Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη Αλευρά με προϊσταμένους της 26ης ΕΒΑ για τα εργα που εχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά με την Προϊσταμένη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευαγγελία Μηλίτση και τον Προϊστάμενο Τεχνικού Τμήματος 26ης ΕΒΑ κ. Κων/νο Ηλιόπουλο, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία εκτέλεσης των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά είναι:.........

1. Αναστήλωση ανατολικού τμήματος τειχών Κάστρου Ανδρούσας.
2. Αποκατάσταση τμήματος κτιριακού συγκροτήματος Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο).
3. Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαμαρίνας.
4. Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στη Λαγκάδα.
5. Αποκατάσταση Ι.Ν. Ανάληψης Φιλιατρών.
6. Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Μεσορούγα Αλαγονίας.
7. Στερέωση και συντήρηση τοιχογραφιών και γλυπτού διάκοσμου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Καμπινάρι Πλάτσας.

Τα έργα αυτά είναι συνολικού προϋπολογισμού που προσεγγίζει τα 2,5 εκ. € και γίνονται με αυτεπιστασία από την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο έργο «Αποκατάσταση τμήματος κτιριακού συγκροτήματος Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο)», έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τμήμα της μελέτης, προϋπολογισμού 700.000 € και αφορά την αποκατάσταση της στέγης του καθολικού και την αναστήλωση βορείου πύργου και εφαπτομένης τράπεζας. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013. Η πορεία του έργου εξελίσσεται ικανοποιητικά και η απορρόφηση ανέρχεται στο 30% του συνολικού προϋπολογισμού. Επιπλέον ετοιμάζεται το τεχνικό δελτίο για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης του Νοτιοδυτικού πύργου, της δυτικής πτέρυγας κελιών και του διαβατικού της κεντρικής εισόδου.

Ο κ. Αλευράς εξέφρασε τόσο την προσωπική του βούληση όσο και τη βούληση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την ολοκλήρωση των έργων, ενώ υποσχέθηκε επίσπευση των διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.