Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Για το βιασμό στα Φιλιατρά Την επόμενη Τρίτη η απολογία του 36χρονου

Με ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχισθεί την επόμενη Τρίτη, με την απολογία του κατηγορουμένου, η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας του 36χρονου από το Φιλιατρά ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό μιας 19χρονης Βουλγάρας το Φεβρουάριο του 2012.

Χθες η δίκη συνεχίσθηκε για δεύτερη ημέρα και ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, αλλά διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Οι μάρτυρες κατέθεσαν πως το μαγαζί που ............

εργαζόταν η κοπέλα δεν ήταν καφενείο αλλά μπαρ, ενώ ο ιδιοκτήτης του- ο οποίος, αν και έχει αναζητηθεί, δεν έχει εντοπισθεί, καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει αναχωρήσει για τον Καναδά - δραστηριοποιόταν μόνιμα με καταστήματα της νύχτας στην περιοχή των Φιλιατρών και απασχολούσε γυναίκες.

Καταθέσεις

Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, την πρώτη ημέρα της δίκης, στις 7 Φεβρουαρίου φέτος, όταν τελείωσε την εργασία της (σερβίρισμα), γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα, με την προτροπή του αφεντικού της ο κατηγορούμενος την πήρε από τα Φιλιατρά για να την πάει στο σπίτι της στο Μάραθο.

Στο δρόμο, όμως, όπως κατέθεσε, ο 36χρονος άρχισε να τη χαϊδεύει. Όταν αυτή αντιστάθηκε, άρχισε να τη χτυπά και σταμάτησε σε ερημικό δρόμο, όπου απαίτησε να γδυθεί και τη βίασε.

Χθες η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση φίλης της 19χρονης, η οποία την πήγε για δουλειά στο μαγαζί. Παλιότερα και η ίδια δούλευε σε μπιλιαρδάδικο του ίδιου ανθρώπου.

Όπως κατέθεσε, η κοπέλα στο μαγαζί σέρβιρε και καθάριζε και δεν έκανε παρέα με πελάτες, ενώ παρατήρησε πως κακώς δέχτηκε να τη γυρίσει ο πελάτης στο Μάραθο. Το δικαιολόγησε, όμως, λέγοντας ότι είναι ευκολόπιστη και δε βάζει κακό με το μυαλό της. Για το αφεντικό, εξέφρασε την άποψη ότι «έχει βάλει το χεράκι του» για ό,τι έχει γίνει και πως «αν κάποιος του δώσει χρήματα, είναι πρώτος σε όλα». Είπε, επίσης, πως λένε ψέματα πως δεν τον βρίσκουν, καθώς τον είδε στα Φιλιατρά δύο μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη, ενώ υποστήριξε πως έχει πολλούς φίλους αστυνομικούς και τον καλύπτουν.

Ιδιοκτήτης ταβέρνας της περιοχής, ο οποίος ήταν φίλος με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και σύχναζε στα μαγαζιά του, τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο που ασχολούνταν με τη νύχτα και «είχε μαγαζιά της αρπαχτής, ποτάδικα, όπου έφερνε κοπέλες».

«Σαβούρα»

Για το συγκεκριμένο κατάστημα, είπε ότι ήταν «το τελευταίο του χαρτί», αφού τα τελευταία χρόνια είχε ξεπέσει και «ψείριζε τις συνταξούλες των παππούδων». Λειτουργούσε παράνομα, «ούτε ταμειακή δεν είχε» όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σε ερώτηση από την Έδρα τι κόσμος πήγαινε στα καταστήματά του, απάντησε: «Σαβούρα». Επίσης, σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν ήταν καφενείο, άνοιγε στις 7.00 το απόγευμα και έκλεινε τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε αυτό δούλευε και η δεύτερη γυναίκα του ιδιοκτήτη, μια Ρουμάνα, η οποία επίσης έκανε παρέα σε πελάτες.

Σκιαγραφώντας περισσότερο το χαρακτήρα του, ανέφερε πως ανά τον κόσμο έχει «6 γυναίκες και 11 παιδιά» και τον παρουσίασε ως άνθρωπο χωρίς όρια.

Για την εργασία της 19χρονης στο συγκεκριμένο μαγαζί, είπε ότι πήγαινε τις παραγγελίες στους πελάτες και όποιος ήθελε την κερνούσε «ποτό» (συνήθως κόκα κόλα ή νερό, που αποτελεί τακτική των καταστημάτων με γυναίκες για να μην μεθάνε), το οποίο κόστιζε 5 ευρώ. Από αυτά, το 1 ευρώ ανήκε στην κοπέλα.

Για τον άνθρωπο που είχε αναλάβει να πηγαινοφέρνει την κοπέλα από το σπίτι της στο κατάστημα και αντίστροφα, αλλά το βράδυ του συμβάντος δεν μπορούσε, είπε ότι ήταν μπράβος του ιδιοκτήτη, ο οποίος εργαζόταν και σε άλλα του καταστήματα.

Για τον κατηγορούμενο, κατέθεσε ότι είναι ήσυχος και πήγαινε ως πελάτης στο μαγαζί, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Εκτίμησε πως είναι άδικη η κατηγορία και δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο.

Εκείνο το βράδυ ήταν στο μαγαζί και είδε την κοπέλα χαμογελαστή. Όταν κάποια στιγμή πέρασε δίπλα από τον κατηγορούμενο, έσκυψε και του έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο. Παρατήρησε ότι υπήρχε οικειότητα μεταξύ τους και σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι είχε δει τη 19χρονη να κάνει παρέα και σε 72χρονους. Μάλιστα, εκφράζοντας το δικαστήριο την απορία του γι’ αυτό, απάντησε «πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει σε τέτοια μαγαζιά μια πιτσιρίκα να χαριεντίζεται με ηλικιωμένους». Πρόσθεσε, δε, ότι ο ιδιοκτήτης ήταν ευχαριστημένος από τη δουλειά της 19χρονης και από τα ποτά που έβγαζε από τους πελάτες.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, η Πολιτική Αγωγή αμφισβήτησε την παρουσία του μάρτυρα το βράδυ εκείνο στο μαγαζί.

Κατά την ανάγνωση των εγγράφων, αναφέρθηκε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι δε βρέθηκαν στην κοπέλα σημάδια βίας ή συνουσίας.

Η χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των αδελφών του κατηγορουμένου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο 36χρονος δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο και ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ, έγινε με τη θέληση και των δύο. Μάλιστα, ο δεύτερος αδελφός είπε ότι όλα τα Φιλιατρά λένε ότι ο αδελφός του είναι θύμα και πως, επίσης, όλοι ξέρουν ότι πήγαιναν στα συγκεκριμένα μαγαζιά γιατί είχε γυναίκες.

Τέλος, αναγνώσθηκε η κατάθεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει πει ότι η κοπέλα ήταν καλή στη δουλειά της και ο κατηγορούμενος καλός άνθρωπος. Για το βράδυ εκείνο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος θα την πήγαινε σπίτι της, αλλά ξημερώματα τον πήρε τηλέφωνο η κοπέλα και του είπε ότι τη βίασε.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.