Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Νέος φόρος από το πρώτο τετραγωνικό στα ακίνητα

Ερχεται νέος ενιαίος φόρος ακινήτων από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας και από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, με παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου.

Το υπουργείο προωθεί το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μετά την κατάργηση από το 2013 του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως για τον ΦΑΠ ισχύει αφορολόγητο ύψους 200.000 ευρώ.

Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλα τα ........

ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ. Η επιβολή φόρου και στα εκτός σχεδίου ακίνητα θα σημάνει νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο έτος να υποβάλουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι κ.ά.). Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει καταγράψει τα ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα) που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως, δεν διαθέτει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για να επιβάλει τον νέο φόρο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων Α. Βεσυρόπουλο από τη ΝΔ, Ανδρέα Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ, εξετάστηκαν εναλλακτικά σενάρια κλιμάκωσης του φόρου, ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που βρέθηκε χθες στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει:

1. Επιβολή του ενιαίου φόρου χωρίς αφορολόγητο όριο, αφού τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δείχνουν ότι 74% των ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ. Επομένως στην περίπτωση που το αφορολόγητο όριο διαμορφωνόταν στις 100.000 ευρώ, αυτομάτως επτά στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων θα εξαιρούνταν από τον νέο φόρο και το βάρος των 3 δισ. ευρώ θα έπρεπε να το σηκώσει το 26% των ιδιοκτητών, οι οποίοι θα επιβαρύνονταν υπέρμετρα. Με την πρόταση αυτή αντέδρασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει αφορολόγητο όριο στα επίπεδα των 150.000 ευρώ, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν φόρο που θα έχει μόνιμο και όχι έκτακτο χαρακτήρα και από τον οποίο θα πρέπει να εξαιρεθούν οι μικρές ιδιοκτησίες. Οι διαφωνίες κατεγράφησαν και το θέμα παραπέμφθηκε για την επόμενη συνάντηση.

2. Η κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου θα θυμίζει την κλίμακα του ΦΑΠ. Θα έχει 8 ή 10 φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,15% και ενδεχομένως θα υπερβαίνουν το 2%. Οσο αυξάνεται η αντικειμενική αξία των ακινήτων τόσο θα αυξάνονται και οι συντελεστές, που ενδεχομένως να φτάσουν το 2-3%.

3. Ο φόρος στα αγροτεμάχια μπορεί να αποδώσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν από τον φόρο εξαιρεθούν τελικά όλοι οι κατ' επάγγελμα αγρότες.

4. Ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις, τράπεζες κ.λπ.) για την ακίνητη περιουσία τους υπολογίζεται να ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ από 280 εκατ. ευρώ που ανέρχεται σήμερα ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλουν.

Σε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα εναλλακτικά σενάρια για την κλίμακα.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ ΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΕΙΔΗ

ΤΕΧΝΟΓΩΝΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π.Θ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΣΕ ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας για το νέο ιό της κολοκυθιάς για τον οποίο υπάρχει ταυτοποίηση και μέριμνα για να μην δημιουργήσει προβλήματα στη περιοχή μας, καθώς την Τριφυλία επισκέφθηκε ο Καθηγητής Ιολογίας του Αριστοτέλιου Πανεπιστημίου Θεσααλονίκης κ. Κατής ο οποίος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις με σκοπό να υπάρξει πανελλαδική ενημέρωση αλλά κυρίως η επιστημονική κοινότητα να βοηθήσει στην αντιμετώπισή του ιού.
Ο Διευθυντής της υπηρεσίας κ. Αντώνης Παρασακευόπουλος επισκέφθηκε χωράφια με .............

κολοκυθιές αναφέροντας ότι "έχουμε εντοπίσει και αναλύσαμε τις ζημιές που προκαλεί ο ιός του Μαρόκου ο οποίος εμφανίστηκε πριν 1 μήνα στη περιοχή μας και με δείγματα που στείλαμε στο Εργαστήριο Ιολογίας του Α.Π.Θ. ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά, πρόκειται για ιό που προσβάλλει κυρίως τα κολοκυθοειδή που δημιουργεί προβλήματα στην αγγουριά και πιθανόν την καρπουζιά αλλά υπήρξε άμεση αντίδραση με την αποστολή δειγμάτων στα εργαστήρια καθώς είδαμε το είδος της αφίδας της περιοχής μας δεδομένου ότι ο ιός μεταδίδεται με την μελίγκρα" για να προσθέσει ότι "οι παραγωγοί αρχικά παρατηρούν στιγμάτωση και την νέκρωση στα φύλλα μπορεί να μας επισκεφθεί ή να πάρει ένα γεωπόνο ώστε να ταυτοποιήσει τα δείγματα καθώς προσβάλελι τον καρπό ενώ δημιουργεί μαύρα στίγματα στην φυλλώδη επιφάνεια του είδους, αυτό που έχει σημασία είναι η έγκαιρη πρόγνωση και η απομάκρυνση του με την προφύλαξη κατάλληλων μέτρων ώστε να μην επεκταθεί".

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ
Εξήγησε ότι στην Τριφυλία "έχουμε προσβολή σε όψιμες καλλιέργειες σε δεκάδες στρέμματα καθώς το κολοκύθι προσβάλλεται εύκολα και από άλλες ασθένειες πρέπει να είναι προσεκτικοί οι παραγωγοί στα προληπτικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια ενώ οι ζημιές εκτείνονται σε λίγες καλλιέργειες" ενώ επειδή μεταδίδεται με τις αφίδες "δεν πρέπει να ανησυχούν οι παραγωγοί καρπουζιού καθώς ο κύκλος της φτερωτής αφίδας δεν συμπίπτει με την εποχή καλλιέργειας του καρπουζιού οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το καρπούζι αλλά ούτε και στο καρπούζι στα θερμοκήπια δεδομένου ότι οι αφίδες αποφεύγουν το πλαστικό" για να καταλήξει ότι "ο ιος είναι ελεγχόμενος με την ενημέρωση των παραγωγών αλλά και την δημιουργία προθαλάμου στα θερμοκήπια, την καθημερινή φροντίδα στην διατήρηση του πολλαπλασιαστικού υλικού δεν θα έχουμε προβλήματα καθώς η προφύλαξη αποτελεί το καλύτερο σύμμαχο για τους αγρότες μας, ενώ προσοχή υπάρχει σε όψιμες καλλιέργειες κατά την διάρκεια της μεταφοράς των νεαρών φυτών στην καλλιέργεια και θεωρούμε ότι η παρουσία του καθηγητή κ. Κατή στις φυτείες της περιοχής είχαμε περισσότερα στοιχεία για την επιδημιολογία του ιου στην περιοχή μας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Radio 936

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ανάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε διάφορα δικηγορικά γραφεία υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σχετικά με έργα του ΕΣΠΑ σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής αποτελεί έναν ........

από τους τέσσερις άξονες του εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σχετίζεται με τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό, την προετοιμασία (υποβοήθηση δικαιούχων του Προγράμματος), την αξιολόγηση, τη διαχείριση, την παρακολούθηση, τη δημοσιότητα, την εφαρμογή και τον έλεγχο των επιχειρησιακών προγραμμάτων και των πράξεων που εντάσσονται σε αυτά και χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους μέσω του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Πράξη με τίτλο «Συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης ΕΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου 2011-2013» αποτελεί έργο ενταγμένο στον άξονα της Τεχνικής Υποστήριξης μέσω του οποίου υλοποιούνται οι στόχοι που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Μεταξύ των υποέργων τη Πράξης αυτής περιλαμβάνονται και οι αναθέσεις των υπηρεσιών νομικής υποστήριξης συμβουλευτικού χαρακτήρα σε πέντε δικηγορικά γραφεία, αναθέσεις οι οποίες αποσκοπούν αφενός στην υποβοήθηση της ωρίμανσης έργων που θέτουν υποψηφιότητα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ αφετέρου στην επίλυση διοικητικών και νομικών προβλημάτων των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και υλοποιούνται μέσω των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η νομική βάση με την οποία υλοποιείται και ασκείται η εν γένει διαχείριση του άξονα της Τεχνικής Υποστήριξης απαρτίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 4/2002 (Φ.Ε.Κ. 3Α / 14.01.2002) και την Υπουργική Απόφαση 51540 / ΕΥΣΣΑΑΠ 3628 / 12.11.2010 (Φ.Ε.Κ. 1856Β / 26.11.2010). Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ανάθεση των πέντε συμβάσεων νομικών υπηρεσιών στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις διατάξεις αυτές .

Συγκεκριμένα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου βασιζόμενη στα Άρθρα 5, 6 και 7 της Υπουργικής Απόφασης 51540 / ΕΥΣΣΑΑΠ 3628 / 12.11.2010, δημοσιοποίησε πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου 492 / 14.02.2012 (η οποία σημειωτέων αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια) για την δημιουργία καταλόγου – μητρώου συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε διάφορες κατηγορίες συμβούλων τεχνικού και νομικού αντικειμένου παροχής υπηρεσιών, δημοσιοποιήθηκε δε στην ιστοσελίδα του ΔΕΠΙΝ www.dytikiellada-peloponnisos-ionio.gr και παραμένει ανοιχτή σε συνεχή και διαρκή βάση έως τις 31.12.2015. Σημειώνεται δηλαδή ότι η εν λόγω πρόσκληση είναι ακόμη ανοικτή για υποβολή υποψηφιοτήτων με χωρική κάλυψη όλη την επικράτεια της χώρας μας. Στις προσκλήσεις αυτής της μορφής δεν είναι δυνατόν να τεθούν κριτήρια εντοπιότητας για την επιλογή των υποψηφίων προμηθευτών και των παρόχων τεχνικών ή / και νομικών υπηρεσιών. Με βάση την σημερινή ενημέρωση του καταλόγου η οποία έλαβε χώρα μετά την υποβολή των αρχικών υποψηφιοτήτων (οι οποίες ανέρχονται σε 75 υποψήφιες Εταιρείες) η Ε.Δ.Α. με σχετικό Πρακτικό της Επιτροπής αξιολόγησε και κατηγοριοποίησε τις υποβληθείσες αιτήσεις ανάλογα με το αντικείμενό τους. Η βάση αυτή θα ενημερωθεί και θα συμπληρωθεί εκ νέου με τις υποψηφιότητες εκείνες οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί ή θα υποβληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι τα νομικά γραφεία των Δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειας δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα ενδιαφέρον για εγγραφή στο μητρώο συμβούλων της Περιφέρειας ούτως ώστε να καταστούν βάσει της Υπ. αριθ. Αριθμ. 51540 /ΕΥΣΣΑΑΠ 3628/ 12-11-2010 υπουργικής απόφασης δικαιούχοι συμβάσεων νομικών υπηρεσιών. Θεωρούμε επομένως ότι είναι άκαιρη και ατυχής η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας η οποία κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας και απαξίωση των δικηγόρων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αλλά και των λοιπών Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι καθ’ όλα σύννομη και διαφανής και δεν μπορεί να θεωρηθεί ευθύνη της Περιφέρειας η έλλειψη ενημέρωσης και μειωμένης υποβολής υποψηφιοτήτων από επαγγελματίες της Περιφέρειάς μας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν, είναι και θα είναι ανοικτή στην υποβολή προτάσεων με βάση τη διαδικασία που αναφέρθηκε ανωτέρω προκειμένου να συμπληρωθεί ο σχετικός κατάλογος των προμηθευτών και των παρόχων τεχνικών ή / και νομικών υπηρεσιών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

Nέος λογαριασμός από την ΔΕΗ. Μονόφιλος και φιλικός στο περιβάλλον.

Στη δημιουργία ενός νέου, μονόφυλλου λογαριασμού, πιο κατανοητού, εύχρηστου και φιλικού προς το Περιβάλλον προχώρησε η ΔΕΗ.

Ο νέος λογαριασμός δημιουργήθηκε με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των Πελατών και ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε αποτελέσματα Έρευνας Καταναλωτών που διενήργησε η Επιχείρηση, σχετικά με την ενημέρωση που επιθυμούν να λαμβάνουν οι Πελάτες μέσω του λογαριασμού τους και την ιεράρχηση των σημαντικότερων για αυτούς πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, στη μπροστινή όψη του εντύπου........

διακρίνονται με μια γρήγορη ματιά, τα πιο σημαντικά στοιχεία του λογαριασμού που θέλουν να γνωρίζουν οι Πελάτες, όπως:

το συνολικό ποσό πληρωμής,

οι χρεώσεις που περιλαμβάνει ο λογαριασμός συνοπτικά,

η συνολική κατανάλωση ρεύματος,

η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού,

ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και

η ημερομηνία της επόμενης καταμέτρησης.


Επίσης, εμφανίζονται, σημαντικά μηνύματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην πίσω όψη του εντύπου εμφανίζονται αναλυτικά όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού που αναφέρονται στην μπροστινή όψη συνοπτικά, έτσι ώστε οι Πελάτες να μπορούν εύκολα και με ακρίβεια να γνωρίζουν πως υπολογίστηκαν:

οι χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα που κατανάλωσαν και

οι χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.), τις οποίες η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να εισπράττει μέσω των λογαριασμών ρεύματος.


Τα οφέλη από την έκδοση του νέου εντύπου της ΔΕΗ είναι πολλαπλά, αφού, εκτός από την προσφορά ενός απλού, κατανοητού και σύγχρονου λογαριασμού ρεύματος στους Πελάτες της, εξοικονομούνται περισσότερα από 45.000.000 φύλλα χαρτιού ετησίως, με τη μείωση του κάθε λογαριασμού κατά ένα φύλλο.

Η αποστολή του νέου λογαριασμού, που ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, θα συνοδεύεται από ενημερωτικό έντυπο.

Δείτε τον νέο Λογαριασμό. Ετσι θα σας έρχεται.



Απάντηση Ευστάθιου Ανδρινόπουλου σε δημοσίευσμα του Θάρρους

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Θάρρος»
Με έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας, της 14ης/10/2012, δηλώσεις του προέδρου της Τ.Κ. Μαραθόπολης, σε σχετικό άρθρο του Ηλία Γιαννόπουλου, με τίτλο «Απογοητευμένοι οι πρόεδροι Κοινοτήτων Τριφυλίας».

Ως αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, θα αναφερθώ μόνο στις υπόψη δηλώσεις. Ο πρόεδρος της Μαραθόπολης δήλωσε ότι έχουμε πολλά προβλήματα και δε βλέπουμε να υπάρχει η ανταπόκριση που πρέπει για να ξεπεραστούν.
Συμφωνώ κι εγώ ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, πλην όμως .............

ενημερώνω τον ίδιο, αλλά και τους κατοίκους του χωριού, ότι υπάρχει η ανταπόκριση και πολλές φορές έχουμε κάνει παρεμβάσεις στο χωριό τους, χωρίς να υπάρχει σχετικό αίτημα, αλλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό εργασιών για όλη τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, όπως:

Συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια με τα απορριμματοφόρα του Δήμου 4 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο) και εκτάκτως όταν απαιτείται. Μια φορά την εβδομάδα (Παρασκευή), ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, φορτηγό και τσάπα του Δήμου συγκεντρώνουν τα εκτός κάδων σκουπίδια και τα υπόλοιπα βαριά αντικείμενα που δεν μπορούν να μεταφερθούν με τα απορριμματοφόρα. Τους περισσότερους μήνες του χρόνου και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εργατών καθαριότητας (ύπαρξη συμβασιούχων ή μη), διαθέτουμε αποκλειστικά στον πρόεδρο της Μαραθόπολης έναν εργάτη καθαριότητας, άνδρα ή γυναίκα, προκειμένου να του δίνει οδηγίες για εργασίες καθαριότητας που θα έπρεπε να γίνουν στο χωριό.

Ανέλαβαν τη διαχείριση των απορριμμάτων αποκλειστικά ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο, και έλαβαν σχετική απόφαση απομάκρυνσης των κάδων από κεντρικά σημεία του χωριού. Το αφήνω στην κρίση των κατοίκων εάν αυτό βελτίωσε ή όχι την κατάσταση. Προγραμματίσαμε και καθαρίσαμε τη ΝΑ πλευρά του λιμανιού σε 2 φάσεις με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας και με προσωπικό του Δήμου, πράγμα το οποίο δεν είχε γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια της προεδρίας του κ. Μίγγα. Αποκαταστήσαμε το διαλυμένο λιμενοβραχίονα της Μαραθόπολης και κάναμε την εμβάθυνσή του με πιστώσεις του Δήμου και της Περιφέρειας, εργασίες που ανάλογες δεν είχαν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δρομολογούμε τις προβλεπόμενες ενέργειες για να εντάξουμε την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου της Μαραθόπολης σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΠΑΛ, αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα υδροδότησης στη Μαραθόπολη λόγω βλαβών στο δίκτυο υδροδότησης του Συνδέσμου Ύδρευσης «Τέλλος Άγρας», αλλά και του εσωτερικού δικτύου της ΔΕ Γαργαλιάνων. Με άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της ΔΕ Γαργαλιάνων αποκαταστάθηκε η υδροδότηση του χωριού, με κατασκευή πρόχειρου μικρού έργου και διοχέτευση νερού από την κεντρική δεξαμενή των Γαργαλιάνων στον αγωγό του προαναφερθέντος συνδέσμου που υδροδοτεί τη Μαραθόπολη.

Όλα τα παραπάνω και πολλές άλλες ενέργειες που έχουν σχέση με την καθημερινότητα γίνονται, διότι υπάρχει προγραμματισμός και οργάνωση, αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και χωρίς πολλές φορές να υπάρχει αντίστοιχο αίτημα από τον πρόεδρο της κοινότητας και όχι, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, ότι δεν υπάρχει οργάνωση και πρόγραμμα.

Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τον πρόεδρο της Κοινότητας να κοιτάξει στα μάτια τους συγχωριανούς του, αφού πρώτα λάβει υπόψη του και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας και, κατ’ επέκταση, ο Δήμος μας, και να τους απαντήσει εάν οι δηλώσεις του στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως επίσης να απαντήσει υπεύθυνα εάν ζήτησε κάτι από το Δήμο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και αυτό δεν έγινε.

Με εκτίμηση,

Ευστάθιος Ανδρινόπουλος
Αντιδήμαρχος Τριφυλίας

Ερωτηματικά για το θάνατο της 76χρονης από το μπαλκόνι στους Γαργαλιάνους

Θλίψη έχει σκορπίσει τους Γαργαλιάνους ο θάνατος 76χρονης, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της, ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά για το θλιβερό συμβάν. Η 76χρονη Α.Κ., κάτοικος εν ζωή Γαργαλιάνων, διέμενε με το σύζυγό της στην οικία τους σε παράδρομο πίσω από το Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων, δίπλα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η ίδια φέρεται να αντιμετώπιζε κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας.
Το πρωί της Κυριακής η άτυχη γυναίκα βρέθηκε ............

νεκρή στο πεζοδρόμιο του σπιτιού σχεδόν μπροστά από την πόρτα εισόδου, ενώ στο μπαλκόνι του ορόφου βρέθηκε καρέκλα, που εκτιμάται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να κάνει η 76χρονη το απονενοημένο διάβημα. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η ίδια φέρεται να αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, τα οποία ίσως να μην της επέτρεπαν να ανέβει από το ισόγειο στον όροφο (σ.σ. το σπίτι ήταν «μεζονέτα») και να βγει στο μπαλκόνι.
Η κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε χθες το πρωί, με το σύζυγό της να είναι συντετριμμένος και τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας να ψελλίζουν με μάτια βουρκωμένα μόνο ένα «γιατί;» και ένα «πώς;»…

Θάρρος

Για το βιασμό στα Φιλιατρά Την επόμενη Τρίτη η απολογία του 36χρονου

Με ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχισθεί την επόμενη Τρίτη, με την απολογία του κατηγορουμένου, η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας του 36χρονου από το Φιλιατρά ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό μιας 19χρονης Βουλγάρας το Φεβρουάριο του 2012.

Χθες η δίκη συνεχίσθηκε για δεύτερη ημέρα και ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, αλλά διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Οι μάρτυρες κατέθεσαν πως το μαγαζί που ............

εργαζόταν η κοπέλα δεν ήταν καφενείο αλλά μπαρ, ενώ ο ιδιοκτήτης του- ο οποίος, αν και έχει αναζητηθεί, δεν έχει εντοπισθεί, καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει αναχωρήσει για τον Καναδά - δραστηριοποιόταν μόνιμα με καταστήματα της νύχτας στην περιοχή των Φιλιατρών και απασχολούσε γυναίκες.

Καταθέσεις

Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, την πρώτη ημέρα της δίκης, στις 7 Φεβρουαρίου φέτος, όταν τελείωσε την εργασία της (σερβίρισμα), γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα, με την προτροπή του αφεντικού της ο κατηγορούμενος την πήρε από τα Φιλιατρά για να την πάει στο σπίτι της στο Μάραθο.

Στο δρόμο, όμως, όπως κατέθεσε, ο 36χρονος άρχισε να τη χαϊδεύει. Όταν αυτή αντιστάθηκε, άρχισε να τη χτυπά και σταμάτησε σε ερημικό δρόμο, όπου απαίτησε να γδυθεί και τη βίασε.

Χθες η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση φίλης της 19χρονης, η οποία την πήγε για δουλειά στο μαγαζί. Παλιότερα και η ίδια δούλευε σε μπιλιαρδάδικο του ίδιου ανθρώπου.

Όπως κατέθεσε, η κοπέλα στο μαγαζί σέρβιρε και καθάριζε και δεν έκανε παρέα με πελάτες, ενώ παρατήρησε πως κακώς δέχτηκε να τη γυρίσει ο πελάτης στο Μάραθο. Το δικαιολόγησε, όμως, λέγοντας ότι είναι ευκολόπιστη και δε βάζει κακό με το μυαλό της. Για το αφεντικό, εξέφρασε την άποψη ότι «έχει βάλει το χεράκι του» για ό,τι έχει γίνει και πως «αν κάποιος του δώσει χρήματα, είναι πρώτος σε όλα». Είπε, επίσης, πως λένε ψέματα πως δεν τον βρίσκουν, καθώς τον είδε στα Φιλιατρά δύο μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη, ενώ υποστήριξε πως έχει πολλούς φίλους αστυνομικούς και τον καλύπτουν.

Ιδιοκτήτης ταβέρνας της περιοχής, ο οποίος ήταν φίλος με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και σύχναζε στα μαγαζιά του, τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο που ασχολούνταν με τη νύχτα και «είχε μαγαζιά της αρπαχτής, ποτάδικα, όπου έφερνε κοπέλες».

«Σαβούρα»

Για το συγκεκριμένο κατάστημα, είπε ότι ήταν «το τελευταίο του χαρτί», αφού τα τελευταία χρόνια είχε ξεπέσει και «ψείριζε τις συνταξούλες των παππούδων». Λειτουργούσε παράνομα, «ούτε ταμειακή δεν είχε» όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σε ερώτηση από την Έδρα τι κόσμος πήγαινε στα καταστήματά του, απάντησε: «Σαβούρα». Επίσης, σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν ήταν καφενείο, άνοιγε στις 7.00 το απόγευμα και έκλεινε τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε αυτό δούλευε και η δεύτερη γυναίκα του ιδιοκτήτη, μια Ρουμάνα, η οποία επίσης έκανε παρέα σε πελάτες.

Σκιαγραφώντας περισσότερο το χαρακτήρα του, ανέφερε πως ανά τον κόσμο έχει «6 γυναίκες και 11 παιδιά» και τον παρουσίασε ως άνθρωπο χωρίς όρια.

Για την εργασία της 19χρονης στο συγκεκριμένο μαγαζί, είπε ότι πήγαινε τις παραγγελίες στους πελάτες και όποιος ήθελε την κερνούσε «ποτό» (συνήθως κόκα κόλα ή νερό, που αποτελεί τακτική των καταστημάτων με γυναίκες για να μην μεθάνε), το οποίο κόστιζε 5 ευρώ. Από αυτά, το 1 ευρώ ανήκε στην κοπέλα.

Για τον άνθρωπο που είχε αναλάβει να πηγαινοφέρνει την κοπέλα από το σπίτι της στο κατάστημα και αντίστροφα, αλλά το βράδυ του συμβάντος δεν μπορούσε, είπε ότι ήταν μπράβος του ιδιοκτήτη, ο οποίος εργαζόταν και σε άλλα του καταστήματα.

Για τον κατηγορούμενο, κατέθεσε ότι είναι ήσυχος και πήγαινε ως πελάτης στο μαγαζί, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Εκτίμησε πως είναι άδικη η κατηγορία και δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο.

Εκείνο το βράδυ ήταν στο μαγαζί και είδε την κοπέλα χαμογελαστή. Όταν κάποια στιγμή πέρασε δίπλα από τον κατηγορούμενο, έσκυψε και του έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο. Παρατήρησε ότι υπήρχε οικειότητα μεταξύ τους και σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι είχε δει τη 19χρονη να κάνει παρέα και σε 72χρονους. Μάλιστα, εκφράζοντας το δικαστήριο την απορία του γι’ αυτό, απάντησε «πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει σε τέτοια μαγαζιά μια πιτσιρίκα να χαριεντίζεται με ηλικιωμένους». Πρόσθεσε, δε, ότι ο ιδιοκτήτης ήταν ευχαριστημένος από τη δουλειά της 19χρονης και από τα ποτά που έβγαζε από τους πελάτες.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, η Πολιτική Αγωγή αμφισβήτησε την παρουσία του μάρτυρα το βράδυ εκείνο στο μαγαζί.

Κατά την ανάγνωση των εγγράφων, αναφέρθηκε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι δε βρέθηκαν στην κοπέλα σημάδια βίας ή συνουσίας.

Η χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των αδελφών του κατηγορουμένου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο 36χρονος δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο και ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ, έγινε με τη θέληση και των δύο. Μάλιστα, ο δεύτερος αδελφός είπε ότι όλα τα Φιλιατρά λένε ότι ο αδελφός του είναι θύμα και πως, επίσης, όλοι ξέρουν ότι πήγαιναν στα συγκεκριμένα μαγαζιά γιατί είχε γυναίκες.

Τέλος, αναγνώσθηκε η κατάθεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει πει ότι η κοπέλα ήταν καλή στη δουλειά της και ο κατηγορούμενος καλός άνθρωπος. Για το βράδυ εκείνο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος θα την πήγαινε σπίτι της, αλλά ξημερώματα τον πήρε τηλέφωνο η κοπέλα και του είπε ότι τη βίασε.

Θάρρος

Σύσκεψη Αλευρά με προϊσταμένους της 26ης ΕΒΑ για τα εργα που εχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά με την Προϊσταμένη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευαγγελία Μηλίτση και τον Προϊστάμενο Τεχνικού Τμήματος 26ης ΕΒΑ κ. Κων/νο Ηλιόπουλο, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία εκτέλεσης των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά είναι:.........

1. Αναστήλωση ανατολικού τμήματος τειχών Κάστρου Ανδρούσας.
2. Αποκατάσταση τμήματος κτιριακού συγκροτήματος Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο).
3. Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαμαρίνας.
4. Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στη Λαγκάδα.
5. Αποκατάσταση Ι.Ν. Ανάληψης Φιλιατρών.
6. Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Μεσορούγα Αλαγονίας.
7. Στερέωση και συντήρηση τοιχογραφιών και γλυπτού διάκοσμου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Καμπινάρι Πλάτσας.

Τα έργα αυτά είναι συνολικού προϋπολογισμού που προσεγγίζει τα 2,5 εκ. € και γίνονται με αυτεπιστασία από την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο έργο «Αποκατάσταση τμήματος κτιριακού συγκροτήματος Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο)», έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τμήμα της μελέτης, προϋπολογισμού 700.000 € και αφορά την αποκατάσταση της στέγης του καθολικού και την αναστήλωση βορείου πύργου και εφαπτομένης τράπεζας. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013. Η πορεία του έργου εξελίσσεται ικανοποιητικά και η απορρόφηση ανέρχεται στο 30% του συνολικού προϋπολογισμού. Επιπλέον ετοιμάζεται το τεχνικό δελτίο για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης του Νοτιοδυτικού πύργου, της δυτικής πτέρυγας κελιών και του διαβατικού της κεντρικής εισόδου.

Ο κ. Αλευράς εξέφρασε τόσο την προσωπική του βούληση όσο και τη βούληση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την ολοκλήρωση των έργων, ενώ υποσχέθηκε επίσπευση των διαδικασιών.

Κώστας Κόλλιας: Η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Αστυνομίας

Την επίσκεψη του νέου Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας κ. Κρυοβρυσανάκη και του νέου Διοικητή της Τροχαίας Κυπαρισσίας κ. Παρασκευόπουλου δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ.Κόλλιας. Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα ανταλλάχθησαν και ουσιαστικές απόψεις για τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Ο κ. Κόλλιας ευχήθηκε στους νέους Διοικητές.............

καλή επιτυχία στο έργο τους, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειές τους και εξέφρασε την κατανόησή του στα προβλήματα, σε προσωπικό και μέσα, που αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου Τριφυλίας. Υπογράμμισε ότι το ζήτημα της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας του συνόλου πολιτών της Τριφυλίας είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή. Τόνισε ότι ο Δήμος Τριφυλίας και λόγω πληθυσμού, ο οποίος τους θερινούς μήνες τριπλασιάζεται και λόγω εκτάσεως με πληθώρα οικισμών και διάσπαρτων οικιών, καθώς επίσης και λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει και στον αγροτικό αλλά και στον τουριστικό τομέα, έχει ανάγκη από πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης, πολύ δε περισσότερο καθόσον η περιοχή προσελκύει σε μόνιμη βάση πλήθος αλλοδαπών.

Η συνάντηση έκλεισε με αμοιβαίες δηλώσεις εντατικοποίησης και διεύρυνσης της απαιτούμενης συνεργασίας αστυνομίας και Δήμου.

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Ανάπτυξη με οδικά έργα σε κατάσταση σοκ δεν γίνεται στην Μεσσηνία

Η Πολυπόθητη ανάπτυξη που προσδοκά η Κυβέρνηση έρχεται μέσα από τα μεγάλα οδικά έργα που καρκινοβατούν κατά γενική εκτίμηση στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο καθώς το τραπεζικό σύστημα που προσδοκά μόνο κέρδη και η καθυστέρηση πόρων από την Ε.Ε. ναρκοθετούν σημαντικά έργα που αποτελούν οξυγόνο για τον τόπο μας.

Είναι αλήθεια ότι αρκετά από αυτά πέρα............

από τις θέσεις εργασίας θα αξιοποιούσαν το σύνολο των μεταφορών αγροτικών ειδών, τον τουρισμό και κυρίως την ενίσχυση του τοπικού Α.Ε.Π. Ωστόσο ο χάρτης των οδικών αξόνων παραμένει ημιτελής. Η Ολυμπία Οδός ήδη ξεσήκωσε τους Μεσσήνιους αλλά και τους Ηλείους όμορους βουλευτές που απειλούν πολύ σωστά ότι δεν θα ψηφίσουν τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης στη Βουλή, ανοίγοντας ένα μεγάλο μέτωπο για τη Κυβέρνηση ιδίως μετά και την καυστική δήλωση Λαμπρόπουλου στη Βουλή για το τραπεζικό σύστημα και το πακτωλό δις που απωλέσθηκαν. Το έργο αυτό θεωρείται ότι ανοίγει την πύλη της Μεσογείου για τους 2 Νομούς που προσδοκούν ανάπτυξη.

ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Από την άλλη οι καθυστερήσεις στο Ριζόμυλος- Κορώνη που πρόσφατα φαίνεται ότι δρομολογείται μέρος του χιλιομετρικού δικτύου είναι έκδηλες, όπως και ο πολύπαθος δρόμος Γαργαλιάνοι-Ρωμανού ο οποίος μετά την διάλυση της εργολαβίες και ημιτελείς απαλλοτριώσεις μετά από 16 μήνες απραξίας επιχειρείται μέσω της Περιφέρειας να ενσωματωθεί σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καθώς αποτελεί την τουριστική οδό της Π.Ο.Τ.Α προς την υπόλοιπη Μεσσηνία. Θα ήταν τραγικό λάθος να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο εκτιμούν αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Στον αχταρμά των ημιτελών έργων που δόθηκαν χρονοδιαγράμματα εκτός τόπου και χρόνου, συγκαταλέγεται ο δρόμος Αυλώνα-Πτέρη-Καρυές που κηρύχθηκε άγονος 2 φορές λόγω των εργολάβων, όπως και οι άξονες μεταξύ Πυλίας-Μεσσήνης-Τριφυλίας αποδεικνύουν ότι πρέπει να επιχειρηθεί ταχεία επιτάχυνση των φορέων του Νομού μας.
Τέλος αφήσαμε το επί 8 χρόνια ατελέσφορο έργο του Παραδείσια-Τσακώνα με τα τερτίπια της εργολαβίας για την παράδοση της παράκαμψης καθώς υπολείπονται τα φώτα...και ορισμένα τεχνικά ζητήματα για να παραδοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τοξωτή γέφυρα τέλος του 2013. Μάλλον ένα έργο που κατέρρευσε το 2004 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί αποτελεί το κύριο γνώρισμα της ελληνικής γραφειοκρατίας από την εποχή Σουφλιά που θα τον ολοκλήρωνε το 2008!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ
Έχουμε κρατήσει ηχογραφημένες δηλώσεις των πολιτικών παραγόντων για το συγκεκριμένο έργο οι οποίοι πρόσφατα εγκαινίασαν τα διόδια για το μοναδικό έργο που υλοποιήθηκε ποτέ. Το Τσακώνα-Θουρία! Φυσικά ούτε λόγος για τον περιφερειακό της Καλαμάτας ο οποίος ίσως να είναι έτοιμος το 2018 και βάλε.

Επομένως οι πολιτικοί μας πριν μιλήσουν στις κάμερες για χρονοδιαγράμματα και υποσχέσεις καλύτερα να σιωπούν ή να δηλώνουν την αληθινή φύση της καθυστέρησης. Διότι όταν βγαίνεις αρκετές φορές ψεύτης τότε μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούνται μαζί σου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

“ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στηρίζει δυναμικά τις επιχειρήσεις τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων”

Η νέα ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δίνει τη δυνατότητα Ηλεκτρονικών πωλήσεων (www.directmarket.gr), τοπικών και άλλων προϊόντων, χωρίς την ανάγκη ειδικής υποδομής.
Στηρίζοντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις του νομού είναι εφικτή πλέον η διάθεση των προϊόντων από τον Παραγωγό ή τον Έμπορο κατευθείαν στον κάθε έλληνα καταναλωτή εύκολα και γρήγορα.
Παράλληλα επιτυγχάνεται η σημαντική ............

προβολή των τοπικών επιχειρήσεων του Νομού Μεσσηνίας στο ευρύτερο Ελληνικό αγοραστικό κοινό.

Το πακέτο υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

α. Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Παραγγελιών (e-shop) προσαρμοζόμενο στις ανάγκες και την πολιτική πωλήσεων της κάθε επιχείρησης.

β. Προνομιακές τιμές μεταφορικών με την ACS Courier για όλη την Ελλάδα, π.χ. από 2,4 έως 3,2 ευρώ/4kg προϊόντος, ενώ η χρέωση των μεταφορικών γίνεται απ΄ ευθείας στον αγοραστή μέσω αντικαταβολής ή χρέωση της πιστωτικής του κάρτας.

γ. Διαχείριση παραγγελιών σε απλό περιβάλλον με δυνατότητα αποστολής ή μεταφοράς με ιδία μέσα ή και άλλη μεταφορική εταιρία.

δ. Δυνατότητα εξυπηρέτησης και πελατών χονδρικής, κατόπιν ειδικής συμφωνίας τους με τον κάθε παραγωγό. Έτσι το e-shop θα δέχεται απλά παραγγελίες επί 24ώρου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο κ. Γιώργο Τσίρη, τηλ. 2721062214, e-mail: eshop@messinianchamber.gr.

Ψυχολογία Χρηματιστηρίου; Η Ελπίδα του…κέρδους!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Παρακολουθώ τις τελευταίες εβδομάδες την «περίεργη», σταθερά ΑΝΟΔΙΚΗ πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, μιας Οικονομίας και Συγκυβέρνησης που τελούν υπό την κηδεμονία της Διεθνούς τρόικας και ομολογώ ότι μένω…άφωνος!

Τα ίδια συναισθήματα με ..........

διακατείχαν 13 χρόνια πριν όταν η Σοφοκλέους είχε αρχίσει να απογειώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας «λίγους» ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ και αφήνοντας πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ελληνικές οικογένειες «λαβωμένες» σε μια χωρίς προηγούμενο ΣΦΑΓΗ των αποκαλούμενων διεθνώς μικρό-επενδυτών…
Σχετικά άρθρα είχα δημοσιεύσει στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αλλού.

Η ιστορική «Άνοδος και Πτώση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών»
έπρεπε να αποτελέσει θέμα συγγραφής Διδακτορικών Διατριβών σε Τμήματα που θεραπεύουν τα Οικονομικά και την Χρηματοοικονομική αλλά και την Κοινωνιολογία, Ψυχολογία και Φιλοσοφία…
Αχ, αυτός ο Πανδαμάτωρ χρόνος και μαζί του αυτή η θεραπεύτρια του πόνου… «λήθη» που μας βοηθούν να τα ξεχάσουμε ΟΛΟΙ εκτός από αυτούς που τα θυμούνται και…κλαίνε!...
Θα αναρωτηθούν πολλοί αναγνώστες του blog, «τι έπαθε σήμερα ο κ Πιπερόπουλος, τι τον έπιασε σήμερα τον κ Καθηγητή;»
Με ζώσανε φίδια, πολύ μαύρα και απειλητικά!

Βλέπω, όπως είπα, την σταθερή ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το οποίο, όπως διαβάζω, αποχωρούν μεγάλες εισηγμένες εταιρίες, ενώ έχουν κατεβάσει ρολά πολλές άλλες μετουσιώνοντας τις μετοχές που πολλοί κρατούσαν στα χέρια τους σε φτηνό «χαρτί τουαλέτας» ενώ πολλά από τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» απαιτούν να πουλήσει κανείς 10 μετοχές για να αγοράσει ένα πακέτο…τσιγάρα!...
Θα μου πεις γιατί καπνίζει ακόμη;
Άντε, ντε!...

Ίσως γιατί ΕΛΠΙΖΕΙ ότι η περίπτωσή του αποτελεί ΕΞΑΙΡΕΣΗ και δεν τον φοβάται τον καρκίνο και όσα άλλα δεινά συνοδεύουν το κάπνισμα…
Και έτσι, στην «κουρεμένη» (μην πω «πτωχευμένη» και παρεξηγηθούν οι νυν και οι προηγούμενοι «Τσάροι» της Οικονομίας μας) το Χρηματιστήριο Αθηνών αρχίζει να αποκτά μια δυναμική που κάνει πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους, άλλους να τρίβουν τα χέρια τους, και άλλους να «τρίβονται στη γκλίτσα του τσομπάνη…
Βάλθηκα σήμερα να σας αποτρέψω από την επιστροφή σας στο ΧΑΑ;
Όχι βέβαια!...
Απλά θέλω να σας μιλήσω για την ΕΛΠΙΔΑ…

Εάν κάποιος σας πει ότι ο δυναμικός πυρήνας που κινεί τα Χρηματιστήρια όλης της γης λέγεται «ΕΛΠΙΔΑ» μη βιαστείτε να χαμογελάσετε ειρωνικά και μην τον παρεξηγήσετε ως…αφελή!
Σε μεγάλο βαθμό έχει δίκαιο!
Τα Χρηματιστήρια βασίζονται σε μια επιμελημένα καλά διατηρούμενη άποψη:
Εγώ αποφασίζω να πουλήσω μια μετοχή που αγόρασα σε Χ τιμή και τώρα κερδίζει ένα ποσοστό του 15% (ή, σε κάποιες ιδιαίτερες και καθόλου σπάνιες περιπτώσεις ακόμη και πολλαπλάσιο της τιμής αγοράς της) καθώς δέχομαι ότι πήγα καλά, και επειδή δεν είμαι…άπληστος θα την ξεφορτωθώ αποκομίζοντας κέρδη…
Εσύ που παρακολουθείς την πορεία της δικής μου μετοχής, βλέποντας πόσο «καλά πήγε» αποφασίζει να μου δώσεις τα χρήματά σου για να αποκτήσεις τις μετοχές μου…
Εγώ που την αγόρασα ελπίζοντας να πάει καλά δικαιώθηκα και εσύ την αγοράζεις ελπίζοντας να…δικαιωθείς!..
Απλή λογική, απλή ψυχολογία, απλή αριθμητική αλλά τα πράγματα ΔΕΝ είναι καθόλου…απλά!
Έτσι παρεμβάλλονται οι «ειδικοί» ως «μεσάζοντες» για αγοραπωλησίες, υπάρχουν μελέτες, και γραφεία συμβούλων, αλλά και «παπαγαλάκια»…
Υπάρχουν, επίσης, λαθεμένες «εκτιμήσεις», οι λίγοι που κερδίζουν ΠΟΛΛΑ και οι πολλοί που χάνουν τα πάντα με διαψευσμένες ΕΛΠΙΔΕΣ…
Οι «μεσάζοντες» ποτέ ΔΕΝ χάνουν καθώς ζούνε από τις προμήθειες που κρατούν από εμένα που ξεφορτώνομαι τη μετοχή μου και από εσένα που την αγοράζεις…

Φημολογείται ότι πριν 13 χρόνια Ξένα Επιχειρηματικά Κεφάλαια ρίσκου ήρθαν στην Σοφοκλέους, την «φούσκωσαν» σε πρωτόγνωρα μεγέθη, παρέσυραν τεράστιους αριθμούς Ελλήνων που αγόρασαν Ελπίζοντας να γίνουν πλούσιοι και οι ξένοι, αφού ξεφορτώθηκαν τις «φούσκες» απεχώρησαν κομίζοντας τεράστια κέρδη (λέγεται ότι τα ποσά ξεπερνούσαν τα 35 τρισεκατομμύρια δραχμών).

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Σοφοκλέους «βολοδέρνει» στο πουθενά εδώ και χρόνια, και ξαφνικά με την Οικονομία μας στην ανυπαρξία εδώ και μερικές εβδομάδες πάλι…ανεβαίνει!...

Μηνιαία συνάντηση τριτέκνων στην Καλαμάτα.

Ο Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνάντηση στο ξενοδοχείο REX. Καλούνται τα μέλη να παρευρεθούν στη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν από το πρόεδρο για της νέες εξελίξεις για τα επιδόματα.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο σύλλογος .............

«ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»

Σήμερα η παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη για το Βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Να φοβάσαι τον άνδρα..."

Σήμερα στις 7 ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσιάζει στην θεσσαλονίκη στην Οδό Αριστοτέλους 7 το νέο του βιβλίο με τίτλο "Να φοβάσαι τον άνδρα...," από τις εκδόσεις Άγκυρα. Διαβάζει η Γεωργία Μπάρου, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας Συλλόγων δυσλεξίας. Θα μιλήσει ο Φοίβος Οικονομίδης, Δρ. Πανεπιστημίου Σορβόννης, ιστορικός συγγραφέας, δημοσιογράφος (Ελευθεροτυπία).

Αρκεί ο χρωστήρας στα χέρια ενός άνδρα, για να αντέξει τον οικτρό συμβιβασμό της ζωής του;
Αποτελεί διέξοδο στη μοναξιά μιας γυναίκας, η εμμονή με την καριέρα της;
Πόσο μπορεί ο Νίκος και η Έλλη να συμβιώνουν, όταν το έλλειμμα αυτοεκτίμησης και των δυο, οδηγεί στο μίσος και την εκδίκηση;
Κι αν τα ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή μας είναι καμώματα ...........

της μοίρας, τα πάθη που αναστατώνουν την καρδιά μας ποιος τα χρεώνεται; Οι τρίτοι ή το ένστικτο που αδημονεί να επιβληθεί στη λογική;
Μια ιστορία, όπου ο έρωτας, η αγάπη, η πολιτική, η φιλοσοφία και η τέχνη, συναποτελούν τους κρίκους της ίδιας αλυσίδας που συγκρατεί την αρχή και το τέλος.
Γιατί το Παρελθόν και το Μέλλον της ζωής του καθενός μας, έτσι κι αλλιώς, συναντώνται στο Παρόν…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας το 1958. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Αίσθηση Λόγου και Τέχνης» μέσα από την οποία προβλήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Καθημερινή», «Επενδυτής», «Νίκη», «Real news», «Έθνος», «Ελευθερία Μεσσηνίας» και τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Επειδή», «Homme», «Πανόραμα», «Μομέντο», «Paper» και «Εικόνες». Δημοσίευσε στον τύπο τα Αρχεία του Δρομοκαΐτειου, της προ και μετά-κατοχικής περιόδου, για όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που έζησαν μέσα στο Ψυχιατρείο, όπως ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο Ρώμος Φιλύρας, ο Γεράσιμος Βώκος, ο Νικόλαος Δραγούμης, ο Καμπάνης και άλλοι πολλοί. Το παραμύθι του, το «Δάκρυ του Μουτζούρη παρουσιάστηκε από τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους και επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στον κατάλογο των παιδικών βιβλίων για τα Δημοτικά Σχολεία. Δημοσίευσε στον ημερήσιο τύπο ανέκδοτα έργα μεγάλων ποιητών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η εφηβική ποίηση του Κωστή Παλαμά, αλλά και επιστολές, όπως του Νίκου Καζαντζάκη, του Οδυσσέα Ελύτη, του Κώστα Κρυστάλλη και άλλων. Το 2011 δημοσίευσε μέρος από το ανέκδοτο αρχείο και την ποίηση του Γεράσιμου Μαρκορά. Στίχοι και ποίησή του έχουν μελοποιηθεί από συνθέτες. Έχει γράψει τα εξής έργα:

«Μελλοντικά Παρελθόν του Σήμερα» εκδόσεις Τσαπέπα 1984, «Αντικέρ Ιδεών» εκδόσεις Ειρήνη 1991, «Τα Φώτα της Πόρσε» εκδόσεις Θουκυδίδης 1993, «Επικηρυγμένη Αίσθηση» εκδόσεις Θουκυδίδης 1994, «Θεωρείο στην Κόλαση» εκδόσεις Δωδώνη 1996, «Πρόστυχο Φεγγάρι» εκδόσεις Διάττων2000, «Η Καρδιά του δότη» εκδόσεις Άγκυρα 2006, «Το Δάκρυ του Μουτζούρη» εκδόσεις Νίκας- Ελληνική Παιδεία 2008, «Πέθανα…αλλά σας βλέπω» Εκδόσεις Καλέντη 2008, «Αγαπώ τη Δυσλεξία σου» Εκδόσεις Αιγέας 2010, «Να φοβάσαι τον άνδρα…» εκδόσεις Άγκυρα 2012. Επιμελήθηκε τα «Γράμματα στην Αιμιλία» του μεγάλου μας ποιητή Άνθιμου Μιαούλη, εκδόσεις Καστανιώτη. Έκανε έμμετρη διασκευή «Το παιχνίδι της Φαντασίας» του Πιέρ Κορνέϊγ, για το θέατρο Καισαριανής 2005 και έγραψε τα θεατρικά: «Κοσμάς ο Αιτωλός - Φτιάξτε σχολειά - φτιάξτε σχολειά», με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, Χρίστο Τσάγκα [2011] και Χρήστο Βερβερούδη [2012]. "Θυρίδα 111" από το Δημοτικό Θέατρο Άργους με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και το Νίκο Κλησιάρη [2012]. «Η φωνή της πεταλούδας» με την Τζένη Δριβάλα [2012] ενώ πρόκειται το Φθινόπωρο του 2012 να ανέβουν: «Η σκιά του ειδώλου» και «Στέρηση, Εξάρτηση, Επιθετικότητα».

Συγχώνευση Aegean-Olympic....και τα "συμπεθέρια";;

Πολλές οι φήμες για νέα προσπάθεια «παντρέματος» της Aegean με την Ολυμπιακή. Εγώ ακούω ότι η Aegean εξαγοράζει. Μια συμφωνία που αν πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει μια πραγματικά μεγάλη ελληνική αεροπορική εταιρεία ανταγωνιστική των ευρωπαϊκών.

Δεν έχει νόημα να καταστροφολογούμε για κάτι που καλό θα κάνει στη χώρα μας και σε όλους εμάς τους απλούς καταναλωτές. Θα διατηρηθούν οι άγονες γραμμές, θα έχουμε χαμηλότερες τιμές, καλύτερες υπηρεσίες.
Άλλωστε όπως έχει γίνει ο ανταγωνισμός στην ..........

εσωτερική αγορά, με την Cyprus Air να αναλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, θα ήταν τρελοί να αυξήσουν τις τιμές σε μια περίοδο που όλοι αναζητούν value for money υπηρεσίες.

Από,τι ακούγεται η Ολυμπιακή έχει συνεχείς ζημιές και η Aegean – αν και σε καλύτερη κατάσταση – έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση. Ας μη δημιουργούμε άσχημες εντυπώσεις για μια συμφωνία που μπορεί να φέρει οφέλη στη χώρα μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους.....

Ελευθερία Πολιτάκη
Αναγνώστρια

Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Smart Phone Aplication

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί η εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε μια εικονική ενεργειακή επιθεώρηση για να μάθετε την ενεργειακή κλάση της κατοικίας σας και για όσο χρονικό διάστημα ισχύει ο νόμος για τη ρύθμιση αυθαιρέτων θα υπάρχει extra ενότητα αναλυτικού υπολογισμού του προστίμου.

Ταυτόχρονα μπορείτε να ενημερωθείτε με απλά λόγια για όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τη Ενεργειακή Επιθεώρηση ενώ για τους ποιο απαιτητικούς υπάρχει η αντίστοιχη Νομοθεσία και όλη η επίσημη ύλη για τις επικείμενες εξετάσεις των Ενεργειακών Επιθεωρητών.
Παράλληλα σας δίνετε η δυνατότητα μέσα από τη βάση ............

δεδομένων της εφαρμογής να αναζητήσετε το Μηχανικό της επιλογής σας ανά Νομό και είδος εργασίας, από όλη την Ελλάδα με αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας του.
Πολύ σύντομα θα προστεθεί κατηγορία «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Υπεκα.

Προσοχή! Η εφαρμογή δεν προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης μιας πραγματικής Ενεργειακής Επιθεώρησης και το αποτέλεσμα της Ενεργειακής απόδοσης είναι ενδεικτικό, αφού στην πράξη δεν λαμβάνονται υπόψη πάρα πολλοί παράγοντες όπως λόγου χάρη η σκίαση και ο προσανατολισμός της κατοικίας.
Ωστόσο σε ένα δείγμα 100 δοκιμών είχαμε μόλις 4 λάθος εκτιμήσεις!
Για την διενέργεια μιας πραγματικής Ενεργειακής Επιθεώρησης αλλά και για οποιαδήποτε άλλη εργασία σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε μπορείτε να απευθυνθείτε σε Μηχανικό από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής, η οποία και θα εμπλουτίζεται καθημερινά…

App Store LINK: ΕΔΩ
http://itunes.apple.com/us/app/energeiake-epitheorese/id553452455?ls=1&mt=8

Android Market Link : ΕΔΩ
https://play.google.com/store/apps/details?id=mcm.pack.energeiakh_epitheorhsh

www.michanikosapps.gr
twitter: @michanikosapps
facebook: Ενεργειακή επιθεώρηση app


θα χαρούμε πολύ αν σας αρέσει η εφαρμογή και περιμένουμε τα σχόλιά σας για περαιτέρω βελτιώσεις.

video utube παρουσίαση




Περί Smart Phones Από τον Γιάννη Πετσέλη

Χαμένες συσκευές και προσωπικά δεδομένα

Προφυλάξεις και τρόποι ανάκτησης του κινητού σας για να αντιμετωπίσετε μια πιθανή απώλεια.

Τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά στο παρελθόν, όταν τα κινητά δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεν περιείχαν προσωπικά δεδομένα (εκτός από τις επαφές και τα μηνύματα).
Στην εποχή που ζούμε όμως με την .............

παγκόσμια κάλυψη του 2G δικτύου να αγγίζει το 90%, την αυξανόμενη ζήτηση και προσφορά για smart phones και τη συνεχόμενη έκθεση μας στο χωρο του διαδικτύου και των κοινωνικών υπηρεσιών, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Εάν χάσουμε η μας κλέψουν το κινητό τηλέφωνο, τότε ο κλέφτης έχει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα, τις φωτογραφίες, λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων, αποθηκευμένους κωδικούς κ.α. Για το λόγο αυτό θα πρέπει πάντα να περνούμε τις προφυλάξεις μας, ώστε σε περίπτωση απώλειας της συσκευής μας να μην είμαστε εκτεθειμένοι, «χαρίζοντας» σε αυτόν που θα βρει η κλέψει τη συσκευή όλα τα προσωπικά μας στοιχεία.

Προφυλάξεις για την απώλεια της συσκευής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και διάφορες εφαρμογές για να προστατέψετε το κινητό σας από μια πιθανή απώλεια, ασφαλίζοντας τα προσωπικά σας δεδομένα. Το πιο απλό και είναι να έχετε έναν κωδικό κλειδώματος οθόνης. Έπειτα μπορείτε να διαλέξετε μια από τις πολλές εφαρμογές που υπάρχουν για κρυπτογράφηση των δεδομένων σας ανάλογα με το λειτουργικό ( Android, IOS, blackberry, Windows Phone).

Ακόμη, για τις συσκευές Android και IOS ισχύει ότι μετά από έναν αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών κωδικών ξεκλειδώματος (π.χ. 5 αποτυχημένες προσπάθειες) το κινητό διαγράφει αυτόματα οποιαδήποτε πληροφορία περιέχει. Για να έχετε αργότερα πρόσβαση στα δεδομένα σας πρέπει να έχετε κάνει ένα back up στον υπολογιστή σας η σε κάποια υπηρεσία cloud. Αν και αυτή η δυνατότητα σας προστατεύει από το να έχει κάποιος άγνωστος πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, ελαχιστοποιεί όμως την πιθανότητα ανάκτησης της συσκευής. Σε περίπτωση απώλειας του κινητού, να θυμώσατε πως είναι αναγκαίο να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων και να απαγορεύσετε το συγχρονισμό με τη συσκευή σας.

Ανάκτηση χαμένου κινητού τηλεφώνου.

Εάν έχετε χάσει η σας έχουν κλέψει το κινητό σας τηλέφωνο υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το ανακτήσετε. Υπάρχουν εφαρμογές διαθέσιμες για όλα τα λειτουργικά που εντοπίζουν την κινητή συσκευή σας και σας ενημερώνουν για την τρέχουσα τοποθεσία της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συσκευή να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, αφού η όλη διαδικασία γίνεται μέσω GPS. Ένας άλλος τρόπος - που έχει όμως πολύ μικρότερο ποσοστό επιτυχίας- είναι να δώσετε τον προσωπικό σας κωδικό IMEI (είναι ο μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός κάθε συσκευής), στην εταιρεία του κινητού σας τηλεφώνου. Εάν κάποιος πάει το κινητό σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα π.χ. για service, τότε κατάσχουν τη συσκευή. Μπορείτε βέβαια και να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές, αφού χάσετε τη συσκευή σας, ακόμα και σε περίπτωση που δεν έχετε προεγκατεστημενη ήδη κάποια εφαρμογη. Οι εφαρμογές αυτές εντοπίζουν τη συσκευή (μέσω GPS) και σας στέλνουν τις συντεταγμένες με ένα email

Where's My Droid

Η πρώτη εφαρμογη εύρεσης τηλεφώνου που γίνεται ολοένα και καλύτερη. Έχει φιλικό περιβάλλον χρήσης και κάνει την ανεύρεση της χαμένης σας συσκευής απλή διαδικασία. Η εφαρμογη αυτή μπορεί να δυναμώσει τον ήχο του κινητού και να το κάνει να χτυπήσει. Μπορεί ακόμα να βρει τις συντεταγμένες του με σύνδεσμο στο Google maps. Έτσι, μπορείτε να εντοπίσετε το τηλέφωνο σας είτε με ένα γραπτό μήνυμα είτε μέσω της online πλατφόρμας.

Lookout Security & Antivarious.

Η εφαρμογη εκτός από προστασία από ιούς προσφέρει και επιλογες ανεύρεσης. Με την εν λογω εφαρμογη μπορείτε να κάνετε backup τις επαφές σας στο my lookout.com και να τις εγκαταστήσετε έπειτα, σε όποια συσκευή θέλετε. Επιπλεον, έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τη χαμένη σας συσκευή μέσω Google maps η στο my lookout.com και να ενεργοποιήσετε ένα δυνατό ηχητικό συναγερμό (ακόμα και αν το τηλέφωνο είναι στο αθόρυβο)

Android Lost

Ισως η καλύτερη δωρεάν εφαρμογη. Το Android Lost περιέχει πάρα πολλές λειτουργίες σε περίπτωση απώλειας, όπως το να σβήνετε όλα τα περιεχόμενα του (επαφές, μηνύματα, κλήσεις, κάρτα μνήμης), να ενεργοποιήσετε ένα ηχητικό συναγερμό, το GPS, το Wi-Fi, να προωθήσετε τις κλήσεις όπου θέλετε και να ειδοποιηθείτε με ένα email σε περίπτωση αλλαγής της κάρτας sim. Οι λειτουργίες ενεργοποιούνται με sms η από το androidlost.com.

Find My iPhone

Το Find My iPhone είναι μια δωρεάν εφαρμογη από την Apple για να εντοπίσετε τη συσκευή σας και να προστατεύετε τα δεδομένα σας σε οποιαδήποτε Apple συσκευή. Η εφαρμογη σας επιτρέπει να εντοπίσετε τη συσκευή σας στο χάρτη, να ενεργοποιήσετε έναν ηχητικό συναγερμό, να εμφανίσετε ένα κείμενο στην οθόνη, να κλειδώσετε τη συσκευή σας και να σβήσετε τα δεδομένα σας. Πρέπει όμως πρώτα να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα από το iCloud.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

‘Yστερα από την επιτυχημένη λειτουργία, πέρυσι, στο σχολείο μας, Σχολής Γονέων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, και το Σύλλογο Γονέων προχωρήσαμε και φέτος τη διοργάνωση σεμιναρίων για τους γονείς, δωρεάν.
Για το σκοπό γίνονται συναντήσεις των γονέων με την ψυχολόγο του ΚΕΔΔΥ Μεσσηνίας κα Κωτσάκη Ελένη κάθε Τρίτη ΚΑΙ Ώρα 4.30 το απόγευμα στο σχολείο.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η στήριξη των ...........

γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. θα προσφέρει στους γονείς γνώσεις και προτάσεις.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:
• Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείου
• Διαχείριση ελεύθερου χρόνου-χρήση Η/Υ
• Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
• Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων
• Σχολικός εκφοβισμός
• Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
• Ψυχολογική Υποστήριξη
• Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια
Καλούμε όσους γονείς επιθυμούν να προσέλθουν.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Χριστόπουλο 27210-82708.

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Γιάννης Χριστόπουλος

Η «κρίση» όπως ήρθε ξαφνικά έτσι και θα φύγει.

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Εκτιμώ ότι το ΔΝΤ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του έργου τους, βρίσκονται κοντά στην επίτευξη του σκοπού τους. Η διαρκής ύφεση δεν εξυπηρετεί κανέναν. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αφ’ ενός ήθελαν να προσδιορίσουν μια νέα εργασιακή-οικονομική κατάσταση και αφετέρου έπρεπε να διορθωθεί η κατάσταση του υπερδανεισμού, της σπατάλης, της διαπλοκής και του ανύπαρκτου δημοσιονομικού ελέγχου που επικρατούσε σε μερικά κράτη μεταξύ των οποίων ήταν και η χώρα μας.
Χωρίς τη δημιουργία οικονομικής κρίσης δεν θα .......

μπορούσαν να επιβάλουν αυτά που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στη χώρα μας και αλλού. Δηλαδή δεν θα μπορούσαν να φέρουν τους μισθούς και ειδικά τα «ρετιρέ» στα σημερινά επίπεδα, δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις νέες εργασιακές συμβάσεις, δεν θα μπορούσε με τόση ευκολία να απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγώντας την ανεργία στο 30% και παρά όλα αυτά να μην «ανοίγει ρουθούνι».

Γιατί μη μου πείτε ότι επικρατεί κοινωνική έκρηξη; Απεναντίας αυτό που διακρίνω είναι μια ηττοπάθεια. Ο κάθε πικραμένος λέει το παράπονό του στις παρέες του και έτσι παρηγορείτε.
Πριν 5-6 χρόνια κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει σήμερα. Κατηγορούμε τους πολιτικούς ως άσχετους, απρόβλεπτους και διαπλεκόμενους. Καλά αυτοί. Οι συνδικαλιστές τι έκαναν δεν ήξεραν τίποτα; Δεν γνώριζαν για το χάλι του υπερδανεισμού που κατέφευγε η χώρα; Δεν γνώριζαν τίποτα για τις λαμογιές; Παρά όλα αυτά οι συνδικαλιστές συνέχιζαν συντεχνιακά να διεκδικούν αυξήσεις. Λέγω συντεχνιακά γιατί ποτέ κανένας εργασιακός κλάδος δε νοιάστηκε τους άλλους.

Ο κάθε εργασιακός κλάδος κοιτούσε την «πάρτη» του και ανάλογα με το πρόβλημα που δημιουργούσε η απουσία του στην αγορά λόγω απεργίας διεκδικούσε και κέρδιζε. Το κύριο χαρακτηριστικό του συνδικαλισμού που είναι να ελέγχει την εξουσία είχε μετατραπεί σε συναλλαγή. Τα Μ.Μ.Ε. δεν ήξεραν τίποτα; Και αυτά αντί να ελέγχουν την εξουσία έρχονταν κατά το δοκούν σε συναλλαγή μαζί της. Ο εκάστοτε κυβερνητικός ψηφοφόρος διεκδικούσε από τον πολιτικό του χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είτε διορισμό, είτε ρυθμίσεις στην εφορία και την πολεοδομία, είτε μείωση ενσήμων στο ΙΚΑ και τα κατάφερνε, αδιαφορώντας αν τα προσόντα του ήταν αρκετά για να τον διορίσουν ή ότι όλα τα άλλα ήταν παράνομες πράξεις. Τι «δουλίτσα» του αυτός ήθελε να κάνει. Αυτός σήμερα μιλά για αναξιοκρατία και κατακρίνει το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Αν όλοι μας ενοχοποιήσουμε για ότι συνέβη τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα και δεν αναλάβουμε και εμείς τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν, δεν αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφορά, τότε θα πορευθούμε στο αύριο με μια τεράστια αυταπάτη και υποκρισία. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και αν δεν βελτιωθούν οι δομές του κράτους δημιουργώντας την επανίδρυση του τότε με μαθηματική ακρίβεια σύντομα θα βρεθούμε σε χειρότερη κατάσταση πηγαίνοντας στράφι οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα αν δεν έχουν πετύχει σήμερα αυτά που προαναφέραμε πολύ σύντομα θα τα πετύχουν και τότε η «κρίση»* θα φύγει ξαφνικά όπως και όταν ήρθε. Η επανεκκίνηση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας θα ξαναρχίσει. Πίσω της η «κρίση»* θα αφήσει στρατιές ανέργων, καθώς επίσης θα έχει διαμορφώσει ένα καινούργιο βιοτικό επίπεδο με εντελώς διαφορετικούς μισθούς και συνήθειες που ξέραμε. Ο Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας θα έχει μειώσει κατά 50% το κόστος λειτουργίας τους. Ο νεοεισερχόμενος εργαζόμενος θα αμείβεται κατά πολύ λιγότερο από αυτόν που αποχωρεί. Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι πολύ καλά σχεδιασμένα που βγαίνοντας από την ύφεση και την κρίση στο τέλος θα χρωστάμε και υποχρέωση σε αυτούς που μας την δημιούργησαν!

Αυτά που συνέβησαν δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν ούτε σαν σκέψη αν δεν είχε έλθει η τρόικα στη χώρα μας και αν δεν παιζόταν καθημερινά στα Μ.Μ.Ε. το σενάριο των δόσεων, της χρεοκοπίας και το ενδιαφέρον όλων για την σωτηρία της χώρας μας. Φθάσαμε στο σημείο να αποδεχόμαστε ότι συμβαίνει γύρω μας γιατί μας έχουν «ραντίσει» το μυαλό, ότι αυτά συμβαίνουν προκειμένου να μην συμβούν τα χειρότερα. Όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν πήγαινε άλλο ο υπερδανεισμός. Η σπατάλη μας είχε γίνει συνήθεια. Ενώ είμαστε φτωχοί είχαμε αποχτήσει με μια παθογένεια πλούσια ελαττώματα. Βιώναμε την ψευτοευμάρεια του υπερδανεισμού χωρίς ανάπτυξη και χωρίς προοπτική. Ένα είναι βέβαιο ότι υποθηκεύσαμε το μέλλον της επόμενης γενιάς και έχουμε υποχρέωση κάτι να κάνουμε για αυτό.

Το πλοίο έπεσε στα βράχια. Τώρα ή θα το τραβήξουμε από τα βράχια ή θα ναυπηγήσουμε καινούργιο. Το να ναυπηγήσουμε είναι πιο σοβαρό και ελπιδοφόρο για να πορευτούμε με σιγουριά στη συνέχεια. Επίσης η κρίση δίνει δυνατότητα επανίδρυσης του κράτους μέσω σοβαρών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που πρέπει να συμβούν. Εκτιμώ ότι πιάσαμε πάτο και σύντομα θα γίνει αναπτυξιακή επανεκκίνηση θα γίνει ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα στη χώρα μας. Αυτό που έχει σειρά τώρα είναι να επαναπροσδιοριστούν οι τιμές της αγοράς σύμφωνα με σημερινά μισθολογικά δεδομένα. Αυτό θα ξαναβγάλει τον έλληνα καταναλωτή στην αγορά. Όχι όμως ως υπερκαταναλωτικό!
22-10-2012

Υ.Γ.1 Λέγοντας «κρίση»* εννοώ όλο αυτό το φοβικό που έχει γίνει ψυχοφθόρα καθημερινότητα.
Υ.Γ.2 Η πίστωση των τραπεζών είναι σαν μια ομπρέλα που μας την δανείζουν όταν έχει λιακάδα και μας την παίρνουν όταν βρέχει.

«Τέως» ο κύριος «ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε…πληβείε!»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τον κ Andrew Mitchell, τον νεοδιορισμένο «Chief Whip» Βουλευτή των Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων του οποίου η Θέση και οι αρμοδιότητες αντιστοιχούν μάλλον στον δικό μας «Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» σας τον παρουσίασα σε σχετική ανάρτησή μου εδώ στο blog πριν ένα περίπου μήνα. Στη συνέχεια, όπως κάνω συνήθως, το σχόλιο το ανάρτησα και στη δική μου βιβλιοθήκη http://piperopoulos.blogspot.com/2012/09/blog-post_24.html

Αιτία της «γνωριμίας» του κ Mitchell με το .............

Βρετανικό κοινό ήταν η αντιπαράθεσή του με την Αστυνομική Φρουρά της Πρωθυπουργικής κατοικίας, της γνωστής διεθνώς, ως « Number 10, Downing Street«.
Καθώς έφευγε από την πρωθυπουργική κατοικία, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ David Cameron ο κ Andrew Mitchell καβάλησε το ποδήλατό του (δεν υπαινίσσομαι πονηρή αντιστοιχία με κάποιους δικούς μας Κυβερνητικούς αξιωματούχους που προτιμούν να καβαλήσουν παροιμιακά…καλάμια) και ζήτησε να του ανοίξουν την Κεντρική πόρτα εισόδου εξόδου αυτοκινήτων.

Οι αστυνομικοί του υπέδειξαν να εξέλθει της αυλής με το ποδήλατό του από την πλαϊνή πόρτα οπότε ο κ Mitchell λέγεται ότι αντέδρασε ρωτώντας τον Αστυνόμο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε…πληβείε;»
Η αντιπαράθεση έφτασε στα αυτιά του Προεδρείου της Λονδρέζικης <Μητροπολιτικής Αστυνομίας και του Προεδρείου του Μητροπολιτικού Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων και ξεκίνησε μια διελκυστίνδα τύπου «γιατί μας έβρισες» και «όχι δεν σας έβρισα» και «χρησιμοποίησες προσβλητικούς όρους» και «όχι και ζήτησα και συγνώμη και το Αστυνομικό όργανο της αποδέχτηκε» και, και, και… Ο Πρωθυπουργός κ Cameron αφού άκουσε όσα του διηγήθηκε το στέλεχός του υποστήριξε τον κ Mitchell. Έλα, όμως, που καθώς στην Μεγάλη Βρετανία δεν υπάρχουν οι γνωστές στην Ελληνική Πολιτική Ζωή «καλένδες» το θέμα δεν μπορούσε να παραπεμφθεί σε αυτές ούτε και στην παροιμιακή λήθη…

Οι Αστυνομικοί μέσω του Σωματείου τους ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ την παραίτηση του μόλις διορισθέντος στη θέση του «Chief Whip» κ Mitchell, το θέμα συνέχισε να αναδεικνύεται από τα Βρετανικά ΜΜΕ και έτσι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο κ Mitchell απέκτησε τον τίτλο του… «Τέως» Σε αυτό βοήθησαν πολύ, λένε κάποιες κακές γλώσσες, και οι διαμαρτυρίες πολλών Βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος που ζητούσαν επίμονα από τον Πρωθυπουργό τους την «καρατόμησ绨του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας στη Βουλή των Κοινοτήτων…

Πριν κλείσω το σημερινό μου σχόλιο παραθέτω τη διευκρίνιση ότι «Στη βρετανική πολιτική, ο Chief Whip του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων συνήθως ορίζεται ως Κοινοβουλευτικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε ο διοριζόμενος να έχει μια θέση και μια φωνή στο Υπουργικό Συμβούλιο.»

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Πρώτη προτεραιότητα της Κομισιόν τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Σε συμφωνία για την άμεση μεταφορά των αναγκαίων πόρων για την ..............

υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων) από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») στο ΠΕΠ Πελοποννήσου κατέληξαν χθες η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας των περιφερειαρχών Αττικής Γ. Σγουρού και Πελοποννήσου Π. Τατούλη, διευθυντικών στελεχών των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Task Force με τους γενικούς γραμματείς του ΥΠΕΚΑ Μ. Ευαγγελίδου, ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδη και του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφα, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ καλά κρατεί και έχουμε χάσει… τη μπάλα! Στον Πύργο άνοιξαν τη χωματερή με τη συναίνεση της Περιφέρειας, εδώ πέφτουν τα πρόστιμα βροχή και οι χρυσοφόρες εργολαβίες πληρώνονται αδρά από τους Καλαματιανούς!
ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ και τα δύο σταθμά για το σκουπιδικό, πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΚΡΑΥΓΗ αγωνίας του εμπορικού κόσμου για τα σχεδιαζόμενα νέα φορολογικά μέτρα που η ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει άδικα και παράλογα που συνιστούν νέα φοροεπιδρομή στην πολύπαθη αγορά.
• S.O.S: Κίνδυνος ελονοσίας από τα κουνούπια και το Reuters διεκτραγωδεί την κατάσταση στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
• ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ του Δήμου Καλαμάτας σε υπουργεία για τους κινδύνους από το ετοιμόρροπο κτήριο της Αλειφέρη στην Αριστομένους.
• ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ το ελληνικό ελαιόλαδο στο διεθνή ανταγωνισμό, από την έλλειψη εθνικής ελαϊκής πολιτικής.
• ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ το καθεστώς των πλειστηριασμών και προστατεύεται η πρώτη κατοικία.
Αυτό ζητεί με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τα κόμματα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
• ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ σήμερα των ΑμεΑ και στη Μεσσηνία.
• ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ο ιός του Μαρόκου στα κολοκυθοειδή στην Τριφυλία, όπου ήδη υπάρχει κινητοποίηση των υπηρεσιών με επικεφαλής τον Αντ. Παρασκευόπουλο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!