Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Βγήκαν απο το ΠΑΣΟΚ και ζητάνε συνδρομές...

Νέα ερμηνεία στην λέξη «εξαθλίωση» δίνει η Γραμματεία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος με την απόφαση της να ζητήσει την …. οικονομική συνδρομή των μελών και φίλων του κόμματος!

Η όλη κατάσταση γίνεται ακόμη πιο .........

κωμικοτραγική όταν στις επιστολές που στάλθηκαν, ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης χαρακτηρίζει τον εν λόγω έρανο «πολιτική ενέργεια», μιλάει για την «ώρα της Πατρίδας» (αφήνοντας να εννοηθεί πως πληρώνοντας το ΠΑΣΟΚ προφανώς σώζει κάποιος και την χώρα;!), ενώ επισυνάπτει και … τιμοκατάλογο!!

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει, οι άστεγοι και άποροι αυξάνονται δραματικά, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην αντιπαραγωγικότητα, στην υπό- ανάπτυξη, στην ανασφάλεια, στην αφερεγγυότητα και την ανυποληψία (οι Τουρκικές εφημερίδες, βιομήχανοι και πολιτικοί σαρκάζουν δημοσίως την χώρα και «προσφέρονται» να αγοράσουν νησιά για να μας «σώσουν»), το κυβερνών κόμμα θεωρεί «πολιτική ενέργεια» και επίκαιρο, να ζητήσει από τα μέλη του να βάλουν ΞΑΝΑ το χέρι στην τσέπη για να «επιβεβαιωθούν οι άρρηκτοι θεσμοί των μελών και των φίλων με το Κίνημα», για να «συμβάλουμε στην πολιτική και οικονομική ισχύ των οργανώσεων και οργάνων του κινήματος» ….!

Το ποιοι είναι οι δεσμοί του … κινήματος με τον κόσμο του, είναι ολοφάνερο αφού, στην αμέσως επόμενη σελίδα της επιστολής, ο κ. Καρχιμάκης παραθέτει τα … τέλη φιλίας.

Π.χ. αγρότες, εργάτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, νέοι έως 25 ετών, μπορούν να δωρίσουν στο κόμμα 12 ευρώ (δηλ. 1 ευρώ το μήνα)!
Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρει τιμές για τους ανέργους , που αποτελούν πλέον και την πλειοψηφία.

Αναλυτικά η ευφάνταστη επιστολή προς τα μέλη (που θα σπεύσουν άραγε να εκπληρώσουν τις κομματικές υποχρεώσεις τους;) αναφέρει:

«Η μεγάλη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα της ίδρυσης του, ήταν και παραμένει η βάση του. Τα μέλη και οι φίλοι του. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν το όραμα της Αλλαγής της Ελλάδας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία και να την αλλάξει ριζικά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά, στην κατάσταση που μας οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε αυτή τη δύσκολη μάχη για τη χώρα, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη πάρει θέση στην πρώτη γραμμή. Συμπορεύεται και ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης μας να ξαναδώσει προοπτική στη χώρα και στους πολίτες. Να διασφαλίσει ένα δίκαιο και αξιοπρεπές αύριο στις γενιές που έρχονται.

«Σε αυτή τη δύσκολη μάχη, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παρουσιαστεί πιο ενωμένο και πιο δυνατό από ποτέ. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην πολιτική και οικονομική ισχύ των Οργανώσεων και Οργάνων του Κινήματος.

«(…) Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας (μέλους). Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλά μια οικονομική ενέργεια. Είναι πρωτίστως μια ενέργεια πολιτική. Μια πράξη μέσω της οποίας επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι θεσμοί των μελών και των φίλων με το Κίνημα μας.

«Γνωρίζουμε τη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας (σημ. αλήθεια;;;).

«Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί από εμάς που πόνεσαν, αγωνίστηκαν και πρόσφεραν στην μεγάλη μας παράταξη, κάποια στιγμή αισθάνθηκαν απογοήτευση και πικρία.

«Τώρα όμως είναι η ώρα της Πατρίδας.

«Τώρα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, η συνεισφορά σου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

«Η ανανέωση της Κάρτας μέλους –φίλου έχει ουσιαστική αλλά και συμβολική αξία».

Ακολουθεί η επιλογή συνδρομής βάση, φυσικά, σχετικού πίνακα που έχει καταρτίσει το κόμμα!
Χρειάζεται πραγματικά, να προσθέσει κανείς κάτι άλλο …;

Δείτε την επιστολή του ΠΑΣΟΚ.



Προκαλούν οι Τούρκοι ξανά με βίντεο από "επεισόδιο" στα Ίμια [ VIDEO ]

Ένα επεισόδιο ρουτίνας που όμως βιντεοσκοπήθηκε από τούρκο δικηγόρο και δόθηκε στη δημοσιοτητα,προκαλώντας εντυπώσεις.

Η εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ μέσω της υπηρεσίας web tv που διαθέτει παρουσιάζει ένα βίντεο τραβηγμένο από Τούρκο, στο οποίο παρουσιάζονται ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, ένα σκάφος του ελληνικού ΛΣ και στη μέση ένα τουρκικό αλιευτικό, στα Ίμια.

Οι Έλληνες Λιμενικοί ζητούν απο το αλιευτικό να αποχωρήσει και ο Τούρκοι προσπαθουν να το πρστατεύσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


















Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.


Get Adobe Flash player






Κλήρωση Τζόκερ 7 Ιουλίου (7/7)

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε στην αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........







Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ ΠΟΤ

4 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 90.299,68 Ευρώ

16 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

569 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

901 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

23.959 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

13.884 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

63.317 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Οδυσσέας Βουδούρης: Όλοι μαζί για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Η εξέλιξη του Νοσοκομείου απασχολεί εύλογα όλους τους Τριφύλιους. Προσωπικά έχω ασχοληθεί με το θέμα αυτό από το 2001, όταν ανέλαβα πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου και κλήθηκα να καταρτίσω το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας.

Από τότε η άποψή μου είναι σταθερά εδραιωμένη: το νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτοτελές νοσοκομείο, αλλά σε στενό συντονισμό με το έτερο νοσοκομείο του νομού.

Πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στις βασικές .........

λειτουργίες, που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες των Τριφύλιων πολιτών, ενώ οι πιο εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Οι δηλωμένες προθέσεις του Υπουργείου Υγείας κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Χαιρόμαστε για το γεγονός αυτό, αλλά ταυτόχρονα παραμένουμε σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης μέχρι και την οριστικοποίηση των αποφάσεων. Σκοπός μας είναι να κατοχυρώσουμε τις προθέσεις του Υπουργείου, καθώς και να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για την βέλτιστη εξέλιξη του νοσοκομείου.

Με το σκεπτικό αυτό δημοσιοποιώ ορισμένες σκέψεις, τις οποίες είχα ήδη την ευκαιρία να εκφράσω και στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη διοίκηση, τους ιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Το Νοσοκομείο πρέπει να οργανωθεί γύρω από τις βασικές λειτουργίες, την παθολογία, τη χειρουργική (που συμπεριλαμβάνει γενική χειρουργική και ορθοπεδική) και την παιδιατρική. Εξειδικευμένες λειτουργίες παθολογικές ή χειρουργικές μπορούν να συμπεριληφθούν στους αντίστοιχους τομείς. Απαραίτητος είναι ο εργαστηριακός τομέας για την υποστήριξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, καθώς και της μονάδας τεχνητού νεφρού, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ατού του Νοσοκομείου.

Έχω από καιρό εκφράσει την άποψη ότι τα Διοικητικά Συμβούλια δεν είναι απαραίτητα στα νοσοκομεία, τα οποία καλούνται, όχι να χαράξουν πολιτική, αλλά να εφαρμόσουν εκείνη που ορίζει το Υπουργείο και εξειδικεύει η περιφερειακή διοίκηση. Συνεπώς δεν με προβληματίζει η αντικατάσταση του ΔΣ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από ένα Συμβούλιο Διοίκησης. Είμαι όμως κάθετα αντίθετος στη συγχώνευση της διοίκησης με διορισμό ενός διοικητή στην Καλαμάτα και ενός υποδιοικητή στην Κυπαρισσία. Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να αποβεί λειτουργικό και de facto οδηγεί σε υποβάθμιση. Σωστό σχήμα είναι η δημιουργία ενός Διοικητικού Συμβουλίου για όλη την Περιφέρεια (καλλικρατική περιφέρεια Πελοποννήσου) και έναν διοικητή σε κάθε νοσοκομείο, που αναφέρει στο ενιαίο ΔΣ.

Είναι λογικό να μειωθούν οι κλίνες του νοσοκομείου, οι οποίες εξάλλου δεν είναι όλες αναπτυγμένες. Η μείωση αυτή πρέπει όμως να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης ώστε να διατηρήσει το νοσοκομείο την αναγκαία δυνατότητα περαιτέρω βιωσιμότητας και ανάπτυξης, πάντα στο πλαίσιο της αποστολής του.

Καθοριστικό σημείο για το μέλλον του Νοσοκομείου είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του. Είχε γίνει μια σημαντική εργασία προς αυτήν την κατεύθυνση από την εποχή του ΠεΣΥ, η οποία δεν συνεχίστηκε αποφασιστικά μετέπειτα. Πρέπει σήμερα να ληφθούν αποφάσεις, όχι μόνο σε επίπεδο νοσοκομείου, αλλά και σε επίπεδο περιφέρειας και κυρίως στο κεντρικό επίπεδο για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αξιοποίησης αυτής της περιουσίας. Ακόμα και με νομοθετικές ρυθμίσεις όταν χρειαστεί να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά ή νομοτυπικά κωλύματα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι, βουλευτές όλων των κομμάτων, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων και όλοι οι Μεσσήνιοι πολίτες.

Ίδρυση Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας

Η πενταμελής καταστατική διοικούσα επιτροπή η οποία αποτελείται από τους:

Κωνσταντόπουλο Αθανάσιο του Ιωάννη
Κορμά Δημήτριο του Γεωργίου
Τσοροβά Αθανασίου του Παρασκευά
Κουρέτα Ελένη του Νικολάου
Κωτσόπουλου Νικόλαου του Ιωάννη

γνωστοποιεί την ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας με .........

την υπ. αριθ. 34/11 της 14/06/2011, απόφαση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Σκοπός του Σωματείου είναι η συστηματική καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση όλων των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και γενικότερα της γυμναστικής (φυσικής αγωγής) και άλλων αθλημάτων και η καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του, για τη συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες και γενικότερα τη διάπλαση και άσκηση του πνεύματος και του σώματος, σε όλο τον Δήμο Τριφυλίας.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σύμφωνα με την τελική πρόταση λειτουργικών αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ που δημοσιοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2011 στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που καλύπτει μεγάλο μέρος των δαπανών του από κληροδοτήματα και δωρεές, άλλαζε μορφή και θα λειτουργούσε υπό κοινή διοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας και αναπληρωτή Διοικητή στην Κυπαρισσία.

Η παραπάνω πρόταση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στους τοπικούς φορείς, στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της Δυτικής Μεσσηνίας, καθώς θεωρήθηκε ως υποβάθμισή του και, ακόμη χειρότερο, ότι υπέκρυπτε ίσως τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

Οι τοπικοί φορείς, οι επαγγελματίες και οι πολίτες .........

γενικότερα, διαμαρτύρονται ιδιαίτερα γιατί δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί τους, καμιά συνεννόηση, καμιά προειδοποίηση και δεν εκτιμήθηκε σωστά η πραγματική κατάσταση των αναγκών της παραπάνω αναπτυσσόμενης περιοχής, αλλά εντελώς αιφνιδιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρείται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας... Οι παραπάνω φορείς επισημαίνουν, ευλόγως, επίσης με έμφαση ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο για το πώς προτίθεται να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο μέλλον και είναι βέβαιο ότι η όποια υποβάθμισή του θα είναι άδικη, θα προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και θα οδηγήσει την περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας σε μεγαλύτερο μαρασμό.
Για αυτό το Υπουργείο πρέπει να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν θα υποβαθμιστεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, έτσι ώστε να δοθεί καταλυτική απάντηση και στην υφέρπουσα φημολογία για υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

1. Ποια είναι τελικά η απόφαση του Υπουργείου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας;

2. Θα συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, που είναι απαίτηση όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΥΠΕΣ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ «ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ» ΣΤΟ «ΕΡΓΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ»

Το δικό του στίγμα έδωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης προαναγγέλλοντας, στην πρώτη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, «διορθώσεις» στον «Καλλικράτη», νέο δεύτερο, σημαντικότερο, όπως είπε, κύμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων, αλλαγές στην «τρόικα» του υπουργείου Εσωτερικών, κατάθεση νομοσχεδίου για δημοψήφισμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμόρφωση του «πόθεν έσχες» και........

νέο εκλογικό νόμο, καθώς σε αντίθεση με τον Γιάννη Ραγκούση που υποστήριζε ότι ο "εκλογικός νόμος είναι έτοιμος" και συγκεκριμμένα έλεγε ότι "ολοκληρώσαμε πλήρως την προετοιμασία αλλαγών για το νέο πειθαρχικό δίκαιο, το νέο μισθολόγιο, τα οικονομικά των κομμάτων και τον νέο εκλογικό νόμο", υποστήριζε ο Γ. Ραγκούσης στην ομιλία του κατά τη συζήτήση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή στις 21/6/2011., ο νέος υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει προσχέδιο νόμου.

«Καλλικράτης»

«Μια πρακτική πνοή στον "Καλλικράτη"», δήλωσε πως θέλει να δώσει ο υπουργός, σημειώνοντας πως «άλλο πράγμα η μεταρρύθμιση σε νομοθετικό πλαίσιο και άλλο σε επιχειρησιακή κλίμακα».

Έτσι προανήηγειλε:

- Αλλαγές σε διατάξεις που αφορούν τα οικονομικά των ΟΤΑ και ειδικόρτερα στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης των δήμων, την «τρόικα» του ΥΠΕΣ δηλαδή,

- Επίσπευση των διαδικασιών για τη μεταφορά προσωπικού και αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, καθώς δεν έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες (όπως, για παράδειγμα, οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών που πρέπει να μεταφερθούν στην Περιφέρεια Αττικής),

- Λύση στο πρόβλημα των συμβούλων των νησιωτικών συμπλεγμάτων που διαμένουν ή εργάζονται εκτός και δεν με το σημερινό καθεστώς δεν προβλέπεται άδεια για τη συμμετοχή τους σε δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο ή εκτελεστική επιτροπή,

- Διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει με το Συμπαραστάτη του Δημότη-Πολίτη, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνει επιλογή με κλήρωση

- Επίσπευση της εκλογής των οργάνων ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, που, όπως είπε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεύτερο κύμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων

Ο Χάρης Καστανίδης εξήγγειλε, επίσης, δεύτερο κύμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων, σημαντικότερο από το πρώτο, και -όπως είπε- η διαπραγμάτευση δε θα γίνεται μεταξύ υπουργείων, αλλά σε ένα όργανο, αποτελούμενο από εκπρόσωπο υπουργείων και τους γενικούς γραμματείς περιφερειών, ώστε να γίνεται άμεσα η μεταφορά.

Για το ΕΣΠΑ, είπε πως θα γίνει συστηματική προσπάθεια για τεχνική βοήθεια (επικοινωνιακοί σύμβουλοι, ανάπτυξη μηχανισμών) προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη απορροφητικότητα.

«Δε φτάνουν μόνον οι προσπάθειες από την κυβέρνηση, πρέπει να συμβάλλουν και οι περιφέρειες», σημείωσε ο υπουργός.

Απέκτησε πρόσωπο η θέση του γ.γ. Αυτοδιοίκησης

Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του Χάρη Καστανίδη να προχωρήσει στις «διορθώσεις» που θέλει να κάνει στον «Καλλικράτη» είναι και η τοποθέτηση στη θέση του γενικού γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Θανάση Ξηρού, του δεξιού του χεριού στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί πως επί υπουργίας Γ. Ραγκούση παρότι συζητιόταν από τον περασμένο Ιανουάριο η θέση δεν είχε καλυφθεί.

Η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών, και -όπως επισήμανε- «πρέπει να το βάλουμε να περπατήσει και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του».

Δημοψήφισμα

Παράλληλα ο νέος υπουργός αναφέρθηκε και στις τέσσσερις - πλην "Καλλικράτη" προτεραιότητες του: Για το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, είπε πως θα αναμορφωθεί συνολικά ο Ν. 350/76, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, και προανήγγειλε πως θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα σχετικό νομοσχέδιο στο οποίο μεταξύ άλλων θα γίνεται πρόβλεψη για περιγραφή του ερωτήματος στο δημοψήφισμα, όπως, για παράδειγμα, ο αριθμός των βουλευτών.

Εκλογικός νόμος

Όπως προαναφέρθηκε, παρά το ότι ο προηγούμενος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης δήλωνε ότι ήταν έτοιμος να καταθέσει, ακόμη και αύριο, το νέο εκλογικό νόμο, ωστόσο, ο νέος υπουργός, ο Χάρης Καστανίδης, έδωσε μια άλλη εκδοχή, λέγοντας πως δεν υπάρχει σχέδιο νόμου.

Είπε, όμως, πως υπάρχουν κάποιες θεμελιώσεις αρχές-κείμενα από το Δεκέμβρη του 2007 (τότε ο Χάρης Καστανίδης ήταν υπεύθυνος στον τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ), αλλά και κάποια άλλα εξειδικευμένα κείμενα που γράφτηκαν στην πορεία.

Για το τελικό σχέδιο, πάντως, σημείωσε πως θα πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις από τον Πρωθυπουργό και την Κυβερνητική Επιτροπής, καθώς όπως είπε είναι θέμα πολιτικής απόφασης για το αν θα πάμε στη λογική της πλειοψηφίας των 2/3, δηλαδή, της συμφωνίας με τα άλλα κόμματα ή της απλής πλειοψηφίας που σημαίνει εφαρμογή του από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Χρηματοδότηση κομμάτων - «πόθεν έσχες»

Όσον αφορά στο «πόθεν έσχες» και τα οικονομικά των κομμάτων, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προεργασία από το Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ενώ για το "πόθεν έσχες" υπενθύμισε ότι ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης αναμόρφωσε το πλαίσιο του «πόθεν έσχες» για τα μη πολιτικά πρόσωπα και τώρα το ίδιο θα πράξει με τους πολιτικούς. Σημείωσε, δε, το ζητούμενο είναι πώς θα υποβάλλεται, ποια στοιχεία θα κατατίθενται και, κυρίως, πώς θα ελέγχεται.

25 Ιουλίου ξεκινά προετοιμασία η Εράνη.

Ξεκινά την δευτέρα 25 Ιουλίου η προετοιμασία για την Εράνη εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής σαιζόν 2011-2012.
Για την ώρα τόσο η διοίκηση όσο και προπονητής της ομάδας Νίκος Κακαλέτρης έχουν κάνει τις απαραίτητες επαφές, έχουν ξεναγήσει τον Νίκο Κακαλέτρη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κακαλέτρης έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδε.

Ωστόσο ο κ. Κακαλέτρης έχει πραγματοποιήσει ......

συνάντηση με κάποιους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν φέτος στους αγώνες της ομάδας ενώ τις επόμενες ημέρες οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν και με τους υπόλοιπους παίκτες ενω παράλληλα θα γίνεται ο σχεδιασμός της ομάδας.
Οι άνθρωποι της Ερανης έχουν βάλει στο στόχαστρο κάποιους πάικτες που θα ήθελα να εντάξουν στη οικογένεια της Εράνης αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να είναι για ανακοίνωση.
Από την άλλη πολύ καλά και πολύ ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα που παίρνει η διοίκηση από την πώληση Εισητηρίων διαρκείας για να ενισχυθεί η ομάδα.

Εγκαινιάζεται ο νέος σταθμός ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά

Εγκαίνια στον ολοκαίνουργιο σταθμό του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά θα γίνουν αύριο παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί στο χώρο του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
Ο νέος σταθμός που ήδη λειτουργεί σε 24ωρη βάση και καλύπτει όλη την περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας.
Στα εγκαίνια αναμένεται να παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ροτζιώκος Ιωάννης.

Πάντως απορία δημιουργεί η ύπαρξη ενός μόνο .........

ασθενοφόρου στον χώρο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ στο ΚΑΦΚΑ.
Να υποθέσουμε ότι μόνο ένα ασθενοφόρο είναι ικανό να καλύψει μια τόσο μεγάλη περιοχή;

Του χρόνου τέτοια μέρα το Παραδείσια-Τσακώνα

ΟΣΟΝΟΥΠΩ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα έχει ενταχθεί και τυπικά στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών, για χρηματοδότηση, το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, μετά από σύσκεψη προχθές στο υπουργείο.
Το βασικό τμήμα, μήκους 10 χιλιομέτρων ........

περίπου, θα παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται υπό όρους, μέχρι την τελική ολοκλήρωση του έργου έως τον Ιούνιο – Ιούλιο του 2012.
Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, ο κ. Μαλαπάνης είπε πως, αν και η έγκριση ένταξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δοθεί εδώ και καιρό, καθυστέρησε λόγω έλλειψης συντονισμού των υπηρεσιών.

Ένταξη
Στη σύσκεψη προχθές στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, υπό την προεδρία του κ. Μαγκριώτη, συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες με την κατασκευή του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα πλευρές.
Εκεί ξεκαθαρίστηκε και οριστικοποιήθηκε, όπως τόνισε ο κ. Μαλαπάνης, ότι το έργο εντός των προσεχών ημερών εντάσσεται για χρηματοδότηση στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου με 45 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, διευκρινίσθηκε ότι οι σχετικές διαδικασίες υποβολής των όποιων δικαιολογητικών θα ξεκαθαρισθούν αυτή την εβδομάδα και η πληρωμή των εργολάβων θα πρέπει να γίνει έως τέλος του μήνα ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Υπό όρους
Ο κ. Μαλαπάνης εξήγησε στη συνέχεια πως η καθυστέρηση αυτή μεταθέτει την οριστική λειτουργία του έργου και γι’ αυτό αποφασίσθηκε να δοθεί η προσωρινή λύση μερικώς.
Σημειώνεται πως αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι δε θα δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη, τώρα όμως αποφασίσθηκε:
-Οι εργασίες όλες, εκτός από τη γέφυρα Τ4, να έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.
-Να δοθεί η παράκαμψη στο σημείο της Τ4.
-Λόγω της επικινδυνότητας που θα υπάρχει από την παράκαμψη, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων (φορτηγά, πούλμαν κ.λπ.). Αυτά θα ακολουθούν τη διαδρομή που ισχύει σήμερα. Τα ΙΧ θα ακολουθούν τη διαδρομή μέσω του νέου δρόμου.
-Τις ημέρες που θα εκτελούνται επικίνδυνες εργασίες στο σημείο της παράκαμψης, θα διακόπτεται η κυκλοφορία και για τα ΙΧ. Κατά τις ημέρες εκείνες θα ακολουθούν τη σημερινή διαδρομή.

Δημ. Κουσελάς
Επικοινωνήσαμε και με το βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Κουσελά, ο οποίος είχε αγωνιστεί για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ λόγω έλλειψης εθνικών πόρων. Μεταξύ άλλων, είπε ότι για το ΕΣΠΑ οι κοινοτικοί πόροι έχουν αυξηθεί από το 50 στο 85% και πλέον απομένει μόνο το 15% να καλυφθεί από εθνικούς πόρους, άποψη την οποία είχε επιδοκιμάσει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Με βάση τα λεγόμενά του, στη σύσκεψη μεταξύ Διαχειριστικής Αρχής και υπουργείου, η πρώτη πείστηκε ότι το έργο θα απορροφήσει με μεγάλη ταχύτητα τις πληρωμές. Επειδή δε το έργο δεν είχε χρηματοδοτηθεί από το 3ο ΚΠΣ, αλλά και επειδή υπάρχει μελετητική ωριμότητα, “έκλεισε” η χρηματοδότηση.
Αποφασίστηκε, επίσης, να δοθεί ποσό 7 εκατ. ευρώ στους αναδόχους, για να καλύψουν τις ανεξόφλητες οφειλές που υπάρχουν.

Για ποιους λόγους άλλαξε η κυβερνητική πολιτική για τα ταξί και τα αγοραία;

Με τον Νόμο 3919/2011, ο προηγούμενος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας, έχοντας έρθει σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και την τρόικα, δημοσιοποίησε σχέδιο Προεδρικού διατάγματος σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί.

Το Σχέδιο αυτό είχε εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αποτέλεσε την βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση του ανοίγματος του επαγγέλματος αλλά με σαφείς κανόνες και πληθυσμιακά κριτήρια.

Το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί ........

βάσει της παραπάνω διαδικασίας, υπήρξε ιδιαίτερα χρονοβόρο, αλλά εν τέλει κατάφερε να επιτύχει κάτι ιδιαίτερα δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες με τη συναίνεση και του Υπουργείου Οικονομικών. Την καθολική συναίνεση του συνόλου των εμπλεκομένων μερών. Όμως, η σημερινή ηγεσία του ίδιου Υπουργείου, για το παραπάνω «καυτό» θέμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή με γενικές και αόριστες εξαγγελίες που οδηγούν στη δημιουργία ολιγοπωλίων και καρτέλ στο συγκεκριμένο χώρο, δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης, αναιρεί σχεδόν στο σύνολό του το προηγούμενο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με αποτέλεσμα να εμφανίζεται συνολικά η κυβέρνηση αφερέγγυα όσον αφορά στις δεσμεύσεις της στο συγκεκριμένο θέμα.

Εκτός των παραπάνω, με την καθυστέρηση που δημιουργείται, λόγω των αλλαγών και των αντιδράσεων, το εγχείρημα της κυβέρνησης «πηγαίνει πίσω», κι έτσι αντί να ενισχύσουμε τη μεταρρυθμιστική ορμή της κυβέρνησης, ουσιαστικά, υψώνουμε αναχώματα στην ίδια την πολιτική μας και φαίνεται ότι «υπαναχωρούμε», με αποτέλεσμα να εμφανιζόμαστε αφερέγγυοι έναντι των συμπολιτών μας. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

1. Με ποιο σκεπτικό και για ποιους λόγους άλλαξε η προηγούμενη κυβερνητική απόφαση που είχε εξασφαλίσει και την προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων;

2. Πώς είναι δυνατόν να αλλάζει τόσο σύντομα η κυβερνητική πολιτική, με την αλλαγή Υπουργού σε τόσο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες την ελληνική Πολιτεία, όπως το άνοιγμα των αδειών ταξί;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Παρέμβαση του Δημήτρη Κουσελά για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ, συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι Υφυπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νίκος Πολύζος, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

« Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων, καταπολέμησης της σπατάλης και κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δαπανών στο χώρο της υγείας είναι απόλυτα κατανοητή. ‘Όμως, η λήψη των όποιων αποφάσεων δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ούτε με αναιτιολόγητη συρρίκνωση των υφιστάμενων υποδομών υγείας.

Οφείλουμε και πρέπει να υλοποιήσουμε τους νόμους που έχουμε ψηφίσει και τα μέτρα που έχουν προταθεί, όπως:

- Λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

- Γενικευμένη υλοποίηση του διπλογραφικού συστήματος

- Οι τιμές προμήθειας των νοσοκομειακών και ιατρικών υλικών να μην υπερβαίνουν τον μέσο όρο των τιμών προμήθειας των αντίστοιχων υλικών στις 3 μεγαλύτερες ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Είναι λάθος να γίνεται επίκληση της χαμηλής κάλυψης κλινών σε κλινικές της περιφέρειας, όταν υπάρχει έλλειψη ιατρών, για να υπάρξει στη συνέχεια μείωση των υφιστάμενων κλινών.

Θα είναι τραγικό να επικρατήσουν, για τις αλλαγές που θα γίνουν, οριζόντιες λογικές, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη οι ιδιομορφίες και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής.

Για παράδειγμα, το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν είναι, απλά, «ένα ακόμα νοσοκομείο» στον Νομό Μεσσηνίας. Είναι ένα νοσοκομείο που εξαρχής σχεδιάστηκε για να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή Τριφυλίας και Ολυμπίας, καλύπτει έναν άξονα 120 χιλιομέτρων από τον Πύργο μέχρι την Πύλο και απέχει μια ώρα περίπου από την Καλαμάτα. Μέχρι σήμερα, έχει στηριχθεί από δωρεές και κληροδοτήματα Μεσσήνιων συμπατριωτών μας κατά συνέπεια έχει ελάχιστα στοιχίσει στον κρατικό Προϋπολογισμό. Εξ άλλου, έχει μεγάλη ιδιόκτητη περιουσία, η αξιοποίηση της οποίας θα απέφερε πολλά στην αναβάθμιση των υποδομών και των λειτουργιών του.

Σήμερα το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί με 7 κλινικές και με 80 κρεβάτια. Διαφωνώ ριζικά με οποιαδήποτε διαδικασία απαξίωσης και υποβάθμισής του. Σας δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα σταθώ με όλες μου τις δυνάμεις απέναντι σε τέτοιες επιλογές. Υπό τις σημερινές συνθήκες, η Υγεία και η κοινωνική περίθαλψη πρέπει να αναβαθμιστούν με την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Επειδή με τις συνεχείς αλλαγές έχει δημιουργηθεί σύγχιση, σας καλώ να ξεκαθαρίσετε ποια είναι ακριβώς η πρότασή σας. »

Ο Υφυπουργός κ. Τιμοσίδης και ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νίκος Πολύζος, στη δευτερολογία τους ξεκαθάρισαν ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας, αλλά στόχος τους είναι η πιο αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του.

Διευκρίνισαν επίσης ότι:

- Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένουν όλοι οι ιατροί, όλες οι υφιστάμενες και σήμερα ειδικότητες. Δημιουργείται ενιαίος χειρουργικός τομέας στο πλαίσιο της Νοσηλευτικής ενοποίησης και μόνο –και αυτό το τόνισαν ιδιαίτερα-, προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες και να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία. Ο τομέας αυτός θα αποτελείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χειρουργικής, της ορθοπεδικής και της ουρολογικής κλινικής.

- Η πρότασή τους για ένα Διοικητικό συμβούλιο σε επίπεδο νομού με Διοικητή από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και αναπληρωτή Διοικητή με ολιγομελές συμβούλιο Διοίκησης από την Κυπαρισσία, εξακολουθεί να ισχύει.

- Τέλος, η πρόταση είναι ο αριθμός κλινών να μειωθεί από 80 σε 60.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον διάλογο σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τους βουλευτές κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας χωριστά.

Πωλούν τη σειρά προτεραιότητας στις δημόσιες υπηρεσίες!

Η ανάγκη τρόπους εφευρίσκει, κι έτσι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φαίνεται ότι κάποιοι στο Ηράκλειο Κρήτης βρήκαν ένα κόλπο για να εξοικονομούν χρήματα. Τι ακριβώς κάνουν; Στήνονται σε διάφορες υπηρεσίες, παίρνουν νούμερα με σειρά προτεραιότητας και εν συνεχεία μεταβαίνουν έξω από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και πουλάνε τα νούμερα αυτά, έναντι του ποσού των 10-15 ευρώ.

Την απίστευτη αυτή «πατέντα» επινόησαν.........

αλλοδαποί επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι από τη μια τη γραφειοκρατία και τις ουρές στις διάφορες υπηρεσίες των Χανίων και από την άλλη την έλλειψη υπομονής του συναλλασσόμενου, που πολλές φορές δεν έχει τον χρόνο να περιμένει και επιθυμεί να ξεμπερδεύει όσο το δυνατόν νωρίτερα από τις εν λόγω ουρές.

Ορισμένα από τα περιστατικά αυτά έχουν υποπέσει στην αντίληψη των προϊσταμένων των υπηρεσιών, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες να τα εξαλείψουν, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου οι υπεύθυνοι δηλώνουν άγνοια για όσα μπορεί να συμβαίνουν εντός των υπηρεσιών που διοικούν.

Cretalive

Video κλήσεις μέσω Facebook

Βιντεοκλήσεις μέσω Skype θα προσφέρει στο εξής το Facebook σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η ανακοίνωση έρχεται μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του Google Plus το οποίο έχει κερδίσει θερμές κριτικές. Το Google Plus μεταξύ των άλλων προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει ομαδικές συνομιλίες μέσω βίντεο.

Μάλιστα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε πως .........

το νέο προϊόν της Google ενισχύει το όραμα της Facebook ότι το διαδίκτυο θα μετεξελιχθεί σε μία πιο κοινωνική εμπειρία. Προσέθεσε μάλιστα πως το Facebook την τελευταία 5ετια χτίζει τη βάση των χρηστών της.

Οι χρήστες του Facebook ανέρχονται στα 700 εκατομμύρια.

Από τις εταιρίες δεν επωφελείται καμιά από τη συνεργασία όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Skype είπε ότι ενδέχεται να προσφέρει τα προϊόντα της μέσω του Facebook.

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης αναμένεται τα ποσοστά των εκπτώσεων να είναι μεγάλα, ενώ ήδη οι καταναλωτές στα περισσότερα μαγαζιά βρίσκουν σημαντικές προσφορές.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να ξέρει και να .........

ελέγχει και από μόνος του τις τιμές πριν την περίοδο των εκπτώσεων και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.
Από την άλλη οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Όσον αφορά τους καταναλωτές ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.

Νέα ημερομηνία 25 Ιουλίου 2011: 2η γιορτή μαγειρικής: μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα

Λόγω παράλληλων εκδηλώσεων την ίδια μέρα σε πολλές περιοχές του δήμου Τριφυλίας αλλάζουν οι ημερομηνίες των δύο εκδηλώσεων.

Μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας θα διοργανώσει φέτος τη 2η γιορτή μαγειρικής: μαγειρεύοντας με λάδι και σταφίδα, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου μετά τις 20:00, στην οποία οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί.

Προσκεκλημένοι στην γιορτή θα είναι οι διατροφολόγοι Λιακοπούλου Ασημίνα και ...........

Αλεξόπουλος Παναγιώτης, οι οποίοι θα αναφερθούν στα δύο αυτά προϊόντα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα τα παιδιά του χωριού θα παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια, ενώ με την επίβλεψη της νηπιαγωγού του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, κας Γαρυφαλιάς Τεριζάκη, θα ζωγραφίσουν θέματα με τα δύο προϊόντα πάνω σε ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία και θα εκθέσουν.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 26 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, θα ακολουθήσει μεγάλο αφιέρωμα σε ξεχασμένα παιχνίδια, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, στην πλατεία του χωριού, μετά την περιφορά της εικόνας. Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι... Την εκδήλωση θα κλείσουν χοροί και τραγούδια.

Μήνυμα αναγνώστη: Γράφετε λάθος φαρμακείο

Αγαπητοί φίλοι του Φιλιατρά News
Πρόσεξα ότι στην δεξιά στήλη του Blog γράφετε λάθος φαρμακείο. Γράφετε το φαρμακείο της προηγούμενης εβδομάδας. Διορθώστε το παρακαλώ μην ταλαιπωρηθεί κάποιος συμπολίτης μας.

Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το διορθώσαμε. Είχαμε ξεχάσει να το περάσουμε και στην δεξιά στήλη. Να είστε καλά και ευχαριστούμε για την επισήμανση.


--

Νέο φραστικό επεισόδιο με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ [ VIDEO ]

Αποδέκτης των παραπόνων 15 πολιτών έγινε χθες ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ο βουλευτής, που είχε πάει σε ταβέρνα στα Μελίσσια, δέχθηκε τα παράπονα παρέας 15 νεαρών, οι οποίοι μόλις τον είδαν να μπαίνει και να κάθεται με την παρέα του κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.

Ο κ. Πρωτόπαπας επιβεβαίωσε το γεγονός ..........

και όπως είπε, είχε διάλογο μιάμισης ώρας με τους νεαρούς, ενώ ο ίδιος δεν πρόλαβε να φάει.

«Ήταν καμιά 15αριά παιδιά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μου είπαν ότι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαν στο τραπέζι και διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια στην πορεία» είπε ο κ. Πρωτόπαπας στο Mega και συνέχισε: «Ήμασταν όρθιοι για μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε ότι και φωνή θα ανεβάσεις, όταν μιλάς με 15 άτομα και φωνή θα κατεβάσεις. Είναι από τα παιδιά που είναι στις πορείες και τις συγκεντρώσεις».



Real.gr

«Πρωταθλήτριες» στη διαφθορά εφορίες και πολεοδομίες

Φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και αδυναμίες του δημόσιου τομέα φέρνει στο φως η ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή που παραδόθηκε χθες στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Κίνημα «δεν εισπράττω» στις εφορίες

Στάση… εισπράξεων πραγματοποιούν οι .......

εφορίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, υπάρχουν εφορίες, οι οποίες αμελούν τη βεβαίωση χρηματικών καταλόγων που αφορούν είσπραξη χρεών, σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην είσπραξη βεβαιωθέντων οφειλών, μη διενέργεια φορολογικών ελέγχων ενώ υπάρχουν εκκρεμείς δηλώσεις φορολογίας και ΕΤΑΚ παλαιότερων ετών.

«Εχει διαπιστωθεί ότι οι ΔΟΥ όλης της επικράτειας λειτουργούν με πολλές ελλείψεις και πολλαπλά προβλήματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη υστέρηση των δημοσίων εσόδων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση για το 2010.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσοστό βεβαιωθέντων εσόδων που δεν έχουν εισπραχθεί φτάνει στο 88,85% επί των προϋπολογισθέντων εσόδων για τη ΔΟΥ ΙΣΤ' Αθηνών, στο 94% για τη Χρυσούπολης, στο 91,5% για τη Β' Λάρισας, στο 78,98% για τη Γ' Λάρισας, στο 75,95% του Πύργου και στο 67,66% των εσόδων για τη ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Παράλληλα, βρέθηκαν 18.119 φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος παλαιότερων ετών, οι οποίες εκκρεμούν ακόμη για εκκαθάριση.

Μεταξύ αυτών 4.422 εκκρεμούν στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, 2.000 στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ενώ εκκρεμούν στις εφορίες Α' Ηρακλείου Κρήτης 1.900 δηλώσεις, Ζ' Θεσσαλονίκης 1.500, Δ' Πειραιά 1.100 και Α' Λάρισας 1.050.

Αντιστοίχως, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν προς επεξεργασία 7.165 δηλώσεις ΕΤΑΚ, όπως 1.709 στη ΔΟΥ Α' Ηρακλείου Κρήτης και 815 στη Ζ' Θεσσαλονίκης.

Επίσης, υπάρχει εκκρεμότητα στην είσπραξη των τελών κυκλοφορίας ο έλεγχος έδειξε ότι σε όλες τις ΔΟΥ έχουν καταγράφει 114.625 αυτοκίνητα που δεν έχουν πληρώσει.

Οι «πρωταθλητές» της διαφθοράς

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη έκθεση, στην κορυφή της κλίμακας διαφθοράς βρίσκονται οι εφορίες, οι πολεοδομίες και οι υπηρεσίες υγείας όπου το «φακελάκι» αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποθέσεις που έφτασαν στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σε ποσοστό 34,8%, αφορούσαν την οικονομική διαχείριση, κατά 13,8% τα πολεδομικά θέματα και 9,8% τις υπηρεσίες υγείας.



Ωστόσο, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι είτε δεν τιμωρούνται και συνεχίζουν την εργασία τους είτε λαμβάνουν ποινές «χάδι». Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το 2010 έπρεπε να υποβάλλει ενστάσεις σε 149 αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων καθώς βρέθηκε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν... πούπουλο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που περιγράφει η έκθεση, αποτελεί υπάλληλος της διεύθυνσης Πολεοδομίας στο Τμήμα Ελέγχου Αυθαιρέτων Κατασκευών. Ο υπάλληλος ζήτησε από εργολάβο οικοδομής να μεσολαβήσει προκειμένου να πάρει «φακελάκι» 6.000 ευρώ για να μην συντάξει έκθεση αυτοψίας και να μην υπολογίσει τα ανάλογα πρόστιμα, ως όφειλε. Τελικά, με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επιβλήθηκε καμία ποινή στον υπάλληλο και ο επιθεωρητής υπέβαλε ένσταση.

Σε άλλη περίπτωση, ελεγκτής στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων χρησιμοποιούσε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, προκειμένου να επιστρέφει καθημερινά στο σπίτι του. Ακόμη, παραποιούσε τα δελτία κίνησης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων για να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί ακόμη και μετά την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης από τον αρμόδιο επιθεωρητή. Επίσης, εξαιτίας της θέσης του και των γνωριμιών του στη ΔΟΥ υπέβαλε εικονικές φορολογικές δηλώσεις 4 προσώπων. Στον ελεγκτή επιβλήθηκε, τελικά, πρόστιμο με στέρηση των αποδοχών του για 3 μήνες.

Και στις εφορίες όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Οι έλεγχοι των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης διαπίστωσαν ότι υπάλληλος εφορίας έλειπε από την εργασία τουλάχιστον 2 εβδομάδες κάθε μήνα και όταν εμφανιζόταν δεν συμπλήρωσε το 8ωρο. Τελικά, του επιβλήθηκε η πρόστιμο με στέρηση των αποδοχών του για 6 μήνες.

«Η ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων σε περιπτώσεις πειθαρχικών και ποινικών παραβάσεων έχει απογοητεύσει τους πολίτες και τους έχει αποθαρρύνει να προβαίνουν σε καταγγελίες, γιατί πιστεύουν ότι τελικά κανένας δεν θα τιμωρηθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην έκθεση του ο Λέανδρος Ρακιντζής.

Ολόκληρη η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης εδώ

Real.gr

«Πράσινο φως» άναψε το υπουργικό στις «Κοινωνικές Επιχειρήσεις»

Στην παροχή φορολογικών, οικονομικών και ασφαλιστικών κινήτρων για τη δημιουργία «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων» προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατόπιν έγκρισης σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου προβλέπει ........

τη σύσταση φορέων κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας με πρόσβαση στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας (το οποίο δημιουργείται) και δυνατότητα ένταξης στο ν. 3908/2011 για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά και τη δημιουργία κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ως νομικό πρόσωπο με εμπορική ιδιότητα που θα λειτουργεί με βάση την αρχή «ένα μέλος - μία ψήφος».

Ως κίνητρα για τη σύσταση και τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων παρέχονται η δυνατότητα αξιοποίησης Κοινοτικών Πόρων, μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, ύψους 60 εκ. ευρώ με δυνατότητα αύξησης του ποσού σε 100 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι φορείς αυτοί θα μπορούν να αναπτύσσουν δράσεις συλλογικού σκοπού (για τοπικό συμφέρον, προώθηση της απασχόλησης κ.ά.) ένταξης στην αγορά ευπαθών ομάδων, κοινωνικής φροντίδας (παροχή προϊόντων και υπηρεσιών σε ηλικιωμένους, γυναίκες με βρέφη, χρόνια ασθενείς).

Σύσταση

Οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (όπως και οι φορείς κοινωνικής οικονομίας) μπορούν να συσταθούν με την εγγραφή τους στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας, εφόσον υπάρχει καταστατικό που υπογράφουν τουλάχιστον 7 πρόσωπα. Στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) μπορεί να συμμετέχουν και νομικά πρόσωπα (όχι πάνω από το 1/3 των μελών), οι ΟΤΑ (οι τελευταίοι χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στη διαχείριση ή τη διοίκηση).

Η εισφορά των μελών αποτελείται από μετρητά ή οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο έχει αποτιμηθεί σε χρήματα και μπορεί να συναποτελείται και από παροχή υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της επιχείρησης. Μέλη μπορούν να είναι και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

1. Εφόσον μέλος της επιχείρησης εισφέρει δικαιώματα επί ακινήτων, κινητών ή άυλων αγαθών, οι κατά περίπτωση αναγκαίες πράξεις μεταβίβασης απαλλάσσονται από κάθε φόρο και τέλος και κάθε εγγραφή σύστασης ή μεταβίβασης ή άρση ή διαγραφή εμπράγματων δικαιωμάτων ή σημειώσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο βιβλίο, μητρώο ή κτηματολόγιο και για την καταχώριση των σχετικών δικαιοπραξιών καταβάλλονται μόνο πάγια δικαιώματα έμμισθων ή άμισθων υποθηκοφυλάκων μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ.
2. Τα απασχολούμενα μέλη που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας ή επίδομα πρόνοιας ή επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε μορφής νοσήλια ή παροχή, δεν χάνουν αυτές τις παροχές, αλλά συνεχίζουν να τις εισπράττουν ταυτόχρονα και αθροιστικά με την αμοιβή τους από την επιχείρηση.
3. Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση δεν υπόκειται σε φορολογία εισοδήματος για το ποσοστό των κερδών της, το οποίο διατίθεται για το σχηματισμό αποθεματικού και τις δραστηριότητές της. Το ποσοστό των κερδών που διανέμεται στα μέλη-φυσικά πρόσωπα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος.
4. Με κοινές υπουργικές αποφάσεις μπορούν να θεσπίζονται περαιτέρω οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για τις Κοιν.Σ.Επ.
5. Τα μέλη - φυσικά πρόσωπα της επιχείρησης μπορούν να ασφαλίζονται στην 1η ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ (άρθρο 5 του Π.1. 258/2005) καταβάλλοντας τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης, μειωμένες κατά 50%.
6. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν άνεργους μέσω ΟΑΕΔ με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Τα κέρδη

Τα κέρδη διατίθενται τουλάχιστον κατά ποσοστό 5% για το σχηματισμό αποθεματικού και τουλάχιστον κατά ποσοστό 40% για τις καταστατικές δραστηριότητες της Κοιν.Σ.Επ. και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το υπόλοιπο διανέμεται στα μέλη - φυσικά πρόσωπα της Κοιν.Σ.Επ., εκτός αν άλλως οριστεί με ομόφωνη απόφαση των μελών. Η διανομή των παραπάνω κερδών γίνεται με βάση την εισφορά του κάθε μέλους στην Κοιν.Σ.Επ., εκτός αν οριστεί διαφορετικά με ομόφωνη απόφαση των μελών.

Αυστηρές κυρώσεις

Σε όσες επιχειρήσεις παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου θα επιβάλλεται πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το ανώτατο όριο προστίμου διπλασιάζεται και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί να διατάξει και την προσωρινή διαγραφή της από το Μητρώο για χρονικό διάστημα από ένα (1) έως έξι (6) μήνες και σε περίπτωση περαιτέρω υποτροπής την οριστική διαγραφή της.

real.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.