Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Απόστολος Γκλέτσος: Και Δήμαρχος με μεγάλα "μπαλάκια" και από σήμερα ΗΡΩΑΣ.

Έβαλαν στο κρατητήριο με την διαδικασία του αυτοφόρου και με χειροπέδες τον ΗΡΩΑ Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο.

Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας θα παραμείνει όλο το βράδυ ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, καθώς λόγω της ογκώδους συγκέντρωσης συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λαμίας δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του ενώπιον του Εισαγγελέα - όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης - μετά τη σύλληψη του λίγο μετά τις 15:15.
Στο άκουσμα της εξέλιξης αυτής οι ..........

συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κάποια στιγμή στο μπαλκόνι βγήκε ο Α. Γκλέτσος και χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους.

Το βράδυ της Τρίτης ομάδα 50 κατοίκων κατευθύνθηκε στα διόδια της Πελασγίας και άνοιξε τις μπάρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 19:00 το βράδυ της Τρίτης.

Η σύλληψη του δημάρχου, ο οποίος δεν αντιστάθηκε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., έγινε εξαιτίας των κινητοποιήσεων στις οποίες πρωτοστατεί κατά των διοδίων στην περιοχή γύρω από τη Στυλίδα και ειδικότερα στην Ντάμπια.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος βρισκόταν στο γραφείο του και ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα πάει μέχρι το σπίτι του, για να αλλάξει ρούχα και να επιστρέψει. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του συνελήφθη κοντά στο σπίτι του καθώς εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί με τέσσερα περιπολικά!

Τη συμπαράστασή του στον Απόστολο Γκλέτσο εκφράζει το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα ενάντια στα διόδια. «Δεν τρομοκρατούμαστε, εξοργιζόμαστε. Το Πανελλαδικό κίνημα “Δεν πληρώνουμε διόδια-δεν πληρώνουμε την κρίση τους” είναι αλληλέγγυο στον οποιονδήποτε συναγωνιστή διώκεται από το τρομο-κράτος και τις εταιρίες των χαρατσιών. Η απάντηση μας θα δοθεί στον δρόμο με πανελλαδικές κινητοποιήσεις! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Α. Γκλέτσου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού.

Σήμερα το πρωί, ο νέος δήμαρχος Στυλίδας μαζί με συμπολίτες και συνδημότες του άνοιξε τις μπάρες - που απέκλειαν την πρόσβαση στο παράπλευρο της εθνικής οδού οδικό δίκτυο - στην περιοχή της Ντάμπια. Με εκσκαφείς ο κ. Γκλέτσος έριξε ξανά και σήμερα τα συρματοπλέγματα, τις προστατευτικές μπάρες και τα κιγκλιδώματα - που εμποδίζουν την είσοδο - στον παράδρομο από τον κύριο οδικό άξονα. Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα ανοίξει τις μπάρες των διοδίων της Πελασγίας, τελικά δεν το έπραξε.

Το ίδιο είχαν κάνει κάτοικοι και δήμαρχος και χθες το μεσημέρι, αλλά η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» γρήγορα αποκατέστησε τις μπάρες και απαγόρευσε την ελεύθερη διέλευση! Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν σήμερα εκεί, κάνοντας βάρδιες, προκειμένου η εταιρεία να μην ξαναβάλει μπάρες.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας καθημερινά ζουν μέσα στον παραλογισμό, εξαιτίας του κακού σχεδιασμού της τοποθέτησης των σταθμών των διοδίων. Οι αγρότες χρειάζεται πλέον να πληρώνουν το αντίτιμο των 2,60 ευρώ, ακόμα και για να πάνε στα χωράφιά τους. Από σήμερα, άλλωστε, δεν ισχύουν οι κάρτες - που είχαν προμηθευθεί - για τη δωρεάν διέλευσή τους από τον συγκεκριμένο σταθμό.

Και φυσικά οι διαδρομές αυτές δεν γίνονται μία ή δύο φορές την ημέρα αλλά τουλάχιστον 15 με 20. Έτσι, ένας κάτοικος της περιοχής θα χρειάζεται καθημερινά περισσότερα από 30 ευρώ, για να κάνει αυτές τις αναγκαίες διαδρομές.

Την ίδια ώρα, καμιά εξέλιξη δεν υπάρχει στη διαδικασία κατασκευής των απαραίτητων - σύμφωνα με τον νόμο - παράπλευρων οδών, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην χρειάζεται να περνούν από τα διόδια, αφού θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή.
Στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών προβάλλουν ως δικαιολογία ότι ορισμένες από τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις έχουν κριθεί «ασύμφορες». Το «πικρό ποτήρι» για τους κατοίκους ξεχείλισε, όταν αντιλήφθηκαν ότι η κάρτα της δωρεάν διέλευσης δεν θα ανανεωθεί.

Με μπροστάρη τον νέο δήμαρχο Στυλίδας και με τη χρήση μηχανημάτων του δήμου, γκρεμίστηκαν χθες οι προστατευτικές μπάρες, για να ανοίξει δίοδος προς τους ήδη υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους. Ο κ. Γκλέτσος, μάλιστα, παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο, καθώς εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αντίδραση αυτή, πάντως, δεν πτόησε τους υπευθύνους της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διόδια, αφού, όταν αποχώρησαν τα μηχανήματα του Δήμου, Στυλίδας αποκατέστησαν τις μπάρες και έκλεισαν την πρόσβαση στους δημοτικούς και παράπλευρους δρόμους, επικαλούμενοι την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Τι απαντά σε όλα αυτά ο Απόστολος Γκλέτσος που μίλησε στη zougla.gr;

Μας εξηγεί ότι η κατασκευή των παράπλευρων δρόμων ήταν υποχρέωση, που προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης. Τα περί ασύμφορων απαλλοτριώσεων είναι δικαιολογίες, αφού οι δημοτικοί δρόμοι υπάρχουν ήδη. Επαναλαμβάνει την έκκλησή του για κατασκευή κόμβου στην περιοχή, γιατί ο δρόμος στο σημείο είναι επικίνδυνος και, όπως λέει χαρακτηριστικά, όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Από την Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς έχοντας πάντα σταθερή και αταλάντευτη θέση, είμαστε ΥΠΕΡ του απλού πολίτη. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΚΛΕΤΣΟ που εκφράζει το δίκιο των απλών πολιτών.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ της οποιαδήποτε πόλης να διώκεται και να του βάζουν χειροπέδες σαν να είναι κοινός εγκληματίας για χατήρι των μεγαλοκαρχαριών επιχειρηματιών γιατί τόλμησε να προασπίσει τα συμφέροντα των συμπολιτών του ή ακόμα και της ίδιας του της πόλης.
Ως συντακτική ομάδα στεκόμαστε στο πλευρό του και τον αποκαλούμε ΗΡΩΑ.
Μακάρι το παράδειγμα του Απόστολου Γκλέτσου να το ακολουθήσουν και άλλοι Δήμαρχοι εναντια στις παράνομες εταιρίες διοδίων που θέλουν να αρπάξουν σαν τα αιμοβόρα κτήνη την σάρκα και το αίμα του απλού πολίτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

-

Ανοικτή συζήτηση για το θέμα των Διοδίων στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών

Ανοικτή συζήτηση σχετικά με θέμα «Όχι στο χαράτσι των διοδίων – Ελεύθεροι δρόμοι για όλους» θα είναι το αντικείμενο της ανοικτής συζήτησης που θα γίνει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.

Παρόντες στην συζήτηση θα είναι μέλη των επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια από το Πανελλάδικο συντονιστικό όπου θα διεξαχθεί ενημέρωση αλλά και συζήτηση για το θέμα.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και ..........

δικηγόροι που ανήκουν στο κίνημα αυτό ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν σε κάθε νομικής φύσεως απορία που θέσουν οι πολίτες των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με το θέμα.

Καλεσμένοι στην ανοικτή αυτή συζήτηση είστε όλοι. Οι Εθνικοί δρόμοι αποτελούν Δημόσια περιουσία, περιουσία όλων των Ελλήνων μιας και έχουν κατασκευαστεί από την βαρύτατη φορολογία μας και όχι των ιδιωτών.
Η Ελεύθερη μετακίνηση μας μέσα στην Ελληνική επικράτεια είναι νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας. Πρέπει τώρα να ενημερωθούμε για τα δικαιώματα μας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Φιλιατρά News και το Radio Κυπαρισσία 936.

Δύο τύπους γενικών λυκείων, πρακτικό και θεωρητικό, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν σταδιακά να εφαρμόζονται οι αλλαγές για το νέο λύκειο που μελετά η κυβέρνηση και οι οποίες θα ισχύσουν για όλα τα σχολεία της χώρας.

Στο λύκειο δεν θα υπάρξει πιλοτική περίοδος, αφού προβλέπεται μείωση μαθημάτων, πιθανότατα στα 8 από τα 14 που είναι σήμερα, η οποία θα πρέπει να ισχύσει ταυτόχρονα για όλους.

Αντιθέτως, στα δημοτικά και τα γυμνάσια .........

οι αλλαγές θα εφαρμοστούν πιλοτικά.

Σύμφωνα με το Βήμα online, η άποψη στην οποία φαίνεται να καταλήγει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι η αντικατάσταση των πέντε επιστημονικών πεδίων που υπάρχουν σήμερα από δύο τύπους γενικών λυκείων: το πρακτικό (θετικές επιστήμες) και θεωρητικό (κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες). Οι κλίσεις του κάθε μαθητή θα ανιχνεύονται και θα καλλιεργούνται μέσα από τα μαθήματα επιλογής που θα παίρνει.

Ωρολόγιο πρόγραμμα ανάλογα με τον μαθητή

Τέλος του 45λεπτου μαθήματος στα σχολεία και διδασκαλία που θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή: Αυτά είναι τα δύο χαρακτηριστικά στοιχεία των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων που θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε δημοτικά και γυμνάσια από τη νέα χρονιά. Στο εξής οι μαθητές θα αντιμετωπίζονται στην τάξη ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους.

Παράλληλα, έχουν οριστεί οκτώ νέες «ομάδες» μαθημάτων βάσει των οποίων θα «στηθεί» το πρόγραμμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, το μάθημα στα σχολεία (όπου προβλέπονται δύο ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα και όχι τρεις) θα γίνεται σε ενιαίες δίωρες διδασκαλίες.

Στο πρώτο μέρος θα εισάγονται οι βασικές έννοιες του κεφαλαίου κάθε μαθήματος και στο δεύτερο μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες θα χωρίζονται σε ομάδες και θα προχωρούν σε σχέδια και εργασίες πάνω σε ό,τι έμαθαν.

Τι αλλάζει στα σχολεία

Έντεκα ομάδες εκπαιδευτικών μελετούν τις αλλαγές για τα δημοτικά και τα γυμνάσια της χώρας, οι οποίες θα συνδυαστούν με προγράμματα επιμόρφωσης-«μαμούθ» για 150.000 εκπαιδευτικούς ως το 2013. Οι αλλαγές που προωθούνται στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας αφορούν:

-Οκτώ νέα επιστημονικά πεδία που θα «περιέχουν» τα αντίστοιχα μαθήματα που διδάσκονται στα σχολεία. Νέα «είσοδος» στον διδακτικό χρόνο: η ενότητα που θα αφορά τη Σχολική και Κοινωνική Ζωή με δραστηριότητες που θα γίνονται από τους μαθητές στα σχολεία ώστε να αναπτύσσουν τις ικανότητες επικοινωνίας.

-Νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών και κατάταξή τους σε τέσσερα ή πέντε επίπεδα βάσει των επιδόσεών τους σε μαθήματα αλλά και στις εργασίες που θα γίνονται στην τάξη. Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα αυτοαξιολόγησής τους, ενώ θα συγκεντρώνουν δραστηριότητες και εργασίες τους σε προσωπικούς φακέλους που θα τηρούνται στα σχολεία.

-«Διαφοροποιημένη παιδαγωγική». Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά που χρειάζονται διαφορετικές «ταχύτητες» δεν θα εξαναγκάζονται σε ένα κοινό εκπαιδευτικό μοντέλο για όλα τα σχολεία.

Όλες οι αλλαγές θα προωθηθούν αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, ενώ το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με ειδικούς από τη Φινλανδία, την Αμερική, τη Σκωτία, την Αυστραλία και την Κύπρο. Επίσης για το ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων προτείνεται:

-Για το δημοτικό έναρξη της σχολικής ημέρας στις 8.00 π.μ. και λήξη στις 3.00 μ.μ. με περίπου μία ώρα διάλειμμα για γεύμα και με μικρότερα διαλείμματα ενδιαμέσως των μαθημάτων. Για την Ε' και τη Στ' τάξη προτείνεται να λήγει η σχολική ημέρα στις 3.30 μ.μ.

-Για το γυμνάσιο έναρξη της σχολικής ημέρας στις 8.00 π.μ. και λήξη στις 4.00 μ.μ. με μισή ώρα για γεύμα, καθώς και διαλείμματα ενδιαμέσως των μαθημάτων.

-Πρόσθετες διδακτικές ώρες για ξένες γλώσσες (η διδασκαλία τους θα βασίζεται σε επιλογές και επίπεδα).

-Τουλάχιστον πέντε πρόσθετες ώρες την εβδομάδα για το διδακτικό πεδίο Σχολική και Κοινωνική Ζωή. Πρόκειται για ώρες που θα περιλαμβάνουν προσωπική μελέτη και ενίσχυση, εργασίες/projects που προτείνονται στο πλαίσιο των μαθησιακών-διδακτικών αντικειμένων και θέματα όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός και οι νέες τεχνολογίες, καθώς και οι όμιλοι.

-Θα οργανώνονται δίωρα ελεύθερης, συλλογικής, συνθετικής δραστηριότητας (ελεύθερο project) με πρωτεύοντα στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας, δημιουργικότητας και ανάληψης πρωτοβουλιών από τους μαθητές.

Αδειάζει η κυβέρνηση τις δηλώσεις του αντιπροέδρου

Διχάζει το ΠΑΣΟΚ το θέµα Πάγκαλου, την ώρα που η κυβέρνηση εµµέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει ότι... κάτι τρέχει σε σχέση µε τον αντιπρόεδρό της. Το Μέγαρο Μαξίµου δεν έκλεισε ούτε χθες το θέµα που έχει προκληθεί από τις εµπρηστικές δηλώσεις του. Αντιθέτως, το συντήρησε κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τις αναφορές του αντιπροέδρου της.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής όχι µόνο αποδοκίµασε τις δηµόσιες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, αλλά προχώρησε ένα βήµα παραπάνω, κάνοντας ένα σχόλιο που επιδέχεται πολλών ερµηνειών.
«Οι αναφορές χαρακτηρίζουν αυτόν που .........

κάνει τις δηλώσεις και φυσικά είναι απόψεις αυτούπου τις λέει», είπε ο κ. Πεταλωτής στην ενηµέρωση των πολιτικών συντακτών, για να απορρίψει τις αιτιάσεις ότι οι θέσεις Πάγκαλου εκφράζουν και την κυβέρνηση.

Με το συγκεκριµένο σχόλιο, όπως παρατηρούσαν αργότερα κυβερνητικοί παράγοντες, το Μέγαρο Μαξίµου πήρε για πρώτη φορά θέση όχι µόνο για το περιεχόµενο των δηλώσεων Πάγκαλου µε αναφορές στους πολίτες και τους δηµοσίους υπαλλήλους, αλλά και για το ύφος του προσώπου που κάνει αυτές τις δηλώσεις. Οι ίδιοι παράγοντες έλεγαν ότι ο Πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχληµένος για τις τελευταίες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και µάλιστα έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να τον ενηµερώνουν λεπτοµερώς για κάθε νεώτερη δήλωση του αντιπροέδρου. Το Μέγαρο Μαξίµου θεωρεί ότι οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου και οι αναφορές σε... κοπρίτες, διεφθαρµένους δηµοσίους υπαλλήλους και ζώα, προκάλεσαν τεράστιο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. Οι δηλώσεις έγιναν ακριβώς τη στιγµή που το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθούσε συντονισµένα να πλησιάσει την κοινωνία µε θετικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγµα οι εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Ι. Ραγκούση για τα οικονοµικά των κοµµάτων και τον έλεγχο των πόθεν έσχες, αλλά και οι επιδροµές του Σ∆ΟΕ σε νυχτερινά κέντρα που επιδίδονταν σε φοροδιαφυγή. Παρ’ όλα αυτά, ουδείς στην κυβέρνηση γνωρίζει πώς ακριβώς θα χειριστεί το ζήτηµα που έχει ανακύψει µε τον Θ. Πάγκαλο ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στην παρούσα τουλάχιστον φάση εµφανίζεται απρόθυµος να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήµα.

Αλλα στελέχη

Παράλληλα µε το άδειασµα του κυβερνητικού εκπροσώπου αναπτύχθηκαν χθες εκδηλώσεις δυσαρέσκειας και από άλλα κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ. Ο αναπληρωτής υπουργός Αµυνας Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε πως «κατά καιρούς µε ενοχλούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου», ανέφερε πως «δεν µε βρίσκει και αισθητικά σύµφωνο ο χαρακτηρισµός κοπρίτες» και κατέληξε λέγοντας ότι «θα ήταν άδικο ορισµένες επιµέρους δηλώσεις να σκιάσουν µια συλλογική προσπάθεια, ηρωική όλων των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου για την υπέρβαση της κρίσης».

Επίσης, ο υπουργός Πολιτισµού Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια συνοµιλίας του µε δηµοσιογράφους, πήρε αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης: «Ο Θόδωρος είναι ο Θόδωρος», είπε ο υπουργός παραπέµποντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά σηµειώνοντας ότι ο κ. Πάγκαλος έχει το δικαίωµα να λέει πράγµατα «που δεν έχουµε εµείς οι νεώτεροι».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαµάνης ανέφερε (ράδιο 9) ότι ο Θ.Πάγκαλος πρέπει να σκέφτεται αρκετά πράγµατα που µπορεί να τα θεωρεί σωστά, πώς τα διατυπώνει κάθε φορά, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάµπρος Μίχος σχολίασε στον 9.84 ότι η δηµόσια εξουσία είναι άσκηση ταπεινότητας για να προσθέσει πως «η αλαζονεία, η επίδειξη τέτοιου ύφους από καθέδρας που “όλα τα σφάζει όλα τα µαχαιρώνει” είναι απαράδεκτη».

Παρέµβαση για τον Θ. Πάγκαλο έκανε όµως χθες και η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, επισηµαίνοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνους πολιτικούς και όχι υβριστές και συκοφάντες. «Μετά το “µαζί τα φάγαµε”, την “ανακάλυψη” της αντιπαραγωγικής δραστηριότητας των στελεχών της Πολεµικής Αεροπορίας, ήρθαν οι βαρύτατοι και παντελώς άδικοι χαρακτηρισµοί για τους δηµοσίους υπαλλήλους», σχολίασε µε ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία καλώντας τον Γ. Παπανδρέου να λάβει όλα τα απαραίτητα µέτρα, γιατί οι προκλήσεις έχουν και τα όριά τους και στο τέλος συµπαρασύρουν όσους τις ανέχονται.

Παρ’ όλα αυτά στο ΠΑΣΟΚ πολλά στελέχη παραδέχονται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ουσία «διατυπώνει αλήθειες» τόσο για τη λειτουργία της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης όσο και για την αντίληψη τµήµατος της κοινωνίας σε σχέση µε τις προσλήψεις στο ∆ηµόσιο. Ωστόσο οι διατυπώσεις που χρησιµοποιεί, θεωρούνται ακραίες µε αποτέλεσµα ο κ. Πάγκαλος να εµφανίζεται προκλητικός και υβριστικός. «Χάνει το δίκιο του», δήλωσε προσφάτως και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, εξηγώντας ότι πολλές από τις απόψεις του Θ. Πάγκαλου απηχούν σε µεγάλο βαθµό τις θέσεις που έχουν και πολλοί πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ

«Κόκκινη γραμμή» για τους δικηγόρους η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος είχε η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, χωρίς ωστόσο να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιθεί νέα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τους δικηγόρους παρουσία και του κ. Καστανίδη.

Οι δικηγόροι εκτιμούν πως στο τέλος περίπου .........

της εβδομάδας η κυβέρνηση θα τους γνωστοποιήσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ενώ τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, θα συγκληθεί στην Αθήνα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει τις αποφάσεις της.

Στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης ο κ. Καστανίδης μετέφερε στους δικηγόρους τις θέσεις του μνημονίου, αλλά και της κυβέρνησης σε όλα τα «καυτά» για το δικηγορικό σώμα θέματα, ενώ οι δικηγόροι αντιτάχθηκαν στην κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, υποστηρίζοντας ότι αυτό οδηγεί σε κατάρρευση των ασφαλιστικών τους Ταμείων και των Συλλόγων τους, αλλά και σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πρότειναν μάλιστα να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο, που καθορίζει ενδεικτικές αμοιβές.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι δικηγόροι και στην κατάργηση της διάταξης του Κώδικά τους, που απαγορεύει και τιμωρεί ως πειθαρχικό αδίκημα τη διαφήμιση, όπως αντίθετοι είναι και στην κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών (που μπορούν οι δικηγόροι να παρασταθούν).

Παράλληλα, οι δικηγόροι επισήμαναν στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι αν η κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στις θέσεις της για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και ειδικά για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, δήλωσε: «βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις και το όλο θέμα του ανοίγματος του δικηγορικού επαγγέλματος είναι σε εκκρεμότητα».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κόβουν την πίτα τους οι πολύτεκνοι της Τριφυλίας

Στις 15 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 θα γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου Πολυτέκνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Κυπαρισσία. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί θα γίνει γίνει επίσης και η κοπή της πίττας του Συλλόγου.

Επίσης θα γίνει απονομή επαίνων σε αριστεύσαντες μαθητές από πολύτεκνες οικογένειες μέλη του συλλόγου από την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη να ........

παρευρεθούν στην Γ.Σ. και να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντόπουλος Κώστας

Συνάντηση τατούλη με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Συνάντηση με τους δημάρχους της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας θα έχει σήμερα στις 16:00 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στα γραφεία της Περιφέρειας.



Μια εβδομάδα διορία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων

Μια εβδομάδα διορία για την υποβολή περισσότερων υποψηφιοτήτων για θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου, μετά από παράκληση του μοναδικού υποψηφίου, Γιώργου Μπουλούκου, ο οποίος υπέβαλε την υποψηφιότητα του σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νόμου.

Ο κ. Μπουλούκος, Δικηγόρος και ταμίας .........

του Δικηγορικού Συλλόγου, ζήτησε την διορία αυτή για να λάβει το θέμα της πλήρωσης της θέσης αυτής μεγαλύτερη δημοσιότητα και να γνωστοποιηθεί στους πολίτες της Πελοποννήσου. Η παράκληση του βρήκε την αποδοχή του Περιφερειάρχη της συμπολίτευσης αλλά και των μειοψηφιών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολιάζοντας την παράκληση του κ. Γιώργου Μπουλούκου ανέφερε ότι "η ηθική και πολική ευαισθησία του έρχεται να καλύψει ένα κενό και μια λαθεμένη αντίληψη για το θεσμό που προέρχεται από την μειοψηφία". Η διαδικασία μεταφέρεται στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέφερε ο κ. Τατούλης, την επόμενη εβδομάδα "ως μια διόρθωση η οποία συνίσταται στην μεγάλη εγρήγορση που πρέπει να έχουμε όλοι μας, για να απαλλαγούμε από την μικροψυχία μας".

Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταφέρθηκε και η συζήτηση για την σύσταση δυο επιπλέον επίτροπων στα πρότυπα της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του Καλλικράτη. Ομόφωνα πάντως εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Θεόδωρος Ντάνος σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ανοιχτούν δύο λογαριασμοί σε πιστωτικό ίδρυμα για τις τρέχουσες ανάγκες της νεοσυσταθείσας Περιφέρειας

ΟΛΜΕ: Στάσεις εργασίας στις 13 και 14 Ιανουαρίου

Στάσεις εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, για την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου έχουν κηρυχθεί δύο 3ωρες στάσεις εργασίας (11.00 έως 14.00 και 14.00 έως 17.00) με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (Προπύλαια στις 12.30).

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου θα ...........

πραγματοποιηθούν 2ωρες στάσεις εργασίας (12.00 έως 14.00 και 14.00 έως 16.00) για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας (Στην Αττική η κινητοποίηση θα γίνει στις 13.00, Τσόχα 15 - 17).

Κύρια αιτήματα είναι να μην περικοπούν οι δαπάνες για την παιδεία και να δοθεί άμεσα το 5% των δαπανών. Παράλληλα, οι καθηγητές ζητούν ακύρωση του Μνημονίου και των μέτρων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ανατινάξεων κοντά στον αυτοκινητόδρομο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, προκειμένου να γίνει ασφαλή ανατίναξη στο παλαιό λατομείο Χόντου κοντά στον αυτοκινητόδρομο στη χιλιομετρική θέση 167+000.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν στο σημείο διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων χρονικής διάρκειας 20 λεπτών για την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Ο αποκλεισμός στην κατεύθυνση προς ...........

Αθήνα θα γίνει πριν την είσοδο της σήραγγας Καλογερικού, ενώ ο αποκλεισμός στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα στον κόμβο Τρίπολης Νότια.

12 Ιανουαρίου η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων στο ΚΠΕ Καλαμάτας

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μαζί με τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου τους σε οποιοδήποτε ΚΠΕ της χώρας και για όλη τη φετινή χρονιά, είναι η Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ΚΠΕ Καλαμάτας θα υλοποιήσει, σε όλη .........

τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, προγράμματα για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Συγκεκριμένα θα γίνουν τα παρακάτω προγράμματα :

1. Νέο πρόγραμμα . «Από τα πράσινο του πάρκου στο γαλάζιο της θάλασσας»: (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ , στο Πάρκο του Αλμυρού και στην παραθαλάσσια ζώνη.

2. Νέο πρόγραμμα. «Πολυλίμνιο: εκεί που το βουνό θυμίζει καλοκαίρι»: (Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στο Πολυλίμνιο.

3. «Ελιά και ελαιόλαδο»: (Δημοτικό Σχολείο- Γυμνάσιο- Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ, σε ελαιώνες και σε ελαιοτριβείο στη Μάνη.

4. «Ανανεώσιμες πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας»: ( Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στις βιοκλιματικές κατοικίες της Καλαμάτας.

5. «Ο κύκλος των χαμένων υλικών»: (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ , σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

6. «Νερό – πηγή ζωής»: (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στις πηγές του Πηδήματος.

7. «Εξερευνώντας τους θησαυρούς του Ταϋγέτου»: (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στον Ταΰγετο, στη θέση Τουριστικό.

8. «Η κρυφή ζωή στα νερά του Νέδοντα»: (E΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου, Γυμνάσιο και Λύκειο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και στον ποταμό Νέδοντα στην τοποθεσία «του Λαγού το Χάνι».

9. «Ανακαλύπτω την πόλη μου»:( Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου και Γυμνάσιο). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο ΚΠΕ και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα του ΚΠΕ Καλαμάτας στη διεύθυνση www. kpe-kalamatas.gr .

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΛΑΚΟΝΟΥΡΗ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.