθε δημογραφική αλλαγή σε πραγματικό χρόνο».

Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως ήδη τα Ταμεία έχουν εντοπίσει συγκεκριμένα περιστατικά, όπου συνταξιούχοι είχαν παντρευτεί εκ νέου αλλά συνέχιζαν παρανόμως να εισπράττουν τη σύνταξη χηρείας. Μάλιστα τουλάχιστον δύο υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Σημειώνεται πως η ειδική απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και των άγαμων θυγατέρων είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική. Οι συνταξιούχοι (ή ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε περιπτώσεις προσώπων που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας ή κατοικούν στο εξωτερικό) θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Το τελευταίο εκκαθαριστικό εισοδήματος.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ρητά από τον συνταξιούχο ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του μέχρι σήμερα δεν έχει τελέσει γάμο και ότι εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση χηρείας (ή προκειμένου για άγαμες θυγατέρες ότι εξακολουθούν να είναι άγαμες).

Πιστοποιητικό σπουδών για τα τέκνα που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές.

Ημερησία

18 νεκροί λαθρομετανάστες στην Λέσβο

Παράνομοι λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το καΐκι που τους μετέφερε αναποδογυρίστηκε και χάθηκε στα παγωμένα νερά λόγω της κακοκαιρίας. Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, ..........

τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.




Lesvosnews

Πέτρος Τατούλης: Θετική εξέλιξη η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, για τη θετική εξέλιξη της έγκρισης από το ελεγκτικό συνέδριο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, απόφαση μετά την οποία απεμπλέκεται η παράδοσή του σε χρήση από τους πολίτες.

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, που συνδέει το βορρά με το νότο της Πελοποννήσου και είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξή της τοπικής της οικονομίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζοντας όλα τα ............

θέματα με υπευθυνότητα, συνέπεια, προγραμματισμό και, κυρίως, αποφασιστικότητα δικαιώνεται για την επιλογή της να διεκδικήσει δυναμικά την παράδοση του τμήματος αυτού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι με την ίδια αποφασιστικότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί και την υλοποίηση στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα δηλαδή, της Ολυμπίας Οδού.

Κυπαρισσία. Άναψε το Χριστουγενιάτικο δέντρο του Εμπορικού Συλλόγου στο κέντρο της Αγοράς.

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, χορωδιών μαθητών Δημοτικών Σχολείων, του δημάρχου Τριφυλίας και αυτοδιοικητικών παραγόντων άναψε πριν λίγο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στο κέντρο της Αγοράς της πόλης, το οποίο είναι γεμάτο με στολίδια από ζυμάρι που έπλασαν και ζωγράφισαν μικροί μαθητές των σχολείων στο Εικαστικό Εργαστήρι!

Η Φιλαρμονική έπαιζε τα κάλαντα, ο ουρανός .............

γέμισε βεγγαλικά και μέσα σε αυτή τη γιορτινή ζεστή ατμόσφαιρα το δέντρο άναψε σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτό τον καιρό στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα, η οποία αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή ζωή του καθενός, θα υλοποιήσει αρκετές χριστουγεννιάτικες δράσεις καθώς σε τέτοιες περιόδους το χαμόγελο, η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική αγορά της πόλης αλλά και στο χώρο των καταστημάτων ξεκινώντας απόψε, εξ αναβολής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών την Τρίτη, με το φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο τρίγωνο της αγοράς ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν μουσικά δρώμενα.

Επιθυμία του Συλλόγου είναι να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της Κυπαρισσίας. Να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου και να τον κάνει να ξεχαστεί έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα επιδιώκει να τονώσει την αγορά, η οποία βιώνει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Χριστούγεννα ή τα Φώτα θα παραδοθεί ο δρόμος

Το πρώτο… μάδημα της μαργαρίτας ολοκληρώθηκε. Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεδρίασε, τελικά, χθες, σχετικά με την παράκαμψη του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας και την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά προηγούμενης απορριπτικής απόφασης του Σώματος, και αργά το μεσημέρι ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση.

Οι διαδικασίες, ωστόσο, που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ανοίξει ο δρόμος χρειάζονται κάποιο χρόνο.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου ...........

υπουργείου έλεγαν χθες ότι «αν τρέξουμε με τα… χίλια», και δεν καούν στη μέση του δρόμου συμπληρώνουμε εμείς, «θα προλάβουμε να δώσουμε σε κυκλοφορία το δρόμο τις ημέρες των εορτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, το πιθανότερο είναι μαζί με τη εορτή των Φώτων να ανοίξουν οι μπάρες και ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία».

Θάρρος

Ή, ομοθυμαδόν, τα μυαλά στα...κάγκελα;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αναφέρθηκα και άλλοτε στην κινέζικη φράση που εκτοξεύεται δήθεν ως «ευχή» ενώ βασικά είναι «κατάρα» καθώς ο κακόπιστος γείτονας εύχεται, πικρόχολα, στον καλοκάγαθο γείτονα «…να ζήσει σε ενδιαφέρουσα εποχή!...»

Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα όχι Κίνα αλλά έχω την ...........

εντύπωση (και δεν ξέρω εάν την συμμερίζεσθε φίλοι του blog) ότι πριν αρκετά χρόνια (επί εποχής πρωθυπουργίας του κ Σημίτη) αλλά με ιδιαίτερη ένταση από το 2009 του «λεφτά υπάρχουν» και μετά βιώνοιυμε οι Έλληνες μια πολύ εντυπωσιακή αλυσίδα από «ενδιαφέρουσες εποχές…»

Δεν συνιστά για εσάς «πολύ ενδιαφέρουσα εποχή» ότι λησμόνησε εκείνη την «ιστορική» ανακοίνωσηότι «λεφτά υπάρχουν…» πριν τις εκλογές του 2009 ο τέως Πρωθυπουργός μας που τώρα ως «επισκέπτης-λέκτορας» στο Πανεπιστήμιο Harvard της Πολιτείας της Μασσαχουσέττης κ Γιώργος Παπανδρέου και προσκάλεσε την περιβόητη πλέον «εισαγόμενη τρόικα…» δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» στο σημερινό οικονομικό και κοινωνικό μας δράμα;
Δεν κρίνετε ως φαινόμενο «ενδιαφέρουσας εποχής» την παραίτησή του κ Παπανδρέου από τον Πρωθυπoυργικό θώκο και ανάθεση της Εξουσίας στον Dr Λουκά Παπαδήμο με τη στήριξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ Παπανδρέου, του Προέδρου της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας κ Σαμαρά και του Πρόεδρου του «εκλιπόντος πλέον από το Ελληνικό Κοινοβούλιο» Κόμματος του ΛΑΟΣ κ Καρατζαφέρη;

Διαφωνείτε εάν χαρακτηρίσω ως «περίεργα ενδιαφέρουσα» την εποχή που διανύουμε με την Δεύτερη στην Εξουσία «εγχώρια τρόικα» στην οποία Πρωθυπουργός είναι ο κ Σαμαράς, Πρόεδρος της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας στηριζόμενος από το «Νέο» ΠΑΣΟΚ όπου Προέδρος είναι ο κ Βενιζέλος και το «Νεότευκτο» και «Νεοφώτιστο» στη Βουλή των Ελλήνων Κόμμα της ΔΗΜΑΡ όπου Πρόεδρος είναι ο κ Κουβέλης;…
Δεν είναι «εντυπωσιακά ενδιαφέρουσα» η εποχή που διανύουμε καθώς την καθημερινή μας πραγματικότητα την φορτίζουν αυτοκτονίες απελπισμένων Ελλήνων, φόνοι, βιασμοί και εκβιασμοί, ληστείες, νοθείες, λαθρεμπόριο καυσίμων και Πακιστανών Αφγανών και τώρα (λένε) Συρίων μεταναστών;
Δεν συνιστά «απρόβλεπτα ενδιαφέρουσα» εποχή η επιστροφή στα πάτριά τους εδάφη Αλβανών εργατών, και η ραγδαία αύξηση εμπορίου λευκής σαρκός από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκ ορμομένων καλλίγραμων «χορευτριών» με παράλληλη την εξαγωγή αυτοκινήτων πολυτελείας από τα ελληνικά σύνορα προς βαλκανικές χώρες χωρίς να έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον ίδιο τον βαλκάνιο επισκέπτη στη...χώρα μας;

Χαρακτηρίζω «δραματικά ενδιαφέρουσα» την εποχή καθώς εκτός των τειχών των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, με την καλοπληρωμένη μάλιστα αρωγή από εξέχοντα στελέχη της κοινωνίας μας, βρίσκονται οι ΕΜΠΟΡΟΙ του λευκού θανάτου την ίδια ώρα που εντός των τειχών αλλά και σε εγκταλειμένα γιαπιά σβύνουν τα θύματά τους…
Είναι «προκλητικά ενδιαφέρουσα» η εποχή μας όταν οι γεννήτορες των Νόμων του Κράτους ομιλούν για το δράμα της μη εφαρμογής τους την ίδια ώρα που οι ίδιοι έχουν επιφορτισθεί με το καθήκον και το δικαίωμα της εφαρμογής τους, ή επιχειρηματολογούν περί «διαπλεκομένων συμφερόντων» δανειζόμενοι τα μικρόφωνα και τις κάμερες αυτών των συμφερόντων και συχνά σε χώρους που ανήκουν όπως το ορίζει η λογική και οι Νομοι της ελληνικής δημοκρατίας σε αυτά τα.....συμφέροντα!..
Είναι «κωμικά ενδιαφέρουσα» η εποχή μας καθώς έτσι και βγείς στην πλατεία του χωριού ή της κωμόπολης και φωνάξεις «Πρόεδρε» θα γυρίσουν να σου χαμογελάσουν οι μισοί από τους κυκλοφορούντες ενώ με την ίδια προσφώνηση στην πλατεία Ομονοίας ή Συντάγματος θα γυρίσουν....ΟΛΟΙ…

Κρίνω «πικρά ενδιαφέρουσα» την εποχή όπου κάποια «καλόπαιδα» πολύ ακριβοπληρωμένα σε επίπεδο προκλητικότητας για εργαζομένους, για άνεργους και συνταξιούχους στην Ελλάδα της «εισαγόμενης» αλλά και της «εγχώριας» τρόικα συνεχίζουν να επιδείχνουν προκλητικότατα τις αδυναμίες τους για «life style» στη Μύκονο, τη Σαντορίνη ή την Πάρο και σε κλαμπ της Αθήνας και του Πειραια ενώ οι απολύσεις πάνε σύννεφο, οι κατασχέσεις έγιναν χείμαρος και οι γραμμές στα δωρεάν συσσίτια θυμίζουν…Κατοχή!
Πόσο πιό «ενδιαφέρουσες» ήταν κάποιες άλλες εποχές στις οποίες έννοιες όπως το κυμπαρίλικι και το φιλότιμο, η προσφορά και η υπηρεσία, η θυσία και η φιλοπατρία ήταν βιώσιμες πραγματικότητες και όχι «αγαθά εν ανεπαρκεία» και εννοιολογικές οντότητες μουσειακού χαρακτήρα!

Σαφώς ήταν εκείνες οι εποχές λιγότερο «φανταχτερές» από τη δική μας εποχή, δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, εποχή της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας, του κατακερματισμού της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης της κατοχής ΕΞΟΥΣΙΑΣ από το Σύστημα του Δικομματισμού (πρώτα με δεκανίκι το ΛΑΟΣ και τώρα τη ΔΗΜΑΡ…)
Κάποιος Κινέζος καταράστηκε την Ελλάδα και τους Ελληνες ή όντας αθεράπευτα «οπαδοί» της διαιώνισης του Δικομματισμού σε επίδειξη ποδοσφαιρικής εθνικής ...ομοφωνίας, όπως δείχνουν οι τωρινές εξελίξεις, στείλαμε «ομαθυμαδόν» στις 17/6/2012 τα μυαλά μας στα.... κάγκελα;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ
Χριστούγεννα ή τα Φώτα θα παραδοθεί ο δρόμος


Το πρώτο… μάδημα της μαργαρίτας ολοκληρώθηκε. Το Ζ’ Κλιμάκιο του ..............

Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεδρίασε, τελικά, χθες, σχετικά με την παράκαμψη του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας και την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά προηγούμενης απορριπτικής απόφασης του Σώματος, και αργά το μεσημέρι ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση.

Οι διαδικασίες, ωστόσο, που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ανοίξει ο δρόμος χρειάζονται κάποιο χρόνο. Υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου έλεγαν χθες ότι «αν τρέξουμε με τα… χίλια», και δεν καούν στη μέση του δρόμου συμπληρώνουμε εμείς, «θα προλάβουμε να δώσουμε σε κυκλοφορία το δρόμο τις ημέρες των εορτών. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιθανότερο είναι μαζί με τη εορτή των Φώτων να ανοίξουν οι μπάρες και ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ θα περάσουν φέτος, όπως όλα δείχνουν, οι τρεις μάγοι και ο Αη Βασίλης, φέρνοντας δώρο στη Μεσσηνία τον (σχεδόν) ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο, για τον οποίο πάλευε εδώ και τρεις δεκαετίες!!!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ', μετά τη χθεσινή θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανάβει "πράσινο" με την έγκριση της σηυμπληρωματικής σύμβασης για την παράκαμψη της μεγάλης γέφυρας, ώστε να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία ο δρόμος (21 ή 24 Δεκεμβρίου) - Ικανοποίηση Τατούλη που επαναθέτει το casus belli για την Ολυμπία Οδό για την οποία σήμερα θα γίνει Παμπελοποννησιακή Συνάντηση στην Ολυμπία.
Στην πρώτη σελίδα της "Φ" διαβάζουμε ακόμη:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ελπίδας τώρα, μετά τον κερδισμένο "μαραθώνιο" της διάσωσης. Αυτό ειναι το μήνυμα Σαμαρά απο τις Βρυξέλλες μετά την έγκριση της δόσης μαμούθ 52,5 δισ. ευρώ και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
ΑΝΑΨΑΝ τα δένδρα στις πλατείες Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κυπαρισσίας (αύριο στην Πύλο) και "μύρισαν" Χριστούγεννα στη Μεσσηνία.
ΕΝΤΑΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ένταξη της Αβίας στην Καλαμάτα.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ δίνει πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, με καταλληλότερο τον Σαμαρά για πρωθυπουργό και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση απο μία ενδεχόμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ Σύμφωνο Ποιότητας εξήγγειλε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης σε συνέντευξη στην Αθήηνα, με αφορμή την έκθεση Πελοποννησιακών προϊόντων, γεύσεων και κουλτούρας που συνεχίζεται με επιτυχία.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εκδήλωση αύριο το βράδυ στις 7 στην Κυπαρισσία απο το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: "Η αναγκαιότητα της ΑΟΖ' και ομιλητή τον διακεκριμένο επιστήμονα και ειδικό στα ζητήματα αυτά ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και
παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της
«ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις
και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση,
δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για
να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο
κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!